Beste Stuurslot Auto 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Je komt terug bij de plek waar je je auto had geparkeerd en je komt tot de ontdekking dat deze weg is! Wat een vreselijke domper na een lekker avondje uit. Je zet je fiets altijd keurig op slot en je laat ook je huis niet onveilig achter. Waarom dan wel je auto? Dieven kunnen makkelijk binnenkomen op allerlei slinkse maniertjes. Geef ze geen kans en schaf een stuurslot aan. Hiermee voorkom je dat dieven je auto kunnen stelen. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een stuurslot lees je hier. Daarnaast hebben we de beste stuursloten van het moment voor je op een rijtje gezet.

Best Geteste Stuurslot

Carpoint Stuurslot Rotarylock

Het Carpoint Rotarylock stuurslot heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Het stuurslot maakt het onmogelijk om het stuur nog te kunnen draaien als het slot geplaatst is. Draai het stuur eerst in de stuurslot positie en plaats dan de Rotary Lock. Het Rotary stuurslot heeft een opvallende gele kleur en een gehard stalen cilinderslot. Wordt geleverd met twee sleutels.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Stuurslot Rotarylock het beste stuurslot is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Stuurslot Rotarylock is de Stuurslot voor Auto of Camper. Kijk onderstaand voor de overige stuurslot testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Carpoint Stuurslot Rotarylock

Het Carpoint Rotarylock stuurslot heeft een hoge preventieve werking tegen autodiefstal. Het stuurslot maakt het onmogelijk om het stuur nog te kunnen draaien als het slot geplaatst is.

Stoplock - Stuurslot voor auto's - Pro Elite

Dit Stoplock PRO Elite stuurslot is een zeer sterk universeel* stuurslot dat op vrijwel iedere auto, bestelwagen en camper past. Het slot is toegedeeld aan ‘Thatcham Category 3’ voor veiligheid.

Stevig Stuurslot - Budget

Dit stuurslot is de ideale budget oplossing om je auto beter te beveiligen. Het stuurslot heeft een gele kleur die duidelijk afsteekt tegenover het donkere interieur van de auto. Dit schrikt af en werkt preventief tegen auto inbraak.

VINZ Parbat Stuurslot voor Auto / Vrachtwagen

Materiaal: Staal, Aantal sleutels: 2, Stof- en waterbestendig, Afmetingen 56,7 x 10,7 x 4,2 cm, Tot 80 cm uittrekbaar, Opvallende afschrikkende kleur, Eenvoudige montage, Geschikt voor auto's

Gtrise Stuurslot Voor Auto - Stoplock - Auto

Heb jij ook altijd het gevoel dat het niet veilig is om je auto achter te laten? Dan is dit nu verleden tijd met het stuurslot van Gtrise! Het stuurslot is de beste stoplock op de hele nederlandse markt. Het is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit staal.

Beste stuurslot auto aanraders van 2024

Stuurslot Rotarylock

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 31 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 31 reviews

Met het Stuurslot Rotarylock hoef je nooit meer bang te zijn dat er in je auto wordt ingebroken. Hij is namelijk geel van kleur en valt direct op als je de auto in kijkt. Indringers zullen het dus wel laten om in te breken in jouw auto. Vaak zijn het gelegenheidsdieven en zullen ze voor een makkelijke prooi gaan. Het stuurslot voelt stevig en robuust aan. Ondanks zijn zachte prijsje is het geen prulding waar je niets aan hebt. De lefgozer die toch inbreekt zal geen kans krijgen om jouw auto te stelen!

Je klikt hem heel eenvoudig op je slot en je krijgt er 2 sleutels bij. Geen zorgen dus als je hem kwijt raakt, je hebt gewoon een reserve. Het allerbelangrijkste is dat je met een gerust hart een avondje weg kunt zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een lege plek aantreft op de plaats van je auto.

Pros
 • Het gaat om een stevig en degelijk stuurslot.
 • Het is een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben!
Cons
 • Het kan zijn dat hij wat plekken/beschadigingen achterlaat op je stuur.

Stuurslot voor Auto of Camper

Reviews

3.5 

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 4 reviews

Je gaat lekker op vakantie en daar horen natuurlijk ook uitstapjes bij. Aan het eind van de dag kom je voor een vervelende verrassing te staan: je camper is weg! Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten. Gelukkig is er het Stuurslot voor Auto of Camper. Deze kanjer zorgt ervoor dat je camper of auto altijd veilig staat. Zeker op vakantie is dit extra belangrijk. Als je meerdere sloten in een keer aanschaft krijg je korting. Handig dus voor je auto en camper. Bovendien heeft hij een preventieve werking omdat hij altijd in het zicht staat.

Hadden we al gezegd dat hij ook een preventieve werking heeft? Als je als inbreker naar binnen kijkt in jouw auto met stuurslot dan bedenk je je wel een tweede keer. Grote kans dus dat ze je overslaan. En wij hebben als motto: beter voorkomen dan genezen!

Pros
 • Zowel geschikt voor je auto als camper.
 • Al je voertuigen zijn vanaf nu beveiligd.
Cons
 • Je moet even wennen aan het gebruik.
 • Het is een paar keer oefenen.

Stoplock PRO

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 32 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 32 reviews

Met de Stoplock PRO kun je gerust een avondje uit. Zelfs als je je auto op een plek neer zet waar je je twijfels bij hebt zullen dieven jouw auto zeker overslaan. Dit robuuste slot is eenvoudig te bevestigen. Omdat hij zichtbaar is zal hij gelijk afschrikken. Het is een zeer stevig slot wat sturen onmogelijk maakt. Daarnaast heeft hij een universele pasvorm. Bovendien is hij niet kapot te krijgen. Zelfs als een indringer in je auto weet te komen dan heeft hij dus geen schijn van kans!

Pros
 • Zelfs je airbag is beschermd tegen diefstal.
 • Heeft een universele pasvorm zodat hij vrijwel op ieder stuur past.
Cons
 • Het is een vrij prijzig stuurslot.
 • Hij is vrij zwaar dus een beetje onhandig in gebruik.

Stevig Stuurslot – Budget

Reviews

2.7 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.7

Gemiddelde van 3 reviews

Het is misschien geen prijzig slot, maar Stevig Stuurslot – Budget doet wel precies wat het moet doen. Je kan namelijk je stuur in het slot leggen. Vervolgens doe je het geheel dicht. De bovenkant rust op je dashboard. Hierdoor is het onmogelijk om het stuur nog te draaien. En een auto stelen zonder het stuur te kunnen gebruiken. Dat is echt wel heel erg lastig. De kleur van dit stuurslot is geel en dat is niet geheel zonder reden. Want je kunt namelijk op deze manier mensen goed afschikken. Schijnt iemand met een zaklamp in jouw auto? Dan zien ze direct een groot geel stuurslot. Dus inbreken? Dat heeft echt nul zin. En wist je dat je jouw auto ook nog extra kunt beschermen door het dashboard-kastje open te zetten. Zo geef je een signaal af van: hier is goed over na gedacht. In deze auto vind je niets! 

Wil je meer weten over dit stuurslot? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Betaalbaar slot
Cons
 • Scherpe randjes aan het slot

VINZ Parbat Stuurslot voor Auto

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 9 reviews

Een simpel maar stevig stuurslot. Dat is deze VINZ Parbat Stuurslot voor Auto. Hoe werkt dit stuurslot? Je doet de ene haak om je pedaal van je auto heen. Hierdoor zit het stuurslot dus altijd vast aan de auto. Bovenin kun je het stuurslot vastzetten door de andere haak over het stuur heen te doen. Hierdoor trekt het stuurslot zich als het ware strak tussen je stuur en je pedaal. Met als resultaat dat een dief wel van hele goede huizen wil komen om dit snel los te krijgen. Het is een universeel slot, dus je kunt er elke auto mee beschermen. Ook vrachtwagens. En wat ook prettig is, is dat het apparaat stof- en waterbestendig is. Zo kan je dus niet last krijgen van een sleutel dat niet meer prettig in het slot kan. Ideaal dus wanneer je jouw auto goed wilt beveiligen! 

Wil je meer weten over dit stuurslot? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Voldoet precies aan de verwachting
Cons
 • Geen minpunten genoemd

Gtrise Stuurslot Voor Auto

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 92 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 92 reviews

Door gebruik te maken van het Gtrise Stuurslot Voor Auto kun je erop rekenen dat je auto altijd veilig is. Dat komt namelijk omdat dit een stuurslot is, dat is gemaakt van stoplock. Het voorzien van een hoogwaardige kwaliteit staal. Geen inbreker gaat dit slot snel en geluidloos kunnen openbreken. Zelfs met het sterkste gereedschap is het een flinke uitdaging om dit stuurslot open te breken. Ook prettig. De prijs voor dit stuurslot is niet extreem hoog. Daardoor heb je ook het gevoel dat je je auto voor een betaalbare prijs kunt beschermen. Ook een fijn idee: je ontvangt maar liefst 2 reservesleutels bij dit slot. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Want iedereen raakt weleens iets kwijt en het laatste wat je dan wilt is dat je je slot niet meer van het stuur af kunt krijgen. In totaal zitten er dus 3 sleutels bij dit stuurslot. Met dit stuurslot heb je dus absoluut het gevoel dat je veilig je auto overal in elke grote stad kunt achterlaten.

Wil je meer weten over dit stuurslot? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik
Cons
 • Kan veel speling ontstaan tussen het slot en het stuur

Mr. Alligator

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 11 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 11 reviews

De Mr. Alligator doet wat je van een stuurslot mag verwachten. Hij valt goed op door zijn gele kleur waardoor indringers worden afgeschrikt. Dit slot maakt dat je ‘s nachts weer met een gerust hart kunt gaan slapen. Dieven hebben geen enkele kans om je auto te stelen. De volgende morgen staat hij dus gewoon nog netjes op zijn plek. Dit zeer betaalbare stuurslot is praktisch in gebruik. Een kwestie van op je stuur zetten en klaar is kees. Je auto is helemaal veilig!

Pros
 • Makkelijk en snel aan te brengen op je stuur.
 • Het is een robuust en stevig stuur.
 • Je krijgt waar voor je geld.
Cons
 • Je moet even zoeken waar de sleutel erin moet.
 • Hij is niet universeel.

MasterLock

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 3 reviews

De MasterLock zet niet alleen je stuur maar ook het rempedaal vast. Er is dus geen enkele kans dat een ongewenste gast ermee vandoor kan gaan. Je monteert hem zeer eenvoudig in je auto. Omdat je de lengte zelf aan kunt passen, past hij vrijwel in iedere auto. Met de sleutels kun je hem op ieder gewenst moment weer open maken. Je zet hem net zo makkelijk op slot als dat je je fiets op slot zou zetten. Geef dieven dus geen kans en gebruik deze MasterLock. Met een kleine toepassing bent je verzekerd van ultieme veiligheid zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Pros
 • Hij biedt een dubbele beveiliging dankzij zijn unieke ontwerp.
 • Zeer stevig en niet open te breken zonder sleutel.
Cons
 • Let op dat de stang lang genoeg is voor jouw auto.
 • Valt niet direct op dus minder afschrikwekkend effect.

Stuurslot Airgbagslot Auto en Camper

Dit is wat ze noemen een stuurslot van het soort Elefant Lock. Dit betekent dat je het stuurslot kunt klemmen in je stuur. Hierdoor past dit airbagslot overal op. En kun je dus elke auto of camper extra beveiligen met dit airbagslot. En dat is nodig want jaarlijks worden er heel veel auto’s en campers gestolen. Hoewel de meest nieuwste auto’s zijn voorzien van veel manieren om auto’s te beschermen, is een stuurslot nog het meest effectieve. Waarom? Omdat op deze manier een auto simpelweg niet kan rijden. Je hebt tenslotte het stuur nodig om te kunnen sturen. Daarom is een stuurslot vandaag de dag nog steeds de meest effectieve manier van je auto beschermen. 

Een stuurslot werkt ook nog op een andere manier. Namelijk preventief. Om een auto te kunnen stelen zal het slot geforceerd moeten worden of wordt het raam gebroken. Dit wil je ten alle tijden voorkomen want dat betekent schade aan je auto. Of je auto nu volledig gestolen wordt of dat er slechts een poging wordt gedaan, schade betekent dat je je auto even kwijt bent en geen schade-vrije-jaren kan opbouwen bij je verzekering. Kies daarom zeker voor een stuurslot omdat je dit allemaal kan voorkomen. Wanneer iemand door het raam kijkt en ziet dat jij een stuurslot hebt, zullen ze zich wel twee keer bedenken of het waard is. 

Pros
 • Dit stuurslot is voor elke auto geschikt
Cons
 • Er is niets aan te merken op dit stuurslot

Stuurslot Xlock tot 39 CM

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews