Beste batterijoplader van 2023 uit de test

beste batterijoplader uit de test van 2023

Je zit lekker op de camping en je wilt je radiootje aanzetten of je wilt door het donker met je zaklamp. Daar heb je wel batterijen voor nodig. Dat zijn die dingen waar je je scheel aan betaald. Gelukkig is daar een oplossing voor. Namelijk een batterijoplader. Je steekt hem in het stopcontact, even opladen en klaar is kees. Jij kunt er weer even tegenaan. Ideaal dus want zo bespaar je ene hoop kosten. Het is een eenmalige aanschaf waar je lange tijd wat aan zult hebben. Batterijen komen altijd van pas. Zorg dus dat ze altijd op geladen zijn! Wat de beste batterijopladers van het moment zijn lees je hier. Daarnaast zocht we voor je uit hoe je de beste keuze maakt.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Varta Batterijoplader de beste batterijoplader is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Varta Batterijoplader is de Panasonic oplader BQ-CC51. Kijk onderstaand voor de overige batterijoplader testresultaten.

Beste batterijopladers van 2023

Varta Batterijoplader

De Varta Batterijoplader is een batterijoplader zoals hij bedoeld is. Het is een eenvoudig model zonder poespas. Het is een kwestie van je batterijen erin doen en klaar is kees. Binnen 4,5 uur zijn ze weer opgeladen. Je krijgt er maar liefst 3 jaar garantie op dus er is altijd een stok achter de deur dat hij naar behoren werkt. Op het handige LCD scherm kun je aflezen of je batterijen al opgeladen zijn. Super handig dus! Je kunt er 4 batterijen in kwijt die je trouwens ook gelijk meegeleverd krijgt. Daar kun je dus wel even mee vooruit!

De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Het is een duurzame koop waar je veel plezier van zult hebben. Je hoeft niet steeds nieuwe batterijen aan te schaffen. Dit scheelt enorm in kosten. Je kunt de batterijen tot wel 2000 keer opladen.

Pros
 • Het is een gebruiksvriendelijke en effectieve batterijoplader die doet wat hij moet doen.
Cons
 • Bij sommige batterijen moet je even friemelen totdat ze contact maken.

Panasonic oplader BQ-CC51

De Panasonic oplader BQ-CC51 is zowel geschikt voor AA als AAA batterijen. Super handig dus! Je hoeft je trouwens nooit meer zorgen te maken over doorbranden wanneer de batterijen vol zitten. Hij schakelt namelijk automatisch uit. Batterijen komen altijd van pas. Of het nu gaat om een zaklamp of de batterijen en van een klok of afstandsbediening, je kunt niet zonder. En het is zonde om veel geld uit te geven aan wegwerpbatterijen. Bovendien kun je in een oogopslag zien of de batterijen al vol zijn. Hij komt ook nog eens tegen een prima prijs!

Wij zijn dan ook groot fan van deze batterijoplader. De degelijke kwaliteit zorgt ervoor dat je er voorlopig wel even mee vooruit kunt. Hij is gebruiksvriendelijk en betaalbaar. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 10 uur. Nachtje slapen en je batterijen zijn weer vol!

Pros
 • Geschikt voor zowel AA als AAA batterijen. Je hebt dus altijd wat bij de hand, super praktisch!
Cons
 • Heeft een relatief lange oplaadtijd ten opzichte van andere batterijopladers.

Duracell CEF14 AC AA & AAA – Batterijoplader

Dit is de Duracell CEF14 AC AA & AAA – Batterijoplader. Een oplader die je heel eenvoudig en gemakkelijk kunt gebruiken om je oplaadbare batterijen keer op keer te gebruiken. En zoals je weet is een normale batterij zeer schadelijk voor het milieu. Je kunt het tenslotte maar één keer gebruiken. Wil je de natuur een handje helpen? Dan is het goed om herbruikbare batterijen te gaan gebruiken. En zeker als je een batterijoplader hebt, zoals deze: die werkt namelijk zo snel dat je al binnen no-time de batterijen weer kunt gebruiken die je hebt opgeladen. Je kan ook speciale batterijen gebruiken die hiervoor zijn bedoeld. Uiteraard moet je sowieso herbruikbare batterijen gebruiken in een batterijoplader. Maar dat spreekt voor zich. Het is ook goed om een extra setje batterijen aan te schaffen, zodat je nooit zonder batterijen komt te zitten. 

