Van balkon tot tuin: ideeën om een buitenruimte te creëren voor je kat

Je doet er maar al te graag alles aan om je kat lekker in beweging te houden. Niet alleen draagt dat bij aan een betere gezondheid. Het is natuurlijk ook het instinct van je kat waardoor er voldoende beweging nodig is. Daarom tref je niet alleen de nodige maatregelen binnenshuis, maar doe je dat ook maar al te graag buitenshuis. En of je nu een balkon hebt of een grote tuin. Voor ieder type buitenruimte zijn er altijd genoeg opties om uit te kiezen. Waar je dan zoal aan kunt denken, lees je in dit blog.

Zorg er altijd voor dat de ruimte goed is afgeschermd

Een van de belangrijkste dingen waar je mee aan de slag kunt gaan, is het creëren van voldoende omheining. Dit vergroot niet alleen de veiligheid voor je eigen kat. Maar je hebt gelukkig ook niet langer meer te maken met klagende buren. En dat is wel een fijne gedachte, want hierdoor kun je de band met de buurt altijd goed houden. En gaat je kat naar buiten? Met een halsband kat in een leuk kleurtje of een mooi patroon herken je jouw harige beste vriend uit duizenden.

Probeer een element te creëren waar je kat lekker in kan klimmen en klaurenten

En heb je het geluk lekker veel ruimte in de tuin te hebben? Met een kattenluik met chip is je eigen kat in de tuin wanneer jij dat zelf het liefste hebt. Zorg er dan altijd voor dat je een element terug laat komen waar je kat lekker in kan klimmen en klauteren. Denk daarbij aan het planten van een nieuwe boom. Hierdoor kan je kat meteen de nageltjes in de boom zetten, waardoor je de kans verkleint dat dit in het meubilair wordt gedaan. Klinkt goed, toch?

Ga voor de beste producten door een bestelling in een gespecialiseerde webshop te plaatsen

Kun je eigenlijk niet wachten om je eigen buitenruimte een keer een upgrade te geven voor je kat? Kies er dan voor om de nodige inkopen te doen in een gespecialiseerde dierenwebshop. Zo weet je altijd zeker dat je alles onder één dak shopt en dat je dus de gehele buitenruimte direct aan kunt kleden. Dat scheelt je dus meteen weer aardig wat tijd en uitzoekwerk en je laat alle spullen lekker makkelijk bij jou aan huis bezorgen.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

De juiste (tweedehands) koelkast kiezen: een informatieve gids