Beste radiator ventilatoren 2023 uit de test

Last update: september 2023

Radiator ventilatoren zijn een fantastische manier om de efficiëntie van jouw oude radiatoren voor centrale verwarming te verbeteren. Dit tegen een fractie van de kosten van het upgraden van radiatoren naar energiezuinigere radiatoren. Zoals de naam al doet vermoeden, werken radiatoren door warmte in een kamer uit te stralen. Maar slechts 20% van die warmte blijft daar. De resterende warmte circuleert rond het plafond of gaat verloren via muren en ramen. Daarom is het logisch om elke energiebesparende technologie te gebruiken die je je kunt veroorloven. En die de warmte langer vasthoudt en je zo jouw zuurverdiende geld bespaart.

Door een radiator ventilator op jouw centrale verwarmingsradiator te plaatsen, kun je dus geld en energie besparen. Door hete lucht de kamer in te leiden om de algehele efficiëntie van jouw radiator te verbeteren en te verbeteren.

Met zoveel ontwerpen om uit te kiezen en merken om te onderzoeken, hebben we zorgvuldig de beste radiatorventilatoren doorgenomen. Alles wat naar voren kwam uit tests hebben we op gerangschikt in de ultieme lijst. Er is geselecteerd op betaalbaarheid, zuinigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Dus ga je gang en neem de tijd om onze top radiator ventilatoren te ontdekken. In onze lijst vind je  de beste centrale verwarmingsradiatoren op de markt. Bovendien geven we handige voor- en nadelen voor elk product, zodat je een goed geïnformeerde beslissing over jouw aankoop.

Best Geteste Low Power Radiator Fan

Radfan Classic Medium 

Radfans zijn ontworpen om in de overgrote meerderheid van Britse huizen te werken en er zijn momenteel meer dan 35.000 tevreden klanten die de voordelen van hun Radfan voelen. Radfans zijn ook grondig getest in onafhankelijke proeven die werden gefinancierd door het ministerie van Energie en Klimaatverandering om ervoor te zorgen dat u zich niet alleen warmer voelt, maar ook energie en geld bespaart op uw verwarmingsrekening.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan de beste radiator ventilator is. Dus de beste radiator ventilator die verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan is de Smart Air Boost Radiator Ventilator. Kijk onderstaand voor de overige radiator ventilator testresultaten.

Top 5 Beste Productvergelijking

Radfan Classic Medium - Low Power Radiator Fan

The Radfan Classic Medium will fit any steel panel central heating radiator that is 1m / 40” or longer. If you have a very narrow single panel radiator, you may need a Single Panel Radiator Fitting Kit (available on Amazon). See the fitting dimensions below:

Smart Air BOOST - Draagbare radiatorventilator 

GEBRUIK HET NIET VERLIEZEN: Leid warme lucht van uw radiatoren door met onze SmartAir BOOST-ventilator die voorkomt dat warmte onmiddellijk naar de plafonds stijgt. In plaats daarvan versnelt het de warme lucht naar voren.

De slimme radiatorventilator

SpeedComforts passen universeel op de meeste radiatoren en convectoren. Je klikt onze radiatorventilator simpelweg vast onder de radiator met de magneetjes. Of je zet ze op of onder de convector op de meegeleverde pootjes

SpeedComfort Trio set

Door de ventilatoren van de SpeedComfort Trio set verspreid je de warmte van je radiator of convector kachel gelijkmatig door je woonkamer. Daarnaast verwarm je de ruimte 2 keer zo snel. Doordat je de ruimte sneller verwarmt, bespaar je gas en brandt de ketel korter.

HeatFan 5 – Duo Set – Radiator Ventilator – Smart

Design om warm van te worden
De Heatfan heeft een super nauwkeurige sensor ingesteld op 25,3 graden Celsius. Hierdoor zal de Heatfan alle warmte uit uw verwarming blazen. Door de klikbare hoekstukken is de Heatfan geschikt voor elke radiator of convector. Met gleuven tussen de ventilatoren zorgt de Heatfan voor zoveel mogelijk luchtdoorvoer en maximaal rendement.

Beste radiator ventilator aanraders van 2023

Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 2505 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 2505 reviews

De eenvoudige, ingenieuze en effectieve Radfan stond bovenaan onze lijst met beste radiator-boosterventilatoren. Omdat het een zeer energie-efficiënte manier is om warmte door een kamer te verspreiden. De fabrikant beweert dat het slechts € 4 per jaar kost. Maar met de huidige crisis in de kosten van levensonderhoud en de gasprijzen torenhoog, zal het meer € 8 zijn. Het is verkrijgbaar in meerdere maten en heeft een optie voor een enkele radiatorpaneelbevestigingsset. Dus het zou moeten passen op alle centrale verwarmingsradiatoren met ventilatieopeningen aan de bovenkant.

Hij is gemakkelijk zelf te monteren, heeft geen extra leidingen of bedrading nodig. Sluit het gewoon aan en hij is klaar voor gebruik.

Het heeft een ingenieuze ingebouwde energiebesparende automatische thermostaat. Die in werking treedt om de ventilator aan te zetten wanneer de radiator warm wordt. En vervolgens uitschakelt wanneer de radiator koud wordt. Je kunt hem letterlijk aansluiten en vergeten.

Het is een uitstekende keuze voor radiatoren die onder ramen zijn geplaatst. Omdat het warme lucht de kamer in zal leiden, die anders verloren zou gaan achter de gordijnen. Je hebt die kachels boven winkeldeuren toch gezien? Dit werkt op een vergelijkbare manier. Het creëren van een 'deken' van hete lucht die voorkomt dat koelere lucht vanuit het raam de kamer binnenkomt.

Hoe dan ook, als al deze functies je niet beïnvloeden, dan is het ook de moeite waard om de indrukwekkende beoordelingen te vermelden. Het scoorde een indrukwekkende 4,2/5 van bijna 600 reviews.

Wil je meer weten over de Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Perfecte oplossing voor radiatoren onder ramen
 • Vermindert koude plekken in een kamer
 • Eenvoudig zelf te installeren
 • Het bespaart je geld op jouw stookkosten
 • Heeft een thermostaat, dus gaat automatisch aan en uit
Nadelen
 • Niet het meest stijlvolle verwarmingstoestel
 • De ventilator maakt een licht zoemend geluid als hij aan staat

Smart Air Boost Radiator fan

Reviews

4.1

Gemiddelde van 134 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 134 reviews

De SmartAir Boost-radiator ventilator is de perfecte keuze voor diegenen die warme lucht van hun radiatoren willen omleiden. En daarmee tevens geld willen besparen op hun stookkosten. Het kan met of zonder snoer worden gebruikt. Met een ingebouwde powerbank voor maximaal dertien uur continu draadloos gebruik. De ventilator heeft twee modusinstellingen, handmatig of automatisch. Waarmee de gebruiker kan beslissen wanneer de ventilator in gebruik is. Of om het te laten activeren wanneer het radiatoroppervlak 33°C bereikt. Het beschikt over een lichtgewicht, draagbaar ontwerp met minimaal geluid tijdens gebruik. Deze ventilator is de ideale keuze om jouw huis snel en efficiënt te verwarmen en tegelijkertijd geld te besparen.

Voor wie op zoek is naar een energiezuinige verwarmingsoplossing, is de SmartAir Boost-radiatorventilator een geweldige optie. Het is ontworpen om 41 cm lang te zijn en kan in een mum van tijd een hele kamer efficiënt verwarmen. Waardoor de thermostaat sneller uitschakelt.

Over het algemeen is de SmartAir Boost-radiatorventilator een geweldig product. Dat huiseigenaren kan helpen energie en geld te besparen terwijl ze hun huis verwarmen. Het beschikt over een veelzijdig ontwerp, energiezuinigheid en twee standen.

Wil je meer weten over de SmartAir Boost-radiator ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • 2 modus instellingen
 • Heeft een keuze uit instellingen voor hoge of lage snelheid
 • Veelzijdig ontwerp
 •  12 maanden garantie.
 • Strak ontwerp
 • Laag energieverbruik
Nadelen
 • Geen temperatuurregeling
 • Draadloze modus duurt niet te lang

SpeedComfort Radiator Ventilator - Mono Set

Reviews

8.7

Gemiddelde van 8661 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.7 

Gemiddelde van 8661 reviews

Je kunt de SpeedComfort Radiator Ventilator op bijna iedere radiator plaatsen. Heel handig is het feit dat je het gemakkelijk kunt bevestigen. Het past eenvoudig onderaan door de sterke magneet, je hoeft het vervolgens alleen nog maar in te pluggen en het doet zijn werk.

Conventionele radiatoren gebruiken convectie om een ruimte te verwarmen. Terwijl de radiator opwarmt, verwarmt het de lucht eromheen. Terwijl deze verwarmde lucht stijgt, trekt het koude lucht in en door de radiator. Waardoor een verticale stroom ontstaat die langzaam alle lucht in jouw kamer verwarmt. Het is een proces dat werkt. Maar een proces dat warme lucht boven in je kamer bereikt (hoger dan je thermostaat is ingesteld), maar koelere lucht op grondniveau.

De SpeedComfort-radiatorventilator is ontworpen om dat proces te verbeteren. Door het aan de onderkant van de radiator te bevestigen en lucht door de radiator te persen. Het resultaat is dat lucht sneller door de radiator stroomt en sneller vanaf de grond wordt aangezogen. Waardoor het convectieproces wordt versneld en de kamer gelijkmatiger wordt verwarmd. SpeedComfort zegt dat de methode ook meer warmte uit je radiatoren haalt.

SpeedComfort zegt dat het systeem je tot 22% op jouw stookkosten kan besparen. Aangezien jouw kamer sneller opwarmt en daarom jouw thermostaat sneller uitschakelt. 

Wil je meer weten over de SpeedComfort Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Temperatuurschakelaar die volledig automatisch werkt
 • Produceert niet veel geluid
 • Montage vrij eenvoudig
 • De warmte wordt snel verspreid door de kamer
 • Hoge besparing van energie
Nadelen
 • Kan niet samen met een  lamellenradiator
 • Je hebt meer dan een stopcontact nodig

HeatFan Radiator Ventilator - Set van 5 met Smart Sensor

Dit is een set waarbij je 5 diverse radiator ventilatoren in 1 krijgt. Meer dan voldoende om je gehele woonhuis smart te verwarmen. Ze zijn bovendien behoorlijk stil. Daarnaast hebben ze het gemak dat de thermostaat is ingebouwd.

Dit houdt in de praktijk in dat de radiator uitgezet wordt wanneer de temperatuur onder de 26 graden terechtkomt. Het wordt aangezet als de temperatuur boven de 27 graden komt. Ze zijn geschikt voor radiatoren die boven de 45 cm uitkomen.

Wil je meer weten over de HeatFan Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Deze set is voldoende voor een huis
 • Het rendement is hoog
 • Duurzaam: gaat langere tijd mee
 • Handmatige en automatische bediening
Nadelen
 • Duur
 • Je moet de ruimte voor 5 ventilatoren hebben

SpeedComfort Radiator Ventilator - Trio Set

Reviews

8.5 

Gemiddelde van 192 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.5

Gemiddelde van 192 reviews

De SpeedComfort Radiator Ventilator komt in een pakket van 3 ventilatoren. Dit is voldoende voor 3 kamers, waaronder de woonkamer. Het is een goede keuze omdat de temperatuur automatisch wordt geschakeld. Ze hebben bovendien van onderen een magnetische strip om goed aan te hechten.

Voor de rest werkt het precies hetzelfde als de mono-set, alleen kun je hiermee je belangrijkste kamers sneller verwarmen. Het is dus meer een woningsysteem.

Wil je meer weten over de SpeedComfort Radiator Ventilator - Trio Set? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Temperatuurschakeling gebeurt automatisch
 • Produceert net veel geluid
 • Montage is vrij eenvoudig
 • 3 in 1 pakket
 • Bespaart veel energie
Nadelen
 • Kan niet samen met een lamellenradiator
 • Je kunt ze niet aan elkaar verbinden

HeatFan 5 Radiator Ventilator - Duo Set

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 19 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 19 reviews

De HeatFan 5 Radiator Ventilator bestaat uit 2 ventilatoren die je eenvoudig met elkaar kunt verbinden. Door middel van een kabel die tevens wordt meegeleverd. Het verhoogt de capaciteit van de radiator met een vijfde. Hierdoor wordt de warmte aanzienlijk verhoogd en bespaar je gemakkelijk geld. 

De bijgeleverde kabel is helaas wat aan de korte kant. Het zou voor problemen kunnen zorgen als het de ventilator vastmaakt.

Wil je meer weten over de HeatFan 5 Radiator Ventilator - Duo Set? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Installatie is eenvoudig
 • Schakelaar is automatisch
 • Warmteverdeling is gelijkmatig
 • Rendement is hoog
 • Duurzaam: gaat langere tijd mee
Nadelen
 • Korte kabel voor verbinding
 • Het is duur

Eco Heatwave Pakket

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

Met het Eco Heatwave pakket heb je ventilatoren die krachtig zijn. De verwarmingstijd wordt gehalveerd, zodat je jouw radiator vrij snel lager kunt zetten. Bovendien maakt het weinig geluid, je kunt het met een gerust hart in je slaapkamer kwijt. Er is daarnaast een schakelaar die een hoge temperatuursensibiliteit heeft. Deze schakelt de automatisch aan en uit. Er zitten magneten bij die zich voegen naar jouw radiator en er wordt ook radiatorfolie geleverd.

