Beste make-up voor op vakantie!

Last update: mei 2024

Beste make-up voor op vakantie!

Ga je op vakantie, en vind je het lastig om te bepalen welke make-up je precies mee zal nemen? Kijk dan eens goed naar het soort vakantie dat je tegemoet gaat, wat je er allemaal wilt gaan doen, waar jij je goed bij voelt en hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. Door deze factoren met elkaar te combineren, kom je vaak tot precies de juiste producten waar je je vakantie prima mee door kunt komen.

Wat gebruik je iedere dag?

Als je je make up set voor je vakantie samen gaat stellen, is je dagelijkse routine waarop je thuis bent vaak een goed startpunt. Dit zijn waarschijnlijk de producten waar je aan gehecht bent, en waar je liever niet zonder mee over straat gaat. Toch kan het wel nodig zijn om deze iets aan te passen naar het soort vakantie dat je gaat vieren.

Draag je thuis altijd een foundation? Dan wil je dat op vakantie waarschijnlijk ook doen. Je foundation aanpassen op je bestemming kan echter wel slim zijn. Ga je op een zonvakantie, ga dan op zoek naar een variant met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor, wel zo verstandig. Ook kan het fijn zijn om tijdens een warme vakantie te kiezen voor een product dat een lichte textuur heeft en niet te dik is. Zo voorkom je dat je foundation aan gaat voelen als een masker, en als het ware van je gezicht af zakt in de loop van de dag. Een foundation in poedervorm kan prettig zijn op vakantie, doordat deze makkelijk aan te brengen is en niet afgepoederd hoeft te worden, terwijl hij wel heel de dag goed blijft zitten en niet snel gaat glimmen.

Speel in op het soort vakantie

Ben je van plan om veel te gaan zwemmen of andere dingen te doen waarbij je gezicht nat kan worden? Dan kun je er of voor kiezen om op deze momenten geen make-up te dragen, of je kiest voor waterproof varianten. Zeker voor je ogen is er op dat gebied volop keuze.

Verder kan het goed zijn om bij het inpakken van je make-up een beetje vooruit te kijken. Na een paar dagen op het strand of in je hangmat zal je een lekker bruin kleurtje hebben, en zijn een bronzer en misschien zelfs een blush niet nodig. Een mooie highlighter is echter wel een goed idee, omdat deze je gebruinde huidje extra laat stralen. Maak je setje af met een mooie kleur voor op je lippen en een bijpassende lipgloss, zodat je een beetje kunt afwisselen of combineren. Dan ben je, zelfs met een heel beperkt aantal producten, toch helemaal klaar om op vakantie te gaan.

Auteur

  • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Waarom zijn acrylnagels zo populair?

Volgende test

De Beste Vaatwasser Merken: Een Gids Voor Een Schone Keuken!