Beste Rookmelder 2023 uit de Test

Last update: november 2023

Je wordt er meestal door verrast in je slaap: brand. Het is niet de brand zelf waar mensen gewond van raken maar vaak komt het door het inademen van de rook. Super naar dus en iets wat je graag wilt voorkomen. Gelukkig zijn er manieren op erop geattendeerd te worden als er brand uitbreekt. Een rookmelder wekt jou en je gezin op tijd zodat je op tijd weg kunt komen. Ga voor ultieme veiligheid in je huis en schaf een rookmelder aan. Waar je precies op moet letten bij de aanschaf ervan hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je welke rookmelders de beste en het veiligst zijn. Je kunt weer met een gerust hart gaan slapen!

Best Geteste Rookmelder Jalo Helsinki 

Jalo Helsinki - KUPU 10

De Jalo Helsinki Kupu 10 witte rookmelder is een update van de populaire originele Kupu. Dankzij de sterke ingebouwde lithium accu heeft deze rookmelder gegarandeerd een batterijduur van 10 jaar! Daarnaast hang je de Jalo rookmelders zonder boren op dankzij de meegeleverde 3M tape. Eenvoudig in gebruik, een batterijduur van 10 jaar en een onopvallend design dat ook gezien mag worden!

Gebruikers van deze rookmelder beoordelen hem met maar liefst een 4.6 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Jalo Helsinki KUPU 10 de beste rookmelder is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Jalo Helsinki KUPU 10 is deze Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar. Kijk onderstaand voor de overige rookmelder testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Jalo Helsinki - KUPU 10 - Rookmelder 10 jaar batterij

De Jalo Helsinki Kupu 10 witte rookmelder is een update van de populaire originele Kupu. Dankzij de sterke ingebouwde lithium accu heeft deze rookmelder gegarandeerd een batterijduur van 10 jaar!

Alecto SA-110 DUO Rookmelder - 10 jaar batterij

Een rookmelder is een klein apparaatje dat brandveiligheid oplevert. Een rookmelder mag in geen enkel huis ontbreken, want in ieder huis kan er brand ontstaan.

Google Nest Protect - Slimme rook

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide.

KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - ZSDR-850

Let op! Deze rookmelder werkt samen met de Z1 Zigbee Bridge en de ICS-2000 om aanvullende functionaliteit te bieden zoals pushmeldingen wanneer er rook wordt gedetecteerd.

Fito ASD-10Q Optische Rookmelder

Een eenvoudig te installeren optische rookmelder met een luid pulserend alarm. Door deze rookmelder in elke verblijfsruimte van uw woning te plaatsen biedt deze maximale bescherming.

Beste rookmelder aanraders van 2023

Jalo Helsinki KUPU 10

Reviews

4.6

Gemiddelde van 38 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 38 reviews

Deze Jalo Helsinki KUPU 10 is een vernieuwde versie van het oudere broertje van Jalo. Maar ook deze rookmelder is weer net zo stijlvol als het origineel. Maar dat niet alleen, er is ook een flinke upgrade geweest. Zo is er een ingebouwde batterij ingezet die tot wel 10 jaar meegaat. Hierdoor staat erop deze rookmelder ook dat je er tot wel 10 jaar mee kunt doen. Ideaal! 

Je kan deze brandmelder in meerdere kleuren krijgen, zodat het is afgesteld op jouw woning en jouw wensen. Ook is het fijn dat je deze rookmelder vaak in een goede deal kunt kopen. Zodat je meerdere voor een lagere prijs kunt aanschaffen. Het is namelijk belangrijk dat je niet één rookmelder voor het hele huis gebruikt, maar op elke verdieping er eentje hangt. Hoe eerder de rook wordt opgemerkt, hoe groter de kans is dat je schade beperkt blijft. 

Naast dat er meerdere kleuren beschikbaar is, wordt de rookmelder direct voorzien van montage-benodigdheden, denk aan schroeven maar ook aan 3M tape. Zo kun je ze direct installeren in jouw woning. Een gebruiksvriendelijke en makkelijk te gebruiken aparaat dus. 

Pros
 • Werkt op batterijen
 • Verkrijgbaar in veel kleuren
Cons
 • Apparaat is niet koppelbaar

Alecto SA (Rookmelder 10 jaar)

Reviews

4.2

Gemiddelde van 240 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 241 reviews

Deze rookmelder Alecto SA-110 Rookmelder 10 jaar is aangeraden door de consumentenbond en dat is niet heel erg gek. Dit apparaat is klein maar erg sterk en betrouwbaar. Een apparaat dat dus eigenlijk in geen enkel huis mag ontbreken. Het geeft een duidelijk alarmsignaal af wanneer er rook wordt opgemerkt. Op deze manier kun je direct handelen. Want brand, dat komt altijd onverwachts. Deze rookmelder kan dus 10 jaar mee en dat komt doordat er een sterke batterij in is gezet. Deze set wordt ook nog eens in tweevoud verkocht. Want een rookmelder moet eigenlijk op elke verdieping opgehangen worden. Zo ben je verzekerd van de werking. 

Hoe weet je over een rookmelder betrouwbaar is? Deze rookmelder reageert al wanneer er een smeulend vuurtje ontstaat. Doordat er dan een geur wordt verspreid die wij niet direct kunnen ruiken, maar het apparaat wel. Op deze manier wordt er een geluid van 85 decibel verspreidt in de woning. En daar zal je niet zomaar doorheen slapen. Dat beloven we! 

Pros
 • Lange levensduur
 • Makkelijk te monteren
Cons
 • Controle lampje brandt elke 40 seconden

Google Nest Protect

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 433 reviews

Reviews

4.7

Gemiddelde van 430 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dat Google slimme apparaten bedenkt, blijkt wel weer als we kijken naar de Google Nest Protect. Het is namelijk, naast een slimme rookmelder ook een CO-melder. Hierdoor wordt er brand opgemerkt, maar ook koolomonoxide. Dat laatste is heel gevaarlijk, want je hoort, ziet en ruikt het niet. Ook kun je dit apparaat koppelen aan je telefoon. Wordt er dus iets waargenomen? Dan kun je er een melding van op je telefoon krijgen. Zo kun je dus op verschillende manieren op de hoogte worden gebracht dat er gevaar dreigt in je woning. Want naast een melding en een geluid. Kun je ook instellen dat een stem je vertelt dat er gewaar is. Veel mensen reageren sneller op een stem dan wanneer ze een geluidssignaal horen. Ook speurt dit apparaat vuurtjes op die langzaam branden. Zo wordt door middel van licht en rook elke soort brand opgemerkt. En dat is wel zo veilig!  

Wil je meer weten over deze rookmelder? Bekijkt dit item hier

Pros
 • Je kan op verschillende manieren gewaarschuwd worden
 • Het is een slim apparaat
Cons
 • Montage kan ingewikkeld zijn

KlikAanKlikUit – Draadloze Rookmelder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 149 reviews

Reviews

4.5

Gemiddelde van 149 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Het is goed om te weten dat de KlikAanKlikUit – Draadloze Rookmelder samenwerkt met andere apparaten, zols de Z1 Zigbee Bridge. Hierdoor kun je, naast een signaal, ook een pushmelding op je telefoon krijgen. Het wordt dan ook wel een slimme rookmelder genoemd en niet geheel zonder reden. Allereerst krijg je natuurlijk een melding wanneer er brand is, maar ook wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Een groot voordeel van dit apparaat is dat het eenvoudig te installeren is. Zo kun je in de applicatie ook aangeven om welke ruimte het gaat. En je kunt alles ook gemakkelijk ophangen door middel van de bijgeleverde beugel. Een rookmelder is heel belangrijk, want het laatste wat je wilt is dat je niet kunt horen wanneer er een brand uit breekt. 

