Beste antivirus: 5 gratis versies en 5 betaalde uit de test

Last update: april 2024

Niets is zo vervelend als een virus op je computer. Tegenwoordig is het beschermen van je computer net zo belangrijk als zorgen dat je geen slachtoffer wordt van zakkenrollen of een inbraak. Als je de ongelukkige bent met een virus op zijn computer kan dit hele nare gevolgen hebben. Zo kan je computer worden overgenomen of je wordt geforceerd om bepaalde websites aan te klikken. Je wilt dit hoe dan ook voorkomen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Als je eenmaal een virus hebt komt je er niet altijd weer makkelijk vanaf. Waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een antivirus hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je wat de beste betaalde en de beste gratis versies zijn.

Best Geteste Bitdefender

Bitdefender Internet Security - 24 Maanden

Bitdefender Internet Security beschermt uw apparaten, bestanden en privacy. De bekroonde technologieën van Bitdefender bieden de beste bescherming tegen alle soorten online bedreigingen, met inbegrip van ransomware, zonder uw computer te vertragen. Met Bitdefender Internet Security hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw beveiliging! U geniet van een gemakkelijk te installeren geavanceerde beveiligingsoplossing voor Windows die u automatisch beschermt.

Op Voorraad!

Top Beste Productvergelijking

Avira AntiVirus Pro 2016

Avira AntiVirus Pro 2016. Licentietype: Full license, Aantal jaar: 1 jaar. Minimaal benodigde schijfruimte: 800 MB, Minimale RAM: 1024 MB, Minimale processor: Pentium 4. Taalversie: DEU

Kaspersky Internet Security - 12 maanden

Av Kaspersky Is Multi-device Slim 1 Device - 1 Jaar, Av Kaspersky Is Multi-device Slim 1 Device - 1 Jaar, Av Kaspersky Is Multi-device Slim 1 Device - 1 Jaar, Av Kaspersky Is Multi-device Slim 1 Device - 1 Jaar

ESET Internet Security - 1 Gebruiker - 1 Jaar

ESET Internet Security is gebaseerd op de bewezen antivirus-technologie van ESET en biedt de beste meerlaagse beveiliging tegen malware voor de dagelijkse PC-gebruiker.

Norton 360 Deluxe 2020 - 5 Apparaten

Let op! Bij het activeren van de licentiecode is het verplicht om je bankgegevens in te vullen voor een automatische verlenging. Na het activeren is het mogelijk om dit uit te schakelen.

Bitdefender Internet Security - 24 Maanden

Bitdefender Internet Security beschermt uw apparaten, bestanden en privacy. De bekroonde technologieën van Bitdefender bieden de beste bescherming tegen alle soorten online bedreigingen, met inbegrip van ransomware, zonder uw computer te vertragen.

Beste 5 gratis antivirussen aanraders van 2024

Beste koop: AviraFree Security Suite (2020)

De AviraFree Security Suite (2020) is een prima virusscanner als je geen geld uit wilt geven. Hij doet wat hij moet doen, namelijk je computer beschermen. Wel heeft hij als nadeel dat je veel reclame te zien krijgt. De bescherming tegen malware en virussen is uitstekend. Daarnaast is deze antivirus makkelijk in gebruik. Vertraging van je computer levert hij nauwelijks op. Je kunt tevens gratis gebruik maken van een VPN. Daarnaast beschikt hij over wachtwoordbeheer. Zo zijn je wachtwoorden altijd veilig. En het leukste van alles: hij is gratis!

AvastFree Antivirus (2020)

Met de AvastFree Antivirus (2020) ga je voor zekerheid. Het infecteren van je computer is sneller gebeurd dan je denkt. Voorkomen is beter dan genezen. Met deze antivirus geef je criminelen geen kans. Hoe vaak hoor je tegenwoordig wel niet verhalen van mensen die online zijn opgelicht omdat ze op een verkeerde link hebben geklikt of iets hebben gedownload wat niet in de haak is. Deze AvastFree voorkomt dit soort dingen. De bescherming tegen malware is uitstekend. Zorg ervoor dat je criminelen geen enkele kans geeft om in te breken op jouw computer!

