Beste Spiegelreflexcamera 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Op zoek naar een goede spiegelreflexcamera? Wij hebben de beste spiegelreflexcamera’s uit de test van 2024 voor je op een rij gezet.

Vind jij ook dat de tijd zo snel gaat? Zonde om dit onopgemerkt voorbij te laten gaan. Zeker als het gaat om speciale momenten en periodes in je leven. Gelukkig is daar iets voor uitgevonden. Namelijk de spiegelreflexcamera. Je legt op een professionele manier de mooiste momenten vast zodat je er later nog eens van kunt genieten. Gooi dat mobieltje maar uit de raam want een spiegelreflexcamera maakt foto’s zoals een professionele fotograaf zou doen. Maar waar moet je op letten als je een spiegelreflex aan gaat schaffen? En welke camera’s zijn het beste? Bespaar jezelf een hoop zoekwerk en lees verder.

Best Geteste Nikon D3500

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR + AF-P 70

Kit met allround zoomobjectief waarmee je met gemak zowel groothoek- als teleopnamen kan maken. De kit bestaat uit de Nikon D3500 camera en de veelzijdige AF-P DX 18-55 VR + AF-P 70-300 VR objectieven met respectievelijk 5.6x en 6.3x zoombereik. Het grote zoombereik is perfect voor allerlei soorten opnamen, van portretten tot landschappen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR de beste spiegelreflexcamera is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR is de Canon EOS 80D. Kijk onderstaand voor de overige spiegelreflexcamera testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR + AF-P 70-300 VR 

Kit met allround zoomobjectief waarmee je met gemak zowel groothoek- als teleopnamen kan maken. De kit bestaat uit de Nikon D3500 camera en de veelzijdige AF-P DX 18-55 VR + AF-P 70-300 VR objectieven met respectievelijk 5.6x en 6.3x zoombereik.

Canon EOS 80D - Body - Zwart

Met de Canon EOS 80D fotografeer en film je in hoge kwaliteit. Met het vernieuwde autofocussysteem (45 cross-type AF-punten) mis je nooit het moment want je maakt maar liefs 7 foto’s per seconde.

Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II - Zwart

Met de Canon EOS 2000D maak je moeiteloos de mooiste foto’s. De camera is voorzien van 24,1 megapixel sensor. Door middel van de wifi en de Canon Connect app deel je de foto’s snel met al je vrienden.

Sony A6000 + 16-50mm + 55-210mm - Zwart

De Sony Alpha A6000 is een veelzijdige en geavanceerde spiegelloze camera met een 24.3MP APS-C formaat Exmor APS HD CMOS-sensor en de BIONZ X beeldprocessor voor stilstaande beelden van hoge resolutie en Full HD.

Canon EOS 5D Mark IV Body - Zwart

De Canon EOS 5D Mark IV is een spiegelreflexcamera voor de professionele fotograaf. De 30,4 megapixel fullframe CMOS-sensor zorgt voor indrukwekkende resultaten. Met de EOS 5D Mark IV film je 4K met 30 fps.

Beste spiegelreflexcamera aanraders van 2024

Beste Koop: Canon EOS 80D

Reviews

4.9 

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.9

Gemiddelde van 12 reviews

Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat De Canon EOS 80D de beste koop is van 2024. Het is een semi-professionele camera die je leven zal verrijken. Of het nu gaat om een familiefeestje, natuurfotografie of portretten, deze Canon is van alle markten thuis. Hij wordt geleverd zonder lens. Deze dien je er zelf nog bij te bestellen. Je maakt de mooiste video’s in Full HD met deze camera. Bovendien kun je het scherm kantelen zodat je jezelf kunt filmen. Ideaal als je een vlog wilt maken. De ISO is in te stellen van 100 t/m 16.000. Je past hem dus aan op hoeveel licht er beschikbaar is. Je maakt er maar liefst 7 foto’s per seconde mee.

Hij is dus heel geschikt voor spontane momenten of wanneer je snel een foto wilt maken. Ook voor bewegende objecten draait hij zijn hand niet om. Denk aan het fotograferen van kinderen, dieren of sporters. Kortom, deze kanjer is van alle markten thuis!

Pros
 • Een gebruiksvriendelijke camera die geschikt is voor alle niveaus.
 • Hij maakt razend snel foto’s dus ook heel geschikt voor bewegende beelden.
Cons
 • Je krijgt er geen lens bij geleverd dus deze moet je er zelf nog bij kopen.

Best getest: Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 41 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 41 reviews

De Nikon 3500+ is als beste uit de test gekomen volgens Consumentenbond. Met de Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 VR ben je in 1 keer klaar. Je krijgt er namelijk 2 lenzen bij! Zelfs in het donker maak je prima foto’s. Ook als er veel beweging plaatsvindt kan hij alles vastleggen. Denk aan fotografie van kinderen of dieren. Hij heeft namelijk de capaciteit om 5 foto’s per seconde te maken. Het maakt niet uit of je een beginnend of professionele fotograaf bent, deze Nikon zal je niet teleurstellen. Met de Snapbridge technologie ben je altijd via Bluetooth verbonden met je telefoon. Hadden we al genoemd dat deze set zeer betaalbaar is? Je kunt direct aan de slag!

Bovendien maakt hij ook bij weinig licht prachtige, kwalitatieve foto’s. Super handig dus wanneer je ‘s avonds een feestje of bruiloft hebt waar je mooie plaatjes wilt schieten zodat je een mooie herinnering hebt voor later. Je maakt foto’s in Full HD beeldkwaliteit in 60 fps.

Pros
 • Je zet foto’s en video’s super snel over via een bluetooth verbinding.
 • Hij heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
 • Hij beschikt niet over een wifi verbinding.
 • Hij heeft geen kantelbaar scherm.

Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II – Zwart

Reviews

4.6

Gemiddelde van 43 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 43 reviews

Dit is de Canon EOS 2000D + 18-55mm IS II – Zwart. Een spiegelreflexcamera waarmee je kunt rekenen op haarscherpe foto’s doordat er een 24,1 megapixel lens op zit. Wil jij graag snel kunnen schakelen en ben je nog niet zo behendig met een spiegelreflexcamera, maak dan gebruik van de voorbeeldfoto’s. Zo kan je makkelijk en snel beelden schieten. Een zeer handig hulpmiddel dus. Je deelt alle foto’s makkelijk en snel voor middel van wifi. Zo maak je moeiteloos de mooiste foto’s. Er zit. Een 18-55 mm lens op deze camera. Maar die kun je ook vervangen. Ook zit er een handige camerariem bij in de doos en natuurlijk een dubbele accu, want je wilt niet zonder batterij komen te zitten. Canon maakt van jou een goede camera door middel van deze prachtige spiegelreflexcamera!

Wil je meer weten over deze spiegelreflexcamera? Bekijkt dit item hier.

Pros
 • Veel gebruiksmogelijkheden bij deze spiegelreflexcamera
Cons
 • Je kan er geen microfoon op aansluiten

Sony A6000 + 16-50mm + 55-210mm – Zwart

Reviews

4.8

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 30 reviews

Ook laten we je graag even kennismaken met de Sony A6000 + 16-50mm + 55-210mm – Zwart. Een camera met heel veel mogelijkheden, waaronder de hybride autofocus. Hierdoor kun je snel en haarscherp beelden schieten in alle lichtomstandigheden. Bij deze camera vind je twee lenzen. Namelijk de 16-50 mm lens en de 55-210 mm lens. Hierdoor kun je direct heel veel verschillende fotografiestijlen uitproberen. Je kan al jouw mooiste foto’s heel makkelijk delen via wifi. Zo heb je binnen no-time jouw mooiste foto’s gedeeld op Instagram. Deze camera heeft geen connectie meer via bluetooth, dus enkel en alleen via wifi. Al met al een prachtige camera voor iedereen die snel en makkelijk de mooiste beelden wilt schieten!

Wil je meer weten over deze spiegelreflexcamera? Bekijkt dit item hier.

Pros
 • Haarscherpe foto’s en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Cons
 • De menu-functies kunnen je wat overrompelen

Canon EOS 5D Mark IV Body – Zwart

Reviews

4.4

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 30 reviews

Als we kijken naar hoeveel goede spiegelreflexcamera’s Canon wel niet heeft gemaakt, dan ontkomen we er ook niet aan om jou kennis te laten maken met Canon EOS 5D Mark IV Body – Zwart. Dit is namelijk een geweldig mooie camera. Let wel direct even op! Want deze camera wordt standaard zonder lens geleverd. Je moet dus ook nog investeren in een nieuwe lens. Dit is de spiegelreflexcamera voor de professional. Dat kun je direct zien aan de 30,4 megapixel fullframe CMOS-sensor. Hierdoor kun je indrukwekkend mooie foto’s maken. Filmen kun je ook doen in 4K en met 30 fps. Er zit op deze camera GPS, NFC en wifi. Waardoor je al jouw beelden supersnel veilig kunt stellen. Per seconde kun je 7 foto’s schieten en op basis van 61 autofocus punten. Hierdoor weet je zeker dat het perfecte plaatje er bijna altijd zeker gewoon tussen zit. En wil jij foto’s maken in slecht licht? Geen probleem! Er zit een geweldig hoge ISO-waarde op deze camera. Hierdoor weet je zeker dat je in alle omstandigheden de mooiste foto’s kunt maken. 

Wil je meer weten over deze spiegelreflexcamera? Bekijkt dit item hier.

Pros
 • Je schiet 7 foto’s per seconde
Cons
 • Er zit geen kantelbaar scherm op deze camera.

Nikon D780 Body

Reviews

9.5

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

9.5

Gemiddelde van 10 reviews

De Nikon D780 Body is een uitstekende basis voor je hobby of werk, namelijk fotograferen. Hij is niet bedoeld voor fotografie groentjes. Deze kanjer heeft veel capaciteit en mogelijkheden. De batterij gaat lekker lang mee dus deze hoef je niet constant te wisselen. Daarnaast kun je er 2 SD-kaartjes in kwijt voor veel ruimte. Schiet dus maar raak voor een knaak want er is voldoende ruimte voor al je opnames. Bovendien brengt dit als voordeel met zich mee dat je de foto’s makkelijk overzet naar je pc of laptop. Kortom, deze professionele camera doet wat hij moet doen.

Pros
 • Met de view finder besla je het hele beeld.
 • Beschikt over een kantelbaar scherm.
 • De kwaliteit van je opnames is prachtig.
Cons
 • Je krijgt er geen geheugenkaartje bij geleverd.
 • Het is een vrij zware body.

Nikon D7500 Body

Reviews

9.3

Gemiddelde van 34 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

9.3

Gemiddelde van 34 reviews

De Nikon D7500 Body is van alle markten thuis. Hij biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van je perfecte foto. Dankzij het grote ISO bereik kun je ook met weinig licht uitstekend fotograferen. Hij maakt maar liefst 8 beelden per seconde. Dit maakt hem ook heel geschikt om foto’s te maken van bewegende dingen. Denk hierbij aan de fotografie van kinderen, dieren of sporters. Ook het focussen doet hij super snel. Je hoeft dus ook spontane momenten niet meer te missen. Hij maakt bovendien video’s in 4K kwaliteit. Hij ligt lekker in de hand dus hij is ook geschikt voor langere fotosessies.

Pros
 • Maakt razendsnel foto’s.
 • Ideaal dus voor spontane momenten of wanneer je foto’s wilt maken van bewegende objecten.
Cons
 • Het scherm is beperkt kantelbaar.
 • Hij wordt geleverd zonder geheugenkaartje.

Canon EOS 250D + EF-S 18-55mm IS STM

Reviews

4.5

Gemiddelde van 26 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 26 reviews

Alleen al als je hem ziet krijg je zin om foto’s te maken met deze chique Canon EOS 250D + EF-S 18-55mm IS STM. Hij draait zijn hand nergens voor om. Video’s maak je zelfs in 4K kwaliteit. Doordat hij erg gebruiksvriendelijk is is hij geschikt voor ieder niveau. Of je nu een beginner of een gevorderd amateurfotograaf bent. Je krijgt hem standaard met 1 lens. Je verbindt hem makkelijk met je smartphone of laptop via WiFi of Bluetooth. Super praktisch dus! Je zet je foto’s en video’s in een paar klikken over. Ze zijn direct klaar voor je blog of vlog. Door het compacte formaat van deze Canon pak je hem er snel even bij.

Pros
 • Je verbindt hem heel makkelijk en snel via bluetooth of wifi met je pc, laptop of smartphone.
 • Beschikt over een kantelbaar scherm.
Cons
 • Hij is niet stof- of waterdicht.
 • Voorzichtige behandeling is dus geboden.

Nikon D850

Reviews

4.2

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 6 reviews