de beste babyfoons van 2020 uit de test

Beste Babyfoon 2020 uit de test

Op zoek naar een goede babyfoon? Wij hebben de beste babyfoons van 2020 uit de tests gevist!

Wil je eindelijk eens een avond voor jezelf? Een avond waarop je niet 10 keer naar boven loopt om te kijken of het goed gaat met je baby? Een babyfoon biedt uitkomst. Het is eigenlijk een soort van elektronische babysitter die je leven een heel stuk makkelijker en leuker maakt. Je hoeft niet meer constant op te staan als je denkt dat je wat hoort. Je houd beeld en geluid nauwlettend in de gaten via een handig schermpje. Veel exemplaren bieden zelfs de optie dat je op afstand tegen je kind kunt praten. Super handig dus. Kortom, een babyfoon mag niet in jouw huishouden ontbreken!

Conclusie: In 2020 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Luvion Prestige Touch 2 de beste babyfoon is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Luvion Prestige Touch 2 is de Alecto DVM-200. Kijk onderstaand voor de overige babyfoon testresultaten.

Beste babyfoon aanraders van 2020

Beste koop: Alecto DVM-200

Wij worden zo blij van de Alecto DVM-200. Hij is goed voor de gemoedstoestand van ouder en kind. Daarnaast is hij door de Consumentenbond uitgeroepen als beste koop! Dankzij het infrarood nachtzicht kun je altijd een oogje in het zeil houden. Je kunt hem uitbreiden met wel 4 camera’s. Deze kun je op het handige scherm tegelijkertijd in de gaten houden. Als je ziet dat je kindje onrustig is dan kun je er tegen praten. Ook is er de mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen. Je kindje zal zo het gevoel hebben dat je altijd een beetje bij hem bent en andersom. Bij deze babyfoon hoef je niet bang te zijn voor storingen. Wel zo prettig dus.

Het scherm is extra groot zodat je niets hoeft te misssen. Daarnaast gaat het om een kleurenscherm. Mocht het gebeuren dat hij buiten bereik raakt dan krijg je daar vanzelf een seintje van. Hij houdt zelfs de temperatuur van de kamer waar je kindje ligt in de gaten. Super handig.

Voordelen
 • Beschikt over een extra groot scherm. Met de tweerichtingscommunicatie kun je je kindje ten alle tijden geruststellen.
Nadelen
 • De batterij is behoorlijk snel leeg. Hij kan soms te gevoelig reageren.

Best getest: Luvion Prestige Touch 2

Je ligt eindelijk in bed maar bij ieder geluidje denk je dat je je kind hoort. Lekker rustig liggen doe je dus niet. Breng daar nu verandering in met de Luvion Prestige Touch 2. Deze babyfoon beschikt over een super helder en scherp scherm waarop je alles in de gaten houdt. Zelfs in het donker kun je alles perfect in de gaten houden. Daarnaast beschikt deze Luvion over de optie om op te nemen. De handige functie voor slaapliedjes zorgt ervoor dat je kind binnen een mum van tijd in slaap valt. Zo kun je zelf ook met een gerust hart gaan slapen! Deze babyfoon is door de Consumentenbond als best getest. Des te meer reden om hem aan te schaffen dus!

Je krijgt er een prachtig scherm bij waarop je alles in de gaten kunt houden. de beeldkwaliteit is uitstekend zodat je werkelijk niets hoeft te missen. En ook ‘s avonds en ‘s nachts weet je precies wat er gaande is. De camera beschikt namelijk over night vision. Kortom, het is een ideale babysitter.

Voordelen
 • Beschikt over een terugspreekfunctie zodat je je kindje op afstand kunt geruststellen. Wordt geleverd met een mooi groot scherm.
Nadelen
 • De muziekjes vallen niet altijd in de smaak. De batterijduur had langer gekund.

Philips Avent SCD713/26

Als je niet zo van de poespas bent en je je kind niet per se op een scherm hoeft te zien dan is de Philips Avent SCD713/26 de perfecte keuze. Hij heeft een royaal bereik zodat je rustig even een borreltje kunt doen bij de buren. Daarnaast beschikt hij over veel leuke extra’s. Denk aan de functie om liedjes af te spelen. Dit kan soms net voldoende zijn om je kindje in slaap te doen vallen. Daarnaast beschikt hij over een handig en leuk lampje. Het geluid uit de babyfoon is kraakhelder. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over storingen.

Voordelen
 • In tegenstelling tot veel andere babyfoons gaat de batterij lekker lang mee. Het bereik van de directe verbinding is uitstekend.
Nadelen
 • Hij is behoorlijk prijzig. Het is een babyfoon met alleen audio.

Philips Avent SCD733/26

De Philips Avent SCD733/26 babyfoon is een hebbeding. Hij projecteert een leuke verlichting in de kamer van je kindje. Je kindje zal dit geweldig vinden. Op de speciale eco modus kun je veel energie en dus geld besparen. Daarnaast geldt dat hoe dichter je bij bent hoe minder snel de accu leeg gaat. Als je kindje niet kan slapen zet je gewoon de leuke sterren lichtprojectie aan. Deze babyfoon heeft een groot bereik. Mocht je toch niet verbonden zijn dan krijg je vanzelf een seintje. Dankzij de DECT verbinding zal dit echter niet snel voor komen.

Voordelen
 • Leuke babyfoon met een gaaf ontwerp en sterren nachtlampje. De accu gaat na opladen wel 18 uur mee.
Nadelen
 • Hij beschikt niet over video dus je kunt je kindje alleen via geluid in de gaten houden.

Philips Avent SCD560/00 – DECT

Deze hippe babyfoon maakt je leven een stuk aangenamer. Met de Philips Avent SCD560/00 – DECT houd je ieder geluidje bij. Niet alleen houd deze babyfoon bij welke geluidjes je baby maakt, hij detecteert het ook als er een verandering is in de temperatuur van de kamer. Voor ons hoeft dit maar een minimaal verschil te zijn maar dit kan al een groot effect hebben op je baby en zijn gedrag. Daarnaast heb je keuze uit 5 slaapmelodietjes. Het op afstand regelbare lampje zorgt ervoor dat je baby tot rust komt. Wordt hij toch onrustig? Je kunt zelf op afstand wat tegen hem zeggen.

Voordelen
 • Beschikt over een indicator voor wanneer de batterij bijna leeg is. Je kunt zelf het volume bepalen.
Nadelen
 • Er is helaas geen mogelijkheid om deze babyfoon uit te breiden met een tweede unit.

Luvion Grand Elite 3 Connect

De Luvion Grand Elite 3 Connect mag gerust de Porsche onder de babyfoons worden genoemd. Deze Luvion gaat dan ook nog een stapje verder. Het is een babyfoon met camera en bijbehorende app. Je kunt dus alles bijhouden via je smartphone. Super handig als je lekker bij de buren zit te borrelen of als je op vakantie bent. Je mist geen enkel moment meer. Daarnaast hoef je je geen onnodige zorgen meer te maken. Zo kom je eindelijk een beetje aan jezelf toe. Je krijgt vanzelf een seintje als je kind wakker wordt.

Alecto DBX-88 ECO Digitale ECO DECT

Wij worden al blij als we naar de Alecto DBX-88 ECO Digitale ECO DECT kijken. Je krijgt hem met een super schattig nachtlampje. Deze kun je op afstand regelen. Het geluid van deze Alecto is geheel storingsvrij. Bovendien is hij erg energiezuinig zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de accu snel leeg raakt. Binnenshuis heb je een bereik tot zo’n 50 meter. Meer dan voldoende dus, tenzij je in een grote villa woont en je kind aan de andere kant slaapt. Gun jezelf dit cadeautje en eindelijk eens wat rust na een mooie maar ook intense periode.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste babyfoon

Hoe kun je op een babyfoon besparen?

Babyfoons zijn in allerlei prijsklasses beschikbaar. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Over het algemeen geldt dat hoe meer opties er aan de babyfoon zitten, hoe meer je ervoor betaald. En dat hoeft lang niet altijd nodig te zijn. Met deze budget tips betaal je niet de hoofdprijs.

