Beste DECT Telefoon van 2023 uit de test

de beste dect telefoons van 2023 getest

In de moderne tijd beschikt bijna iedereen over een smartphone. Zelfs veel ouderen hebben een smartphone en gaan met de tijd mee. Je kunt dan ook haast niet meer zonder, lijkt wel. Maar wat als je daar helemaal niet op zit te wachten? Dat begrijpen wij wel. Er komen constant prikkels binnen waar je niet op zit te wachten. Je wilt kunnen bellen en dat is het. Ondanks dat DECT telefoons een uitstervend ras zijn, is het zeker niet onmogelijk om nog gebruik te maken van dit communicatiemiddel. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste DECT telefoons zijn en waar je op moet letten als je er 1 wilt aanschaffen.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Gigaset S850A GO de beste DECT telefoon is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Gigaset S850A GO is de AVM FRITZ!Fon C5. Kijk onderstaand voor de overige DECT telefoon testresultaten.

Beste DECT telefoon aanraders van 2023

Gigaset S850A GO

Met de Gigaset S850A GO doe je een degelijke en betrouwbare aankoop. Hij is ideaal als je op zoek bent naar een huistelefoon zonder poespas. Als je niet gediend bent van allerlei moderne technieken dan biedt deze kanjer uitkomst. Je installatie is heel eenvoudig en ook het gebruik is simpel en basic. De display is lekker duidelijk. Het is een fijne manier om voor iedereen bereikbaar te blijven zonder dat je afhankelijk bent van een smartphone. Als je er even niet bent kan er een boodschap van maximaal 55 minuten worden ingesproken.

Je kiest bovendien zelf de boodschap voor het antwoordapparaat. Eerlijk is eerlijk, deze huistelefoon is niet echt goedkoop. Maar het is wel een duurzame keuze waar je lang plezier van hebt. Hij is het dus zeker waard. Kortom, wij willen niet meer zonder!

Pros
 • Hij doet wat je van een DECT telefoon mag verwachten. Het is een telefoon zonder poespas. Bovendien erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Hij is vrij prijzig. Hij is alleen geschikt voor Nederlandse telefoonaansluitingen.

AVM FRITZ!Fon C5

De AVM FRITZ!Fon C5 valt gelijk op door zijn prachtige design. Je kunt er zowel via de vaste lijn als via internet mee bellen. Deze kanjer is dus van alle markten thuis en hij gaat met zijn tijd mee. Bovendien ondersteunt hij HD telefonie waardoor het geluid kraakhelder klinkt. Het zijn dus telefoontjes zonder enige ruis. Wel zo prettig. De vernieuwde volumeknoppen zorgen voor een ultiem gebruiksgemak. De display is royaal en lekker helder zodat je hem makkelijk in kunt stellen en aflezen. Het adresboek vanaf je Android is heel eenvoudig over te zetten.

Kortom, deze DECT telefoon bewijst dat een huistelefoon niet oubollig of suf hoeft te zijn. Zowel wat functies als design betreft gaat hij namelijk met zijn tijd mee. Dit maakt hem een hele geschikte tussenstap van een klassieke huistelefoon naar een smartphone.

Pros
 • Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heeft hij een elegant design waardoor hij niet stoort in je interieur.
Cons
 • Het menu is nogal lastig in te stellen. Een inkomend nummer is niet direct in het telefoonboek op te slaan.

Gigaset A415

De Gigaset A415 zal om te beginnen niet misstaan op een kastje of tafel. Door zijn zilver/grijze kleur krijgt hij een chique uitstraling. Daarnaast is deze huistelefoon zeer gebruiksvriendelijk. Je slaat er tot wel 100 contacten mee op in het digitale telefoonboek. Super praktisch dus. Daarnaast kun je 25 gemiste oproepen terugzien. Je stelt zelf het volume in zoals jij dat prettig vindt. Je kunt deze Gigaset naast telefoon ook als wekker gebruiken en er zelfs mee snoozen. Aan het handige LED lampje kun je aflezen of er notificaties zijn. Leuk extraatje: je kunt zelf een ringtone kiezen, zelfs voor de wekker.

Pros
 • Behalve als huistelefoon kun je hem ook als wekker gebruiken. Keuze uit diverse deuntjes.
Cons
 • Het is lastig om lange namen in te voeren.

Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6″ 300 mAh GAP (2 pcs) Wit

Dit is de Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6″ 300 mAh GAP (2 pcs) Wit. Een mooie telefoon die je kan gebruiken voor thuis. Omdat je voor deze lage prijs 2 exemplaren krijgt, kun je er bijvoorbeeld eentje in de woonkamer zetten, maar ook eentje in de slaapkamer. Wil je op kantoor een vaste lijn gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor deze draadloze telefoon van Philips. DECT is dan ook de afkorting van Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Wat betekent dat het een vaste telefoon is, maar dat je niet langer je druk hoeft te maken om een vervelend snoer. Het is dus een draadloze communicatie die je kunt vergelijken met een mobiele telefoon. Behalve dat je deze draadloze telefoon van Philips niet mee kunt nemen naar buiten de straat op natuurlijk. 

Wil je meer weten over de Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6″ 300 mAh GAP (2 pcs) Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Wil je de telefoon gebruiken zonder op te laden? Dan kun je er tot wel 10 uur mee doen
Cons
 • Is de telefoon helemaal leeg? Dan duurt het 8 uur voordat de telefoon weer is opgeladen

Philips XL4902S – Draadloze Senioren DECT Telefoon – 2 Handsets – Wit

We willen je ook even de Philips XL4902S – Draadloze Senioren DECT Telefoon – 2 Handsets – Wit. Een telefoon die zeer geschikt is voor oudere mensen die slecht kunnen zien. Dat komt namelijk omdat er een handig toestenpaneel op zit waardoor je gebruik kunt maken van extra grote toetsen. Ook kun je gemakkelijk het geluid harder zetten. Het enige nadeel is wel dat het menu niet Nederlands gemaakt kan worden. Het is dus goed om je opa of oma even te helpen met het instellen van alles. Maar dat. hoeft maar één keer. Ook kun je er gemakkelijk een telefoonboek in zetten, zodat iedereen weet wie er belt. En je kunt het geluid ook gelijk zetten met het gehoorapparaat om een vervelende piep te voorkomen. 

Wil je meer weten over de Philips XL4902S – Draadloze Senioren DECT Telefoon – 2 Handsets – Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudige installatie en makkelijk in gebruik
Cons
 • Geen Nederlandse menutaal

Profoon PDX300AE – DECT telefoon met 1 handset, leisteen

Ben je op zoek naar een simpele telefoon met een enkele handset? Dan is de Profoon PDX300AE – DECT telefoon met 1 handset, leisteen misschien een mooi item voor jou! Het is namelijk een stabiele en stevige telefoon met een handig verlicht display. Mocht je in de avond of nacht gebeld worden. Daarnaast kun je rekenen op kraakhelder geluid. Je wordt verder niet gestoord door bijvoorbeeld vervelende stoorzenders, zoals een mobiele telefoon of een babyfoon. Dat kan namelijk soms ruis op je lijn brengen. Maar niet met deze handige telefoon. Je kan ook je mobiele telefoon aan de kant leggen, waardoor je niet wordt afgeleid door het één of ander. Je kan deze telefoon ook gemakkelijk doorverbinden met andere DECT-telefoons. 

Wil je meer weten over de Profoon PDX300AE – DECT telefoon met 1 handset, leisteen? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Duurzame telefoon die lan mee kan gaan
Cons
 • Telefoon kan niet heel lang op stand-by

Alcatel F890S BNL

Een ouderwetse telefoon? Dat zie je toch nog in veel huishoudens. Bijvoorbeeld de Alcatel F890S BNL. Zo kun je namelijk toch bereikbaar zijn, zonder dat je je constant druk hoeft te maken over waar je smartphone is. Wil jij niet altijd afhankelijk zijn van je smartphone? Neem dan nog deze telefoon in huis. Voor de prijs hoef je het namelijk niet te laten! En zo ben je altijd bereikbaar. Uiteraard doet deze telefoon precies wat het belooft. Je kunt makkelijk en snel bellen zodra je het pakket hebt ontvangen. En je kunt ook de niet-storen functie gebruiken als je niet gestoord wilt worden. Evenals nummerblokkering. En je kan natuurlijk ook alle nummers van vrienden en familie in je telefoon zetten. Zo weet je altijd wie er jou belt! 

Wil je meer weten over deze DECT-telefoon? Bekijk dit item hier

Pros
 • Simpele telefoon die doet wat het moet doen

Cons
 • Knopjes niet groot genoeg voor ouderen

Amplicomms BigTel1502S BNL

Ben je op zoek naar een betaalbare duo-telefoon? Dan is de Amplicomms BigTel1502S BNL misschien wel iets voor jou! Deze telefoon is namelijk ideaal voor iedereen die nog een vaste lijn wilt hebben. Vaak zijn deze telefoons ook voorzien van extra grote toesten. Zodat ouderen goed de nummers kunnen zien. Deze telefoon heeft wel duidelijke knoppen, maar deze zijn niet extra groot. Houd daar dus rekening mee. Je kan wel rekening op een verlicht display, handsfree bellen en je kan tot wel 10 uur bellen voordat de telefoon leeg is. Wil je al jouw familieleden in de telefoon zetten? Dat is geen enkel probleem. Zo weet je altijd precies wie je aan de lijn hebt. Ook prettig: je kan tot wel 100 nummers in je telefoon zetten. Wil je iemand blokkeren? Dat kun je ook doen via deze telefoon.

Wil je meer weten over deze DECT-telefoon? Bekijk dit item hier

Pros
 • Plug and play, dus erg makkelijk in gebruik

Cons
 • Knopjes niet groot genoeg voor ouderen

Philips D1602B

Als je op zoek bent naar een DECT-telefoon dan ben je vooral op zoek naar een simple telefoon, zoals de Philips D1602B. En dat is dan ook precies wat je kunt verwachten van deze telefoon. Het is een telefoon waarvoor amper installatie nodig is. Je kunt de telefoon in het stopcontact steken. De telefoonkabel in het toestel en je kunt in theorie direct bellen en gebeld worden. Ideaal! Daarnaast kun je, wanner je een antenne hebt thuis, rekenen op fantastisch ontvangt. Ook prettig: je krijgt twee telefoons als je deze telefoon koopt. Zo kun je ook boven een telefoon neerzetten. Je kan ook nummerherkenning in de telefoon zetten. Zo weet je altijd van tevoren wie er belt. En je kunt ook automatisch de volumeregeling aanzetten. Wat de telefoon goed maakt voor ouderen. Houd er wel rekening mee dat er geen handsfree-functie op deze telefoon zit. En dat er ook geen extra grote toetsen op het toestel zitten. Dat maakt deze telefoon niet ideaal voor ouderen die slecht kunnen zien.

Wil je meer weten over deze DECT-telefoon? Bekijk dit item hier

Pros
 • Bellen zonder onnodig veel installatie 

Cons
 • Geen handsfree functie 

Gigaset SL910H 

De Gigaset SL910H is een huistelefoon next level. Om te beginnen heeft hij een prachtig design. Het touchscreen en de houder geven hem een moderne en luxe uitstraling. Daarnaast zorgt de grootte van het touchscreen ervoor dat hij zeer makkelijk is in gebruik. Deze huistelefoon is zo luxe dat hij wel wat weg heeft van een smartphone. Naast telefoon kun je hem overigens ook voor de kalender en als telefoonboek gebruiken. In het telefoonboek kun je 500 contacten kwijt. Bovendien kun je met de ECO mode een hoop geld besparen aan energie. Dit kan oplopen tot wel 80% winst!

Pros
 • Een prachtige DECT telefoon die veel weg heeft van een smartphone. Hij is zuinig in gebruik.
Cons
 • De bediening is even wennen. Alleen geschikt als uitbreiding voor een basisstation.

Fysic FX-5500 Big button

Als je een beetje kippig bent dan is het wel zo prettig dat je kunt zien waar je mee bezig bent. Met een normale telefoon of een smartphone zijn de toetsen vaak erg klein. Het is dus lastig om deze toetsen in te drukken of om te zien wat erop staat. Dat is met de Fysic FX-5500 Big button verleden tijd. Deze vaste telefoon beschikt over extra grote toetsen zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Daarnaast lichten de toetsen vanzelf op als de telefoon gaat en het display gaat knipperen. Niet alleen is deze DECT telefoon makkelijk in gebruik maar je stelt hem ook super eenvoudig in.

Pros
 • Lekker grote en duidelijke toetsen. Hij is heel geschikt voor mensen die bijziend zijn of grote vingers hebben.
Cons
 • De stand by tijd had wel wat langer gemogen. Gebruiksvriendelijkheid laat soms te wensen over.

Gigaset AS405 Duo

Dit is een superhandige huistelefoon voor Nederlandse telefoonaansluitingen. Je kan zelfs kiezen voor 3 telefoons mocht je een groot huis hebben. Mocht je een vaste telefoon willen dan is dit merk de telefoon bij uitstek. Bij de Gigaset AS405 Duo willen ze graag een gemakkelijk te bedienen telefoon. Zo kan je hem goed en handig gebruiken. Door grote contrasten in het scherm is deze telefoon van Gigaset goed te gebruiken wanneer jij bijvoorbeeld een bril gebruikt. Je kan ze niet missen, de groene en rode knop. Op deze manier is alles gemakkelijk te bedienen. Wanneer jij nog wat handiger bent met telefoons kan je zelfs berichtjes typen door op de cijfers te drukken. Dit is natuurlijk fijn als jij even niet jouw mobiele telefoon in de buurt hebt. 

Doordat Gigaset een superhandig systeem heeft kan je verschillende modellen gemakkelijk op elkaar aansluiten. Zo hoef je niet steeds weer nieuwe telefoons aan te schaffen. Je kan dus gewoon jouw oude toestel aansluiten op jouw nieuwe toestel. Daarnaast zijn deze ook zeker niet duur voor zo veel telefoons. 

Pros
 • Ze zijn gemakkelijk te bedienen. De knoppen zijn duidelijk te lezen. Je kan verschillende systemen op elkaar aansluiten.
Cons
 • Er zijn niet veel negatieve aspecten aan deze telefoon.

Gigaset E290E Duo

Mocht jij wat meer op leeftijd zijn en moeite hebben met het aflezen van knoppen dan zijn dit ideale telefoons. Je kan gemakkelijk communiceren en je kan het geluid heel hard zetten. Ook kan je het geluid op speaker zetten. Zo heb je nog meer volume en zijn gesprekken voor jou niet meer te missen. Daarnaast hebben ze bij deze telefoon natuurlijk nagedacht over het gemak van de knoppen. Zo zijn de knoppen te bedienen voor iedereen die slecht kan zien. De nummers zijn extra groot weergegeven en de rode en groene knop zijn zeker niet over het hoofd te zien. 

Door gebruik te maken van snelkeuze toetsen kan jij gelijk bellen naar degene die jij het liefste belt. Dit is gemakkelijk, maar ook heel goed in noodsituaties. Ook het telefoonboek is goed weergegeven. Zo staat die op een jumbostand waardoor jij al jouw contacten goed kan zien. Het telefoonboek biedt uitkomst voor 150 verschillende nummers en namen. Mocht je niet genoeg hebben aan twee telefoons, je kan de Gigaset E290E Duo uitbreiden tot maar liefst 4 verschillende telefoons. 

Pros
 • Er zijn veel functies, en super goed voor ouderen en senioren. Ook is hij geschikt voor maar liefst 4 verschillende telefoons.
Cons
 • De weergave is alleen in zwart wit, het design is ook niet zo mooi.

Gigaset AS190

Je merkt misschien al wel in onze lijst dat de telefoons van Gigaset verreweg het meest worden gebruikt als vaste telefoon. Je kan er dan ook alle kanten mee op en ze zijn goed en gemakkelijk in te stellen. Je kan oudere modellen naadloos aansluiten op nieuwe modellen en ze zijn over het algemeen voorzien van allerlei handige functies. Zo zien wij ook dat de reviews van deze telefoons vaak heel goed zijn. Veel consumenten gebruiken deze telefoons al vele tientallen jaren en altijd zonder al te veel problemen. 

Het voetstuk van dit model is zeer mooi en gemakkelijk overal neer te zetten. Daarnaast is de Gigaset AS190gemakkelijk in te stellen en te bedienen. Hij kan 80 verschillende contacten opslaan en daarnaast geeft hij nummers weer van inkomende gesprekken. Zo kan je zien of je wel of niet moet opnemen. Ook kan je het volume met één druk op de knop aanpassen. Je kan dit model ook weer uitbreiden tot 4 verschillende telefoons. 

