5 tips voor een leuk dagje uit

Last update: april 2024

5 tips voor een leuk dagje uit

Een dagje uit kan voor veel mensen een heerlijke manier zijn om even te ontspannen en iets nieuws te ontdekken. Het kan echter lastig zijn om te bedenken wat je precies wilt gaan doen. In deze blog geven we je vijf tips voor een leuk dagje uit. Of je nu van natuur, cultuur of actie houdt, er zit vast wel iets tussen wat je aanspreekt.

Inhoudsopgave

 1. Ontdek de natuur
  • Ga op pad in een natuurgebied
  • Huur een boot of kano
 2. Bezoek een museum
  • Kies een museum dat bij je interesses past
  • Doe een rondleiding
 3. Ga lekker eten
  • Probeer eens iets nieuws
  • Ga voor een culinaire ervaring
 4. Bezoek een attractiepark
  • Kies een attractiepark dat bij je past
  • Ga op een rustige dag
 5. Maak een stadswandeling
  • Verdiep je in de geschiedenis
  • Leer de stad op een nieuwe manier kennen

Ontdek de natuur

Ga op pad in een natuurgebied

Nederland heeft vele prachtige natuurgebieden die je kunt ontdekken. Of je nu wilt wandelen, fietsen of gewoon wilt genieten van de rust en stilte, er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, de Biesbosch of de duinen bij Noordwijk. Neem een picknickmand mee en maak er een heerlijke dag van.

Huur een boot of kano

Een andere manier om de natuur te ontdekken is door een boot of kano te huren. Vaar over de grachten van Amsterdam, ontdek de Friese meren of ga op zoek naar bevers in de Biesbosch. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt varen en waar je naartoe gaat. Vergeet niet om iets lekkers te eten en drinken mee te nemen.

Bezoek een museum

Kies een museum dat bij je interesses past

Nederland heeft vele musea die je kunt bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis of wetenschap, er is voor ieder wat wils. Kies een museum dat bij je interesses past en je zult gegarandeerd een leuke dag hebben. Denk bijvoorbeeld aan het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of het Van Gogh Museum.

Doe een rondleiding

Als je meer wilt leren over de collectie in het museum, kun je een rondleiding boeken. Een gids zal je dan meer vertellen over de kunstwerken of voorwerpen die in het museum te zien zijn. Vaak kun je tijdens een rondleiding ook plekken bezoeken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Ga lekker eten

Probeer eens iets nieuws

Een dagje uit is ook de perfecte gelegenheid om eens iets nieuws te proberen op culinair gebied. Ga bijvoorbeeld sushi eten als je dat nog nooit hebt gedaan, of probeer een gerecht uit een andere keuken dan je gewend bent

Ga voor een culinaire ervaring

Als je echt wilt uitpakken tijdens je dagje uit, ga dan voor een culinaire ervaring. Reserveer bijvoorbeeld een tafel bij een sterrenrestaurant of ga voor een proeverij van lokale delicatessen. Het kan ook leuk zijn om zelf een kookworkshop te volgen en nieuwe recepten te leren.

Bezoek een attractiepark

Kies een attractiepark dat bij je past

Voor de actievelingen onder ons is een bezoek aan een attractiepark een leuke optie. Er zijn in Nederland verschillende attractieparken te vinden, van pretparken tot waterparken. Kies een attractiepark dat bij je past en geniet van de achtbanen, wildwaterbanen en andere attracties. Als je niet zo’n held bent met al die attracties dan kun je ook eens een bezoek brengen aan de grootste gamehal van Nederland waar je talloze leuke gametoestellen en andere spellen vindt. Gegarandeerd uren plezier en je kan nog wat leuks winnen ook door middel van de tickets die je vrij speelt.

Ga op een rustige dag

Om lange wachtrijen te vermijden is het aan te raden om op een rustige dag naar het attractiepark te gaan. Vermijd bijvoorbeeld de weekenden en schoolvakanties. Op rustige dagen kun je vaak meerdere keren achter elkaar in dezelfde attractie zonder lang te hoeven wachten.

Maak een stadswandeling

Verdiep je in de geschiedenis

Een stadswandeling is een leuke manier om een stad op een nieuwe manier te leren kennen. Verdiep je van tevoren in de geschiedenis van de stad en kies een route langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt ook een gids boeken die je meer kan vertellen over de stad en haar geschiedenis.

Leer de stad op een nieuwe manier kennen

Naast de standaard bezienswaardigheden zijn er vaak ook verborgen pareltjes te vinden in een stad. Loop bijvoorbeeld door kleine steegjes en ontdek de lokale winkeltjes en restaurantjes. Zo leer je de stad op een nieuwe manier kennen en kom je op plekken waar je anders misschien niet zou komen.

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Levensbestendig wonen: nadenken over de toekomst

Volgende test

Wat zijn de beste plaatsen voor online spelletjes en games?