Beste DECT Telefoon van 2024 uit de test

Last update: juli 2024

In de moderne tijd beschikt bijna iedereen over een smartphone. Zelfs veel ouderen hebben een smartphone en gaan met de tijd mee. Je kunt dan ook haast niet meer zonder, lijkt wel. Maar wat als je daar helemaal niet op zit te wachten? Dat begrijpen wij wel. Er komen constant prikkels binnen waar je niet op zit te wachten. Je wilt kunnen bellen en dat is het. Ondanks dat DECT telefoons een uitstervend ras zijn, is het zeker niet onmogelijk om nog gebruik te maken van dit communicatiemiddel. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste DECT telefoons zijn en waar je op moet letten als je er 1 wilt aanschaffen.

Best Geteste Gigaset

Gigaset S850A GO

Een verfijnd toestel, dat is de Gigaset S850A IP Ready. Zoals gewend van Gigaset, heeft dit toestel weer een goede geluidskwaliteit en de mogelijkheid om geluid op persoonlijke voorkeur(en) aan te passen. Met de Gigaset GO-technologie is er een keuze tussen dect telefonie met slechts n nummer en VoIP bellen via internet met wel zes nummers voor parallelle lijnen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Gigaset S850A GO de beste DECT telefoon is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Gigaset S850A GO is de AVM FRITZ!Fon C5. Kijk onderstaand voor de overige DECT telefoon testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Gigaset S850A GO

Een verfijnd toestel, dat is de Gigaset S850A IP Ready. Zoals gewend van Gigaset, heeft dit toestel weer een goede geluidskwaliteit en de mogelijkheid om geluid op persoonlijke voorkeur(en) aan te passen.

AVM FRITZ!Fon C5 - DECT Telefoon

De FRITZ!Fon C5 overtuigt met zijn elegante design en fantastische veelvoud aan functies: telefonie in HD, volledige integratie in het thuisnetwerk en muziek- en Smart Home-features zorgen voor optimaal entertainment – in de waarste zin van het woord.

Gigaset A415 - Duo DECT telefoon

Veel betere kwaliteit dan de Philips telefoon die wij voorheen hadden. Had ik dat geweten, dan had ik dit product al veel eerder gekocht! Prima geluid, eenvoudige installatie en wat ook handig is, je hoeft maar een keer de telefoonnummers in te programmeren en je kunt de hele lijst naar de tweede handset doorsturen.

Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6

Als je een fan bent van IT en elektronica, blijf up-to-date in de wereld van technologie en mis zelfs de kleinste details niet, koop Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6" 300 mAh GAP (2 pcs) Wit tegen een onklopbare prijs.

Philips XL4902S - Draadloze Senioren DECT Telefoon

De Philips XL490S draadloze telefoon biedt optimaal gebruiksgemak dankzij een display en toetsen van extra groot formaat, een comfortabele handset en handige functies zoals volumeboost, compatibiliteit met gehoorapparaten, meerdere telefoonboekvermeldingen en privacy-instellingen.

Beste DECT telefoon aanraders van 2024

Gigaset S850A GO

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 4 reviews

Met de Gigaset S850A GO doe je een degelijke en betrouwbare aankoop. Hij is ideaal als je op zoek bent naar een huistelefoon zonder poespas. Als je niet gediend bent van allerlei moderne technieken dan biedt deze kanjer uitkomst. Je installatie is heel eenvoudig en ook het gebruik is simpel en basic. De display is lekker duidelijk. Het is een fijne manier om voor iedereen bereikbaar te blijven zonder dat je afhankelijk bent van een smartphone. Als je er even niet bent kan er een boodschap van maximaal 55 minuten worden ingesproken.

Je kiest bovendien zelf de boodschap voor het antwoordapparaat. Eerlijk is eerlijk, deze huistelefoon is niet echt goedkoop. Maar het is wel een duurzame keuze waar je lang plezier van hebt. Hij is het dus zeker waard. Kortom, wij willen niet meer zonder!

Pros
 • Hij doet wat je van een DECT telefoon mag verwachten.
 • Het is een telefoon zonder poespas.
 • Bovendien erg gebruiksvriendelijk.
Cons
 • Hij is vrij prijzig.
 • Hij is alleen geschikt voor Nederlandse telefoonaansluitingen.