Pros
 • Hij is zeer gemakkelijk te gebruiken en is niet duur.
Cons
 • Hij heeft geen kleurenscherm. De display is ook vrij klein.

Gigaset A540A Piano

De Gigaset A540A Piano komt in een set van 4 telefoons. Super handig dus voor een groot huishouden of op kantoor. De display van de telefoon kun je instellen op 4 kleuren. Zo past hij altijd in je interieur! Daarnaast beschikt dit type Gigaset over een antwoordapparaat zodat je nooit meet wat hoeft te missen. Bovendien hoef je niet op alle telefoons alles in te voeren. Ze staan namelijk met elkaar in verbinding. De telefoons zijn gemaakt van licht materiaal zodat je geen lamme arm krijgt als je aan het bellen bent. Hadden we al gezegd dat deze set een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft?

Fysic FX-5555 COMBO

De Fysic FX-5555 COMBO is speciaal maar niet uitsluitend gemaakt voor senioren. Wat hem onderscheid van andere telefoons is dat hij extra gebruiksvriendelijk is. De toetsen zijn extra groot en verlicht, en je kunt er handsfree mee bellen. Geen zorgen dus als het gezichts- en hoorvermogen wat afnemen. Deze eenvoudige huistelefoon helpt je uit de brand. In het telefoonboek zijn 50 contacten op te slaan. Ideaal voor familie, vrienden en de huisarts. Daarnaast is deze Fysic een robuuste huistelefoon zonder poespas. Allerlei extra opties die je toch nooit gebruikt zijn weggelaten.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste DECT Telefoon

De keuze is gemaakt. Er moet een DECT telefoon komen. Of het nu voor jezelf is of je ouders, opa of oma, je wilt hoe dan ook de beste keuze maken. En dat valt niet mee wat er is namelijk een zee aan aanbod. Hoe kies je de beste telefoon? Grote kans dat je met een aantal vragen zit. Wij kunnen wel raden welke vragen dat zijn. Bespaar jezelf een hoop tijd en zoek niet verder want je vindt de antwoorden hier.

Wat kost een gemiddelde DECT telefoon?

Een prijs van een gemiddelde DECT telefoon ligt tussen de 30 en 50 euro, afhankelijk van je voorkeuren en wensen. Je hebt echter al een eenvoudige DECT telefoon voor een paar tientjes. Dit kan oplopen tot honderden euro’s. Het hangt af van de functionaliteiten die op de telefoon zitten, hoeveel telefoons je krijgt en design. Vraag jezelf dus vooral af waarvoor je de telefoon wilt gebruiken en wat het doel van het gebruik is. Zo voorkom je dat je een dure telefoon aanschaft met onnodige opties.

Welke soorten telefoons zijn er?

Een telefoon is niet meer weg te denken in de huidige tijd. En dan hebben we het niet over een normale telefoon maar de smartphone. Zo’n 15 jaar geleden was het nog heel hip dat je een smartphone had, de eerste exemplaren begonnen toen gangbaar te worden. Sindsdien is het razendsnel gegaan. Met een smartphone kun je naast bellen ook internetten, social media gebruiken, foto’s maken en nog veel meer dingen.

Niet zo gek dus dat sommige mensen terug verlangen naar de goede oude tijd waarin DECT telefoons oftwel huistelefoons of vaste telefoons werden gebruikt. Het grote voordeel van dit type telefoon is dat hij wordt gebruikt waar hij voor bedoeld is. Namelijk bellen. Smartphones zijn eigenlijk een soort mini computers die je de hele dag met je meedraagt. Een DECT telefoon biedt uitkomst als je niet constant bereikbaar wilt zijn. Bovendien heb je echt contact met mensen door met ze te bellen in plaats van berichten te sturen.

Voor de mensen die in een tussenfase zitten is er gelukkig ook een oplossing. Namelijk Vast Mobiel Integratie. Je bent via je huisnummer bereikbaar. De oproep komt echter binnen op je mobiel. Super handig dus want ook buiten de deur kunnen mensen je bereiken op dit nummer. Bovendien kun je ook vanuit het huisnummer via je mobiel bellen. Het voordeel van Vast Mobiel Intregratie is dat je geen aparte telefoons aan hoeft te schaffen. Mits je over een smartphone beschikt uiteraard.

Welke DECT telefoon is de beste budget keuze?

Tegenwoordig hoeft het helemaal niet meer duur te zijn om gebruik te maken van een mobiele telefoon. Sterker nog, dit is vaak zelfs voordeliger. Je kunt je dus afvragen welk belang je erbij hebt om gebruik te maken van een DECT telefoon. Ga je toch voor deze optie? Lees dan onderstaande tips om niet onnodig veel geld te betalen.

Om te beginnen raden we Vast Mobiel Integratie aan. Deze optie zorgt er namelijk voor dat je gewoon bereikbaar blijft op je huistelefoon. Daarnaast kun je vanuit je huisnummer bellen. Het grote voordeel is dat je geen huistelefoon hoeft aan te schaffen omdat alles via je smartphone loopt. Dat scheelt je dus de aanschaf voor een DECT telefoon!

Veel DECT telefoons worden in een set geleverd. En dat kan veel schelen. Als je toch meerdere telefoons nodig hebt is het vaak voordeliger deze in een set te kopen dan wanneer je ze los van elkaar koopt.

Let goed op bij welke aanbieder je telefoonkosten moet betalen. Hier kan namelijk flink verschil in zitten. En het zou zonde zijn als je te veel betaald voor dezelfde service. Verdiep je dus goed in de kosten, het aanbod en wat het meest voordelig is voor jouw situatie.

Als je voor een leuk geprijsde DECT telefoon wilt gaan dan raden wij de Motorola IT 5.1 aan. Voor een zacht prijsje kun je genieten van een eenvoudige huistelefoon die doet wat hij moet doen. Het is een prima toestel als je niet al te hoge verwachtingen hebt van extra opties.

Wat zijn de populairste DECT telefoon merken?

Gigaset steekt met kop en schouders uit boven de rest van de merken op het gebied van DECT telefoons. Ze zorgen ervoor dat je bereikbaar bent op de manier die je gewend bent. Hun telefoons zijn draadloos waardoor je je flexibel door het huis kunt bewegen. Het Duitse merk biedt een breed assortiment aan telefoons. Dit loopt uiteen van 1 telefoon tot hele sets waardoor je in je hele huis of op kantoor bereikbaar bent. Bij het gebruik kun je rekenen op een sterk signaal zonder ruis. Daarnaast zorgt de DECT technologie ervoor dat je niet afgeluisterd kan worden.

Naast Gigaset is Fysic een populair DECT telefoon merk. Bij Fysic hebben ze als hoogste doel dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Hun doelgroep zijn dan ook voornamelijk senioren. Hun assortiment is erop aangepast dat iedereen nog gebruik kan maken van hun producten. Dit zie je terug in de grote toetsen, verlichting en het geluid dat je extra hard kunt zetten. Voor slechtzienden of mensen met een verminderd gehoor blijft het dus mogelijk om deel te nemen aan het sociale verkeer. Kortom, Fysic maakt je leven een stuk makkelijker, leuker en veiliger.

Beste DECT Telefoon koop tips

Met de volgende tips en aandachtspunten kom je erachter welke DECT telefoon het beste bij jou past!

 1. Bereik

  De voordelen van een DECT telefoon zijn inmiddels wel duidelijk geworden. Er kleeft echter ook een nadeel aan. Namelijk het bereik. Als je veel thuis bent en je wilt hier bereikbaar zijn dan is een DECT telefoon ideaal. Daarnaast biedt het op zakelijk gebied uitkomst. Als je niet wil dat je personeel wordt afgeleid door smartphones maar wel telefonisch bereikbaar moeten zijn biedt een DECT telefoon uitkomst. Vraag je dus af wat het doel is voor de aanschaf van de telefoon en of dit past bij een DECT telefoon.

 2. Aantal telefoons

  Als je alleen woont en je doet af en toe een belletje dan is 1 telefoon voldoende. Woon je in een groot huis en heb je een groot gezin? Dan is een DECT telefoon set ideaal. Een set bestaat soms uit 2 telefoons. Ideaal voor op de slaapkamer in noodgevallen en een andere in de huiskamer. Zijn er meerdere mensen in het huishouden die gebruik maken van de telefoon? Ga dan voor een uitgebreide set. Er zijn sets van 5 of 6 telefoons waarmee iedereen wordt voorzien van het gemak om vanuit zijn kamer of bureau te kunnen bellen.

 3. Senioren opties

  Met name voor mensen op leeftijd kan het soms lastig zijn om dingen in detail te zien. Dan is het wel zo prettig dat de toetsen van de telefoon extra groot zijn en verlicht. Op deze manier zijn ze beter te onderscheiden. Er zijn telefoons waarbij het display gaat knipperen als hij afgaat. Daarnaast zijn deze telefoons in te stellen op extra luid. Ook wanneer iemand dus niet meer zo goed hoort krijgt hij alles goed mee.

 4. Extra opties

  Of je belang hebt bij de extra opties hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Zo beschikken sommige telefoons over nummerherkenning. Dit kan erg handig zijn om te zien wie er heeft gebeld. Daarnaast beschikken de meeste exemplaren over de optie om nummers toe te voegen aan het telefoonboek. Let er op hoeveel contacten dit maximaal kunnen zijn zodat je alle nummers erin kwijt kunt. Als je een set aanschaft kun je deze bovendien vaak synchroniseren. Je hoeft dan niet alle nummers in alle telefoons te zetten maar je kunt dit in 1 keer doen.

Laatste DECT Telefoon Trends van 2023

De meest moderne varianten van de DECT telefoon zijn haast niet te onderscheiden van een smartphone wat design betreft. Ze beschikken over een touchscreen en je kunt foto’s toevoegen aan de contacten. Zo zie je in 1 oogopslag wie er belt. Je moet dus echt niet denken dat de DECT telefoons van gisteren zijn. Bovendien bieden veel exemplaren de mogelijkheid voor de verbinding met Bluetooth of het aansluiten van USB. Zo worden bijvoorbeeld contacten heel eenvoudig overgezet zonder dat je hier verder omkijken naar hebt. Op sommige DECT telefoons kun je zelfs screensavers en diashows uploaden. Leuk dus voor in de woonkamer want naast telefoon dient hij ook als digitale fotolijst. Wij zijn in ieder geval een groot fan geworden van de DECT telefoon!

Een mooie trend de afgelopen jaren is de opkomst van de camera op de vaste telefoon. Een vaste telefoon is natuurlijk al lang niet vast meer. Zo zit hij verbonden aan een draad, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Voor de rest kan je hem door het hele huis meenemen. Het is zelf mogelijk om met luxere modellen foto’s te maken. 

Wat wij ook steeds vaker zien is dat de telefoons beschikken over een wifi verbinding. Je kan dus gewoon op internet op je vaste telefoon. Dat is natuurlijk superhandig als je even geen smartphone bij de hand hebt en iets op moet zoeken. Ook zien we steeds vaker gebeuren dat er telefoon zijn die enorm veel geheugen hebben. Dit is fijn wanneer je veel contacten moet opslaan. 

Conclusie

Ook bij deze telefoon komen we weer tot de conclusie dat er een groot verschil zit in kosten. Wanneer jij al een smartphone hebt en die dagelijks gebruikt dan kan je prima uit met een wat goedkoper model later in onze lijsten. Wanneer je echt gebruik wil maken van alleen een vaste lijn dan is het goed om te kiezen voor één die misschien iets meer functies heeft. Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet allemaal veel contacten opslaan. Ook zijn ze niet allemaal voorzien van een kleurenscherm. 

Een andere conclusie die wij konden trekken is dat er vaste telefoons zijn met allerlei leuke handigheidjes, maar hier heb je niet per se heel veel aan. Daarom raden wij het af om te kiezen voor bijvoorbeeld een model waarop je screensaver of diashows kan uploaden. Dit is totaal overbodig. Mocht je dit wel leuk lijken dan staat het je natuurlijk vrij om te kiezen voor zo’n model. 

Vorige test

Beste Sporthorloge van 2023 uit de test

Volgende test

Beste Elektrische Scooter van 2023 uit de test