Beste mobiele provider van 2024 uit de test

Last update: mei 2024

Beste mobiele provider van 2024

Best getest: Simyo

Simyo is als best getest door de Consumentenbond. En terecht want bij deze provider zul je geen klachten ervaren. Dit in tegenstelling tot sommige andere providers. Simyo scoort hoog op dienstverlening en service. Er is niets vervelender en ergerlijker dan wanneer je signaal niet goed is en je moet erover klagen. Het enige wat dan nog vervelender is is wanneer je niet goed geholpen wordt of wanneer je niet serieus wordt genomen. Daar heb je bij Simyo geen last van. Hun verbinding is stabiel en mocht je toch een vraag hebben dan wordt je netjes te woord gestaan.

KPN

KPN is een oerdegelijk bedrijf dat Nederland sinds jaar en dag al van telefoon en internet voorziet. KPN staat erom bekend niet de goedkoopste te zijn. Maar dan heb je wel wat. Je kunt er namelijk altijd op vertrouwen dat je voor kwaliteit gaat. Mocht je toch met een probleem komen te zitten dan wordt dit netjes opgelost. Ze hebben een breed assortiment aan allerlei pakketten voor je mobiele telefoon. Je past dit aan op je eigen situatie en gebruik. Er zit dus altijd wel wat voor jou tussen zodat je niet te veel hoeft te betalen. Wel zo prettig dus!

KPN en Telfort gaan samen. Dit kan een hoop voordeel voor jou opleveren. Als je diverse abonnementen van KPN en telfort combineert dan krijg je leuke gratis extra’s. Telfort Mobiel is nu KPN. Je zult dus dezelfde gunstige service en verbinding ervaren.

Het is duidelijk te merken dat mensen bezig zijn met het zoeken naar betere aanbieders. Bestetester.nl heeft onderzoek gedaan naar trending zoekwoorden in Google. En daaruit blijkt dat er veel wordt gezocht naar: kpn, simyo, digital heroes, first class internet, snelpakkers. Waarom zoeken mensen hier naar? Dat is een goede vraag. Het geeft in ieder geval aan dat mensen er mee bezig zijn!

Hollandsenieuwe

Of je nu de hele dag met je smartphone in je hand zit of je belt alleen af en toe een keer, bij Hollandsenieuwe kun je voor alles terecht. Een Sim Only abonnement is ideaal wanneer je niet veel gebruik maakt van je smartphone. Je hoeft niet onnodig veel geld te betalen voor een duur abonnement. Daarnaast biedt Hollandsenieuwe bepaalde combinatiepakketten. Als je klant bent bij Ziggo kun je een hoop geld besparen. Zo krijg je een gratis tv pakket en 1000 MB/SMS/MIN. Super voordelig dus!

Youfone

Bij Youfone weet je wat je er voor de tijd aan hebt. Je kunt namelijk uitrekenen hoe veel jij gaat betalen. Dat is dus wel zo prettig want zo krijg je inzicht in je uitgaven. Het aantal storingen bij Youfone is gering. Daarnaast kun je overwegend genieten van een stabiele verbinding. De prijs-kwaliteitverhouding is prima. Je weet wat je aan Youfone hebt. Het is een provider zonder poespas. Bovendien hebben ze regelmatig leuke aanbiedingen waar je je voordeel mee kunt doen. Met een combinatiepakket ben je vaak het meest voordelig uit.

Simpel

Bij Simpel houden ze het simpel. Ze staan erom bekend dat je lekker goedkoop kunt bellen, smsen en internetten. Ideaal dus als je een grootverbruiker bent. Maar ook als je niet veel gebruik maakt van je smartphone kun je voor een voordelig en gepast abonnement terecht bij Simpel. Je past je keuze aan op je gebruik. Zo betaal je dus nooit te veel. Je krijgt bij ieder mobiel abonnement een 4G snelheid. Daarnaast kun je al voor 2,50 genieten van het goedkoopste abonnement. Ideaal als je geen grootverbruiker bent!

Shopgids: alles wat je moet weten voordat je een mobiele provider kiest

Hoe kun je op een mobiele provider besparen?

Betaal jij je ook iedere maand scheel aan telefoonkosten? Dat hoeft niet meer. Zelfs als je de hele dag loopt te appen en bellen zijn er hele voordelige abonnementen. Maar hoe kun je nog meer geld besparen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Zoals we eerder al even noemden kun je voor een voordeel of combinatiepakket gaat. Je combineert dan je abonnement met een andere aanbieder om zo geld te besparen. Als je bijvoorbeeld Telfort en KPN hebt kun je hier voordeel uit halen. Hetzelfde geldt voor Ziggo en Vodafone. Daarnaast bieden mobiele providers vaak combinatiepakketten aan. Je kunt bijvoorbeeld tv, internet en mobiel gebruik combineren. Dit kan soms veel geld schelen.

Als je een nieuwe smartphone nodig hebt kun je er daarnaast voor kiezen om deze bij een abonnement te nemen. Let er wel op dat hierdoor je maandelijkse kosten omhoog gaan. Maar als je het geld niet in 1 keer kunt opbrengen is dit een goede manier om een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Welke soorten abonnementen zijn er?

Een mobiele provider zorgt ervoor dat je bent voorzien van verbinding zodat je kunt bellen en eventueel internetten. Maar welke abonnement is geschikt voor jou? Er zijn verschillende soorten. Het hangt af van je persoonlijke situatie welke het beste bij jou past. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet met alle voor- en nadelen erbij.

Om te beginnen is er het klassieke abonnenment. Je sluit deze af voor een bepaalde tijd. Na deze tijd kun je kiezen of je hem wilt verlengen of stop wilt zetten. Je bent verplicht om tot die tijd te betalen. Je zit er dus aan vast en betaalt een bepaald bedrag per maand. Als je over de bundel die je hebt aangeschaft heen gaat dan moet je bijbetalen. Je krijgt een abonnement met telefoon. Deze abonnementen zijn uiteraard duur omdat je de telefoon moet betalen. Het nadeel is dat wanneer de telefoon stuk gaat je nog steeds maandelijks moet betalen. Daarnaast zit je een langere periode vast aan een bepaald maandbedrag. Bedenk je van te voren of je dit de hele periode op kunt hoesten. Het is namelijk erg zuur als je situatie verandert en je kun je abonnementskosten niet meer betalen.

Dan is er Sim Only. Zelf kies je of je het in de vorm van prepaid tegoed wilt of in de vorm van een abonnement. Dit abonnement is eigenlijk hetzelfde als bovenstaand abonnement maar dan zonder dat je een telefoon krijgt. Je betaalt een vast bedrag per maand maar dit is lager dan een abonnement omdat je er geen telefoon bij krijgt. Een ideale keuze dus als je zelf nog een goede telefoon hebt en je niet te veel wilt betalen.

Tenslotte is er de klassieke prepaid. Je kent het nog wel van vroeger. Je moest je beltegoed opwaarderen door middel van een kaartje of bonnetje wat je bijvoorbeeld bij een tankstation kon kopen. Prepaid lijkt nu uit de steentijd te komen. Het wordt dan ook bijna niet meer gebruikt en zal op den duur waarschijnlijk verdwijnen. Het grote voordeel van prepaid is dat je nooit meer uit kunt geven dan je beltegoed hebt.

Welke provider is de beste budget keuze?

Het is lastig te zeggen welke provider voor jou het meest voordelig is. Het hangt namelijk helemaal af van je gebruik. Bij Simpel kun je terecht voor een heel voordelige Sim Only. Als je een grootverbruiker bent doe je er goed aan voor een combinatiepakket te kiezen. Bijvoorbeeld van KPN en Telfort. Je krijgt namelijk een gratis tv pakket en 1000 MIN/MB/SMS. Scheelt toch weer! Ook Ziggo/Vodafone hebben regelmatig dit soort aanbiedingen. Breng goed je persoonlijke situatie en wensen in kaart en informeer vervolgens goed bij diverse providers. Dan kun je gaan vergelijken en de beste keuze maken voor jou. Neem hier de tijd voor zodat je niet onnodig teveel betaalt!

Wat zijn de populairste providers?

KPN blijft een favoriet. En dat is niet zo gek. KPN is namelijk betrouwbaar en stabiel. In tegenstelling tot veel andere providers hebben ze al tot lang terug geschiedenis gemaakt en een naam opgebouwd. KPN kan dan ook nog steeds genieten van een wederzijds vertrouwen. Hun klanten vinden het namelijk niet erg om ietsjes meer te betalen. Je weet namelijk wat je aan KPN hebt. Dit zegt eigenlijk al genoeg over hun kwaliteit en dienstverlening.

Simyo is veruit de beste provider van het moment. Ze bestaan zo’n 10 jaar en staan altijd voor je klaar. De Consumentenbond heeft hen al meerdere keren als best getest. Daarnaast heeft Simyo prijzen gewonnen voor klantvriendelijkheid, beste prepaid provider en voor hun goede service. Het fijne is dat hun diensten heel betaalbaar zijn. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dan ook wat Simyo kenmerkt!

Youfone werd in 2008 opgericht in Rotterdam. Dit bedrijf van Nederlandse bodem streeft er altijd naar de meest innovatieve en kwalitatieve producten te leveren. Ze maken gebruik van het netwerk van KPN. Bij Youfone is alles op de klant gericht. Je zult niet snel te veel betalen en ze bieden vaak leuke extraatjes. Daarnaast kun je het nog voordeliger maken door verschillende producten met elkaar te combineren. De naam Youfone is ontstaan doordat alles om jou draait. De klant is koning!

Mobiele provider tips voor de beste koop

Het is best lastig om de goede mobiele provider voor jou te vinden. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Zo kom je een heel eind!

  1. Vergelijk

    Het is erg persoonlijk welke mobiele provider het best bij jou past. Begin ermee je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Hoe vaak bel je? SMS je? Maak je gebruik van mobiel internet? Wat is je budget? Als je een beter beeld hebt gekregen van je situatie kun je gaan vergelijken. Zoek bij diverse providers uit hoe veel een bepaalde dienst kost en wat je er precies voor krijgt. Let ook op de zogenaamde addertjes onder het gras. Soms lijkt iets te mooi om waar te zijn en dat is het vaak ook. Via verschillende sites kun je aanbieders met elkaar vergelijken. Je voert je voorkeuren in en vervolgens doet de site de rest van het werk. Ideaal dus want zo krijg je een beeld van wat er wordt aangeboden en kun je de meest voordelige keuze maken.

  2. Type abonnement

    Stuur je af en toe een berichtje of zit je de hele dag met je neus op het scherm? Het type abonnement dat je afsluit bij je mobiele provider hangt hiervan af. Het is namelijk zonde om voor een duur abonnement te kiezen als je de helft niet gebruikt. Ook hier geldt om je situatie in kaart te bregen en vervolgens te kijken welk type abonnement past. Een Sim Only is ideaal als je zelf nog een goede mobiele telefoon hebt en je wilt niet te veel betalen. Heb je een nieuwe smartphone nodig? Kies dan voor een abonnement met smartphone. Je maandelijkse kosten gaan hier uiteraard wel door omhoog. Houd er daarnaast rekening mee dat je abonnement een bepaalde tijd loopt. Als je voor een 1- of 2 jarig abonnement gaat zul je dus maandelijks vastzitten aan dat bedrag.

  3. Informeer je goed

    Kies niet klakkeloos voor een bepaalde provider. Google de provider en de reviews. Beoordelingen van anderen zeggen niet alles maar wel veel. Daarnaast kun je de site van de Consumentenbond als leidraad gebruiken. Zij geven een onafhankelijk oordeel. Wel zo prettig dus want zo weet je tenminste waar je aan toe bent!

Laatste mobiele provider trends van 2024

De ontwikkeling van mobiele providers gaat hard. Bijna net zo hard als de ontwikkeling van onze smartphones. Als je vandaag een smartphone aanschaft lijkt hij morgen alweer oud te zijn. De mobiele providers moeten dus wel met hun tijd mee. Je hoeft bovendien allang niet meer de hoofdprijs te betalen om van een goed mobiel abonnement te kunnen genieten. Doordat er momenteel veel mobiele aanbieders zijn worden de abonnementen goedkoop aangeboden. En daar profiteert de consument van. Daarnaast wordt het voor veel mensen mogelijk om de nieuwste smartphone aan te schaffen. Je betaalt maandelijks een behoorlijk bedrag maar daar staat tegenover dat je niet het hele aankoopbedrag in 1 keer af hoeft te tikken. Mobiele providers maken het steeds aantrekkelijker om voor een abonnement te kiezen. Je krijgt bijvoorbeeld veel leuke extra’s.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Volgende test

Hoe houd je jouw koelkast hygiënisch en overzichtelijk?