Er wordt minder stroom gebruikt dan traditionele verwarmingssystemen om een gelijkwaardig warmtevoordeel te leveren. Het systeem is volledig elektrisch. Er wordt geen CO2 geproduceerd, dus geen bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen,.

Wil je meer weten over het Eco Heatwave pakket? Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Met dit pakket kun je goed isoleren
 • Installatie is eenvoudig
 • Halvering verwarmingstijd
 • Makkelijk in gebruik
 • Produceert bijna geen geluid
Nadelen
 • Het is duur 
 • Niet erg mooi

Practics Radiator Ventilator

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 1 reviews

De Practics Radiator Ventilator valt op vanwege zijn uiterlijk. Daarnaast kun je ze gemakkelijk combineren met andere radiator ventilatoren. Ze kunnen op de top van hun kunnen tot wel 30 % besparen. Dat is goed nieuws voor het milieu en je portemonnee. Het heeft ook een schakelaar voor de temperatuur. Daarnaast is het veelzijdig: je kunt het namelijk ook bij convectoren gebruiken.

Wil je meer weten over de Practics Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Het is erg stil
 • Ingebouwd thermostaat
 • Rendement is hoog
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Past niet bij kleine radiatoren (onder 45 cm)

Heatbooster Radiator Ventilator

Reviews

3.3

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 14 reviews

De Heatbooster Radiator Ventilator is een zeer goede, maar goedkopere ventilator. Het grote nadeel van deze ventilator is echter dat het veel geluid produceert. Hiermee valt een groot gedeelte van de voordelen weg. Als je niet door het geluid gestoord wordt dan heb je wel een zeer goed werkende ventilator voor een aantrekkelijke prijs. Behalve het geluid is de kwaliteit vergelijkbaar met de SpeedComfort Ventilator.

Wil je meer weten over de Heatbooster Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Prijs is aantrekkelijkAangename prijs
 • Het heeft een slimme thermostaat
 • Je kunt ze verbinden
Nadelen
 • Produceert veel geluid
 • Kan niet met lamellenradiator

Cleanheat Radiatorventilator

Reviews

3.7

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 4 reviews

Normale radiator ventilatoren verwarmen vaak alleen de lucht die boven de radiator uitkomt. Bij de Cleanheat Radiatorventilator is dit echter anders. Het blaast de verwarmde lucht de kamer in. Dit zorgt ervoor dat de verwarmde lucht zeer gelijkmatig in je ruimte komt. Het werkt dan ook veel sneller om je kamer te verwarmen. Dit is goed voor je energiebesparing. De radiator ventilator slaat automatisch af en aan. Er is minimaal verbruik van elektriciteit bij nodig.

De kamer wordt dan twee keer zo snel warm, waardoor de verwarmingsinstallatie een paar graden lager kan worden gezet en jij kan besparen op jouw gasrekening. De radiatorventilator slaat aan bij ongeveer 27°C en af bij 26°C. Dit betekent dat er vrijwel direct de warmte uitwisseling ontstaat. Het elektrisch verbruik van dit product en de adapter is minimaal en zal maximaal 1 kWh per jaar zijn.

Magnetisch / Beschikbaar in mono, duo, trio, quattro set, uitbreidingsset – zwart & wit – 3, 4 of 5 ventilatoren per product.

Wil je meer weten over de Cleanheat Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Thermostaat is ingebouwd
 • Hoge besparing van kosten
 • De ventilator is uitermate stil
 • Zeer snelle verwarming van de ruimte
 • Hoog comfort
Nadelen
 • Ze zijn niet compatibel met lamellenradiatoren.

Magnificos - radiator ventilator

De Magnificos - radiator ventilator wordt gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit. Er zijn speciale accessoires zoals gleuven die ervoor zorgen dat de luchttoevoer zeer constant is. Dit verhoogt de temperatuur in jouw ruimte.

Deze radiator ventilator blijft qua geluidsproductie altijd onder de 20 db. Dit maakt het tot de meest stille ventilator. Het is zeer duurzaam omdat deze ontwerpen een gebruikersduur van zo’n 50.000 uur hebben. Dit betekent dat het zeker 15 jaar kan meegaan.

Wil je meer weten over de Magnificos - radiator ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Er is een goede service
 • De levering is zeer snel
 • De kwaliteit van de radiator ventilator is goed
 • Het gaat voor langere tijd mee
Nadelen
 • Het heeft een hoog prijskaartje in vergelijking met andere radiator ventilatoren

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste radiator ventilator

Ventilatoren van radiatorversterkers werken door de efficiëntie van jouw radiator te verhogen door de warme lucht de kamer in te leiden. Hierdoor is de ruimte sneller op temperatuur en slaat de cv-ketel eerder af. De meeste radiator ventilatoren zijn thermostatisch geregeld, zodat de ventilator automatisch start wanneer de radiator heet is.

Ze zijn een geweldige manier om de algehele efficiëntie van jouw radiator te verbeteren doordat ze de luchtstroom van warme lucht door jouw kamer te verbeteren. Hierdoor gaat jouw cv-installatie eerder uit, wat resulteert in lagere stookkosten.

Een radiator ventilator is een apparaat dat helpt de warmte gelijkmatiger in een ruimte te verdelen. Het doet dit door lucht rond een kamer of gebouw te laten circuleren, wat helpt om de temperatuur gelijkmatig te verdelen. Dit kan vooral gunstig zijn in gebieden waar veel warmte moet worden gecirculeerd. De ventilator kan ook worden gebruikt om een ruimte in de winter warm te houden door de warmere lucht van de warmtebron te laten circuleren.

Ongelijke warmteverdeling

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de gelijkmatige warmteverdeling in een huis. Waaronder het type verwarmingssysteem, de ouderdom en staat van de radiatoren en of er obstakels zijn die de warmtestroom blokkeren. Een manier om de ongelijke warmteverdeling te verbeteren, is door een radiator ventilator te gebruiken.

Radiator ventilatoren zijn ontworpen om hete lucht gelijkmatiger door een kamer te laten circuleren door deze tegen het plafond te duwen. Waar deze zich vervolgens gelijkmatiger kan verspreiden. Dit kan vooral handig zijn in oudere huizen met verouderde verwarmingssystemen of huizen met slecht geïsoleerde muren. In de zomer zijn er gevallen waarin de koelluchtstroom gelijkmatig vanaf het plafond naar beneden wordt geduwd. Radiator ventilatoren zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. Waardoor ze een uitstekende optie zijn om ongelijke warmteverdeling te verbeteren.

Zijn radiatorventilatoren het waard?

• Ventilatoren voor radiatoren voor centrale verwarming zijn het waard om te kopen. Omdat ze de efficiëntie van jouw radiatoren voor centrale verwarming verhogen en je op de lange termijn geld besparen. Dit maakt ze zuinig en milieuvriendelijk omdat je minder energie verbruikt om je huis te verwarmen.

De verschillende soorten radiatorboosterventilatoren

Radiator-boosterventilatoren zijn apparaten die worden gebruikt om de hete luchtstroom door een radiator te vergroten. Er zijn veel verschillende soorten radiator-aanjagerventilatoren op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Enkele van de meest populaire soorten zijn:

De standaard ventilator:

Dit type ventilator is de meest eenvoudige en betaalbare optie. Het is eenvoudig te installeren en kan met elk type radiator worden gebruikt. Het is echter niet zo effectief als sommige van de andere opties op deze lijst.

De timer gestuurde ventilator

Dit is een meer geavanceerde versie van de standaard ventilator. Het heeft een ingebouwde timer die kan worden ingesteld om op verschillende tijdstippen aan en uit te gaan. Waardoor het ideaal is voor huizen met meerdere bewoners.

De thermostaatgestuurde ventilator

Dit type ventilator is momenteel het populairste model. Het bevat een sensor die op de radiator kan worden bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de ventilator automatisch aan en uit gaat afhankelijk van de temperatuur in de kamer. Dit model is overigens uitgerust met een temperatuurscherm om je exacte gegevens te tonen en knoppen voor het instellen van configuraties.

Het kan verschillende verwarmingssystemen ondersteunen:

Warmwaterradiatoren

Dit zou de belangrijkste of originele toepassing van de radiatorboosterventilatoren kunnen worden genoemd. Een warmwaterradiator met die ventilatoren is een efficiënte en kosteneffectieve manier om jouw huis te verwarmen. Door de verwarmde lucht van het warme water van jouw radiator door een reeks leidingen te laten circuleren. Zo kun je de warmte gelijkmatig door jouw hele huis stimuleren of verdelen.

Een radiator ventilator kan helpen om de warme lucht die wordt gegenereerd door warm water effectiever te laten circuleren. Wat resulteert in een gelijkmatige en slimme warmteverdeling.

Het installeren van een radiator-boosterventilator is een eenvoudige en gemakkelijke manier om de efficiëntie van jouw warmwaterradiatoren te verbeteren. Het helpt niet alleen om de warmte gelijkmatiger te verdelen, maar het bespaart je ook geld op je energierekening.

Actieve zonneverwarming

Actieve zonneverwarmingssystemen gebruiken de energie van de zon om jouw huis te verwarmen. En ze kunnen worden gebruikt in combinatie met jouw bestaande verwarmingssysteem. De radiator ventilator kan helpen om de temperatuur in jouw huis gelijkmatig te verdelen en de warmte gelijkmatiger door de ruimte te verdelen.

Elektrische weerstandsverwarming

Een elektrische weerstandsverwarmer zet elektrische energie om in warmte-energie. De warmte wordt vervolgens overgedragen aan de omringende lucht, objecten en mensen.

Elektrische weerstandsverwarming is 100% efficiënt in de omzetting van elektriciteit in warmte. Als je bijvoorbeeld een elektrische weerstandsverwarmer van 1 kW hebt en je een kamertemperatuur van 12,8 °C wilt behouden. Dan verbruikt de verwarmer 1000 W elektrische energie. Een deel van de door het element geproduceerde warmte gaat echter verloren aan de omgeving. Waardoor het werkelijke rendement van het systeem lager zal zijn dan 100%.

Om een zeer efficiënt elektrisch weerstandsverwarmingssysteem te behouden, is een radiator ventilator zeker een goede optie. Door de warmte sneller te verspreiden kan het huis opwarmen, dan hoeft je elektrische verwarming niet de hele tijd op te warmen.

Verwarming op hout en pellets

Als je een hout- of pelletkachel hebt, weet je dat het een geweldige warmtebron kan zijn. Maar wist ujedat er een manier is om uw hout- of pelletkachel nog zuiniger te maken?

Met een radiator ventilator verdeel je de warmte op afstand van je hout- of pelletkachel gelijkmatig door je hele huis. Dit betekent dat jouw huis warmer en comfortabeler wordt, zonder hotspots.

Bovendien kun je met een radiator ventilator de temperatuur in jouw huis gemakkelijker regelen. Dus als je geld wilt besparen op uw stookkosten. En de hele winter comfortabel wilt blijven, overweeg dan om te investeren in een radiatorventilator.

Radiator ventilator tips voor de beste koop

Hoe radiatorwarmte maximaliseren?

De meeste mensen denken dat de enige manier om meer warmte uit hun radiator te halen, is door de thermostaat hoger te zetten. Maar er zijn andere manieren om je radiator efficiënter te laten werken en de warmte gelijkmatig door je huis te verdelen. Een manier is om een radiator ventilator te gebruiken.

Radiator ventilatoren zijn ontworpen om op jouw bestaande radiator te passen en helpen de hete lucht door de kamer te laten circuleren. Waardoor je een gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling krijgt. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen een groot verschil maken in hoe goed je radiator werkt.

Als je op zoek bent naar een manier om de warmte van jouw radiator te maximaliseren, overweeg dan om een radiator ventilator te gebruiken. Ze zijn een betaalbare en gemakkelijke manier om de efficiëntie van jouw verwarmingssysteem te verbeteren en de warmte gelijkmatiger door jouw huis te verdelen.

Hoe kies je de juiste voor jouw huis?

Als je op zoek bent naar een manier om de warmte gelijkmatig door je huis te verdelen, dan is een radiator ventilator een geweldige optie. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt, hoe weet je welke geschikt is voor jouw huis?

Hier zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een radiator-boosterventilator:

• De grootte van je radiator: hoe langer je radiator, hoe meer radiatoraanjagers je nodig hebt om de warmte gelijkmatig te verdelen.

• Het type verwarmingssysteem dat je hebt. Sommige ventilatoren zijn speciaal ontworpen voor gebruik met warmwaterradiatoren, terwijl andere werken met alle soorten verwarmingssystemen.

• Jouw budget: Radiator ventilatoren variëren in prijs van ongeveer € 30 tot  een paar honderd euro.

• De lokale weerpatronen waar je woont en hoe deze de warmteverdeling in jouw huis zullen beïnvloeden. Als er een te groot temperatuurverschil is tussen dag en nacht, gebruik dan modellen met automatische regelfuncties.

Laatste Radiator Ventilator Trends van 2023

Veel mensen vragen zich af: hoeveel kun je  besparen door radiator ventilatoren te installeren? Als je gas en geld wilt besparen, is jouw cv-installatie een goed begin. Er zijn veel producten die je helpen besparen op uw energierekening, maar geen enkele is zo effectief en eenvoudig te installeren als radiatorventilatoren.

De meeste woningen worden verwarmd met conventionele radiatoren. De radiatoren worden aangestuurd door een thermostaat en een boiler die warmte levert. Dit systeem is al jaren de meest gebruikte manier om woningen te verwarmen en wordt als zeer betrouwbaar beschouwd. 

Helaas is de circulatie van hete lucht van dit systeem niet zo goed als het zou kunnen zijn. Doordat warme lucht zich langzaam door jouw woning verspreidt, gaat een deel van de benodigde energie verloren. Hier kunnen radiatorventilatoren een helpende hand bieden. Zeker als we het over slimme radiator ventilatoren hebben. Deze trend van Smart Radiator Ventilators zet door op de markt in 2023. Evenals het toenemende gebruikersgemak.

Radiator ventilatoren verspreiden warme lucht sneller en gelijkmatiger door je hele huis. Dit bereik je door onder elke radiator in huis een ventilator te monteren. Het monteren van een ventilator is heel eenvoudig en snel dankzij het magneetbevestigingssysteem. Als je ventilatoren op een hele lange radiator wilt monteren, dan kan dat eenvoudig door er meerdere aan elkaar te koppelen.

Per 50 cm radiator heb je één ventilator van 30 cm nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de stroomkabel van de ventilator in te pluggen. Je kunt tot 20 ventilatoren veilig op elkaar aansluiten en op één stopcontact aansluiten. Een enkele ventilator verbruikt zeer weinig elektriciteit. De installatie duurt een paar minuten, waarna je klaar bent om gas en geld te besparen.

Een steeds ontwikkelende trend is dat er nieuwe, handige functies bijkomen voor de radiator ventilator. Zoals:

• Type C-poortconnectoren aan beide zijden van het apparaat. Eenvoudig aan te sluiten en meerdere apparaten aan beide kanten aan te sluiten Het kan ook werken met telefoonadapters.

• Met de thermostaatregeling. Wanneer deze wordt aangesloten op de sensorkabel en ervoor zorgt dat het apparaat stopt met werken. Dit gebeurt op de Smart manier: wanneer de temperatuur de vooraf ingestelde temperatuur van de thermostaat bereikt.

• Het scherm van de sensor geeft de huidige gedetecteerde temperatuur weer. Je kunt hier altijd de realtime bewakingssituatie controleren. En je kunt de auto-start- en auto-stop-temperatuur zelf instellen.

Een andere trend is besparing op gas. Er wordt steeds meer ingezet op milieuvriendelijk en kostenbesparend. Je bespaart soms tot 22% op gas met radiator ventilatoren.

Het grootste deel van de maandelijkse energierekening komt van gas waarmee je jouw huis verwarmt. Uiteraard willen we dat de opgewekte warmte zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt en niet verloren gaat. Het gebruik van ventilatoren heeft directe voordelen voor jouw eigen leven, omdat jouw maandelijkse rekeningen minder zwaar worden. 

Bovendien help je het milieu een handje, want jouw huishouden verbruikt minder gas. Er zijn drie hoofdfactoren die ervoor zorgen dat radiator ventilatoren de vermindering van het gasverbruik realiseren.

• Kamers bereiken sneller de gewenste temperatuur door Smart toepassingen

Radiatoren zijn geweldig om een kamer op te warmen. Een deel van de verbruikte energie gaat echter verloren en een verwarmingssysteem blijft de radiatoren langer opwarmen dan nodig is. Dit gebeurt omdat de hete lucht zich langzaam verspreidt en de thermostaat te laat bereikt om het verwarmingssysteem goed te laten reageren. Door radiatorventilatoren te installeren, zal de hete lucht sneller circuleren, waardoor dit probleem wordt verholpen. Dit  betekent dat kamers comfortabeler worden. Maar het betekent ook dat het verwarmingssysteem beter reageert op temperatuurstijgingen en -dalingen.

