stuurslot auto

Beste Stuurslot Auto 2020 uit de test

Je komt terug bij de plek waar je je auto had geparkeerd en je komt tot de ontdekking dat deze weg is! Wat een vreselijke domper na een lekker avondje uit. Je zet je fiets altijd keurig op slot en je laat ook je huis niet onveilig achter. Waarom dan wel je auto? Dieven kunnen makkelijk binnenkomen op allerlei slinkse maniertjes. Geef ze geen kans en schaf een stuurslot aan. Hiermee voorkom je dat dieven je auto kunnen stelen. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een stuurslot lees je hier. Daarnaast hebben we de beste stuursloten van het moment voor je op een rijtje gezet.

Conclusie: In 2020 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Stuurslot Rotarylock het beste stuurslot is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Stuurslot Rotarylock is de Stuurslot voor Auto of Camper. Kijk onderstaand voor de overige stuurslot testresultaten.

Beste stuurslot auto aanraders van 2020

Stuurslot Rotarylock

Met het Stuurslot Rotarylock hoef je nooit meer bang te zijn dat er in je auto wordt ingebroken. Hij is namelijk geel van kleur en valt direct op als je de auto in kijkt. Indringers zullen het dus wel laten om in te breken in jouw auto. Vaak zijn het gelegenheidsdieven en zullen ze voor een makkelijke prooi gaan. Het stuurslot voelt stevig en robuust aan. Ondanks zijn zachte prijsje is het geen prulding waar je niets aan hebt. De lefgozer die toch inbreekt zal geen kans krijgen om jouw auto te stelen!

Je klikt hem heel eenvoudig op je slot en je krijgt er 2 sleutels bij. Geen zorgen dus als je hem kwijt raakt, je hebt gewoon een reserve. Het allerbelangrijkste is dat je met een gerust hart een avondje weg kunt zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een lege plek aantreft op de plaats van je auto.

Voordelen
 • Het gaat om een stevig en degelijk stuurslot. Het is een duurzame keuze waar je lang plezier van zult hebben!
Nadelen
 • Het kan zijn dat hij wat plekken/beschadigingen achterlaat op je stuur.

Stuurslot voor Auto of Camper

Je gaat lekker op vakantie en daar horen natuurlijk ook uitstapjes bij. Aan het eind van de dag kom je voor een vervelende verrassing te staan: je camper is weg! Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten. Gelukkig is er het Stuurslot voor Auto of Camper. Deze kanjer zorgt ervoor dat je camper of auto altijd veilig staat. Zeker op vakantie is dit extra belangrijk. Als je meerdere sloten in een keer aanschaft krijg je korting. Handig dus voor je auto en camper. Bovendien heeft hij een preventieve werking omdat hij altijd in het zicht staat.

Hadden we al gezegd dat hij ook een preventieve werking heeft? Als je als inbreker naar binnen kijkt in jouw auto met stuurslot dan bedenk je je wel een tweede keer. Grote kans dus dat ze je overslaan. En wij hebben als motto: beter voorkomen dan genezen!

Voordelen
 • Zowel geschikt voor je auto als camper. Al je voertuigen zijn vanaf nu beveiligd.
Nadelen
 • Je moet even wennen aan het gebruik. Het is een paar keer oefenen.

Stoplock PRO

Met de Stoplock PRO kun je gerust een avondje uit. Zelfs als je je auto op een plek neer zet waar je je twijfels bij hebt zullen dieven jouw auto zeker overslaan. Dit robuuste slot is eenvoudig te bevestigen. Omdat hij zichtbaar is zal hij gelijk afschrikken. Het is een zeer stevig slot wat sturen onmogelijk maakt. Daarnaast heeft hij een universele pasvorm. Bovendien is hij niet kapot te krijgen. Zelfs als een indringer in je auto weet te komen dan heeft hij dus geen schijn van kans!

Voordelen
 • Zelfs je airbag is beschermd tegen diefstal. Heeft een universele pasvorm zodat hij vrijwel op ieder stuur past.
Nadelen
 • Het is een vrij prijzig stuurslot. Hij is vrij zwaar dus een beetje onhandig in gebruik.

Mr. Alligator

De Mr. Alligator doet wat je van een stuurslot mag verwachten. Hij valt goed op door zijn gele kleur waardoor indringers worden afgeschrikt. Dit slot maakt dat je ‘s nachts weer met een gerust hart kunt gaan slapen. Dieven hebben geen enkele kans om je auto te stelen. De volgende morgen staat hij dus gewoon nog netjes op zijn plek. Dit zeer betaalbare stuurslot is praktisch in gebruik. Een kwestie van op je stuur zetten en klaar is kees. Je auto is helemaal veilig!

Voordelen
 • Makkelijk en snel aan te brengen op je stuur. Het is een robuust en stevig stuur. Je krijgt waar voor je geld.
Nadelen
 • Je moet even zoeken waar de sleutel erin moet. Hij is niet universeel.

MasterLock

De MasterLock zet niet alleen je stuur maar ook het rempedaal vast. Er is dus geen enkele kans dat een ongewenste gast ermee vandoor kan gaan. Je monteert hem zeer eenvoudig in je auto. Omdat je de lengte zelf aan kunt passen, past hij vrijwel in iedere auto. Met de sleutels kun je hem op ieder gewenst moment weer open maken. Je zet hem net zo makkelijk op slot als dat je je fiets op slot zou zetten. Geef dieven dus geen kans en gebruik deze MasterLock. Met een kleine toepassing bent je verzekerd van ultieme veiligheid zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Voordelen
 • Hij biedt een dubbele beveiliging dankzij zijn unieke ontwerp. Zeer stevig en niet open te breken zonder sleutel.
Nadelen
 • Let op dat de stang lang genoeg is voor jouw auto. Valt niet direct op dus minder afschrikwekkend effect.

Carpoint

Het stuurslot van Carpoint is gebruiksvriendelijk. Je plaatst hem eenvoudig en door zijn rode kleur valt hij extra op. Voor de plaatsing gebruik je het gedeelte waar je normaal gesproken je gordel in vastklikt. Dit slot zal zeker afschrikken en dieven zullen zich wel een tweede keer bedenken voordat ze met jouw auto aan de haal gaan. En dat is precies het effect dat je wilt bereiken. Je krijgt er 2 sleuteltjes bij zodat je altijd een reserve hebt. Daarnaast maak je hem open wanneer jij dat wenst. We worden heel blij van deze Carpoint!

Defa Disk-Lok

Met de Defa Disk-Lok waan je je een soort iron man. Dit robuuste slot geeft geen enkele ongewenste indringer de kans om er met jouw bolide vandoor te gaan. Mochten dieven het toch op jouw auto hebben voorzien dan moeten ze er daadwerkelijk grof geschut bij halen. En dat zal bijna geen enkele indringer in zijn hoofd halen. Als je het slot ziet schrikt het direct af. Daarnaast is hij eenvoudig te bevestigen op je stuur, ondanks dat het best een groot ding is. Wij voelen ons in ieder geval heel veilig met deze Defa!

Shopgids: dit moet je weten voordat je een stuurslot auto aanschaft

Hoe kun je op een auto stuurslot besparen?

Om te beginnen is een auto stuurslot een goede investering. Stel dat je auto wordt gestolen dan heb je een veel groter probleem en veel meer kosten. Ons motto is dat veiligheid boven alles gaat. Er zijn stuursloten in allerlei prijsklasses. Dat houdt echter niet in dat het duurste slot ook het beste is. Gebruik je gezond verstand, informeer en vergelijk diverse prijzen en stuursloten met elkaar.

Als je al een alarm op je auto hebt zitten schakel deze dan in. Het is dan niet noodzakelijk om een stuurslot aan te schaffen. Daarnaast kun je je auto in een bewaakte parkeergarage zetten. Zeker als je maar af en toe een avond uit gaat dan kan dit goedkoper uitpakken dan de aanschaf van een stuurslot. Houd dus altijd het gebruiksdoel in gedachten en bedenk jezelf hoe vaak en intensief je het slot gaat gebruiken. Dit kan essentieel zijn om behoorlijk wat geld te besparen!

Mocht je echt krap bij kas zitten schaf dan een tweedehands stuurslot aan. Tegenwoordig is er online genoeg aanbod. Het is wel van belang dat dit stuurslot het naar behoren doet. Test dit dus van te voren. Daarnaast is niet ieder stuurslot geschikt voor iedere auto. Let hier ook op van te voren om een miskoop te voorkomen.

Welke soorten auto sloten zijn er?

Een auto slot zorgt ervoor dat het stuur van je auto wordt vastgezet. Hierdoor is het niet mogelijk om de auto te besturen. Vaak hebben autosloten een felle kleur zodat het inbrekers afschrikt. Ze zullen zich wel een tweede keer bedenken voordat ze er met jouw auto vandoor gaan. Heel effectief dus. Maar op welke manieren kun je je auto nog meer beveiligen? Dat lees je hier.

Een wielklem is een nachtmerrie voor iedere autobezitter. Tenzij het je eigen wielklem is! Je zet dit type slot op je banden en je sluit het met een sleutel. Normaal gesproken zou je balen van een wielklem. Maar deze zorgt ervoor dat je auto niet gestolen wordt. Er zal geen dief zijn die het nog in zijn hoofd haalt er met jouw auto vandoor te gaan. Ideaal dus! Naast dat je je auto met een wielklem kunt beveiligen, is hij ook heel geschikt voor bijvoorbeeld een aanhanger die je langer op 1 plek laat staan. Je kunt het slot dus voor meerdere doeleinden gebruiken. Wel zo handig!

Dan is er nog de klassieke portiervergrendeling en centrale deurvergrendeling. Deze zitten meestal standaard op een auto. Prima voor de meeste gevallen. Maar het is te vergelijken met een fiets. Als je het reguliere ringslot gebruikt is de fiets enigszins beveiligd. Als een dief hem aan de achterkant optilt ben je er alsnog vanaf. Met een kettingslot zit je zo goed als helemaal veilig. Een dief moet echt moeite doen wil hij jouw fiets nog kunnen stelen. En dan laten ze hem liever staan. Kortom, een portiervergrendeling of centrale deurvergrendeling is prima maar biedt geen ultieme veiligheid.

Welk auto stuurslot is de beste budget keuze?

Het Proplus Stuurslot is een kanjer in zijn prijsklasse. We hebben voor de beste budget keuze niet gekeken naar wat het goedkoopste stuurslot is maar wel naar wat de beste in zijn prijsklasse is. En deze Proplus is de absolute winnaar. Voor een zacht prijsje kun je genieten van ultieme veiligheid. Je hoeft dus nooit meer even je auto te checken als je een avond uit bent. Daarnaast kun je hem altijd op de parkeerplaats naast je huis verwachten de volgende morgen. Hij is daarnaast erg stevig dus niet kapot te krijgen. Kortom, met deze kanjer ben je verzekerd van veiligheid voor jezelf en je auto!

Wat zijn de populairste auto stuurslot merken?

Als je een stuurslot aanschaft dan wil je wel dat dit een degelijk exemplaar is. Je bent al snel geneigd om voor een bekend merk te kiezen terwijl een minder bekend merk net zo goed kan zijn. Zo ook Proplus. Ze zijn gespecialliseerd in alles wat met auto- en caravanaccessoires te maken heeft. Zo ook met veiligheid. Dit heeft hun hoogste prioriteit. Bij Proplus zijn experts altijd bezig met de ontwikkeling en het veiliger maken van producten. En dat zie je terug.

Met een Carpoint zit je eigenlijk altijd gebakken. Of je nu een professional bent of een reguliere autobezitter, ze hebben voor ieder wat wils. Doordat hun producten een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben wordt een Carpoint toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zijn hun producten keer op keer getest op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Je vindt afdeknetten, dakkoffers en sleepkabels in hun assortiment.