KasperskySecurity Cloud – Free (2020)

De KasperskySecurity Cloud – Free (2020) is een erg fijne antivirus. En wel omdat je van alle gemakken van een antivirus kunt genieten zonder dat je helemaal wordt doodgegooid met allerlei reclame. Je zult wel wat reclame te zien krijgen maar het is een heel stuk beter dan bij AVG, Avast of Avira. Bovendien kun je gratis gebruik maken van een VPN. Hij vertraagt je computer nauwelijks dus je kunt gewoon je ding doen. Zorg dat je voorbereid bent op de gevaren die online op de loer liggen en laat je niet verrassen.

AVGAntivirus Free (2020)

De AVGAntivirus Free (2020) zorgt ervoor dat je al je activiteiten op de computer veilig uit kunt voeren. Installeren gaat heel makkelijk en spreekt eigenlijk voor zich. Je hoeft dus geen computernerd te zijn om hem goed te laten werken. Je kunt er zelf voor kiezen of je je gebruikersdata met AVG deelt of niet. Wel zo prettig. Hij beschermt je bovendien tegen phishing. Dit zijn nepsites. En mocht dit nu net een van de oorzaken zijn waardoor mensen worden opgelicht en het slachtoffer van internetcriminelen. Laat dus niets aan het toeval over en zorg dat je beschermd bent!

BitdefenderAntivirus Free Edition (2020)

Met de BitdefenderAntivirus Free Edition (2020) is het gevaar geweken. Het gebruiksgemak is uitstekend. Welk niveau van computergebruik je ook hebt, de installatie en het gebruik spreekt voor zich. Daarnaast is de bescherming tegen malware erg goed. Houd er wel rekening mee dat het inplannen van scans niet mogelijk is. Ook is hij alleen in het Engels beschikbaar. De instelmogelijkheden zijn niet uitgebreid. Dit kan een nadeel zijn maar het voordeel is dat het erg overzichtelijk blijft.

Beste 5 betaalde antivirussen aanraders van 2024

Best getest: AviraAntivirus Pro (2020)

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De AviraAntivirus Pro (2020) antivirus is als best getest door de Consumentenbond. Je kun tegenwoordig niet meer zonder goede virusscanner. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met het gebruik van virusscanners biedt deze uitkomst. Hij is namelijk gebruiksvriendelijk en beschermd je ten alle tijden tegen ongewenste virussen en malware. Er is ook een gratis variant van deze antivirus. Houd er echter wel rekening mee dat je dan veel reclame in beeld krijgt. Met deze kanjer geeft je wel wat geld uit maar het is een uitstekende investering om jouw computer veilig te houden.

Kaspersky Internet Security 2020

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 19 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 19 reviews

De Kaspersky Internet Security 2020 zorgt ervoor dat je geen slapeloze nachten meer hoeft te beleven. Je installeert deze antivirus heel eenvoudig. Vervolgens kun je genieten van een virusvrije computer. Wel zo prettig dus. Ook tegen malware en cryptolockers ben je beschermd. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor webcamspionage. Kortom, deze antivirus maakt jouw computer op alle fronten veilig. Bovendien hoef je niet veel verstand te hebben van computers om deze antivirus te gebruiken. Het gebruiksgemak is groot en hij werkt eenvoudig. Hij heeft ook nog eens een prima prijs-kwaliteitverhouding!

ESET Internet Security – 1 Gebruiker – 1 Jaar

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 3 reviews

Wellicht doet de ESET Internet Security niet direct een belletje rinkelen. Je kunt hem dan ook wel een underdog noemen. Deze virusscanner beschermt je op alle niveaus. Hij voorkomt het misbruik van je webcam en ook voor virussen en malware ben je veilig. Bovendien kun je de apparaten die via jouw netwerk zijn verbonden controleren. Online winkelen kun je nu eindelijk helemaal veilig doen zonder dat je je twijfels hoeft te hebben. Dit internetbeveiligingspakket is onmisbaar voor een veilig gebruik van je computer. De veelzijdigheid maakt dat dit pakket een favoriet is.

Norton 360 Deluxe 2020 – 5 Apparaten – 1 Jaar

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 860 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 860 reviews

De Norton 360 Deluxe 2020 doet zijn naam eer aan. Hij is namelijk zeker Deluxe. Je slaat wel tot 50 GB veilig op in de cloud. Daarnaast beschikt hij over ‘parental control’. Dit houdt in dat jij bepaalt wat je kind wel en niet ziet. Wel zo fijn dus. Met het wachtwoordbeheer zijn je wachtwoorden altijd veilig. Daarnaast kun je hem niet op 1 maar op 5 apparaten gebruiken. Ideaal wanneer je een of meerdere pubers hebt en wanneer jij en je partner ook nog eens verschillende apparaten gebruiken. Als kers op de taart biedt Norton een uitstekende service!

Bitdefender Internet Security 2020 – 5 Apparaten – 2 Jaar

Reviews

3.0 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

De Bitdefender Internet Security 2020 beschermt je tegen alle gevaren die er online op de loer liggen. Bij veiligheid denk je al snel aan sloten op je deur of een rookmelder. Het is echter net zo belangrijk om je op je computer te wapenen tegen allerlei gevaren. Er is een VPN inbegrepen. Dit houdt in dat je veilig het internet kunt gebruiken. Bovendien kun je hem op 5 apparaten gebruiken. Heel geschikt voor een groter huishouden dus. Daarnaast kun je hem 2 jaar lang gebruiken. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Zeker als je je bedenkt dat de VPN is inbegrepen. Kortom, een antivirus die doet wat hij moet doen.

Shopgids: alles wat je moet weten voordat je een antivirus aanschaft

Hoe kun je op een antivirus besparen?

Je wilt je computer beschermen maar daar heb je wellicht niet altijd het geld voor. Gelukkig zijn er veel manieren om voordelig of zelfs gratis van een antivirus te kunnen genieten. De 5 beste gratis antivirussen zetten we al voor je op een rijtje. Het grote voordeel is dat het je niets kost. Het nadeel is echter dat je vaak wordt doodgegooid met allerlei reclames. Daarnaast zijn de mogelijkheden vaak beperkter dan wanneer je een betaalde versie aanschaft.

Wat als je toch een betaalde versie aan wilt schaffen? Gelukkig zijn er regelmatig leuke acties waardoor je een betaalde versie voordelig aan kunt schaffen. Houd dit dus goed in de gaten. Als je iets direct aan wilt schaffen kost het altijd meer geld dan wanneer je geduldig bent en je mogelijkheden verkent. Je kunt een gratis versie gebruiken tot je een goede aanbieding tegenkomt.

Welke soorten antivirussen zijn er?

De soorten antivirussen lopen erg uiteen. Het hangt af van je persoonlijke situatie welke het beste bij jou past. Bedenk je bijvoorbeeld of je een zakelijk of particulier gebruiker bent. Daarnaast is het van invloed of je voor een betaalde variant of een gratis exemplaar kiest.

We hebben zowel de betaalde als de gratis versies flink in het zonnetje gezet. Beide hebben ze zo hun voor- en nadelen. Een gratis variant gebruikt in principe dezelfde bronnen om een virus op te sporen. Wel lopen ze meestal achter op de betaalde versies. Daarnaast krijg je te maken met irritante reclame waarmee ze je proberen te overtuigen om de betaalde versie te kopen. Bovendien loop je het risico op conflicten met je eigen software. Met een betaalde versie heb je hier geen last van. Goedkoop is vaak duurkoop dus zorg dat je voor een kwalitatieve antivirus gaat.

Dan is er onderscheid te maken tussen een antivirus los of een compleet beveiligingspakket. De meeste antivirus merken hebben meerdere pakketten in hun assortiment. De prijzen van de pakketten lopen uiteen. Het spreekt voor zich dat je een pakket kiest dat het meest op jou van toepassing is. Het is zonde om voor functionaliteiten te betalen die je niet nodig hebt. Denk hierbij aan parental control of wachtwoordbeheer. Ook een VPN behoort vaak tot de mogelijkheden. Meestal kun je als particulier bij gemiddeld gebruik prima uit de voeten met een basispakket. Laat je dus niet in de verleiding brengen om iets aan te schaffen wat je niet nodig hebt.

Niet iedere antivirus is geschikt voor ieder besturingssysteem. De meeste antivirussen werken sowieso op Windows. Ben je een Apple gebruiker dan heb je helaas minder keuze. Houd hier rekening mee.

Welke antivirus is de beste budget koop?

We raden aan om in een goede antivirus te investeren. Je kunt voor een gratis exemplaar gaan maar vaak zitten daar toch wat haken en ogen aan. Als je het niet zo breed hebt is het niet eenvoudig om een goede betaalde versie te vinden. Wij zochten voor je uit wat de beste budget koop is. Als winnaar kwam de Bullguard Internet Security 1 apparaat Windows – 1 jaar uit de bus. Deze effectieve en doeltreffende virusscanner heb je voor nog geen tientje. Hij filtert spam en voert controles uit. Daarnaast bepaal je zelf de beveiligingsniveaus. Je kunt een jaar lang genieten van de bescherming van deze antivirus. Let op dat hij alleen voor Windows geschikt is.

Wat zijn de populairste antivirus merken?

Er zijn tal van soorten, maten en merken op de markt als het om antivirussen gaat. Wij deden een greep uit de beste merken.

Norton staat al sinds jaar en dag bekend als een uitstekende beschermer van jouw computer. Ook voor je smartphone en Macobook biedt Norton een breed scala aan beveiligingsproducten. Bovendien zijn ze winnaar van de AV-Test Award. Deze award is voor de beste bescherming. Dat zegt dus al genoeg. Er is altijd een specialist beschikbaar die ervoor zorgt dat jij de pc veilig kunt gebruiken. Kortom, een Norton biedt de ultieme online bescherming!

Als je antivirus zegt dan zeg je Bitdefender. Ze scoren het beste op de opsporing van malware. Innovatie en ontwikkeling staan hoog in het vaandel. En dat is ook nodig aangezien de ontwikkeling van technologie razendsnel gaat. Bij Bitdefender spelen ze hierop in. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je je computer gewoon kunt blijven gebruiken. En dat deze niet traag wordt. Gebruiksgemak en innovatie staan dan ook bovenaan het proriteitenlijstje.

De naam BullGuard zegt eigenlijk al genoeg. Ze doen hun naam dan ook zeker eer aan. De scherming voor je pc is namelijk optimaal. In 2018 won Bullguard de Gold Malware Protection Award. MEt een product van BullGuard ben je dan ook verzekerd van een veilig online leven. Of het nu gaat om malware, virussen of ransomware, ze zijn van alle markten thuis. Je kunt je vanaf nu eenvoudig wapenen tegen online gevaren. Bovendien staat gebruiksgemak voorop. En zijn de producten van BullGuard betaalbaar en zo toegankelijk voor iedereen.

Antivirus tips voor de beste koop

De noodzaak van een antivirus op je apparaat is wel duidelijk geworden. Maar waar moet je eigenlijk precies op letten als je er een aanschaft? Wij zochten het voor je uit. Ten eerste heeft het te maken met je persoonlijke situatie en wensen. Voor welk apparaat wil je de antivirus gebruiken? Voor hoe veel apparaten heb je hem nodig? Wat is je budget? Welke extra’s vind je belangrijk?

 1. Aantal apparaten

  Als je alleen woont en een apparaat wilt beveiligen dan zit je prima. Mocht je echter met meerdere personen in een huishouden leven breng dan eerst in kaart hoe veel apparaten je wilt beveiligen. De meeste antivirussen beschermen namelijk een apparaat. Je kunt natuurlijk allemaal aparte antivirussen aanschaffen maar het is makkelijker om voor een exemplaar te gaan dat bescherming biedt aan allemaal. Bedenk je ook dat je pc niet het enige apparaat is dat bescherming nodig heeft! Ook je tablet of smartphone kunnen het doelwit worden van ongewenste activteiten.

 2. Gebruiksduur

  Daarnaast speelt de gebruiksduur een rol. Sommige antivirussen kun je onbeperkt gebruiken. Dit is echter lang niet altijd het geval. In veel gevallen gaat het om 1 of 2 jaar. Als je zeker bent van je zaak kun je voor 2 jaar kiezen. Wil je je opties opnieuw bekijken ga dan voor 1 jaar.

 3. Opties

  We stipten het eerder al even aan. Er zijn tal van antivirussen die extra opties aanbieden. Het is zonde om hiervoor te betalen als je ze niet gebruikt. Een voorbeeld is een VPN. Het gebruik van een VPN zorgt ervoor dat je anoniem kunt internetten. Criminelen krijgen zo minder snel de kans om schade aan te richten. Daarnaast kan wachtwoordbeheer handig zijn. Je wachtwoorden worden veilig opgeslagen. Let ook op of de scanner je beschermt tegen onveilige mails.

 4. Reviews

  Check altijd even de reviews voordat je een antivirus aanschaft. Dit geeft je een inzicht in wat de ervaringen van de mensen zijn die de antivirus al gebruiken. Let daarbij ook op of ze tevreden zijn over het bedrijf en de service. Dit is wel zo prettig wanneer je vragen of klachten hebt. Daarnaast geeft het aan hoe tevreden mensen zijn over het gebruiksgemak en de algemene beveiliging.

 5. Besturingssysteem

  Je kunt in alle enthousiasme een antivirus kopen maar als hij niet geschikt is voor je besturingssysteem heb je er niets aan. De meeste antivirussen zijn geschikt voor Windows maar veel minder exemplaren voor Apple. Voor Windows Vista, 7, 8 en 10 kun je prima uit de voeten met de meeste varianten. Aangezien steeds meer mensen een Apple hebben is er gelukkig ook steeds meer aandacht voor goede antivirussen voor Apple.

Laatste antivirus trends van 2024

Eigenlijk lopen we altijd een beetje achter als het om technologie gaat. De ontwikkeling gaat namelijk zo snel dat wanneer je vandaag een apparaat koopt het morgen alweer oud is. Gelukkig spelen veel antivirussen hierop in. Innovatie en ontwikkeling staat vaak bovenaan het prioriteitenlijstje. En dit zie je terug in de antivirussen van tegenwoordig. De kwaliteit is uitstekende en er is rekening gehouden met alle gevaren die zich voor kunnen doen. Internetcriminelen zijn erg creatief. Ze bedenken altijd wel weer een manier om mensen geld af te troggelen of je in een scam te laten trappen. Het betekent niet dat je zelf dom bent maar dat de manieren waarop ze het doen zo goed zijn dat het iedereen kan overkomen. Met een antivirus voorkom je dit soort dingen. Een goede antivirus is dan ook onmisbaar op jouw computer. Het is de bodyguard voor jouw computer en andere apparaten.

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Beste muggenlamp van 2024 uit de test

Volgende test

Beste fietsendrager van 2024 uit de test