Beste Fietsslot 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Op zoek naar een goed fietsslot voor je dure fiets? Wij hebben de beste fietsloten van 2024 uit de tests gevist!

Je wilt terug naar huis fietsen na een avondje stappen. Als je naar de plek loopt waar je je fiets had gestald zie je opeens dat deze ontbreekt. Verdorie! Had je nu toch maar een fietsslot aangeschaft. Nu moet je alsnog een taxi nemen en van dat geld had je er makkelijk 1 kunnen kopen. De kosten voor een nieuwe fiets en een fietsslot komen er ook nog bij. Balen! Beter ga je dus voor een fatsoenlijk fietsslot zodat dit je niet meer overkomt. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste sloten zijn en waar je precies op moet letten als je er 1 aanschaft.

Best Geteste Stahlex

Stahlex Ø10mm

Deze kabel cijferslot is ideaal om te voorkomen dat uw fiets, aanhanger etc. wordt gestolen. Dit slot kunt u meerdere malen herstellen. ( Zie handleiding ). Dit slot beschikt over cijfers met prachtige kleuren en met een dikke staalkabel. Het slot is extra beveiligd met stootvast kunststof. Dit slot is eerdere malen en gemakkelijk te resetten. Dit slot is ideaal om uw fiets, kinderwagen of hek op slot te zetten!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Stahlex Ø10mm het beste fietsslot is dat nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Stahlex Ø10mm is de Abus Fietsslot Iven Chain. Kijk onderstaand voor de overige fietsslot testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Stahlex Ø10mm / 65cm kabelslot schlechts 230g

Deze kabel cijferslot is ideaal om te voorkomen dat uw fiets, aanhanger etc. wordt gestolen. Dit slot kunt u meerdere malen herstellen. ( Zie handleiding ). Dit slot beschikt over cijfers met prachtige kleuren en met een dikke staalkabel.

ABUS Ivy 9210 kettingslot - ART3 - 110 cm

De ABUS Ivy 9210 is een hoogwaardig kettingslot met een ABUS security level van 13 en een ART 3 keurmerk. Dit betekent dat je hiermee je fiets kunt verzekeren tegen diefstal. Daarnaast is de Ivy 9210 winnaar ANWB slotentest 2022 in de categorie ART3 gekeurde sloten.

Kabelslot Fietsslot Supersterk| Krasvrije kunststof coating

Sterke betaalbare fiets-scooter-motor slot. Incl. 2 sleutels. Weersbestendig. Speciale coating zorgt ervoor dat er geen schade aan de fiets toegebracht wordt. Incl. antistof klep.

Xolid Kettingslot met 3x Sleutel incl. 1x LED

Xolid is van Nederlandse bodem en biedt sloten van Betaalbare Topkwaliteit. Het gebruik van Duurzame Materialen, Betrouwbare Techniek en Fraai Design Garandeert jarenlang Sluit Plezier.

ABUS Iven 8210 kettingslot - ART2 - 85 cm

De ABUS Iven 8210 is een hoogwaardig kettingslot met een ABUS security level van 10 en een ART 2 keurmerk. Dit betekent dat je hiermee je fiets kunt verzekeren tegen diefstal.

Beste fietsslot aanraders van 2024

ABUS Ivy 9210 kettingslot

Reviews

3.9

Gemiddelde van 22 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 22 reviews

Wie een mooie fiets heeft, doet daar het liefst de ABUS Ivy 9210 kettingslot op. Want met een security level van 13 en een ART 3 keurmerk weet je zeker dat de fiets er nog staat als je bijvoorbeeld terugkomt van een gezellige dag in de stad. Mensen die ongevraagd aan je fiets zitten, daar kun je helaas niet zoveel aan doen. Maar wat je wel kunt bepalen is of mensen je fiets ook daadwerkelijk kunnen meenemen. Dit fietsslot van ABUS is een stevig en degen kettingslot waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het zomaar meegenomen wordt.  Het slot is verder gemaakt van een Ivytex kettinghoes, waardoor je geen beschadigingen aan je fiets kunt maken. En het is een ijzersterk materiaal, waardoor het ook goed bestand is tegen de zon en het water en vuil afstoot. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je slot dicht roest.

Wil je meer weten over dit kettingslot? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
Cons
 • Zwaar slot

Kabelslot Fietsslot Supersterk

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 84 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 84 reviews

Ben je juist op zoek naar een betaalbaar fietsslot? Kijk dan eens naar dit Kabelslot Fietsslot Supersterk. Je ontvangt er natuurlijk 2 sleutels bij, eentje is de reservesleutel. Het is een fietsslot dat goed bestand is tegen het weer. En dan hebben we het niet alleen over regen en wind. Maar ook over de zon. Want de zon kan ook ervoor zorgen dat je fietsslot beschadigd raakt. En een fietsslot dat is beschadigd is makkelijker open te breken. En dat willen we natuurlijk echt niet. De ketting van dit fietsslot is gemaakt van 10 millimeter hard staal. Hierdoor ben je verzekerd van dat mensen niet zomaar een knip zetten in dit fietsslot. Je kan je fiets snel en makkelijk neerzetten met het Click Systeem. Ook de kunststof coating zorgt ervoor dat het staal niet snel gaan roesten. 

Wil je meer weten over dit kettingslot? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • Makkelijk in gebruik en heel sterk
Cons
 • Sleutels voelen niet heel stevig aan

Xolid Kettingslot met 3x Sleutel incl. 1x LED

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 20 reviews

Ook de Xolid Kettingslot met 3x Sleutel incl. 1x LED is een betaalbaar slot. Zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Dit slot is gemaakt en gefabriceerd in Nederland. En er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zodat je nog heel lang plezier kunt beleven aan dit fietsslot. Je weet natuurlijk dat een goed fietsslot er voor zorgt dat je fiets niet ongevraagd meegenomen kan worden. Maar je kan het slot ook gebruiken voor een scooter of een motor. Al is het voor die laatste misschien iets te licht. Uiteraard krijg je er ook 2 veiligheidssleutels bij, hierdoor heb je altijd een reservesleutel. En kun je altijd nog bij je fiets, ook als je je fietssleutel kwijt bent. Eén van de fietssleutels heeft ook een handig LED-lampje. Hierdoor kan je ook makkelijk het gat van je fietsslot vinden door te schijnen met het lichtje. 

Wil je meer weten over dit kettingslot? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Voldoet aan de verwachting
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Stahlex Ø10mm

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 35 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 35 reviews

De Stahlex Ø10mm is een speciaal slot voor een kinderfiets. En dat de fiets van je kind veilig staat is net zo belangrijk als die van jou! Bovendien breng je je kind op deze manier bij dat dit van belang is en dat hij altijd netjes zijn fiets op slot moet zetten. Het slot werkt met een cijferslot. Er is dus geen gedoe met een sleutel. Maar je kunt hem natuurlijk ook voor jezelf gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Hij is prima geprijsd. Daarnaast weeg het slot bijna niets. Ook voor kinderhanden is hij handig. Kortom, het is een perfect eerste slot!

Je loopt nooit meer het risico om de sleutel van je fietsslot kwijt te raken. Behalve je fiets kun je er ook je aanhanger of kinderwagen mee aan het slot zetten. Hij is van alle markten thuis. Het instellen van de code van het slot gaat heel eenvoudig. Ongewenste gasten kunnen nooit meer wat meenemen!

Pros
 • Je kunt kiezen uit aantrekkelijke en speelse kleurtjes.
 • Het is het ideale slot voor een kinderfiets.
 • Ook leuk om cadeau te geven!
Cons
 • Je loopt het risico de code te vergeten en dan kun je hem niet meer openen.

Abus Fietsslot Iven Chain

Reviews

4.3

Gemiddelde van 314 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 314 reviews

Is je fiets al tig keer gestolen en ben je er helemaal klaar mee? Met de Abus Fietsslot Iven Chain krijgen dieven geen kans meer. Het is een slot voor het echte werk. De meeste simpele sloten zijn makkelijk te openen voor dieven. Met deze kanjer krijgen ze daar geen kans voor tenzij er een slijptol aan te pas komt. De ervaring leert dat dit soort dieven vaak voor een makkelijke prooi gaan. En dat is dus niet meer jouw fiets! Je kunt kiezen uit 2 diverse lengtes. De lange ketting is erg fijn omdat je nooit meer een stukje tekort komt. Wij raden dan ook aan om voor de lange versie te gaan.

Het ontwerp van de ketting is eenvoudig en neutraal. Hij past dus bij iedere fiets. Je krijgt hem geleverd met 2 sleuteltjes dus je hebt altijd een reserve. Je hoeft maar een keer te investeren in een goed slot en je voorkomt vanaf nu af aan altijd dat je fiets weer eens gestolen wordt!

Pros
 • Het is een robuuste ketting die niet kapot te krijgen is.
 • Door de extra lengte heb je meer speling en kun je hem makkelijker vast maken.
Cons
 • Hij is behoorlijk zwaar.
 • Als je het slot wilt gebruiken is het altijd even een gedoe.

Axa Defender RL Ringslot – ART2

Reviews

4.3

Gemiddelde van 36 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 36 reviews

De Axa Defender RL Ringslot – ART2 zorgt ervoor dat je je fiets veilig weg kunt zetten. Het grote voordeel van dit ringslot is dat hij aan de fiets wordt gemonteerd. Je kunt hem dus nooit vergeten. Met een keuring van 2 ART sterren komt een fiets met dit slot in aanmerking om een fietsverzekering af te sluiten. Super fijn dus want zo heb je nog meer zekerheid! Het slot is bovendien heel betaalbaar, in ieder geval goedkoper dan een nieuwe fiets aanschaffen als hij gestolen wordt! Sleutel kwijt? Met de online sleutelservice heb je binnen een mum van tijd een nieuwe.

Pros
 • Je kunt je slot nooit meer vergeten.
 • Het op slot zetten gaat zeer eenvoudig en snel.
 • Je bestelt online een nieuwe sleutel als je hem kwijt bent.
Cons
 • Het is een prima slot als je gauw even een boodschap gaat doen maar niet ideaal om je fiets nachten lang te laten staan.

Abus 4960/100 6KS Pro Tectic

Reviews

4.7

Gemiddelde van 58 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 58 reviews

De robuuste ABUS 4960/100 6KS Pro Tectic laat je niet in de kou staan. Je kunt je fiets met een gerust hart achter laten. Zelfs de doorgewinterde fietsendief zal zich wel een tweede keer bedenken voordat hij het voorziet op jouw tweewieler. Je legt je fiets makkelijk vast door de ketting door het wiel te friemelen en hem op slot te zetten. Als je nog meer zekerheid wilt dan kun je hem ook aan een voorwerp zoals een lantaarnpaal vastmaken. Hij is hier lang genoeg voor maar niet loeizwaar.

Pros
 • Het is een betrouwbaar slot waar je echt iets aan hebt.
 • Hij schrikt dieven af waardoor ze snel verder gaan naar een makkelijke prooi.
Cons
 • Het is een zwaar slot.
 • De kabel is vrij kort dus dat is soms irritant.

Axa RLD Kabelslot

Reviews

4.6

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 17 reviews

Heb je al een ringslot maar wil je je fiets toch nog net even wat beter beveiligen? De Axa RLD biedt uitkomst. Als je de kabel aan het ringslot hebt bevestigd kun je hem overal aan vastmaken. Denk aan een fietsenrek of hek. Super handig dus! Een ringslot zorgt al voor veiligheid maar je loopt altijd de kans dat een dief de achterkant van je fiets oppakt en ermee wegloopt. Dat is met dit kabelslot verleden tijd. Het fijne van deze kabel is dat hij niet groot, zwaar en log is. Je draagt hem automatisch onder je zadel bij je en hij is heel eenvoudig vast te maken.

Pros
 • Je neemt hem makkelijk en automatisch mee.
 • Het is de perfecte combinatie tussen een ringslot en een kettingslot.
Cons
 • Er is geen klem voor de kabel meegeleverd voor tijdens het fietsen.

Abus Ionus 1190/150cm ART4

Reviews

4.8

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 7 reviews