Beste pelletkachels van 2024 uit de test

Last update: juli 2024

Het koude weer komt er weer aan en je wilt dan het liefst lekker op de bank zitten met gezellige warmte en een kop warme chocolademelk in je hand. Een heerlijke warme douche, je favoriete warme pyjama en een warm dekentje helpen natuurlijk veel. Maar echte warmte krijg je van je kachel. En dan hebben we het niet over gewone verwarming die standaard in je huis zit. Dit geeft namelijk een heel ander soort warmte af dan wanneer je de kachel lekker opstookt. Als je ook nog een beetje duurzaam wilt stoken en geld wilt besparen doe je er goed aan voor een pelletkachel te kiezen. Het is een voordelige koop omdat je in de meeste gevallen subsidie van de overheid krijgt voor de aanschaf van de kachel. Kortom, voordelen genoeg. Benieuwd naar de beste pelletkachel? Lees verder!

Best Geteste Pelletkachel

Pelletkachel Julia Next Zwart

De Julia Next pelletkachel is zeer scherp geprijsd voor de kwaliteit wat deze kachel levert. Er zijn inmiddels al vele eigenaren die zeer tevreden zijn. Tevens door zijn compacte afmeting zal de Julia in iedere ruimte passen. Deze kleine pelletkachel is een sieraad voor uw woonkamer. De brander is gemaakt van duurzaam gietijzer. Door de continu draaiende pelletmotor is de Julia Next erg stil.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Pelletkachel Julia Next Zwart de beste pelletkachel is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de Mondena Pelletkachel is de Pelletkachel PS-50 Zwart. Kijk onderstaand voor meer pelletkachel testresultaten!

Top Beste Productvergelijking

Pelletkachel Julia Next Zwart

De Julia Next pelletkachel is zeer scherp geprijsd voor de kwaliteit wat deze kachel levert. Er zijn inmiddels al vele eigenaren die zeer tevreden zijn. Tevens door zijn compacte afmeting zal de Julia in iedere ruimte passen.

Norrlands Power pelletkachel PS-50 Zwart

Met een gemiddeld vermogen van 8 kW en een maximaal vermogen van 10.9 kW is dit een ideale kachel om uw woonkamer, kantoor, zomerhuis, werkplaats te verwarmen.

Mondena Pelletkachels - Inserto D10

Mondena inbouw-pelletkachel model Inserto D10 2020
Handgemaakt Italiaans design, Topkwaliteit van Europese bodem, Rechtstreeks uit eigen fabriek, Duurzaam uw huis verwarmen, Bespaar honderden euros op uw energierekening!

Mondena Pelletkachels - Darma D10

Mondena pelletkachel model Darma D10 2020
Handgemaakt Italiaans design, Topkwaliteit van Europese bodem, Rechtstreeks uit eigen fabriek, Duurzaam uw huis verwarmen op biomassa, Bespaar honderden euros op uw energierekening!

Leandro 9 kW - pelletkachel - zwart - luchtdicht

De ventilator van de kachel word uitgeschakeld op stand 1 om natuurlijke convectie mogelijk te maken en zo het lawaai van de blazer te vermijden. Een comfortabele en energiezuinige eigenschap. De kachel kan worden geprogrammeerd voor 7 dagen, met verschillende werkingstijden.

Beste pelletkachel aanraders van 2024

Pelletkachel Julia Next Zwart

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Als je thuis komt uit het koude weer na een wandeling of het maken van een sneeuwpop mag een kachel niet ontbreken. Met de Pelletkachel Julia Next Zwart zit je er warmpjes bij. Hij is super snel opgewarmd dus terwijl jij een warme douche neemt wordt je kamer gevuld met behaaglijke warmte. Het gemak dient de mens want hij wordt geleverd met een handige afstandsbediening zodat je je luie stoel of bed niet meer uit hoeft. En dat is wel zo prettig. Het deurtje is voorzien van een venster met glas zodat je de vlammen kunt zien. Dit geeft een gezellig effect en bovendien kun je het stookproces in de gaten houden. Hij is lekker stil in gebruik zodat je er fatsoenlijk een gesprek naast kun voeren!

Pros
 • De kachel heeft een mooi compact model zodat je hem altijd wel ergens kwijt kunt.
 • Daarnaast is hij zuinig in gebruik.
Cons
 • Het model van de kachel is wat eenvoudig en het kan zijn dat dit niet je smaak is.

Pellletkachel PS-50 Zwart

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 11 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 11 reviews

De Pelletkachel PS-50 Zwart staat gezellig en geeft een heerlijke warmte af. Het is heerlijk in de vakanties of in het weekend wanneer het buiten koud is. Maar ook ‘s avonds na het werk zet je hem makkelijk even aan. Dit in tegenstelling tot een houtkachel waarvoor je al flink meer moeite moet doen om hem op te stoken. Je hebt recht op een behoorlijke som aan subsidie waardoor je veel geld bespaart. Het uiteindelijke aankoopbedrag valt dus reuze mee. Behalve je portemonnee bespaar je bovendien ook het milieu. Je stookt namelijk CO2-neutraal. Een win-win situatie dus want het is goed voor jezelf en je omgeving! Door zijn neutrale design past deze pelletkachel in vrijwel ieder interieur.

Pros
 • Het gaat om een kwalitatieve pelletkachel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het deurtje beschikt over een raampje.
Cons
 • Hij neemt behoorlijk wat ruimte in beslag dus je moet er wel de ruimte voor hebben.

Mondena Pelletkachels – Inserto D10

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 9 reviews

De Mondena Pelletkachels – Inserto D10 is werkelijk een plaatje! Dat is ook niet zo gek want het gaat om handgemaakt Italiaans design. Deze inbouw pelletkachel geeft je huiskamer een boost. Zelfs als deze kachel uit staat is het een plaatje. Wanneer hij aan staat heb je de keuze uit vele mogelijkheden zodat je hem helemaal aanpast op je wensen. Zo kun je de capaciteit, ventilator en tijd instellen. Je hoeft niet bang te zijn dat je uren aan onderhoud kwijt bent want hij beschikt over een zelfreinigend systeem. De pellet toevoer gebeurd tevens automatisch. Je hebt zelf dus nergens meer omkijken naar. Met een energielabel A+ is hij lekker zuinig waardoor je je niet scheel hoeft te betalen aan een hoge energierekening!

Pros
 • Deze pelletkachel is een lust voor het oog en bovendien erg veelzijdig
 • Je bespaart er veel ruimte mee omdat het om een inbouwmodel gaat.
Cons
 • Voor de buizenset en de installatie worden extra kosten gerekend waardoor het geen goedkope aanschaf is.

Mondena Pelletkachels – Darma D10

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 18 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 18 reviews

De Mondena Pelletkachels – Darma D10 heeft een heel ander maar een net zo mooi design als zijn voorganger. Het is tevens afkomstig uit een Italiaanse fabriek. Je hoeft deze pelletkachel niet weg te moffelen want het is een lust voor het oog. Door zijn elegante vormgeving is het een blikvanger voor in je kamer. Je kiest uit 30 diverse dag- en nachtprogramma’s en stelt hem hiermee helemaal in naar eigen wens. Dankzij het praktische raampje in het deurtje kun je genieten van de vlammen in de kachel die een gezellig en warm effect geven. Het glas is zelfreinigend zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Scheelt toch weer! Kortom, als je hem eenmaal in je woonkamer hebt staan wil je niet meer zonder.

Pros
 • Deze kachel is duurzaam en beschikt over een double heat flow system wat inhoudt dat alle warmte optimaal wordt benut.
Cons
 • Er zijn behoorlijk wat extra kosten voor het installeren van de kachel en de extra materialen.

QLIMA Pelletkachel

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

De QLIMA Pelletkachel is eenvoudig in gebruik en doet wat hij moet doen. Het is een geweldige pelletkachel zonder poespas. Hij beschikt over een 24-uurs timer zodat je precies instel wanneer hij aan staat en wanneer uit. Dit is ideaal als je thuis wilt komen in een warm huis of juist niet wilt dat hij de hele nacht staat de branden terwijl jij in slaap bent gevallen. Niet alleen is hij wat gebruik betreft eenvoudig, ook het design is zo te omschrijven. Hij past zowel in een klassiek als modern interieur wat het een veelzijdige kachel maakt. Op jaarbasis kun je er behoorlijk wat geld mee besparen. Fijn voor jezelf en voor het milieu want schadelijk is hij namelijk niet. Uiteraard kun je ook voor deze kachel subsidie aanvragen wat het een voordelige koop maakt!

Pros
 • Het instellen van de parameters is inbegrepen wat je ongeveer 200 euro scheelt.
 • Daarnaast is het een gebruiksvriendelijke kachel.
Cons
 • Hij heeft een maximale brandduur van 22 uur.
 • Met een grotere kachel is dit langer.

Leandro 9 kW – pelletkachel

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews

Deze Italiaanse Leandro 9 kW – pelletkachel willen we je graag even laten zien. Het heeft namelijk met 91% een hoog rendement en er zit een capaciteit in van 14,5 kilogram. Er zit. Ook een stille modus op, waardoor je niet gestoord wordt door het geluid. Want de blazer kan flink wat geluid maken. Er zit daarnaast. Ook een energiezuinige kant aan. Want je kan ‘m ook op standbye zetten. Dan hoeft ‘ie niet elke keer weer helemaal aangezet worden. Verder is de kachel uitgerust met een handige ruimtesensor en kun je kiezen uit verschillende functies. Zodra de temperatuur is bereikt blijft de kachel aan maar dan zonder nog pellets te verbruiken. 

Wil je meer weten over de Leandro 9 kW – pelletkachel? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Stille kachel heeft weinig lawaai
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Marina 14Kw pelletkachel kanaliseerbaar

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 12 reviews

De Marina 14Kw pelletkachel kanaliseerbaar is er ook eentje die wij jou graag nog even willen laten zien. Waarom? Omdat deze gemaakt is in Italie en een zeer hoog rendement heeft. Dat betekent dat ‘ie duurzaam verbrand en zoveel mogelijk verbrand voor de beste warmte. Met een pellet reservoir van 25 kilogram weet je zeker dat ‘ie grote hoeveelheden kan verbranden en ook grotere ruimtes aan kan. Verder krijg je natuurlijk alles erbij wat je erbij wilt hebben. Denk aan verbinden op basis van wifi, afstandsbediening en een concentrische rookgasafvoer-kit. Je kan 7 dagen vooraf instellen en er zit een omgevingssensor in. Je kan natuurlijk de kachel ook op standbye zetten. Mocht je dat een fijn idee vinden. En er zit een brandbeveilingssensor op evenals een oververhittingsveiligheidsverzekering. De tank is 25 kg en daarmee kun je heel veel koude dagen doorkomen! 

Wil je meer weten over de Marina 14Kw pelletkachel kanaliseerbaar? Bekijk dit item hier

Pros
 • Heeft het label ecodesign 2022
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Mignon Wit – Pelletkachel

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 14 reviews

Deze mooie Mignon Wit – Pelletkachel komt in verschillende kleuren. En hoewel het hier om een kleine pelletkachel gaat, heeft deze pelletkachel wel een hoop vermogen. Wat het ideaal maakt om deze pelletkachel in een kleinere ruimte te zetten. Deze past in elke woning en past in elke woonkamer. Zeker wanneer je kiest voor de kleur wit. En daarbij is het een betaalbare pelletkachel. Waardoor je zonder te diep in buidel te tasten er toch lekker warm bij kunt zitten. Deze palletkachel is bijvoorbeeld ook geschikt voor een stacaravan of een blokhut. Maar ook voor in je tuinhuis of je werkkamer. Wat wil je er verder nog over weten? Het is een gietijzeren brander bak en je kunt kiezen uit. 5 verschillende fan snelheden. Ook kun je de temperatuur instellen, net zoals de thermostaat. Uit veiligheid is er gedacht aan een temperatuursensor. En je kunt optioneel ‘m verbinden met de wifi. Verder zit er ook een afstandsbediening bij. Het verbruik is ongeveer 1 kg in een uur. En de tankinhoud is 13 kilogram. Het totale gewicht is 45 kilogram. 

Wil je meer weten over de Mignon Wit – Pelletkachel? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mooie witte pelletkachel
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste pelletkachel

Hoe kun je op een pelletkachel besparen?

De aanschaf van een pelletkachel op zich zal je op de langere termijn sowieso al geld besparen. Het is namelijk een voordelige manier van stoken. Zeker als je vaak thuis bent en de verwarming dus vaak aan staat kan het behoorlijk in de papieren lopen als de kachel de hele dag aan staat. Met een pelletkachel heb je daar geen last van. Het is een investering die de moeite meer dan waard is. Bovendien bespaar je meestal ook nog op de aanschaf van een pelletkachel. Je kunt er namelijk subsidie voor aanvragen. En dit gaat niet om kleine bedragen. Het kan je soms de helft van de aankoopprijs opleveren. Het is daarnaast afhankelijk van welke pellets je stookt. Houd dus aanbiedingen goed in de gaten want dit kan je een hoop geld besparen!

Welke soorten kachels zijn er?

Een pelletkachel is een kachel die houtpellets gebruikt om te branden. Meestal gebeurt dit automatisch en heb je zelf nergens meer omkijken naar. Op het aanvullen van de pellets na dan. Het grote voordeel van een pelletkachel is het gebruiksgemak. In tegenstelling tot een reguliere houtkachel kun je hem met een druk op de knop aanzetten en meestal bedienen met een afstandsbediening. Super praktisch dus! Daarnaast ben je lekker duurzaam bezig voor zowel je portemonnee als voor het milieu. Je bespaart namelijk op de lange termijn veel geld en je stookt CO2-neutraal. Ben je meer van de oude stempel? Kies dan voor een houtkachel. Je steekt hem aan met papier of karton en kleine stukjes hout. Vervolgens kun je er dikkere stronken op leggen. Dit ruikt heerlijk en geeft een behaaglijke warmte. Wel kost het meer tijd om aan te steken dan een pelletkachel. Daarnaast moet je altijd goed hout in huis hebben om te kunnen stoken.

Ben je helemaal niet van die poespas en wil je gewoon wat extra warmte in huis? Een elektrische kachel is helemaal wat voor jou. Een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Super praktisch dus! Er is onderscheid te maken tussen elektrische kachels die een hele ruimte verwarmen of kacheltjes die een beetje extra warmte geven in bijvoorbeeld een schuur of hobbykamer. Houd er wel rekening mee dat dit meestal niet de goedkoopste manier van verwarmen is. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan wanneer de energierekening op de mat valt.

Mocht je wel die gezellige warmte van vuur willen maar geen gedoe met pellets of hout dan ben je bij een gaskachel aan het goede adres. Het enige wat je nodig hebt is de aansluiting op een gasleiding of gasfles. Super eenvoudig dus. Daarna kun je hem gewoon aanzetten op welke sterkte je maar wilt. Het geeft een behaaglijke warmte af en je kunt direct genieten van de warmte zonder dat je hoeft te wachten tot de fik er goed in zit. Kortom, wel de lusten maar niet de lasten!

Welke pelletkachel is de beste budget koop?

Uiteindelijk is het echte aankoopbedrag van een pelletkachel wat je betaalt na de aftrek van de subsidie. Als je toch op zoek bent naar een voordelig model al voordat de subsibie eraf is gegaan dan ben je bij de INVICTA Nola 7 aan het juiste adres. Het gaat om een eenvoudige maar zeer stijlvolle pelletkachel. Hij heeft een lekker hoog rendement en dat zul je dan ook aan het einde van het jaar op je energierekening merken. Het is een echte toevoeging aan je huis- of slaapkamer en geeft het net dat beetje extra in de koude wintermaanden. Het is een uitstekende keuze als je niet van poespas houdt. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 2 jaar garantie op. Kortom, een prima kachel voor een prima prijs!

Wat zijn de populairste pelletkachel merken?

Als je pelletkachel zegt dan zeg je Mondena. Dit topmerk mag zeker niet ontbreken in ons rijtje met favoriete pelletkachel merken. Niet alleen is er bij Mondena oog voor een optimaal rendement, ook haal je een echte blikvanger in huis. De kachels die ze ontwerpen zijn door Italiaanse designers ontworpen en geproduceerd. En één ding is zeker: de Italianen hebben smaak. De prijzen die ze voor een pelletkachel vragen lopen uiteen zodat er voor ieder wat wils is!
Een geduchte concurrent van Mondena is Qlima. Het merk staat niet alleen bekend om zijn pelletkachels maar eigenlijk hebben ze voor alles wat er met klimaat te maken heeft wel wat. Denk hierbij aan luchtvochtigheid, warmte, zuiveren, geurtjes. Veel apparaten hebben zelfs een alles-in-één functie zodat je in een koop klaar bent. En niets is fijner dan een gezond leefklimaat in huis. Sterker nog, het is geen luxe maar eerder een noodzakelijkheid.
Je kent Invicta wellicht van hun horloges. Dat is niet zo gek want daar zijn ze specialist in. Dat wil echter niet zeggen dat ze geen kwalitatieve pelletkachel op de markt kunnen brengen. Dat is namelijk precies wat ze hebben gedaan. Met het oog op duurzaamheid en het effectief en effciënt verwarmen van je huis is de pelletkachel van Invicta geboren. Daarmee bewijzen ze dat het tijd is voor verandering!

Pelletkachel tips voor de beste koop

Je wilt een pelletkachel aanschaffen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Wat voor je buurman de perfecte kachel is kan voor jou een miskoop zijn. Het hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren wat het beste bij je past. Met de volgende aandachtspunten kom je een heel eind!

 1. Inbouw of vrijstaand

  Kies je voor een inbouw kachel of een vrijstaand model? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Een inbouw exemplaar kan ruimte besparen. Daarnaast staat het heel chic. Het nadeel is dat je hem niet makkelijk meeneemt als je gaat verhuizen. Ook is het maar de vraag of de kachel dan uberhaupt nog past.

 2. Design

  Waar de een eerst kijkt naar het design van een pelletkachel zal het de ander een worst zijn: het design. Het is uiteraard helemaal niet erg om er aandacht aan te besteden. Houd echter wel in gedachten dat het praktische gebruik en rendement van de kachel voor moet gaan. Laat je dus niet verleiden!

 3. Formaat

  Meten is weten is ons motto. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan wanneer je de kachel eenmaal in huis hebt. Bedenk je dus van te voren waar je de kachel wilt plaatsen en hoeveel ruimte je minimaal nodig hebt. Houd er rekening mee dat je niet alleen de kachel meetelt maar ook de ruimte eromheen. Je kunt immers niet heel dicht op de kachel gaan zitten vanwege de warmte. Daarnaast is het wat veiligheid betreft belangrijk om voldoende afstand te houden.

 4. Financiering

  We stipten het eerder al even aan. De financiering van je pelletkachel. Voor de meeste modellen is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Wacht dus even met je een hoedje te schrikken als je de aankoopprijs van een kachel ziet. Reken eerst uit wat de kachel na aftrek van de subsidie kost!

Laatste pelletkachel trends van 2024

Een pelletkachel is helemaal in trek. En dat is niet voor niets. De overheid wil ons stimuleren om gebruik te maken van een pelletkachel. Dat is dan ook de reden dat er subsidie wordt verleend voor deze manier van stoken. Niet alleen fijn voor het milieu maar ook voor jezelf dus! Een pelletkachel zelf is van veel moderne gemakken voorzien waarover een houtkachel niet beschikt. Je kunt een pelletkachel dan ook het best zien als een moderne houtkachel. Hij komt meestal met afstandsbediening zodat je hem op afstand kunt bedienen. In sommige gevallen is het ook mogelijk hem te bedienen met je smartphone. Ideaal dus! Mocht je een keer wat anders willen kies dan een pelletkachel met verlichting. Dit geeft de kachel een extra boost. Extra opties zoals het gebruik van een timer maken het nog aantrekkelijker en makkelijker om hem te gebruiken. Je stelt precies in wanneer je thuis komt van je werkt en hebt gedoucht zodat je heerlijk warm kunt genieten van de behaaglijkheid van je nieuwe aanwinst!

Auteur

 • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

  Bekijk Berichten
Vorige test

Beste carkit 2024 uit de Test

Volgende test

Beste jumpstarter uit de test