Beste Hygrometer 2023 uit de Test

best geteste hygrometers van 2023

Je kent het wel. Een naar droog kuchje. Heel vervelend, zeker als je ’s nachts wilt slapen. Grote kans dat de luchtvochtigheid in je huis te laag is. Maar hoe kun je dit meten? Juist, met een hygrometer. Dit handige apparaatje vertelt je precies wat de luchtvochtigheid is. In tegenstelling tot een te droge lucht, waarvoor je een luchtbevochtiger nodig hebt, kan de lucht ook juist te vochtig zijn wat kan resulteren in schimmel. Blegh, dat is wel het laatste waar je op zit te wachten! Maar hoe schaf je een kwalitatief goede hygrometer aan? Wij helpen je op weg. Om te beginnen hebben we uitgezocht wat de 5 beste hygrometers zijn.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Boneco X200 de beste hygrometer is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Boneco X200 is de ThermoPro TP50. Kijk onderstaand voor de overige hygromter testresultaten.

Beste Hygrometer aanraders van 2023

Boneco X200

De Boneco X200 hygrometer doet wat je van een hygrometer mag verwachten. Hij heeft een lekker groot display dat makkelijk in te stellen en af te lezen is. Het is de ideale manier om een idee te krijgen van het leefklimaat in je huis. Luchtvochtigheid speelt hier een grote rol in. Deze Boneco meet nauwkeurig de relatieve vochtigheidsgraad. Hij is ook nog eens lekker goedkoop. Als je dus twijfelt of zo’n hygrometer wel wat voor jou is hoef je het om de prijs niet te laten. Hij heeft een simpele vormgeving die eigenlijk in ieder interieur past.

Een hygrometer is ook een leuk en origineel cadeautje. Het design is neutraal en hij is heel gebruiksvriendelijk. Ook als je nog geen ervaring hebt met een hygrometer is hij dus heel geschikt. Kortom, deze kanjer zal je niet in de kou laten staan. Wij willen niet meer zonder!

Pros
 • Het is een compact apparaatje dat je altijd wel ergens kwijt kunt. Hij meet nauwkeurig en heeft een zacht prijsje.
Cons
 • Hij beschikt niet over een tijdweergave. Je kunt hem alleen binnen gebruiken.

ThermoPro TP50

De ThermoPro TP50 heeft een lekker groot en duidelijk beeldscherm. In een oogopslag weet je dus waar je aan toe bent. Het is een hygrometer zonder poespas. Ideaal dus als je niet zo van de moderne technieken bent. Hij slaat automatisch de hoogst en laagst gemeten waarde op. Het gebruik is praktisch en logisch. Je kunt er dus niet de mist mee ingaan. Bovendien meet hij erg accuraat. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Dankzij het handige standaartje op de achterkant van de meter kun je hem overal neerzetten waar je wilt. Denk aan de vensterbank of bijzettafeltje.

Je hoeft nooit meer te gissen naar de luchtvochtigheidsgraad in je huis. Dit is erg van belang aangezien dit grote invloed heeft op het leefklimaat. De leuke en handige smiley is een leuk extraatje aan deze hygrometer. Naast de luchtvochtigheid geeft hij ook de temperatuur aan.

Pros
 • Hij is gebruiksvriendelijk en heel betaalbaar. Je hebt maar 1 AAA batterijtje nodig en daar doet hij het heel lang op.
Cons
 • Het is even uitzoeken en wennen hoe de bediening werkt.

TFA Dostmann

Met de TFA Dostmann meet je niet alleen de luchtvochtigheid in huis. Het is namelijk een compleet weerstation. Hij is eenvoudig en zeer gebruiksvriendelijk. Je leest in 1 oogopslag af wat het klimaat in je huis is. Hij werkt draadloos en kan temperaturen tussen de 0 en 50 graden meten. De luchtvochtigheid is te meten tussen de 20 en 90% rH. Daarnaast is deze hygrometer heel fijn geprijsd. Je hoeft dus zeker niet de hoofdprijs te betalen voor een kwalitatieve hygrometer. Naast de luchtvochtigheid en de temperatuur in huis kun je er ook op aflezen wat de tijd is.

Pros
 • Hij beschikt over een tijdweergave in tegenstelling tot veel andere hygrometers. Een mooi en eenvoudig design.
Cons
 • Beschikt niet over een verlichte display of lampje zodat je hem in het donker niet af kunt lezen.

