Welk materiaal is het beste voor jouw keukenblad? 

Last update: juli 2024

Welk materiaal is het beste voor jouw keukenblad? 

Tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken voor je eigen interieur, zijn er een aantal punten waar je goed over na moet denken. Zo moet je voor de volle 100% tevreden zijn met de indeling en de apparatuur. Maar ook het keukenblad heeft even wat tijd nodig, zoals het uitzoeken van een van de verschillende keukenbladen van KeukenConcurrent. Dit omdat het blad voor een enorm groot deel de sfeer en de uitstraling van de keuken bij jou in huis bepaalt. En dankzij het brede aanbod aan materialen en kleuren, lijken de opties haast eindeloos. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een paar zeer geliefde materialen voor je op een rijtje gezet. 

Een luxe uitstraling in de keuken met een blad van marmer 

De hotel-chique woontrend is tegenwoordig gewilder dan ooit. Zo ook op het gebied van goedkope keukens. En dit is dan ook goed terug te zien in de trends die er spelen binnen de keukenwereld. Steeds meer mensen kiezen voor een luxe kers op de taart door te investeren in een blad van marmer. Op het gebied van de kleur van het blad en de kleur van de adering is er enorm veel mogelijk, zodat er voor iedere keuken een gepast aanbod is. 

Een stoere uitstraling in de keuken met een blad van beton 

Gaat je hart wat sneller kloppen van een keuken in een stoere en eigentijdse uitstraling? Dan haal je het liefste een industriële stijl in huis. Ook hier kun je het keukenblad perfect op aanpassen. Overweeg bijvoorbeeld om te investeren in een blad van beton of betonlook. Het voordeel van betonlook is dat het de uitstraling van een betonnen werkblad heeft, maar niet het onderhoud. Een betonnen werkblad is vrij vlekgevoellig en dus moet je vervuiling en voedsel direct verwijderen om vlekken te voorkomen. En dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.

Ga voor praktisch en kies voor een blad van composiet 

Bestaat het gezin uit opgroeiende kids of is er een andere reden waarom je graag een zo onderhoudsvriendelijke keuken wilt ontwerpen? In dat geval is het ook erg belangrijk dat je daar het type materiaal van het keukenblad op afstemt. Kies dan voor een blad van composiet. Dit is net zo sterk als beton en marmer, maar het is erg makkelijk te reinigen. En dankzij het gigantische aanbod aan kleuren en prints – zelfs een marmerlook – is dit een erg betaalbare optie voor een elegante keuken. Niet zo gek dus dat dit materiaal steeds vaker uit wordt gezocht tijdens een renovatie of verbouwing. 

Een landelijk en rustiek gevoel met een blad van hout 

Daarnaast is er ook nog een ander materiaal dat je zeker wat verder kunt gaan onderzoeken. Een blad van hout is nog steeds een erg geliefde keuken tijdens het ontwerpen van een nieuwe keuken. Op het gebied van de kleur is er gigantisch veel aanbod en het is een erg fijn alternatief op het moment dat je graag wat warmte toevoegt aan de keuken. En heb je een gietvloer of een grijze tegelvloer? Dan is een keukenblad van hout de perfecte keuze voor een mooie balans in de ruimte. 

Vergelijk alle mogelijke kleuren en materialen met elkaar in een keukenwinkel 

Bovengenoemde materialen zijn slechts een kleine selectie van het complete aanbod aan materialen. Kom je hier graag net even wat meer over te weten? Dan is het altijd een goed idee om snel een keer een bezoek aan een keukenzaak te brengen. Hier krijg je alle benodigde informatie over de materialen en je krijgt meteen een goed beeld van alle mogelijke kleuropties. Zo kun je er zeker van zijn dat het uitzoeken van de keuken weer net even wat vlotter verloopt. Wel zo fijn, toch? 

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

De voordelen van gereedschap en machines huren

Volgende test

Een natte zomer tegemoet: poncho’s en paraplu’s in opkomst, zwembaden ondergedompeld