Beste multivitamine van 2023 uit de test

getest: beste multivitamines 2023 uit de Test

Je voelt je een beetje slapjes en moe. Het weer zit ook al niet echt mee. Tijd voor een boost! Grote kans dat je lichaam gewoon even een oppepper nodig heeft. Bovendien wil je dat je immuumsysteem sterk blijft. Als je niet altijd aan je groente en fruit komt dan is het verstandig om een suplement te nemen. Met multivitamine ben je in 1 keer voorzien van je dagelijkse hoeveelheid! Wel zo handig dus. Zeker als je het druk hebt en als je weerstand net even wat minder is. Wat de beste multivitamine zijn en hoe je de beste keuze maakt hebben wij voor je uitgezocht!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Salus Floradix Tabletten de beste multivitaminen zijn die nu verkrijgbaar zijn in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Salus Floradix Tabletten zijn de Centrum women advanced 50+. Kijk onderstaand voor de overige multivitamine testresultaten.

Beste multivitamine van 2023

Salus Floradix Tabletten

De Salus Floradix Tabletten beschikken over belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Je krijgt er 147 in een verpakking dus je kunt er lekker lang mee vooruit. Daarnaast zijn de tabletten erg scherp geprijsd. Houd er rekening mee dat ze alleen geschikt zijn voor volwassenen. Je neemt 3 maal daags een tablet zo’n 30 minuten voor je maaltijd. Dit bevordert de opname van alle stoffen die erin zitten. Met name de vitamine C zorgt ervoor dat ijzeropname beter wordt verwerkt. Daarnaast beschikt een tablet over een breed scala aan andere belangrijke stoffen.

De tabletten zijn letterlijk heel behapbaar. Je hoeft dus geen dikke pil weg te slikken. Ideaal dus wanneer je het niet zo hebt op tabletten. Ook voor mensen die vegetarisch zijn biedt dit type multivitamine uitkomst dankzij de rijke hoeveelheid aan vitamines B.

Pros
 • Betaalbare tabletten waar je merkbaar plezier van zult hebben. Je zult minder moe zijn en meer energie hebben voor leuke dingen.
Cons
 • De tabletten zijn niet geschikt voor kinderen. Je moet er 3 keer per dag aan denken om hem te nemen.

Centrum women advanced 50+

Als je 50 jaar of ouder bent dan heb je waarschijnlijk de ervaring dat je energieniveau wat afneemt. Bovendien heb je als vrouw zijnde de kans om in de overgang terecht te komen. Je lichaam staat dan volledig op zijn kop en je kunt wel wat extra’s gebruiken. Met de Centrum women advanced 50+ multivitamine geef je je lichaam net even een steuntje in de rug. Het krikt je energieniveau op en je komt weer in balans. En dat is wel zo prettig. De tabletten zijn goed weg te slikken en heel betaalbaar. Kortom, je doet jezelf tekort wanneer je ze niet neemt.

Dankzij het brede scala aan stoffen in de tabletten krijgt je lichaam een oppepper. En als je lijf weer beter voelt ga je zelf ook beter in je vel zitten. Dit staat altijd met elkaar in verbinding. En het is maar een kleine moeite om af en toe even een tabletje te nemen!

Pros
 • Goede keuze voor vrouwen van 50 en daarboven. Ook ideaal wanneer je in de overgang zit en je lichaam wat extra’s kan gebruiken.
Cons
 • Deze tabletten bevatten relatief veel extra onnodige vulstoffen.

Body & Fit Smart Multi

Met de Body & Fit Smart Multi blijf je ten alle tijden lekker gezond! Je hebt maar 1 tablet per dag nodig en je bent weer voorzien van de nodige vitaminen. Je zult je fitter voelen en merken dat je weerbaarder bent. Het groene thee extract geeft je bovendien net even de boost die je die dag nodig hebt. Deze vitaminen zijn geschikt voor iedereen. Jong of oud, man of vrouw maakt niet uit. Je hele familie kan dus genieten van een goed immuumsysteem en gezondheid. Het geeft je net het beetje extra dat je nodig hebt.

Pros
 • 1 tablet per dag is voldoende dus je hoeft er niet constant aan te denken. Ze zijn voor iedere doelgroep geschikt.
Cons
 • Het kan zijn dat je het smaakje niet lekker vindt.

Pool Plus Multivitaminen

De Pool Plus Multivitaminen zorgen dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt en meer. Deze unieke mix geeft je lichaam een gezonde boost. Daarnaast helpt het je gezond en fit te houden. Je krijgt 120 pillen in 1 pot dus daar kun je wel even mee vooruit. Je hoeft er maar 1 per dag in te nemen. Van spirulina tot gember, deze wonderpil bevat het allemaal. Super handig dus want er is een grote kans dat je niet altijd binnen krijgt wat je dagelijks nodig hebt. En dat is niet zo gek met een druk leven. Des te meer reden om gezond te willen blijven!

Pros
 • Je krijgt lekker veel tabletten in een keer, namelijk 120. Dus je kunt er even mee vooruit. Bevat hoofdzakelijk natuurlijke stoffen.
Cons
 • De tabletten zijn niet geschikt voor veganisten.

Flinndal Multi 50+ Tabletten – Multivitamine Voor Behoud van Vitaliteit

Ben jij op zoek naar een multivitamine waar je alles in vindt dat je nodig hebt als man of vrouw boven de 50 jaar? Dan is het goed om eens naar deze Flinndal Multi 50+ Tabletten – Multivitamine Voor Behoud van Vitaliteit te kijken. Deze is namelijk geschikt voor – vooral – vrouwen van tussen de 50 en de 70 jaar oud. Het is vooral bedoelt om het lichaam goed te houden en de vitaliteit de bevorderen. Vitamines en mineralen die je als persoon nodig hebt wanneer je boven een bepaalde leeftijd bent. Zo zit er Kuisboom in, wat geschikt is voor vrouwen die in de overgang zitten. En het zorgt ervoor dat je soepele gewrichten blijft houden. Wat ook prettig is: er zitten veel ingrediënten in die daarnaast jou helpen met het perfect opnemen van deze vitamines. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D3 en vitamine D2. 

Wil je meer weten over de Flinndal Multi 50+ Tabletten – Multivitamine Voor Behoud van Vitaliteit? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Enkel en alleen ingrediënten die het lichaam dienen
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Kala Health Natuurlijke Dagelijkse Multivitamine 60 capsules

Ook willen we je graag even de Kala Health Natuurlijke Dagelijkse Multivitamine 60 capsules laten zien. Deze capsules zijn namelijk gevuld met allemaal goede ingredienten die jij graag dagelijks tot je wilt nemen. Er zit precies genoeg in zonder dat je daarmee de dagelijkse hoeveelheden overschrijdt. Dit is ook zonde, want het meeste zal je gewoon weer uitplassen. Daarom is het goed om te kijken naar wat je precies nodig hebt. En daar heeft de ontwikkelaar van deze multivitaminen goed naar gekeken. Daarnaast is natuurlijk ook elk lichaam uniek en iedereen reageert weer anders op een multivitaminen. Het is dus vooral een dagelijkse multivitaminen met meer dan 75 mineralen en spoorelementen. Die je allemaal nodig hebt om je lichaam sterk en gezond te houden. 

Wil je meer weten over de Kala Health Natuurlijke Dagelijkse Multivitamine 60 capsules? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Complete multivitaminen met naast vitamines ook mineralen en aminozuren
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Healthspan Multivitamine 50 Plus

Ook willen we graag even deze Healthspan Multivitamine 50 Plus aan je laten zien. Deze versterkende multivitaminen is zeer geschikt voor mensen boven de 50 plus. Zij hebben baat bij extra ondersteuning als we het hebben over je immuun gezondheid. Zo zit er ook Ginkgo Biloba en citrusbioflavonoïden. Dit draagt allemaal bij aan een gezond en sterk immuunsysteem. Je hebt aan één tablet per dag genoeg. Dus geen complete pillendoos, maar slechts een pil per dag en je kunt er weer volop tegenaan! Ook een fijn idee: het is een vegetarische pil. Dus ook als je geen dierlijke producten wilt eten, kun je deze perfect tot je nemen! Er zitten tot wel 13 vitaminen en 12 mineralen in deze multivitaminen. Die goed zijn voor je hersenen, maar ook je hart en je zenuwstelsel. Uiteraard ook goed voor je spieren, botten en tanden. En op een dieper niveau om je energieniveau te bewaken. 

Wil je meer weten over de Healthspan Multivitamine 50 Plus? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Geschikt voor vegetariërs 
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Yummygums

De Yummygums multivitamine zijn geschikt voor jong en oud. En je hoeft geen dikke pil meer door te slikken. Daar zul je je kinderen ongetwijfeld ook erg blij mee maken. Deze multivitamine komt namelijk als gummy snoepje. Het is dus iedere dag een feest om hem te nemen en je zult het minder snel vergeten. Bovendien zijn deze gezonde snoepjes geschikt voor vegans. Wel zo prettig dus want je kunt op een verantwoorde manier gezond blijven. Voor vegans zit er genoeg vitamine B12 in, zorg dus dat je geen tekort oploopt.

Pros
 • Geschikt voor veganisten. De tabletten zijn geheel dierproduct vrij. Daarnaast bevatten ze voldoende vitamine B12.
Cons
 • Het kan zijn dat je de smaak niet lekker vindt al kunnen we ons dat niet voorstellen.

Davitamon Mama Compleet Zwanger 

Deze multivitamine is speciaal afgestemd op de vrouw die in verwachting is. Maar Davitamon Mama Compleet Zwanger kun je ook slikken wanneer je een kinderwens hebt. Dat komt omdat er stoffen in deze multivitaminen zitten die bijdragen bij een gezond lichaam. En daardoor de kans op een natuurlijke zwangerschap kunnen vergroten. Denk bijvoorbeeld aan omega 3 visolie en foliumzuur. Dat laatste moet je ook slikken wanneer jullie aan het proberen zijn om in verwachting te raken. Foliumzuur moet namelijk opgebouwd worden in het lichaam om er zo voor te zorgen dat wanneer je in verwachting bent het kindje direct alle goede stoffen krijgt. Daarom is het goed om direct te beginnen met het slikken van deze multivitaminen wanneer jullie een kindje willen krijgen. 

Wil je meer weten over Davitamon Mama Compleet Zwanger? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Alles zit erin wat je nodig hebt wanneer je in verwachting bent
Cons
 • Pillen zijn vrij groot maar wel makkelijk door te slikken

Lucovitaal Multivitamine Supplementen

Is je lijf je lief? Slik dan je multivitaminen preventief! Dat zou de slogan kunnen zijn van alle multivitamines. Want in ons dagelijkse leven krijgen we niet meer alles binnen wat we eigenlijk binnen zouden moeten krijgen. Dat komt omdat de waarde waarop we leven en onze groentes verbouwen niet meer zoveel vitamines en mineralen bevat als vroeger. Lucovitaal Multivitamine Supplementen is daarom een goede aanvulling op wat je dagelijks allemaal binnenkrijgt. En zo kun je er zeker van zijn dat je toch alles binnen krijgt wat je binnen hoort te krijgen. Goede manier om geen tekorten op te bouwen! Het is een hooggedoseerde multi die dus volledig is afgestemd op de behoeftes van de vrouw. En draagt bij aan onder andere de hormoonhuishouding. Uiteraard moet je nog wel rekening houden met het feit dat je genoeg groenten en fruit binnenkrijgt. Een multivitaminen is geen vervanging voor een gezond dieet!

Wil je meer weten over de Lucovitaal Multivitamine Supplementen? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Werking van de pil wordt als prettig ervaren
Cons
 • De pil is wel van groot formaat

Vitakruid Multi Dag Nacht Vrouw 180 tabletten

Dit is een multivitaminen speciaal voor vrouwen, maar is er ook speciaal gemaakt voor mannen. De Vitakruid Multi Dag Nacht Vrouw 180 tabletten is een multivitaminen met daarin alles wat jij als vrouw nodig hebt. Er zitten namelijk alleen vitamines in en zo min mogelijk andere stoffen. Hierdoor kan je lichaam alles goed opnemen en hoef je niet bang te zijn dat je veel weer uitplast. Zo zit er een actief B-complex in, van de meest veiligste vorm B6. Ook zit er een synergistische werking in verwerkt op basis van K2 en D3. Er zit rode alg is, wat goed is voor de ondersteuning van de botten. En een vierde generatie foliumzuur. Dat niet alleen goed is voor vrouwen die in verwachting zijn, maar voor alle vrouwen.

Wil je meer weten over de Vitakruid Multi Dag Nacht Vrouw 180 tabletten? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Goede samenstelling en een grote verpakking
Cons
 • Pil wordt wel als groot ervaren

Orthica Multi 4 All

De naam zegt het al, Multi 4 All. Deze multivitamine zorgt ervoor dat je gezonde levensstijl wordt ondersteund. Je krijgt een pot met 90 pillen. De aanbevolen dosering is 2 pillen per dag. Houd er rekening mee dat ze niet geschikt zijn voor kinderen tot 17 jaar. Vergeet jij je stukje fruit of schepje groente ook wel eens? Of ben je er simpelweg te druk voor? Deze Orthica multivitamine compenseert dit. Niet alleen wordt je voorzien van alle benodigde vitaminen, ook mineralen en plantenextracten zijn toegevoegd.

AOV 1109 Andohadin

Ook de AOV 1109 Andohadin multivitaminen zijn geschikt voor veganisten. Eerlijk is eerlijk, goedkoop zijn ze niet. Maar dan heb je ook wat. En je kunt met een pot van 180 stuks zeker even vooruit. Er zit vitamine B5 en zink in. Dit ondersteunt je gezondheid en immuumsysteem in drukken tijden. Net wat je nodig hebt dus. Je vergeet soms aan jezelf te denken maar juist is het belangrijk om aandacht aan je gezondheid te blijven besteden. Met deze multivitamine wordt er een zorg weggenomen. Je zult altijd binnen krijgen wat je nodig hebt!

Scitec Nutrition

De multivitaminen van Scitec Nutrition zijn een perfecte aanvulling op je gezonde levensstijl. Twee pillen per dag zorgen ervoor dat je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen krijgt. Je krijgt in 1 pot 120 stuks. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Het is een goede keuze voor veganisten vanwege de hoge concentratie vitamine B. Daarnaast zorgt de vitamine C ervoor dat je weerstand op peil blijft. Je zult je binnen de kortste keren weer lekker fit voelen. Daarnaast is het een goede keuze als je bezig bent met sporten. Het geeft je net dat beetje extra.

Shopgids: alles wat je moet weten voordat je multivitamine aanschaft

Hoe kun je op multivitamine besparen?

De prijzen van multivitaminen lopen erg uiteen. Dat houdt echter niet in dat duurdere multivitaminen per se beter zijn dan de goedkopere. Wat als je niet zo veel te besteden hebt maar je wilt toch gezond leven? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Met een compleet voedingspatroon zijn multivitaminen niet nodig. Het is begrijpelijk dat je in een drukke periode net niet helemaal aan de porties fruit en groente toe komt. In zo’n geval bieden multivitaminen uitkomst. Als je geld wilt besparen zorg dan dat je via je voeding altijd voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Het helpt om iedere week een menu te maken zodat je precies weet wat je per dag binnen krijgt. Probeer bovendien groente en fruit als tussendoortje te eten. We moeten erbij zeggen dat multivitaminen niet als vervanging voor je gezonde voeding kunnen dienen. Het is slechts een aanvulling.

Daarnaast kun je een aanbieding afwachten. Multivitaminen blijven lang goed. Als je er 2 + 1 gratis kunt kopen scheelt dat al behoorlijk. Houd de aanbiedingen dus goed in de gaten en sla in op het moment dat je de kans krijgt.

Welke soorten multivitamine zijn er?

Een multivitamine is een pil waarin vitaminen, mineralen, extracten en vulstof zitten. Je neemt deze pil ter aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon. Je hebt vast al opgemerkt dat er ontzettend veel keuze is als het om multivitaminen gaat. We hebben voor je uitgezocht welke soorten er precies zijn en waar ze voor dienen. Zo kun je een nog betere keuze maken!

Om te beginnen zijn er vitaminen voor zwangere vrouwen. Een zwangere vrouw heeft net wat andere vitaminen nodig dan gewoonlijk. Er wordt bijvoorbeeld aangeraden dat zwangere vrouwen foliumzuur nemen. Ook als je zwanger probeert te worden is dit van belang. Het kan complicaties bij je kindje verkleinen.

Daarnaast is er multivitamine voor kinderen. De dikke en vies smakende pillen zijn niet bepaald geschikt voor kinderen. Daarnaast is de samenstelling van de pil van belang. Niet iedere multivitamine voor volwassenen is geschikt voor kinderen. Er kunnen stoffen in zitten die voor kinderen niet goed zijn. De multivitamine voor kinderen zijn vaak eenvoudig te herkennen aan een kleurrijke en vrolijke verpakking. Daarnaast zijn de pillen zelf in een leuk kleurtje en vorm gedrukt. Bovendien is de smaak net een snoepje. Je kinderen zullen het dus helemaal niet erg vinden!

Dan zijn er de multivitamine die geschikt zijn voor een hogere leeftijd. Als je ouder wordt verandert de behoefte van je lichaam. Bij mensen op latere leeftijd komt botontkalking bijvoorbeeld meer voor dan bij jongere mensen. Daarnaast komt deze groep soms veel minder of helemaal niet buiten. Het is dus extra van belang dat ze worden voorzien van voldoende vitamine D. Daar is in de vitaminen voor ouderen rekening mee gehouden zodat ze niets te kort komen.

Welke multivitamine is de beste budget keuze?

Eigenlijk zou je de prijs per pil moeten uitrekenen om te weten welke multivitamine het meest voordelig zijn. De hoeveelheid pillen in de potjes verschilt namelijk. We hebben een voordelige prijs-kwaliteitverhouding voor je gevonden. Namelijk de Davitamon Energie Boost multivitamine. Je krijgt 40 stuks waar je best even mee vooruit kunt. Daarnaast zijn ze heel betaalbaar. Door de lekkere bosvruchtensmaak is het helemaal geen straf om hem te nemen. Zoals de naam al zegt geeft deze multivitamine je een boost. Daarnaast verhoogt het je concentratievermogen.

Wat zijn de beste multivitamine merken?


Als je multivitamine zegt dan zeg je Davitamon. Ze hebben een zeer brede keuze uit allerlei vitaminen in hun assortiment. Voor iedereen zit er dan ook wel iets gunstigs bij. De stoffen in de vitaminepillen zijn afgestemd op leeftijd, geslacht en levensfase. Je stemt de keuze dus af op jouw persoonlijke situatie. Dit maatwerk zorgt ervoor dat je altijd de stoffen binnen krijgt die je nodig hebt. Of je nu zwanger bent, 50+, jong of oud, bij Davitamon staan ze voor iedereen klaar!

Bij Scitec Nutrition weten ze waar ze mee bezig zijn. Medewerkers zijn namelijk zelf altijd met hun lichaam bezig. Ze willen altijd het beste uit hun lichaam halen en er de beste brandstof in gooien. Daar horen ook de geschikte vitaminen en mineralen bij. Met name als je wilt sporten helpen de supplementen van Scitec Nutrition bij het bereiken van jouw doel. Het vult aan in je lichaam wat je anders tekort zou komen. Het geeft dat extra zetje om tot jouw gewenste prestatie te komen.

Bij Body & Fit vind je alles wat je nodig hebt om fit en gezond te worden. Niet alleen zijn ze expert op het gebied van vitaminen, ook voor eiwitpoeder en allerlei sportbenodigdheden kun je bij hen terecht. Daarnaast zijn hun producten redelijk geprijsd waardoor hun assortiment voor iedereen toegankelijk wordt. Je kunt bij Body & Fit terecht als je af wilt vallen, je gewicht vast wilt houden of wanneer je je gewoon lekker gezond wilt voelen.

Multivitamine tips voor de beste koop

Je wilt multivitamine aanschaffen maar waar moet je eigenlijk precies op letten? Wij hebben het voor je uitgezocht. Bespaar jezelf dus verder zoekwerk. Breng ten eerste je persoonlijke situatie in kaart met de volgende vragen. Hoe vaak per dag wil je een pil nemen? Ben je man/vrouw? Moeten de vitaminen voor het hele gezin geschikt zijn of alleen voor jou? Wat wil je ervoor uitgeven? Heb je lichamelijke klachten of bepaalde medicatie?

 1. Samenstelling

  Om te beginnen is de samenstelling van belang. Wat voor de 1 een perfecte multivitamine is kan voor de ander juist helemaal niet geschikt zijn. De samenstelling is dus erg belangrijk. Geloof niet altijd wat je op een mooie verpakking ziet. Lees het etiket op de verpakking van de multivitamine en vergelijk deze vervolgens. Pas dan krijg je een goed beeld van de samenstelling van een pil. Bepaal daarna wat jij belangrijk vindt om binnen te krijgen.

 2. Smaak en vorm

  Daarnaast zijn de smaak en structuur van belang. Multivitaminen zijn in diverse vormen verkrijgbaar. Denk aan een pil, poeder, bruistablet, druppels en gummies. Keuze genoeg dus. Als je een bikkel bent en je slikt makkelijk een grote pil naar binnen dan is er geen probleem. Heb je hier echter moeite mee ga dan voor een andere vorm. Ook voor kinderen kan het afschrikwekkend werken om ze een grote pil voor te houden. Ga liever voor een gummie of een bruistablet. De smaak is ook van grote invloed. Als je een vieze nasmaak overhoud aan de multivitamine is dat niet bepaald prettig. Ga liever voor een lekker smaakje. Dan is het net een snoepje!

 3. Doelgroep

  Houd tenslotte rekening met de doelgroep. Als de multivitamine alleen voor jezelf bedoeld is dan kun je gewoon kiezen wat het beste bij jou past. Wil je echter het hele gezin voorzien van dezelfde multivitamine houd er dan rekening mee dat deze geschikt is voor iedereen, zowel in samenstelling als in smaak en vorm. Als je kinderen denken dat het een snoepje is gaat het bovendien veel makkelijker!

Laatste multivitamine trends van 2023

Tegenwoordig rennen we van hot naar her. De kinderen moeten naar voetbal, je moet koken, je wilt zelf nog even sporten en je hebt gewoon een super drukke baan. Je komt er dus lang niet altijd aan toe om goed voor jezelf te zorgen hoewel dat wel zou moeten. Als je moe bent heb je automatisch minder weerstand. Wanneer je dan ook nog eens je vitaminen niet binnen krijgt is het hek helemaal van de dam. Je kunt erop wachten en je hebt een verkoudheid te pakken. Waar vroeger een lepel levertraan werd gegeven zijn daar tegenwoordig gelukkig alternatieven voor. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten multivitaminen. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in diverse groepen zodat je de keuze voor je multivitamine altijd af kunt stemmen op jouw persoonlijke situatie en wensen! Je zult je fitter en energieker voelen en minder vaak ziek zijn. Wat wil je nog meer?

Vorige test

Beste bodygroomer van 2023 uit de test

Volgende test

Beste draagbare mini compressor 2023 uit de Test