YUCONN Hygrometer met Achtergrondverlichting

Je wil, door gebruik te maken van de YUCONN Hygrometer met Achtergrondverlichting, dat je woning niet te vochtig maar zeker ook niet te droog wordt. Daarom is een luchtvochtigheidsmeter ideaal om in huis te hebben. Als de kachel veel aan staat in huis, dan kun je last krijgen van droge hoest en hoofdpijn. Maar ook te veel vochtig in je woning is geen pretje. Want daardoor voelt het waterkoud in huis. Daarom is het goed om de luchtvochtigheid in te gaten te houden. Dit apparaat heeft nog veel meer opties. Namelijk een digitaal weerstation en je hebt direct ook een thermometer voor binnen voor buiten. Alles kun je draadloos gebruiken door gebruik te maken van een handig buitensensor. Zo kun je de beste leefomstandigheden in de woning creëren. Door de handige kleurenindicatie kun je direct zien hoe de luchtvochtigheid in de woning is. En of je dus eventueel moet bijsturen. 

Wil je meer weten over deze hygrometer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Heel handig te gebruiken met je telefoon

Cons
 • Er zit geen beschrijving bij

Compacte Hygrometer Mèt Batterijen

Dit is de Compacte Hygrometer Mèt Batterijen. Deze hygrometer is bedoeld om de luchtvochtigheid in jouw woning te monitoren. Hierdoor kun je niet alleen goed zien hoe warm of koud het binnen is. Maar je kan ook zien of de woning te vochtig of juist te droog is. Hierdoor heb je een zeer professioneel apparaat in huis. Dit apparaat wordt daarom ook wel een weerstation genoemd. Handig in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in de garage, op kantoor of in de wijnkelder. Overal waar jij grip op de temperatuur wilt hebben, is het goed om een compacte hygrometer op te hangen. Je kan het ook inbouwen op elke plek waar je wilt. Zeker omdat het apparaat zo klein is! Het apparaat werkt verder heel gemakkelijk op batterijen. Ideaal dus! 

Wil je meer weten over deze hygrometer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Inclusief batterijen!

Cons
 • Meting is niet altijd even nauwkeurig

Ease Electronicz Hygrometer

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat een woning met te veel vocht niet prettig is. Daarom is het goed om een Ease Electronicz Hygrometer te gebruiken. Dit item is ideaal en kun je goed ophangen in elke ruimte. Hierdoor kun je jouw gezondheid afstemmen op de luchtvochtigheid en de temperatuur in jouw kamers. Een te hoge luchtvochtigheid kan problemen met de longen opleveren. Maar als het te droog is, is het weer onprettig voor je huid. Je kan alles snel en nauwkeurig opmeten met dit apparaatje. En het is ook echt een apparaat voor de langere termijn. Ook lezen we veel dat het apparaat heel gebruiksvriendelijk is. Zo kan iedereen gebruikmaken van deze hygrometer. De nauwkeurigheid van het apparaat is tot 1 graag af te lezen. De luchtvochtigheid wordt berekend met een schaal tussen de 10% en de 90%. De batterij wordt bij het apparaat geleverd. En je hebt tot wel 2 jaar fabrieksgarantie. 

Wil je meer weten over deze hygrometer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goed apparaat voor een kleine prijs
Cons
 • Erg klein in formaat

Ortho UNI

De Ortho UNI is speciaal bedoeld om de luchtvochtigheid in huis te meten. Dit doet hij zeer nauwkeurig, namelijk tussen de 0 en 100%. Wil je eindelijk gezonder gaan leven? Niet alleen sporten en gezond eten helpt. De klimaat in je huis is net zo belangrijk. En daar draagt deze hygrometer aan bij. Hij heeft een compact formaat en geeft het aan wanneer zijn batterij leeg is. Dit apparaatje ligt lekker in de hand en voorziet je van een hoop informatie. De knoppen zijn makkelijk te bedienen. Binnen een mum van tijd weet je of jouw huis te vochtig of juist te droog is!

Pros
 • Geeft een seintje wanneer de batterij leeg is. Het is een compact apparaatje dat je makkelijk meeneemt in je tas.
Cons
 • Je kunt hem niet neerzetten. Ook ideaal bij een verhuizing.

Greenure

Als je eens wat anders wilt ben je bij Greenure aan het goede adres. Deze hippe hygrometer zal zeker niet misstaan in jouw interieur. Je plakt hem door middel van een zuignap op je raam. Het display is doorzichtig wat hem een hippe uitstraling geeft. Je kunt gelijk zien wat de luchtvochtigheid in je huis is en hoe warm of koud het is. Deze hygrometer blijft goed zitten en valt nauwelijks op. Een leuk extraatje: hij houdt de maximale en minimale temperatuur en vochtigheidsgraad bij. Het grote display is makkelijk af te lezen.

Pros
 • Super leuke vormgeving, zowel buitenkant als het display met smiley. Het is een echt hebbedingetje. Bovendien meet hij erg nauwkeurig.
Cons
 • Beschikt niet over een tijdweergave.

Topcom Baby 101 

Je hebt een kleintje en deze wil je natuurlijk de beste zorg geven die je te bieden hebt. Een hygrometer kan ervoor zorgen dat je zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de gaten kan houden. Zo weet je zeker wanneer de luchtvochtigheid eigenlijk te hoog is en je erop moet letten dat hij niet de hoogte in schiet. Dit is een uniek product precies gemaakt voor de babykamer. Het is een enorm kleine hygrometer met een handig voetstuk. Deze kan je in en uitklappen. Wanneer je verhuist kan je hem gewoon meenemen omdat hij zo enorm handzaam is. De Topcom Baby 101 is een super aanschaft voor op de babykamer. 

Daarnaast werkt dit multifunctionele apparaat op batterijen. Geen gezeul dus met kabels. Helaas krijg je deze batterijen niet erbij. Dit apparaat werkt met smiley’s, deze geven aan door te lachen of verdrietig te kijken of de temperatuur en de luchtvochtigheid in de kamer juist is. Veel consumenten zweren bij dit model van Topcom. 

Pros
 • Hij is enorm compact en handzaam. Je kan hem overal plaatsen doordat hij op batterijen werkt. Doormiddel van smiley’s hou je de temperatuur en luchtvochtigheid bij.
Cons
 • Hij werkt alleen op batterijen en deze worden er niet bijgeleverd.

Medisana HG 100

Medisana is een merk dat altijd goede kwaliteit materialen levert voor een lage prijs. Dit zie je dan ook terug als je kijkt naar andere producten op deze lijst. De Medisana HG 100 is een relatief klein product maar doet precies waar jij om vraagt. Zo is hij instaat om niet alleen de luchtvochtigheid te meten maar ook de temperatuur en hij geeft de tijd weer. Het is een klein en compact apparaat. Dit maakt het natuurlijk makkelijk om er een geschikt plekje voor te vinden. Hij is bijzonder handzaam en dus ook makkelijk te verplaatsen. Doormiddel van een smiley wordt er aangegeven hoe de staat is van de luchtvochtigheid. Ook dit is heel prettig.

Door de batterijen kan hij lange tijd mee. Hij is gemaakt met een klein schermpje waarop jij alles aan kan aflezen. Ook zitten er 3 verschillende knoppen waarmee jij alles kan instellen. Hij is gemaakt van sterk kunststof materiaal en hierdoor is het een duurzaam product. 

Pros
 • Hij wordt weergegeven met een thermometer. Daarnaast kan je digitaal aflezen wat de standen zijn. Het formaat is enorm klein.
Cons
 • De metingen zijn niet altijd even goed.

Hama TH-130 

Voor een heel klein prijsje heb je al een hygrometer is huis. Het Merk Hama stunt weer met één van de goedkoopste hygrometers op de markt. Maar de kosten zeggen niet zo veel over de kwaliteit van dit product. Zo heeft hij veel beoordelingen waarvan een heleboel super goed zijn. Alleen zeggen toch een aantal consumenten dat ze het display soms wat onduidelijk vinden. De batterij is niet altijd even goed. De nauwkeurigheid kan dan ook wat beter. Wat wel heel prettig is aan dit apparaatje is dat hij volledig digitaal werkt. Hierdoor kan je alles in een seconden aflezen. Hij is ook zeer compact wat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kan ophangen waar je ook maar wil. 

Helaas is hij niet voorzien van een kleurdisplay. Daarentegen is de Hama TH-130 wel voorzien van batterijen. Hiervoor hoef je dus niet extra naar de winkel. Hij heeft ook maar één batterij nodig om te werken. Dit in tegenstelling tot veel andere hygrometers. Er zit geen mobiele besturing bij, maar dat is ook niet per se nodig en kan je misschien niet verwachten van zo’n goed geprijsde hygrometer. 

Pros
 • Niet altijd nauwkeurig. Hij heeft geen kleurendisplay.
Cons
 • Hij is makkelijk in gebruik en hoeft niet ingesteld te worden. De display is gemakkelijk af te lezen.

Duux Sense

Deze Duux Sense is niet alleen praktisch maar hij staat ook nog eens leuk! Je kiest zelf of je hem op wilt hangen of neer wilt zetten met de handige standaard. Dan is er ook nog de mogelijkheid om hem aan metaal te hangen want hij is namelijk magnetisch. Super handig! Hij is verkrijgbaar in 2 kleuren dus hij past altijd in je interieur. Je bent altijd op de hoogte van de luchtvochtigheid in je huis. Daarnaast meet hij ook de temperatuur. Twee vliegen in 1 klap. Hij heeft een lekker groot scherm dus je leest hem makkelijk af. Wij zijn een grote fan van deze Duux!

Aquair Omega

De Aquair Omega gaat een stapje verder. Naast dat deze hygrometer de luchtvochtigheid in huis meet, doet hij er ook iets aan mocht deze niet goed zijn. Het is namelijk ook een luchtbevochtiger. Super handig dus. Je bent op deze manier altijd voorzien van een uitstekend klimaat in huis zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Heb je ook altijd last van droge lippen, hoesten en droge ogen? Met deze Aquair is het verleden tijd. Hij is geschikt voor ruimtes tot 55 vierkante meter. Je kunt kiezen tussen zwart of wit.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste hygrometer

Hoe kun je op een hygrometer besparen?

In onze top 5 staan een aantal zeer betaalbare hygrometers. Je hoeft er dus zeker niet veel geld voor uit te geven. Op welke manieren kun je nog meer geld besparen voor een hygrometer? Wij hebben een aantal tips voor je.

Zelf maken
Een hele nauwkeurige meting zul je waarschijnlijk niet krijgen met een zelfgemaakte hygrometer. Maar het is wel heel leuk om te doen. Zeker als je kinderen hebt. Je kunt er samen 1 in elkaar knutselen en vervolgens aflezen. Op internet zijn tal van gebruiksaanwijzingen te vinden hoe je dit kunt doen.

Tweedehands
Als je een meer geavanceerde hygrometer zoekt dan kan dit best in de papieren lopen. Zeker als je er nog een luchtbevochtiger bij aan wilt schaffen. Het loont zich dus zeker om te kijken of je tweedehands geluk hebt. Via de welbekende sites is er genoeg te vinden. Check van te voren wel even of de hygrometer het naar behoren doet. Op de rommelmarkt wil je ze ook nog wel eens vinden.

Welke soorten hygrometers zijn er?

Het gemak en de voordelen van een hygrometer zijn inmiddels wel duidelijk. Een hygrometer is een handig apparaatje waarmee je meet wat de luchtvochtigheid in je huis is. Een hoge luchtvochtigheid kan leiden tot beslagen ramen en schimmel. Te droge lucht zorgt er juist voor dat je klachten krijgt zoals een droge hoest of ogen. Allebei niet wenselijk dus. Maar dan moet je wel weten wat de luchtvochtigheid is. Er zijn verschillende soorten hygrometers. Welke dat zijn lees je hier.

Analoog
Iedereen kent de klassieke hygrometer wel. Het is vaak een rond soort van klokje. Maar in plaats van de tijd lees je af wat de luchtvochtigheid is. Je bent niet afhankelijk van welke energiebron dan ook. Dit is erg handig want de batterij raakt niet leeg en je hebt geen gedoe met allerlei snoeren. Wat uitstraling betreft geven veel mensen bovendien de voorkeur aan een ouderwets of retro exemplaar in plaats van een digitaal type.

Digitaal
Een digitale hygrometer is momenteel het meest verkochte exemplaar. Voor een paar tientjes of minder heb je er al 1 in huis. Je leest een digitale hygrometer zeer eenvoudig af. Vaak zit er een groot LCD display bij. Super handig dus. Het voordeel is dat een digitaal exemplaar nauwkeuriger is dan zijn analoge broertje.

Welke hygrometer is de beste budget keuze?

Dat een goede hygrometer niet duur hoeft te zijn bewijst de PINGI. Deze eenvoudige hygrometer doet wat hij moet doen. Voor iets meer dan een tientje heb je hem al in huis. In plaats van een digitaal display dien je hem analoog af te lezen. Dat maakt het nostalgische gevoel groot. Op ieder moment van de dag kun je in een oogopslag zien hoe het ervoor staat met de luchtvochtigheid in je huis. Bovendien is deze Pingi erg retro. Hij staat dus ook nog eens leuk!

Wat zijn de populairste hygrometer merken?

TFA Dostmann
Al sinds 1964 is TFA Dostmann actief op de hygrometermarkt. Ze zijn specialist op het gebied van meteorologische meetapparatuur. Dit Duitse bedrijf begon als een klein familiebedrijf en is inmiddels een van de grootste spelers. Ze produceren alles zelf in hun eigen fabriek. Tot op de dag van vandaag heeft de ontwikkeling van hun producten niet stilgestaan. Ze zijn hier constant mee bezig in samenwerking met meteorologen en IT-specialisten. Niet alleen kun je bij TFA Dostmann terecht voor hygrometers maar ook voor stappentellers, stopwatches en weegschalen.

Greenure
Greenure staat voor puurheid en duurzaamheid. Ze hebben als hoogste doel om jouw leven een stukje makkelijker en comfortabeler te maken. Dit doen ze door altijd de beste kwaliteit te leveren. Met minder nemen ze geen genoegen. Met de grootste zorg vervaardigen ze hun producten. Hun producten zijn in iedere prijsklasse te vinden en daardoor voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan dus genieten van een Greenure! Niet alleen zijn hun producten praktisch maar ze zijn ook nog eens een lust voor het oog.

Pingi
Met een hygrometer van Pingi zie je direct hoe de vlag erbij hangt. Pingi geeft je zekerheid over de klimaat in je huis. Pingi is expert op het gebied van alles dat met luchtvochtigheid te maken heeft. Ze kunnen namelijk niet alleen meten hoe het in jouw huis gesteld is, maar er ook daadwerkelijk iets aan doen. Hierbij helpt de Pingi luchtontvochtiger. De producten van Pingi staan erom bekend gebruiksvriendelijk te zijn. Ideaal dus want zo zijn ze voor ieder lid van de familie geschikt om te bedienen en het gemak te ervaren.

Hygrometer tips voor de best koop

Meten is weten. Als je wilt weten wat de luchtvochtigheid in je huis is dan begint dit bij een hygrometer. Hiermee kun je precies zien wat de luchtvochtigheid is en hier eventueel op inspelen. Een te hoge luchtvochtigheid is namelijk niet goed maar een te lage ook niet. Het voordeel van een hygrometer is dus wel duidelijk. Maar waar moet je op letten als je er 1 wilt aanschaffen? Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Vraag jezelf eerst de volgende dingen af. Waar komt de hygrometer te hangen? Wil je alleen de luchtvochtigheid meten of ook andere dingen zoals de temperatuur in huis?

 1. Nauwkeurigheid

  Om te beginnen kun je je afvragen hoe nauwkeurig je wilt dat de hygrometer meet. Als je het gewoon leuk vindt om een idee te krijgen van de luchtvochtigheid in huis dan is het niet zo belangrijk. Wil je juist heel goed en precies in kaart brengen wat het klimaat in je huis is dan is een nauwkeurige meter wel aan te raden. Daarnaast zijn digitale meters vaak nauwkeuriger dan de analoge exemplaren. Houd hier bij de aanschaf dus rekening mee. Zoals eerder gezegd kun je zelf ook een hygrometer maken. Deze zal alleen niet erg nauwkeurig meten.

 2. Weerstation of hygrometer

  Met een hygrometer kun je alleen de vochtigheid in huis meten. Prima natuurlijk, als dat is wat je wilt. Als je echter een breder beeld wilt krijgen van het klimaat in huis dan is het aan te raden om voor een weerstation te gaan. Deze zijn zowel voor buiten als binnen verkrijgbaar. Een weerstation beschikt nagenoeg altijd over een hygrometer. Je kunt dus de luchtvochtigheid meten maar daarnaast ook nog een hoop andere zaken om een volledig beeld te krijgen. Super handig dus! Denk hierbij aan de temperatuur. Ook kun je op een weerstation (en sommige hygrometers) aflezen wat de tijd is. Deze alleskunner is dan ook erg geliefd.

 3. Met of zonder luchtbevochtiger

  Wat heb je eigenlijk aan een hygrometer als blijkt dat de luchtvochtigheid te hoog of te laag is? Ga dus voor een hygrometer die op een luchtbevochtiger zit. De luchtbevochtiger zal het klimaat in huis stabiel houden. Je hebt er zelf op deze manier geen omkijken meer naar. Een luchtbevochtiger is zo in te stellen dat hij voor jou denkt. Als de luchtvochtigheid te laag is zal hij er direct wat aan doen. Droge ogen, hoest en lippen zijn dus verleden tijd! Dat is niet alleen fijn voor jezelf maar voor je hele gezin. Onderschat het belang van een goede luchtkwaliteit in je huis niet.

 4. Extra opties

  Veel hygrometers beschikken over extra opties. Of je ze gebruikt is een tweede maar ze kunnen zeker van pas komen. Denk aan een smart hygrometer. Je verbindt de hygrometer met je smartphone en zo kun je altijd zien wat de luchtvochtigheid in huis is, waar je ook bent. Daarnaast ‘onthouden’ veel hygrometers de hoogst en de laagst gemeten waardes. Dit kan heel handig zijn maar het is ook gewoon leuk om te weten en het te monitoren. Vraag je van te voren af waar je de hygrometer wilt plaatsen. Soms moet je deze ophangen en soms is hij geschikt om ergens neer te zetten. Er zijn zelfs exemplaren die magnetisch zijn of die je met een zuignap aan het raam kunt bevestigen.

Hoe gebruik je een hygrometer?

We weten al de een hygrometer een instrument is waarmee jij de luchtvochtigheid kan meten in bijvoorbeeld een huis. De oude hygrometers waren nog niet digitaal, maar tegenwoordig krijg je ze bijna alleen nog maar digitaal. Je kan op een hygrometer in percentages zien wat de luchtvochtigheid is in huis. Maar hoe weet je nu of er te veel of te weinig vocht in huis is?

Een normaal huishouden heeft een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 % mocht het hier dus ver bovenuit komen dan is het alarmfase één. Vooral wanneer jij bijvoorbeeld een piano hebt of andere instrumenten is het goed om dit bij te houden. Dit voorkomt schimmel en zorgt natuurlijk voor het behoud van jouw apparatuur. Let dus altijd om te hoge percentages wanneer jij een hygrometer hebt. 

Laatste Hygrometer Trends van 2023

We zouden niet in de huidige tijd leven als er van een hygrometer geen smart exemplaar bestaat. Met name weerstations met een hygrometer zijn tegenwoordig vaak te verbinden met je smartphone of tablet. Je installeert eenvoudig een app waarmee je hem met de hygrometer verbindt. Vervolgens kun je precies alle meetgegevens in de gaten houden. Super handig en leuk dus. Daarnaast bieden veel van dit soort apps de mogelijkheid om meetgegevens bij jou in de buurt te vergelijken met die van jezelf. Dit is met name bedoeld voor de hygrometers die je buiten neerhangt. Zo krijg je een nog beter beeld van het klimaat bij jou in de buurt. Waan jezelf dus een ware Gerrit Hiemstra of Helga van Leur met een smart hygrometer of weerstation. Je kinderen zullen dit trouwens ook helemaal geweldig vinden. En ze leren ook nog wat!

Conclusie

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de betere hygrometers een stuk duurder zijn. Maar wat krijg je dan precies voor die prijs? Je krijgt bijvoorbeeld de keuze om hem te verbinden met je telefoon. Zo hoef je niet naar de hygrometer zelf te lopen om te zien of de luchtvochtigheid te hoog is. 

Ook zien wij dat de goedkopere varianten vaak niet heel nauwkeurig zijn. Wil je zeker zijn van een bepaalde nauwkeurigheid, dan is het goed om altijd wat extra’s erbij op te tellen. Dit betekent 5 % erboven en 5% eronder. Op deze manier kom je het dichtste bij het getal. 

Wij zijn ook tot de conclusie gekomen dat een oudere hygrometer soms nauwkeuriger is dan de digitale meters. Dit kan komen door een bepaalde technologie die in een hygrometer is verwerkt. Door deze technologie kan het dus zijn dat hij minder goed werkt dan andere modellen. 

Vorige test

Beste Dab+ Radio 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Broodrooster 2023 uit de Test