Beste Belegging Brokers in 2024

Last update: juni 2024

Beste Belegging Brokers in 2024

De spaarrente is de afgelopen jaren richting het nulpunt gedaald en in sommige gevallen zelfs eronder. Je geld in een oude sok bewaren levert dus bijna net zoveel, of soms zelfs meer, op dan het op een spaarrekening zetten. Of dat veilig is, laten we in het midden… Maar wil je je spaargeld laten groeien, dan zul je dus op zoek moeten naar andere manieren. Het ligt dan voor de hand om te beleggen met (een deel van) je spaargeld. Het gaat goed met de markt, al biedt dat uiteraard nooit enige garantie voor de toekomst. Maar daardoor kun je wel mooie rendementen behalen.

Maar waar ga je beleggen? Kies je voor je eigen bank, dan ben je vaak een dief van je eigen portemonnee omdat zij hoge fees rekenen. Een online broker is snel en g

eToro – de broker voor de beginnende belegger

eToro is een online broker die in 2007 voor het eerst op de markt kwam. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en de lage minimale inleg maken dit voor veel mensen interessant. Je kunt bij eToro handelen in verschillende producten: cryptocurrencies, aandelen, ETF’s en CFD’s.

Over de beleggingen betaal je geen fee (commissie) en dat is redelijk uniek. Wel betaal je kosten als je geld stort (0,5%) en uitbetaalt. Uit de eToro review komt naar voren dat de copy trading functie, waarmee je de tactiek van een expert kunt kopiëren en overnemen, het een ideaal platform voor beginners maakt.

Libertex – de specialist voor CFD’s

Libertex bestaat al meer dan 20 jaar en heeft zich gespecialiseerd als broker voor CFD’s. Je kunt hier dan ook handelen in CFDs op meer dan 250 producten. Lage kosten en een goede klantenservice maakt dat klanten zeer tevreden zijn. De MetaTrader4 biedt uitstekende tools voor marktanalyse en de demofunctie laat je oefenen zonder echt geld er in te steken.

Libertex heeft echter ook twee nadelen: het is weliswaar gespecialiseerd in CFD’s maar dat betekent dat je geen aandelen, crypto’s of andere producten kunt verhandelen. Diversificatie van je portfolio is dus niet mogelijk. En kan leiden tot het tweede punt: veel (onervaren) beleggers verliezen geld met het handelen in CFD’s. Je moet dus goed weten wat je doet voordat je hieraan begint en je hier geld mee wil verdienen.

DEGIRO – Nederlandse broker onder toezicht van AFM

Het Nederlandse DEGIRO staat bekend als een betrouwbaar platform met lage tarieven. De interface is eenvoudig in gebruik doordat het zonder toeters en bellen is vormgegeven. Zo wordt je zonder afleiding snel bekend met het platform en de mogelijkheden. Doordat DEGIRO Nederlands is, staat het onder toezicht van de AFM, dat bekend staat als een strenge toezichthouder. Dit vinden veel mensen een prettig gevoel, het gaat tenslotte om je geld.

DEGIRO heeft een uitgebreid aanbod aan aandelen, ETF’s, obligaties, futures, opties, valuta en hefboomproducten. Je kunt hier dus een divers portfolio aanleggen. Voor de kernselectie aan ETF’s geldt dat je bij DEGIRO eens per maand voor minimaal €1000 gratis kunt handelen.

Het nadeel van DEGIRO is het gemis aan tutorials en een demo-account om vrijblijvend te kunnen oefenen. Ook zijn er beperkte analysetools beschikbaar en houden ze je niet op de hoogte van het laatste beursnieuws etc.

Anycoin – Nederlandse broker voor crypto’s

De markt van cryptocurrencies is nog relatief nieuw en er zijn veel platformen om ze te verhandelen. Alleen zijn er maar weinig Nederlandse initiatieven. Uitzondering is Anycoin: een Nederlandse broker voor crypto’s. Ze hebben inmiddels 13 jaar ervaring en je kunt hier handelen in de 26 meest voorkomende crypto’s. Ze bieden handige tools voor analyse van de coins, zoals de geschiedenis, ontwikkeling en koersen. Je betaalt bij Anycoin geen jaarlijkse kosten, wel transactiekosten. Er worden voor sommige betaalmethoden extra kosten gerekend.

Er zijn ook enkele nadelen te noemen: door de specialisatie in crypto’s kun je hier geen divers portfolio aanleggen, daarvoor moet je uitwijken naar een ander platform. Ook heb je te maken met een dag- en weeklimiet waardoor je niet onbeperkt kunt traden. En tot slot mist Anycoin een eigen wallet om je digitale coins in op te slaan. Hiervoor moet je dus een andere oplossing gebruiken.

Plus500 – het populaire platform onder ervaren traders

Plus500 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de beste en meest populaire brokers, vooral onder meer ervaren handelaren. Je kunt hier alleen handelen in CFD’s, wat ook meteen een nadeel is als je op zoek bent naar een meer divers portfolio. Maar in het aanbieden van CFD’s zijn ze dan wel ontzettend goed, je vindt hier meer dan 2000 instrumenten zoals aandelen, grondstoffen, indexen, ETF’s, crypto’s en forex.

Het platform is eenvoudig in gebruik en de stop-loss functie zit goed in elkaar. Het bedrijf heeft een goede reputatie opgebouwd als betrouwbare broker en doet er alles aan dat imago hoog te houden. Zo is de klantenservice goed op orde, al kun je ze niet telefonisch bereiken. Je betaalt geen handelskosten, zij verdienen aan de spreads. Wel kunnen er kosten in rekening worden gebracht als je posities langer aanhoudt en na 3 maanden inactiviteit. Deze kosten worden eerlijk vermeld maar als je er geen rekening mee houdt, kan dat een vervelende verrassing zijn. Ook mist Plus500 uitgebreide uitleg waardoor het voor beginnende beleggers minder aantrekkelijk is om hier te starten. Vooral omdat handelen in CFD’s wel enige kennis vereist om dat succesvol te kunnen doen.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

Hoe houd je jouw koelkast hygiënisch en overzichtelijk?

Volgende test

Waarom is verbinding met je klanten zo van belang?