Beste Babyfoon 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Op zoek naar een goede babyfoon? Wij hebben de beste babyfoons van 2024 uit de tests gevist!

Wil je eindelijk eens een avond voor jezelf? Een avond waarop je niet 10 keer naar boven loopt om te kijken of het goed gaat met je baby? Een babyfoon biedt uitkomst. Het is eigenlijk een soort van elektronische babysitter die je leven een heel stuk makkelijker en leuker maakt. Je hoeft niet meer constant op te staan als je denkt dat je wat hoort. Je houd beeld en geluid nauwlettend in de gaten via een handig schermpje. Veel exemplaren bieden zelfs de optie dat je op afstand tegen je kind kunt praten. Super handig dus. Kortom, een babyfoon mag niet in jouw huishouden ontbreken!

Best Geteste Beeldbabyfoon

Philips Avent Connected SCD923/26

Houd je baby veilig en overal in de gaten met de Philips Avent Connected SCD923/26 - Beeldbabyfoon met app. Met ons Secure Connect-systeem blijf je overal in huis verbonden met je kleintje en met de Baby Monitor+-app blijf je ook buitenshuis verbonden. Met de kalmerende geluiden en rustgevende nachtlampje kan je baby vredig dutjes doen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Philips Avent Connected SCD923/26 – Beeldbabyfoon met app de beste babyfoon is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips Avent Connected SCD923/26 – Beeldbabyfoon met app is de Motorola MBP169 Babyfoon. Kijk onderstaand voor de overige babyfoon testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Philips Avent Connected SCD923/26

Houd je baby veilig en overal in de gaten met de Philips Avent Connected SCD923/26 - Beeldbabyfoon met app. Met ons Secure Connect-systeem blijf je overal in huis verbonden met je kleintje en met de Baby Monitor+-app blijf je ook buitenshuis verbonden.

Motorola MBP169 Babyfoon - Draagbaar - Nachtlampje

De Motorola MBP169 is ontworpen om je kindje in de gaten te houden. De hooggevoelige microfoon pikt ieder geluidje op. Ook beschikt deze audio-babyfoon over handige extra's.

Philips Avent SCD733/26 DECT babyfoon

Het kristalheldere geluid van de geavanceerde SCD733/26 DECT-babyfoon heeft geen last van interferentie. De DECT-technologie zorgt voor een veilige privéverbinding, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de enige bent die meeluistert en dat andere zendapparaten.

Alecto DBX-88 ECO - Full Eco DECT Babyfoon met Display

Net als voor alle ouders is voor jou je kindje je belangrijkste bezit. Daarvoor wil je alleen het beste. Daarom zoek je naar een babyfoon waar je met een gerust hart op kan vertrouwen.

Philips Avent SCD723/26 DECT Babyfoon - Wit

Het geluid van de geavanceerde SCD723 DECT babyfoon heeft geen last van interferentie. Dankzij temperatuursensor, het kalmerende nachtlampje, slaapliedjes en een speciale nachtmodus creeer je een rustgevende omgeving voor jou en je baby.

Beste babyfoon aanraders van 2024

Beste koop: Philips Avent Connected SCD923/26 – Beeldbabyfoon met app

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 69 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 69 reviews

Tegenwoordig hoe je niet meer af te gaan op een enkel geluidje, maar kan je ook precies zien hoe je baby erbij ligt. Ideaal! Want door de Philips Avent Connected SCD923/26 – Beeldbabyfoon met app hoef je niet 10 keer op een avond naar boven te gaan. Je kan namelijk heel gemakkelijk via je telefoon even kijken hoe je baby erbij ligt. Of je kijkt op het bijgeleverde schermpje. Hierdoor kun je altijd je baby goed in de gaten houden. En dat scheelt een hoop. Want soms maakt je baby een geluidje zonder dat je direct in actie hoeft te komen. En is de oppas thuis? Dan kan je via de applicatie ook stiekem even vanuit het restaurant even meespieken hoe het gaat en of je misschien toch iets eerder thuis moet komen. In deze babyphone vind je ook kalmerende geluiden en een rustgevend nachtlampje. 