Wil je meer weten over deze rookmelder? Bekijkt dit item hier

Pros
 • Een slimme draadloze rookmelder die met je meedenkt
 • Makkelijk te monteren
Cons
 • Je kan deze rookmelders niet met elkaar koppelen

Alecto SA-110

Alecto SA-110

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 241 reviews

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De Alecto SA-110 komt in een set van twee. Wel zo handig en voordelig dus. Vaak is 1 rookmelder niet voldoende. Om je huis helemaal veilig te maken doe je er goed aan meerdere rookmelders op te hangen. De Consumentenbond raadt deze rookmelder aan. Als er gevaar dreigt zorgt het krachtige geluidssignaal ervoor dat je gelijk op de hoogte bent. Deze gaat namelijk af op 85 dB, en dat is niet te negeren. Je neemt hem bovendien makkelijk mee op vakantie. Want waarom zou het in je caravan, op je boot of vakantiehuisje minder veilig moeten zijn dan in je huis?

De rookmelders zijn heel eenvoudig te monteren. Je hebt er dus geen technische kennis voor nodig. De rookmelder zelf maar ook de batterij gaan maar liefst 10 jaar mee. Dus je hebt er voorlopig geen omkijken meer naar en je kunt met een gerust hart gaan slapen!

Pros
 • De batterij gaat lekker lang mee, net zo lang als de rookmelder zelf.
 • Je hoeft dus nooit meer geld uit te geven of te denken aan een nieuwe batterij.
Cons
 • Er staat geen fabricagedatum op de rookmelder of batterij.

Jalo Helsinki – KUPU 10

Jalo Helsinki – KUPU 10

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 38 reviews

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De Jalo Helsinki – KUPU 10 wordt aangeraden door de Consumentenbond. Hij is veilig en betrouwbaar. Daarnaast heeft hij een prachtig design. Je hoeft dus niet meer tegen een lelijk apparaatje aan te kijken dat je interieur verpest. Behalve in het wit kun je hem in veel andere hippe kleurtjes krijgen. Dat is een keer wat anders. In eerste instantie zou je niet eens verwachten dat het een rookmelder is. Hij gaat zo’n 10 jaar mee dus je bent voorlopig voorzien van een veilig huis. Bovendien beschikt hij over een testknop zodat je altijd even kunt checken of hij werkt.

Pros
 • Heeft een super mooi design en is verkrijgbaar in hippe kleurtjes.
 • Dit in tegenstelling tot de meeste rookmelders.
Cons
 • Het is best een prijzige rookmelder.
 • Je kunt goedkopere vinden met dezelfde specificaties.

Fito Optische Rookmelder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

De Fito Optische Rookmelder is lekker compact en heel betaalbaar. Het beveiligen van je huis hoeft dus niet duur te zijn. Hij is bovendien gebruiksvriendelijk en hij is binnen een mum van tijd gemonteerd. Super handig dus! Als hij afgaat, vals of niet, dan trek je hem gewoon makkelijk van zijn plek af met klittenband om hem vervolgens weer te kunnen bevestigen. Super makkelijk dus. Het gebruiksgemak is groot. Daarnaast hoef je nooit meer bang te zijn dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Kortom, deze kanjer mag niet in je huishouden ontbreken.

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het monteren is makkelijk en ook het gebruik van de rookmelder.
Cons
 • Hij is niet geschikt voor in de camper of caravan.

Alecto SA-41 Koppelbare rookmelder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 53 reviews

Reviews

4.1

Gemiddelde van 52 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Ook de Alecto SA-41 Koppelbare rookmelder is veilig en kwalitatief goed bevonden door de Consumentenbond. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en te koppelen met andere SA-41 rookmelders. Super handig dus. Daarnaast hang je hem eenvoudig op. Bovendien valt hij op door zijn strakke en moderne design. Ondanks dat het een klein apparaatje is wil je toch tegen wat leuks aan kijken. Je krijgt hem geleverd met batterijen die je zelf kunt wisselen als ze leeg zijn. Hij is voorzien van een test knop voor het geval je wilt checken of hij het doet. De LED indicator is hier overigens ook geschikt voor.

Pros
 • Je kunt deze rookmelder ook als set van 3 bestellen.
 • Hij beschikt over een testknop en garantie van 2 jaar.
Cons
 • De handleiding had duidelijker gekund.
 • Nu moet je zelf op zoek op internet.

Ei Electronics Ei650i

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 3 reviews

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Voor optimale veiligheid wil je de Ei Electronics Ei650i in huis hebben. Via de Audiolink is er de mogelijkheid om hem af te lezen via een app op je smartphone. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Daarnaast is hij bijna onderhoudsvrij. Als je hem 1 keer in de 3 jaar uitzuigt is dit voldoende. Hij controleert zichzelf voortdurend of de batterij leeg is en hij beschikt over een vervuilingssensor. Je krijgt 5 jaar garantie op deze melder. De levensduur bedraagt zo’n 10 jaar. Je kunt er dus zeker even mee vooruit! Eerlijk is eerlijk, het is niet het goedkoopste exemplaar maar dan heb je ook wat.

Pros
 • Makkelijk te monteren
 • Batterij gaat lang mee
Cons
 • Nog geen

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste rookmelder

Hoe kun je op een rookmelder besparen?

Het antwoord hierop is: niet. Het gaat immers om je veiligheid en die van je gezin. Een rookmelder is dus noodzakelijk. Zelfs als je niet veel te besteden hebt is het van levensbelang om een rookmelder in huis te hebben. Schaf dus een veilige rookmelder aan. In onze top 5 zijn veilige rookmelders te vinden. En die hoeven zeker niet duur te zijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet de hoofdprijs betaalt? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Om te beginnen heb je zeker in een groot huis meer dan 1 rookmelder nodig. Waarom zou je allemaal aparte rookmelders aanschaffen als je ook een set kunt kopen? Vaak ben je dan ook nog eens voordeliger uit. Bedenk je van te voren dus waar je de rookmelder(s) wilt plaatsen en hoeveel je er nodig hebt.

Ga daarnaast voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het is zeker niet zo dat de duurste rookmelder ook de beste is. In onze top 5 zijn een aantal rookmelders voor nog geen 2 tientjes te vinden die wel veilig zijn bevonden door de Consumentenbond. Dit bewijst wel dat je zeker niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen voor de beste kwaliteit.

Welke soorten rookmelders zijn er?

Er zijn diverse soorten rookmelders op de markt. Ze werken met een ander detectiesysteem die ieder zo zijn voor- en nadelen heeft. Welke rookmelder past het best bij jou? We hebben de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet zodat je beter een keuze kunt maken.

Een ionisatierookmelder is een ouderwets type rookmelder. Je zult hem misschien nog bij je oma zien hangen. Er zijn tegenwoordig betere rookmelders op de markt. De ionisatierookmelder maakt gebruik van een radioactieve bron om brand op te sporen. We zullen je allerlei ingewikkelde en saaie details besparen. Dit type is zelfs niet meer in de winkel verkrijgbaar.

Een thermische rookmelder reageert op temperatuur. Zodra de temperatuur flink stijgt zal hij afgaan. Het grote nadeel hiervan is dat als er brand uitbreekt je vaak te laat bent om te reageren. Hij geeft namelijk pas bij een hoge temperatuur een signaal af. Het gevaar bij een brand zit hem vaak echter in de rookontwikkeling met allerlei gevaarlijke gassen. Het voordeel dat een thermische rookmelder met zich meebrengt is dat hij de kleinste kans van alle soorten rookmelders heeft om een vals alarm af te geven.

