Beste carkit 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Tegenwoordig zijn we altijd en overal bereikbaar. Sommige mensen verliezen hun smartphone geen moment uit het oog. Behoor jij ook tot die groep en wil je niets missen? Schaf dan een carkit aan. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat je onderweg veilig bereikbaar bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat wil je niet op je geweten hebben. Met een carkit kun je altijd en overal veilig communiceren. Bovendien zijn ze helemaal niet duur. Behalve bellen kun je ook muziek luisteren en je telefoon opladen tijdens het rijden. Wat wil je nog meer? Wij zochten voor je uit wat de beste carkits van het moment zijn!

Best Geteste FM transmitter

Bluetooth FM transmitter, CarKit

De FM-transmitter van Adge kan het inkomende oproepnummer, het spanningsniveau in de accu van de auto, het volume, de FM-frequentie en de naam van het nummer weergeven als u muziek afspeelt. STREAM YOUR MUSIC: Bluetooth FM-zender kan audiobestanden verzenden van mobiele apparaten naar autoradiosystemen via FM-radiosignalen. Het kan ook de muziek streamen vanaf een TF / USB-flashdisk, en ondersteunt muziekbestanden zoals MP3, WMA, WAV.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Adge de beste carkit is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Adge is de Parrot Minikit NEO 2 HD. Kijk onderstaand voor de overige carkit testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Bluetooth FM transmitter, CarKit

De FM-transmitter van Adge kan het inkomende oproepnummer, het spanningsniveau in de accu van de auto, het volume, de FM-frequentie en de naam van het nummer weergeven als u muziek afspeelt.

Parrot Minikit NEO 2 HD - Zwart - Carkit bluetooth

De Parrot Minikit Neo 2 HD is een moderne handsfree carkit die ervoor zorgt dat je voortaan veilig onderweg kunt bellen. De Minikit NEO 2 HD is voorzien van HD Voice. Dit is de allernieuwste audiostandaard voor telefonie.

Bluetooth FM Transmitter Carkit - Handsfree Bellen

Met deze 5 in 1 Carkit wordt handsfree bellen gemakkelijk. Met de FM-transmitter van Athletix kan je muziek streamen via Bluetooth in de auto en ook nog eens handsfree bellen.

Bluetooth FM Transmitter, 120

De FM-transmitter van siston + -serie kan het inkomende oproepnummer, het spanningsniveau in de accu van de auto, het volume, de FM-frequentie en de naam van het nummer weergeven als u muziek afspeelt.

Bluetooth FM Transmitter - Autoradio - Carkit

Draadloos muziek streamen, handsfree bellen, stem navigatie, spraakbediening, telefoons opladen en smart voltage accu meting. Dit apparaatje heeft alles in 1! De FM Transmitter is voorzien van een QualComm 3.0 USB-aansluiting, en een extra fast charge USB-aansluiting.

Beste carkits van 2024

Adge

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 13 reviews

De Adge carkit zorgt ervoor dat je veilig op weg kunt zonder dat je iets hoeft te missen. Hij beschikt over een USB aansluiting waardoor je je telefoon onderweg op kunt laden. Ideaal wanneer de batterij van je telefoon weer eens leeg is en je je navigatie moet gebruiken. Je kunt rekenen op een uitstekende kwaliteit en een loep zuiver geluid. Bovendien staat dit apparaatje prachtig in je auto vanwege zijn mooie design. Daar hoef je je dus in ieder geval niet aan te storen. Ook is hij compact zodat hij in vrijwel iedere auto past. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
 • Deze carkit heeft een mooie vormgeving.
 • Bovendien is hij erg gebruiksvriendelijk zodat je hem tijdens het rijden makkelijk kunt bedienen.
Cons
 • Een enkele gebruiker geeft aan dat je nogal hard moet praten als je wilt dat degene je aan de andere kant hoort.

Parrot Minikit NEO 2 HD

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 149 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 149 reviews

Als jij niet de enige bent die de auto gebruikt biedt de Parrot Minikit NEO 2 HD uitkomst. Je koppelt er namelijk makkelijk meerdere telefoons aan. Bevestiging gaat heel eenvoudig op je zonneklep. Hij houdt dus niet je sigarettenaansteker in beslag zodat je deze kunt gebruiken voor andere doeleinden. Het apparaatje ziet er zeer gelikt uit. Daarnaast bestuur je hem met je stem voor ultieme veiligheid. Je hoeft niet meer afgeleid te zijn door een scherm of ingewikkelde bediening. Als kers op de taart krijg je er een handige app voor op je telefoon bij.

Pros
 • Er is nagedacht over veiligheid aangezien je hem met je stem kunt bedienen.
 • Beschikt over ruisonderdrukking voor betere verstaanbaarheid.
Cons
 • Het is een prijzig apparaatje.
 • Daarnaast moet je de accu regelmatig opladen omdat hij draadloos werkt.

Athletix

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 9 reviews

Ook als je niet zo technisch bent aangelegd is deze Athletix ideaal. Je plugt hem in en gaan met de banaan. Hij is direct klaar voor gebruik. Dit apparaatje maakt het mogelijk dat je handsfree kunt bellen waardoor je altijd veilig op weg kunt. Behalve dat je via deze kanjer kunt bellen maakt hij het ook mogelijk dat je naar je eigen muziek kunt luisteren waar je ook bent. Je hoeft alleen maar je telefoon, USB stick of MP3 speler aan te sluiten. De bediening is heel eenvoudig en de knoppen zijn verlicht zodat je altijd kunt zien waar je mee bezig bent. Wel zo prettig dus.

Pros
 • Beschikt over een handig LCD scherm waarop je hem kunt aflezen en instellen.
 • Heeft een ingebouwde microfoon.
Cons
 • Er zijn goedkopere carkits op de markt.
 • De handleiding is in het Engels.

Siston

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 136 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 136 reviews

De carkit van Siston komt tegen een heel zacht prijsje. Als je meerdere exemplaren aanschaft tenminste. Ideaal als je vrienden, familie of kennissen hebt die op zoek zijn naar een carkit. Of als je er een cadeau wilt geven. En wat te denken als je meerdere auto’s hebt? Je wilt niet constant je carkit hoeven mee te nemen naar je werkauto. Verbinding gaat eenvoudig via bluetooth. Met de 2 USB ingangen ben je altijd goed voorbereid. Ideaal als je je telefoon op wilt laten en tegelijkertijd muziek af wilt spelen! Ook het streamen van muziek is mogelijk dankzij de bluetooth verbinding.

Pros
 • Het is een makkelijk aan te sluiten carkit en eenvoudig in gebruik.
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
 • Enkele gebruikers geven aan dat het lastig is dat er geen aan- en uitknop aan zit.

Daily Logix

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 234 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 234 reviews

Het is fijn om in de auto lekker naar je radio te luisteren. Maar daar heb je niet altijd zin in. Met de Daily Logix kun je naar je eigen muziek luisteren op ieder gewenst moment. Dit is mogelijk via een bluetooth verbinding maar ook op ouderwetsere manieren. Denk aan het gebruik van een geheugenkaartje of USB stick. En dat is niet alles. Je kunt er namelijk ook handsfree mee bellen. Hij beschikt over een extra groot LED scherm zodat je hem altijd makkelijk kunt aflezen en instellen. Zeker wanneer je bijziend bent of wanneer het donker is kan dit erg prettig zijn.

Pros
 • Deze carkit heeft een prima prijsje.
 • Daarnaast kun je moeiteloos muziek streamen vanaf je smartphone.
Cons
 • De taal van de handleiding is Engels.
 • Sommige gebruikers ervaren wat ruis.

Wegman Bluetooth FM Transmitter

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 1146 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 1146 reviews

Dit is de Wegman Bluetooth FM Transmitter. Een autolader en bluetooth carkit in één. Laten we eens zien wat we daarmee bedoelen. Dit kleine apparaatje lijkt namelijk misschien wel heel klein. Het is groots in zijn daden. Wat bedoelen we daarmee? Je kan met deze Bluetooth FM Transmitter meer dan alleen muziek luisteren. Ja, ook dat kan! Maar je kan nog veel meer. Zo kun je heel veilig handsfree bellen zonder je handen van het stuur te halen. Muziek luisteren doe je bia Bluetooth of met een SD-kaart. Of kies voor een USB-stick. En dat alles wordt verbonden door het apparaat in de sigaretten aansteker van je auto te zetten. Zo simpel? Ja, zo simpel! Verder. Is de uitstraling van het apparaat heel mooi en ook de kwaliteit van het materiaal. Hierdoor kun je rekenen op een goed product! 

Wil je meer weten over de Wegman Bluetooth FM Transmitter? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Ook als je weer uitplugt onderhoudt dit apparaat je freqentie
Cons
 • Mist wat diepere bass qua geluid

FM Transmitter carkit met Bluetooth T11D

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 71 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 71 reviews

Ook deze FM Transmitter carkit met Bluetooth T11D is ideaal. Het is namelijk van alles in één. Je stopt deze transmitter heel gemakkelijk gewoon in je sigaretten aansteker van de auto. Het is gemaakt onder de noemer: plug-and-play. Easy as that! Vervolgens kun je er een hele hoop mee! Denk aan handsfree bellen, dus als carkit gebruiken. Maar je kan er ook een AUX-kabel inpluggen en muziek luisteren. Je kan gemakkelijk je telefoon opladen. Er zit een USB flash drive in. Net zoals een SD-kaart. Op dit manier kun je dus altijd makkelijk bij je telefoon. Zeker ook omdat het gemakkelijk met één hand te bedienen is. Of in geval van bellen doe je dat gemakkelijk via je stem. 

Wil je meer weten over de FM Transmitter carkit met Bluetooth T11D? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goede prijs/kwaliteit
Cons
 • Je kan niet je muziek doorspoelen

DINTO® Bluetooth FM Transmitter BC7

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 197 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 197 reviews

We hebben het misschien over een carkit hier in dit artikel, maar vandaag de dag kun je dus één apparaat in je auto halen maar er veel meer profijt van hebben. Daarom kijken we ook even naar de DINTO® Bluetooth FM Transmitter BC7. Dit apparaat is klein, maar kan een hoop. Zo kun je jouw telefoon opladen, bellen via Bluetooth en radio luisteren. Hierdoor heb je dus alles wat je nodig hebt en dat veilig in de buurt. Je kan ook ervoor keizen om muziek af te spelen via Bluetooth of via USB of een SD-kaartje. Je kan dus snel opladen, handsfree bellen. Want door de ingebouwde microfoon kun je veilig bellen in de auto. En zeker wanneer je je telefoon de opdracht kan geven om iemand te gaan bellen. Je kan er ook voor kiezen om de navigatie via het apparaat automatisch af te spelen. Ideaal dus zo’n extra hulpmiddel in de auto. 

Wil je meer weten over de DINTO® Bluetooth FM Transmitter BC7? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Makkelijk te installeren
Cons
 • Geen heugen

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste carkit

Hoe kun je op een carkit besparen?

Carkits zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklasses. Meestal kost een degelijk exemplaar tussen de 25 en 30 euro. Een carkit is een luxe product. Als je het budget er niet voor hebt wacht dan met de aanschaf en spaar nog even door. Mocht je een klein budget hebben en toch een carkit aan willen schaffen overweeg dan een tweedehands model. Vaak doen deze het nog prima en jij bent uit de brand geholpen. Daarnaast kun je afwachten tot je een leuke aanbieding voorbij ziet komen. Sla je slag op het moment dat het zich loont. Bij sommige aanbieders is het zo dat je korting krijgt bij de aanschaf van meerdere carkits. Trommel dus wat vrienden en familie op en deel de kosten. Zo ben je lekker voordelig uit!

Welke soorten carkits zijn er?

Een carkit is een apparaatje dat het mogelijk maakt om in de auto te bellen. Wel zo handig én zo veilig dus want tegenwoordig willen we niets meer missen. En niks is zo gevaarlijk dan met je telefoon pielen terwijl je aan het rijden bent. Laat dat dus achterwege en bel gewoon via je carkit. Je verbindt je smartphone via bluetooth en de rest gaat vanzelf. Meestal sluit je een carkit aan op de sigarettenaansteker van je auto. Er zijn echter ook bedrade types (inbouw) of carkits die op een accu werken.

Het voordeel van een type die je op je sigarettenaansteker aansluit is dat dit heel makkelijk gaat en je verwijdert hem even makkelijk als dat je hem aansluit. Ideaal dus. Bovendien is hij altijd van stroom voorzien. Het nadeel is echter wel dat hij je sigarettenaansteker in beslag neemt wat nadelig kan zijn als je deze voor wat anders wilt gebruiken. Een inbouw carkit staat mooi. Ook deze is altijd van stroom voorzien. Het nadeel is wel dat je hem niet mee kunt nemen wat hem eventueel diefstalgevoelig kan maken.

Een carkit op accu biedt als voordeel dat hij je sigarettenaansteker niet in beslag neemt. Bovendien kun je hem flexibel in je auto plaatsen. Als je ritje erop zit neem je hem veilig mee zodat hij niet gestolen kan worden. Het nadeel is echter wel dat je er regelmatig aan moet denken om hem op te laden. Dan is er nog onderscheid te maken in de functies die een carkit kan hebben en in het model dat een carkit heeft. Denk aan een LCD scherm. Hiermee kun je de carkit makkelijk instellen en aflezen. Met name in het donker kan dit erg handig zijn. Essentieel is het echter niet. De types met display zijn over het algemeen duurder dan de exemplaren zonder display.

Welke carkit is de beste budget keuze?

Als je een klein budget hebt en je weet niet welke carkit je moet kiezen dan ben je bij de DrPhone BC7 5 aan het goede adres. Het gaat om een kwalitatieve en degelijke carkit. Hij is heel geschikt voor het opladen van je telefoon. Daarnaast kun je er uitstekend handsfree mee bellen zonder dat je bang hoeft te zijn voor ruis. Wel zo prettig dus. Verbinden gaat heel soepel en je kunt dus altijd veilig op weg. Dat is eerder een must dan een pre, helemaal in het tijdperk van nu. Op het handige display kun je hem eenvoudig aflezen. Zelfs in het donker kun je precies zien waar je mee bezig bent. De eenvoudige bediening maakt deze carkit aantrekkelijk.

Wat zijn de populairste carkit merken?

Als je carkit zegt dan zeg je Parrot. Dit merk is van alle markten thuis als het aankomt op elektronica in je auto. Maar ook daarbuiten kunnen ze er wat van. Denk aan de geavanceerde drones die ze ontworpen hebben. Parrot is een voorloper als het gaat om elektronica in je auto. Ze hebben als doel dat jij veilig onderweg kunt. Niet alleen hebben ze gewone drones in hun assortiment maar ook mini exemplaren. Hierdoor val je nog minder op. Innovatie en ontwikkeling staan hoog in het vaandel bij Parrot en je kunt altijd rekenen op de beste kwaliteit. Het kan zijn dat je wel eens gereedschap nodig hebt voor je drone. Ook in dat geval staat Parrot voor je klaar. Je wilt immers niet het risico lopen dat je het verprutst.

Of je nu op zoek bent naar een smartwatch of een yogamat, bij Siston hebben ze voor ieder wat wils. Dat is dan ook wat dit merk zo aantrekkelijk maakt. De keuze uit hun producten mag dan uiteen lopen, de kwaliteit die ze bieden is altijd consistent. Bovendien hoef je nooit bang te zijn dat je te veel betaald voor een Siston want de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Er is niet alleen rekening gehouden met praktisch gebruik. Het oog wil immers ook wat. Dat zie je terug in hun producten die een prachtig en aantrekkelijk ontwerp hebben. Het is dus niet alleen leuk om een Siston voor jezelf aan te schaffen maar hij zal het ook prima doen als cadeau!

Athletix heeft een vergelijkbaar assortiment met Siston. Ook bij hen kun je voor uiteenlopende producten zoals smartwatches, yogamatten en natuurlijk carkits bij hen terecht. Er is dus voor ieder wat wils. Ideaal want je kunt op de valreep altijd een geschikt cadeau vinden voor iemand. Bovendien komt een Athletix altijd tegen een goede prijs. Hun producten zijn gebruiksvriendelijk dus ook prima voor mensen die niet zo technisch zijn aangelegd. En wat te denken van hun draadloze oordopjes die als gegoten zitten en met een oplaadcase komen zodat je nooit met een lege batterij komt te zitten. Kortom, met Athletix zit je altijd goed!

Carkit tips voor de beste koop

Een carkit is onmisbaar. Je wilt er één aanschaffen maar je weet niet hoe. Het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is namelijk ontzettend veel keuze. Wij helpen je een handje op weg. Bedenk je voor de aankoop de volgende dingen. Wat is je budget? Wanneer wil je de carkit gebruiken? Welke functies vind je belangrijk?

 1. Bevestiging

  Als je voor een carkit gaat die je in je sigarettenaansteker bevestigt dan is het al duidelijk waar je hem plaatst. Mocht je echter voor een type op accu gaan bedenk dan goed waar je hem wilt plaatsen. Het is persoonlijk welke plaats je prettig vindt. Denk aan je zonneklep. Hieraan kun je je draadloze carkit vaak bevestigen. Sommige mensen ervaren dit echter als onprettig omdat hij boven je zit.

 2. Functies

  De functie van een carkit is dat je handsfree kunt bellen in je auto. Echter, een carkit beschikt vrijwel altijd over meer functies. Mooi meegenomen natuurlijk maar bedenk voor jezelf hoe belangrijk je dit vindt. Hoe meer functies, hoe meer je betaalt over het algemeen. Zonde dus als je de helft van de functies nooit gebruikt want dan kun je net zo goed voor een eenvoudig exemplaar kiezen. Een carkit beschikt over een bluetooth functie zodat je er mee kunt bellen. je kunt deze functie echter ook gebruiken om muziek te streamen via je smartphone of tablet. Op ieder gewenst moment kun je genieten van je favoriete band! Als je geruisloos wilt bellen kies dan voor een exemplaar met ruisonderdrukking. Niets is zo vervelend als een gesprek voeren met allerlei vervelende achtergrondgeluiden. Je wilt degene aan de andere kant goed kunnen horen en je wilt zelf ook goed verstaanbaar zijn.

 3. Aansluitmogelijkheden

  Soms beschik je over een ”ouderwetse” bron die je wilt gebruiken om muziek mee af te spelen via je carkit. Let even op dat je carkit over de gewenste aansluiting beschikt. Anders heb je er namelijk nog niets aan. Denk aan een USB aansluiting als je muziek van je MP3 speler of USB stick wilt gebruiken. Daarnaast is een USB aansluiting handig als je je telefoon onderweg op wilt laden. Heb je muziek op een geheugenkaartje staan? Dan moet je carkit uiteraard over een kaartlezer beschikken. Met bluetooth kom je echter een heel eind. Grote kans dat je gewoon muziek af wilt spelen via Spotify of YouTube. In dat geval kun je dit gewoon streamen met je smartphone.

Laatste carkit trends van 2024

De technologie van vandaag is morgen alweer oud. De nieuwste auto’s beschikken over een ingebouwde carkit zodat je veilig kunt bellen. De meeste auto’s zijn hier echter niet op ingericht. Maar de technologie ontwikkelt zich wel verder. Gelukkig is daar iets op bedacht. Namelijk de carkit. Het gebruik van dit apparaatje is heel eenvoudig. Voor een zachte prijs maak je het mogelijk om veilig te kunnen bellen. Daarnaast zorgt een carkit ervoor dat je ouderwetse bronnen nieuw leven in kunt blazen. Denk aan een USB stick of MP3 speler. Bovendien wordt een bluetoothverbinding in je auto mogelijk. Je bent dus in één klap voorzien van alle moderne gemakken. Super handig!

Er is ook aandacht besteed aan het design van carkits. De één zal het een worst wezen en de ander wil niet dat het interieur van zijn auto verpest wordt door een lelijk apparaat. Met de nieuwste carkits hoeft dat dan ook niet. Er is rekening mee gehouden dat het oog ook wat wil. Daar hoef je het dus in ieder geval niet meer om te laten!

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Beste hakmolen 2024 uit de Test

Volgende test

Beste pelletkachels van 2024 uit de test