Wil je meer weten over deze babyphone? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Scherp beeld, ook in het donker
Cons
 • De prijs is hoog

Best getest: Motorola MBP169 Babyfoon

Reviews

3.0

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 3 reviews

Dit is de Motorola MBP169 Babyfoon. Een babyphone die heel simpel in gebruik is, maar precies doet het wat beloofd. Uiteraard heeft deze babyphone geen beeld, maar het pikt wel alle nodige geluidjes op. Het is namelijk een hoog gevoelige microfoon. Hierdoor kun jij wel elk geluidje horen. Je kan ook via de tweewegcommunicatie verbonden blijven met je kindje. Je kan namelijk terugpraten tegen je kindje. Bijvoorbeeld om te laten weten dat je er aan komt. Of vertel aan je partner dat hij alvast een flesje kan gaan warm maken. Allemaal handige manieren om met elkaar in contact te blijven! Ook prettig: deze babyphone is zeer betaalbaar als je veel andere babyphones in deze klasse bekijkt. Het bereik is tot wel 300 meter. Waardoor je ook gemakkelijk buitenshuis contact kunt blijven houden met je kindje. En kun je nog lekker in de zomer tot laat buiten zitten. Terwijl je kindje veilig binnen ligt. 

Wil je meer weten over deze babyphone? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Cons
 • Weinig bereik

Philips Avent SCD733/26 DECT babyfoon

Reviews

4.6

Gemiddelde van 126 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 126 reviews

Ook deze babyphone heeft geen beeld, maar toch willen we jou even de Philips Avent SCD733/26 DECT babyfoon laten zien. Deze prachtige babyphone kan namelijk ook een sterrenhemel projecteren. En dat trekt kindjes die moeten gaan slapen zeker de aandacht. Ook zit er een handig nachtlampje op, waardoor je altijd alles kunt zien in het donker. Deze babyfoon is zo gemaakt dat je altijd een privéverbinding hebt. Hierdoor kan er niemand mee luisteren en kan er ook niets anders uitgezonden worden. Er zit een temperatuursensor op het apparaat. Net zoals handige slaapliedjes en een speciale nachtmodus, waardoor je de baby niet hoeft te storen. En zoals we net al zeiden, een ander pluspunt is toch ook wel het mooie nachtlampje met sterrenprojectie. Het is ook een energiebesparend apparaat wanneer je kiest voor de ECO-modus. Het bereik is tot wel 330 meter.

Wil je meer weten over deze babyphone? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Vele gebruiksmogelijkheden
Cons
 • Weinig batterij

Alecto DBX-88 ECO

Reviews

4.4

Gemiddelde van 437 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 437 reviews

Volgend ouders is dit de beste koop van 2024 als het om babyfoons gaat. En dat is natuurlijk wat je wilt, als het om je kindje gaat. Het is een babyfoon waar je op kunt vertrouwen. Het apparaat blijft lang opgeladen, is storingsvrij wat betreft geluid en het bereik is groot. Op deze manier haal je een gedegen apparaat in huis. De Alecto DBX-88 ECO is dan ook een begrip in Nederland onder ouders. Dit eco-model heeft een ECO-modus. Hierdoor kun je het apparaat lang van de lader halen zonder dat je moet inleveren op batterijduur of veiligheid. Mooi extraatje dus!

Deze babyfoon heeft alle basisfuncties die je mag verwachten van een babyfoon. Zo zit er een veilige audioverbinding. Deze verbinding is beveiligd waardoor de DECT-technologie. Hierdoor is het geluid beveiligd en 100% storingsvrij. Ook kun je op de ouderunit zien hoe warm het in de slaapkamer is. Je kan op afstand het nachtlampje aan of uit doen en een slaapliedje inzetten. Er zitten slaapliedjes in het apparaat, maar je kunt ook door de microfoon zelf door het apparaat zingen. Er zijn 5 standen qua zendvermogen. En er zit dus een terugspreekfunctie op het apparaat. 