AVM FRITZ!Fon C5

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 31 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 31 reviews

De AVM FRITZ!Fon C5 valt gelijk op door zijn prachtige design. Je kunt er zowel via de vaste lijn als via internet mee bellen. Deze kanjer is dus van alle markten thuis en hij gaat met zijn tijd mee. Bovendien ondersteunt hij HD telefonie waardoor het geluid kraakhelder klinkt. Het zijn dus telefoontjes zonder enige ruis. Wel zo prettig. De vernieuwde volumeknoppen zorgen voor een ultiem gebruiksgemak. De display is royaal en lekker helder zodat je hem makkelijk in kunt stellen en aflezen. Het adresboek vanaf je Android is heel eenvoudig over te zetten.

Kortom, deze DECT telefoon bewijst dat een huistelefoon niet oubollig of suf hoeft te zijn. Zowel wat functies als design betreft gaat hij namelijk met zijn tijd mee. Dit maakt hem een hele geschikte tussenstap van een klassieke huistelefoon naar een smartphone.

Pros
 • Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Daarnaast heeft hij een elegant design waardoor hij niet stoort in je interieur.
Cons
 • Het menu is nogal lastig in te stellen.
 • Een inkomend nummer is niet direct in het telefoonboek op te slaan.

Gigaset A415

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 378 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 378 reviews

De Gigaset A415 zal om te beginnen niet misstaan op een kastje of tafel. Door zijn zilver/grijze kleur krijgt hij een chique uitstraling. Daarnaast is deze huistelefoon zeer gebruiksvriendelijk. Je slaat er tot wel 100 contacten mee op in het digitale telefoonboek. Super praktisch dus. Daarnaast kun je 25 gemiste oproepen terugzien. Je stelt zelf het volume in zoals jij dat prettig vindt. Je kunt deze Gigaset naast telefoon ook als wekker gebruiken en er zelfs mee snoozen. Aan het handige LED lampje kun je aflezen of er notificaties zijn. Leuk extraatje: je kunt zelf een ringtone kiezen, zelfs voor de wekker.


Pros
 • Behalve als huistelefoon kun je hem ook als wekker gebruiken.
 • Keuze uit diverse deuntjes.
Cons
 • Het is lastig om lange namen in te voeren.

Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6″ 300 mAh GAP (2 pcs) Wit

Reviews

2.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.0

Gemiddelde van 1 reviews

Dit is de Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6″ 300 mAh GAP (2 pcs) Wit. Een mooie telefoon die je kan gebruiken voor thuis. Omdat je voor deze lage prijs 2 exemplaren krijgt, kun je er bijvoorbeeld eentje in de woonkamer zetten, maar ook eentje in de slaapkamer. Wil je op kantoor een vaste lijn gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor deze draadloze telefoon van Philips. DECT is dan ook de afkorting van Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Wat betekent dat het een vaste telefoon is, maar dat je niet langer je druk hoeft te maken om een vervelend snoer. Het is dus een draadloze communicatie die je kunt vergelijken met een mobiele telefoon. Behalve dat je deze draadloze telefoon van Philips niet mee kunt nemen naar buiten de straat op natuurlijk. 

Wil je meer weten over de Draadloze telefoon Philips D1612W/34 1,6″ 300 mAh GAP (2 pcs) Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Wil je de telefoon gebruiken zonder op te laden? Dan kun je er tot wel 10 uur mee doen
Cons
 • Is de telefoon helemaal leeg? Dan duurt het 8 uur voordat de telefoon weer is opgeladen

Philips XL4902S – Draadloze Senioren DECT Telefoon – 2 Handsets – Wit

Reviews

3.8 

Gemiddelde van 53 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 53 reviews

We willen je ook even de Philips XL4902S – Draadloze Senioren DECT Telefoon – 2 Handsets – Wit. Een telefoon die zeer geschikt is voor oudere mensen die slecht kunnen zien. Dat komt namelijk omdat er een handig toestenpaneel op zit waardoor je gebruik kunt maken van extra grote toetsen. Ook kun je gemakkelijk het geluid harder zetten. Het enige nadeel is wel dat het menu niet Nederlands gemaakt kan worden. Het is dus goed om je opa of oma even te helpen met het instellen van alles. Maar dat. hoeft maar één keer. Ook kun je er gemakkelijk een telefoonboek in zetten, zodat iedereen weet wie er belt. En je kunt het geluid ook gelijk zetten met het gehoorapparaat om een vervelende piep te voorkomen. 

Wil je meer weten over de Philips XL4902S – Draadloze Senioren DECT Telefoon – 2 Handsets – Wit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Eenvoudige installatie en makkelijk in gebruik
Cons
 • Geen Nederlandse menutaal

Profoon PDX300AE – DECT telefoon met 1 handset, leisteen

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 118 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 118 reviews

Ben je op zoek naar een simpele telefoon met een enkele handset? Dan is de Profoon PDX300AE – DECT telefoon met 1 handset, leisteen misschien een mooi item voor jou! Het is namelijk een stabiele en stevige telefoon met een handig verlicht display. Mocht je in de avond of nacht gebeld worden. Daarnaast kun je rekenen op kraakhelder geluid. Je wordt verder niet gestoord door bijvoorbeeld vervelende stoorzenders, zoals een mobiele telefoon of een babyfoon. Dat kan namelijk soms ruis op je lijn brengen. Maar niet met deze handige telefoon. Je kan ook je mobiele telefoon aan de kant leggen, waardoor je niet wordt afgeleid door het één of ander. Je kan deze telefoon ook gemakkelijk doorverbinden met andere DECT-telefoons. 

Wil je meer weten over de Profoon PDX300AE – DECT telefoon met 1 handset, leisteen? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Duurzame telefoon die lan mee kan gaan
Cons
 • Telefoon kan niet heel lang op stand-by

Alcatel F890S BNL

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 9 reviews

Een ouderwetse telefoon? Dat zie je toch nog in veel huishoudens. Bijvoorbeeld de Alcatel F890S BNL. Zo kun je namelijk toch bereikbaar zijn, zonder dat je je constant druk hoeft te maken over waar je smartphone is. Wil jij niet altijd afhankelijk zijn van je smartphone? Neem dan nog deze telefoon in huis. Voor de prijs hoef je het namelijk niet te laten! En zo ben je altijd bereikbaar. Uiteraard doet deze telefoon precies wat het belooft. Je kunt makkelijk en snel bellen zodra je het pakket hebt ontvangen. En je kunt ook de niet-storen functie gebruiken als je niet gestoord wilt worden. Evenals nummerblokkering. En je kan natuurlijk ook alle nummers van vrienden en familie in je telefoon zetten. Zo weet je altijd wie er jou belt! 

Wil je meer weten over deze DECT-telefoon? Bekijk dit item hier

Pros
 • Simpele telefoon die doet wat het moet doen
Cons
 • Knopjes niet groot genoeg voor ouderen

Amplicomms BigTel1502S BNL

Reviews

3.7 

Gemiddelde van 26 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 26 reviews

Ben je op zoek naar een betaalbare duo-telefoon? Dan is de Amplicomms BigTel1502S BNL misschien wel iets voor jou! Deze telefoon is namelijk ideaal voor iedereen die nog een vaste lijn wilt hebben. Vaak zijn deze telefoons ook voorzien van extra grote toesten. Zodat ouderen goed de nummers kunnen zien. Deze telefoon heeft wel duidelijke knoppen, maar deze zijn niet extra groot. Houd daar dus rekening mee. Je kan wel rekening op een verlicht display, handsfree bellen en je kan tot wel 10 uur bellen voordat de telefoon leeg is. Wil je al jouw familieleden in de telefoon zetten? Dat is geen enkel probleem. Zo weet je altijd precies wie je aan de lijn hebt. Ook prettig: je kan tot wel 100 nummers in je telefoon zetten. Wil je iemand blokkeren? Dat kun je ook doen via deze telefoon.

Wil je meer weten over deze DECT-telefoon? Bekijk dit item hier

Pros
 • Plug and play, dus erg makkelijk in gebruik
Cons
 • Knopjes niet groot genoeg voor ouderen

Philips D1602B

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 243 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 243 reviews