Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024

Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024

Amsterdam, 26 september – Het voetbalseizoen 2023-2024 van de Eredivisie staat op het punt van beginnen, en de fans wachten vol spanning om te zien welke helden hun harten zullen veroveren op het veld. Nederland heeft altijd een schat aan voetbaltalent gehad, en dit jaar is geen uitzondering. Hier nemen we een kijkje in de wereld van de Eredivisie en presenteren we de top 3 meest populaire voetballers van dit seizoen, samen met een glimp van enkele andere opkomende sterren.

1. Santiago Gimenez – De Mexicaanse sensatie

Embed from Getty Images

Santiago Giménez, een 22-jarige centrumspits, heeft de harten van voetbalfans veroverd met zijn verbluffende doelpunten en onvermoeibare werkethiek. Met 1,200,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 117,870 likes en 401 comments. Geboren in Buenos Aires, Argentinië, is hij een van de smaakmakers in de Eredivisie. Giménez wordt gesponsord door Adidas en vertegenwoordigt Feyenoord. Met 28 goals en 4 assists in 50 wedstrijden in het vorige seizoen, heeft hij een onmisbare indruk achtergelaten. 

2. Noa Lang – De Nederlands trots

Embed from Getty Images

Noa Lang, de 24-jarige linksbuiten, heeft zichzelf bewezen als een van de meest veelbelovende aanvallers in de Eredivisie. Met 464,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 66,300 likes en 789 comments. Geboren in Capelle aan den IJssel is Noa een lokale held. Hij speelde maar liefst 40 wedstrijden, maakte 12 goals en 8 assists in het vorige seizoen bij Club Brugge en wordt gesponsord door Adidas. Lang begon zijn reis bij Feyenoord en Ajax, maar zijn huidige club PSV is waar hij schittert.

3. Joey Veerman – De middenveld maestro

Embed from Getty Images

Joey Veerman, 24 jaar oud, wordt vaak beschouwd als de middenveld maestro van PSV. Met 62,700 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 10,800 likes en 162 comments. Zijn vermogen om het spel te lezen en beslissende passes te leveren is waarom mensen naar het stadion komen. Veerman wordt gesponsord door Adidas en draagt met trots het PSV-shirt. In het vorige seizoen speelde hij 33 wedstrijden, scoorde 4 doelpunten en gaf hij 10 assists.

4. Kenneth Taylor – Het Toekomstige Wonder van Ajax

Embed from Getty Images

Kenneth Taylor, een 21-jarige centrale middenvelder, wordt vaak geprezen als een van de opkomende talenten van Ajax. Met 101,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 16,100 likes en 172 comments. Hij wordt gesponsord door Adidas en is een product van de eigen jeugdacademie van Ajax. Met 8 goals en 3 assists in het vorige seizoen, staat Taylor op het punt een van de sterkhouders van Ajax te worden. Kenneth is geboren in Alkmaar, Nederland.

5. Brian Brobbey – De Jonge Ajax Sensatie

Embed from Getty Images

Brian Brobbey, een 21-jarige centrumspits, wordt gezien als een van de opkomende sensaties van Ajax. Met 239,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 35,400 likes en 359 comments. Brobbey, geboren in Amsterdam, heeft een indrukwekkende scoringsdrift getoond met 13 goals in het vorige seizoen. Hij wordt gesponsord door Nike en leverde ook 3 assists. Zijn rechtervoet is een wapen waar verdedigers en keepers bang voor zijn.

6. Guus Til – De Creatieve Middenvelder van PSV

Guus Til, 25 jaar oud, heeft zijn stempel gedrukt als een creatieve middenvelder voor PSV. Met 81,900 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 9,660 likes en 2 comments. Hij wordt gesponsord door Nike en zijn vermogen om het spel te dicteren en beslissende passes te leveren, maakt hem van belangrijke waarde voor zijn team. In het vorige seizoen speelde Til 30 wedstrijden en was hij goed voor 9 doelpunten. Hij is geboren in Samfya, Gambia.

7. Ramiz Zerrouki – De Verdedigende Kracht van Feyenoord

Ramiz Zerrouki, 25 jaar oud, wordt geroemd om zijn defensieve kwaliteiten als middenvelder. Met 312,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 29,600 likes en 465 comments. Hij wordt gesponsord door Adidas en heeft een sleutelrol gespeeld in het succes van zijn vorige club FC Twente. Hij speelde 32 wedstrijden, was goed voor 1 doelpunt en maakte 4 assists. Ramiz is geboren in Amsterdam, Nederland.

8. Quilindschy Hartman – De Jonge Feyenoord Verdediger

Quilindschy Hartman, 21 jaar oud, is een veelbelovende linkervleugelverdediger voor Feyenoord. Met 62,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 13,100 likes en 186 comments. Hij wordt gesponsord door Puma en heeft al indruk gemaakt met zijn solide verdedigende spel. In het vorige seizoen speelde hij 23 wedstrijden en gaf hij 2 assists. Hij is geboren in Zwijndrecht, Nederland.

9. Steven Berghuis – Ervaren Middenvelder bij Ajax

Steven Berghuis, 31 jaar oud, is een ervaren middenvelder/aanvaller bij Ajax. Met 225,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 20,900 likes en 35 comments. Geboren in Amsterdam, begon hij even later in de jeugdacademie van Go Ahead Eagles. Berghuis heeft een marktwaarde van 12 miljoen euro en staat bekend om zijn aanvallende middenveldspel. In 29 wedstrijden scoorde hij 9 doelpunten en gaf 9 assists.

10. Luuk de Jong – Doelpuntenmachine van PSV

Luuk de Jong, 33 jaar oud, is een gewaardeerde centrumspits bij PSV. Met 701,000 Instagram volgers ontvangen zijn posts gemiddeld 21,500 likes en 111 comments. Geboren in Aigle, Zwitserland, begon hij in Nederland bij de jeugdacademie van De Graafschap. Met een marktwaarde van 4 miljoen euro en een rechtervoet die doelpunten oplevert, heeft hij in 24 wedstrijden 14 doelpunten en 5 assists op zijn naam staan. Luuk de Jong blijft van onschatbare waarde voor PSV!

Meest Gezochte Speler op Social Media

Uit ons onderzoek blijkt dat Santiago Giménez de meest gezochte speler op social media is, met een indrukwekkend aantal volgers, likes en comments. Hij heeft de harten van fans wereldwijd veroverd met zijn indrukwekkende prestaties op het veld.

Vorige test

Alles wat je moet weten over de iPhone 15

Volgende test

De beste tips om een traplift te integreren in uw interieur