Ten slotte is er de optische rookmelder. Dit is de meest populaire rookmelder en deze wordt aangeraden. Bij de ontwikkeling van gevaarlijke gassen zal deze melder afgaan. En dit is precies waar je voor gewaarschuwd wilt worden. Je kunt je woning namelijk op tijd vrij maken. Ook wordt je zo niet in je slaap verrast door deze gassen. Daarnaast is het aan te raden meerdere rookmelders in je huis te plaatsen omdat deze gassen op diverse plekken kunnen ontstaan.

Welke rookmelder is de beste budget keuze?

Je hebt tegenwoordig al een veilige en kwalitatieve rookmelder voor een goede prijs. Wij hebben voor je uitgezocht welke rookmelder de beste prijs-kwaliteitverhoudig heeft. De Smartwares RM218/3 rookmelder is als beste uit de bus gekomen. Je krijgt hem namelijk in een set van 3. Daarnaast wordt hij aanbevolen door de Consumentenbond. Zeker omdat de plaatsing van meerdere rookmelders in je huis wordt aangeraden ben je met deze optie heel voordelig uit. Hij beschikt over een lege batterij indicator zodat je precies weet wanneer deze vervangen moet worden.

Wat zijn de populairste rookmelder merken?

Als je een rookmelder aanschaft wil je voor een veilig en betrouwbaar exemplaar gaan. Er zijn een aantal merken waarmee je eigenlijk altijd goed zit. Het eerste merk dat we in het zonnetje willen zetten is Smartwares. Ze zijn gespecialiseerd in alles wat met veiligheid en verlichting te maken heeft. Je kunt dus met een gerust hart gaan slapen, of dit nu thuis of op je vakantieadres is. Bij Smartwares willen ze liever voorkomen dan genezen. Met hun producten ben je dan ook altijd voorbereid op eventuele narigheden.

Het is niet voor niets dat we twee Alecto’s in onze top 5 hebben staan. Bij Alecto heeft veiligheid de hoogste prioriteit. En dat zie je terug in hun producten. Alles wat ze in hun assortiment aanbieden is uitvoerig getest voor het beste en veiligste resultaat. Daarbij hebben ze de wensen van de klant in acht genomen. Bovendien zijn hun producten zeer betaalbaar waardoor een veilig huis voor iedereen mogelijk wordt.

Met een Ei in huis hoef je je nooit meer zorgen te maken. Al sinds 1988 is Ei Electronics 1 van de marktleiders op het gebied van brandbeveiliging. Ze leveren alleen de beste kwaliteit en staan ervoor garant dat ze de veiligste producten leveren. Niet alleen voor brandbeveiliging kun je bij Ei Electronics terecht, ook voor koolmonoxidebeveiliging in je huis hebben ze genoeg keuze in hun assortiment. Kortom, met een Ei zit je gebakken.

Rookmelder tips voor de beste koop

Het is wel duidelijk dat je niet zonder rookmelder kunt in je huis. Maar waar moet je precies op letten als je er 1 aan wilt schaffen? We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maak daarom gebruik van onderstaande tips zodat je voor ultieme veiligheid kunt kiezen.

 1. Levensduur

  Om te beginnen is de levensduur van een rookmelder essentieel. Let hier goed op want als hij zijn houdbaarheidsdatum is gepasseerd dan kan hij minder goed of helemaal niet meer werken. Veel rookmelders hebben een levensduur van zo’n 10 jaar. Je hebt er dan voorlopig geen omkijken naar en dit is wel zo prettig. Laat je niet verleiden door een goedkopere rookmelder met een minder lange levensduur. Het is een investering maar wel 1 voor je veiligheid en daar wil je niet op bezuinigen. Houd er rekening mee dat dit de levensduur van de rookmelder zelf is en niet van de batterij die erin zit.

 2. Lege batterij melder

  De levensduur van een rookmelder zegt niets over hoe lang de batterij meegaat. De meeste rookmelders beschikken over een ingebouwde melder die een seintje geeft als de batterij leeg dreigt te raken. Dit is essentieel want er is een kleine kans dat je zelf iedere week zal testen of de rookmelder het nog doet. Laat de rookmelder daarom zelf een seintje geven als de batterij aan vervanging toe is voor ultieme veiligheid.

 3. Soort rookmelder

  Eerder hebben we al besproken welke soorten rookmelders er zijn. Er wordt echter aangeraden om voor een optische melder te gaan omdat deze het meest veilig is. En dit is toch wel prioriteit nummer 1 bij een rookmelder. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan.

 4. Aantal rookmelders

  Als je een klein huishouden hebt is 1 rookmelder wellicht voldoende. Toch wordt aangeraden altijd gebruik te maken van meerdere rookmelders. Maak het jezelf dus makkelijk en schaf een set aan. Vaak kun je rookmelders per 2, of zelfs grote sets tot 10 stuks kopen. Je bent in 1 koop klaar en bovendien is dit vaak voordeliger dan rookmelders los van elkaar aan te schaffen.

 5. Extra opties

  Extra opties kunnen heel handig zijn maar zijn zeker niet altijd essentieel. Denk aan een test knop voor de rookmelder. Dit is erg handig als je wilt testen of de rookmelder het doet. Vaak zit er echter ook een LED indicator op de melder waarmee je kunt checken of hij aan staat.

Zo werkt een rookmelder 

Een rookmelder doet natuurlijk gewoon wat het moet doen, namelijk het opsporen van brand en daar accuraat op reageren. Daar hoef je weinig aan te doen. Maar het is wel belangrijk dat het op een veilige plek wordt opgehangen, zodat je 100% op het apparaat kunt vertrouwen. Een rookmelder hang je altijd aan het plafond op. Hete lucht stijgt namelijk op, waardoor het snel wordt opgespoord wanneer er brand uit breekt. Hang sowieso op elke verdieping een rookmelder, maar voor de zekerheid kun je ook in elke kamer er eentje ophangen. Het is belangrijk dat de vluchtroute in de woning ook een rookmelder heeft. Zodra deze weg in de brand staat wordt het lastiger om veilig uit de woning te komen. Je kan naast een rookmelder ook kiezen voor een CO-melder. Deze vertelt je wanneer er koolmonoxide in een ruimte is. Soms geeft een rookmelder ook valse meldingen. Dat kan vervelend zijn, daarom is het goed om te kijken of bijvoorbeeld rook uit de keuken makkelijk bij het apparaat kan komen. 

Laatste rookmelder trends van 2023

We zouden niet in de huidige tijd leven als er niet een smart rookmelder was uitgevonden. De Google Nest Protect is een voorbeeld van zo’n smart rookmelder. Super handig want je bedient hem gewoon via een app op je smartphone. Je kunt niet alleen aflezen wat de situatie is maar hij geeft het ook aan wanneer er een vals alarm is. Daarnaast krijg je geen pieptoon te horen zoals met de meeste rookmelders maar hij praat tegen je! Met en heldere en duidelijke stem wordt je verteld wat er aan de hand is. En dat is wel zo prettig in een paniek situatie. Je kunt een vals alarm trouwens heel makkelijk afzetten via je telefoon. Bovendien laat de Nest Protect een groen licht zien wanneer het donker is. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je met een gerust hart kunt gaan slapen.

Conclusie 

Een rookmelder in huis is geen luxe maar een must. Rookmelders redden levens en daarom is het belangrijk dat jij er één of meer in huis hebt hangen. Hierop is het van groot belangrijk dat jij ervoor zorgt dat je een exemplaar aanschaft dat goed is getest, gekeurd en een certificaat heeft gekregen. Veel apparaten uit bijvoorbeeld China hebben dat niet direct. Maar dat is letterlijk met levens spelen. Het laatste dat je wilt is dat een apparaat niet goed werkt wanneer het nodig is. Kies daarom altijd voor een gecertificeerd exemplaar met eventuele testuitslagen erbij. 

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Beste Strijkijzer 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Stuurslot Auto 2023 uit de Test