Als laatst willen we Mr. Alligator in het zonnetje zetten. Dit merk verdedigt en beveiligt je bezittingen als een alligator. En dat is precies wat je nodig hebt. Daarnaast ben je voorzien van kwaliteit en duurzaamheid. De producten van Mr. Alligator gaan niet voor even mee maar je kunt er een lange tijd mee vooruit. Wel zo prettig dus. Kortom, met een Mr. Alligator zit je altijd goed!

Stuurslot auto tips voor de beste koop

Je bent eruit. Zo’n auto stuurslot zie jij wel zitten. Nu moet je alleen nog een keuze maken. En dat valt niet mee. Er is namelijk een zee aan keuze. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Breng om te beginnen je persoonlijke situatie in kaart. Welke auto heb je? Is het stuurslot dat je op het oog hebt geschikt voor je auto? Wat wil je voor het stuurslot uitgeven?

 1. Type stuurslot

  Zoals je in onze top 5 al hebt kunnen zien zijn er verschillende soorten stuursloten. Zo is er een type dat je vastmaakt aan je stuur en het ding waar je je gordel in vastklikt. Het voordeel van dit stuurslot is dat hij heeft duidelijk zichtbaar is. Daarnaast is er het stuurslot dat je als een soort kast om je stuur heen klikt. Erg effectief en duidelijk zichtbaar voor eventuele dieven die het op je auto hebben voorzien. Daarnaast is er nog het stuurslot dat je ook aan je rempedaal vastmaakt. Twee vliegen in 1 klap dus! Bedenk wat je de prettigste manier vindt om je stuur te beveiligen.

 2. Kleur

  Het is niet voor niets dat de meeste stuursloten zijn voorzien van een felle kleur. Met name rood en geel worden veel gebruikt. Dit is bedoeld om inbrekers af te schrikken. Als ze dit stuurslot zien zitten dan bedenken ze zich wel een tweede keer en zullen ze waarschijnlijk voor een makkelijker slachtoffer kiezen. Ga dus bij voorkeur voor een stuurslot met een felle kleur in plaats van een onopvallend exemplaar in een zwarte kleur.

 3. Aantal sleutels

  De meeste auto stuursloten werken met sleuteltjes. Je bepaalt zelf wanneer je hem open en dicht doet. Ideaal dus! Maar wat als je je sleuteltje kwijt bent? Daar moet je niet aan denken want dat kun je je auto niet meer gebruiken! Ga dus altijd voor een slot met 2 of meer sleutels. Zo heb je altijd een reserve exemplaar. Als je helemaal het zekere voor het onzekere wilt nemen laat dan een paar sleuteltjes bij maken.

 4. Meerdere mogelijkheden

  Een auto stuurslot is in eerste instantie uiteraard bedoeld voor je auto. Maar als je ook een camper en een aanhanger hebt die je regelmatig gebruikt dan is het wel zo prettig dat je het slot voor meerdere voertuigen kunt gebruiken. Check dus van te voren of het slot geschikt is voor het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Het stuur van een camper is vaak groter dan die van een auto. Voor een aanhanger is een wielklem heel geschikt.

Laatste stuurslot auto trends van 2020

Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om je auto optimaal te beveiligen. De ouderwetse manieren zoals een stuurslot of wielklem zijn super effectief. Maar ook de nieuwste snufjes maken het mogelijk dat je je auto overal en altijd in de gaten kunt houden. Denk aan een dash cam. Dit is een cameraatje die je in je auto plaatst. Dit kan om verschillende redenen zijn. Denk aan het filmen wanneer je rijdt of wanneer je een ongeval krijgt. Maar dit type camera beschikt ook over een parkeerfunctie. Je krijgt een seintje wanneer er activiteiten rondom je auto plaatsvinden. Super handig dus want je hoeft zelf tijdens een etentje niet meer uit het raam te kijken of alles goed gaat met je bolide. Je kunt het vergelijken met een soort babyfoon voor je auto. Wij raden aan om een combinatie van verschillende veiligheidstechnieken te gebruiken. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je auto veilig is!

beste rookmelders 2020
Vorige test

Beste Rookmelder 2020 uit de test

Beste Geteste Auto DVD Spelers
Volgende test

Beste Auto DVD Speler 2020 uit de test