Beste jumpstarter uit de test

Last update: juni 2024

Je komt na een lange en drukke dag werken je parkeerplaats op en je ziet dat de lichten van je auto flauw branden. Oops, lampen aan gelaten! Er is geen enkele kans dat je auto nog uit zichzelf start. Al je collega’s zijn al naar huis dus je staat er alleen voor. Nog nooit was je zo blij met de jumpstarter die je in je auto hebt staan. Of misschien toch wel. Denk aan een soortgelijke situatie wanneer je ergens in het buitenland zit en je geen bereik hebt. Lekker dan! Gelukkig ben je met een jumpstarter altijd goed voorbereid. Maar hoe weet je wat een goede jumpstart is? En waar moet je op letten als je er een wilt aanschaffen? Wij zochten het voor je uit!

Best Geteste Jumpstarter

Carpoint Jumpstarter met Compressor zwart/rood

De Carpoint jumpstarter is een starthulp en compressor in één. Start 12 Volt auto’s, vrachtauto’s, campers en boten zonder gebruik te maken van een ander voertuig of netstroom. De starthulp heeft een vermogen van 400 Ampère en de jumpstarter kan een kortstondige piekspanning leveren van 900 Ampère. De Voltmeter geeft de conditie weer van de accu door de makkelijk te lezen kleurcodes.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Carpoint Jumpstarter de beste jumpstarter is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Carpoint Jumpstarter is de Caliber JST200 – 240. Kijk onderstaand voor de overige jumpstarter testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Carpoint Jumpstarter met Compressor zwart/rood

De Carpoint jumpstarter is een starthulp en compressor in één. Start 12 Volt auto’s, vrachtauto’s, campers en boten zonder gebruik te maken van een ander voertuig of netstroom.

Caliber Auto Jumpstarter - 4 Uur Laadtijd

De Caliber jumpstarter is een onmisbare starthulp als de accu van jouw voertuig leeg is. Een jumpstarter is een draagbare accu met ingebouwde startkabels.

FERM Acculader/Jumpstarter

Deze BCM1020 acculader met starthulp en impuls druppellading is instelbaar op 6V en 12V en hierdoor je ideale hulp bij het starten van zowel motor als auto.

Black&Decker Compressor Jumpstarter + compressor

Snoerloze jumpstarter van 450 Ampère met luchtcompressor van 120PSI waarmee je voertuig onmiddellijk start. Met zware koperen klemmen en kabels. De accustatus wordt aangegeven via een led-indicator.

Auronic Jumpstarter - 12V - 600A - 7200 mAh

Liever het zekere voor het onzekere nemen? Met de jumpstarter van Auronic ga je zonder zorgen de weg op! De draagbare powerbank neemt weinig ruimte in en is gemakkelijk op te laden via USB. IP66 waterdicht, LED zaklamp en SOS stroboscope, inclusief carrycase en ook te gebruiken als powerbank!

Beste jumpstarter aanraders van 2024

Carpoint Jumpstarter

Reviews

3.3 

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 14 reviews

Of het nu gaat om je auto, jetski of grasmaaier, de Carpoint Jumpstarter draait zijn hand er niet voor om. Hij heeft een kek rood kleurtje zodat ‘ie lekker opvalt. Daarnaast is hij makkelijk in gebruik waardoor het een geschikte keuze is voor mensen die nog niet veel of geen ervaring hebben met een jumpstarter. Het is een echte alleskunner want er zit een handige lamp op die je kunt gebruiken in het donker. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Als je meerdere exemplaren aanschaft krijg je bovendien korting. Ideaal wanneer je een jumpstarter voor meerdere voertuigen wilt gebruiken.

Pros
 • Het is een enorm krachtig maar toch compact apparaat dat je uit de brand helpt wanneer nodig.
 • Tevens een compressor functie.
Cons
 • Er zit geen opzetstukje voor een fietsband bij om deze op te kunnen pompen.

Caliber JST200 – 240

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

De Caliber JST200 – 240 is klein maar krachtig. Onderschat hem dus zeker niet. Hij werkt heel eenvoudig. Grote kans dat je hem nooit nodig zult hebben maar als je hem hebt wanneer dit wel het geval is ben je heel blij dat je hem bij de hand hebt. Wanneer je op vakantie gaat of een weekend weg is hij zelfs onmisbaar. Stel, je komt ergens in de middle of nowhere met een lege accu te staan, dan is het erg handig dat je hem hebt. Ook voor op je boot is het een praktisch hulpmiddel dat niet mag ontbreken in geval van nood. Neem dus het zekere voor het onzekere en zorg dat je deze kanjer altijd bij de hand hebt!

Pros
 • Het is een mooi compact apparaatje zodat hij niet te veel ruimte in beslag neemt in je auto of op je boot.
Cons
 • Er zijn goedkopere jumpstarters op de markt dus je moet er wel het budget voor hebben.

FERM Jumpstarter

Reviews

4.2

Gemiddelde van 29 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 29 reviews

De FERM Jumpstarter valt gelijk op door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze kanjer bewijst dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een kwalitatieve jumpstarter. Hij beschikt over een handig LCD scherm waarop je hem makkelijk in kunt stellen en af kunt lezen. Het is een enorm krachtig apparaat waarvan je blij bent dat je hem hebt wanneer je hem nodig hebt. Het is een kwestie van aansluiten en gaan met de banaan. Je bent op alle situaties voorbereid. Hij heeft een automatische beveiliging tegen verkeerd aansluiten of overbelasting. Als je het dus een beetje griezelig vindt om een jumpstarter te gebruiken ben je bij dit type aan het goede adres!

Pros
 • Hij komt tegen een prima prijsje.
 • Hij is zowel geschikt om snel als normaal mee op te laden, net wat je wenst dus.
Cons
 • Het is een behoorlijk bakbeest dat ruimte inneemt.
 • Daarnaast is hij behoorlijk lawaaiig.

BLACK+DECKER

Reviews

4.4

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 5 reviews

De BLACK+DECKER is effectief en een apparaat dat van alle markten thuis is. Het is namelijk niet alleen een jumpstarter maar ook een compressor. Als je er meerdere exemplaren van koopt krijg je een flinke korting. Ideaal wanneer je meerdere apparaten voor meerdere voertuigen aan wilt schaffen of je vrienden en familie hebt die dit ook op zoek zijn naar een goede jumpstarter. Eerlijk is eerlijk, het is geen goedkoop apparaat. Maar dan heb je ook wat. Je kunt genieten van de kwaliteit die je van Black & Decker gewend bent. Het is een duurzame aankoop waar je lang plezier van zult hebben. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
 • Het is een alles-in-één apparaat waar je veel aan hebt als je ergens een keer met pech komt te staan.
 • Het is een gebruiksvriendelijk model.
Cons
 • Het is een prijzig apparaat.
 • Een enkele gebruiker geeft aan het aparte vakje niet goed te kunnen openen.

LifeGoods 3-in-1 Jump Starter

Reviews

4.6

Gemiddelde van 370 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 370 reviews

De LifeGoods 3-in-1 Jump Starter heet niet voor niets zo. Het is namelijk een veelzijdige jumpstarter met meerdere functies. Zo kun je een SOS signaal afgeven en het licht gebruiken wanneer het donker is. Smartphone leeg? Ook deze laad je eenvoudig op met deze kanjer. Het is dus een jumpstarter die goed is voor veel verschillende noodgevallen. Hij wordt geleverd met een handige draagtas zodat je hem goed op kunt bergen of mee kunt nemen onderweg. Je hebt geen gedoe meer met ingewikkelde apparaten. Deze werkt heel eenvoudig. Het is een kwestie van inpluggen en klaar is kees. Hij helpt je altijd uit de brand wanneer je het nodig hebt.

Pros
 • Het is een kwalitatief en duurzaam apparaat.
 • Daarnaast is hij zeer krachtig voor zijn formaat en neemt geen onnodige ruimte in beslag.
Cons
 • Sommige gebruikers geven aan dat de handleiding wel wat duidelijker had gemogen.

Jumpstarter voor auto 5 in 1

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Dit is de Jumpstarter voor auto 5 in 1. Als wij zo vrij mogen zijn om te zeggen dat iedereen deze standaard in de auto moet hebben liggen, want dit apparaat zorgt ervoor dat jij nooit meer met een lege accu of een lege band langs de kant van de weg hoeft te staan. Dit is namelijk een krachtige en zeer compacte jumpstarter met een compressor waardoor jij altijd weer op pad kunt. Je kan deze jumpstarter natuurlijk in de auto leggen, maar ook in de boot of voor je scooter gebruiken. Je kan ook nog eens tegelijkertijd je tablet of telefoon opladen. En ook prettig: moet jij buiten de auto iets gaan bekijken? Gebruik dan de zaklamp. Er zit hier ook een SOS-functie op. Eventueel in geval van nood. Met een volle accu kun je tot wel 60 keer je auto opnieuw opstarten. En daarom kun je dus ook in noodgevallen zeker op dit apparaat vertrouwen. Het is een slimme en betrouwbare compressor die jou heel gemakkelijk weer op pad helpt. De jumpstarter komt in een handige opbergkoffer.

Wil je meer weten over de Jumpstarter voor auto 5 in 1? Bekijk dit item hier

Pros
 • Mooi apparaat maar vooral handig voor onderweg
Cons
 • Gebruiksaanwijzing is wel erg klein

Carlux Krachtige 12V Jumpstarter

Reviews

4.8

Gemiddelde van 169 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 169 reviews

Als je veel in de auto zit, dan kan het weleens gebeuren dat je de lichten aan laat staan en bijvoorbeeld niet meer goed kunt wegkomen. Gelukkig heb jij dan standaard de Carlux Krachtige 12V Jumpstarter in de auto liggen. Dit is namelijk een multifunctionele jumpstarter die jou altijd weer op weg kan helpen. Dit apparaat is namelijk is geschikt voor benzine motoren (tot 7 liter) maar ook diesel motoren (tot 6,5 liter) is geen enkel probleem. Zo kun je ook nog eens iemand anders een dienst bewijzen als hij of zij langs de kant van de weg staat. Je kan ‘m ook gebruiken als powerbank of als waarschuwingslicht. Ook allemaal fijn, want je zou maar langs de kant van de weg staan met een lege batterij op je telefoon. En wat als je andere automobilisten wilt waarschuwen? In geval van nood kun je ook nog de SOS stroboscope gebruiken of de veiligheidshamer. 

Wil je meer weten over de Carlux Krachtige 12V Jumpstarter? Bekijk dit item hier

Pros
 • Werkt ook als de temperatuur heel laag is
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

VERTREX VT-23 Jumpstarter 600A

Reviews

4.3

Gemiddelde van 123 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 123 reviews

We willen allemaal zorgeloos op pad en met de VERTREX VT-23 Jumpstarter 600A is dat ook zeker mogelijk. Je kan tot wel 30 keer een auto opstarten met deze jumpstarter. Verder zit er ook een powerbankfunctie op. En natuurlijk een zaklamp. Je kan ook gebruikmaken van de SOS-mode wanneer je in groot gevaar verkeerd. Op deze manier hoef je nooit meer zonder lege accu te staan. Een absolute must have voor in elke auto. Zo hoef je namelijk niet afhankelijk te zijn van andere automobilisten of startkabels. Want zeker oudere auto’s kunnen vaak nieuwere auto’s niet opstarten.  

Wil je meer weten over de VERTREX VT-23 Jumpstarter 600A? Bekijk dit item hier

Pros
 • Apparaat van hoge kwaliteit!
Cons
 • Komt zonder startkabels

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste jumpstarter

Hoe kun je op een jumpstarter besparen?

De prijzen van jumpstarters lopen nogal uiteen. Wij raden aan niet voor het allergoedkoopste model te gaan. De ervaring leert dat goedkoop duurkoop is. Dat wil echter niet zeggen dat het duurste exemplaar per se het beste is. Ga dus bij voorkeur voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als je het niet zo breed hebt wacht dan een goede aanbieding af. Hiermee bespaar je veel geld. Mocht je hem maar af en toe gebruiken, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat leen dan een exemplaar. Je buurman of vader heeft er vast wel één in de schuur of auto liggen. Scheelt je een hoop geld! Je ziet regelmatig modellen met veel extra’s voorbij komen. Hier betaal je echter ook vaak voor. Stel dus prioriteiten en vraag jezelf af of je deze echt nodig hebt. Kortom, ga voor eenvoud en voorkom dat je te veel betaald. Het belangrijkste is immers dat het apparaat zijn werk als jumpstarter goed doet.

Welke soorten jumpstarters zijn er?

Een jumpstarter is een apparaat dat je auto weer aan de praat brengt wanneer de accu leeg is. Super handig dus! En niet alleen is hij handig voor je auto maar ook voor je boot of jetski. Een jumpstarter heb je over het algemeen niet of nauwelijks nodig. Dat is maar goed ook. Wanneer dit echter wel het geval is ben je heel blij dat je hem hebt. Het voorkomt dat je de ANWB hoeft te bellen voor iets kleins. Het is erg prettig dat je onderweg zelfredzaam bent. Zeker in bepaalde situaties waarin dit geen luxe maar een must is. Bijvoorbeeld op vakantie ergens in het buitenland.

Een jumpstarter is een jumpstarter zou je zeggen. Toch klopt dat niet helemaal. Er zijn namelijk combinatie apparaten op de markt die meerdere functies vervullen. Denk aan een jumpstarter in combinatie met een compressor. Erg praktisch wanneer je bandenspanning niet correct is of wanneer je snel even wat op wilt pompen. Je hebt een jumpstarter nodig wanneer er niemand met startkabels en een accu in de buurt is. Dan heb je namelijk een probleem. Met een goede jumpstarter ben je altijd voorbereid op dit soort situaties.

Er is onderscheid te maken in jumpstarters voor vrachtwagens en die voor gewone personenauto’s. Die voor vrachtwagens zijn uiteraard veel krachtiger want een accu voor een vrachtwagen is wel een stukje groter dan die van je eigen gebakje. Dan zijn er nog jumpstarters met een SOS functie. Je bent dus niet alleen gered als het om de praktische zaken gaat maar ook als je daadwerkelijk effectief hulp in moet roepen. Ook kan een jumpstarter soms als powerbank dienen. Ideaal wanneer je je smartphone of laptop onderweg op wilt laden. Sta je in het donker? Kies dan een type met een lamp zodat je ook in het donker voorzien bent van licht.

Welke jumpstarter is de beste budget koop?

De BLACK+DECKER BDV090 is compact, makkelijk in gebruik en helpt je uit de brand. Voor nog geen 3 tientjes is hij voor jou. Het is een kwestie van inpluggen en gaan met de banaan. Hij is gelijk klaar voor gebruik en de bediening is heel eenvoudig. Het is dus ook een prima model wanneer je niet ervaren bent met een jumpstarter. Hij laadt je accu razendsnel op zodat je weer onderweg kunt. Super fijn, helemaal als je haast hebt om bijvoorbeeld naar je werk te gaan of de kinderen naar school te brengen. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten! We hebben niet alleen op de prijs gelet maar ook op kwaliteit. Je hebt namelijk niets aan een goedkoop prulding. Dit praktische apparaatje is ook leuk om cadeau te geven aan een handige harry die vooral prijs stelt op praktische cadeaus.

Wat zijn de populairste jumpstarter merken?

Al meer dan 100 jaar staat Black & Decker klaar voor iedere klusser. Dat wil zeggen, klussers van ieder niveau. Je kunt rekenen op Duitse kwaliteit en degelijkheid. Het maakt iedere klus makkelijker en leuker. Hierdoor werk je lekker effectief en efficiënt. Je komt ook nog eens goed voor de dag met een Black & Decker dankzij het stoere design. Je herkent hem aan de oranje met zwarte kleurstelling. Van schroevendraaiers tot klopboren en grasmaaiers, er is voor ieder wat wils. Kortom, doe je voordeel met een Black & Decker!
Het spreekt voor zich dat je bij Carpoint uitstekend terecht kunt voor een jumpstarter. Eigenlijk voor alles wat je voor je auto nodig hebt kun je bij Carpoint terecht. Van night vision bril tot jumpstarter, niets is te gek. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je te veel betaald. De prijs-kwaliteitverhouding is namelijk altijd goed in balans. Een product van Carpoint maakt je reis praktischer en veiliger. Zo kun je altijd goed op weg zonder je zorgen te maken!
Bij Caliber koop je producten van een hoog caliber! Een uitstekende kwaliteit, dat is wat er wordt gegarandeerd. In je jaren 90 begon het merk met de verkoop van audio voor in je auto. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een grote speler op de auto accessoire markt. Er is niet alleen rekening gehouden met een praktisch ontwerp maar ook het design ziet eruit om door een ringetje te halen. En dat is geen overbodige luxe in je auto. Je wilt namelijk wel dat deze er strak uit blijft zien!

Jumpstarter tips voor de beste koop

Je wilt een jumpstarter aanschaffen maar je weet niet waar je moet beginnen. Niet zo gek want er is enorm veel keuze. Niet iedere jumpstarter is geschikt voor iedere situatie of persoon. Wat voor je buurman de perfecte keuze is kan voor jou een miskoop zijn. Het helpt om je situatie in kaart te brengen zodat je prioriteiten kunt stellen. Waar wil je de jumpstarter gebruiken? Waarvoor wil je hem gebruiken? Wat is je budget? Welke extra opties vind je belangrijk? Wie gebruikt hem? Is er wel of geen stopcontact in de buurt?

 1. Praktisch gebruik

  Het spreekt wellicht voor zich maar een praktisch gebruik van je jumpstarter is wel zo prettig. Het is de bedoeling dat ‘ie je leven een stukje makkelijker maakt, niet moeilijker. Het praktisch gebruik hangt van een aantal zaken af. Om te beginnen de klemmen die je gebruikt. Deze moeten niet te groot maar ook niet te klein zijn om ze goed te kunnen bevestigen. Daarnaast scheelt het om voor een handzaam formaat te gaan. Als je nog geen ervaring hebt met een jumpstarter kies dan niet voor een exemplaar met allerlei toeters en bellen maar ga voor eenvoud. Dan kan er ook niets misgaan.

 2. Veiligheid

  Het verkeerd gebruik van een jumpstarter kan gevaar opleveren. En dat moet je niet willen. Het is dus aan te raden je goed in te lezen over het gebruik van een jumpstarter. Gelukkig is het tegenwoordig zo dat de meeste jumpstarters over een veiligheidssysteem beschikken. Als je hem dan verkeerd aansluit zal er geen gevaar ontstaan en dat is wel zo prettig. Daarnaast beschermt deze beveiliging meestal tegen oververhitting. Ook dat is wel zo prettig en wij raden dan ook zeker aan om voor een exemplaar mét veiligheidssysteem te kiezen!

 3. Extra opties

  Er zijn een tal van extra opties waarover een jumpstarter kan beschikken en eerder noemden we er al een aantal. Weeg voor jezelf af of deze ook echt een toegevoegde waarde hebben. Denk hierbij aan een compressor op je jumpstarter. Dit kan erg handig zijn als je onderweg zachte banden hebt en er geen tankstation in de buurt is waar je deze op kunt laten pompen. Ook een SOS functie kan uitkomst bieden wanneer je in een noodsituatie verkeerd. Zeker wanneer je in het buitenland bent is het soms erg prettig dat je hiervan gebruik kunt maken wanneer je in de middel of nowhere zit.

Laatste jumpstarter trends van 2024

De voordelen van een jumpstarter zijn wel duidelijk geworden. De conclusie is dat het een onmisbaar apparaat is, zeker wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat. Het voorkomt dat je in simpele noodsituaties jezelf kunt redden en niet uren op een nooddienst moet wachten. Bovendien bieden extra opties veel gemak. De jumpstarter die je tevens als powerbank kunt gebruiken is erg in trek. Je sluit je telefoon of laptop eenvoudig aan en klaar is kees. Je bent weer een tijdje voorzien van stroom. Zeker onderweg is dit erg prettig. En wat te denken van als je op de camping staat. Ook dingen zoals een LED indicator en LCD scherm maken het eenvoudiger om de jumpstarter te gebruiken. Zelfs voor de jumpstarter groentjes onder ons wordt het een fluitje van een cent om er gebruik van te maken. Wij willen in ieder geval niet meer zonder!

Auteur

 • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

  Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

Beste pelletkachels van 2024 uit de test

Volgende test

Beste gaming laptop uit de test