Beste pistonmachine van 2024 uit de test

Last update: april 2024

Wat is er heerlijker dan wakker worden met koffie? Of koffie drinken in je koffie pauze. Of ‘s avonds een kopje koffie. Eigenlijk is koffie altijd goed. En je heb niet altijd zin om er de deur voor uit te gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel luxe koffiemachines op de markt waarmee je zelf heerlijk koffie zet! Een voorbeeld van zo’n koffiemachine is een pistonmachine. Je zult het verschil niet proeven tussen je eigen koffie en je plaatselijke barista. Dat is nog eens genieten! En je hoeft er de deur niet eens voor uit. Wil je de beste pistonmachine kiezen? Lees dan verder.

Best Geteste Pistonmachine

DeLonghi La Specialista EC9335.M

Laat de barista in jou los en laat deze machine jouw favoriete koffiebonen voor je malen. Dankzij de ‘Sensor Grinding Technology’ is de maalmolen uitgerust met een maalsensor én een bonensensor om een constante dosering af te geven. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat De’Longhi La Specialista EC9335.M de beste pistonmachine is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de De’Longhi La Specialista EC9335.M is de Severin KA 5994 Espresa. Kijk onderstaand voor de overige pistonmachine testresultaten...

Top Beste Productvergelijking

DeLonghi La Specialista EC9335.M

Laat de barista in jou los en laat deze machine jouw favoriete koffiebonen voor je malen. Dankzij de ‘Sensor Grinding Technology’ is de maalmolen uitgerust met een maalsensor én een bonensensor om een constante dosering af te geven.

Severin KA 5994 - Pistonmachine - Zilver

De severin KA 5994 is een pistonmachine die heerlijke koffie zet. De pistonmachine is een professionele barista set die bestaat uit een stevige tamper en een roestvrijstalen melkschuimreservoir van 450 ml.

WMF Lumero - Pistonmachine - Zilver

Stap in de schoenen van een echte Barista en maak de heerlijkste espresso's met de WMF Lumero Espressomachine espressoapparaat die werkt met popmpdruk.

BluMill Koffiemachine - Pistonmachine - Incl.

Met deze koffiemachine van BluMill zet u koffie als een echte Italiaan. Het koffie apparaat is geschikt voor zowel, cappuccino, espresso en latte machiato, én is voorzien van een automatische melkopschuimer.

Tomado TPM1502S - Koffiezetapparaat Pistonmachine

Met de Tomado TPM1502S pistonmachine zet je één of twee lekkere kopjes espresso tegelijk. Door de krachtige pompdruk van 20 Bar is de koffie perfect met een mooie schuimlaag.

Beste pistonmachine van 2024

Beste koop: Severin KA 5994 Espresa 

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 10 reviews

Jij wil natuurlijk een goede en degelijke pistonmachine, maar je wil hier niet te veel voor betalen. Daarvoor is er een oplossing ga voor de beste koop. Deze garandeert altijd een lage prijs, maar wel een degelijke kwaliteit. Zo heb je deze Severin KA 5994 Espresa die is voorzien van alle gemakken. Hij is klein en compact en zet prima koffie. Hij wordt niet gezien als een uitstekende of wervelende koffiemaker, maar de kwaliteit is oké. De kopjes kan je verwarmen door ze boven op het apparaat te leggen. Daarnaast kan je gemakkelijk de temperatuur van het water instellen wanneer dit nodig is. Al met al dus een zeer degelijk en sterk apparaat. 

Mocht je snel water willen vervangen dan is dit geen probleem, hij heeft namelijk een makkelijk te verwisselen waterreservoir. Het grote minpunt bij dit apparaat is het energie verbruik. Deze is stukken minder dan bij andere pistonmachines. Het is niet gek natuurlijk dat een espressoapparaat veel energie nodig heeft, maar deze verbruikt wel erg veel. 

Pros
 • Je kan je kopjes verwarmen en het is een zeer degelijk apparaat.
 • De prijs- kwaliteitverhouding is zeer goed.
Cons
 • De kopjes koffie zijn van matige kwaliteit en het energieverbruik is zeer hoog.

Beste getest: De’Longhi La Specialista EC9335.M

Reviews

4.5

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 28 reviews

Voor een wat hogere prijs heb je een goede pistonmachine. Bij De’Longhi richten ze zich al jaren op de best koffie. Dus ook nu maken ze natuurlijk weer een goede pistonmachine. Hij is van alle gebruiksgemakken voorzien. Zo kan jij melk opschuimen het handige stoompijpje en maak je heirdoor de beste cappuccino’s. Het maximaal aantal kopjes dat je tegelijk kan maken zijn er twee. Het is overigens wel een heel zwaar apparaat, mocht je niet een solide tafel halen dan kan je beter kiezen voor iets lichters. De’Longhi La Specialista EC9335.M is wel voorzien van een grote watertank, je hoeft dus niet steeds water bij te vullen. De beste koffie krijg je in warme kopjes, hij heeft dus zelfs een kopjesverwarming. 

Je kan de watertemperatuur instellen en hij heeft een sterke filterhouder en is soepel te verplaatsen. Verder is het gewoon een heel degelijk en sterk apparaat. Ook zit het stoompijpje in een goede hoek. Vaak zie je dat ze op een onhandige plek zitten, maar dat is bij dit model niet het geval. 

Pros
 • Hij heeft een groot waterreservoir en is voorzien van alle gebruiksgemakken die jij je maar kan wensen.
Cons
 • Het is een zwaar apparaat.

WMF Lumero 61.3020.1006

Reviews

3.9

Gemiddelde van 32 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 32 reviews

Misschien nog een onbekend merk, maar hii komt zeer hoog uit de testen. WMF is een merk dat je dus niet vaak ziet, maar dat doet niet af aan de kwaliteit. De prijs is zeer goed voor een solide apparaat. Zo wordt de espresso kwaliteit gezien als één van de beter op de markt. Hiervoor krijgt hij van ons dan ook een dikke tien. Hierop is helemaal niks aan te merken. Waar wel wat op aan te merken is, is het energieverbruik bij de WMF Lumero 61.3020.1000. Dit is weer zeer hoog. Helaas is dit bij de meeste pistonmachines hetzelfde. Ook de plek bovenop om je kopjes koffie op neer te zetten is niet zo handig. 

Naast dus de goede kwaliteit gaat het koffiezetten ook zeer goed. Alles voor deze prijs verdiend eigenlijk een hogere plek in de lijst. Je kan bijvoorbeeld zelfs je cappuccino’s op een zeer snelle manier in elkaar flansen. Dit komt door het stoompijpje die goede druk uitoefent. 

Pros
 • De kwaliteit van de espresso’s is zeer goed.
 • De kopjes worden verwarmd en je kan gemakkelijk de watertemperatuur instellen.
Cons
 • Er is geen prettige plek voor de kopjes op te staan.

De’Longhi Dedica Style EC 685.BK

Reviews

4.2

Gemiddelde van 68 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 68 reviews

De De’Longhi Dedica Style EC 685.BK is een absolute kanjer. Hij maakt heerlijke koffie en dat kan ook niet anders. Het gaat namelijk om een Italiaans merk en daar hebben ze de beste koffie. Hij is beschikbaar in 4 kleurtjes, er zit er dus altijd wel een voor jou bij. Bovendien is hij door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Je moet even oefenen met het gebruik maar als je het eenmaal in de smiezen hebt kun je lang genieten van de kwaliteit van deze pistonmachine. Je waant je een ware barista in je eigen huis!

Bovendien heeft deze fijne pistonmachine een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij bewijst dat een goede koffiemachine niet duur hoeft te zijn. Ook voor een snel kopje koffie staat hij tot je dienst. Hij is namelijk binnen 35 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik!

Pros
 • Het is een compacte pistonmachine waardoor hij in vrijwel iedere keuken past.
Cons
 • Hij druppelt na.
 • Daarnaast verloopt het indraaien van de filterhouder niet altijd vlekkeloos.

BluMill Koffiemachine

Reviews

3.9

Gemiddelde van 129 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 129 reviews

Met dit koffizetapparaat waan je je in een echt Italiaans restaurant. De BluMill Koffiemachine is namelijk geschikt voor alle Italiaanse koffie’s. Denk aan een cappuccino. Maar ook een espresso of een latte machiato. Je kan namelijk heel makkelijk melk opschuimen met de automatische melkopschuimer. Er zit een vermogen in dit koffiezetapparaat van maar liefst 1500 Watt. Ook kun je heel wat kopjes koffie achter elkaar zetten. Want met een waterreservoir van 1,2 liter kun je een flinke tijd vooruit. Goed om te weten: de melkschuimer is geschikt voor alle soorten melk. Dus ook soyamelk of havermelk. Om de beste koffie te zetten is het ook goed om gebruik te maken van de maatlepel en de stamper. Deze krijg je er ook gratis bij. En tof: je kan dit koffiezet apparaat ook de in de kleur zilver of zwart met roze krijgen.

Wil je meer weten over de BluMill Koffiemachine? Bekijk dit item hier.  

Pros
 • Prima prijs- kwaliteitsverhouding
Cons
 • Soms blijft je koffie koud

Tomado TPM1502S

Reviews

4.7

Gemiddelde van 19 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 19 reviews

Een pistonmachine is natuurlijk herkenbaar doordat je een piston gebruikt. Voor de koffie. Je stopt dan de gemalen koffie in de houder, stampt ‘m aan. En door de hoge druk drukt het water door de koffie heen. Met als resultaat dat je een sterk kopje koffie hebt. De espresso! En dat kan de Tomado TPM1502S perfect maken. Maar wat deze zou bijzonder maakt. Je kan er ook koffiecups in gebruiken. Denk aan de Nespresso cups. En uiteraard maak je ook in een handomdraai een heerlijke cappuccino door gebruik te maken van het stoompijpje. Hiermee maak je van melk een schuimige bedoeling. Er past in totaal 1,5 liter water in. Ook lekker: je kan de kopjes bovenop warmhouden. En uiteraard krijg je alles erbij wat je nodig hebt. Denk aan de 2-in-1 maatlepel en de stamper. Hierdoor heb je straks een heel handig en makkelijk koffiezetapparaat in huis. Hiermee haal je een beetje Italië in huis! 

Wil je meer weten over de Tomado TPM1502S? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mooi design
Cons
 • Klepje van de watertank wordt wat onhandig gevonden

Gaggia – New Classic Pro

Reviews

4.5

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 17 reviews

De Gaggia – New Classic Pro is een klein koffiezetapparaat. Maar groot in wat ‘ie kan. Namelijk de lekkerste espresso’s maken. Net alsof je lekker in Italië bent. En dat is precies wat je wilt als je een pistonmachine aanschaft. Deze espresomachine zorgt ervoor dat jij straks alles in huis hebt om een heerlijk kopje koffie te zetten. En wat ook prettig is: de machine is niet moeilijk te bedienen. Je hoeft dus geen volleerde barista te zijn om een kopje koffie te zetten. En dat is toch wel een heel fijn idee. De makers van dit koffiezetapparaat maken er daarnaast een sport van om steeds weer een verfijnder apparaat op de markt te brengen. Zo maken ze al vanaf de jaren 70 deze koffiezetapparaten. Uiteraard kun je niet alleen de lekkerste espresso’s zetten met dit apparaat. Maar kun je er ook melk mee opschuimen. Je proeft bijna al de cappuccino!

Wil je meer weten over de Gaggia – New Classic Pro? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Stoompijp werkt super goed
Cons
 • Het apparaat is licht

Sage Barista Express SES875 Stainless Steel

Reviews

4.7

Gemiddelde van 39 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 39 reviews

De Barista Express SES875 Stainless Steel is een koffiemachine next level. Hij maalt zelf koffiebonen zodat je altijd voorzien bent van verse koffie. Dat is nog eens genieten! Daarnaast beschikt hij over een stoompijpje zodat je de lekkerste cappuccino’s in een handomdraai op tafel zet. Bovendien is hij door de Consumentenbond als best getest. Het schoonmaken gaat al even makkelijk als het zetten van de koffie. De voorkeuren voor je kopje koffie stel je zelf in. Denk aan temperatuur en sterkte. Ook de malingsgraad is in te stellen.

Dankzij de kopjesverwarmer ben je altijd voorzien van een lekker warm kopje koffie. En op deze manier blijft je koffie langer warm dan wanneer je de koffie in een koud kopje schenkt. Kortom, deze kanjer is uitermate geschikt voor de thuisbarista!

Pros
 • De maalgraad kun je zelf instellen.
 • Het is een perfecte machine voor de hobby barista die een professioneel kopje koffie wil drinken.
Cons
 • Het is een prijzig apparaat.
 • Je kunt maar 2 kopjes koffie per keer zetten.

Quickmill 3035

Reviews

5.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies