de beste fietssloten van 2021 uit de test

Beste Fietsslot 2021 uit de test

Op zoek naar een goed fietsslot voor je dure fiets? Wij hebben de beste fietsloten van 2021 uit de tests gevist!

Je wilt terug naar huis fietsen na een avondje stappen. Als je naar de plek loopt waar je je fiets had gestald zie je opeens dat deze ontbreekt. Verdorie! Had je nu toch maar een fietsslot aangeschaft. Nu moet je alsnog een taxi nemen en van dat geld had je er makkelijk 1 kunnen kopen. De kosten voor een nieuwe fiets en een fietsslot komen er ook nog bij. Balen! Beter ga je dus voor een fatsoenlijk fietsslot zodat dit je niet meer overkomt. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste sloten zijn en waar je precies op moet letten als je er 1 aanschaft.

Conclusie: in 2021 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Stahlex Ø10mm het beste fietsslot is dat nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Stahlex Ø10mm is de Abus Fietsslot Iven Chain. Kijk onderstaand voor de overige fietsslot testresultaten.

Beste fietsslot aanraders van 2021

Stahlex Ø10mm

De Stahlex Ø10mm is een speciaal slot voor een kinderfiets. En dat de fiets van je kind veilig staat is net zo belangrijk als die van jou! Bovendien breng je je kind op deze manier bij dat dit van belang is en dat hij altijd netjes zijn fiets op slot moet zetten. Het slot werkt met een cijferslot. Er is dus geen gedoe met een sleutel. Maar je kunt hem natuurlijk ook voor jezelf gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Hij is prima geprijsd. Daarnaast weeg het slot bijna niets. Ook voor kinderhanden is hij handig. Kortom, het is een perfect eerste slot!

Je loopt nooit meer het risico om de sleutel van je fietsslot kwijt te raken. Behalve je fiets kun je er ook je aanhanger of kinderwagen mee aan het slot zetten. Hij is van alle markten thuis. Het instellen van de code van het slot gaat heel eenvoudig. Ongewenste gasten kunnen nooit meer wat meenemen!

Pros
 • Je kunt kiezen uit aantrekkelijke en speelse kleurtjes. Het is het ideale slot voor een kinderfiets. Ook leuk om cadeau te geven!
Cons
 • Je loopt het risico de code te vergeten en dan kun je hem niet meer openen.

Abus Fietsslot Iven Chain

Is je fiets al tig keer gestolen en ben je er helemaal klaar mee? Met de Abus Fietsslot Iven Chain krijgen dieven geen kans meer. Het is een slot voor het echte werk. De meeste simpele sloten zijn makkelijk te openen voor dieven. Met deze kanjer krijgen ze daar geen kans voor tenzij er een slijptol aan te pas komt. De ervaring leert dat dit soort dieven vaak voor een makkelijke prooi gaan. En dat is dus niet meer jouw fiets! Je kunt kiezen uit 2 diverse lengtes. De lange ketting is erg fijn omdat je nooit meer een stukje tekort komt. Wij raden dan ook aan om voor de lange versie te gaan.

Het ontwerp van de ketting is eenvoudig en neutraal. Hij past dus bij iedere fiets. Je krijgt hem geleverd met 2 sleuteltjes dus je hebt altijd een reserve. Je hoeft maar een keer te investeren in een goed slot en je voorkomt vanaf nu af aan altijd dat je fiets weer eens gestolen wordt!

Pros
 • Het is een robuuste ketting die niet kapot te krijgen is. Door de extra lengte heb je meer speling en kun je hem makkelijker vast maken.
Cons
 • Hij is behoorlijk zwaar. Als je het slot wilt gebruiken is het altijd even een gedoe.

Axa Defender RL Ringslot – ART2

De Axa Defender RL Ringslot – ART2 zorgt ervoor dat je je fiets veilig weg kunt zetten. Het grote voordeel van dit ringslot is dat hij aan de fiets wordt gemonteerd. Je kunt hem dus nooit vergeten. Met een keuring van 2 ART sterren komt een fiets met dit slot in aanmerking om een fietsverzekering af te sluiten. Super fijn dus want zo heb je nog meer zekerheid! Het slot is bovendien heel betaalbaar, in ieder geval goedkoper dan een nieuwe fiets aanschaffen als hij gestolen wordt! Sleutel kwijt? Met de online sleutelservice heb je binnen een mum van tijd een nieuwe.

Pros
 • Je kunt je slot nooit meer vergeten. Het op slot zetten gaat zeer eenvoudig en snel. Je bestelt online een nieuwe sleutel als je hem kwijt bent.
Cons
 • Het is een prima slot als je gauw even een boodschap gaat doen maar niet ideaal om je fiets nachten lang te laten staan.

Abus 4960/100 6KS Pro Tectic

De robuuste ABUS 4960/100 6KS Pro Tectic laat je niet in de kou staan. Je kunt je fiets met een gerust hart achter laten. Zelfs de doorgewinterde fietsendief zal zich wel een tweede keer bedenken voordat hij het voorziet op jouw tweewieler. Je legt je fiets makkelijk vast door de ketting door het wiel te friemelen en hem op slot te zetten. Als je nog meer zekerheid wilt dan kun je hem ook aan een voorwerp zoals een lantaarnpaal vastmaken. Hij is hier lang genoeg voor maar niet loeizwaar.

Pros
 • Het is een betrouwbaar slot waar je echt iets aan hebt. Hij schrikt dieven af waardoor ze snel verder gaan naar een makkelijke prooi.
Cons
 • Het is een zwaar slot. De kabel is vrij kort dus dat is soms irritant.

Axa RLD Kabelslot

Heb je al een ringslot maar wil je je fiets toch nog net even wat beter beveiligen? De Axa RLD biedt uitkomst. Als je de kabel aan het ringslot hebt bevestigd kun je hem overal aan vastmaken. Denk aan een fietsenrek of hek. Super handig dus! Een ringslot zorgt al voor veiligheid maar je loopt altijd de kans dat een dief de achterkant van je fiets oppakt en ermee wegloopt. Dat is met dit kabelslot verleden tijd. Het fijne van deze kabel is dat hij niet groot, zwaar en log is. Je draagt hem automatisch onder je zadel bij je en hij is heel eenvoudig vast te maken.

Pros
 • Je neemt hem makkelijk en automatisch mee. Het is de perfecte combinatie tussen een ringslot en een kettingslot.
Cons
 • Er is geen klem voor de kabel meegeleverd voor tijdens het fietsen.

Abus Granit X Plus 540/160HB300+EaZy KF

Of je er nu aan loopt te trekken of wrikken, het maakt niets uit want de Abus Granit X Plus 540/160HB300+EaZy KF geeft niet mee. Je bent er dus zeker van dat je je waardevolle fiets veilig weg kunt zetten. En dit is zeker nodig tegenwoordig. Het fijne van dit slot is dat hij makkelijk open en dicht gaat. Ook heb je geen gedoe meer met een ketting. Hij heeft 3 ART sterren wat hem zeer veilig maakt. Daarnaast neem je hem makkelijk mee ook op de momenten dat je hem niet gebruikt. Met een lengte van 30 cm is er altijd genoeg speling om je fiets aan een object te bevestigen.

Axa RLC 100

Een kettingslot dat er ook nog eens leuk uitziet. Het lijkt haast onmogelijk. Toch bewijst de Axa RLC 100 dat het kan. Ideaal voor je tiener dochter of zoon die er nog een beetje hip uit wil zien. Hij is verkrijgbaar in 5 diverse kleurtjes en patronen. Voor ieder wat wils dus! Het belangrijkste is echter dat hij je fiets veilig stelt. En daar hoef je met deze Axa niet bang voor te zijn. Bovendien is het slot leuk geprijsd! Een ringslot is tegenwoordig bijna niet meer voldoende om je fiets veilig weg te zetten. Deze Axa helpt je daarom uit de brand.

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste fietsslot

Hoe kun je op een fietsslot besparen?

Er zijn fietssloten in diverse prijsklasses verkrijgbaar. Het is zeker niet zo dat hoe duurder het slot is hoe beter het is. Er zit uiteraard wel verschil in de kwaliteit ervan. Wat als je het niet zo breed hebt maar je wilt toch een fietsslot aanschaffen? Wij helpen je op weg met wat tips.

Investeer in een goed slot
Eerlijk is eerlijk, het aanschaffen van een nieuwe fiets is duurder dan de aanschaf van een goed slot. Investeer dus liever 1 keer in een goed slot in plaats van een nieuwe fiets te moeten aanschaffen.

Bewaakte fietsenstalling
Zelfs in een bewaakte fietsenstalling is het aan te raden je fiets goed op slot te zetten. Toch biedt het zeker nog wat extra veiligheid om je fiets achter slot en grendel onder een bewaakt oog neer te zetten. Dieven zullen eerder voor een fiets gaan buiten deze stalling dan voor een exemplaar die er binnen staat.

Zet je fiets binnen neer
Als je er zelf de ruimte voor hebt, bijvoorbeeld een schuur of hal dan is het aan te raden je fiets altijd binnen neer te zetten. Zo verklein je de kans dat deze gestolen wordt.

Welke soorten fietssloten zijn er?

Er zijn tal van soorten fietssloten op de markt. Maar welke is eigenlijk het meest geschikt voor jou? Wij hebben een greep gedaan uit de mogelijkheden en vertellen je wat de voor- en nadelen zijn van deze fietssloten.

Ringslot
Een van de bekendste sloten die meestal standaard op een fiets zit is het ringslot. Je klikt hem naar beneden en je haalt de sleutel eruit. Het fijne van dit slotje is dat je hem makkelijk meeneemt. Hij zit namelijk aan je fiets bevestigd. Daarnaast is hij licht en eenvoudig in gebruik. Het nadeel van een ringslot is dat hij vaak niet uiterste veiligheid voor je fiets biedt. Als je de fiets aan de achterkant optilt dan loop je er zo mee weg. Een kabel voor een ringslot kan dit voorkomen. Je klikt de kabel in het slot en deze kun je om een lantaarnpaal of hek bevestigen.

Kettingslot
Een kettingslot is een hele effectieve manier om je fiets veilig weg te zetten. Een kettingslot bestaat uit een ketting met daaraan een hangslot of cijferslot. Het geeft dieven nauwelijks de kans om jouw tweewieler te ontvreemden. Bovendien kun je je fiets makkelijk aan een object bevestigen zodat de kans nog kleiner wordt dat hij wordt weggenomen. Het nadeel van een kettingslot is dat hij wat onhandig, lomp en zwaar kan zijn.

Beugelslot
Een beugelslot is super makkelijk in gebruik. Je hebt geen gedoe met kabels of kettingen. Het is een kwestie van de beugel in positie brengen en de sleutel omdraaien. Bovendien neem je hem makkelijk mee. Is er ook een nadeel? Helaas wel. Je kunt dit type slot namelijk niet altijd even makkelijk aan een object bevestigen. Hij is vaak te kort. Lekker irritant dus.

Welk fietsslot is de beste budget keuze?

Als je voor echte veiligheid voor een dure fiets wilt gaan dan kun je beter even verder kijken. Echter, deze M-Wave is een prima basisslot. Met name voor oude fietsen en kinderfietsjes is dit een prima slot. Met andere woorden: fietsen waar een dief er geen belang bij heeft er veel moeite voor te doen. Hij heeft een zacht prijsje. Je zet hem eenvoudig op slot.

Wat zijn de populairste fietsslot merken?

Axa
Wie kent Axa niet? Sinds 1902 specialiseerd Axa zich in veiligheid. Dat begint allemaal met hang- en sluitwerk voor deuren. Ongeveer 20 jaar erna ontwikkelen ze het bekende ringslot. Grote kans dat je opa dit slot toen al aan zijn fiets had zitten. Het doel van Axa is om de algemene veiligheid te verhogen. Dit is duidelijk terug te zien in hun assortiment. Dit assortiment loopt uiteen van fietsverlichting tot fietssloten. Kortom, een Axa mag niet op jouw fiets ontbreken!

Abus
Bij Abus mag je rekenen op Duitse kwaliteit en veiligheid. Al meer dan 85 jaar voorzien ze de consument in producten om zich veiliger te voelen. Ze staan bekend om hun traditionele hangslot. Door de jaren heen hebben ze zich steeds verder ontwikkeld. Je kunt er dan ook van op aan dat Abus altijd de beste kwaliteit levert. De producten van Abus zijn niet alleen voor jezelf maar voor het hele gezin een must. Laat je fiets altijd met een gerust gevoel achter met een slot van Abus.

M-Wave
Van fietshelmen, rugzakken tot fietssloten, bij M-Wave hebben ze overal rekening mee gehouden. Zelfs op de dingen waar je liever zelf niet bij stilstaat zoals een lelijke valpartij zijn ze bij M-Wave voorbereid. Ook voor de mini mensjes onder ons die nog moeten leren fietsen zijn er speciale zijwieltjes. De sleutels van je fiets raak je nooit meer kwijt met de hippe sleutelhangers van M-Wave. De fietssloten zorgen ervoor dat je nooit meer onverwacht met lege handen komt te staan.

Fietsslot tips voor de beste koop

Het is duidelijk dat er een goed fietsslot moet komen. De aanschaf van een nieuwe fiets kost immers meer geld. Het is dus beter om te investeren in een goed fietsslot. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het nodig is. Je kunt echter beter het zekere voor het onzekere nemen. Maar welk fietsslot is geschikt voor jou? Dit hangt af van je fiets, de plaats waar je hem neerzet en wie hem gebruikt. Het helpt om jezelf eerst te volgende vragen te stellen zodat je je situatie in kaart kunt brengen. Wil je je fiets verzekeren? Waar zet je de fiets meestal neer? Gebruik je de fiets zelf of je kind? Wat wil je maximaal uitgeven voor het slot?

 1. ART-keurmerk

  Je hebt het al voorbij zien komen in onze top 5. Het ART-keurmerk. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? Het ART-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. Onder andere de ANWB en BOVAG nemen deel aan deze stichting. Het keurmerk van een slot kan bestaan uit 2 t/m 5 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, hoe veiliger het slot is. Veel verzekeraars willen een fiets alleen in een verzekering opnemen als deze beschikt over een slot met sterren. Let er dus op dat het slot dat je aan wilt schaffen over zo’n keurmerk beschikt. Zeker als je van plan bent je fiets te gaan verzekeren is dit een must.

 2. Soort fiets

  Je stemt je slot over het algemeen af op het type fiets dat je hebt. Als je een tweedehandsfiets hebt van 100 euro dan is het niet waarschijnlijk dat je een slot voor datzelfde bedrag aanschaft. Heb je echter een dure elektische fiets dan loont het zich zeker om een kwalitatief goed slot aan te schaffen. In dit geval raden wij zelfs aan om 2 soorten sloten te kopen. Als een dief het heeft voorzien op jouw tweewieler dan zal hij twee keer zoveel moeite moeten doen. Het is de vraag of hij er dan nog zin in heeft. Bovendien zijn veel dieven gespecialiceerd in 1 type slot. Het loont zich dus zeker om deze optie open te houden.

 3. Gebruiksgemak

  De ervaring leert dat als je een tiener bent je prioriteit er niet meteen bij ligt om je fiets op slot te zetten. Als je hier ook nog eens veel moeite voor moet doen dan wordt het nog wel eens ‘vergeten’. Het is dus wel zo handig om je tiener een slot mee te geven dat makkelijk op slot te zetten is. Een zware ketting is meer gedoe dan een simpel beugelslot bijvoorbeeld. Ook kan het helpen om voor een slot te gaan die je niet per se aan een object vast hoeft te maken.

 4. Extra’s

  Als je voor een slot gaat met een sleutel, zit er dan een reserve sleutel bij? Wel zo handig als je de originele kwijt bent. Sommige fabrikanten bieden de service dat je een verloren sleutel online opnieuw kunt aanvragen. Binnen een paar dagen heb je hem dan in de bus liggen.

Laatste Fietsslot Trends van 2021

Tegenwoordig is er van ieder apparaat wel een ‘smart’ uitvoering te vinden. En geloof het of niet, zo ook van het fietsslot! Het gebruik van het elektische fietsslot is in opkomst. Via een app op je smartphone kun je het slot op afstand bedienen. Je bepaalt zelf wanneer hij op slot zit en wanneer hij open gaat. Bovendien is hij uitgerust met GPS tracking zodat je altijd kun zien waar je fiets zich bevindt. Als je in de buurt komt gaat het slot vanzelf open. Er zijn zelfs types die werken met een vingerafdruk! Zo krijgen dieven nooit meer de kans om jouw favoriete tweewieler te stelen. Als er toch iemand poogt dit te doen dan krijg je automatisch een melding op je smartphone. Wij zijn in ieder geval groot fan en willen niet meer zonder!

de beste babyfoons van 2021 uit de test
Vorige test

Beste Babyfoon 2021 uit de test

beste kinderwagens van 2021 uit de test
Volgende test

Beste Kinderwagen 2021 uit de test