Ga voor eenvoud
Het is natuurlijk leuk, camera’s, het beeld etc. maar je kunt ook voor eenvoud gaan. Een babyfoon met camera en beeldscherm is vaak duurder dan een exemplaar dat alleen met audio werkt. Het gevoel van zekerheid is wellicht wat groter als je daadwerkelijk zicht hebt op wat je baby doet. Een babyfoon met audio voldoet echter ook prima.

Dichtbij
Wie zegt dat je uberhaupt een babyfoon aan moet schaffen? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kindje dichtbij je te houden, bijvoorbeeld op de kamer naast je of zelfs in je eigen kamer. Zo kun je alle geluidjes die hij maakt horen en heb je geen babyfoon nodig.

Welke soorten babyfoons zijn er?

We hebben het eerder al even aangestipt. Babyfoons zijn er in allerlei soorten en maten. Een babyfoon is een apparaat waarmee je audio of beeld kunt detecteren in een ander gelegen ruimte. Dit is fijn als je een kindje hebt waar je een oogje op wilt houden. Maar welke soorten babyfoons zijn er eigenlijk? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Klassieke Babyfoon
De klassieke babyfoon werkt met audio. Kwalitatieve babyfoon zullen nauwelijks of geen ruis vertonen en evenmin storingen. Je kunt dus gerust een film gaan kijken, in je thuiskantoor aan het werk gaan of even een borreltje drinken bij de buren. Als er een geluid wordt gedetecteerd zul je hier een seintje van krijgen en kun je desgewenst wel of niet een kijkje gaan nemen bij je kind.

Babyfoon met camera
Wat nog handiger en veiliger is dan een babyfoon met audio, is een babyfoon met een camera! Dit type babyfoon wordt geleverd met een zwart-wit of kleurenscherm waarop je precies bij kunt houden wat je kind allemaal uitspookt. De camera’s zijn vrijwel altijd geschikt voor donkere ruimtes zodat je ook dan alles goed kunt zien. Je houdt je kind immers meestal ‘s avonds of ‘s nachts in de gaten via de babyfoon.

Babyfoon met app
We gaan nu over tot de meest hippe variant van de babyfoon. Namelijk een babyfoon met een app op je telefoon. Je verbindt de camera met je telefoon en zo kun je alles goed in de gaten houden. Je hebt hier meestal wel WiFi verbinding voor nodig. Prima, zo lang het werkt. Houd er rekening mee dat je afhankelijk bent van deze verbinden.

Welke babyfoon is de beste budget keuze?

De duurste babyfoon is zeker niet per se de beste. Wij hebben voor je uitgezocht welke babyfoon de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De BeeConnect Plus is als winnaar uit de bus gekomen. Deze eenvoudige babyfoon doet wat je van een babyfoon mag verwachten. Naast dat hij heel praktisch en gebruiksvriendelijk is, staat hij ook nog eens mooi dankzij het leuke design! Hij beschikt over 8 slaapliedjes, LED verlichting en een trilalarm.

Wat zijn de populairste babyfoon merken?

Philips
Philips is uiteraard bekend geworden door hun bekende gloeilamp. Maar Philips is veel meer dan alleen dat. Dit bedrijf van Nederlandse bodem is uitgegroeid tot wereldwijd concern. Ze hebben zich doorontwikkeld op de elektronicamarkt. Ook op het gebied van babyfoons zijn ze een expert. Met een Philips haal je altijd kwaliteit in huis!

Luvion
Luvion is begonnen als klein familiebedrijf. Twee broers vonden dat veel babyproducten een stuk handig en praktischer ontworpen konden worden. En dat hebben ze in de praktijk gebracht. Hun enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt. Veel jonge ouders wilden hier namelijk wel van meegenieten. Dit was de start van Luvion. Voor ouders, door ouders. Zij weten dus precies waar het aan ontbrak. Inmiddels leveren ze producten over de hele wereld.

Alecto
Alecto staat bekend om zijn betaalbare en kwalitatief goede producten. Maar bovenal hebben ze als doel om je leven een stukje makkelijker en veiliger te maken. Zo ook met hun babyfoons. Ze staan ervoor garant dat al hun producten uitgebreid getest worden. Hierdoor kunnen ze garanderen altijd topkwaliteit te leveren.

Babyfoon tips voor de beste koop

Veiligheid staat op nummer 1 als het om babyfoons gaat. Je wilt er zeker van zijn dat alles goed gaat met je kindje, ook als jij niet in de kamer bent. Een babyfoon is dan ook een must. Het geeft je zelf wat meer ruimte en vrijheid om te doen wat je wilt als je kindje ligt te slapen. Maar wat is van belang als je een babyfoon aanschaft? Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet. Vraag jezelf om te beginnen de volgende zaken af. Hoe oud is je kind? Wat is de afstand tussen de babyfoon en de kinderkamer? Wat is je budget? Wil je een exemplaar met of zonder camera? Welke extra opties vind je belangrijk?

 1. Audio of beeld?

  Ga je voor een babyfoon met alleen audio of ook met beeld? Het is uiteraard prettig om in de gaten te kunnen houden wat je kindje uitspookt. Met name als hij niet kan slapen is het erg praktisch dat je kunt zien wat hij doet zodat je je acties hierop af kunt stemmen. Tegenwoordig zijn er veel babyfoons die met een app komen. Je installeert een camera op de kamer van je baby. Deze verbind je vervolgens met een app op je smartphone. Je hebt dus geen extra scherm meer nodig. Super handig want zo kun je altijd alles overal in de gaten houden!

 2. Bereik babyfoon

  Zeker als je wat groter woont is het handig om van te voren even te checken wat het bereik van de babyfoon is. Met de meeste babyfoons kun je in een gemiddeld huis prima terecht. Het bereik buiten of op een open veld is vaak anders dan het bereik in huis. Houd hier dus ook rekening mee. Zeker als je de babyfoon aanschaft om zelf een kop koffie of borrel te doen bij de buren dan wil je wel dat de babyfoon optimaal werkt. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld op de camping of op vakantie bent.

 3. Extra’s

  Dan zijn er nog de talloze extra’s voor een babyfoon. Deze kunnen net dat extra zetje geven om je baby in slaap te doen krijgen of voor een stukje extra veiligheid. Een voorbeeld hiervan is tweezijdige communicatie. Dus jij hoort je kindje en je kindje hoort jou. Via de ingebouwde microfoon in de babyfoon kun je wat inspreken en je baby hoort dit automatisch. Als hij een beetje onrustig is dan kan dit net het laatste zetje geven dat hij jouw stem hoort en gerust wordt gesteld.

  Een andere optie is het afspelen van slaapliedjes. Ook dit kan net voor dat extra stukje rust zorgen. Je hebt dit op afstand in de hand en je speelt het af op het moment dat jij denkt dat goed is.
  Je zult het misschien niet meteen verwachten maar ook temperatuurswisselingen kunnen een grote rol spelen in het gedrag van je kind. Veel babyfoons zijn daarom uitgerust met een temperatuurmeter. Je kunt precies bijhouden wat de temperatuur in de babykamer is en deze zonodig aanpassen.
  De veiligheid kun je nog extra verhogen door een alarm in te stellen als je baby wakker wordt of geluid maakt. Zo weet je het precies wanneer je in moet grijpen of juist niet.

Laatste Babyfoon Trends van 2020

Op de laatst genoemde soort babyfoon willen we iets verder ingaan. Namelijk het soort met een app op je smartphone. Het grote voordeel hiervan is dat je geen apart beeldscherm meer nodig hebt om je kindje in de gaten te houden. Je kunt dit nu handig overal doen via je telefoon. Dit scheelt aanzienlijk in de aanschafprijs. Bovendien zijn er allerlei leuke extra opties zoals het afspelen van een slaapliedje of het praten tegen je kindje op afstand. Als hij je stem hoort is dit vaak voldoende om weer lekker weg te dommelen. En het scheelt jou weer dat je niet naar de kinderkamer hoeft te lopen. Kortom, een babyfoon met een app voor op je smartphone maakt je leven een stuk makkelijker en leuker. Bovendien maakt het niet uit of je thuis bent of niet, via een WiFi verbinden kun je altijd en overal gebruik maken van de babyfoon en zien hoe het met je kindje gaat. Wij willen in ieder geval niet meer zonder!

de beste stappentellers van 2020 uit de test
Vorige test

Beste Stappenteller 2020 uit de test

de beste fietssloten van 2020 uit de test
Volgende test

Beste Fietsslot 2020 uit de test