3 grote fouten die je kunt maken bij het kopen van Bitcoin

Last update: februari 2024

3 grote fouten die je kunt maken bij het kopen van Bitcoin

Bitcoin was in 2009 maar een paar cent waard, nu is Bitcoin, na goud, één van de meest waardevolle goederen op onze planeet. Méér zelfs; Bitcoin was het afgelopen decennium de meest rendabele investering die je kon doen als investeerder.  Er zijn verschillende investeerders die miljoenen hebben verdiend met hun investering in Bitcoin. Ook dankzij hun succes, zijn de afgelopen jaren meer mensen begonnen met investeren in cryptomunten. Het gevaar is dat door onervarenheid en haast, deze crypto investeerders ook de grootste kans hebben om onderweg talloze foute beslissingen te nemen. Deze fouten zijn vaak onschuldig, maar ze kunnen de investeerder wel een fortuin kosten. Om dit te voorkomen en om ervoor te zorgen dat investeerders niet herhaaldelijk dezelfde fouten maken, zijn we er om je te helpen. In dit artikel bespreken we drie van de grootste fouten die beleggers kunnen maken wanneer ze willen gaan investeren in Bitcoin of andere cryptomunten.

1.    Beginnen zonder in te zetten op veiligheid

Gezien het aantal aanvallen door hackers elk jaar toeneemt, is het meer dan ooit nodig geworden om ervoor te zorgen dat je crypto wallet wordt beschermd met de best mogelijke beveiliging. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn goede veiligheidsmaatregelen niet moeilijk en geen tijdrovende zaak. Investeer daarom in een goede hardware wallet zoals die van Trezor of Ledger. Hierdoor ben je in het bezit van je eigen cryptomunten en bewaar je ze lokaal in plaats van ergens op een server op het internet waar hackers toegang tot kunnen krijgen. Als je toch een beurs of exchange gebruikt, zorg dan altijd voor een sterk wachtwoord en gebruik 2-staps verificatie. Zo moet een hacker niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord in zijn bezit hebben, maar ook toegang tot het fysieke toestel waar je 2-staps verificatie op staat ingesteld.

2.    Investeren zonder onderzoek

Bitcoin en andere cryptomunten zijn extreem volatiel. Je weet nooit wanneer de markt zal stijgen of dalen. Als je vooraf geen onderzoek doet en geen rekening houdt met de risico’s van investeren in Bitcoin, ben je gedoemd om te falen. Als je bitcoin koopt zonder dat je blockchain-technologie begrijpt of weet hoe mining werkt en welke aspecten de waarde van Bitcoin beïnvloeden, is de kans vrij groot dat je investering niet zal lonen. Het is dus belangrijk dat je alle termen en markttrends kent voordat je begint met investeren in Bitcoin of andere cryptomunten. Op de website van Anycoin Direct vind je een begrippenlijst terug waarin alle termen over cryptomunten duidelijk worden uitgelegd.

3.    PayPal of kredietkaart gebruiken om aan te kopen

Een andere beginnersfout waaraan veel investeerder zich schuldig maken, is dat ze cryptomunten aankopen met PayPal of een kredietkaart. Deze betaalmethoden zijn misschien gemakkelijk, maar ze zijn ook de duurste op de markt. Paypal en kredietkaarten zoals Mastercard, Visa en American Express rekenen hoge transactiekosten aan. Deze transactiekosten kunnen een enorme invloed op je winst hebben. Vermijdt ze dus en schrijf eerst geld over via een SEPA-overschrijving naar een exchange of beurs. Als het geld eenmaal op de exchange staat, kun je op de meeste platformen Bitcoin aankopen met 0% transactiekosten.

Auteur

  • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Dit zijn de veiligste online betaalmethodes

Volgende test

Deze cryptomunt heeft aandacht van de traditionele banken