Beste radiator ventilatoren 2024 uit de test

Last update: juni 2024

Radiator ventilatoren zijn een fantastische manier om de efficiëntie van jouw oude radiatoren voor centrale verwarming te verbeteren. Dit tegen een fractie van de kosten van het upgraden van radiatoren naar energiezuinigere radiatoren. Zoals de naam al doet vermoeden, werken radiatoren door warmte in een kamer uit te stralen. Maar slechts 20% van die warmte blijft daar. De resterende warmte circuleert rond het plafond of gaat verloren via muren en ramen. Daarom is het logisch om elke energiebesparende technologie te gebruiken die je je kunt veroorloven. En die de warmte langer vasthoudt en je zo jouw zuurverdiende geld bespaart.

Door een radiator ventilator op jouw centrale verwarmingsradiator te plaatsen, kun je dus geld en energie besparen. Door hete lucht de kamer in te leiden om de algehele efficiëntie van jouw radiator te verbeteren en te verbeteren.

Met zoveel ontwerpen om uit te kiezen en merken om te onderzoeken, hebben we zorgvuldig de beste radiatorventilatoren doorgenomen. Alles wat naar voren kwam uit tests hebben we op gerangschikt in de ultieme lijst. Er is geselecteerd op betaalbaarheid, zuinigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Dus ga je gang en neem de tijd om onze top radiator ventilatoren te ontdekken. In onze lijst vind je  de beste centrale verwarmingsradiatoren op de markt. Bovendien geven we handige voor- en nadelen voor elk product, zodat je een goed geïnformeerde beslissing over jouw aankoop.

Best Geteste Low Power Radiator Fan

Radfan Classic Medium 

Radfans zijn ontworpen om in de overgrote meerderheid van Britse huizen te werken en er zijn momenteel meer dan 35.000 tevreden klanten die de voordelen van hun Radfan voelen. Radfans zijn ook grondig getest in onafhankelijke proeven die werden gefinancierd door het ministerie van Energie en Klimaatverandering om ervoor te zorgen dat u zich niet alleen warmer voelt, maar ook energie en geld bespaart op uw verwarmingsrekening.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan de beste radiator ventilator is. Dus de beste radiator ventilator die verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan is de Smart Air Boost Radiator Ventilator. Kijk onderstaand voor de overige radiator ventilator testresultaten.

Top 5 Beste Productvergelijking

Radfan Classic Medium - Low Power Radiator Fan

The Radfan Classic Medium will fit any steel panel central heating radiator that is 1m / 40” or longer. If you have a very narrow single panel radiator, you may need a Single Panel Radiator Fitting Kit (available on Amazon). See the fitting dimensions below:

Smart Air BOOST - Draagbare radiatorventilator 

GEBRUIK HET NIET VERLIEZEN: Leid warme lucht van uw radiatoren door met onze SmartAir BOOST-ventilator die voorkomt dat warmte onmiddellijk naar de plafonds stijgt. In plaats daarvan versnelt het de warme lucht naar voren.

De slimme radiatorventilator

SpeedComforts passen universeel op de meeste radiatoren en convectoren. Je klikt onze radiatorventilator simpelweg vast onder de radiator met de magneetjes. Of je zet ze op of onder de convector op de meegeleverde pootjes

SpeedComfort Trio set

Door de ventilatoren van de SpeedComfort Trio set verspreid je de warmte van je radiator of convector kachel gelijkmatig door je woonkamer. Daarnaast verwarm je de ruimte 2 keer zo snel. Doordat je de ruimte sneller verwarmt, bespaar je gas en brandt de ketel korter.

HeatFan 5 – Duo Set – Radiator Ventilator – Smart

Design om warm van te worden
De Heatfan heeft een super nauwkeurige sensor ingesteld op 25,3 graden Celsius. Hierdoor zal de Heatfan alle warmte uit uw verwarming blazen. Door de klikbare hoekstukken is de Heatfan geschikt voor elke radiator of convector. Met gleuven tussen de ventilatoren zorgt de Heatfan voor zoveel mogelijk luchtdoorvoer en maximaal rendement.

Beste radiator ventilator aanraders van 2024

Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 2505 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 2505 reviews

De eenvoudige, ingenieuze en effectieve Radfan stond bovenaan onze lijst met beste radiator-boosterventilatoren. Omdat het een zeer energie-efficiënte manier is om warmte door een kamer te verspreiden. De fabrikant beweert dat het slechts € 4 per jaar kost. Maar met de huidige crisis in de kosten van levensonderhoud en de gasprijzen torenhoog, zal het meer € 8 zijn. Het is verkrijgbaar in meerdere maten en heeft een optie voor een enkele radiatorpaneelbevestigingsset. Dus het zou moeten passen op alle centrale verwarmingsradiatoren met ventilatieopeningen aan de bovenkant.

Hij is gemakkelijk zelf te monteren, heeft geen extra leidingen of bedrading nodig. Sluit het gewoon aan en hij is klaar voor gebruik.

Het heeft een ingenieuze ingebouwde energiebesparende automatische thermostaat. Die in werking treedt om de ventilator aan te zetten wanneer de radiator warm wordt. En vervolgens uitschakelt wanneer de radiator koud wordt. Je kunt hem letterlijk aansluiten en vergeten.

Het is een uitstekende keuze voor radiatoren die onder ramen zijn geplaatst. Omdat het warme lucht de kamer in zal leiden, die anders verloren zou gaan achter de gordijnen. Je hebt die kachels boven winkeldeuren toch gezien? Dit werkt op een vergelijkbare manier. Het creëren van een 'deken' van hete lucht die voorkomt dat koelere lucht vanuit het raam de kamer binnenkomt.

Hoe dan ook, als al deze functies je niet beïnvloeden, dan is het ook de moeite waard om de indrukwekkende beoordelingen te vermelden. Het scoorde een indrukwekkende 4,2/5 van bijna 600 reviews.

Wil je meer weten over de Radfan Classic Medium Low Power Radiator Fan? Bekijk dit item hier.
Voordelen
 • Perfecte oplossing voor radiatoren onder ramen
 • Vermindert koude plekken in een kamer
 • Eenvoudig zelf te installeren
 • Het bespaart je geld op jouw stookkosten
 • Heeft een thermostaat, dus gaat automatisch aan en uit
Nadelen
 • Niet het meest stijlvolle verwarmingstoestel
 • De ventilator maakt een licht zoemend geluid als hij aan staat

Smart Air Boost Radiator fan

Reviews

4.1

Gemiddelde van 134 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 134 reviews

De SmartAir Boost-radiator ventilator is de perfecte keuze voor diegenen die warme lucht van hun radiatoren willen omleiden. En daarmee tevens geld willen besparen op hun stookkosten. Het kan met of zonder snoer worden gebruikt. Met een ingebouwde powerbank voor maximaal dertien uur continu draadloos gebruik. De ventilator heeft twee modusinstellingen, handmatig of automatisch. Waarmee de gebruiker kan beslissen wanneer de ventilator in gebruik is. Of om het te laten activeren wanneer het radiatoroppervlak 33°C bereikt. Het beschikt over een lichtgewicht, draagbaar ontwerp met minimaal geluid tijdens gebruik. Deze ventilator is de ideale keuze om jouw huis snel en efficiënt te verwarmen en tegelijkertijd geld te besparen.

Voor wie op zoek is naar een energiezuinige verwarmingsoplossing, is de SmartAir Boost-radiatorventilator een geweldige optie. Het is ontworpen om 41 cm lang te zijn en kan in een mum van tijd een hele kamer efficiënt verwarmen. Waardoor de thermostaat sneller uitschakelt.

Over het algemeen is de SmartAir Boost-radiatorventilator een geweldig product. Dat huiseigenaren kan helpen energie en geld te besparen terwijl ze hun huis verwarmen. Het beschikt over een veelzijdig ontwerp, energiezuinigheid en twee standen.

Wil je meer weten over de SmartAir Boost-radiator ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • 2 modus instellingen
 • Heeft een keuze uit instellingen voor hoge of lage snelheid
 • Veelzijdig ontwerp
 •  12 maanden garantie.
 • Strak ontwerp
 • Laag energieverbruik
Nadelen
 • Geen temperatuurregeling
 • Draadloze modus duurt niet te lang

SpeedComfort Radiator Ventilator - Mono Set

Reviews

8.7

Gemiddelde van 8661 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.7 

Gemiddelde van 8661 reviews

Je kunt de SpeedComfort Radiator Ventilator op bijna iedere radiator plaatsen. Heel handig is het feit dat je het gemakkelijk kunt bevestigen. Het past eenvoudig onderaan door de sterke magneet, je hoeft het vervolgens alleen nog maar in te pluggen en het doet zijn werk.

Conventionele radiatoren gebruiken convectie om een ruimte te verwarmen. Terwijl de radiator opwarmt, verwarmt het de lucht eromheen. Terwijl deze verwarmde lucht stijgt, trekt het koude lucht in en door de radiator. Waardoor een verticale stroom ontstaat die langzaam alle lucht in jouw kamer verwarmt. Het is een proces dat werkt. Maar een proces dat warme lucht boven in je kamer bereikt (hoger dan je thermostaat is ingesteld), maar koelere lucht op grondniveau.

De SpeedComfort-radiatorventilator is ontworpen om dat proces te verbeteren. Door het aan de onderkant van de radiator te bevestigen en lucht door de radiator te persen. Het resultaat is dat lucht sneller door de radiator stroomt en sneller vanaf de grond wordt aangezogen. Waardoor het convectieproces wordt versneld en de kamer gelijkmatiger wordt verwarmd. SpeedComfort zegt dat de methode ook meer warmte uit je radiatoren haalt.

SpeedComfort zegt dat het systeem je tot 22% op jouw stookkosten kan besparen. Aangezien jouw kamer sneller opwarmt en daarom jouw thermostaat sneller uitschakelt. 

Wil je meer weten over de SpeedComfort Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Temperatuurschakelaar die volledig automatisch werkt
 • Produceert niet veel geluid
 • Montage vrij eenvoudig
 • De warmte wordt snel verspreid door de kamer
 • Hoge besparing van energie
Nadelen
 • Kan niet samen met een  lamellenradiator
 • Je hebt meer dan een stopcontact nodig

HeatFan Radiator Ventilator - Set van 5 met Smart Sensor

Dit is een set waarbij je 5 diverse radiator ventilatoren in 1 krijgt. Meer dan voldoende om je gehele woonhuis smart te verwarmen. Ze zijn bovendien behoorlijk stil. Daarnaast hebben ze het gemak dat de thermostaat is ingebouwd.

Dit houdt in de praktijk in dat de radiator uitgezet wordt wanneer de temperatuur onder de 26 graden terechtkomt. Het wordt aangezet als de temperatuur boven de 27 graden komt. Ze zijn geschikt voor radiatoren die boven de 45 cm uitkomen.

Wil je meer weten over de HeatFan Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Deze set is voldoende voor een huis
 • Het rendement is hoog
 • Duurzaam: gaat langere tijd mee
 • Handmatige en automatische bediening
Nadelen
 • Duur
 • Je moet de ruimte voor 5 ventilatoren hebben

SpeedComfort Radiator Ventilator - Trio Set

Reviews

8.5 

Gemiddelde van 192 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.5

Gemiddelde van 192 reviews

De SpeedComfort Radiator Ventilator komt in een pakket van 3 ventilatoren. Dit is voldoende voor 3 kamers, waaronder de woonkamer. Het is een goede keuze omdat de temperatuur automatisch wordt geschakeld. Ze hebben bovendien van onderen een magnetische strip om goed aan te hechten.

Voor de rest werkt het precies hetzelfde als de mono-set, alleen kun je hiermee je belangrijkste kamers sneller verwarmen. Het is dus meer een woningsysteem.

Wil je meer weten over de SpeedComfort Radiator Ventilator - Trio Set? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Temperatuurschakeling gebeurt automatisch
 • Produceert net veel geluid
 • Montage is vrij eenvoudig
 • 3 in 1 pakket
 • Bespaart veel energie
Nadelen
 • Kan niet samen met een lamellenradiator
 • Je kunt ze niet aan elkaar verbinden

HeatFan 5 Radiator Ventilator - Duo Set

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 19 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 19 reviews

De HeatFan 5 Radiator Ventilator bestaat uit 2 ventilatoren die je eenvoudig met elkaar kunt verbinden. Door middel van een kabel die tevens wordt meegeleverd. Het verhoogt de capaciteit van de radiator met een vijfde. Hierdoor wordt de warmte aanzienlijk verhoogd en bespaar je gemakkelijk geld. 

De bijgeleverde kabel is helaas wat aan de korte kant. Het zou voor problemen kunnen zorgen als het de ventilator vastmaakt.

Wil je meer weten over de HeatFan 5 Radiator Ventilator - Duo Set? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Installatie is eenvoudig
 • Schakelaar is automatisch
 • Warmteverdeling is gelijkmatig
 • Rendement is hoog
 • Duurzaam: gaat langere tijd mee
Nadelen
 • Korte kabel voor verbinding
 • Het is duur

Eco Heatwave Pakket

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

Met het Eco Heatwave pakket heb je ventilatoren die krachtig zijn. De verwarmingstijd wordt gehalveerd, zodat je jouw radiator vrij snel lager kunt zetten. Bovendien maakt het weinig geluid, je kunt het met een gerust hart in je slaapkamer kwijt. Er is daarnaast een schakelaar die een hoge temperatuursensibiliteit heeft. Deze schakelt de automatisch aan en uit. Er zitten magneten bij die zich voegen naar jouw radiator en er wordt ook radiatorfolie geleverd.

Er wordt minder stroom gebruikt dan traditionele verwarmingssystemen om een gelijkwaardig warmtevoordeel te leveren. Het systeem is volledig elektrisch. Er wordt geen CO2 geproduceerd, dus geen bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen,.

Wil je meer weten over het Eco Heatwave pakket? Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Met dit pakket kun je goed isoleren
 • Installatie is eenvoudig
 • Halvering verwarmingstijd
 • Makkelijk in gebruik
 • Produceert bijna geen geluid
Nadelen
 • Het is duur 
 • Niet erg mooi

Practics Radiator Ventilator

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 1 reviews

De Practics Radiator Ventilator valt op vanwege zijn uiterlijk. Daarnaast kun je ze gemakkelijk combineren met andere radiator ventilatoren. Ze kunnen op de top van hun kunnen tot wel 30 % besparen. Dat is goed nieuws voor het milieu en je portemonnee. Het heeft ook een schakelaar voor de temperatuur. Daarnaast is het veelzijdig: je kunt het namelijk ook bij convectoren gebruiken.

Wil je meer weten over de Practics Radiator Ventilator? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Het is erg stil
 • Ingebouwd thermostaat
 • Rendement is hoog
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Past niet bij kleine radiatoren (onder 45 cm)

Heatbooster Radiator Ventilator

Reviews

3.3

Gemiddelde van 14 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 14 reviews