• Smart radiator ventilator goed samen met warmtepomp

Een betere circulatie van hete lucht helpt het verwarmingssysteem beter en sneller te reageren. Wat betekent dat het minder energie zal moeten produceren om de gewenste temperaturen te bereiken. Dit betekent op zijn beurt dat de temperatuur op de ketel op een lager getal kan worden ingesteld. In een gemiddelde woning is de keteltemperatuur vaak ingesteld op 80 - 85 °C. 

Met radiator ventilatoren kan de temperatuur van een cv-ketel in plaats daarvan worden ingesteld op 60 °C. Of nog lager alsjouw woning zeer goed geïsoleerd is. Dit feit maakt radiator ventilatoren ook perfect voor gebruik met een warmtepomp, in plaats van een ketel.

•  Steeds meer gebruik innovatie

Een lagere keteltemperatuur zorgt voor een lager gasverbruik. Maar dat is niet het enige voordeel van een lagere keteltemperatuur. Ook de leidingen die het water van de cv-ketel naar de radiatoren in je hele huis leiden, verliezen minder warmte. Wanneer deze leidingen water van een zeer hoge temperatuur transporteren, gaat er een aanzienlijke hoeveelheid warmte verloren. Via de buitenkant van de leidingen. Bij een lagere temperatuur wordt het warmteverlies uit leidingen exponentieel verlaagd.

Het installeren van  radiatorventilatoren is een grote stap in de richting van energiebesparing en geldbesparing. Je kunt echter nog meer besparen door jouw radiatoren te laten balanceren. Radiator balanceren betekent het optimaliseren van de waterstroom naar - en van - elke radiator in jouw huis. Dit helpt kamers nog sneller op te warmen tot de gewenste temperatuur. En compenseert verschillen tussen kamers, zoals de woonkamer versus de badkamer.

Je ziet zelden producten die je helpen energie te besparen, maar ook het comfort in huis verhogen. Dat is precies wat radiator ventilatoren steeds meer zijn gaan doen. Ze helpen je gas te besparen, waardoor jouw gasrekening tot wel 22% daalt. Naast besparing maken ze jouw huis comfortabeler door kamers sneller op de gewenste temperatuur te brengen.

 Al die tijd kost het slechts een luttel bedrag aan elektriciteitskosten per jaar. Kortom, radiatorventilatoren hebben steeds meer voordelen gekregen. Hierdoor zijn ze de perfecte aanvulling zijn op elk smart home of elk huis waar een warmtepomp is geïnstalleerd.

Conclusie

Een radiator ventilator is een apparaat dat helpt om de warmte gelijkmatig in huis te verdelen. Het doet dit door warmte aan te trekken en zich vervolgens te verspreiden. De ventilatorbladen helpen de lucht te laten circuleren en in de juiste richting te houden. Het gebruik van een radiator ventilator heeft veel voordelen:

• Waaronder het voordeel dat het kan helpen om uw kamer veel sneller op te warmen.

• Een ander voordeel van het gebruik van een radiator ventilator is dat het kan helpen om energie te besparen. Wanneer lucht circuleert, helpt het om de temperatuur van de grond constant te houden. Hierdoor is er minder energie nodig om de temperatuur op peil te houden. Wat kan leiden tot een besparing op jouw energierekening.

• Het laatste voordeel van het gebruik van een radiator ventilator is dat het kan helpen om het comfort van jouw huis te verhogen door de warme lucht rond te verspreiden.

Over het algemeen bespaart een radiator ventilator je niet alleen geld, maar ook tijd.

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om warmte door je hele huis te verspreiden, dan is de radiator ventilator de perfecte oplossing. Deze ventilator is ontworpen om de warmte gelijkmatig door de kamers te verdelen. Zodat iedereen afscheid kan nemen van koude plekken en ongelijkmatige temperaturen. De radiator ventilator bespaart je niet alleen geld op jouw energierekening, maar zorgt er ook voor dat jouw gezin de hele winter comfortabel blijft.

Kortom, de radiator ventilator is een geweldige manier om de warmte gelijkmatig in jouw huis te verdelen. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken en het is zeer betaalbaar. Met de moderne slimme ontwerpen bespaar je geld op jouw energierekening en houd je jouw huis comfortabeler. Het komt daarmee tegemoet aan de huidige trends om voor het milieu te kiezen en tegelijkertijd geld te besparen.

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Met twee dochters heb ik door de jaren heen veel ervaring kunnen opdoen over gezondheid en koken. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn dochters aan huis te werken. Ik vind schrijven zo leuk, daarom schrijf ik ook artikelen over wonen.

Vorige test

Beste Pluizentondeuse 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Radiatorfolie 2023 uit de Test