Beste tandpasta 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Dit is onze selectie van de beste tandpasta's voor gevoelige tanden, bleken, kinderen of gewoon om gezonder tandvlees te behouden. Wil je je glimlach opfleuren? Het antwoord zou een nieuwe tandpasta kunnen zijn. Tastbare voordelen kunnen zijn: wittere tanden, gezonder tandvlees, een frissere adem of verminderde gevoeligheid.

Als je de advertenties zou geloven, zou je denken dat de tandverzorgingsindustrie een broeinest van innovatie was. Met verschillende tandpasta's die beloven te beschermen tegen specifieke aandoeningen. Of beweren een reinigingskracht te hebben die andere pasta's niet kunnen evenaren. Wij zijn dat voor je nagegaan.

Er is een enorm assortiment om uit te kiezen en een grote spreiding van prijzen. We hebben de toonaangevende tandpasta's bekeken en ons verdiept in onderzoeken en beoordelingen van derden. Om erachter te komen welke merken de moeite waard zijn om voor te betalen. En waarom bepaalde pasta's beter aan verschillende eisen voldoen dan andere. Maar waar moet je precies op letten als je een tondeuse wilt kopen? Je leest het op deze pagina.

Best Geteste Colgate Tandpasta

Colgate Tandpasta Max White Optic

Colgate Max White Optic tandpasta zorgt voor direct* mooie, witte tanden. De Colgate Max White Optic tandpasta bevat een klinisch bewezen formule wat 100% van de oppervlaktevlekken verwijdert.Bevat optische witmakers voor een krachtig en direct whitening effect. Het effect is tijdelijk. Dagelijks gebruik is veilig voor het glazuurKlinsch bewezen formule

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Oral B Pro-Expert Professional Protection de beste tandpasta is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Oral B Pro-Expert Professional Protection is de Colgate Max White Optic. Kijk onderstaand voor de overige tandpasta testresultaten

Top 5 Beste Productvergelijking

Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta 75ml

Oral-B Pro Expert Professional Protection tandpasta is professioneel ontworpen in samenwerking met tandartsen, geeft een schoon gevoel voor de hele mond en beschermt 24 uur tegen tandplak bij twee keer per dag poetsen.

Colgate Tandpasta Max White Optic

Colgate Max White Optic tandpasta zorgt voor direct* mooie, witte tanden. De Colgate Max White Optic tandpasta bevat een klinisch bewezen formule wat 100% van de oppervlaktevlekken verwijdert.

Sensodyne Rapid Relief Tandpasta 75ml

De Sensodyne Rapid Relief Tandpasta biedt een snelle verlichting tegen pijn bij gevoelige tanden. Zijn unieke formule vormt snel een barrière over de gevoelige plekken van je tanden. Bevat daarnaast fluoride om de tanden te helpen versterken.

Marvis Tandpasta Whitening Mint 85 ml

Marvis Whitening Mint
Een unieke luxe tandpasta uit Itali. Tanden poetsen wordt weer leuk met deze intens verkoelende tandpasta. Voor een frisse heldere witte glimlach.

Corsodyl Ultra Clean Tandpasta - 75 ml

Verzorg uw tanden en tandvlees goed met de Corsodyl Ultra Clean tandpasta. Corsodyl helpt bloedend tandvlees stoppen en voorkomen en zorgt voor gezond tandvlees en sterke tanden.

Beste Tandpasta aanraders van 2024

Oral B Pro-Expert Professional Protection

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De beste tandpasta voor allround bescherming

Als het gaat om algemene mondhygiëne, krijgt Oral B's Pro Expert Professional Protection veel aanbevelingen. Zowel van tandartsen als bestaande gebruikers. Het bevat een tinfluoridecomplex, een combinatie van oplosbaar fluoride, gestabiliseerd tin en polyfosfaat. Dit alles beschermt tegen gaatjes, tandplak, tandvleesproblemen, gevoeligheid en erosie van het glazuur. Plus actieve schone kristallen om jouw parelwitte tanden schoon te houden. Het langdurige gevoel van gladde tanden zorgt ervoor dat je mond echt fris aanvoelt. Deze tandpasta is ook beter in staat om vlekken aan te pakken dan de meeste andere. De muntachtige smaak is ook niet overweldigend.

Fluoride beschermt tegen gaatjes door de sterkte van de hardste substantie in het lichaam, glazuur, te vergroten. Glazuurle bestaat voornamelijk uit een verbinding die bekend staat als calciumhydroxyapatiet. Wanneer fluoride op de tanden wordt gewreven, vervangen sommige fluoride-ionen de calciumionen. Dat resulteert in een veerkrachtiger glazuur. Fluoride vernietigt ten tweede ook holtevormende bacteriën door het vermogen om te groeien te verminderen.

Oral-B Pro-Expert tandpasta heeft de maximaal aanbevolen dagelijkse concentratie van 1450 delen per miljoen (ppm) fluoride. Het biedt daarom maximale bescherming tegen gaatjes. Een van de belangrijkste redenen waarom de ontwikkeling van Oral-B Pro-Expert zo lang duurde, was het tinfluoride. Het is een mengsel van tinfluoride en natriumfluoride dat de fluorideconcentratie op de magische 1450ppm brengt.

Oral-B Pro-Expert bevat gestabiliseerd tinfluoride dat bescherming biedt tegen tandvleesaandoeningen. Dit komt omdat tinfluoride antibacteriële eigenschappen heeft die het helpen vechten tegen bacteriën die tandvleesaandoeningen veroorzaken. Oral-B Pro-Expert bevat ook polyfosfaat dat helpt beschermen tegen de vorming van tandsteen. Hoewel tandsteen niet direct tandvleesaandoeningen veroorzaakt. Tandsteen verhoogt als het op de tanden achterblijft de kans op tandplak, wat op zijn beurt kan leiden tot tandvleesaandoeningen.

De Oral-B Pro-Expert tandpasta beschermt tegen tandvleesaandoeningen door de vorming van tandplak en tandsteen te verminderen. 

Wil je meer weten over de Oral B Pro-Expert Professional Protection?  Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Zachtere smaak, minder harde, natuurlijke ingrediënten,
 • Strakke verpakking met een schroefdop die rechtop kan staan,
 • Voelt schoon aan de tanden
Nadelen
 • Sommigen geven misschien de voorkeur aan een sterkere muntsmaak om zich schoon te voelen

Belangrijkste specificaties - Smaak: tandpasta met muntsmaak; Belangrijkste ingrediënten: 1.450 ppm fluoride in tinfluoridecomplexImage van Oral-B Pro-Expert Professional Protection Tandpasta 75ml Clean Mint

Colgate Max White Optic

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 2 reviews

De best betaalbare whitening-tandpasta

Historisch gezien waren whitening-tandpasta's vooral geschikt voor rokers en mensen met een voorliefde voor vino rosso. Maar tegenwoordig zijn ze veel meer mainstream. Sommige kunnen ruw zijn voor jouw tanden en tandvlees, waardoor ze gevoelig worden of het glazuur afslijten. Maar Colgate Max White Optic heeft een gemakkelijke aanpak voor dagelijks gebruik. Met een "Advanced Brightener System" dat een blauw schuim afgeeft om een onmiddellijk blekend effect. Het is slechts tijdelijk, dus je moet de tandpasta blijven gebruiken. Ook kan het een licht blauw residu achterlaten dat moet worden weggespoeld. Toch is het minder korrelig dan sommige whitening-tandpasta's en krijg je schone, merkbaar wittere tanden.

Deze unieke formule van Colgate-tandpasta bevat hetzelfde witmakende ingrediënt als strips, waterstofperoxide.

Andere whitening-tandpasta's maken tanden witter door de werking van schuurmiddelen tegen tandglazuur. Dit kan slecht zijn voor het glazuur en kan pijnlijke en vervelende gevoeligheid veroorzaken. Colgate Optic White is veel zachter dan deze andere schurende whitening-tandpasta's. 

Colgate Optic White tandpasta bevat een waterstofperoxideconcentratie van 1%. Waterstofperoxide is hetzelfde ingrediënt dat in veel bleekproducten wordt gebruikt. 

Functies:

• Glazuur Veilige formule

• Anticavity Fluoride tandpasta

• 1% waterstofperoxideconcentratie

Wil je meer weten over de Colgate Max White Optic?  Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Zeer effectief voor bleken
 • Glazuurveilige formule
Nadelen
 • Waterstofperoxide kan tandgevoeligheid veroorzaken

Belangrijkste specificaties - Smaak: Munt; Belangrijkste ingrediënten: 1.450 ppm fluoride, Advanced Brightener System

Sensodyne Rapid Relief

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Beste voor gevoelige tanden 

Sensodyne Rapid Relief helpt de gevoeligheid binnen 60 seconden te verminderen. Terwijl de tanden nog steeds worden gereinigd en je een frisse adem krijgt.

Niets voelt erger dan wanneer je tandpijn krijgt van het drinken van iets dat te koud of te zoet is. Of als je dagelijks een pijngevoel ervaart. Tandgevoeligheid is het resultaat van overmatige tandslijtage en terugtrekkend tandvlees. Waardoor het zachtere onderliggende dentine (gevoelig gebied) wordt blootgelegd.

Tandpasta met desensibiliserende middelen, zoals kaliumnitraat of fluoride, blokkeren deze gebieden. Sensodyne-tandpasta is niet voor niets marktleider op dit gebied. We vinden het leuk dat de Rapid Relief-tandpasta een van de sneller werkende formules op de markt is.

Sensodyne Rapid Relief helpt de gevoeligheid die tandpijn veroorzaakt zo snel mogelijk te blokkeren.. Het claimt de gevoeligheid binnen drie dagen aanzienlijk te verminderen (als je twee keer per dag poetst). Andere producten zoals Sensodyne Repair en Protect zijn hier niet zo snel mee.

Tandpasta's voor gevoeligheid hebben meestal een iets andere smaak omdat ze meestal dikker zijn, maar dit is minimaal met Sensodyne-tandpasta. Bij de meeste mensen voelt mond nog steeds helemaal schoon aanvoelde. Wat sommigen ook lekker vinden is de muntachtige frisse smaak die het heeft. Ook favoriet is de dikke tubedop. Waardoor je de tube verticaal op jouw badkamerblad kan opbergen om minder ruimte in te nemen.

Wil je meer weten over de Sensodyne Rapid Relief?  Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Snelle verlichting voor gevoelige tanden
 • Laat een schoon gevoel achter
 • Dikker, niet waterig
Nadelen
 • Smaak is niet zo goed als niet-gevoelige tandpasta
 • Duur

Marvis Tandpasta

Reviews

4.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 2 reviews

Beste voor verschillende smaken

Op zoek naar een pasta die net zo goed smaakt als reinigt? Marvis wil je adem verfrissen en je ochtendroutine opfleuren met zijn heerlijke assortiment exotische pasta's. Het Italiaanse merk houdt je tanden, tandvlees en smaakpapillen blij door unieke smaken toe te voegen aan een traditionele muntbasis. Zo is er Ginger Mint, Jasmin Mint en zelfs een Rambas-editie met een mix van ananas, perzik, mango en munt. 

Deze tandpasta verwijdert tandsteen. Het heeft een romige, niet-schurende formule die tandplak effectief verwijdert zonder het glazuur van je tanden te beschadigen. Ook heeft het een cool, retro-ontwerp waardoor het er ook goed uitziet in je badkamer. Hoewel deze Marvis-tandpasta's je tanden niet zo wit maken als fluoride tandpasta‘s of helpen bij gevoeligheid. Ze zijn ze een alternatieve manier om je tanden er op hun best uit te laten zien.

Een ander ding dat Marvis uniek maakt, is de formulering van de ingrediënten. En Marvis bevat ook geen fluoride. Dat maakt het geschikt voor mensen die zich zorgen maken over fluoridering. 

Een ander belangrijk verschil is dat Marvis natriumcitraat gebruikt om tanden na verloop van tijd te helpen remineraliseren. Dit kan helpen om tanden gezond en sterk te houden, zelfs zonder toevoeging van fluoride. Bovendien gebruikt Marvis-tandpasta titaniumdioxide om tanden witter te maken. Hoewel titaandioxide niet zo effectief is als traditionele bleekmiddelen, zorgt het voor een beperkte tijd wel voor een wittere glimlach.

De ingrediënten in Marvis tandpasta zijn afkomstig van natuurlijke bronnen. Essentiële oliën afkomstig van planten zoals kaneel, gember, munt en citrusvruchten geven de tandpasta zijn karakteristieke smaak en aroma.

Marvis is een veganistische tandpasta, glutenvrij, dierproefvrij en gevoelig voor ingrediënten.

Wil je meer weten over de Marvis tandpasta? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Werking duurt lang.
 • Verschillende smaken
 • Verwijdert tandsteen
Nadelen
 • Prijzig
 • Helpt niet tegen gevoeligheid

BlanX Intensive Stain Removal

Reviews

4.2

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 1 reviews

Beste tandpasta voor rokers en koffiedrinkers

Het bevat arctisch mos-extract, bamboe-micropoeder, natuurlijk enzym papaïne en verzachte schrapende microgranulaat. Deze natuurlijke ingrediënten regenereren de natuurlijke witheid van tanden. Daarom verwijderen ze effectief vlekken van roken, eten, drinken en de vorming van bacteriële tandplak.

Bijzonderheden:

• Het wordt aanbevolen voor mensen die tandaanslag willen verwijderen die verband houdt met roken, koffie en wijn;

• Actieve componenten zijn bestand tegen bacteriën. Waarvan de werking leidt tot verkleuring van tanden, de vorming van cariës en tandsteen;

• Natuurlijk enzym papaïne verwijdert de eiwitbasis van pigmentplak en remt de afzetting ervan;

• Tandpasta bevat componenten die het weefsel van de mondholte helpen versterken;

• Versheid van adem.

Gebruik van tandpasta: tweemaal daags 's ochtends en 's avonds. Ook na drinken of eten bij aanwezigheid van kleurpigmenten.

Inhoud:

water, glycerine, siliciumdioxide, sorbitol, PEG 32, siliciumdioxide, cellulosegom, natriumlaurylsulfaat, co-ethylisethionaat, xylitol, aroma, IJslands cetraria-extract, gerstextract, papaja, menthol, monofatrium monofatrium, sacharine, anethol, titaandioxide, citroen.

Wil je meer weten over de BlanX Intensive Stain Removal Whitening Tandpasta? 

Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Blijvend resultaat.
Nadelen
 • Niet goedkoop

Corsodyl Ultra Clean

Reviews

4.0

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 12 reviews

De beste tandpasta voor tandvlees

Deze tandpasta is een goede partner in de strijd tegen tandvleesaandoeningen. Ze gebruiken geraffineerde deeltjes natriumbicarbonaat om de lagen tandplak langs de tandvleesrand af te breken. Waardoor de belangrijkste oorzaak van bloedend tandvlees iets gemakkelijker te verwijderen is. Dat wordt ondersteund door de gebruikelijke fluoride, plus een selectie van andere reinigings- en verzachtende middelen. Een ding dat we leuk vinden aan deze Ultra Clean-versie is dat het niet zo raar smaakt als vergelijkbare tandpasta’s.

Hoewel de smaak niet zo lekker is als bij “gewone” tandpasta, dus het kan een paar weken duren voordat je gewend bent. Toch is het een prijs die de moeite waard is om te betalen voor gezond tandvlees.

Het is bewezen dat Corsodyl Ultra Clean 4x meer bacteriën opbouwt. Vergeleken met een gewone tandpasta bij tweemaal daags poetsen.

Gemaakt met een unieke formule, het verwijdert tandplak en vermindert het zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Deze dagelijkse tandpasta voor tandvleesspecialisten vermindert verder bloedend tandvlees en helpt de afdichting tussen tandvlees en tanden strak te houden .

Corsodyl Ultra Clean zorgt voor een schoon, gezond en fris gevoel voor de hele mond. Het biedt fluoridebescherming om jouw tandglazuur te versterken. 

Gemaakt met een recyclebare tube en dop.

Wil je meer weten over de Corsodyl Ultra Clean? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Bewezen formule om bloedend tandvlees te helpen stoppen
Nadelen
 • Sommigen houden niet van de smaak

Belangrijkste specificaties - Smaak: Munt; Belangrijkste ingrediënten: 1.450 ppm fluoride, natriumbicarbonaat

Colgate Total Whitening

Reviews

8.6

Gemiddelde van 1740 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.6

Gemiddelde van 1740 reviews

Colgate Total SF Whitening Gel verwijdert oppervlaktevlekken, bestrijdt tandvleesaandoeningen en gaatjes. En laat jouw tanden of tandvlees niet gevoelig achter zoals andere whitening-tandpasta's.

Het wordt aanbevolen door tandheelkundige experts als je op zoek bent naar een dagelijkse boost voor wittere tanden. Omdat het niet alleen werkt, maar omdat ook de veiligheid wordt ondersteund.

Naast het verwijderen van lichte vlekken op het oppervlak, heeft deze witmakende tandpasta antibacteriële eigenschappen. Om tandvleesaandoeningen en tandbederf te helpen bestrijden. Dus het dekt de taken die elke tandpasta zou moeten vervullen. Bovendien is het ongelooflijk betaalbaar, vooral in vergelijking met andere thuis- en professionele bleekproducten.

Sommige mensen ervaren tandgevoeligheid bij het gebruik van producten voor het bleken van tanden. Colgate Total Whitening bevat tinfluoride, dat dat effect helpt tegengaan. Hoewel als je al gevoelige tanden hebt, whitening-tandpasta dit kan verergeren. In dat geval we bevelen we aan om Crest Pro Health Gum en Sensitivity Gentle Whitening te proberen.

Wil je meer weten over de Colgate Total SF Whitening Gel? bekijk dit item hier
Voordelen
 • Budgetvriendelijke
 • Door experts ondersteunde bleektechnologie
 • Veilig
Nadelen
 • Sommigen houden niet van de smaak

Curaprox Black is White Tandpasta en Tandenborstel

Reviews

3.6

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.6

Gemiddelde van 17 reviews

Beste tandpasta met houtskool

In tegenstelling tot typische whitening-tandpasta's die schurende deeltjes en bleekmiddelen bevatten, gebruikt deze op houtskool gebaseerde tandpasta actieve houtskool. Om vlekdeeltjes die tanden verkleuren voorzichtig te absorberen en te verwijderen. Met het idee dat het vriendelijker is voor je glazuur en uiteindelijk een gezondere, veiligere manier een glimmende set tanden.

Ook droogt het de mond niet uit, in tegenstelling tot andere tandenbleekmakende tandpasta's. Het is waarschijnlijk de duurste tandpasta die je in je leven zult kopen. Maar het is veel goedkoper dan sommige van de gelkits en je hebt al na een paar dagen wittere tanden. Wees niet gealarmeerd door het zwarte schuim in de mond wanneer je het gebruikt. Hoewel je misschien je wederhelft wilt waarschuwen. Want het laat je mond echt schoon aanvoelen, met een frisse, altijd zo licht aanhoudende smaak.

Wil je meer weten over de Curaprox Black is White Tandpasta en Tandenborstel? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Geweldige niet-schurende tandpasta om oppervlaktevlekken te verwijderen en te voorkomen
Nadelen
 • Het maakt de tanden niet echt witter

Belangrijkste specificaties - Smaak: citroen; Belangrijkste ingrediënten: 950ppm fluoride, 15.000ppm hydroxylapatiet (nano), actieve kool

Arm & Hammer Advance White Baking Soda & Peroxide Tandpasta

Reviews

3.2

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.2

Gemiddelde van 7 reviews