Top 10 uit de Test

Beste Stofzuigers in 2019 uit de Test

0
Beste Stofzuigers

Stofzuigen is misschien niet je meest favoriete klusje. Snappen we. Maar de stofzuiger die je gebruikt maakt een wereld van verschil. We kennen allemaal wel iemand die nog jarenlang heeft gestofzuigd met een héle oude stofzuiger die klinkt alsof er een F16 laag overvliegt. Dat kan een stuk beter kunnen we je alvast melden. Met een goede stofzuiger wordt stofzuigen een stuk leuker en je maakt er je woning ook nog eens een stuk beter mee schoon. Best de investering waard dus! Om het je makkelijker te maken hebben we de beste stofzuigers die er zijn voor je op een rijtje gezet. Hoef je alleen nog maar één van deze tien te kiezen en dan heb je een héle goede stofzuiger in huis!

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Niets is meer vervelend dan stof dat in je interieur trekt. Vaak heb je dit helemaal niet door tot je op het punt komt dat er zoveel stof in je interieur is getrokken dat je zowat ademhalingsproblemen krijgt van de muffe lucht. Met deze stofzuiger hoef je je daar echt helemaal geen zorgen meer over te maken. Hij beschikt namelijk over Air-Clean filtersysteem dat 99,9% van de stofdeeltjes filtert! Met een snoer van 7,5 meter hoef je ook niet na te denken over het wisselen van stopcontacten tijdens het stofzuigen.

Siemens Synchropower VS00C100

Deze stofzuiger is perfect voor wanneer je van mobiel en lichtgewicht houdt. Dit apparaat werkt natuurlijk naar behoren, maar is ook vooral makkelijk op te bergen en makkelijk op te tillen. Verder beschikt de stofzuiger over een hygiënefilter voor schone en gefilterde opblaaslucht. Wel zo fris. De stofzuiger staat erom bekend dat hij geen kracht verliest naarmate de zak in het apparaat zich vult, waardoor je altijd over voldoende zuigkracht beschikt tijdens het schoonmaken.

Philips PowerPro Compact FC8477/91

We kennen het allemaal: van die eigenlijk te kleine hoeken om schoon te maken. Super frustrerend! Heb je een stofzuiger, moet je alsnog op je knieën om het stof uit de hoek te halen. Dat is verleden tijd met deze stofzuiger van Philips. Dit model heeft een 3- in -1 TriActive mondstuk waarmee je de kleinste hoeken kunt schoonmaken. Je kunt hem dus in veel verschillende situaties gebruiken. Alle voorgaande stofzuigers die we beschreven hadden een stofzuigerzak, maar deze heeft dat niet. Er is een bak die het vuil opvangt en die je vervolgens kunt legen wanneer hij vol is.

Philips PowerPro FC8769/91

Nog een stofzuiger van Philips die geen zak heeft. Dit model is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor op een harde vloer. Het model heeft namelijk door zijn TriActiveMax- mondstuk een maximale stofopname op harde vloeren. Een voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je geen geld hoeft uit te geven aan nieuwe en schone stofzuigerzakken. Deze stofzuiger is ook nog eens erg zuinig, dus hij is echt goedkoop in gebruik. Bijkomend voordeel is dat hij niet inlevert op vermogen ondanks zijn zuinigheid.

Dyson DC62 Pro

Dit model is geen standaard stofzuiger, het is een zogeheten steelstofzuiger. Die kunnen vooral gebruikt worden voor het verwijderen van dierenhaartjes en fijne stofdeeltjes. Je kunt de accu van dit model opladen om vervolgens zo’n 26 minuten op een krachtige manier kunt schoonmaken. Het apparaat zuigt alleen wanneer jij de knop indrukt, dus hij vraagt geen vermogen wanneer dit niet het geval is. Hij is krachtig genoeg om moeilijk te verwijderen dierenharen te verwijderen van moeilijk oppervlakken. Daarnaast is een steelstofzuiger gemakkelijk op te bergen. Nadeel van dit model is dat er geen indicatie op zit van hoeveel accu je nog hebt.

AEG VX6- 1-IW-5

Dit model is weer een stofzuiger met een zak. Wat dit model kenmerkt zijn de zwenkwielen. Dat concept ken je wellicht van de winkelwagentjes in de supermarkt. Het zorgt er voor dat je met deze stofzuiger gemakkelijk om spullen heen kunt schoonmaken doordat je zo wendbaar bent met dit apparaat. De stofzuiger heeft een DustPro mondstuk dat geschikt is voor zowel harde als zachte ondergrond. Ook is hij erg zuinig en heeft hij een filter dat je uit het apparaat kunt halen en kunt schoonmaken. Dat scheelt de aankoop van een nieuw filter.

Philips Performer Expert FC8723/09

Wederom een stofzuiger met een zak. Wil je dit model samenvatten, dan noem je het feit dat hij zeer goed slaagt in het combineren van zuinigheid en hoge zuigkracht. Hij zuivert de opblaaslucht met een speciaal filter waardoor het apparaat ook uitermate geschikt is voor mensen met een stofallergie. Plus het feit dat hij op elk soort ondergrond in te zetten is maakt hem tot een alleskunner.

Miele Complete C3 Cat & Dog Powerline

Het zit hem al in de naam bij dit model stofzuiger: hij is perfect voor mensen met huisdieren. Dankzij de Turbo borstel worden de haren van uw huisdieren opgezogen, zonder dat ze gaan klitten met het stof. Maar naast het makkelijk verwijderen van haren is deze stofzuiger ook nog geschikt om de lucht te filteren en ontdoen van onaangename geurtjes dankzij de Active AirClean Filter. Het is een uiterst krachtige stofzuiger met een vermogen van 1200 watt, maar produceert minder geluid dan veel vergelijkbare stofzuigers.

Dyson DC37C Ball Parquet

Deze stofzuiger van Dyson heeft geen zak, maar wat hem speciaal maakt is dat hij speciaal ontworpen is voor het verwijderen van de allerkleinste stofdeeltjes. Mensen met een stofallergie vinden dit daarom een erg prettige stofzuiger. Ook wordt er een speciale parketborstel bijgeleverd zodat je geen krassen op je vloer maakt. Nadeeltje: dit model is vrij luid.

Bosch BSGL53192 Free’e

Dit model is een heuse prijswinnaar. Hij werd namelijk door de consumentenbond het best beoordeeld op haar degelijkheid en veelzijdigheid in februari 2016. Hij heeft een indrukwekkende snoerlengte van 12(!) meter en heeft een bijzondere textielslang. Van alle stofzuigers die we hier bespreken is dit de enige met een slang van textiel. Dit is een stuk steviger dan stofzuigerslangen van kunststof.

Kies je één van bovenstaande modellen stofzuigers, dan heb je gegarandeerd een top aankoop gedaan waar je nog jaren mee vooruit kunt!

Overzicht van populaire merken

De consumentenbond heeft recent getest welke merken stofzuigers het populairst zijn. Hier is de volgende top 3 uit gekomen:

  • Miele: Een grote aanbieder van huishoudelijke apparaten, waarbij duurzaamheid, kwaliteit, milieuvriendelijkheid, functionaliteit en design de pijlers zijn.
  • Philips: Dit meer dan 120 jaar oude merk is ook een van de grootste aanbieders van huishoudelijke apparaten, erop gericht mensen te helpen goed te leven, van het leven te laten genieten en gezond te blijven.
  • Bosch: Dit merk richt zijn huishoudelijke producten op het makkelijker maken van het dagelijks leven en op jarenlang gebruiksplezier. Niet voor niks is hun slogan ‘Technologie voor het leven’.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

De prijzen van stofzuigers zijn erg uiteenlopend. Ze gaan van €50 tot €500. De meeste stofzuigers zijn wel tussen €100 en €150. De Bosch BGL2UA112 is daarentegen een Ultieme Budget Keuze, doordat hij bij Bol.com voor €70 te koop is en op Bol.com en Coolblue.nl met meer dan vier sterren wordt beoordeeld. De stofzuiger heeft een licht gewicht en is eenvoudig in gebruik. Je kunt de steel makkelijk aanpassen op jouw lengte, waardoor je altijd in een goede houding kan stofzuigen. Ook de zuigkracht van deze stofzuiger is goed en vuil in hoekjes kunnen goed weggezogen worden.

Nog een tip: Er zijn bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt regelmatig aanbiedingen, waardoor goede stofzuigers al een stuk goedkoper kunnen worden. Op deze manier kun je ook een goede stofzuiger, voor een fijne prijs aanschaffen.

Trends in 2019 – wat is de laatste tijd veranderd?

Een grote trend op het gebied van technologie is de robotisering. Ook allerlei huishoudelijke apparaten worden gerobotiseerd, waaronder de stofzuiger: de robotstofzuiger. Het is een stofzuiger die zich zelfstandig door de ruimte heen beweegt. Je kunt een programma instellen en aangeven wanneer de robot moet starten, waarna hij zelfstandig met zijborsteltjes of een draaiende borstelkop het vuil opzuigt en in een bakje opvangt.

Ik hoor je denken: Maar kan een robotstofzuiger niet van een trap afvallen? En wat als hij tegen die ene mooie vaas aan stoot? Daar is over nagedacht. De ruimte die de robotstofzuiger moet stofzuigen kan worden afgebakend met magnetische strips of ‘virtual walls’. Dit laatste is een kastje dat een signaal uitzendt, waar de stofzuiger niet overheen gaat. Ook hebben veel stofzuigers infraroodsensoren. Hiermee detecteert het voorwerpen, maar ook dieptes. Hij zal het dus detecteren als hij bij een trap aankomt en zal dan een andere kant op manoeuvreren.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stofzuiger?

Wanneer je een stofzuiger wilt aanschaffen, zal je altijd bepaalde wensen en voorkeuren hebben. Ben je bijvoorbeeld erg gevoelig voor stof of heb je een bepaald soort vloer? Houdt bij jouw keuze daar dan rekening mee. Let op de filter die stofzuiger heeft. Sommige stofzuigers zijn speciaal gemaakt voor bepaalde vloeren, zoals harde vloeren of vloerbedekking.

Daarnaast zijn er bepaalde punten waar je naar moet kijken die maken hoe handig het apparaat te gebruiken is. Denk aan de lengte van het snoer. Heb je een grote woonkamer en heb je geen zin om steeds van stopcontact te moeten wisselen? Kies dan voor een stofzuiger met een lang snoer. Ook kun je denken aan de wieltjes die onder de stofzuiger zitten. De meeste stofzuigers kunnen alleen naar voren en naar achteren rijden, maar er zijn ook stofzuigers met zwenkwieltjes. Als laatste is het goed om te letten op het gewicht van de stofzuiger. Kun je moeilijk zware spullen tillen, zorg er dan voor dat je een lichte stofzuiger uitkiest.

Baardtrimmer – Beste Baardtrimmers in 2019 uit de Test

Previous article

Beste Soundbars in 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: