Beste onkruidverdelger van 2024 uit de test

Last update: mei 2024

Onkruid is pas onkruid als je het zo noemt. Je zou dus kunnen zeggen dat het een subjectieve benaming is voor planten die ongewenst zijn. Toch zijn heel veel mensen het erover eens dat ze bepaalde planten niet in hun tuin willen. Met name het onkruid tussen de terrastegels is erg ongewenst. Je kunt natuurlijk onkruid blijven wieden tot je een ons weegt maar dat schiet niet echt op. Daarom is er onkruidverdelger uitgevonden. Het is een handig spul dat je helpt om de ongewenste groei van allerlei gewassen een kopje kleiner te maken. Wel zo prettig dus. Het scheelt je namelijk een hoop tijd en gedoe. Als je benieuwd bent naar de beste onkruidverdelger lees dan snel verder.

Best Geteste Onkruidverdelger

ECOstyle Ultima Zevenblad Spray

ECOstyle Ultima zevenblad - onkruidbestrijdingsmiddel tegen hardnekkig onkruid - spray 750 ml is een afbreekbare onkruidbestrijdingsmiddel. Ultima tegen zevenblad is een contactmiddel, dus het onkruid goed natspuiten. Bestrijdt zevenblad en hardnekkig onkruid effectief. Pakt zowel de bovengrondse als de ondergrondse delen aan. Voor een effectieve bestrijding is twee keer behandelen noodzakelijk.

Gebruikers van dit product zijn zeer tevreden en beoordelen het gemiddeld met 4.2 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat ECOstyle Ultima zevenblad de beste onkruidverdelger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de ECOstyle Ultima zevenblad is de ECOstyle Ultima onkruid & mos. Kijk onderstaand voor meer onkruidverdelger testresultaten!

Top Beste Productvergelijking

ECOstyle Ultima Zevenblad Spray Onkruidverdelger

ECOstyle Ultima zevenblad - onkruidbestrijdingsmiddel tegen hardnekkig onkruid - spray 750 ml is een afbreekbare onkruidbestrijdingsmiddel. Ultima tegen zevenblad is een contactmiddel, dus het onkruid goed natspuiten. Bestrijdt zevenblad en hardnekkig onkruid effectief.

ECOstyle Ultima Onkruid & Mos Concentraat

Ultima concentraat tegen onkruid & mos is een plantaardig afbreekbare onkruidbestrijder. Het werkt tot in de wortel en bestrijdt naast onkruid ook mos. Je ziet al binnen enkele uren resultaat! Iedereen wil graag snel en effectief onkruid bestrijden; zonder al te veel werk.

Dcm Vivimus Gazon - Onkruidbestrijding

Veel problemen in de tuin beginnen bij een slechte bodemstructuur. Dit zorgt voor slechte opname van voedingselementen, het afsterven van planten, een overmaat aan vocht in de toplaag of het niet dichtgroeien van de grasmat.

Luxan - Genoxone ZX 250 Ml

Luxan - Genoxone ZX 250 ml

Genoxone ZX van Luxan: Effectieve bestrijding van verschillende onkruidsoorten zoals paardenbloemen, brandnetels en meer. Onschadelijk voor gras. Werkt tegen een breed spectrum van breedbladige en houtachtige planten

Roundup

Roundup Natural Onkruidvrij - Kant en Klaar - 5L - Met Drukspuit

Roundup Onkruidbestrijder zonder glyfosaat is een snelwerkende, effectieve oplossing voor onkruid en mos. Hij heeft een gebruiksvriendelijke drukspuit met kindveilige sluiting, geen bukken dankzij uitschuifbare hals. Zichtbaar resultaat in 1 uur. 

Beste onkruidverdelger aanraders van 2024

ECOstyle Ultima zevenblad

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 13 reviews

Dat het zevenblad ook wel tuinmansverdriet wordt genoemd zegt eigenlijk al genoeg. De ECOstyle Ultima zevenblad maakt er gelukkig korte metten mee. Dit hardnekkige onkruid is erg vervelend als je je gazon en bloemenperk er eindelijk mooi bij hebt liggen. Je kunt wel aan de gang blijven met die planten. Zoals de naam al doet vermoeden is deze onkruidverdelger biologisch afbreekbaar. Wel zo fijn voor de rest van je tuin dus. Daarnaast komt het in een handige spray fles. Het is een kwestie van even sprayen, laten inwerken en na een aantal uur zie je al verschil. Je haalt het onkruid er handig tussenweg. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.

Pros
 • Het schaadt je andere planten niet en pakt alleen het zevenblad aan.
 • Het is daarnaast makkelijk te doseren en aan te brengen.
Cons
 • Het is met name bedoeld voor zevenblad dus voor andere soort onkruidverdelger kun je beter even verder kijken.

ECOstyle Ultima onkruid & mos

Reviews

3.5 

Gemiddelde van 40 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 42 reviews

Het ECOstyle Ultima onkruid & mos is een kwestie van aanbrengen en geduld hebben. Vervolgens is het makkelijk om het onkruid te verwijderen en komt het veel minder snel terug. Het onkruid wordt namelijk bij de wortel aangepakt. Je hoeft dus niet binnen een paar dagen opnieuw te beginnen. Het goedje is speciaal bedoeld voor onkruid en mos. In een mum van tijd ben je er vanaf. Net als zijn voorganger zal het je andere planten niet schaden. Bovendien is het biologisch afbreekbaar. Je blijft dus niet achter met een giftige bodem. Dat is wel zo fijn want er moeten nog wel andere planten en bloemen kunnen groeien.

Pros
 • Je krijgt korting bij de aanschaf van meerdere flessen wat ideaal is voor jezelf of wanneer je vrienden het ook aan willen schaffen.
 • Snel resultaat 
Cons
 • Het is vrij prijzig als je maar één fles aanschaft. Het moet dus binnen je budget passen.

Dcm Vivimus Gazon

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 45 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 45 reviews

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Dat is met de Dcm Vivimus Gazon onkruidverdelger verleden tijd. Het is een kwestie van aanbrengen op je gazon en er zal alleen een voedingsbodem zijn voor het gras dat je wilt. Hierdoor ontstaat een mooi dicht en diep groen gazon. Precies waar je naar op zoek bent! Het groeien van een goed gazon begint bij de bodem. En daar is deze onkruidverdelger ideaal voor. Hij zorgt namelijk dat onkruid niet eens een kans krijgt. Je krijgt een lekker grote verpakking met 3 zakken van 40 liter. Meer dan voldoende om even vooruit te kunnen dus. Je kunt het het hele jaar door gebruiken. Als kers op de taart is het makkelijk te gebruiken en hoef je er niet eens groene vingers voor te hebben.

Pros
 • Je krijgt een lekker grote voordeelverpakking zodat je voorlopig wel even onder de pannen bent.
Cons
 • Als je alles niet in één keer gebruikt moet je de ruimte hebben om de rest op te kunnen slaan.

Luxan - Genoxone ZX 250 Ml

Reviews

3.2 

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Luxan - Genoxone ZX 250 Ml

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 10 reviews

Genoxone ZX is een krachtige onkruidbestrijder van Luxan die effectief is tegen taai onkruid zoals paardenbloemen en brandnetels. Het richt zich op verschillende soorten onkruid, inclusief hardnekkige struiken zoals bramen. Wat Genoxone ZX uniek maakt, is dat het ongewenste planten zonder schade aan het omliggende gras kan verwijderen, waardoor het perfect is voor gebieden met bodembedekkers.

De werkzame bestanddelen zijn 2,4-D en triclopyr. Veilig gebruik staat voorop, daarom is het belangrijk om het etiket en de instructies grondig te lezen voordat je het product gebruikt. Dit veelzijdige onkruidbestrijdingsmiddel is geschikt voor zowel tijdelijke als permanente onbebouwde terreinen, behalve verharde oppervlakken. Het biedt een effectieve manier om onkruid te verwijderen zonder negatieve gevolgen voor het omliggende gras.

Pros
 • Werkt snel
 • Heermoes wordt goed aangepakt met dit product
Cons
 • Werkt niet op al het onkruid

Roundup Natural Onkruidvrij - Kant en Klaar - 5L - Met Drukspuit

Reviews

3.6 

Gemiddelde van 18 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Roundup

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.4

Gemiddelde van 57 reviews

Door gebruik te maken van RoundUp Natural Onkruidvrij ben je onwijs snel klaar met onkruid. Hoe dat kan? Dat komt zonder dat er gebruik wordt gemaakt bij dit middel van glyfosaat. En toch is dit een zeer krachtige onkruidbestrijder. Veel mensen vinden het namelijk onprettig om te werken met zulke giftige stoffen. De oplossing is om gebruik te maken van dit middel. Want daar zit het du niet in. Je kan al wel snel resultaat zien. Al binnen 3 uur moet je namelijk kunnen zien dat het onkruid begint af te sterven. En prettig: het werkt ook tegen bijzondere onkruiden, zoals bijvoorbeeld mos. Zo kun je ook gemakkelijk je terras schoonmaken of je grind. Ook wordt er duidelijk gedeeld hoe hoeveel je van dit middel nodig hebt voor het beste resultaat. Geen probleem voor dit onkruidmiddel! En daar word jij én je tuin blij van.  

Meer informatie over dit product? Bekijk hem dan hier!

Pros
 • De spray werkt goed
 • Onkruid verdwijnt door dit spul
Cons
 • Het is een relatief dure aanschaf dus je moet er het budget voor hebben.

Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid

Reviews

3.5 

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 14 reviews

Voor iedereen die snel van zijn of haar onkruid af valt komen, is er Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid. Dit onkruidmiddel werkt op basis van een blad systemische werking. Je kan dus hardnekkige onkruiden ermee beschrijden. Hiermee bedoelen we onkruiden, zoals zevenblad, heermoes, brandnetels, distels. Maar ook complete bosjes en struiken. Dit komt omdat het middel een zeer krachtige werking heeft. Waar moet je opletten? Allereerst moet het onkruid al voldoende bladmassa hebben ontwikkeld. Alleen dan is het het meest effectief. Verder moet je de juiste dosering aanhouden. Zo doe je 12,5 ml middel per 1 liter water. Dat spuit je vervolgens gemakkelijk op het onkruid. Je kunt dan wachten en het onkruid gaat met de dagen dood. Daarna kun je het eruit trekken. Zo ben je blijven verlost van onkruid.  

Wil je meer weten over de Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid? Bekijk dit item hier

Pros
 • Werkt goed tegen hardnekkig onkruid
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

BSI – CITO Global Herbicide

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Je wil kunnen genieten van je tuin. En je wil juist niet dat je last hebt van veel onkruid. Veel mensen vinden het lastig om van onkruid af te komen. En trekken het bijvoorbeeld contract weer eruit zodra het de kop op steekt. Maar onkruid blijft onkruid en zal altijd weer opkomen op het moment dat het niet goed is verwijderd. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van BSI – CITO Global Herbicide. Dit middel is bedoeld om onkruid blijvend weg te houden. Je kan bijvoorbeeld het spuiten op je erf, maar vervolgens wordt het ook geabsorbeerd door bladeren en de groene stengels. Waardoor het kan overwaaien op onkruid. Het zal dan enkel en alleen onkruid aantasten. Het is gemaakt op basis van azijnzuur en is ook zeer geschikt voor onkruid dat verschijnt op opritten en paden. 

Wil je meer weten over de BSI – CITO Global Herbicide? Bekijk dit item hier

Pros
 • De spray verdeeld gelijkmatig en gedoseerd
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste onkruidverdelger

Hoe kun je op onkruidverdelger besparen?

De prijzen van onkruidverdelgers kunnen nogal uiteen lopen. De ene onkruidverdelger is de andere niet. Je kunt je geld zeker kwijt in onkruidverdelgers. Dat wil echter niet zeggen dat ze allemaal even goed werken. Soms wordt je wijsgemaakt dat dit het geval is terwijl dit helemaal niet zo is. Als je voor een voordelige oplossing wilt gaan koop dan gewoon geen onkruidverdelger. Het nadeel is wel dat je zelf meer werk hebt aan het wieden van onkruid. Het scheelt je echter wel in de kosten. Daarnaast scheelt het vaak enorm om een grote hoeveelheid of meerdere verpakkingen aan te schaffen. Je betaalt voor de aanschaf meer maar in verhouding ben je goedkoper uit. En dat is wel zo prettig. De houdbaarheid is immers lang dus sla het op in je schuur en klaar is kees.

Welke soorten onkruidverdelgers zijn er?

Het is een doorn in het oog van een gemiddelde tuinliefhebber: onkruid! Je hebt net alles mooi voor elkaar. Het gazon ligt er mooi bij, de bloemen staan in bloei. Toch heb je een dagtaak aan het verwijderen van onkruid. Erg vervelend want je hebt er niet altijd tijd voor en zin in. Een onkruidverdelger kan in zo’n geval een handje helpen. Echter, het gebruik ervan kan ook nadelen hebben. Er zijn ontzettend veel soorten onkruidverdelgers. Een onkruidverdelger wordt ook wel een herbicide genoemd. Deze komt in allerlei soorten en maten. Deze hebben allemaal moeilijke namen waar we je niet meer lastig zullen vallen. Wat wel zeker is is dat er een groot verschil is in de sterkte van het spul. Paraquat is bijvoorbeeld 1000 maal sterker dan van simazine. Het luistert dus best nauw. Nu denk je misschien, hoe sterker hoe beter. Het is zeker dat sterk spul zal helpen voor je onkruid. Echter, het verontreinigt ook de rest van je tuin. En dat kan effect hebben op de rest van de bloemen en planten die erin staan. Nog maar niet te spreken over de diertjes die erin leven. Bovendien kan het oppervlaktewater worden vervuild. Het is dus niet zo dat sterker altijd beter is. Het is aan te raden altijd voorzichtig te zijn met onkruidverdelger en je goed te bedenken waar en wanneer je het inzet. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel biologisch afbreekbare soorten op de markt. Dit is een stuk minder schadelijk. Ze werken op natuurlijke bestanddelen waardoor het niet schadelijk is voor de rest van je tuin. En dat is wel zo prettig. Kortom, weet wat je koopt en wat je precies op je planten sprayt. Je wilt immers geen vervuilde tuin.
Mocht je voor veilig willen gaan wat verontreiniging betreft kies dan voor een onkruidbrander. Het is een kwestie van de vlam erop en het onkruid is weg. Dit is een milieuvriendelijke manier aangezien er geen giftige stoffen in de bodem terecht komen.

Welke onkruidverdelger is de beste budget koop?

Groene aanslag, mos en ander onkruid. Het is een grote ergernis. Met de Bayer Natria Flitser 3-in-1 Spray 1 liter ben je er snel vanaf. Eveen sprayen en klaar is kees. Het is super makkelijk te doseren en aan te brengen dankzij de handige spray dop. Is 1 liter niet voldoende? Hij is ook verkrijgbaar in een verpakking van 3 liter. Erg handige voor het echte werk. Het onkruid wordt effectief ongedaan gemaakt en na 14 dagen spray je gewoon even weer. Het zal je een hoop werk en tijd schelen. Het is de uitkomst voor een mooie tuin. Wel is het aan te raden bij droog weer te spuiten anders wordt het snel weggespoeld en dan heb je er nog niets aan. Het is een prima onkruidverdelger voor een prima prijs!

Wat zijn de populairste onkruidverdelger merken?

Bij Bayer Garden weten ze van wanten. Ze bieden uitkomst bij ongewenste zaken zoals onkruid en ongedierte. Er is voor ieder wat wils. Het is nu eenmaal niet prettig om ongedierte in je huis te hebben of ongewenste plantjes in je tuin. Al meer dan 50 jaar zijn ze actief op de onkruidverdelgingsmarkt. Je kunt Bayer Garden dan ook zeker als een expert zien op dit gebied. Als kers op de taart is de prijs-kwaliteitverhouding goed in balans.
De producten van ECOstyle zijn gericht op duurzaamheid en kwaliteit. Het zorgt ervoor dat je gazon er mooi bij ligt. Het gazon zal prachtig groeien zonder daarin allerlei ongewenste plantjes te vinden. Ze hebben voor ieder jaargetijde en ieder doel wel wat in huis. Zo kun je het onkruid letterlijk tot op de wortel aanpakken. Wat ECOstyle onderscheid is dat het gaat om biologisch verantwoorde producten. Hierdoor loopt de rest van je flora en fauna geen gevaar.
Als je onkruidverdelger zegt dan zeg je DCM. Het is een begrip op de onkruidverdelgingsmarkt. Ze zijn dan ook uitgegroeid tot de expert als het op onkruidverdelging aankomt. Bij DCM hebben ze als doel je leven een stukje makkelijker en leuker te maken. Dat wordt wel duidelijk uit de producten die ze bieden. Niet alleen kun je onkruid verdelgen, je voorkomt ook de groei ervan. Ook voor de bevordering van de groei van planten is het een prima keuze. Ze hebben niet alleen verdelger in hun assortiment maar ook rijke potgrond om je planten net dat steuntje in de rug te geven!

Onkruidverdelger tips voor de beste koop

Je wilt onkruidverdelger aanschaffen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Zie de juiste keuze maar eens te maken. Het hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en voorkeuren welke het beste bij je past. Wat voor je buurman de perfecte koop is kan voor jou juist als een miskoop uitpakken. Zonde dus! Bedenk je eerst goed wat je precies nodig hebt. Waar wil je de verdelger gebruiker? Wat is je budget? Hoe wil je het aanbrengen? Welke eigenschappen vind je belangrijk? Voor wat voor soort onkruid is het bedoeld?

 1. Inhoud

  Soms denk je een voordelige onkruidverdelger te vinden en dan blijkt het om een heel klein flesje te gaan. Dan is het dus alsnog duur. Let dus altijd op de inhoud van de fles. Zeker wanneer je online besteld want dan heb je hier nog veel minder een gevoel bij aangezien je het flesje of de fles niet vast hebt. Een foto kan erg vertekenen. Daarnaast is het een goede manier om prijzen te vergelijken. Reken uit wat een liter of 100 ml zou kosten. Op deze manier kun je de verdelgers met elkaar vergelijken. Een kleine moeite en het kan je een behoorlijke besparing opleveren! Wij raden aan altijd voor een grotere verpakking te gaan aangezien het meestal voordeliger is en de houdbaarheid van verdelger lang is.

 2. Dosering

  Heb je en goede verdelger gevonden komt het in zo’n rotverpakking. Niet erg handig dus. Let er dus op hoe je de verdelger toe moet passen. Onze favoriet is een spray dop. Het ziet eruit als de verpakking van een schoonmaakmiddel voor je ramen. Het is een kwestie van sprayen en klaar is kees. Je hoeft niet te rotzooien met een irritante verpakking. Er zijn ook onkruidverdelgers die je met de bodem mixt. Dit kan ook een handige manier zijn om het toe te passen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

 3. Extra opties

  In het geval van sprayen let altijd even op of er een sprayer wordt meegeleverd of dat je deze zelf nog aan moet schaffen. Er komen dan namelijk nog extra kosten bij kijken. Bovendien is het wel zo handig als je alles in één koop kunt doen.

Laatste onkruidverdelger tips van 2024

Een onkruidverdelger is bijna onmisbaar als je je tuin netjes wilt houden. Tenzij je zeeën van tijd over hebt om onkruid te wieden en dit leuk vindt. Dat is meestal niet het geval. Het gebruik van onkruidverdelger is echter ook niet altijd goed zoals we eerder hebben uitgelegd. Om het toch op een verantwoorde manier te doen biedt een biologisch of ecologisch product uitkomst. Er is steeds meer aandacht voor verantwoord omgaan met onze wereld. Daar hoort ook bodemverontreiniging bij. Dit gebeurt onder andere door een overdadig gebruik van herbicide. Fabrikanten spelen er handig op in en er is een breed scala van allerlei biologisch afbreekbare producten op de markt. Je komt dus op een verantwoorde manier van je onkruid af. Wel zo fijn. De gewenste flora en fauna blijven gewoon gespaard.

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Beste latex verfspuit van 2024 uit de test

Volgende test

Beste android tv box van 2024 uit de test