Pros
 • Gebruiksvriendelijk apparaat met veel mogelijkheden.
Cons
 • De ouderunit laadt niet op als hij aanstaat.

Philips Avent SCD723/26

Reviews

4.5

Gemiddelde van 31 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 31 reviews

Dit is de Philips Avent SCD723/26. Deze babyfoon scoort zo ongelooflijk goed om dat het apparaat geen last heeft van interferentie. Dit houdt in dat er geen andere geluiden opgepikt kunnen worden. Vroeger gebeurde dit nog weleens en dan hoorde je de baby van de buren verderop. Dat is verleden tijd. Er is een temperatuursensor, het is een kalmerend nachtlampje, je kunt slaapliedjes instellen en een speciale nachtmodus. Alles om de baby rustig te krijgen en de omgeving zo ontspannen mogelijk. Door de DECT-technologie heb je een 100% storingvrije verbinding. Deze verbinding is dan dus ook privé. En er kan niet meegeluisterd worden. 

Daarnaast is het apparaat energiebesparend en zit er een slimme ECO-modus op. Hierdoor is er weinig transmissie. Waardoor de batterijduur langer is. En dat terwijl het bereik tot wel 330 meter is. Binnenshuis is dit 50 meter en buitenshuis 330 meter. Er zit daarnaast een ouderunit bij waarin je hem kunt opladen. Hiervan af kun je ‘m 18 uur gebruiken. Je kunt zelfs op afstand tegen je baby praten. Bijvoorbeeld wanneer je nog beneden bent en je baby wilt geruststellen. Zo kun je rustig tegen je baby kletsen. Je schikt je baby niet af door het helder geluid en het goede bereik. 

Pros
 • Veel mogelijkheden, helder geluid en goed bereik.
Cons
 • Je hebt geen beeld erbij

Luvion Prestige Touch 2

Reviews

4.3

Gemiddelde van 175 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 175 reviews

In de wereld van babyfoons zien we ook steeds vaker babyfoons met camera. Dit is de best geteste uit 2021: de Luvion Prestige Touch 2. Door deze babyfoon kun je dus niet alleen horen hoe het met je baby is, je kan het ook direct zien. Het prettige hiervan is, is dat je een huiltje of een geluidje direct kunt bekijken. Moet je handelen of slaapt je baby nodig? Dat scheelt je heel wat onnodige wandelingen naar de babykamer. Je kan ook een split screen instellen, waardoor je meerdere camera’s kunt instellen bij meerdere kinderen. Je kunt beelden ook direct opnemen. 

Door het HR-beeld worden er supersnelle beelden geleverd. Deze zijn natuurlijk ook in het donker goed te zien. Door het nachtzicht kun je kinderen ook in scherm of de nacht goed zien. Er zitten slaapliedjes op en een nachtlichtje. Zo kan je je kind geruststellen vanaf de bank. De camera’s kunnen overal opgehangen worden door de beugels die bij de babyfoon in de doos zitten. Ook deze camera is 100% veilig door de veilige verbinding. Je kunt het volume instellen en ook de gevoeligheid. De ouderunit zijn voorzien van oplaadbare batterijen. 

Pros
 • Mooi design en een goede kwaliteit.
Cons
 • Stand-by-tijd is wat kort.

Alecto DVM-200

Reviews

4.2

Gemiddelde van 493 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 493 reviews

Wij worden zo blij van de Alecto DVM-200. Hij is goed voor de gemoedstoestand van ouder en kind. Daarnaast is hij door de Consumentenbond uitgeroepen als beste koop! Dankzij het infrarood nachtzicht kun je altijd een oogje in het zeil houden. Je kunt hem uitbreiden met wel 4 camera’s. Deze kun je op het handige scherm tegelijkertijd in de gaten houden. Als je ziet dat je kindje onrustig is dan kun je er tegen praten. Ook is er de mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen. Je kindje zal zo het gevoel hebben dat je altijd een beetje bij hem bent en andersom. Bij deze babyfoon hoef je niet bang te zijn voor storingen. Wel zo prettig dus.

Het scherm is extra groot zodat je niets hoeft te misssen. Daarnaast gaat het om een kleurenscherm. Mocht het gebeuren dat hij buiten bereik raakt dan krijg je daar vanzelf een seintje van. Hij houdt zelfs de temperatuur van de kamer waar je kindje ligt in de gaten. Super handig.

Pros
 • Beschikt over een extra groot scherm.
 • Met de tweerichtingscommunicatie kun je je kindje ten alle tijden geruststellen.
Cons
 • De batterij is behoorlijk snel leeg.
 • Hij kan soms te gevoelig reageren.

Best getest: Luvion Prestige Touch 2

Je ligt eindelijk in bed maar bij ieder geluidje denk je dat je je kind hoort. Lekker rustig liggen doe je dus niet. Breng daar nu verandering in met de Luvion Prestige Touch 2. Deze babyfoon beschikt over een super helder en scherp scherm waarop je alles in de gaten houdt. Zelfs in het donker kun je alles perfect in de gaten houden. Daarnaast beschikt deze Luvion over de optie om op te nemen. De handige functie voor slaapliedjes zorgt ervoor dat je kind binnen een mum van tijd in slaap valt. Zo kun je zelf ook met een gerust hart gaan slapen! Deze babyfoon is door de Consumentenbond als best getest. Des te meer reden om hem aan te schaffen dus!

Je krijgt er een prachtig scherm bij waarop je alles in de gaten kunt houden. de beeldkwaliteit is uitstekend zodat je werkelijk niets hoeft te missen. En ook ‘s avonds en ‘s nachts weet je precies wat er gaande is. De camera beschikt namelijk over night vision. Kortom, het is een ideale babysitter.

Pros
 • Beschikt over een terugspreekfunctie zodat je je kindje op afstand kunt geruststellen.
 • Wordt geleverd met een mooi groot scherm.
Cons
 • De muziekjes vallen niet altijd in de smaak.
 • De batterijduur had langer gekund.

Philips Avent SCD713/26

Reviews

4.6

Gemiddelde van 53 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 53 reviews

Als je niet zo van de poespas bent en je je kind niet per se op een scherm hoeft te zien dan is de Philips Avent SCD713/26 de perfecte keuze. Hij heeft een royaal bereik zodat je rustig even een borreltje kunt doen bij de buren. Daarnaast beschikt hij over veel leuke extra’s. Denk aan de functie om liedjes af te spelen. Dit kan soms net voldoende zijn om je kindje in slaap te doen vallen. Daarnaast beschikt hij over een handig en leuk lampje. Het geluid uit de babyfoon is kraakhelder. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over storingen.

Pros
 • In tegenstelling tot veel andere babyfoons gaat de batterij lekker lang mee.
 • Het bereik van de directe verbinding is uitstekend.
Cons
 • Hij is behoorlijk prijzig.
 • Het is een babyfoon met alleen audio.

Philips Avent SCD733/26

De Philips Avent SCD733/26 babyfoon is een hebbeding. Hij projecteert een leuke verlichting in de kamer van je kindje. Je kindje zal dit geweldig vinden. Op de speciale eco modus kun je veel energie en dus geld besparen. Daarnaast geldt dat hoe dichter je bij bent hoe minder snel de accu leeg gaat. Als je kindje niet kan slapen zet je gewoon de leuke sterren lichtprojectie aan. Deze babyfoon heeft een groot bereik. Mocht je toch niet verbonden zijn dan krijg je vanzelf een seintje. Dankzij de DECT verbinding zal dit echter niet snel voor komen.

Pros
 • Leuke babyfoon met een gaaf ontwerp en sterren nachtlampje.
 • De accu gaat na opladen wel 18 uur mee.
Cons
 • Hij beschikt niet over video dus je kunt je kindje alleen via geluid in de gaten houden.

Philips Avent SCD560/00 – DECT

Reviews

4.7

Gemiddelde van 213 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 213 reviews