Top 10 uit de Test

Beste Elektrische Scooter van 2020 uit de test

0
beste elektrische scooters van 2020 getest

Zeker als je in de stad woont beweeg je je een stuk sneller op een scooter dan met de auto. In het spitsuur sta je vaak urenlang in de file. Met een scooter glip je mooi overal tussendoor. En als je helemaal hip wilt zijn rijd je op een elektrische scooter! De elektrische fiets is al een veelvuldig gebruikt vervoersmiddel. Het gebruik van de elektrische scooter neemt ook in grote mate toe. Hij is stil en bovendien fijn voor het milieu. Maar waar moet je precies op letten als je een elektrische scooter aanschaft? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

Beste Elektrische Scooter van 2020

I-CiGO Stad scooter CITYCOCO

Met de I-CiGO Stad scooter CITYCOCO maak je in ieder geval helemaal de blits! Het is een investering maar dan heb je ook wat. Je bent namelijk maar 1 euro per 200 km aan elektriciteitskosten kwijt. Hij haalt een snelheid tot 45 km per uur. Zo kom je nog eens ergens. Binnen 5 a 6 uur is hij opgeladen en kun je er makkelijk 50 km mee rijden. Bovendien draag je bij aan een beter milieu. Met 1500 watt gaat het om een echte krachtpatser. Je kunt kiezen uit 6 hippe kleurtjes. De 12 inch banden met lucht en schokdempers zorgen ervoor dat hij wel tegen een stootje kan.

Ecruiser X1 GROEN

De Ecruiser X1 GROEN heeft een groene kleur en is ook heel groen in gebruik. Zijn brede banden en vormgeving geven hem een stoere uitstraling. Daarnaast ligt hij lekker stevig op de weg waardoor je niet het gevoel hebt dat je ieder moment om kunt kiepen. Je krijgt hem met 1 jaar garantie en je hoeft geen helm te dragen. Laat je haren dus maar lekker wapperen. Om de veiligheid te waarborgen zit er een stuurslot in het stuur. Geen dief die het nog voor elkaar krijgt om hem te stelen dus. Hij beschikt over een slimme accu die vanzelf stopt met laden als hij vol is.

Elephant – Elektrische Scooter

De Elephant – Elektrische Scooter is een robuust model van zware kwaliteit. Deze kekke scooter brengt je binnen een mum van tijd overal naartoe en is ideaal voor in de stad. Een volle accu gaat zo’n 30 km mee. Na 5 tot 7 uur opladen kan hij er weer tegenaan. De banden zijn zo breed dat je stabiel op de weg ligt. Wel zo prettig dus. Daarnaast is hij erg gebruiksvriendelijk. Een kwestie van inpluggen, opladen en gaan met de banaan dus. Hij is bovendien heel geschikt voor recreatief gebruik. Wat is er fijner dan in het weekend lekker een blokje om rijden met je haren in de wind?

Doornbos Scooters

Deze coole scooter van Doornbos doet je op een motor wanen. Het geronk blijft echter achterwege. Door zijn brede banden heeft hij een korte remweg en ben je altijd veilig. Het design is gebaseerd op de welbekende Harley Davidson motoren. Hij zal dus zeker niet misstaan in je schuur of garage! De accu is binnen een mum van tijd opgeladen. Binnen 3 a 4 uur zit jij weer op je elektrische Harley en kun je er 50 tot 60 km mee vooruit. Het maakt dus niet uit of je naar je werk gaat of gewoon een blokje om, hij staat voor je klaar!

Ecruiser Miku Max

De Ecruiser Miku Max is verkrijgbaar in 5 hippe kleurtjes. Zo kom je dus altijd goed voor de dag! Wat model betreft heeft hij nog het meest weg van een vervoersmiddel uit de ruimte. Je lijkt erop te zweven. Hij brengt je overal vliegensvlug naartoe met een snelheid van 45 tot 50 km per uur. Niemand die je deze cruise kanjer nog afneemt want hij is voorzien van een stuurslot en anti-diefstal systeem. Daarnaast beschik je over opbergruimte waarin je je tas, picknickmandje of jas kwijt kunt. Als de accu leeg is kun je na 5 uur opladen weer op weg!

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste Elektrische Scooter

Je wilt graag een elektrische scooter aanschaffen. De voordelen zijn dan ook meer dan duidelijk. Hoewel de elektrische scooter zijn opmars maakt en erg populair is, moet je je er eerst in verdiepen welke het beste bij jou past. Wat voor de 1 namelijk de perfecte scooter is kan voor de ander een miskoop zijn. We hebben daarom de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet en uitgezocht wat de antwoorden zijn op de vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Hoeveel kost een gemiddelde elektrische scooter?

Nou, laten we eerlijk zijn. Een elektrische scooter is in aanschaf niet goedkoop. Maar dan heb je ook wat. Bovendien is een elektrische scooter goedkoop in gebruik, afhankelijk van welk type en model je kiest. De goedkoopste modellen starten met een prijs rond de 1300 euro en dit loopt uiteen tot zo’n 6000 euro of zelfs meer. Het is uiteraard afhankelijk van wat je belangrijk vindt en wat je wensen zijn. Dit heeft namelijk invloed op de prijs.

Welke soorten scooters zijn er?

Een elektrische scooter wordt ook wel een e-scooter genoemd. Zoals de naam al aangeeft werkt hij op elektriciteit. Je hoeft dus nooit meer te tanken! Super praktisch als je het ons vraagt. Maar welke soorten scooters zijn er eigenlijk nog meer?

Om te beginnen is er de snorscooter, ook wel snorbrommer genoemd. Dit type scooter is ideaal voor het afleggen van kortere afstanden, bijvoorbeeld in de stad. Je kunt er maximaal zo’n 25 km per uur mee rijden. Hij is voorzien van een blauw kentekenplaat wat inhoudt dat je er zonder helm mee mag rijden. Heerlijk dus! Zeker als het mooi weer is kan dit een groot voordeel zijn. Je moet beschikken over een bromfietsrijbewijs of autorijbewijs als je met de snorscooter wilt rijden.

Een bromscooter is hetzelfde als een snorscooter. Er is 1 verschil. Namelijk dat hij harder gaat. Namelijk 45 km per uur. Hierdoor beschikt hij over een gele kentekenplaat. Je bent verplicht om een helm te dragen op een bromscooter. Hij is geschikt voor het afleggen van langere afstanden.

Tenslotte is er de motorscooter. Een motorscooter wordt zo genoemd wanneer de benzinemotor over meer dan 50 cc beschikt. Met elektrische scooters is het zo dat wanneer hij meer dan 4 kW heeft dan spreken we over een motorscooter. Ook wanneer een elektrische scooter harder rijdt dan 45 km per uur wordt het een motorscooter genoemd.

Welke elektrische scooter is de beste budget keuze?

De aanschaf van een elektrische scooter kan flink in de papieren lopen. Je moet er waarschijnlijk geld voor sparen. Maar wat als je een kleine beurs hebt en je wilt van de gemakken van een elektrische scooter genieten? Het helpt om je eerst te bedenken of een elektrische scooter bij je past. Om dit uit te testen kun je eerst een scooter huren. Daarnaast is er de optie om een scooter te leasen om het zo betaalbaar te maken.

Daarnaast kun je overwegen om samen met je buren of vrienden een elektrische scooter aan te schaffen en hem te delen. Grote kans dat je hem niet tegelijkertijd wilt gebruiken. Je kunt de kosten op deze manier delen.

Weet je zeker dat een elektrische scooter helemaal wat voor jou is? Investeer dan in een goed model. Je kunt voor het allergoedkoopste exemplaar gaan maar vaak kom je bedrogen uit. Dat betekent overigens niet dat de duurste per se de beste is. Wij hebben voor je uitgezocht met welke elektrische scooter je waar voor je geld krijgt. DeIVA E-GO S4 komt als beste uit de bus. Het gaat om een eenvoudige scooter met een elegante uitstraling. Hij is voorzien van een sterke motor van Bosch.

Wat zijn de populairste elektrische scooter merken?

De scooters van IVA staan bekend om hun prachtige design. Ze brengen veiligheid, elegantie en praktisch gebruik samen. Daarnaast zorgt IVA ervoor dat je mobiel bent. Zo kom je nog eens ergens! Bovendien beschikken de scooters over een krachtige motor van Bosch. Twee kwalitatieve merken worden samengebracht en werken als een yin en yang. Kortom, je maakt de blits met een scooter van IVA en daarnaast ga je als speedy gonzales van A naar B.

Daarnaast moeten we Bohlt genoemd hebben. Modern, uniek en duurzaam zijn hun kernwaarden. En dat zie je terug in hun producten. Of het nu om elektrische steppen, vouwfietsen of elektrische scooters gaat, voor iedereen hebben ze wel wat in hun assortiment. Dit bedrijf van Nederlandse bodem maakt steeds verder zijn opmars. Bovendien hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hoog in het vaandel staan. Zo wordt het gebruik van een elektrische scooter voor iedereen toegankelijk!

Beste Elektrische Scooter koop tips

Met de volgende tips weet je zeker dat je geen miskoop begaat!

 1. Actieradius

  Om te beginnen is de actieradius van een elektrische scooter belangrijk om rekening mee te houden. De actieradius wil zeggen: hoe lang de scooter meegaat op een volle accu. Dit wordt uitgedrukt in het aantal kilometers dat hij meegaat. Als je korte ritjes in de stad maakt is het minder belangrijk hoelang de accu meegaat dan wanneer je er grotere afstanden mee aflegt. Ook zo lullig als je halverwege ergens komt te staan. Daarnaast is het handig om voor een hoge actieradius te gaan als je geen zin hebt de accu constant op te laden. De gemiddelde afstand die een elektrische scooter aflegt ligt tussen de 30 en 70 kilometer.

 2. Vermogen

  Het vermogen van een elektrische scooter wordt uitgedrukt in kW, oftwel kilowatt. Hoe hoger het aantal kW is, hoe meer kracht de scooter heeft. Het aantal kW is van invloed op hoe snel je met de scooter rijdt. Daarnaast zegt het iets over hoe lang de scooter op kracht kan blijven als je hem langere tijd in 1 stuk gebruikt.

 3. Doel

  Vraag je af wat het doel is van de aanschaf van je elektrische scooter. Als je hem voor praktisch gebruik aanschaft, bijvoorbeeld om naar je werk te gaan dan houd je met andere dingen rekening dan wanneer je er recreatieve ritjes mee wil maken in het weekend. Als je hem voor meerdere doelen wilt gebruiken vraag jezelf dan af of de scooter hier geschikt voor is. Houd onze koop tips bij de hand en je zult niet snel een miskoop begaan!

 4. Oplaadtijd

  Misschien heb je er geen zin in, misschien heb je er geen tijd voor. Wat het ook is, we begrijpen goed dat je geen zin hebt om lang te wachten tot de accu een keer opgeladen is. Ga daarom voor een scooter met een accu waarvan de oplaadtijd niet te lang is. Daarnaast kun je kiezen voor een extra accu. Je kunt de lege opladen terwijl je de andere gebruikt. Zo hoef je nooit meer lang te wachten! De oplaadtijd van de accu kan uiteenlopen van 30 minuten tot wel 12 uur.

 5. Kentekenplaat

  We hebben het eerder al even aangestipt. Het type kentekenplaat op je scooter. Nog even in het kort: een blauwe kentekenplaat is voor scooters tot 25 km per uur en je hoeft geen helm te dragen. Blauwe platen mogen 45 km per uur en een helm is verplicht. Voor ritjes in de stad is een blauwe kentekenplaat ideaal. Je komt razendsnel aan op je bestemming. Leg je langere afstanden af? Dan schiet 25 km per uur niet op. Ga dus voor een gele kentekenplaat.

Laatste Elektrische Scooter Trends van 2020

Een elektrische scooter is op zich al heel hip. De elektrische fiets is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld en met de scooter gaat het dezelfde kant op. Je hebt maar een kleine parkeerplaats nodig en je bent waarschijnlijk nog sneller dan met de auto. Veel voordelen dus! Bovendien gebruik je elektriciteit dus is het een stuk schoner voor het milieu. Zo draag je je steentje bij. Daarnaast kun je werkelijk van de schoonheid en rust van de natuur genieten als je op pad gaat. Je hebt namelijk geen last van een ronkende motor. Bovendien is er niet alleen rekening gehouden met het praktische gebruik van de elektrische scooter. Tegenwoordig kun je er namelijk heel hip mee voor de dag komen. In allerlei designs zijn ze verkrijgbaar. Van modern naar retro, er is voor ieder wat wils!

Beste DECT Telefoon van 2020 uit de test

Previous article

Beste Elektrische Barbecue van 2020 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: