Beste Fietsslot 2023 uit de Test

de beste fietssloten van 2023 uit de test

Op zoek naar een goed fietsslot voor je dure fiets? Wij hebben de beste fietsloten van 2023 uit de tests gevist!

Je wilt terug naar huis fietsen na een avondje stappen. Als je naar de plek loopt waar je je fiets had gestald zie je opeens dat deze ontbreekt. Verdorie! Had je nu toch maar een fietsslot aangeschaft. Nu moet je alsnog een taxi nemen en van dat geld had je er makkelijk 1 kunnen kopen. De kosten voor een nieuwe fiets en een fietsslot komen er ook nog bij. Balen! Beter ga je dus voor een fatsoenlijk fietsslot zodat dit je niet meer overkomt. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste sloten zijn en waar je precies op moet letten als je er 1 aanschaft.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Stahlex Ø10mm het beste fietsslot is dat nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Stahlex Ø10mm is de Abus Fietsslot Iven Chain. Kijk onderstaand voor de overige fietsslot testresultaten.

Beste fietsslot aanraders van 2023

ABUS Ivy 9210 kettingslot

Wie een mooie fiets heeft, doet daar het liefst de ABUS Ivy 9210 kettingslot op. Want met een security level van 13 en een ART 3 keurmerk weet je zeker dat de fiets er nog staat als je bijvoorbeeld terugkomt van een gezellige dag in de stad. Mensen die ongevraagd aan je fiets zitten, daar kun je helaas niet zoveel aan doen. Maar wat je wel kunt bepalen is of mensen je fiets ook daadwerkelijk kunnen meenemen. Dit fietsslot van ABUS is een stevig en degen kettingslot waardoor je niet bang hoeft te zijn dat het zomaar meegenomen wordt.  Het slot is verder gemaakt van een Ivytex kettinghoes, waardoor je geen beschadigingen aan je fiets kunt maken. En het is een ijzersterk materiaal, waardoor het ook goed bestand is tegen de zon en het water en vuil afstoot. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je slot dicht roest.

Wil je meer weten over dit kettingslot? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Cons
 • Zwaar slot

Kabelslot Fietsslot Supersterk

Ben je juist op zoek naar een betaalbaar fietsslot? Kijk dan eens naar dit Kabelslot Fietsslot Supersterk. Je ontvangt er natuurlijk 2 sleutels bij, eentje is de reservesleutel. Het is een fietsslot dat goed bestand is tegen het weer. En dan hebben we het niet alleen over regen en wind. Maar ook over de zon. Want de zon kan ook ervoor zorgen dat je fietsslot beschadigd raakt. En een fietsslot dat is beschadigd is makkelijker open te breken. En dat willen we natuurlijk echt niet. De ketting van dit fietsslot is gemaakt van 10 millimeter hard staal. Hierdoor ben je verzekerd van dat mensen niet zomaar een knip zetten in dit fietsslot. Je kan je fiets snel en makkelijk neerzetten met het Click Systeem. Ook de kunststof coating zorgt ervoor dat het staal niet snel gaan roesten. 

Wil je meer weten over dit kettingslot? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • Makkelijk in gebruik en heel sterk

Cons
 • Sleutels voelen niet heel stevig aan

Xolid Kettingslot met 3x Sleutel incl. 1x LED

Ook de Xolid Kettingslot met 3x Sleutel incl. 1x LED is een betaalbaar slot. Zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Dit slot is gemaakt en gefabriceerd in Nederland. En er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zodat je nog heel lang plezier kunt beleven aan dit fietsslot. Je weet natuurlijk dat een goed fietsslot er voor zorgt dat je fiets niet ongevraagd meegenomen kan worden. Maar je kan het slot ook gebruiken voor een scooter of een motor. Al is het voor die laatste misschien iets te licht. Uiteraard krijg je er ook 2 veiligheidssleutels bij, hierdoor heb je altijd een reservesleutel. En kun je altijd nog bij je fiets, ook als je je fietssleutel kwijt bent. Eén van de fietssleutels heeft ook een handig LED-lampje. Hierdoor kan je ook makkelijk het gat van je fietsslot vinden door te schijnen met het lichtje. 

Wil je meer weten over dit kettingslot? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Voldoet aan de verwachting

Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Stahlex Ø10mm

De Stahlex Ø10mm is een speciaal slot voor een kinderfiets. En dat de fiets van je kind veilig staat is net zo belangrijk als die van jou! Bovendien breng je je kind op deze manier bij dat dit van belang is en dat hij altijd netjes zijn fiets op slot moet zetten. Het slot werkt met een cijferslot. Er is dus geen gedoe met een sleutel. Maar je kunt hem natuurlijk ook voor jezelf gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Hij is prima geprijsd. Daarnaast weeg het slot bijna niets. Ook voor kinderhanden is hij handig. Kortom, het is een perfect eerste slot!

Je loopt nooit meer het risico om de sleutel van je fietsslot kwijt te raken. Behalve je fiets kun je er ook je aanhanger of kinderwagen mee aan het slot zetten. Hij is van alle markten thuis. Het instellen van de code van het slot gaat heel eenvoudig. Ongewenste gasten kunnen nooit meer wat meenemen!

Pros
 • Je kunt kiezen uit aantrekkelijke en speelse kleurtjes. Het is het ideale slot voor een kinderfiets. Ook leuk om cadeau te geven!
Cons
 • Je loopt het risico de code te vergeten en dan kun je hem niet meer openen.

Abus Fietsslot Iven Chain

Is je fiets al tig keer gestolen en ben je er helemaal klaar mee? Met de Abus Fietsslot Iven Chain krijgen dieven geen kans meer. Het is een slot voor het echte werk. De meeste simpele sloten zijn makkelijk te openen voor dieven. Met deze kanjer krijgen ze daar geen kans voor tenzij er een slijptol aan te pas komt. De ervaring leert dat dit soort dieven vaak voor een makkelijke prooi gaan. En dat is dus niet meer jouw fiets! Je kunt kiezen uit 2 diverse lengtes. De lange ketting is erg fijn omdat je nooit meer een stukje tekort komt. Wij raden dan ook aan om voor de lange versie te gaan.

Het ontwerp van de ketting is eenvoudig en neutraal. Hij past dus bij iedere fiets. Je krijgt hem geleverd met 2 sleuteltjes dus je hebt altijd een reserve. Je hoeft maar een keer te investeren in een goed slot en je voorkomt vanaf nu af aan altijd dat je fiets weer eens gestolen wordt!

Pros
 • Het is een robuuste ketting die niet kapot te krijgen is. Door de extra lengte heb je meer speling en kun je hem makkelijker vast maken.
Cons
 • Hij is behoorlijk zwaar. Als je het slot wilt gebruiken is het altijd even een gedoe.

Axa Defender RL Ringslot – ART2

De Axa Defender RL Ringslot – ART2 zorgt ervoor dat je je fiets veilig weg kunt zetten. Het grote voordeel van dit ringslot is dat hij aan de fiets wordt gemonteerd. Je kunt hem dus nooit vergeten. Met een keuring van 2 ART sterren komt een fiets met dit slot in aanmerking om een fietsverzekering af te sluiten. Super fijn dus want zo heb je nog meer zekerheid! Het slot is bovendien heel betaalbaar, in ieder geval goedkoper dan een nieuwe fiets aanschaffen als hij gestolen wordt! Sleutel kwijt? Met de online sleutelservice heb je binnen een mum van tijd een nieuwe.

Pros
 • Je kunt je slot nooit meer vergeten. Het op slot zetten gaat zeer eenvoudig en snel. Je bestelt online een nieuwe sleutel als je hem kwijt bent.
Cons
 • Het is een prima slot als je gauw even een boodschap gaat doen maar niet ideaal om je fiets nachten lang te laten staan.

Abus 4960/100 6KS Pro Tectic

De robuuste ABUS 4960/100 6KS Pro Tectic laat je niet in de kou staan. Je kunt je fiets met een gerust hart achter laten. Zelfs de doorgewinterde fietsendief zal zich wel een tweede keer bedenken voordat hij het voorziet op jouw tweewieler. Je legt je fiets makkelijk vast door de ketting door het wiel te friemelen en hem op slot te zetten. Als je nog meer zekerheid wilt dan kun je hem ook aan een voorwerp zoals een lantaarnpaal vastmaken. Hij is hier lang genoeg voor maar niet loeizwaar.

Pros
 • Het is een betrouwbaar slot waar je echt iets aan hebt. Hij schrikt dieven af waardoor ze snel verder gaan naar een makkelijke prooi.
Cons
 • Het is een zwaar slot. De kabel is vrij kort dus dat is soms irritant.

Axa RLD Kabelslot

Heb je al een ringslot maar wil je je fiets toch nog net even wat beter beveiligen? De Axa RLD biedt uitkomst. Als je de kabel aan het ringslot hebt bevestigd kun je hem overal aan vastmaken. Denk aan een fietsenrek of hek. Super handig dus! Een ringslot zorgt al voor veiligheid maar je loopt altijd de kans dat een dief de achterkant van je fiets oppakt en ermee wegloopt. Dat is met dit kabelslot verleden tijd. Het fijne van deze kabel is dat hij niet groot, zwaar en log is. Je draagt hem automatisch onder je zadel bij je en hij is heel eenvoudig vast te maken.

Pros
 • Je neemt hem makkelijk en automatisch mee. Het is de perfecte combinatie tussen een ringslot en een kettingslot.
Cons
 • Er is geen klem voor de kabel meegeleverd voor tijdens het fietsen.

Abus Ionus 1190/150cm ART4

Je parkeert je auto op een mooie grote parkeerplek, maar de fietsen blijven even achter op de auto zitten. Na tijdje kom je terug en zijn je prachtige nieuwe fietsen weg. Dit wil je natuurlijk voor een volgende keer voorkomen. Daarom kies je voor een stalen kettingslot. Geen halve maatregelen deze keer, jij gaat voor een Abus Ionus 1190/150cm ART4 kettingslot. Hoger dan dit model kettingslot ga jij hem niet krijgen. Deze zorgt er met 99,9% zekerheid voor dat de dieven aan jouw fietsen voorbijgaan. Je wil dieven zo veel mogelijk afschrikken. Dit doe je niet door een klein slot op te hangen, maar echte grote jongens te gebruiken. Waarom je inhoudelijk voor dit slot zou kunnen kiezen? 

Hij is voorzien van een hoog diefstalrisico met een 11 millimeter dikke ketting in een textielhoes om lakschades te voorkomen. Daarnaast zit er in het slothuis een mechanisme dat gemaakt is van gehard staal. De Abus Plus cilinder zorgt dat manipulatie als lock-picking wordt tegengegaan. Ook krijg jij een unieke code waarmee jij een reservesleutel kan drukken. Dit slot wordt bij uitstek geadviseerd wanneer jij bijv. een dure fiets wil vastleggen. 

Pros
 • Hij is enorm sterk, hij schrikt af, heeft een goede textiele hoes. Het slot heeft een goede beveiliging.
Cons
 • Hij is zwaar en groot, Misschien wat te groot om mee te nemen op de fiets.

Abus Granit 67/12 kettingslot + Loop ART 4 

ART 4 is een keurmerk dat wordt afgegeven aan sloten. Zo heb je verschillende categorieën vanaf ART 1 tot en met ART 4. Dit betekent dat het slot van alles inbraakbeveiligingen is voorzien. Dit maakt het voor een dief onhandig en niet gunstig om te kiezen voor jouw fiets. Daarnaast weegt deze ketting bijna 5 kilo. Dit zegt natuurlijk een hoop over hoe gehard het staal is. Hierdoor is hij een stuk zwaarder dan veel andere modellen. De kettingdikte is 12 mm. De lengte van deze ketting is 120 cm. Dit is voldoende voor de meeste sloten. 

De Abus Granit 67/12 kettingslot + Loop ART 4 is een kettingslot waarmee jij alle dieven tegengaat. Zo is hij beveiligd tegen uitboren en heeft hij 2 sleutels. Mocht je een nieuwe sleutel willen dan moet je die aanvragen door de code card. Eén van de sleutels heeft een led-lampje wat het openen in de nacht makkelijk maakt. 

Pros
 • Hij is sterk en is voorzien van het hoogste keurmerk. Daarnaast is hij lang.
Cons
 • Hij is vrij zwaar en de kosten zijn hoog.

Axa Pro Disc Set ART 4 (oranje)

Wil jij een mooi opvallend slot zodat een dief of inbreker gelijk ziet waar hij/zij aan toe is? Dit is een mooi slot van Axa dat de hoogste garantie biedt tegen inbrekers of dieven. Het cilinderhuis van de Axa Pro Disc Set ART 4 (oranje) is gemaakt van gehard staal en hierdoor kan je er niet zo één, twee, drie iets mee doen. Wanneer jij een dure fiets hebt of misschien zelfs wel een motor of een scooter dan is dit een ideaal product om te gebruiken. Hij is voorzien van een 13 mm doorsnelde beugel. 

Dit slot heeft een ART 4 gekeurd huis. Hierdoor heb jij een hoogwaardig slot. Voorzien van onder andere anti-boorcilinder en afdekkapje om het slot te beschermen tegen modder en vuil. Op deze manier is dit een slot dat lange tijd goed blijft. Dit is een slot dat voor verzekeringen ook genoeg is. Mocht er dus wel ingebroken worden dan zal de verzekering verzekerde materialen gewoon uitkeren. Hierbij moet je natuurlijk wel kunnen aantonen dat jij alles zelf goed hebt afgesloten.

Pros
 • Dit is een opvallend en sterk slot. Je kan hem gebruiken met ketting of zonder.
Cons
 • Hij is vrij opvallend, dit kan afschrikken of juist lokken.

Abus Granit X Plus 540/160HB300+EaZy KF

Of je er nu aan loopt te trekken of wrikken, het maakt niets uit want de Abus Granit X Plus 540/160HB300+EaZy KF geeft niet mee. Je bent er dus zeker van dat je je waardevolle fiets veilig weg kunt zetten. En dit is zeker nodig tegenwoordig. Het fijne van dit slot is dat hij makkelijk open en dicht gaat. Ook heb je geen gedoe meer met een ketting. Hij heeft 3 ART sterren wat hem zeer veilig maakt. Daarnaast neem je hem makkelijk mee ook op de momenten dat je hem niet gebruikt. Met een lengte van 30 cm is er altijd genoeg speling om je fiets aan een object te bevestigen.

Axa RLC 100

Een kettingslot dat er ook nog eens leuk uitziet. Het lijkt haast onmogelijk. Toch bewijst de Axa RLC 100 dat het kan. Ideaal voor je tiener dochter of zoon die er nog een beetje hip uit wil zien. Hij is verkrijgbaar in 5 diverse kleurtjes en patronen. Voor ieder wat wils dus! Het belangrijkste is echter dat hij je fiets veilig stelt. En daar hoef je met deze Axa niet bang voor te zijn. Bovendien is het slot leuk geprijsd! Een ringslot is tegenwoordig bijna niet meer voldoende om je fiets veilig weg te zetten. Deze Axa helpt je daarom uit de brand.

Shopgids: alles wat je moet weten over het beste fietsslot

Hoe kun je op een fietsslot besparen?

Er zijn fietssloten in diverse prijsklasses verkrijgbaar. Het is zeker niet zo dat hoe duurder het slot is hoe beter het is. Er zit uiteraard wel verschil in de kwaliteit ervan. Wat als je het niet zo breed hebt maar je wilt toch een fietsslot aanschaffen? Wij helpen je op weg met wat tips.

Investeer in een goed slot
Eerlijk is eerlijk, het aanschaffen van een nieuwe fiets is duurder dan de aanschaf van een goed slot. Investeer dus liever 1 keer in een goed slot in plaats van een nieuwe fiets te moeten aanschaffen.

Bewaakte fietsenstalling
Zelfs in een bewaakte fietsenstalling is het aan te raden je fiets goed op slot te zetten. Toch biedt het zeker nog wat extra veiligheid om je fiets achter slot en grendel onder een bewaakt oog neer te zetten. Dieven zullen eerder voor een fiets gaan buiten deze stalling dan voor een exemplaar die er binnen staat.

Zet je fiets binnen neer
Als je er zelf de ruimte voor hebt, bijvoorbeeld een schuur of hal dan is het aan te raden je fiets altijd binnen neer te zetten. Zo verklein je de kans dat deze gestolen wordt.

Welke soorten fietssloten zijn er?

Er zijn tal van soorten fietssloten op de markt. Maar welke is eigenlijk het meest geschikt voor jou? Wij hebben een greep gedaan uit de mogelijkheden en vertellen je wat de voor- en nadelen zijn van deze fietssloten.

Ringslot
Een van de bekendste sloten die meestal standaard op een fiets zit is het ringslot. Je klikt hem naar beneden en je haalt de sleutel eruit. Het fijne van dit slotje is dat je hem makkelijk meeneemt. Hij zit namelijk aan je fiets bevestigd. Daarnaast is hij licht en eenvoudig in gebruik. Het nadeel van een ringslot is dat hij vaak niet uiterste veiligheid voor je fiets biedt. Als je de fiets aan de achterkant optilt dan loop je er zo mee weg. Een kabel voor een ringslot kan dit voorkomen. Je klikt de kabel in het slot en deze kun je om een lantaarnpaal of hek bevestigen.

Kettingslot
Een kettingslot is een hele effectieve manier om je fiets veilig weg te zetten. Een kettingslot bestaat uit een ketting met daaraan een hangslot of cijferslot. Het geeft dieven nauwelijks de kans om jouw tweewieler te ontvreemden. Bovendien kun je je fiets makkelijk aan een object bevestigen zodat de kans nog kleiner wordt dat hij wordt weggenomen. Het nadeel van een kettingslot is dat hij wat onhandig, lomp en zwaar kan zijn.

Beugelslot
Een beugelslot is super makkelijk in gebruik. Je hebt geen gedoe met kabels of kettingen. Het is een kwestie van de beugel in positie brengen en de sleutel omdraaien. Bovendien neem je hem makkelijk mee. Is er ook een nadeel? Helaas wel. Je kunt dit type slot namelijk niet altijd even makkelijk aan een object bevestigen. Hij is vaak te kort. Lekker irritant dus.

Welk fietsslot is de beste budget keuze?

Als je voor echte veiligheid voor een dure fiets wilt gaan dan kun je beter even verder kijken. Echter, deze M-Wave is een prima basisslot. Met name voor oude fietsen en kinderfietsjes is dit een prima slot. Met andere woorden: fietsen waar een dief er geen belang bij heeft er veel moeite voor te doen. Hij heeft een zacht prijsje. Je zet hem eenvoudig op slot.

Wat zijn de populairste fietsslot merken?

Axa
Wie kent Axa niet? Sinds 1902 specialiseerd Axa zich in veiligheid. Dat begint allemaal met hang- en sluitwerk voor deuren. Ongeveer 20 jaar erna ontwikkelen ze het bekende ringslot. Grote kans dat je opa dit slot toen al aan zijn fiets had zitten. Het doel van Axa is om de algemene veiligheid te verhogen. Dit is duidelijk terug te zien in hun assortiment. Dit assortiment loopt uiteen van fietsverlichting tot fietssloten. Kortom, een Axa mag niet op jouw fiets ontbreken!

Abus
Bij Abus mag je rekenen op Duitse kwaliteit en veiligheid. Al meer dan 85 jaar voorzien ze de consument in producten om zich veiliger te voelen. Ze staan bekend om hun traditionele hangslot. Door de jaren heen hebben ze zich steeds verder ontwikkeld. Je kunt er dan ook van op aan dat Abus altijd de beste kwaliteit levert. De producten van Abus zijn niet alleen voor jezelf maar voor het hele gezin een must. Laat je fiets altijd met een gerust gevoel achter met een slot van Abus.

M-Wave
Van fietshelmen, rugzakken tot fietssloten, bij M-Wave hebben ze overal rekening mee gehouden. Zelfs op de dingen waar je liever zelf niet bij stilstaat zoals een lelijke valpartij zijn ze bij M-Wave voorbereid. Ook voor de mini mensjes onder ons die nog moeten leren fietsen zijn er speciale zijwieltjes. De sleutels van je fiets raak je nooit meer kwijt met de hippe sleutelhangers van M-Wave. De fietssloten zorgen ervoor dat je nooit meer onverwacht met lege handen komt te staan.

Fietsslot tips voor de beste koop

Het is duidelijk dat er een goed fietsslot moet komen. De aanschaf van een nieuwe fiets kost immers meer geld. Het is dus beter om te investeren in een goed fietsslot. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het nodig is. Je kunt echter beter het zekere voor het onzekere nemen. Maar welk fietsslot is geschikt voor jou? Dit hangt af van je fiets, de plaats waar je hem neerzet en wie hem gebruikt. Het helpt om jezelf eerst te volgende vragen te stellen zodat je je situatie in kaart kunt brengen. Wil je je fiets verzekeren? Waar zet je de fiets meestal neer? Gebruik je de fiets zelf of je kind? Wat wil je maximaal uitgeven voor het slot?

 1. ART-keurmerk

  Je hebt het al voorbij zien komen in onze top 5. Het ART-keurmerk. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? Het ART-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. Onder andere de ANWB en BOVAG nemen deel aan deze stichting. Het keurmerk van een slot kan bestaan uit 2 t/m 5 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, hoe veiliger het slot is. Veel verzekeraars willen een fiets alleen in een verzekering opnemen als deze beschikt over een slot met sterren. Let er dus op dat het slot dat je aan wilt schaffen over zo’n keurmerk beschikt. Zeker als je van plan bent je fiets te gaan verzekeren is dit een must.

 2. Soort fiets

  Je stemt je slot over het algemeen af op het type fiets dat je hebt. Als je een tweedehandsfiets hebt van 100 euro dan is het niet waarschijnlijk dat je een slot voor datzelfde bedrag aanschaft. Heb je echter een dure elektische fiets dan loont het zich zeker om een kwalitatief goed slot aan te schaffen. In dit geval raden wij zelfs aan om 2 soorten sloten te kopen. Als een dief het heeft voorzien op jouw tweewieler dan zal hij twee keer zoveel moeite moeten doen. Het is de vraag of hij er dan nog zin in heeft. Bovendien zijn veel dieven gespecialiceerd in 1 type slot. Het loont zich dus zeker om deze optie open te houden.

 3. Gebruiksgemak

  De ervaring leert dat als je een tiener bent je prioriteit er niet meteen bij ligt om je fiets op slot te zetten. Als je hier ook nog eens veel moeite voor moet doen dan wordt het nog wel eens ‘vergeten’. Het is dus wel zo handig om je tiener een slot mee te geven dat makkelijk op slot te zetten is. Een zware ketting is meer gedoe dan een simpel beugelslot bijvoorbeeld. Ook kan het helpen om voor een slot te gaan die je niet per se aan een object vast hoeft te maken.

 4. Extra’s

  Als je voor een slot gaat met een sleutel, zit er dan een reserve sleutel bij? Wel zo handig als je de originele kwijt bent. Sommige fabrikanten bieden de service dat je een verloren sleutel online opnieuw kunt aanvragen. Binnen een paar dagen heb je hem dan in de bus liggen.

Hoe gebruik ik een fietsslot? 

Het gebruiken van een fietsslot is eigenlijk heel gemakkelijk. Je doet je sleutel in het slot je sluit je fiets af en haalt de sleutel er weer uit. Nu staat je fiets op slot, maar er zijn zo veel verschillende sloten die op een andere manier gebruikt worden dat we toch maar een klein beetje uitleg geven bij dit onderwerp. 

Zo heb je een kabelslot deze is voorzien van geweven staaldraad. Deze beveiligen goed, maar zijn met de goede tools wel door te knippen. 

Ook bestaat er een kettingslot. Dit is een ketting die vaak doormiddel van schakels aan elkaar zit. Dit zijn hele goede beveiligingen wanneer jij een sterk slot gebruikt. 

Een beugelslot is een slot die uit een U-vorm bestaat. Deze is vaak van gehard staal en is voorzien van een eigen slot. 

De meest voorkomende is het ringslot. Deze zit vaak al bevestigd aan jouw fiets en zorgt voor een stabiele en sterke beveiliging. 

Laatste Fietsslot Trends van 2023

Tegenwoordig is er van ieder apparaat wel een ‘smart’ uitvoering te vinden. En geloof het of niet, zo ook van het fietsslot! Het gebruik van het elektische fietsslot is in opkomst. Via een app op je smartphone kun je het slot op afstand bedienen. Je bepaalt zelf wanneer hij op slot zit en wanneer hij open gaat. Bovendien is hij uitgerust met GPS tracking zodat je altijd kun zien waar je fiets zich bevindt. Als je in de buurt komt gaat het slot vanzelf open. Er zijn zelfs types die werken met een vingerafdruk! Zo krijgen dieven nooit meer de kans om jouw favoriete tweewieler te stelen. Als er toch iemand poogt dit te doen dan krijg je automatisch een melding op je smartphone. Wij zijn in ieder geval groot fan en willen niet meer zonder!

Conclusie

Belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een nieuw slot is de beveiliging. Zo heb je verschillende categorieën sloten, en de één beveiligd jouw fiets beter dan de ander. Zo zal een dief sloten snel herkennen en natuurlijk kiezen voor het meest zwakke slot. Ieder slot heeft wel een mankement, maar een dief zal kiezen voor snelheid. Kies dus liever voor een goed slot dan één waarmee een dief zo binnen is. 

Daarnaast is een fiets vaak al voorzien van een slot, toch zien wij dat dit niet genoeg is. Een beugelslot of een klein kabelslot kan dan een mooie uitkomst zijn. Doe deze overigens nooit alleen door het wil. Een dief zal dan jouw achterwiel loshalen en heeft op deze manier jouw fiets in handen. 

Vorige test

Beste Babyfoon 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Kinderwagen 2023 uit de Test