Top 10 uit de Test

Beste Nerf Gun 2019 uit de Test

0

Als je nu een speelgoedwinkel binnen loopt, sta je versteld door de hoeveelheid en variatie van gave spellen en de vele kleuren, lichtjes en geluidjes die daarbij komen kijken. De spellen lijken maar groter en groter te worden. Een aantal spellen zijn erg populair onder de kinderen. Spellen die binnen gespeeld worden, maar ook spellen waarmee kinderen meer buiten gaan spelen. Een Nerf Gun is speelgoed waarmee kinderen zich uren buiten kunnen vermaken. Er worden er op dit moment een hoop van aangeboden, van grote tot kleine toestellen. Maar wat is een Nerf Gun precies en wat zijn de aanraders? De antwoorden op deze en andere vragen, vind je in dit artikel.

De 5 aanraders van 2019

NERF N-Strike Elite Accustrike Disruptor – Blaster

Deze blauw, oranje en wit gekleurde Nerf Gun is onze eerste aanrader. Met deze gun ben je altijd supersnel. Je kunt met één dart tegelijk op jouw doelwit schieten, maar je kunt ook met de snelvuuractie de zes darts snel achter elkaar afvuren. Het toestel heeft een draaiend magazijn, waar zes darts in kunnen. Om ermee te kunnen schieten, moet je de schuif die op het toestel zit, naar achteren trekken. Het heeft een indicator, waarop een oranje lampje je laat zien dat de blaster vuurklaar is. Deze Nerf Gun kan wel tot 27 meter ver schieten. Niet geheel onbelangrijk voor de portemonnee van ouders of het spaarpotje van kinderen, is dat hij maar €17 kost. Deze Nerf Gun is geschikt voor kinderen van 8 jaar of ouder.

NERF N-Strike Modulus IonFire – Blaster

Onze tweede aanrader is deze Nerf Gun. Deze gun kun je handmatig aanpassen, door bijvoorbeeld de dart-houder op de zogeheten Tactical Rails te plaatsen. Hierdoor heb je de darts binnen handbereik en kun je de gun eenvoudig herladen. Dit toestel kan één dart tegelijk afvuren en er passen vier darts in. Het toestel is uit te breiden met de NERF Modulus Upgrade sets. Ook deze blaster is geschikt voor kinderen van 8 jaar of ouder en heeft een schietafstand van 27 meter.

NERF N-Strike Elite Surgefire – Blaster

De volgende aanrader is een Nerf Gun waar meer darts in kunnen: maar liefst vijftien. Deze darts kunnen een voor een afgevuurd worden, maar ook deze gun heeft een snelvuuractie, waarmee je de vijftien darts snel achter elkaar kunt afvuren. Het toestel heeft een pompactie, wat de darts afvuurt. Hierdoor kunnen ook deze darts tot 27 meter ver komen. Het magazijn waar de darts in zitten, is een draaiend magazijn. Deze blaster lijkt dus op onze eerste aanrader, maar heeft als voordeel dat er meer darts mee afgevuurd kunnen worden en heeft twee handvaten, waardoor hij steviger vast te houden is en je er beter mee kunt richten. Die voordelen maken hem wel weer duurder.

NERF N-Strike Modulus Regulator – Blaster

Onze vierde aanrader is een grote jongen. De Nerf Gun is 89 cm lang en daarom geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder, in plaats vanaf 8 jaar. Bij deze blaster krijg je 24 darts, die je kunt verdelen over twee 12-darts clips. De ene klik je op de blaster en de andere kun je bewaren in de schoudersteun. Met deze Nerf Gun kun je gerichter en stabieler schieten. Het heeft namelijk een schoudersteun en twee handgrepen. De twee loopvizieren zorgen ervoor dat je nog beter kunt richten. Deze blaster kun je op drie manieren afvuren: een dart per keer, meerdere darts tegelijk of in een onafgebroken stroom. Met de schakeltechnologie kun je eenvoudig tussen de drie functies schakelen.

NERF Delta Trooper N-Strike Elite – Blaster

Als laatste raden we de Delta Trooper N-Strike Elite van Nerf aan. Deze gun is met zijn 53 cm ook redelijk groot en heeft een magazijn waar 12 darts in kunnen. Hij is naar wens aan te passen, door middel van een aanpasbare standaard en een loopverlenging. Met de standaard kun je de schoten stabiliseren en met de loopverlenging kun je op een grotere afstand beter richten. De pijltjes kun je bij deze gun ook een voor een afvuren, maar ook snel achter elkaar. De schoudersteun maakt hem stabieler in gebruik en ook deze Nerf Gun kan tot 27 meter ver schieten.

Goedkope budget tips: zo bespaar je op een Nerf Gun en dit is de beste budget keuze

Speelgoed kan erg duur zijn. Zo kan het zijn dat je voor een Nerf Gun ook diep in jouw buidel moet tasten. De Nerf Gun kan bepaalde eigenschappen hebben, die hem extra duur maken. Als je geld wilt besparen, moet je op deze eigenschappen letten.
Als eerste zijn grotere Nerf Guns duurder dan de kleinere versies. Dit is logisch, omdat er meer materiaal bij komt kijken. Ook zijn de blasters die meer darts kunnen afvuren, over het algemeen duurder dan de blasters die er minder kunnen afvuren. Daarnaast hebben sommige Nerf Guns extra functies, waarmee je bijvoorbeeld stabieler kan schieten of beter kunt richten. Dit is bij onze aanraders ook al aan bod gekomen. Deze extra functies maken een Nerf Gun ook duurder.
Wil je een gave Nerf Gun kopen, maar ook besparen op de kosten? Dan is het verstandig om een keuze te maken in de bovenstaande eigenschappen. Door bijvoorbeeld een kleiner toestel te kiezen, die minder darts kan afschieten, zal de prijs lager uitvallen.

Onze beste budget keuze is de NERF N-Strike Elite Jolt – Blaster. Deze Nerf Gun wordt door de consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren en kost maar €9,49. Met deze lage prijs raad je het al: het is een klein toestel en heeft maar ruimte voor één dart per keer. Dit kleinste toestel uit de Nerf collectie heeft wel een groot voordeel: het heeft megapower. Het heeft namelijk een schietafstand van 23 meter, wat je niet zult verwachten bij zo’n klein toestel.

Beste koop tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Nerf Gun?

Zoals gezegd is er een grote keuze aan Nerf Guns en er komen alleen maar meer toestellen op de markt. Wanneer je een Nerf Gun wilt kopen, is het goed om op verschillende dingen te letten. Allereerst zijn de toestellen geschikt voor bepaalde leeftijden. Een groter toestel is bijvoorbeeld niet geschikt voor kleine kinderen en kunnen zelfs gevaarlijk voor ze zijn. Deze zijn moeilijker vast te houden en kunnen meer kracht hebben. Let bij de aankoop dus op de leeftijd die op de verpakking staat.

Zoals in het artikel al naar voren is gekomen, hebben Nerf Guns verschillende functies, waar je bij de aankoop op kunt letten. De toestellen hebben ieder een magazijn waar een bepaald aantal darts in kunnen. Dit kan verschillen van maar één dart tot wel vijftig darts. Het is natuurlijk het gaafst en makkelijkst als er zoveel mogelijk darts in een magazijn kunnen, maar dit maakt het toestel ook duurder. Sommige toestellen worden geleverd met meerdere magazijnen, die je eenvoudig snel kunt wisselen.

Een Nerf Gun kan een bepaalde afstand schieten. Zal het speelgoed vooral buiten gebruikt worden? Dan is het verstandig om te kijken naar een schietafstand vanaf 20 meter. Wordt het binnen ook gebruikt? Zorg er dan voor dat hij niet te ver kan schieten. Een grote schietafstand betekent namelijk meer kracht. Over het algemeen kun je binnen over een kleinere afstand schieten, waardoor de pijltjes harder aan zullen komen. De schietafstand heeft te maken met de spanning van de veer die in het toestel zit. Na verloop van tijd zal deze veer zwakker worden. Het is dus goed om tussendoor regelmatig de veer te controleren.

Sommige blasters hebben nog extra functies, waarmee je makkelijker kunt richten. Zo hebben er een aantal een verrekijker of een vizier. Zoals bij de laatste aanrader is benoemd, hebben sommige toestellen ook een loopverlenging, waardoor je makkelijker kunt mikken.

Van veel Nerf Guns zijn verschillende combinaties te maken. De onderdelen van de toestellen kun je van elkaar afhalen en op verschillende manieren weer opnieuw in elkaar zetten. Hierdoor kun je het aanpassen aan ieder gevecht en naar iedere wens. Ook kun je veel toestellen uitbreiden met upgrade-sets.

Let als laatste op de lengte en het gewicht van het toestel. Een langer en groter toestel is over het algemeen zwaarder. Hierdoor is het moeilijker om snel te manoeuvreren. Met een lichter toestel kun je makkelijker bewegen en sneller schieten. Bovendien is hij steviger vast te houden en zal hij minder snel uit jouw handen vallen. Voor het speelplezier is het dus belangrijk om hierop te letten.

Achtergrond: Wat is een Nerf Gun en welke verschillende soorten heb je?

Een Nerf Gun is speelgoed in de vorm van een geweer, pistool of boog. Je kunt er darts mee afschieten en er daardoor allerlei spellen mee spelen. Het is meestal geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Deze kinderen kunnen zich binnen of buiten uren vermaken met de schietspelletjes.
De toestellen zijn gemaakt van hard plastic en de darts van een soort schuim. Het doet daarom in principe geen pijn als de pijltjes jouw raken. Natuurlijk is dat wel anders wanneer je van een kleine afstand schiet, terwijl de gun bedoeld is voor een grote afstand.
Het speelgoed heeft zich in een korte tijd erg populair gemaakt. Vooral de felle kleuren maken het natuurlijk erg aantrekkelijk voor kinderen.

Er zijn verschillende soorten Nerf Guns. Je hebt ze die je handmatig gebruikt en die automatisch afvuren. Die laatste werken op batterijen of op een accu. Daarnaast kunnen Nerf Guns onderverdeeld worden in verschillende series: de Nerf N-Strike Elite, de Nerf N-Strike Modulus, de Nerf Rebelle, Nerf Zombie Strike en nog wel negen andere series. Deze series verschillen van elkaar in kleur en bepaalde functies of handgrepen die de toestellen hebben.
Daarnaast heeft Nerf ook toestellen ontworpen samen met andere partijen, zoals Fortnite, Star Wars en Spider-Man. Deze Nerf Guns staan in het teken van de merken. De look en de kleur is geïnspireerd op de games of film.
Als laatste zijn de Nerf Guns onder te verdelen in wat het afvuurt. Sommige guns vuren darts af, andere discs of pijlen. Ook zijn er Nerf Guns waar je water mee kan afvuren. Daarmee kun je dus ook gave watergevechten houden.

De Laatste Trends voor de Nerf Gun

Nerf Guns worden almaar populairder en daarmee wordt steeds meer de vraag gesteld of het speelgoed wel goed is voor kinderen. Het is ten slotte afgeleid van een geweer of pistool. Uit onderzoek is gebleken dat dit geen probleem hoeft te zijn. Kinderen weten goed hoe ze spel – de virtuele wereld – en de werkelijkheid moeten onderscheiden. Daarnaast spelen kinderen altijd al spelletjes waarbij er boeven of jagers zijn en er dus ‘geschoten’ of gestreden wordt. Daar werden en worden nog steeds soms katapulten voor gemaakt. Deze kinderen zijn inmiddels gegroeid tot de volwassenen van tegenwoordig. Nu kunnen de kinderen deze spellen spelen met hun Nerf Gun.

Een positieve bijkomstigheid is dat het Nerf speelgoed heel goed kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Je stimuleert er namelijk onder andere de ontwikkeling mee van de coördinatie en behendigheid. Daarnaast leren kinderen samenspelen en is het voor de kinderen een leuke manier om buiten te spelen. Zoals al eens is genoemd kunnen kinderen zich er uren mee vermaken. Dat is veel beter dan binnen zitten, kijkend naar een tv of laptop.

Beste Slowcooker 2019 uit de Test

Previous article

Beste NAS 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: