Beste Nerf Gun 2023 uit de Test

beste nerf guns van uit de tests van 2023

Als je nu een speelgoedwinkel binnen loopt, sta je versteld door de hoeveelheid en variatie van gave spellen en de vele kleuren, lichtjes en geluidjes die daarbij komen kijken. De spellen lijken maar groter en groter te worden. Een aantal spellen zijn erg populair onder de kinderen. Spellen die binnen gespeeld worden, maar ook spellen waarmee kinderen meer buiten gaan spelen. Een Nerf Gun is speelgoed waarmee kinderen zich uren buiten kunnen vermaken. Er worden er op dit moment een hoop van aangeboden, van grote tot kleine toestellen. Maar wat is een Nerf Gun precies en wat zijn de aanraders? De antwoorden op deze en andere vragen, vind je in dit artikel.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat NERF Zombie Strike FlipFury de beste nerf gun is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de NERF Zombie Strike FlipFury is de Nerf Rival Kronos Outdoor Blaster. Kijk onderstaand voor de overige nerf gun testresultaten.

Beste Nerf Gun aanraders van 2023

NERF Zombie Strike FlipFury

Als je weer eens met je handen in je haar zit over wat je moet kopen voor je kind, neefje, nichtje of het kind van je beste vriend of vriendin dan ben je bij de NERF Zombie Strike FlipFury aan het goede adres. Hij maakt alleen al indruk door zijn coole vormgeving en zal gelijk uitdagen om ermee te gaan spelen. Hij komt met 2 magazijnen en 12 darts die je kunt schieten zonder hem te herladen. Het schieten gaat erg krachtig en hij heeft een lekker groot bereik. Daarnaast ligt hij lekker in de hand dus ook voor langere speelpartijen is hij heel geschikt. Ideaal als je je kind achter de spelcomputer weg wilt krijgen!

Je hebt deze kanjer al voor een zachte prijs. Hierdoor is hij erg leuk om cadeau te geven. De nerf gun voelt robuust en stevig. Het is dus geen prulletje dat zo kapot is. Het is een stuk speelgoed waar je koter lang plezier van zal hebben. En jij ook want hij is wel even onder de pannen!

Pros
 • Ontzettend gaaf ontwerp dat gelijk uitdaagt om ermee te spelen. Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kan zeker tegen een stootje.
Cons
 • Let op dat de pijltjes goed naar binnen zijn gedrukt anders kan hij vastlopen.

Nerf Rival Kronos Outdoor Blaster

Waarom deze ze enorm hoog in de lijst staat? Dit is een Nerf Gun met een enorme grote inhoud. Je kan tot wel 5 schoten kwijt in jouw magazijn. Daarnaast schiet je de kogels af met een snelheid van 27 meter per seconden. Dat komt dus pittig hard aan wanneer jij iemand onder vuur neemt. Daarnaast is dit een zeer compact model. Hierdoor ben jij heel bewegelijk en kan je op die manier snel weg komen wanneer je achterna gezeten wordt. Dit geweer wil je liever niet richten op iemands hoofd, de kogels komen hard aan. Ook wanneer het spelletjes even voorbij is kan je deze Nerf Rival Kronos Outdoor Blaster op een lock zetten. Hierdoor kan je de trigger niet overhalen en niemand meer pijn doen. 

Neem het op tegen je vrienden en laat ze zien dat jij het beste geweer hebt die er bestaat. Je zal ieder gevercht winnen. Ook krijg je bij deze Nerf Gun twee teamvlaggen. Rood of Blauw kan je dragen afhankelijk van het team waar je in zit. 

Pros
 • Hij is heel licht en hierdoor ben je super wendbaar.
Cons
 • Je kan maar 5 kogels tegelijk laden in het magazijn.

NERF Elite 2.0 Eaglepoint RD 8 – Blaster

Heb jij het zicht van een roofvogel? Dit is de NERF Elite 2.0 Eaglepoint RD 8 – Blaster. En die Eaglepoint kan jou nog weleens goed van pas komen natuurlijk! Hiermee kun je alles wat je in jouw vizier krijgt raken. Sterker nog: je kan verschillende schietstijlen proberen waardoor jij nog beter in je spel kunt worden. Hierdoor kan je elke missie tot een goed einde brengen! Je hebt voor dit pistool geen batterijen nodig. Dat is wel zo prettig! En verder zit er een trommel in voor 8 darts. En je kan tot wel 27 meter schieten. Ook kun je nog 3 tactische rails voor je NERF-uitrusting los bestellen. Zo kun jij elke strijd aan!

Ben je benieuwd naar de NERF Elite 2.0 Eaglepoint RD 8 – Blaster? Bekijk dit NERF-pistool hier.

Pros
 • Goede kwaliteit

Cons
 • Schiet hard

NERF Fortnite B-AR – Blaster

Als je zegt Fortnite? Dan zeg jij: tof! En dat is dan ook precies wat deze NERF Fortnite B-AR – Blaster is. Een pistool dat compleet is geinspireerd op de uitrusting die ook wordt gebruikt in Fortnite. Dus ben jij, of zijn jouw kinders fan van Fortnite? Dan weten we 100% zeker dat jij kunt knallen met dit pistool. Dit is een schot in de roos als je hiermee thuiskomt! Er kunnen 10 darts in en je kan 10. Nog herladen in het magazijn. Door gebruik te maken van de versnellingsknop schieten de darts eruit. Zo richting jouw doel. Houd er rekening mee dat de darts zijn gemaakt van schuimrubber, maar dat neemt niet. Weg dat ze hard kunnen aankomen. Zorg er dus voor dat je altijd oogbescherming draagt. Deze zijn niet bijgeleverd. Dus die moet je even apart aanschaffen. Zo weet je zeker dat je het spel veilig houdt. Dit pistool werkt op batterijen, die moet je aanschaffen. Je hebt 4 C-alkalinebatterijen hiervoor nodig. 

Ben je benieuwd naar de NERF Fortnite B-AR – Blaster? Bekijk dit NERF-pistool hier.

Pros
 • Stevig materiaal

Cons
 • Onhandig in gebruik

NERF Elite 2.0 Trio TD 3 – Blaster

Als jij de strijd aan wilt gaan, dan is dit het perfecte NERF-pistool. De NERF Elite 2.0 Trio TD 3 – Blaster is namelijk een pistool waarmee je verschillende aanpassingen kunt doen, zodat je jouw vijand kunt laten verrassen. Je kan zelfs een complete spelstrategie erop loslaten. Om zo tactische zetten te zetten met dit pistool. Doordat je 3 pijlen tegelijkertijd kunt afvoeren. Bijvoorbeeld. Zodra je de hendel naar beneden trekt kun je herladen. Wat ook vet is aan dit pistool is dat je tot maar liefst 27 meter kunt schieten. Zoals met alle nerfpistolen geldt ook hier: denk aan oogbescherming. Want ook dit pistool kan hard schieten. Je hebt voor dit pistool geen batterijen nodig. Dat scheelt ook weer! Ben jij klaar voor een next leven tactisch spel? Dan is dit jouw NERF-pistool!

Ben je benieuwd naar de NERF Elite 2.0 Trio TD 3 – Blaster? Bekijk dit NERF-pistool hier

Pros
 • 3 pijltjes te gelijk in geweer

Cons
 • Je moet er extra pijltjes bij kopen

Nerf Fortnite SP-L Elite Dart Blaster 

Fortnite dit is een spel dat momenteel enorm populair is. Daarom zijn Fortnite en Nerf een samenwerking aan gegaan om dit megavette geweer te kopen. Door een ingebouwde motor schiet je kogels nog sneller af. Daarnaast laadt hij nieuwe kogels automatisch, je hoeft dus helemaal niet meer handmatig te laden. De Nerf Fortnite SP-L Elite Dart Blaster wordt geleverd met 30 darts. Je krijgt 20 officiële Nerf Fortnite Elite darts en je krijgt nog 10 reguliere darts die je kan gebruiken. Door de twee vizieren hoe je goed zicht op je tegenstanders. Klap deze vizieren uit om nog nauwkeuriger te kunnen richten en raken. De officiële darts zijn gemaakt om tot op een behoorlijke afstand te komen. Ze zijn professioneel getest voor het beste resultaat. 

Je kan met dit Nerf geweer binnen en buiten uit de voeten. Wel kan je beter niet van te dichtbij schieten omdat dit behoorlijk pijn kan doen. Er komt een heldere en strakke gebruiksaanwijzing bij omdat er natuurlijk veel meer instructies horen bij een gemotoriseerde Nerf-gun. 

Pros
 • Hij wordt geleverd met veel kogels. Hij is geautomatiseerd waardoor je niet handmatig hoeft door te laden.
Cons
 • Hij is vrij groot en je krijgt er geen batterijen bij.

Nerf Zombi Strike Doominator Blaster

Schiet alle Zombies af die je tegenkomt. In denk niet dat dit er heel veel zullen zijn, maar je vrienden neerschieten kan net zo leuk zijn. Met deze Doominator weet je zeker dat jij de koning in de speelhal bent. De magazijnen bieden namelijk plaats voor maar liefst 24 kogels tegelijk. Er zijn 4 verwisselbare magazijnen waardoor je gemakkelijk door kunt blijven schieten. Je hoeft ook niet te herladen omdat alle magazijnen bij een schot automatisch doordraaien. Dit is dus bij uitstek een Nerf Gun waarmee je op veel tegelijk kan gaan jagen. Door al de verschillende handgrepen kan jij goed de focus houden. Mik via het vizier op de bovenkant van deze Nerf Gun. Zorg ervoor dat jij alle vijanden in zicht houdt. 

Dit wordt het leukste potje Nerf dat jij ooit hebt gespeeld. Het enige nadeel aan de Nerf Zombi Strike Doominator Blasteris dat hij behoorlijk groot is. Je zal hem hierdoor niet goed kunnen opbergen in jouw slaapkamer. Misschien is ophangen op optie? Daarnaast is dit ook één van de duurste varianten op de markt. 

Pros
 • Schiet 24 schoten achter elkaar af. Veel verschillende handgrepen voor balans
Cons
 • Hij is vrij duur en groot.

NERF N-Strike Elite Jolt – Blaster

Klein maar fijn. Zo zouden we de NERF N-Strike Elite Jolt – Blaster omschrijven. Deze kleine maar krachtige nerf gun is goed voor urenlang speelplezier. En daar profiteer je zelf ook van. Eindelijk komt je kind achter het scherm weg en gaat lekker buiten ravotten met zijn of haar vriendjes. Hij heeft een schietbereik van maar liefst 23 meter. Hij is dus zeer krachtig, zonder dat hij schade aanricht uiteraard. Je hebt hem al voor een verbazingwekkend lage prijs. Stiekem vind je het zelf ook leuk om ermee te spelen. Kortom, met deze kanjer kun je de plank niet misslaan!

Het ontwerp is stoer en speels. Daarnaast is het niet realistisch dankzij de leuke kleurtjes. En het lijkt makkelijk maar je moet best even oefenen om je doel te raken. Je kind is hier dus wel even mee onder de pannen. Het is daarnaast een uitstekend cadeau dankzij de prima prijs-kwaliteitverhouding!

Pros
 • Het is een compacte nerf gun die lekker in de hand ligt en je kind urenlang zoet houdt. Hij komt tegen een zacht prijsje dus een leuk instapmodel.
Cons
 • Je moet hem na ieder schot herladen en eerst het pijltje weer opscharrelen.

NERF N-Strike Elite Disruptor

Verras je kind of je neefje met de NERF N-Strike Elite Disruptor. Hij heeft een hippe vormgeving en de kleuren zijn al net zo cool. Deze Nerf gun beschikt over een draaiend magazijn met 6 darts. Je kunt zo lekker doorschieten dus. Deze Elite Disruptor heeft een bereik van bijna 30 meter! Het is een keer wat anders dan een schietspel op de Playstation. Je kind krijgt nu eindelijk wat beweging en gaat lekker naar buiten om met zijn vriendjes dit spel te spelen. Ook leuk voor op de camping! En stiekem vind je hem zelf waarschijnlijk ook leuk om ermee te schieten. De pijltjes zijn trouwens van zacht materiaal gemaakt. Ze kunnen dus geen schade aanrichten bij mens, dier of je favoriete vaas. Als je namelijk een beetje ruimte hebt in je huis kun je er zelfs binnen prima mee spelen. Met de snelvuurfunctie kun je alle 6 de pijltjes pijlsnel afvuren. Super leuk spel dus!

Pros
 • Beschikt over een snelfunctie waardoor pijltjes snel achter elkaar geschoten kunnen worden. Dit bevordert het spelplezier.
Cons
 • Je hoort het goed als hij afvuurt. De pijltjes knallen eruit. Met name als ouder zijnde kan dit vervelend zijn.

NERF Laser Ops Pro Alphapoint Two Pack

Je kunt natuurlijk geen stiefkinderen maken. Daarom komt de NERF Laser Ops Pro Alphapoint in een two pack. Je krijgt er dus 2 in plaats van 1! Super leuk voor onder de kerstboom of verjaardag. Het ideale van deze Nerf guns is dat ze niet met pijltjes maar met infrarood stralen werken. Geen risico dat er een pijltje ergens tegenaan vliegt waar het niet hoort dus. Bovendien hoeven de pijtjes niet steeds opgepakt te worden na gebruik. Zo kun je lekker doorspelen. Uit de doos zijn ze gelijk klaar voor gebruik. De nodige licht- en geluidseffecten verhogen het speelplezier. Met de speciale app kun je daarnaast de scores bijhouden. Je beschikt over onbeperkte munitie en met de snellaadfunctie heb je deze er zo weer bij. Het is bovendien een heel betaalbare aankoop voor 2 Nerf guns. Naast dat dit voor je kinderen leuk is word je er zelf ook erg blij van. Ze hoeven zich namelijk niet meer te vervelen!

Pros
 • Je krijgt 2 nerf guns voor de prijs van een. Eigenlijk zijn 2 nerf guns wel het minimale voor optimaal speelplezier. Gelijk klaar voor gebruik.
Cons
 • De batterijen raken redelijk snel leeg. Deze zijn niet meegeleverd.

NERF Zombie Strike Quadrot

Alleen het ontwerp en de kleuren van de NERF Zombie Strike Quadrot spreken al tot de verbeelding. Daarnaast valt gelijk de prijs-kwaliteit verhouding van deze Nerf gun op. Dit is nog eens een leuk cadeau voor je neefje. Of het nu voor onder de kerstboom, met Sinterklaar of een verjaardag is, je zult zeker een wit voetje halen. Hij kan 4 pijltjes achter elkaar afschieten. Ben jij er helemaal klaar mee dat je kind de hele dag voor de computer of tv hangt? Met deze Nerf gun is het verleden tijd. Als hij namelijk ontdekt hoe leuk het is om juist actief dingen te ondernemen zal hij niets anders meer willen! De Nerf gun is geschikt voor zowel buiten als binnen. Een excuus dat het regent helpt dus niet meer. Stekker uit de computer en gaan met de banaan!

Pros
 • Super gaaf ontwerp. Je kunt 4 pijltjes achter elkaar schieten. Hij schiet snel en krachtig waardoor de ‘vijand’ snel wordt geraakt.
Cons
 • Hij is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

NERF N-Strike Elite Accustrike Disruptor – Blaster

Deze blauw, oranje en wit gekleurde Nerf Gun is onze eerste aanrader. Met deze gun ben je altijd supersnel. Je kunt met één dart tegelijk op jouw doelwit schieten, maar je kunt ook met de snelvuuractie de zes darts snel achter elkaar afvuren. Het toestel heeft een draaiend magazijn, waar zes darts in kunnen. Om ermee te kunnen schieten, moet je de schuif die op het toestel zit, naar achteren trekken. Het heeft een indicator, waarop een oranje lampje je laat zien dat de blaster vuurklaar is. Deze Nerf Gun kan wel tot 27 meter ver schieten. Niet geheel onbelangrijk voor de portemonnee van ouders of het spaarpotje van kinderen, is dat hij maar €17 kost. Deze Nerf Gun is geschikt voor kinderen van 8 jaar of ouder.

NERF N-Strike Modulus IonFire – Blaster

Onze tweede aanrader is deze Nerf Gun. Deze gun kun je handmatig aanpassen, door bijvoorbeeld de dart-houder op de zogeheten Tactical Rails te plaatsen. Hierdoor heb je de darts binnen handbereik en kun je de gun eenvoudig herladen. Dit toestel kan één dart tegelijk afvuren en er passen vier darts in. Het toestel is uit te breiden met de NERF Modulus Upgrade sets. Ook deze blaster is geschikt voor kinderen van 8 jaar of ouder en heeft een schietafstand van 27 meter.

NERF N-Strike Elite Surgefire – Blaster

De volgende aanrader is een Nerf Gun waar meer darts in kunnen: maar liefst vijftien. Deze darts kunnen een voor een afgevuurd worden, maar ook deze gun heeft een snelvuuractie, waarmee je de vijftien darts snel achter elkaar kunt afvuren. Het toestel heeft een pompactie, wat de darts afvuurt. Hierdoor kunnen ook deze darts tot 27 meter ver komen. Het magazijn waar de darts in zitten, is een draaiend magazijn. Deze blaster lijkt dus op onze eerste aanrader, maar heeft als voordeel dat er meer darts mee afgevuurd kunnen worden en heeft twee handvaten, waardoor hij steviger vast te houden is en je er beter mee kunt richten. Die voordelen maken hem wel weer duurder.

NERF N-Strike Modulus Regulator – Blaster

Onze vierde aanrader is een grote jongen. De Nerf Gun is 89 cm lang en daarom geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder, in plaats vanaf 8 jaar. Bij deze blaster krijg je 24 darts, die je kunt verdelen over twee 12-darts clips. De ene klik je op de blaster en de andere kun je bewaren in de schoudersteun. Met deze Nerf Gun kun je gerichter en stabieler schieten. Het heeft namelijk een schoudersteun en twee handgrepen. De twee loopvizieren zorgen ervoor dat je nog beter kunt richten. Deze blaster kun je op drie manieren afvuren: een dart per keer, meerdere darts tegelijk of in een onafgebroken stroom. Met de schakeltechnologie kun je eenvoudig tussen de drie functies schakelen.

NERF Delta Trooper N-Strike Elite – Blaster

Als laatste raden we de Delta Trooper N-Strike Elite van Nerf aan. Deze gun is met zijn 53 cm ook redelijk groot en heeft een magazijn waar 12 darts in kunnen. Hij is naar wens aan te passen, door middel van een aanpasbare standaard en een loopverlenging. Met de standaard kun je de schoten stabiliseren en met de loopverlenging kun je op een grotere afstand beter richten. De pijltjes kun je bij deze gun ook een voor een afvuren, maar ook snel achter elkaar. De schoudersteun maakt hem stabieler in gebruik en ook deze Nerf Gun kan tot 27 meter ver schieten.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste Nerf Gun

Hoe kun je op een Nerf Gun besparen?

Speelgoed kan erg duur zijn. Zo kan het zijn dat je voor een Nerf Gun ook diep in jouw buidel moet tasten. De Nerf Gun kan bepaalde eigenschappen hebben, die hem extra duur maken. Als je geld wilt besparen, moet je op deze eigenschappen letten.
Als eerste zijn grotere Nerf Guns duurder dan de kleinere versies. Dit is logisch, omdat er meer materiaal bij komt kijken. Ook zijn de blasters die meer darts kunnen afvuren, over het algemeen duurder dan de blasters die er minder kunnen afvuren. Daarnaast hebben sommige Nerf Guns extra functies, waarmee je bijvoorbeeld stabieler kan schieten of beter kunt richten. Dit is bij onze aanraders ook al aan bod gekomen. Deze extra functies maken een Nerf Gun ook duurder.
Wil je een gave Nerf Gun kopen, maar ook besparen op de kosten? Dan is het verstandig om een keuze te maken in de bovenstaande eigenschappen. Door bijvoorbeeld een kleiner toestel te kiezen, die minder darts kan afschieten, zal de prijs lager uitvallen.

Welke soorten Nerf Guns zijn er?

Een Nerf Gun is speelgoed in de vorm van een geweer, pistool of boog. Je kunt er darts mee afschieten en er daardoor allerlei spellen mee spelen. Het is meestal geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Deze kinderen kunnen zich binnen of buiten uren vermaken met de schietspelletjes.

De toestellen zijn gemaakt van hard plastic en de darts van een soort schuim. Het doet daarom in principe geen pijn als de pijltjes jouw raken. Natuurlijk is dat wel anders wanneer je van een kleine afstand schiet, terwijl de gun bedoeld is voor een grote afstand.

Het speelgoed heeft zich in een korte tijd erg populair gemaakt. Vooral de felle kleuren maken het natuurlijk erg aantrekkelijk voor kinderen.
Er zijn verschillende soorten Nerf Guns. Je hebt ze die je handmatig gebruikt en die automatisch afvuren. Die laatste werken op batterijen of op een accu. Daarnaast kunnen Nerf Guns onderverdeeld worden in verschillende series: de Nerf N-Strike Elite, de Nerf N-Strike Modulus, de Nerf Rebelle, Nerf Zombie Strike en nog wel negen andere series. Deze series verschillen van elkaar in kleur en bepaalde functies of handgrepen die de toestellen hebben.

Daarnaast heeft Nerf ook toestellen ontworpen samen met andere partijen, zoals Fortnite, Star Wars en Spider-Man. Deze Nerf Guns staan in het teken van de merken. De look en de kleur is geïnspireerd op de games of film.

Als laatste zijn de Nerf Guns onder te verdelen in wat het afvuurt. Sommige guns vuren darts af, andere discs of pijlen. Ook zijn er Nerf Guns waar je water mee kan afvuren. Daarmee kun je dus ook gave watergevechten houden.

De Nerf gun die werkt als een lasergame mag uiteraard niet vergeten worden. Door middel van bijvoorbeeld infrarood stralen schiet je op elkaar. Sommige Nerf guns hebben hierbij een app beschikbaar gesteld waar je de scores op bij kunt houden. Het voordeel is dat de pijltjes na gebruik niet opgeraapt hoeven te worden. Bovendien is er geen kans dat de pijltjes schade zullen veroorzaken.

Welke Nerf Gun is de beste budget keuze?

Onze beste budget keuze is de NERF N-Strike Elite Jolt – Blaster. Deze Nerf Gun wordt door de consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren en kost maar €9,49. Met deze lage prijs raad je het al: het is een klein toestel en heeft maar ruimte voor één dart per keer. Dit kleinste toestel uit de Nerf collectie heeft wel een groot voordeel: het heeft megapower. Het heeft namelijk een schietafstand van 23 meter, wat je niet zult verwachten bij zo’n klein toestel.

Wat zijn de populairste Nerf Gun merken?

Nerf Gun tips voor de beste koop

Zoals gezegd is er een grote keuze aan Nerf Guns en er komen alleen maar meer toestellen op de markt. Wanneer je een Nerf Gun wilt kopen, is het goed om op verschillende dingen te letten.

 1. Leeftijd

  Allereerst zijn de toestellen geschikt voor bepaalde leeftijden. Een groter toestel is bijvoorbeeld niet geschikt voor kleine kinderen en kunnen zelfs gevaarlijk voor ze zijn. Deze zijn moeilijker vast te houden en kunnen meer kracht hebben. Let bij de aankoop dus op de leeftijd die op de verpakking staat.

 2. Aantal darts

  Zoals in het artikel al naar voren is gekomen, hebben Nerf Guns verschillende functies, waar je bij de aankoop op kunt letten. De toestellen hebben ieder een magazijn waar een bepaald aantal darts in kunnen. Dit kan verschillen van maar één dart tot wel vijftig darts. Het is natuurlijk het gaafst en makkelijkst als er zoveel mogelijk darts in een magazijn kunnen, maar dit maakt het toestel ook duurder. Sommige toestellen worden geleverd met meerdere magazijnen, die je eenvoudig snel kunt wisselen.

 3. Afstand

  Een Nerf Gun kan een bepaalde afstand schieten. Zal het speelgoed vooral buiten gebruikt worden? Dan is het verstandig om te kijken naar een schietafstand vanaf 20 meter. Wordt het binnen ook gebruikt? Zorg er dan voor dat hij niet te ver kan schieten. Een grote schietafstand betekent namelijk meer kracht. Over het algemeen kun je binnen over een kleinere afstand schieten, waardoor de pijltjes harder aan zullen komen. De schietafstand heeft te maken met de spanning van de veer die in het toestel zit. Na verloop van tijd zal deze veer zwakker worden. Het is dus goed om tussendoor regelmatig de veer te controleren.

 4. Extra functies

  Sommige blasters hebben nog extra functies, waarmee je makkelijker kunt richten. Zo hebben er een aantal een verrekijker of een vizier. Zoals bij de laatste aanrader is benoemd, hebben sommige toestellen ook een loopverlenging, waardoor je makkelijker kunt mikken.

  Van veel Nerf Guns zijn verschillende combinaties te maken. De onderdelen van de toestellen kun je van elkaar afhalen en op verschillende manieren weer opnieuw in elkaar zetten. Hierdoor kun je het aanpassen aan ieder gevecht en naar iedere wens. Ook kun je veel toestellen uitbreiden met upgrade-sets.

 5. Lengte en gewicht

  Let als laatste op de lengte en het gewicht van het toestel. Een langer en groter toestel is over het algemeen zwaarder. Hierdoor is het moeilijker om snel te manoeuvreren. Met een lichter toestel kun je makkelijker bewegen en sneller schieten. Bovendien is hij steviger vast te houden en zal hij minder snel uit jouw handen vallen. Voor het speelplezier is het dus belangrijk om hierop te letten.

De Laatste Nerf Gun trends van 2023

Nerf Guns worden almaar populairder en daarmee wordt steeds meer de vraag gesteld of het speelgoed wel goed is voor kinderen. Het is ten slotte afgeleid van een geweer of pistool. Uit onderzoek is gebleken dat dit geen probleem hoeft te zijn. Kinderen weten goed hoe ze spel – de virtuele wereld – en de werkelijkheid moeten onderscheiden. Daarnaast spelen kinderen altijd al spelletjes waarbij er boeven of jagers zijn en er dus ‘geschoten’ of gestreden wordt. Daar werden en worden nog steeds soms katapulten voor gemaakt. Deze kinderen zijn inmiddels gegroeid tot de volwassenen van tegenwoordig. Nu kunnen de kinderen deze spellen spelen met hun Nerf Gun.

Een positieve bijkomstigheid is dat het Nerf speelgoed heel goed kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Je stimuleert er namelijk onder andere de ontwikkeling mee van de coördinatie en behendigheid. Daarnaast leren kinderen samenspelen en is het voor de kinderen een leuke manier om buiten te spelen. Zoals al eens is genoemd kunnen kinderen zich er uren mee vermaken. Dat is veel beter dan binnen zitten, kijkend naar een tv of laptop.

We zien daarnaast dat er steeds meer samenwerkingen ontstaan met Nerf. Bijvoorbeeld de samenwerking met Fortnite. De handen werden in één geslagen en er kwamen een aantal limited edities Nerf Guns uit. 

Ook zien we een trend ontstaan van geautomatiseerde Nerf Guns. Deze zijn krachtiger en sneller nog dan veel andere op de markt. Daarnaast zijn deze voorzien van vaak meer kogels die beter zijn en langer door de lucht vliegen. Het andere voordeel bij deze Nerf Guns is dat je niet meer hoeft te laden. Dit gaat ook automatische. 

De laatste trend die terugkomt zijn de grote Nerf Guns hier kunnen tot soms wel 25 kogels tegelijk in. Hierdoor kan je blijven schieten zonder steeds te hoeven bijvullen. Hierdoor wordt het speel plezier verlengt en beter nog: Jij wordt niet afgeschoten. 

Conclusie

De Nerf Guns die er al zijn hebben ze sterk verbeterd. Zo heb je nu Nerf Guns die automatisch kunnen laden door een motortje. Dit is natuurlijk helemaal te gek voor kinderen aangezien ze op deze manier nog veel langer kunnen spelen. 

Wat wij ook concludeerden is dat de richtbalans beter is geworden ten opzichte van vorige jaren. Eerder was het zo dat je niet zo ver kon schieten. Kon je wel ver schieten dan kon je weer niet goed richten. Zo was er altijd wat. Inmiddels hebben ze bij veel nieuwe Nerf Guns dit probleem verholpen. Hierdoor kan je nu ver schieten en goed mikken. 

De prijzen van een Nerf Gun kunnen behoorlijk verschillen. Zo zijn er Nerfs die al starten vanaf tien tot vijftien euro. Maar er zijn ook Nerf Guns die tegen de honderd euro aanzitten of hier misschien wel overheen gaan. De kracht zal dat beter zijn en ze zullen misschien meer schoten kunnen lossen. 

Vorige test

Beste Slowcooker 2023 uit de Test

Volgende test

Beste NAS 2023 uit de Test