Top 10 uit de Test

Beste Stofzuigers in 2019 vergeleken

0
Beste Stofzuigers

Stofzuigen is misschien niet je meest favoriete klusje. Snappen we. Maar de stofzuiger die je gebruikt maakt een wereld van verschil. We kennen allemaal wel iemand die nog jarenlang heeft gestofzuigd met een héle oude stofzuiger die klinkt alsof er een F16 laag overvliegt. Dat kan een stuk beter kunnen we je alvast melden. Met een goede stofzuiger wordt stofzuigen een stuk leuker en je maakt er je woning ook nog eens een stuk beter mee schoon. Best de investering waard dus! Om het je makkelijker te maken hebben we de beste stofzuigers die er zijn voor je op een rijtje gezet. Hoef je alleen nog maar één van deze tien te kiezen en dan heb je een héle goede stofzuiger in huis!

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Niets is meer vervelend dan stof dat in je interieur trekt. Vaak heb je dit helemaal niet door tot je op het punt komt dat er zoveel stof in je interieur is getrokken dat je zowat ademhalingsproblemen krijgt van de muffe lucht. Met deze stofzuiger hoef je je daar echt helemaal geen zorgen meer over te maken. Hij beschikt namelijk over Air-Clean filtersysteem dat 99,9% van de stofdeeltjes filtert! Met een snoer van 7,5 meter hoef je ook niet na te denken over het wisselen van stopcontacten tijdens het stofzuigen.

Siemens Synchropower VS00C100

Deze stofzuiger is perfect voor wanneer je van mobiel en lichtgewicht houdt. Dit apparaat werkt natuurlijk naar behoren, maar is ook vooral makkelijk op te bergen en makkelijk op te tillen. Verder beschikt de stofzuiger over een hygiënefilter voor schone en gefilterde opblaaslucht. Wel zo fris. De stofzuiger staat erom bekend dat hij geen kracht verliest naarmate de zak in het apparaat zich vult, waardoor je altijd over voldoende zuigkracht beschikt tijdens het schoonmaken.

Philips PowerPro Compact FC8477/91

We kennen het allemaal: van die eigenlijk te kleine hoeken om schoon te maken. Super frustrerend! Heb je een stofzuiger, moet je alsnog op je knieën om het stof uit de hoek te halen. Dat is verleden tijd met deze stofzuiger van Philips. Dit model heeft een 3- in -1 TriActive mondstuk waarmee je de kleinste hoeken kunt schoonmaken. Je kunt hem dus in veel verschillende situaties gebruiken. Alle voorgaande stofzuigers die we beschreven hadden een stofzuigerzak, maar deze heeft dat niet. Er is een bak die het vuil opvangt en die je vervolgens kunt legen wanneer hij vol is.

Philips PowerPro FC8769/91

Nog een stofzuiger van Philips die geen zak heeft. Dit model is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor op een harde vloer. Het model heeft namelijk door zijn TriActiveMax- mondstuk een maximale stofopname op harde vloeren. Een voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen geld hoeft uit te geven aan nieuwe en schone stofzuigerzakken. Deze stofzuiger is ook nog eens erg zuinig, dus hij is echt goedkoop in gebruik. Bijkomend voordeel is dat hij niet inlevert op vermogen ondanks zijn zuinigheid.

Dyson DC62 Pro

Dit model is geen standaard stofzuiger, het is een zogeheten steelstofzuiger. Die kunnen vooral gebruikt worden voor het verwijderen van dierenhaartjes en fijne stofdeeltjes. Je kunt de accu van dit model opladen om vervolgens zo’n 26 minuten op een krachtige manier kunt schoonmaken. Het apparaat zuigt alleen wanneer jij de knop indrukt, dus hij vraagt geen vermogen wanneer dit niet het geval is. Hij is krachtig genoeg om moeilijk te verwijderen dierenharen te verwijderen van moeilijk oppervlakken. Daarnaast is een steelstofzuiger gemakkelijk op te bergen. Nadeel van dit model is dat er geen indicatie op zit van hoeveel accu je nog hebt.

AEG VX6- 1-IW-5

Dit model is weer een stofzuiger met een zak. Wat dit model kenmerkt zijn de zwenkwielen. Dat concept ken je wellicht van de winkelwagentjes in de supermarkt. Het zorgt er voor dat je met deze stofzuiger gemakkelijk om spullen heen kunt schoonmaken doordat je zo wendbaar bent met dit apparaat. De stofzuiger heeft een DustPro mondstuk dat geschikt is voor zowel harde als zachte ondergrond. Ook is hij erg zuinig en heeft hij een filter dat je uit het apparaat kunt halen en kunt schoonmaken. Dat scheelt de aankoop van een nieuw filter.

Philips Performer Expert FC8723/09

Wederom een stofzuiger met een zak. Wil je dit model samenvatten, dan noem je het feit dat hij zeer goed slaagt in het combineren van zuinigheid en hoge zuigkracht. Hij zuivert de opblaaslucht met een speciaal filter waardoor het apparaat ook uitermate geschikt is voor mensen met een stofallergie. Plus het feit dat hij op elk soort ondergrond in te zetten is maakt hem tot een alleskunner.

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

Het zit hem al in de naam bij dit model stofzuiger: hij is perfect voor mensen met huisdieren. Dankzij de Turbo borstel worden de haren van uw huisdieren opgezogen, zonder dat ze gaan klitten met het stof. Maar naast het makkelijk verwijderen van haren is deze stofzuiger ook nog geschikt om de lucht te filteren en ontdoen van onaangename geurtjes dankzij de Active AirClean Filter. Het is een uiterst krachtige stofzuiger met een vermogen van 1200 watt, maar produceert minder geluid dan veel vergelijkbare stofzuigers.

Dyson DC37C Ball Parquet

Deze stofzuiger van Dyson heeft geen zak, maar wat hem speciaal maakt is dat hij speciaal ontworpen is voor het verwijderen van de allerkleinste stofdeeltjes. Mensen met een stofallergie vinden dit daarom een erg prettige stofzuiger. Ook wordt er een speciale parketborstel bijgeleverd zodat je geen krassen op je vloer maakt. Nadeeltje: dit model is vrij luid.

Bosch BSGL53192 Free’e

Dit model is een heuse prijswinnaar. Hij werd namelijk door de consumentenbond het best beoordeeld op haar degelijkheid en veelzijdigheid in februari 2016. Hij heeft een indrukwekkende snoerlengte van 12(!) meter en heeft een bijzondere textielslang. Van alle stofzuigers die we hier bespreken is dit de enige met een slang van textiel. Dit is een stuk steviger dan stofzuigerslangen van kunststof.

Kies je één van bovenstaande modellen stofzuigers, dan heb je gegarandeerd een top aankoop gedaan waar je nog jaren mee vooruit kunt!

Baardtrimmers – Beste Baardtrimmers in 2019 vergeleken

Previous article

Beste Soundbars in 2019 vergeleken

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *