10 redenen waarom investering apps beter zijn dan spaarrekeningen

Last update: april 2024

10 redenen waarom investering apps beter zijn dan spaarrekeningen

Voordat we in de vele redenen duiken waarom investering apps de voorkeur genieten boven spaarrekeningen, zullen we even het verschil tussen investeren en sparen toelichten. Investeren kan helpen met doelen als pensioen, studie voor je kind, of andere financiële langetermijndoelen. Sparen houdt simpelweg in dat je geld opzij zet en het vasthoudt.

Wij hebben het internet afgespeurd naar sterk onderzoek, artikelen, en bronnen omtrent de beste aandelen apps. Hieronder vind je het resultaat van ons onderzoek – laat ons weten in de comments of het nuttig was!

1. Investering apps bieden een hoger rendement

Zelfs de meest gunstige spaarrekeningen brengen een lager rendement op. In vele gevallen zijn de rendementen lager dan het inflatiepercentage. In de loop van de tijd daalt de koopkracht. Een investeringsportfolio met een laag risico is een veel betere optie.

2. Investering apps zijn meer gediversifieerd

Investeringsplatforms bieden de mogelijkheid om een gediversifieerd portfolio te ontwikkelen, wat doorgaans tot een hoger rendement leidt vergeleken met een spaarrekening. Je dient echter voor lange tijd (minimaal een paar jaar) te investeren om hier echt van te kunnen profiteren, en je moet erop ingesteld zijn dat je enige fluctuaties zult zien.

Door je financiën toe te wijzen aan een betaalbaar, gediversifieerd portfolio met behulp van een investeringsplatform heb je een veel betere kans om je investeringsdoelen te behalen.

3. Investeren is beter voor je langetermijndoelen

Om je financiële langetermijndoelen te behalen, dien je je geld op de markt te zetten in plaats van op een bank. Volgens experts bieden doelen ver in de toekomst de beste kans om agressief te handelen. We praten hier over minstens 10 jaar. Indien je doelen op een kortere tijdspanne liggen, zal je investering gepaard kunnen gaan met een risico waar je niet op voorbereid bent.

Laat investeren achterwege als je ervan overtuigd bent dat je het geld in 2 of 3 jaar nodig zult hebben. In dat geval biedt een spaarrekening namelijk meer zekerheid.

4. Belastingvoordelen

Investering apps kunnen je belastingvoordelen geven. Individuele pensioenrekeningen (IRAs) zijn hier een voorbeeld van. Ze hebben geweldige voordelen en behoren tot de best uitvoerbare manieren om te sparen voor je pensioen. Voor een standaard IRA wordt een bedrag exclusief btw gehanteerd. Je bijdragen worden afgetrokken van je btw. Wanneer je je pensioen opneemt, is dit onderhevig aan inkomstenbelasting.

Een alternatief is Roth IRA, wat gefinancierd wordt met het bedrag dat overblijft na aftrek van de belasting. Hier zijn pensioen opnames echter belastingvrij. Ongeacht welke type IRA jij kiest, zijn investering apps een geweldige manier om een IRA te openen.

5. Lagere transactiekosten

De meeste investering apps rekenen tussen de $ 0 en $ 1 per trade, dus tenzij je van plan bent veelvuldig te handelen, is dit prijsverschil niet van belang. Dit verschil in handelskosten van $ 1 is ook minder belangrijker dan andere kenmerken, aangezien langetermijnbeleggers slechts een paar trades per jaar uitvoeren.

Standaard banken rekenen hogere kosten omdat ze anders werken dan investering apps. De kosten voor je spaarrekening komen bovenop de inflatie en brengt je balans nog verder omlaag.

6. Makkelijkere toegang

Investering apps verschillen van de gebruikelijke financiële diensten, door handels- en onderzoeksmiddelen aan te bieden waar je via het internet toegang toe hebt. Zo biedt Fidelity gratis onderzoek en fondsen, en aandelen van een tiental onafhankelijke bedrijven.

7. Investering apps zijn een meer haalbare methode

Investering en trading apps werken aan de hand van een transactie-gebaseerd model, wat lagere kosten rekent. Spaarrekeningen zijn onderhevig aan een abonnementsmodel, waarbij klanten maandelijkse kosten betalen.

8. De zogenaamde beveiligingslaag van spaarrekeningen

Banken geven je financiën een gegarandeerde bescherming, maar dit omvat geen algemene risico’s, faillissementen van activa uitgevers, enz. Het is enkel van toepassing op verduistering van fondsen, fraude en insolventie van de bank.

De meeste investering apps bieden garanties op diezelfde voorwaarden, voor hetzelfde bedrag. De risico’s van het gebruik van een investeringsplatform zijn totaal niet te vergelijken met een spaarrekening, aangezien banken slechts een denkbeeldige beveiligingslaag bieden.

9.  Lagere beheerkosten

Beheerkosten van spaarrekeningen zijn hoger dan die van investeringsplatformen. Banken hebben meer beperkte opties beschikbaar vergeleken met investering apps, welke meer variatie bieden als het aankomt op investering activa. 

10. Investering apps zijn efficiënter

Trading met investering apps bespaart tijd en is efficiënter dan het opslaan van je geld in een spaarrekening. Wat de functies betreft, is er niet veel wat je kunt doen met een spaarrekening. Daarbij, als je het op wil zeggen, wordt er een heftige vergoeding in rekening gebracht. Investering apps zijn voorzien van high-tech systemen die het mogelijk maken om in real time orders uit te voeren. De meeste daarvan vereisen niet dat je een bepaald bedrag voor de hand hebt om te investeren. Al bij al heb je dus meer controle over je activa en geld omdat er geen investeringslimieten zijn.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Taken Management software, waarom is dat belangrijk?

Volgende test

Deelauto’s: het vervoer van de toekomst