Beste latex verfspuit van 2024 uit de test

Last update: mei 2024

Je ziet enorm op tegen die ene verfklus maar je weet dat het moet gebeuren. Het is die ene kamer die je al lang aan wilt pakken. Of een verhuizing waarbij het nodige moet gebeuren. Het is enorm veel werk en om alles met een kwast en roller te doen is bijna onmogelijk. Daar is een latex verfspuit voor. Deze redder in nood is onmisbaar in je schuur. Je bent veel sneller klaar en bovendien is de verf veel beter gedekt. Wel zo handig dus. Latex verf is makkelijk in gebruik en prima voor schilderwerk binnenshuis. Wij zochten voor je uit wat de beste exemplaren van het moment zijn en waar je op moet letten als je een latex verfspuit wilt aanschaffen.

Best Geteste Verfspuit

Select Dynamic field

Wagner Wood&Metal Verfspuit W 100

Wagner W100 Verfspuit is een airless HVLP verfspuitpistool voor het elektrisch spuiten van hout, metaal, ijzer, aluminium, RVS en gegalvaniseerd staal. Deze airless verfspuit van Wagner heeft een HVLP spuitkop die zorgt voor een hoge verneveling van verf, waardoor je iedere ondergrond dekkend en strak kan spuiten zonder te morsen!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat AIRPRESS HP Mini verfspuit de beste verfspuit is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een uitstekend alternatief voor de AIRPRESS HP Mini verfspuit is de Wagner Wood&Metal Verfspuit. Kijk onderstaand voor meer latex verfspuit testresultaten!

Top Beste Productvergelijking

AIRPRESS HP Mini verfspuit met bovenbeker

AIRPRESS HP Mini verfspuit met bovenbeker
Luchtaansluiting 1/4
Werkdruk 2 bar
Inhoud beker 125 ml

Wagner Wood&Metal Verfspuit W 100 - HVLP

Wagner W100 Verfspuit is een airless HVLP verfspuitpistool voor het elektrisch spuiten van hout, metaal, ijzer, aluminium, RVS en gegalvaniseerd staal. Deze airless verfspuit van Wagner heeft een HVLP spuitkop die zorgt voor een hoge verneveling van verf

Wagner W 890 FLEXiO verfspuit

De Wagner Univeral Sprayer W 890 FLEXiO is een krachtige en stille verfspuit, die je kan gebruiken voor binnen en voor buiten. De verfspuit wordt geleverd met twee spuitmondstukken en is hierdoor geschikt voor muurverven, lakken en beitsen.

Wagner Control Pro Verfspuit 250 R - Airless

De Wagner Control Pro 250 R is een lage druk airless verfspuit met rechtstreekse aanzuiging uit de verfemmer. Het toestel behoort tot de nieuwste HEA (High Efficiency Airless) range en is geschikt voor de schilderklussen van de ervaren doe-het-zelver tot een zelfstandige met af en toe een spuitklus.

Einhell Verfspuitpistool TC-SY 400 P

Het Einhell TC-SY 400 P Verfspuitsysteem is voornamelijk bedoeld voor het spuiten van lakken en beits op kleine tot middelgrote oppervlaktes. Dankzij de regelbare verfstroom kan het verfspuitsysteem naadloos worden aangesloten bij de uit te voeren werkzaamheden en het materiaal waarmee word gewerkt.

Beste latex verfspuit aanraders van 2024

AIRPRESS HP Mini verfspuit

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

De AIRPRESS HP Mini verfspuit is een bescheiden en handzame verfspuit. Hij is makkelijk te vullen en bovendien niet al te groot. Hierdoor krijg je geen last van je handen als je hem langere tijd achtereen gebruikt. Daarnaast is het knoei gevaar erg klein. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Het is een kleine prijs voor het gemak dat je ervoor terug krijgt. Ook wanneer je niet veel ervaring hebt met een verfspuit biedt deze kanjer uitkomst. De inhoud van de verfbeker is 125 ml. Als je de hendel indrukt spuit hij de verf gelijkmatig over de muur voor het mooiste effect.

Pros
 • Deze verfspuit is lekker handzaam en ook geschikt voor kleine handen.
 • Daarnaast is hij niet al te zwaar voor een fijn werkcomfort.
Cons
 • De inhoud van de verfbeker is relatief klein waardoor je hem regelmatig moet bijvullen.

Wagner Wood&Metal Verfspuit

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 8 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 8 reviews

De Wagner Wood&Metal Verfspuit is bedoeld voor het echte werk. De inhoud van de verfbeker bedraagt 800 ml. Je bespaart er een hoop tijd mee want het is veel sneller dan het gebruik van een kwast en verf. Hij dekt vrijwel altijd in één keer. Daarnaast pakt hij de randen en hoeken ook lekker mee. Daar heb je dus geen omkijken meer naar. Niet helemaal zeker van je zaak? Je krijgt er 4 jaar garantie op. Bovendien geeft hij nauwelijks nevel af. Wel zo prettig want je wilt geen last krijgen van een verflong. De hoeveelheid verf die hij spuit kun je zelf afstellen. Super handig dus!

Pros
 • Het gaat om een makkelijk schoon te maken verfspuit.
 •  Daarnaast werkt dit apparaat erg nauwkeurig.
Cons
 • Omdat de verfspuit en de inhoud vrij groot zijn kan hij na langer gebruik zwaar aanvoelen.

Wagner W 890 FLEXiO

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews

De Wagner W 890 FLEXiO is van alle markten thuis. Je kunt hem zowel binnen als buiten gebruiken. Hij komt in een handige opbergkoffer wat ideaal is wanneer je hem op wilt bergen maar ook als je hem mee wilt nemen. Als een familielid of vriend gaat verhuizen zal hij geheid je hulp vragen. Zeker als hij weet van dit geweldige apparaat waarmee je in een mum van tijd klaar bent. De losse onderdelen en accessoires berg je makkelijk op in de koffer. Behalve muren verfen kun je er ook mee lakken en beitsen. Deze alleskunner is een hulp die je niet meer wilt missen als je hem eenmaal gewend bent!

Pros
 • Heeft een zeer ruimte inhoud van 1,3 liter zodat je lekker door kunt werken zonder hem steeds bij te hoeven vullen.
Cons
 • Het is een prijzig apparaat dus je moet er het budget voor hebben.

Wagner Control Pro Verfspuit

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 5 reviews

De Wagner Control Pro Verfspuit is een semi professioneel apparaat dat ervoor zorgt dat iedere schilderklus een makkie wordt. En dat kun je wel gebruiken tijdens een zware verbouwing. Hij zorgt ervoor dat je tijd bespaart. Bovendien werkt hij erg nauwkeurig. Zelfs voor hoekjes, randen en kiertje is hij geschikt. Daarnaast gaat het om een mooi compact apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen. Je bent wel tot 5 keer sneller klaar met schilderen dan dat je met een kwast en roller zou zijn. Klinkt als muziek in de oren toch? Als kers op de taart nevelt hij nagenoeg niet.

Pros
 • Het gaat om een semi professioneel apparaat dat makkelijk te bedienen is.
 • Je verbruikt veel minder verf dan met een kwast en roller.
Cons
 • Het schoonmaken is niet echt makkelijk dus daar moet je wel tijd voor uittrekken en moeite doen.

Einhell Verfspuitsysteem 400 W

Reviews

2.3 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.3

Gemiddelde van 3 reviews

Het Einhell Verfspuitsysteem 400 W helpt je uit de brand bij grote verfklussen. Het is een mooi handzaam apparaatje en hij wordt geleverd met allerlei accessoires. Je hebt dus zelf nergens meer omkijken naar. Daarnaast krijg je er een handig ophangsysteem bij geleverd. De inhoud van het verf reservoir is 0,8 liter. Hij wordt dus niet te zwaar tijdens het gebruik maar je hoeft hem ook niet constant bij te vullen. Ideaal dus! De sproeikop verwijder je naderhand makkelijk om hem goed schoon te kunnen maken. Het is een eenvoudige verfspuit die doet wat hij moet doen!

Pros
 • Het apparaat is makkelijk in gebruik en het schoonmaken is tevens eenvoudig.
 • Daarnaast komt hij tegen een prima prijsje.
Cons
 • Beschikt niet over een Nederlandse of Engelse handleiding wat een groot minpunt is als je voor het eerst een verfspuit gebruikt.

Verfspuit / verfpistool op ACCU

Reviews

3.5 

Gemiddelde van 41 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 41 reviews

We willen je ook graag even deze Verfspuit / verfpistool op ACCU laten zien. Dit apparaat helpt jou namelijk met het zo netjes en egaal mogelijk verven van verschillende oppervlaktes. Er zijn mensen die niet gelukkig worden van verven. En dan gaat het niet direct om de handeling zelf, maar om het eindresultaat. Want vaak kun je pas op het einde zien of je te maken hebt met druppels of plekken die je hebt overgeslagen. Door gebruik te maken van een verfspuit voorkom je dit. Je kan op deze manier dus snel en efficiënt werken. En het eindresultaat is direct een stuk mooier en prettiger! Ook hoef je niet bang te zijn voor vieze verfdampen. En je houdt je kleren ook nog eens schoon. Dat zijn toch een hoop pluspunten! 

Wil je meer weten over deze Verfspuit / verfpistool op ACCU? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mooi egaal resultaat
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Airless Latex Spuitpistool ECO

Reviews

3.2 

Gemiddelde van 39 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.2

Gemiddelde van 39 reviews

Dit is een zeer professionele verfspuit. Deze Airless Latex Spuitpistool ECO kan jou dan ook goed helpen wanneer jij professioneel verf wilt spuiten of als je gewoon graag professioneel resultaat wilt. Hebben. Je kan met dit apparaat veel verschillende soorten verf spuiten. Van latex tot muurverf en van buitenlak tot binnen-lak. Maar natuurlijk ook pleisterwerk. Verven is een mooie en dankbare klus, maar het kan er ook voor zorgen dat alles onder de verf zit. Of dat het niet dekkend genoeg is geweest en je de hele muur opnieuw moet doen. Niet wanneer je kiest voor deze professionele spuitpistool. Dit apparaat helpt jou namelijk met het klaren van de klus en dat allemaal zo snel mogelijk. Nog dingen die je moet weten over dit product? Allereerst is het voorzien van een handvat en een tiphouder. Waardoor je altijd netjes kunt werken. En er zit niet standaard een spuittip bij. Deze moet je nu nog er apart bij bestellen. 

Wil je meer weten over de Airless Latex Spuitpistool ECO? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Voor een professionele aanpak
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

VONROC Accu verfspuit

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Dit is de VONROC Accu verfspuit. Jouw helper voor je volgende verfklus. Hoe dat komt? Omdat dit een verfspuit is waardoor jij niet langer meer hoeft te knoeien. Niets zo vervelend dan druppels verf die overal maar terechtkomen. En dat niet alleen. Wat te denken van vervelende hoekjes waar je maar slecht bij komt. Je kleding onder de verf, net zoals oppervlaktes waar nou net geen verf hoefde te komen? Allemaal redenen om vanaf nu alleen nog maar te werken met een verfspuit. Je kan deze verfspuit voor heel veel dingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het muren van verven, maar ook het spuiten van houtwerk of hekwerk is geen probleem. Wil je een schutting in de beits zetten? Laat dit apparaat je helpen. Meubels voor binnen of buiten? Geen probleem met deze verfspuit! Je kan op deze manier snel en egaal werken en dat zorgt voor mooi resultaat! 

Wil je meer weten over de VONROC Accu verfspuit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Compact en accuraat
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste latex verfspuit

Hoe kun je op een latex verfspuit besparen?

De aanschaf van een latex verfspuit kan flink in de papieren lopen. De prijzen lopen echter uiteen. Er zijn gelukkig ook heel betaalbare exemplaren te vinden. Bedenk je eerst hoe vaak de de verfspuit gaat gebruiken. Als je een ware bob de bouwer bent en je gebruikt hem dus vaak investeer dan in een goed model en ga niet voor een goedkoop prulletje. Daar krijg je spijt van. Goedkoop is duurkoop. Dat wil echter niet zeggen dat de duurste verfspuit per se de beste is. Als je hem maar af en toe gebruikt voldoet een goedkoper exemplaar ook prima. In dat geval kun je ook een buurman even lief aankijken die een verfspuit in de schuur heeft liggen. Als je deze alleen nodig hebt voor die ene kamer of één verbouwing kan het je mooi wat geld schelen. Koop de buurman wel even een kratje bier of flesje wijn. Maar dat is altijd nog goedkoper dan de aanschaf van een verfspuit. Ken je niemand met een verfspuit maar heb je er wel een nodig? Overweeg dan om er een te huren. Je betaalt een relatief klein bedrag ten opzichte van de aanschaf van een verfspuit. Scheelt toch weer!

Welke soorten verfmethoden zijn er?

Een verfspuit is letterlijk een spuit waarin je verf kunt doen en op de muur of een ander object kunt spuiten. Het grote voordeel hiervan is dat je de verf gelijkmatig kunt verdelen. Bovendien hoef je niet apart de randen en hoeken te schilderen. Dit scheelt dus een hoop tijd en werk. Het nadeel is wel dat je het apparaat na afloop schoon moet maken. Dat is niet altijd even eenvoudig. Met latex verf zal het echter meevallen want dit is wateroplosbaar. Het is wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast is een verfspuit vaak relatief duur in vergelijking met kwasten en rollers. Kwasten en rollers zijn prima als je een lager budget hebt. Hoewel de aanschaf van een goede kwast ook best duur kan zijn. Je kunt met een kwast heel nauwkeurig te werk gaan. Dat is een groot voordeel. Een verfspuit daarentegen is weer veel sneller om mee te werken. Er zijn verfrollers op de markt waarin je de verf kunt doen. De roller heeft een soort verfreservoir aan de binnenkant. Hier doe je de verf in. In theorie is het heel handig. Je hoeft namelijk niet steeds de verfemmer mee te slepen en de roller erin te doen. In theorie dus. In de praktijk wil deze manier van verven nog wel eens misgaan. je kunt de verf namelijk moeilijk doseren. Dat kan te veel of juist te weinig verf opleveren. Hierdoor wordt de verf niet gelijkmatig verdeeld. Bovendien komt er een moment dat je hem bij moet vullen. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een verfspuit. Het brengt de meeste voordelen met zich mee voor grote schilderklussen. Kies het model dat het beste bij je situatie en wensen past.

Welke verfspuit is de beste budget keuze?

De FERM Elektrische Verfspuit is een leuk budget modelletje. Hij komt tegen een zacht prijsje en is heel geschikt om als beginner mee te spuiten. Je kunt uitproberen of een verfspuit iets voor jou is en er gevoel voor krijgen. Het werkt immers anders dan een roller en kwasten. Bijvullen gaat heel eenvoudig. Het snoer is extra lang, namelijk 3 meter. Dit is ideaal voor het werkcomfort. De inhoud van het verfreservoir is 0,8 liter. Dit is voldoende om lekker even vooruit te kunnen zonder hem steeds te hoeven bijvullen. Tegelijkertijd zul je geen lamme arm krijgen. Als kers op de taart krijg je er 3 jaar garantie op. Wel zo prettig dus.

Wat zijn de populairste verfspuit merken?

Ferm is een bekend merk onder klussers. Eerder gezegd een begrip. Een Ferm is van ferme kwaliteit. Het is dan ook een investering waar je lang iets aan hebt. De kwaliteit die het Nederlandse bedrijf biedt is constant en al 50 jaar uitstekend. Van zaagmachine tot soldeerbout, bij Ferm ben je aan het juiste adres. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je te veel betaalt want bij Ferm is de prijs-kwaliteitverhouding altijd uitstekend in balans.
Zeg je verfspuit dan zeg je Wagner. Het is dé expert als het gaat om verfspuiten. Het gaat om een Duits bedrijf dus je kunt rekenen op Duitse degelijkheid en kwaliteit. Precies wat je zoekt voor je klusgereedschap. Ze hebben zich ontwikkeld tot wereldmarktleider op het gebied van verfspuiten. Al meer dan 60 jaar gaat Wagner mee. Grote kans dat je vader er wel een stuk gereedschap van in de schuur heeft liggen dat al jaren en jarenlang meegaat.
Klussen wordt een hel zonder een Einhell. Gezien de naam zal het je niet verbazen dat het om een Duits merk gaat. Net als zijn voorganger kun je dus rekenen op prima kwaliteit. Ze bieden alles wat je nodig hebt op het gebied van klussen. Je kunt dan ook voor je hele klus uitzet slagen bij Einhell. Bovendien hebben ze voor ieder klusniveau én voor iedere prijsklasse wel iets in hun assortiment.

Latex verfspuit tips voor de beste koop

Je wilt een latex verfspuit aanschaffen maar waar begin je ingodsnaam? Niet zo gek dat je je dit afvraagt. Als je door de bomen het bos niet meer ziet komt dit door het grote aanbod wat er is. Gelukkig is er een manier om erachter te komen wat de beste keuze is voor jou. Begin ermee om je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Op basis hiervan kun je een keuze maken. Waarvoor wil je de verfspuit gebruiken? Wil je alleen latex verf of ook andere soorten verf gebruiken? Hoe ervaren ben je met een verfspuit? Wat is je budget?

 1. Vermogen

  De kracht of het vermogen van een verfspuit wordt uitgedrukt in wattage, afgekort watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de verfspuit is. Bij een grote klus wil je zeker voor een verfspuit kiezen met voldoende vermogen. De grotere verfspuiten hebben automatisch meer kracht. Daarnaast zegt het iets over hoe lang de verfspuit op hetzelfde niveau kan werken zonder oververhit te raken of zijn kracht te verliezen. Ga dus liever voor te veel dan te weinig vermogen. Je wilt immers niet het risico lopen dat je je werk stil moet leggen omdat de spuit het niet meer aankan.

 2. Waar te gebruiken

  Wil je de verfspuit binnen of buiten gebruiken? Voor een latex verfspuit is binnen het meest voor de hand liggend. Latex is namelijk wateroplosbaar en buiten zal het niet lang houden. Echter, als je ook andere soorten verf wilt gebruiken kan het van wezenlijk belang zijn of de spuit voor buiten geschikt is. Bedenk je daarnaast of je hem ook voor het plafond wilt gebruiken of alleen voor de muren. Dit maakt namelijk ook verschil voor het soort verfspuit dat je kiest.

 3. Inhoud

  De inhoud van het verfreservoir bepaalt hoe lang hij meegaat als je aan het verven bent. Een groot reservoir is dus handig zou je zeggen. Dat is ook zo. Alleen is hij dan uiteraard wel behoorlijk zwaar. Dat werkt niet echt prettig tenzij je een sterke arm hebt. Voor meer werkcomfort kun je voor een kleiner exemplaar gaan. Dat betekent echter wel dat je hem vaker bij moet vullen. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

 4. Extra opties

  Een verfspuit is een erg handig hulpmiddel voor grote verfklussen. Er zijn een aantal extra’s die het nog makkelijker kunnen maken om hem te gebruiken. Denk aan meegeleverde schoonmaakborsteltjes. Daarnaast bieden veel exemplaren naast verven ook de mogelijkheid om te lakken en beitsen. Super makkelijk dus. Een verfspuit is een echte alleskunner waar je veel aan zult hebben!

Laatste latex spuitverf trends van 2024

Een latex verfspuit is super makkelijk om iedere verfklus tot een goed einde te brengen. Het zal eruitzien of je het werk door een professionele schilder hebt laten doen. De populariteit van de verfspuit neemt alleen maar toe. De modellen van vroeger zijn niet te vergelijken met de huidige. De verfspuit van vandaag is makkelijk in gebruik en in principe voor iedereen te bedienen. Dit in tegenstelling tot vroeger waar je met kwasten en rollers aan de slag moest of een schilder liet komen. Hoe je je verfspuit ook gebruikt, het is een klushulp die je nooit meer wilt missen als je hem eenmaal gewend bent. De kleine modellen zijn zo ontworpen dat ook kleinere handen gebruik kunnen maken van een verfspuit. Daarnaast is de spraytechniek in de loop der jaren sterk verbeterd waardoor je het verven veel nauwkeuriger kunt uitvoeren.

Auteur

 • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

Beste 4K tv van 2024 uit de test

Volgende test

Beste onkruidverdelger van 2024 uit de test