Beste Rookmelder 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Je wordt er meestal door verrast in je slaap: brand. Het is niet de brand zelf waar mensen gewond van raken maar vaak komt het door het inademen van de rook. Super naar dus en iets wat je graag wilt voorkomen. Gelukkig zijn er manieren op erop geattendeerd te worden als er brand uitbreekt. Een rookmelder wekt jou en je gezin op tijd zodat je op tijd weg kunt komen. Ga voor ultieme veiligheid in je huis en schaf een rookmelder aan. Waar je precies op moet letten bij de aanschaf ervan hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je welke rookmelders de beste en het veiligst zijn. Je kunt weer met een gerust hart gaan slapen!

Best Geteste Rookmelder Jalo Helsinki 

Jalo Helsinki - KUPU 10

De Jalo Helsinki Kupu 10 witte rookmelder is een update van de populaire originele Kupu. Dankzij de sterke ingebouwde lithium accu heeft deze rookmelder gegarandeerd een batterijduur van 10 jaar! Daarnaast hang je de Jalo rookmelders zonder boren op dankzij de meegeleverde 3M tape. Eenvoudig in gebruik, een batterijduur van 10 jaar en een onopvallend design dat ook gezien mag worden!

Gebruikers van deze rookmelder beoordelen hem met maar liefst een 4.6 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Jalo Helsinki KUPU 10 de beste rookmelder is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Jalo Helsinki KUPU 10 is deze Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar. Kijk onderstaand voor de overige rookmelder testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Jalo Helsinki - KUPU 10 - Rookmelder 10 jaar batterij

De Jalo Helsinki Kupu 10 witte rookmelder is een update van de populaire originele Kupu. Dankzij de sterke ingebouwde lithium accu heeft deze rookmelder gegarandeerd een batterijduur van 10 jaar!

Alecto SA-110 DUO Rookmelder - 10 jaar batterij

Een rookmelder is een klein apparaatje dat brandveiligheid oplevert. Een rookmelder mag in geen enkel huis ontbreken, want in ieder huis kan er brand ontstaan.

Google Nest Protect - Slimme rook

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide.

KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - ZSDR-850

Let op! Deze rookmelder werkt samen met de Z1 Zigbee Bridge en de ICS-2000 om aanvullende functionaliteit te bieden zoals pushmeldingen wanneer er rook wordt gedetecteerd.

Fito ASD-10Q Optische Rookmelder

Een eenvoudig te installeren optische rookmelder met een luid pulserend alarm. Door deze rookmelder in elke verblijfsruimte van uw woning te plaatsen biedt deze maximale bescherming.

Beste rookmelder aanraders van 2024

Jalo Helsinki KUPU 10

Reviews

4.6

Gemiddelde van 38 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 38 reviews

Deze Jalo Helsinki KUPU 10 is een vernieuwde versie van het oudere broertje van Jalo. Maar ook deze rookmelder is weer net zo stijlvol als het origineel. Maar dat niet alleen, er is ook een flinke upgrade geweest. Zo is er een ingebouwde batterij ingezet die tot wel 10 jaar meegaat. Hierdoor staat erop deze rookmelder ook dat je er tot wel 10 jaar mee kunt doen. Ideaal! 

Je kan deze brandmelder in meerdere kleuren krijgen, zodat het is afgesteld op jouw woning en jouw wensen. Ook is het fijn dat je deze rookmelder vaak in een goede deal kunt kopen. Zodat je meerdere voor een lagere prijs kunt aanschaffen. Het is namelijk belangrijk dat je niet één rookmelder voor het hele huis gebruikt, maar op elke verdieping er eentje hangt. Hoe eerder de rook wordt opgemerkt, hoe groter de kans is dat je schade beperkt blijft. 

Naast dat er meerdere kleuren beschikbaar is, wordt de rookmelder direct voorzien van montage-benodigdheden, denk aan schroeven maar ook aan 3M tape. Zo kun je ze direct installeren in jouw woning. Een gebruiksvriendelijke en makkelijk te gebruiken aparaat dus. 

Pros
 • Werkt op batterijen
 • Verkrijgbaar in veel kleuren
Cons
 • Apparaat is niet koppelbaar

Alecto SA (Rookmelder 10 jaar)

Reviews

4.2

Gemiddelde van 240 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 241 reviews

Deze rookmelder Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar is aangeraden door de consumentenbond en dat is niet heel erg gek. Dit apparaat is klein maar erg sterk en betrouwbaar. Een apparaat dat dus eigenlijk in geen enkel huis mag ontbreken. Het geeft een duidelijk alarmsignaal af wanneer er rook wordt opgemerkt. Op deze manier kun je direct handelen. Want brand, dat komt altijd onverwachts. Deze rookmelder kan dus 10 jaar mee en dat komt doordat er een sterke batterij in is gezet. Deze set wordt ook nog eens in tweevoud verkocht. Want een rookmelder moet eigenlijk op elke verdieping opgehangen worden. Zo ben je verzekerd van de werking. 

Hoe weet je over een rookmelder betrouwbaar is? Deze rookmelder reageert al wanneer er een smeulend vuurtje ontstaat. Doordat er dan een geur wordt verspreid die wij niet direct kunnen ruiken, maar het apparaat wel. Op deze manier wordt er een geluid van 85 decibel verspreidt in de woning. En daar zal je niet zomaar doorheen slapen. Dat beloven we! 

Pros
 • Lange levensduur
 • Makkelijk te monteren
Cons
 • Controle lampje brandt elke 40 seconden

Google Nest Protect

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 433 reviews

Reviews

4.7

Gemiddelde van 430 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dat Google slimme apparaten bedenkt, blijkt wel weer als we kijken naar de Google Nest Protect. Het is namelijk, naast een slimme rookmelder ook een CO-melder. Hierdoor wordt er brand opgemerkt, maar ook koolomonoxide. Dat laatste is heel gevaarlijk, want je hoort, ziet en ruikt het niet. Ook kun je dit apparaat koppelen aan je telefoon. Wordt er dus iets waargenomen? Dan kun je er een melding van op je telefoon krijgen. Zo kun je dus op verschillende manieren op de hoogte worden gebracht dat er gevaar dreigt in je woning. Want naast een melding en een geluid. Kun je ook instellen dat een stem je vertelt dat er gewaar is. Veel mensen reageren sneller op een stem dan wanneer ze een geluidssignaal horen. Ook speurt dit apparaat vuurtjes op die langzaam branden. Zo wordt door middel van licht en rook elke soort brand opgemerkt. En dat is wel zo veilig!  

Wil je meer weten over deze rookmelder? Bekijkt dit item hier

Pros
 • Je kan op verschillende manieren gewaarschuwd worden
 • Het is een slim apparaat
Cons
 • Montage kan ingewikkeld zijn

KlikAanKlikUit – Draadloze Rookmelder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 149 reviews

Reviews

4.5

Gemiddelde van 149 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Het is goed om te weten dat de KlikAanKlikUit – Draadloze Rookmelder samenwerkt met andere apparaten, zols de Z1 Zigbee Bridge. Hierdoor kun je, naast een signaal, ook een pushmelding op je telefoon krijgen. Het wordt dan ook wel een slimme rookmelder genoemd en niet geheel zonder reden. Allereerst krijg je natuurlijk een melding wanneer er brand is, maar ook wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Een groot voordeel van dit apparaat is dat het eenvoudig te installeren is. Zo kun je in de applicatie ook aangeven om welke ruimte het gaat. En je kunt alles ook gemakkelijk ophangen door middel van de bijgeleverde beugel. Een rookmelder is heel belangrijk, want het laatste wat je wilt is dat je niet kunt horen wanneer er een brand uit breekt. 

Wil je meer weten over deze rookmelder? Bekijkt dit item hier

Pros
 • Een slimme draadloze rookmelder die met je meedenkt
 • Makkelijk te monteren
Cons
 • Je kan deze rookmelders niet met elkaar koppelen

Alecto SA-110

Alecto SA-110

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 241 reviews

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De Alecto SA-110 komt in een set van twee. Wel zo handig en voordelig dus. Vaak is 1 rookmelder niet voldoende. Om je huis helemaal veilig te maken doe je er goed aan meerdere rookmelders op te hangen. De Consumentenbond raadt deze rookmelder aan. Als er gevaar dreigt zorgt het krachtige geluidssignaal ervoor dat je gelijk op de hoogte bent. Deze gaat namelijk af op 85 dB, en dat is niet te negeren. Je neemt hem bovendien makkelijk mee op vakantie. Want waarom zou het in je caravan, op je boot of vakantiehuisje minder veilig moeten zijn dan in je huis?

De rookmelders zijn heel eenvoudig te monteren. Je hebt er dus geen technische kennis voor nodig. De rookmelder zelf maar ook de batterij gaan maar liefst 10 jaar mee. Dus je hebt er voorlopig geen omkijken meer naar en je kunt met een gerust hart gaan slapen!

Pros
 • De batterij gaat lekker lang mee, net zo lang als de rookmelder zelf.
 • Je hoeft dus nooit meer geld uit te geven of te denken aan een nieuwe batterij.
Cons
 • Er staat geen fabricagedatum op de rookmelder of batterij.

Jalo Helsinki – KUPU 10

Jalo Helsinki – KUPU 10

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 38 reviews

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De Jalo Helsinki – KUPU 10 wordt aangeraden door de Consumentenbond. Hij is veilig en betrouwbaar. Daarnaast heeft hij een prachtig design. Je hoeft dus niet meer tegen een lelijk apparaatje aan te kijken dat je interieur verpest. Behalve in het wit kun je hem in veel andere hippe kleurtjes krijgen. Dat is een keer wat anders. In eerste instantie zou je niet eens verwachten dat het een rookmelder is. Hij gaat zo’n 10 jaar mee dus je bent voorlopig voorzien van een veilig huis. Bovendien beschikt hij over een testknop zodat je altijd even kunt checken of hij werkt.

Pros
 • Heeft een super mooi design en is verkrijgbaar in hippe kleurtjes.
 • Dit in tegenstelling tot de meeste rookmelders.
Cons
 • Het is best een prijzige rookmelder.
 • Je kunt goedkopere vinden met dezelfde specificaties.

Fito Optische Rookmelder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De Fito Optische Rookmelder is lekker compact en heel betaalbaar. Het beveiligen van je huis hoeft dus niet duur te zijn. Hij is bovendien gebruiksvriendelijk en hij is binnen een mum van tijd gemonteerd. Super handig dus! Als hij afgaat, vals of niet, dan trek je hem gewoon makkelijk van zijn plek af met klittenband om hem vervolgens weer te kunnen bevestigen. Super makkelijk dus. Het gebruiksgemak is groot. Daarnaast hoef je nooit meer bang te zijn dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Kortom, deze kanjer mag niet in je huishouden ontbreken.

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het monteren is makkelijk en ook het gebruik van de rookmelder.
Cons
 • Hij is niet geschikt voor in de camper of caravan.

Alecto SA-41 Koppelbare rookmelder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 53 reviews

Reviews

4.1

Gemiddelde van 52 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Ook de Alecto SA-41 Koppelbare rookmelder is veilig en kwalitatief goed bevonden door de Consumentenbond. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en te koppelen met andere SA-41 rookmelders. Super handig dus. Daarnaast hang je hem eenvoudig op. Bovendien valt hij op door zijn strakke en moderne design. Ondanks dat het een klein apparaatje is wil je toch tegen wat leuks aan kijken. Je krijgt hem geleverd met batterijen die je zelf kunt wisselen als ze leeg zijn. Hij is voorzien van een test knop voor het geval je wilt checken of hij het doet. De LED indicator is hier overigens ook geschikt voor.

Pros
 • Je kunt deze rookmelder ook als set van 3 bestellen.
 • Hij beschikt over een testknop en garantie van 2 jaar.
Cons
 • De handleiding had duidelijker gekund.
 • Nu moet je zelf op zoek op internet.

Ei Electronics Ei650i

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 3 reviews