Wil je meer weten over de Duracell CEF14 AC AA & AAA – Batterijoplader? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Supersnel opladen: 45 minuten laden, tot 4 uur gebruik
Cons
 • Oplader lijkt vooral goed te werken in combinatie met Duracell-batterijen

Varta LCD Multi Batterij Charger +

De Varta LCD Multi Batterij Charger + is geschikt voor meer batterijen. Waardoor je tot wel 8 batterijen per keer kunt opladen. Houd er wel rekening mee dat de batterijen niet zijn inbegrepen. Wat wel goed is om te weten, is dat deze batterijoplader is beschermd. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de batterijen oververhit raken. Je kunt rekenen op extra veiligheid door een individuele bewaking tegen oververhitting en kortsluiting. Ook is het een slim apparaat en weet het precies wanneer een batterij niet goed zit of niet meer werkt. Dan geeft. Het apparaat dit aan. Houd er rekening mee dat ook dit apparaat enkel en alleen is bedoeld voor het opladen van herlaadbare batterijen. 

Wil je meer weten over de Varta LCD Multi Batterij Charger +? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Laad goed en snel op
Cons
 • Percentage lijkt niet altijd helemaal te kloppen

Philips Batterij Oplader – USB Oplaadbaar

Ook willen we jo ueven de Philips Batterij Oplader – USB Oplaadbaar laten zien. Het grote voordeel van deze oplader is toch wel dat je de oplader ook in een USB-aansluiting kunt stoppen. Ideaal als je bijvoorbeeld veel onderweg bent met de auto of wanneer je veel reist. In bussen en andere vervoersmiddelen heb je steeds vaker een makkelijk USB-oplaadpunt. Zo kun je dus gemakkelijk jouw oplaadbare batterijen opnieuw opladen. Veel apparaten die je vaak onderweg gebruikt, zoals je camera of je zaklamp, lopen op batterijen. En zijn de batterijen op, dan kun je natuurlijk wel nieuwe batterijen kopen. Maar dat is vaak veel duurder en slechter voor het milieu. Daarom is deze oplaadbare charger voor batterijen ideaal voor als je veel onderweg bent. En wil je gewoon thuis alles kunnen opladen met een USB-stekker? Dan kan dat natuurlijk ook perfect met dit apparaat! 

Wil je meer weten over de Philips Batterij Oplader – USB Oplaadbaar? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Is geschikt voor AA en voor AAA-batterijen
Cons
 • Je kunt er niet meer dan 4 tegelijkertijd in doen

Varta LCD Charger + 4 x 2600 mAh NiMH batterijen

Niet alleen krijg je een batterijoplader, de Varta LCD Charger voorziet je ook in batterijen. Ze zijn binnen een mum van tijd opgeladen zodat jij altijd voorbereid op pad kunt. Maar ook in huis komen batterijen altijd van pas. Deze oplader beschikt over een handig schermpje waarop je kunt zien of de batterijen al opgeladen zijn. Daarnaast geeft hij een seintje wanneer ze vol zijn om overlading te voorkomen. Zo blijft de kwaliteit van de batterijen behouden. Bovendien krijg je 3 jaar garantie. Je bent dus verzekerd van goede kwaliteit!

Pros
 • Hij is makkelijk af te lezen dankzij het handige schermpje. Het gebruiksgemak is groot.
Cons
 • Het is een relatief prijzige batterijoplader.

Duracell Batterijlader – Laadt op in 4 uur, inclusief 2 AA en 2 AAA batterijen

De Duracell Batterijlader – Laadt op in 4 uur, inclusief 2 AA en 2 AAA batterijen voorziet je tegen een zacht prijsje van een uitstekende batterijlader. Bovendien worden de batterijen meegeleverd. Je kunt er zowel AA als AAA batterijen mee opladen. Ideaal dus want je zult altijd zien dat je net het andere soort nodig hebt. Dat is nu verleden tijd. De batterijen zijn dankzij de hi speed technologie binnen 4 uur opgeladen. Als de batterijen vol zijn schakelt de oplader vanzelf uit. Kortom, deze Duracell is onmisbaar in jouw huishouden!

Pros
 • Batterijen zijn al binnen 4 uur opgeladen. Geeft een LED seintje wanneer de batterijen opgeladen zijn.
Cons
 • Hij neemt behoorlijk wat ruimte in bij het stopcontact.

Panasonic Eneloop Smart & Quick Lader BQ-CC55 + 1×4 AA 2500mAh

Met de Panasonic Eneloop Smart & Quick Lader BQ-CC55 + 1×4 AA 2500mAh ben je altijd voorbereid. Of het nu gaat om speelgoed, computergadgets of je camera, je bent altijd voorzien van opgeladen batterijen met deze kanjer. Je krijgt deze lader inclusief 4 AA batterijen. Je kunt ze alle vier tegelijk of apart van elkaar opladen. Deze lader is geschikt voor intensief gebruik. Als je afgeleid wordt terwijl de batterijen liggen te laden dan hoef je je geen zorgen te maken. Hij schakelt namelijk vanzelf uit wanneer alles opgeladen is.

Pros
 • Het is een krachtige batterijoplader. Beschikt over handige LED lampjes waarmee je hem af kunt lezen.
Cons
 • Het is een behoorlijk prijzig apparaatje dus je moet er het budget voor hebben.

100% Peak Power batterij oplader U813

Dit is de 100% Peak Power batterij oplader U813. Een handige batterij-oplader voor de oplaadbare batterijen. Deze moeten wel van het formaat AA of AAA zijn. Je kan dan 2 tot wel 8 batterijen tegelijkertijd opladen. En oplaadbare batterijen is veel beter voor het milieu. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een batterij-oplader in huis. Er zijn dus 5V ingangsspanningen en er is één 1A-uitgang. Deze oplader is niet specifiek voor één merk geschikt. Maar het is wel goed dat er een Ni-MH-batterij is. Deze zijn veilig en goed op te laden. Ook is het belangrijk dat de veiligheid wordt gewaarborgd. Dit apparaat doet dat door de overbelastings-beveiliging. Gaat de overbelasting boven de toegestane hoeveelheid. Dan schakelt het apparaat zichzelf uit. Zo om oververhitting te voorkomen. Een knipperend LED-lampje laat de voortgang van het opladen zien. 

Wil je meer weten over de 100% Peak Power batterij oplader U813? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Compacte oplader met USB-kabel
Cons
 • Kan enkel plat neergelegd wordt

QY Batterijoplader Universeel lader voor AA AAA

Steeds meer mensen stappen over op oplaadbare batterijen en dat is wel zo goed! Batterijen kunnen namelijk heel belastend zijn voor het milieu. Daarom is het goed om te kiezen voor oplaadbare batterijen. Deze batterijen kun je dan gemakkelijk in de QY Batterijoplader Universeel lader voor AA AAA opladen. Hierdoor laad je niet alleen supersnel je batterijen weer op wanneer ze leeg zijn. Het zorgt er ook voor dat je nooit zonder batterijen hoeft te zitten. Batterijen komen toch nog steeds wel vaak voor. En dan vaak wanneer je niet direct doorhebt dat je ze nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een zaklamp. Batterijen met een hoger vermorgen kun je ook kwijt in deze universele lader. Prettig idee! Er zit ook een Nederlandstalige handleiding bij dit apparaat. Zo kun je alles nog even goed doorlezen voordat je de eerste batterijen gaat opladen. 

Wil je meer weten over de QY Batterijoplader Universeel lader voor AA AAA? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • Klein formaat
Cons
 • 4 batterijen van het grootste formaat passen niet

Jupio USB 8-slots Octo Battery Charger LCD

Dit is de Jupio USB 8-slots Octo Battery Charger LCD. Een oplader voor je batterijen. Zoals alle opladers is ook deze oplader geschikt en enkel geschikt voor oplaadbare batterijen. Een oplaadbare batterij gaat veel langer mee en is niet enkel één keer te gebruiken. Het voordeel aan deze oplader is toch wel het feit dat je aan het display kunt zien hoe ver de batterijen zijn in het oplaadproces. Hierdoor kun je deze batterijen snel weer gebruiken en hoef je niet lang zonder te zitten. Maar er zitten nog een paar voordelen aan deze batterijen. Allereerst is het zo dat deze batterij-oplader werkt op basis van een micro-USB. Dat betekent dat je ook gemakkelijk onderweg batterijen kunt opladen wanneer je op reis bent of op vakantie. Zo hoef je nergens ter wereld zonder batterijen komen te zitten! 

Wil je meer weten over de Jupio USB 8-slots Octo Battery Charger LCD? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Laad makkelijk en snel op
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Varta 57647 101 451 batterij-oplader AC

Om te beginnen heeft de Varta 57647 101 451 batterij-oplader AC een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is super handig als je batterijen thuis nodig hebt voor een klok, wekkerradio of computerbenodigdheden. Daarnaast komt hij van pas op de camping. Dat is immers een plek waar je veel apparaten gebruikt met batterijen. Denk aan een radio, zaklamp of ventilatortje. Na het opladen gaan de batterijen weer lekker lang mee. En je hoeft niet eens nieuwe aan te schaffen. Het opladen zelf is binnen een mum van tijd gepiept.

Duracell Batterijlader

Oops, je bent vergeten je batterijen op de laden. De Duracell Batterijlader biedt uitkomst. Binnen 45 minuten ben je namelijk voorzien van opgeladen batterijen! Je hoeft dus geen uren meer te wachten. Om overlading te voorkomen schakelt hij vanzelf uit als de batterijen vol zijn. Wel zo veilig dus want anders kan er oververhitting ontstaan met alle gevolgen van dien. Je krijgt maar liefst 15 jaar garantie op de lader waardoor je er zeker van bent dat hij lekker lang meegaat. Je krijgt er bovendien 2 AA en 2 AAA batterijen bijgeleverd. Je kunt dus gelijk aan de slag!

Shopgids: alles wat je moet weten voordat je een batterijoplader aanschaft

Hoe kun je op een batterijoplader besparen?

Een batterijoplader op zich is al een goede investering. Je hoeft namelijk nooit meer batterijen te kopen, je laadt ze gewoon op. Als je het niet zo breed hebt kan de aanschaf van een batterijoplader best veel geld zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele betaalbare exemplaren op de markt. Hoe je nog meer op een batterijoplader kunt besparen hebben wij voor je uitgezocht.

Vraag jezelf af wat het doel is waarvoor je de batterijen wilt gebruiken. Een batterijoplader met batterijen is duurder dan wegwerpbatterijen. Als je de batterijen maar af en toe nodig hebt vraag jezelf dan af of het zich loont dat je een batterijoplader koopt. Ben je een intensief gebruiker van batterijen? Dan loont het zich sowieso. Zorg dat je investeert in een goed model. Zo kun je er een tijd mee vooruit.

Welke soorten batterijen zijn er?

Een batterijoplader is een apparaatje waarmee je batterijen kunt opladen. Vervolgens kun je de batterijen opnieuw gebruiken. Niet alle batterijen zijn geschikt om op te laden. Let hier dus voor de aanschaf op. Maar welke batterijen zijn er eigenlijk allemaal en wat kun je ermee? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Om te beginnen is er de AA batterij. Dit is de meest gebruikte batterij. Een AA batterij wordt ook wel penlit of mignon genoemd. Je kunt dit type batterij voor oneindig veel doelen gebruiken. De oplaadbare AA batterij wordt met name gebruikt voor digitale camera’s, fietslampjes, draadloze muizen, speelgoed, toetsenborden en koptelefoons. Hij is dus van alle markten thuis! Ook voor wekkers je afstandsbediening en klok leent een AA batterij zich perfect.

Het kleine zusje van de AA batterij is de AAA batterij. Dit type batterij wordt ook wel micro of potlood batterij genoemd, te danken aan zijn formaat. Ook dit type batterij is onmisbaar in je huishouden of op de camping. Zorg er bij voorkeur voor dat je van zowel AA als AAA batterijen altijd een voorraadje hebt of kies uiteraard voor oplaadbare batterijen! Het type AAA wordt veel gebruikt in speelgoed, wekkers, klokken en afstandsbedienings.

Dan is er nog de knoopcelbatterij. Dit is een rond klein batterijtje. Deze worden onder andere gebruikt voor horloges, autoalarmen en rekenmachines. Je hebt ze niet heel vaak nodig want over het algemeen zijn deze batterijtjes zuinig. Het is echter altijd handig om er wat bij de hand te hebben voor het geval dat. Leg dus maar vast een voorraadje aan.

Welke batterijoplader is de beste budget keuze?

Dat een kwalitatieve batterijoplader niet duur hoeft te zijn bewijst de Panasonic oplader BQ-CC51. Binnen een mum van tijd ben je voorzien van opgeladen batterijen. Bovendien hoef je nooit meer dure batterijen te kopen. Let wel op dat je geen batterijen geleverd krijgt bij deze oplader. Perfect dus als je zelf al wat oplaadbare batterijen in de la hebt liggen. Hij komt tegen een heel zacht prijsje. Maar we hebben niet alleen gekeken naar de prijs. Je kunt namelijk wel het goedkoopste exemplaar aanschaffen maar dat haalt niets uit als hij niet zijn werk doet of snel stuk is. Daar heb je bij deze Panasonic geen last van. Hij heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een oplader waar je lang plezier van hebt!

Wat zijn de populairste batterijoplader merken?

Panasonic heeft flink naam gemaakt en hoeft zich dan ook niet meer te bewijzen. Het maakt niet uit of je een telefoon, tv, scheerapparaat of een batterijoplader zoekt. Panasonic heeft het allemaal in huis. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot een wereldconcern. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken op de elektronicamarkt. Al sinds 1918 is Panasonic van de partij. Door de jaren heen zijn hun producten steeds verder ontwikkeld. Bij Panasonic staat innovatie hoog in het vaandel en dat zie je terug.

Durcall mag uiteraard niet ontbreken. Als je batterij zegt dan zeg je Duracell. Ze zijn dan ook marktleider in Nederland op het gebied van batterijen. Het konijntje van Duracell dat je regelmatig voorbij ziet racen is kenmerkend. Ze zijn expert op het gebied van wegwerpbatterijen maar ook voor oplaadbare batterijen kun je uitstekend bij Duracell terecht. Met een oplader zijn ze zelfs binnen 15 minuten volledig weer vol opgeladen. Daarnaast draag je je steentje ook nog eens bij aan het mileu!

Last but not least in ons rijtje met favoriete merken is Varta. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt staan ze altijd klaar. Varta is altijd bezig met innovatie en ontwikkeling. Het bewijs is de oplaadbare batterij die zij als eerste op de markt brachten. Daarnaast kun je bij Varta terecht voor powerbanks. Varta komt dus altijd van pas als je onderweg bent. Het milieu wordt bovendien niet vergeten. Varta produceert al haar producten op een verantwoorde manier. Kortom, met een Varta ben je altijd goed voorbereid!

Batterijoplader tips voor de beste koop

Je bent er inmiddels van overtuigd dat je een batterijoplader aan wilt schaffen. Maar wat is eigenlijk echt van belang? Er is ontzettend veel keuze. Het is dus begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je op weg. Begin met jezelf de volgende zaken af te vragen. Welke batterijen wil je opladen? Waar wil je de batterijen opladen? Wat is je budget? Voor welke apparaten wil je de batterijen gebruiken? Wanneer wil je de batterijen opladen?

 1. Soort batterijen

  Vraag jezelf voor aankoop af welke batterijen je nodig hebt. Dit hangt uiteraard af van het apparaat dat je op wilt laden. Als je de batterijen voor meerdere soorten apparaten wilt gebruiken dan kan het zijn dat je verschillende soorten batterijen nodig hebt. Gelukkig zijn er opladers die zowel AA als AAA batterijen kunnen opladen. Check dit van te voren wel goed om een miskoop te voorkomen.

 2. Oplaadtijd

  Ben jij ook zo’n type die er op het laatste moment achter komt dat je je batterijen vergeten bent op te laden? Niets is zo vervelend als dat. Zeker als je op het punt staat een weekendje te gaan kamperen. Zorg in dat geval dat je voor een snellader gaat. Sommige laders doen er uren over je batterijen op te laden waar andere zelfs al na 15 je batterijen weer voorzien hebben van voldoende energie.

 3. Gebruiktijd

  Je hebt je batterijen lekker snel opgeladen. Maar hoe lang gaan ze daadwerkelijk mee na een oplaadbeurt? Het kan voor grote ergernis zorgen als je je batterijen om de haverklap op moet laden. Zorg dus dat je voor batterijen gaat die een tijdje meegaan. Uiteraard hangt dit ook van je gebruik af en de zuinigheid van het apparaat dat je gebruikt. Een zaklamp verbruikt meer dan een rookmelder bijvoorbeeld. Als je je zaklamp langere tijd achter elkaar wilt gebruiken tijdens het kamperen dan is het wel zo prettig dat deze niet halverwege leeg is. Daarnaast is het de vraag of je dan een stopcontact in de buurt hebt om hem op te laden.

 4. Veiligheidsfunctie

  Wij raden aan om altijd voor een veiligheidsfunctie te gaan. Dat wil zeggen, tijdens het opladen van de batterijen. Als de batterijen vol zitten kunnen ze namelijk oververhit raken. Het laatste wat je wilt is een brand in je huis. Er zijn opladers die een seintje geven wanneer de batterij opgeladen is. Prima als je in de buurt bent en ze eruit kunt halen. Maar als je net even een boodschap aan het doen bent of een onverwacht telefoontje krijgt dan kan dit voor hele vervelende en gevaarlijke situaties zorgen. Kies dus voor een exemplaar dat zichzelf uitschakelt wanneer de batterijen vol zitten.

Laatste batterijoplader trends van 2023

De batterijopladers van tegenwoordig zijn allang niet meer de batterijopladers van vroeger. Er zitten nu namelijk veel meer bruikbare functies op. Denk aan een handig LCD scherm waarop je kunt zien hoe vol de batterij al is. Daarnaast zijn er tegenwoordig snelladers. Je hoeft geen uren meer te wachten tot je batterijen opgeladen zijn. Je drukt ze in de oplader en binnen een kwartier kun je genieten van opgeladen batterijen. Super handig dus. Zeker als je per ongeluk bent vergeten ze op te laden voordat je een weekend weggaat bijvoorbeeld. Een kwestie van inpluggen en klaar is kees. Dit levert veel gemak op want je hoeft je nooit meer zorgen te maken over batterijen. En je hoeft ze bovendien niet meer te kopen wat een hoop geld scheelt. Wij willen in ieder geval niet meer zonder batterijoplader!

Vorige test

Beste frietsnijder van 2023 uit de test

Volgende test

Beste wekkerradio van 2023 uit de test