3 diervriendelijke vakantiebestemmingen!

Ik ga op reis en ik neem mee… de hondenmand, brokken en piepspeeltjes. Als liefhebbers van dieren willen we tijdens onze vakanties niet alleen van prachtige bestemmingen genieten, maar ook onze trouwe viervoeters meenemen op avontuur. Gelukkig zijn er steeds meer diervriendelijke vakantielocaties waar zowel mensen als dieren welkom zijn. In dit artikel nemen we je mee naar enkele van de beste diervriendelijke vakantiebestemmingen. Lees snel verder.

1. Amsterdam, Nederland

We beginnen dicht bij huis! Amsterdam is een van de meest diervriendelijke steden in Europa. Hier vind je talloze hondvriendelijke parken, cafés en zelfs restaurants waar huisdieren welkom zijn. Bezoek het Vondelpark of het Oosterpark voor een ontspannen wandeling met je hond of geniet van een boottocht door de prachtige grachten, waar honden ook aan boord zijn toegestaan. Amsterdam kent daarnaast talloze cafés en restaurants waar huisdieren welkom zijn. Park Zuid, gelegen aan de rand van het Vondelpark, heeft een groot terras waar je kunt genieten van een smakelijke lunch of een verfrissend drankje samen met je hond aan je zijde. 

2. Barcelona, Spanje

Barcelona is een bruisende stad met een warme en gastvrije houding ten opzichte van huisdieren. Op de Spaanse straten zul je dan ook constant locals en toeristen tegenkomen met hun honden. Je kunt samen met je hond ontspannen op het strand of een wandeling maken door het Park Guell, waar honden aangelijnd zijn toegestaan. Een van de beste plekken om met je hond te genieten is het Parc de la Ciutadella. Dit grote park biedt veel grasvelden en open ruimtes waar je hond vrij kan rondrennen en zijn energie kwijt kan. In Barcelona zijn ook veel hondvriendelijke cafés en restaurants te vinden waar je samen met je trouwe metgezel kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes. Veel eetgelegenheden hebben zelfs speciale menu's voor honden, zodat ook zij kunnen genieten van een lekkere traktatie.

3. Portland, Verenigde Staten

Portland, Oregon, staat bekend om zijn liefde voor huisdieren. De stad staat bekend om zijn groene omgeving, met veel parken en natuurgebieden waar honden vrij kunnen rondrennen. Portland heeft een overvloed aan hondvriendelijke accommodaties, variërend van luxe hotels tot gezellige bed & breakfasts. Bovendien zijn er veel hondvriendelijke parken, winkels en restaurants waar je met je harige metgezel kunt verkennen en genieten. Arbor Lodge Park is een geweldige plek om je hond te laten spelen en socializen met andere viervoeters. Het park heeft ruime grasvelden, speeltoestellen en zelfs drinkwater voor je hond. 

Of je nu kiest voor het bruisende Amsterdam, het levendige Barcelona of het diervriendelijke Portland, er zijn talloze vakantiebestemmingen over de hele wereld waar jij en je hond samen van kunnen genieten. Deze diervriendelijke locaties bieden niet alleen prachtige bezienswaardigheden en activiteiten, maar ook gastvrijheid voor jou en je trouwe metgezel. Maak wat mooie wandelingen met je hond, geniet van het strand en steek aan het eind van de dag wat rustgevende kaarsen aan om samen met je viervoeter te ontspannen… Dus pak de hondenmand, brokken en piepspeeltjes in, en maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie samen met je hond!

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

De beste tips om een traplift te integreren in uw interieur

Volgende test

Verborgen helden: apparatuur die je beschermen zonder gezien te worden!