Gokspelletjes als alternatief voor stappen

Last update: mei 2024

Gokspelletjes als alternatief voor stappen

Is er iets dat je zou kunnen doen met je vrienden dat dezelfde spanning heeft als uitgaan? Het antwoord is simpel: geniet van gokactiviteiten met je vrienden. Je kunt het ook tijdens stapuitjes doen.

Iedereen houdt ervan om af en toe een weddenschap af te sluiten. Als je rondhangt met een stel kwaliteitsvrienden, kun je er zeker van zijn dat ze een paar kleine weddenschappen aangaan. Maar wat moet je spelen?

Gokspelletjes met vrienden

Hier zijn leuke gokspelletjes die je met je vrienden kunt doen. Ze zijn allemaal vrij eenvoudig. Sommigen van hen hebben niet eens iets anders nodig dan een paar munten.

Munten omdraaien

Laten we beginnen met een gemakkelijk spelletje: het omdraaien van munten. Als je je dood verveelt en je hebt geen toegang tot kaarten, dan zul je dit geweldig vinden.

Eenvoudiger kan het niet – kies gewoon kop of munt (jij kiest een ronde, je vriend daarna, enzovoort). Muntjes opgooien is een echt even money-spel. In een perfecte wereld, ongeacht hoe lang je speelt, zou je uiteindelijk break-even moeten spelen. Of er heel dicht bij in de buurt komen.

Sportweddenschappen

Dit is geschikt voor paar vrienden die naar dezelfde sport kijken en favoriete teams hebben. Dit is een manier om weekendsessies op te fleuren met ouderwets wedden op sport. Het maakt niet uit voor welke sport je kiest, sportweddenschappen met je vrienden kunnen een bron van veel plezier zijn.

Blackjack

Er gaat niets boven een ouderwets spelletje blackjack. Vooral als je vrienden allemaal denken dat ze een onfeilbaar winstsysteem hebben. Als ze dat doen, is het aan jou om te bewijzen dat ze ongelijk hebben. Het maakt niet uit hoe dronken je bent, je kunt altijd tot 21 tellen. Dat, plus het feit dat Blackjack een van de gemakkelijkste spellen is waarop je kunt gokken. Het maakt het een ideale gokactiviteit voor actie op de late avond.

Het enige dat je nodig hebt voor blackjack is een set kaarten.

Yahtzee

Yahtzee is er in verschillende soorten en maten. Geloof het of niet, het is een van de meest populaire dobbelspellen ter wereld. Het kent vele namen, afhankelijk van de locatie. Maar één ding geldt voor allemaal: het is gewoon zo ontzettend leuk.

Het ding met Yahtzee is dat het een speciaal blad voor het bijhouden van scores vereist. Meestal kopen mensen die Yahtzee de hele tijd spelen het in de plaatselijke winkel. Maar maak je geen zorgen- je kunt thuis je eigen Yahtzee-trackingsheet maken.

Poker

Laten we het goede oude poker niet vergeten. Het maakt niet uit of je klassiek of Texas Hold’em wilt spelen. Poker vereist niet veel onderhoud en kan toch uren en uren puur plezier bieden. Het heeft natuurlijk wel een aantal voorwaarden.

 Als je een goede ervaring wilt, heb je een goed pak kaarten en fiches nodig of een soortgelijk equivalent. Laten we zeggen een heleboel kleingeld. Als niet iedereen poker kan spelen, kun je de eerste ronde gebruiken om het ze te leren.

Naast klassiek en Texas Hold’em zijn er nog meer pokervarianten die je kunt uitproberen. We hebben het over Omaha High, Omaha High Low, 7 Card Stud, enz. Je kunt ook experimenteren met potlimieten, wat de zaken ongetwijfeld nog meer pit zal geven.

Auteur

  • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Tips om je tuin zomerklaar te maken

Volgende test

De onmisbare rol van hebbedingetjes in ons dagelijks leven