Beste muggenlamp van 2024 uit de test

Last update: april 2024

Niets is zo vervelend als muggen. Je zit ‘s avonds nog lekker even buiten op een zwoele zomeravond en het is weer eens zover: dat irritante gezoem. Het verpest je avond want je wilt de volgende dag niet helemaal onder de muggenbulten zitten. Je kunt twee dingen doen. Je laat je wegjagen en je gaat naar binnen of je zet een muggenlamp neer. In dit tweede geval worden muggen aangetrokken en gedood. Je kunt dus gewoon lekker buiten blijven zitten. Maar wat is de beste muggenlamp? En hoe kies je een goede muggenlamp uit? Wij hebben het allemaal voor je uitgezocht zodat je zorgeloos van je zomer kunt genieten!

Best Geteste Insectenlamp

Insectenlamp - 150 m² (40W)

UV insectenlamp als top insectenvanger Word jij ook zo gek van in de weer zijn met vliegenmeppers of stinkende en milieuonvriendelijke insectensprays? Dan is deze elektrische insectenlamp dé ideale oplossing. De UV-lamp trekt verschillende soorten insecten aan en ze worden geëlektrocuteerd zodra ze tegen het rooster vliegen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Perel GIK16 insectenlamp de beste muggenlamp is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Perel GIK16 insectenlamp is de TheBugBulb. Kijk onderstaand voor de overige muggenlamp testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Insectenlamp - 150 m² (40W)

UV insectenlamp als top insectenvanger Word jij ook zo gek van in de weer zijn met vliegenmeppers of stinkende en milieuonvriendelijke insectensprays? Dan is deze elektrische insectenlamp dé ideale oplossing.

TheBugBulb™ anti-muggen lamp met LED

TheBugBulb™ is het laatste innovatieve product van de bedenkers van TheBugWatch™. Ontworpen voor binnen gebruik, het 365nm UV licht trekt muggen en andere vliegende insekten naar de lamp.

Shutterlight® 20 Watt Insectenlamp

Klaar met de vliegende insecten in je huis, tuin of camping? Dan is deze Insectenlamp dé oplossing! Zet deze insecten verdelger neer of ophangen waar er veel insecten zijn. De paarse UV licht trekt insecten aan en elektrocudeert in de hoog spanningsnet.

MaxxHome GC2-16 Muggenlamp

Met de MaxxHome insectenlamp heeft u geen last meer van vervelende insecten. Deze insectendoder elektrocuteert elke mug, vlieg of ander insect dat tegen de lamp aanvliegt.

Tristar IV-2620 Muggenlamp

Heerlijk genieten van lange zomeravonden op je vakantiebestemming bij de caravan of de tent totdat die vervelende insecten je lastig komen vallen met hun gezoem en gesteek. De Tristar IV-2620 muggenlamp maakt hier een einde aan.

Beste muggenlampen van 2024

Perel GIK16 insectenlamp

Reviews

4.1

Gemiddelde van 11 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 11 reviews

Het gemak dat je zult beleven van deze Perel GIK16 insectenlamp is gelijk groot wanneer hij geleverd wordt. De verpakking is namelijk erg praktisch. Deze kanjer van een insectenlamp doet wat hij moet doen. Niets is zo vervelend dat je fijne barbecue of tuinfeestje wordt verpest door muggen. Dat is met deze muggenlamp verleden tijd. Het monteren is zeer eenvoudig. Vervolgens is het een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Het gaat om een grote lamp waardoor hij veel capaciteit heeft. Wij zijn dan ook een grote fan van de Perel insectenlamp!

Eerlijk is eerlijk, hij is niet goedkoop. Maar dan heb je ook wat. Hij bestrijdt trouwens niet alleen muggen maar ook andere insecten. Ideaal dus wanneer je last hebt van ander ongedierte waar je niet op zit te wachten. Je kunt dus lekker een avondje buiten zitten zonder te worden lastig gevallen.

Pros
 • Het is een zeer effectieve en krachtige lamp die niet alleen muggen maar ook ander ongedierte bestijdt.
Cons
 • Het is een vrij grote lamp dus je moet er de ruimte voor hebben.
 • Daarnaast is hij vrij prijzig.

TheBugBulb™

Reviews

2.7

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.7

Gemiddelde van 3 reviews

We hebben zelden zo’n effectief apparaatje gezien dat muggen kan tegen gaan. De naam zegt het al. De TheBugBulb draai je gewoon in een lamp in je slaapkamer met een fitting E27. Jij kunt lekker gaan slapen en deze kanjer doet de rest. Hij trekt muggen aan om ze vervolgens een kopje kleiner te maken. Het bereik is ongeveer 40 vierkante meter. Voldoende dus om je hele slaapkamer veilig te maken. Niks is namelijk zo irritant als het gezoem van een mug om je heen wanneer je bijna in slaap valt. Het leuke is dat hij ook nog eens heel betaalbaar is.

Daarnaast is het een mooi klein lampje. Je hoeft dus niet tegen een groot en lelijk ding aan te kijken. Je neemt hem hierdoor ook makkelijk mee als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Want waarom zou je op je vakantiebestemming wel moeten lijden onder gezoem en muggenbulten?

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Daarnaast heeft de lamp een bescheiden formaat.
Cons
 • Je moet hem in een bestaande lamp met fitting E27 draaien.
 • Hij neemt dus een lamp in beslag.

Shutterlight® 20 Watt Insectenlamp

Reviews

3.3

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 12 reviews

Niets zo vervelend dan slapen met allemaal vliegende insecten om je heen. Of wat denk je van een gezellig etentje dat niet lukt omdat er te veel beesten om je hoofd heen zoemen? De Shutterlight® 20 Watt Insectenlamp maakt hier een einde aan. Dit apparaat kun je gemakkelijk ophangen. Vervolgens worden de dieren aangetrokken door het paarse UV-licht. De dieren worden snel en pijnloos gedood door het spanningsnet. Het is dan ook een zeer effectieve insectenlamp die werkt op basis van 20 watt high power UV-lampen. Er zit een 2000 volt spanning op waardoor de dieren niet onnodig hoeven te lijden. En ook handig: je krijgt er een schoonmaakkwastje bij en een ketting zodat je het apparaat veilig en goed kunt ophangen. En als er veel beesten zijn ook kunt schoonmaken. Want hygiëne is natuurlijk wel fijn! Haal dit apparaat in huis en je hoeft nooit meer je te irriteren aan vervelende en vieze vliegen! 

Wil je meer weten over de Shutterlight® 20 Watt Insectenlamp? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Makkelijk schoon te maken
Cons
 • Licht is erg fel

MaxxHome GC2-16 Muggenlamp

Reviews

3.1

Gemiddelde van 81 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.1

Gemiddelde van 81 reviews

Dit is de MaxxHome GC2-16 Muggenlamp. Een simpele maar doeltreffende muggenlamp. Daarnaast ziet deze muggenlamp er ook esthetisch nog eens goed uit. Waardoor je niet direct een vies en lelijk apparaat in huis hoeft op te hangen. De lamp werkt simpel. De insecten, denk aan vliegen en muggen, worden aangetrokken door het licht. Eenmaal bij het licht worden ze geëlektrocuteerd waardoor ze snel sterven. De beesten vallen vervolgens in de verzamelbak onder in de lamp. Deze kun je gemakkelijk schoonmaken. Je kan de bak namelijk aan de onderkant openmaken. Je kan de lamp zowel ophangen als staand neerleggen. Let erop dat zodra je de lamp buiten gebruikt dat het niet moet regenen. Onder een overkapping of een veranda kun je de lamp wel goed gebruiken. Het is een toestel dat je voor een klein bedrag kunt aanschaffen maar wat heel goed en degelijk werkt! 

Wil je meer weten over de MaxxHome GC2-16 Muggenlamp? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Veilige lamp die doet wat ‘ie moet doen
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Tristar Insectenlamp

Reviews

3.5

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 4 reviews

Niemand wil een zomeravond laten verpesten door vieze insecten waardoor je maar binnen moet gaan zitten. De Tristar Insectenlamp is een perfect item voor in de caravan of de camper. Want op vakantie wil je al helemaal niet verplicht binnen moeten zitten. Deze muggenlamp werkt op basis van een 7 watt UV-buis. Hierdoor kun je alle insecten aantrekken die je niet meer wilt zien. De LED-lamp trekt de insecten aan en door het spanningsrooster gaan ze dood. Ook deze insecten vallen in een makkelijk bakje, waardoor je ze niet alsnog overal hebt liggen. En het is ook wel hygiënisch. Je kan dit apparaat gemakkelijk neerzetten, maar ook een handige uitsparring aan de achterkant. Kun je ze ook ophangen. Let er wel op, het is een apparaat dat geschikt is voor een kleine ruimte.  

Wil je meer weten over de Tristar Insectenlamp? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Veilig apparaat voor kleine muggen
Cons
 • Grotere muggen trappen er niet in

Eurom Fly Away 30-2 insectenlamp – 2×15 Watt UV

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De Eurom Fly Away 30-2 insectenlamp – 2×15 Watt UV is een eenvoudige maar doeltreffende lamp! Het eeuwige gezoem rond je hoofd is definitief verleden tijd. Je hangt hem heel eenvoudig op en de lamp doet de rest. Ideaal als je van vervelende muggen af wilt. Niet alleen neemt hij muggen onder handen maar ook voor andere insecten draait hij zijn hand niet om. Daarnaast heeft hij een prima prijs-kwaliteitverhouding. De insecten worden opegvangen in de handige opvangbak aan de onderkant. Als je die hebt geleegd kan hij er weer even tegenaan!

Pros
 • Er komen geen vieze dode muggen en vliegen op de grond te liggen dankzij de handige opvangbak.
Cons
 • Het is een vrij grote lamp.
 • Daarnaast heeft hij een kort snoer.

Elektrische UV Muggenlamp XL!

Reviews

1.7

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

1.7

Gemiddelde van 6 reviews

Niet alleen is de Elektrische UV Muggenlamp XL! super praktisch en verlost hij je van irritante muggen, hij staat ook nog eens leuk! Hij is ideaal voor in je tuin maar ook wanneer je naar de camping gaat. Het UV licht lokt de muggen en vervolgens worden ze naar binnen gezogen. Je bent er dus binnen een mum van tijd vanaf. Hij komt ook nog eens tegen een zacht prijsje dus je kunt voordelig genieten van je zoemvrije avond. Naast het gezoem ben je ook van muggenbulten af. Je krijgt hem met USB kabel geleverd. Ook ideaal voor in je slaapkamer!

Pros
 • Het is echt een hebbeding.
 • Ook leuk om cadeau te geven dankzij de mooie vormgeving en goede prijs.
Cons
 • Sommige gebruikers twijfelen over de werking van de lamp.

Elektrische Muggenlamp Insectendoder

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Iedere keer dat je ‘pats’ hoort weet je dat de Elektrische Muggenlamp Insectendoder zijn werk doet. Deze effectieve muggenlamp hang je makkelijk op. Vervolgens kun je genieten van een insectvrije avond. Hij doodt namelijk niet alleen muggen maar ook andere vervelende beestjes waar je niet op zit te wachten. Zet je koude wijntje dus maar vast klaar want je kunt zorgeloos genieten van een mugvrije avond. Plaats hem in je slaapkamer of keuken voor het ultieme woongenot. Kortom, hij mag niet ontbreken op je fijne zomeravond!

Pros
 • Het is een veilige lamp.
 • Ook als je huisdieren of kinderen hebt.
 • Beschikt over een afneembare opvangbak.
Cons
 • Hij heeft een behoorlijk formaat en je moet hem stevig ophangen.

Anti Muggenlamp LED Camping Lamp

Reviews

3.4

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.4

Gemiddelde van 7 reviews