Beste Radiatorfolie 2024 uit de Test

Last update: juli 2024

Radiatorfolie is goed om de verwarming van jouw huis efficiënter te laten werken. Voor slechts een fractie van de kosten in vergelijking met muurisolatie of het upgraden naar energiezuinigere radiatoren. Installeer ze achter de radiator om warmte terug de kamer in te brengen. In plaats van dat de warmte ontsnapt door de muur.

De radiatorfolie is in2023 een steeds populairdere oplossing geworden om huisverwarming efficiënt en zuinig te houden. Gezien hoe effectief en goedkoop ze zijn, zijn ze een must-have voor iedereen die zijn energierekening serieus wil verlagen. Hier verkennen we de beste reflectoren op de markt.

We hebben gekeken naar de belangrijkste soorten radiatorfolie. Hoeveel dekking je krijgt voor jouw geld, het installatiegemak en hun geclaimde besparingen. Ten slotte hebben we rekening gehouden met online beoordelingsbeoordelingen van verschillende bronnen. We hebben het allerbeste gebracht in onze samenvatting hieronder.   

Best Geteste Reflectiefolie

Radflek Reflectiefolie voor radiatoren

Radflek is een zeer duurzame, gecoate, gelamineerde aluminium reflectiefolie voor radiatoren. Het wordt geproduceerd in Groot-Brittannië. Radflek reflecteert meer dan 95% van de op hem gerichte verwarmingswarmte en vermindert het warmteverlies door de muur met 45%. Het gaat om de meest efficiënte reflectiefolie voor radiatoren. Het is door de Britse regelgevende instantie Ofgem gecertificeerd voor zijn plan om de CO2-uitstoot (CERT) te verminderen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Radflek Radiator Reflector Kit de beste radiatorfolie is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Radflek Radiator Reflector Kit is de SuperFOIL isolatiefolie. Kijk onderstaand voor de overige radiatorfolie testresultaten.

Top 5 Beste Productvergelijking

Radflek Reflectiefolie voor radiatoren, 5 folies

Radflek is een zeer duurzame, gecoate, gelamineerde aluminium reflectiefolie voor radiatoren. Het wordt geproduceerd in Groot-Brittannië. 

SuperFOIL Rol Isolatiefolie 0,6m x 5m - Doe-Het

SuperFOIL SFBA MP is de toonaangevende multifoil isolatie in het Verenigd Koninkrijk, geschikt voor gebruik in professionele en doe-het-zelf toepassingen. Gebruik dit product om daken.

BLOSTM Noppenfolie isolatie 5 meter x 60 cm - 3,6

BLOSTM Radiator Insulation Foil is gemaakt van hoogwaardige noppenfolie die ervoor zorgt dat de energie die u deze winter betaalt, niet verloren gaat. Goed voor het milieu & uw portemonnee.

Warmroom® De magnetische spaarder voor radiatoren 

Het warmteverlies van centrale verwarmingen is een bekend gebrek in woonruimtes, wat vooral geldt voor radiatoren die aan de buitenmuren worden aangebracht.

EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50

EcoSavers Radiatorfolie zorgt ervoor dat u de warmte die van uw radiator afkomt optimaal gebruikt en zo dus energie bespaart. U plakt de radiatorfolie achterop de radiator, dus niet op de muur. De warmte van de radiator wordt weerkaatst door de folie en lekt daardoor niet via de muur naar buiten.

Beste Radiatorfolie aanraders van 2024

Radflek Radiator Reflector Kit

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 28 reviews

De beste radiatorreflector op de markt is de handige radiatorreflectorkit van Radflek. Die voldoende reflecterende folie biedt om tussen de 3-6 radiatoren in jouw huis te isoleren. Afhankelijk van hoe groot ze zijn, natuurlijk.

Radflek is misschien wel de grootste naam op de markt voor radiatorreflectoren en wordt aanbevolen. Radflek claimt dat 95% van de warmte die anders via de muur verloren zou gaan, terug de kamer in wordt geleid en dat het zichzelf in minder dan een jaar zal terugbetalen. Het is indrukwekkend dat de coating zijn reflectievermogen minstens 60 jaar moet behouden.

Je voelt niet alleen meer warmte uit je radiatoren komen. Maar het feit dat de warmte efficiënter wordt verdeeld, zorgt ervoor dat je thermostaat sneller afslaat. Waardoor je geld bespaart op je energierekening. Ze zijn ook supergemakkelijk te installeren. Je plakt ze moeiteloos achter de radiator. Daarnaast zijn ze eenvoudig te reinigen.

Dit specifieke product heeft meer dan 2.130 beoordelingen met een gemiddelde score van 4,3/5. Dat is niet alleen indrukwekkend maar ook geruststellend. Je weet dus dat deze reflectoren beproefd, getest en geliefd zijn bij bestaande klanten. 

Montage duurt slechts enkele minuten. Je knipt de platen op maat met een schaar en hangt ze vervolgens op met de bijgeleverde clips. Die je aan de muurbeugels van de radiator hangt. Eenmaal geïnstalleerd, zijn ze niet meer te zien. En ze kunnen op gebogen radiatoren worden gemonteerd, hoewel het proces iets ingewikkelder is.

Elk vel is groot genoeg voor twee radiatoren van gemiddelde grootte. De resten kunnen worden gecombineerd met Radflek's Radstik-tape, waardoor het pakket nog verder gaat. Het is mogelijk dat één pakket voldoende is voor alle radiatoren in een typisch huis. Als er een nadeel is, is het dat Radflek alleen het gebied tussen de beugels van de radiator bedekt. Dat betekent dat enkele centimeters aan elke kant niet bedekt zijn.

Belangrijkste specificaties - Vellen in pakket: vijf; Gemiddelde radiatoren gedekt: vijf tot tien; Afmeting: 60x120cm; Dikte: 0,2 mm

Wil je meer weten over de Radflek Radiator Reflector Kit? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Wordt geleverd met zelfklevende pads om aan de muur te plakken
 • Kan zichzelf binnen een jaar terugverdienen
 • Gemakkelijk te verwijderen en laat geen sporen na
Nadelen
 • Niet zo effectief als muurisolatie
 • Een handjevol klanten vond het moeilijk te installeren

SuperFOIL isolatiefolie

Reviews

4.6

Gemiddelde van 2207 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 2207 reviews

Deze veelzijdige foliereflector van SuperFOIL kwam op de tweede plaats en miste de eerste plaats, maar net. Het is nog steeds een fantastische optie voor diegenen die de efficiëntie van de radiator willen verbeteren.

Wat is er zo geweldig aan deze reflectorset? Om te beginnen: het wordt geleverd met een noppenlaag van 3 mm en kan eenvoudig op maat worden gesneden. Ongeacht hoe groot of klein je radiatoren ook zijn.

Hoewel hij iets duurder is dan de Radflek (een paar euro op het moment van schrijven). Het heeft ook bijna twee keer zoveel recensies. Dus als je op zoek bent naar het premiumproduct op deze lijst, is dit misschien de beste optie voor jou.

Om te begrijpen hoe SuperFOIL werkt, hoef je alleen maar een stuk noppenfolie vast te houden. Want het concept is hetzelfde. De kleine ingesloten luchtzakjes in SuperFOIL vormen een isolerende barrière die warmte binnenhoudt. Dat betekent dat het aanzienlijk dikker is dan Radflek. Maar het zal nog steeds gemakkelijk achter de meeste radiatoren moeten passen.

SuperFOIL beweert ook 95% van de verloren warmte terug in de kamer te reflecteren. Dankzij het gebruik van zelfklevende pads kun je de hele achterkant van elke radiator bedekken voor een maximaal effect. De montage vereist eenvoudigweg het materiaal op maat knippen met een schaar. En vervolgens sleuven knippen zodat het over de radiatorbeugels past. 

Met behulp van enkele van de 12 meegeleverde zelfklevende pads plakt SuperFOIL aan de muur in plaats van aan de radiator. Het is zeker eenvoudig, maar het betekent wel dat het mogelijk is dat je reflector eenmaal gemonteerd blijft zien.

Belangrijkste specificaties - Vellen in pakket: één; Gemiddelde radiatoren bedekt: drie; Afmeting: 60x500cm; Dikte: 3 mm

Wil je meer weten over de SuperFOIL? Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Dikke samenstelling voelt duurzaam en langdurig aan
 • Kreeg een score van 4,4/5 uit 4.840 beoordelingen
 • Eenvoudig te volgen installatievideo
 • #1 bestseller in 'huishoudelijke isolatie' op Amazon
Nadelen
 • Iets dikker ontwerp kan een goede pasvorm betekenen voor kleine openingen
 • Glanzende afwerking met bellenstructuur, niet naar ieders smaak

BLOSTM Noppenfolie-isolatie

Reviews

4.5

Gemiddelde van 872 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 872 reviews

Op de derde plek in onze lijst met topradiatorreflectoren staat deze 5m x 60cm reflecterende noppenfolie van BLOSTM.

Zoals je zult merken, lijkt dit product enigszins op de SuperFOIL-kit hierboven. Met een noppenlaag voor extra isolatie en een eenvoudig te knippen ontwerp. Dit zorgt voor een andere geweldige doe-het-zelfoplossing om je radiatoren efficiënter te maken. Ze claimen ook een efficiëntie van 97% voor het reflecteren van de warmte achter de radiator. Wat 2% meer is dan de andere twee producten.

Met weinig variatie op de productfunctionaliteit zelf, kwam de doorslaggevende factor neer op klantrecensies. In dit geval had de BLOSTM reflectorfolie de hoogste gemiddelde score van de drie producten. Dit kwam echter uit minder beoordelingen in totaal, namelijk 426 beoordelingen. Dit is echter nog steeds extreem goed, dus zeker niets om minachtend over te doen.

Het is niet zo populair als de eerste twee producten op onze lijst. Toch kwam het wel als beste uit de bus wat betreft de gemiddelde klantwaardering.

Wil je meer weten over de BLOSTM Noppenfolie isolatie? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • 97% efficiëntie
 • Hoogste gemiddelde score op onze lijst
Nadelen
 • Zeer vergelijkbaar met SuperFOIL maar met minder beoordelingen

Warmroom Magnetic Radiator Heat Save

Reviews

4.4

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 2 reviews

Beste magnetische radiatorreflector

Het toevoegen van deze radiatorfolie aan de achterkant van jouw radiatoren is een van de meest effectieve en gemakkelijke oplossingen. Zeker als je op een eenvoudige manier jouw verwarmingsrendement wilt verbeteren.

De aanpak van Warmroom is anders dan de anderen hier. In plaats van veel meten en snijden, levert Warmroom zes magnetische panelen van 20 cm breed en 50 cm lang. Montage vereist weinig meer dan het langs de achterkant van de radiator bungelen en verplaatsen. Totdat het tegen het metaal aankomt. Het mooie van deze oplossing is dat ze alleen in bepaalde omstandigheden moeten worden geknipt. En dat ze eenvoudig kunnen worden verwijderd om ze periodiek af te vegen. 

Het nadeel is dat één pakket van zes maar net genoeg is om één typische radiator te bedekken. Waardoor het een dure oplossing is als je je hele huis wilt doen.

Ook zegt Warmroom dat het warmteverlies tot wel 60% kan verminderen. En bij tests van de Universiteit van Sheffield daalde de temperatuur van de muur achter een radiator van 45°C tot slechts 25°C. In tegenstelling tot meer permanente radiatorreflectoren, kan het product van Warmroom zinvol zijn voor huurders. Omdat je ze gemakkelijk kunt meenemen naar een nieuw pand.

Belangrijkste specificaties - Vellen in pakket: zes; Gemiddelde radiatoren bedekt: drie; Afmeting: 20x50cm; Dikte: 0,6 mm

Wil je meer weten over de  Warmroom Magnetic Radiator Heat Save? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Gemakkelijke montage
Nadelen
 • Niet zo effectief als sommige andere radiatorfolies
 • Net genoeg voor 1 radiator

EcoSavers Radiatorfolie

Reviews

4.2

Gemiddelde van 133 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 133 reviews

De EcoSavers Radiatorfolie met magneetband is een folie met sterk reflecterende eigenschappen. Het kan eenvoudig achter de radiator worden aangebracht. Het is niet nodig om de radiator te verwijderen om de folie te installeren. Plaats het gewoon direct achter de radiator en zet het vast met de meegeleverde tape. 

Als je radiatoren op buitenmuren hebt, kan tot 70% van de warmte direct aan de muur verloren gaan. Hoe slechter de isolatie in de muur, hoe meer warmte er verloren gaat. Deze folie zal de kostprijs in ongeveer 4 maanden terugverdienen en zou ongeveer 10 jaar mee moeten gaan.

Kenmerken & Voordelen:

• Eenvoudig te installeren in slechts enkele seconden

• Wordt geleverd met tape om de folie netjes vast te zetten

• Terugverdiend in minder dan 4 maanden (minder bij hogere energieprijzen)

• Kan op maat worden gesneden om perfect op uw radiator te passen

 • Verhoog de warmte-efficiëntie rond jouw huis

Snijd de folie eenvoudig op maat van de radiator. Als je het paneel iets kleiner maakt dan de radiator, dan is het niet zichtbaar. En plak de magneetband aan de linker- en rechterkant van het foliepaneel dat je zojuist hebt gesneden. Plaats de folie en magneetband op de achterkant van de radiator.

Nadat de folie is aangebracht, wordt de aan de achterzijde van de radiator geproduceerde warmte weerkaatst door de folie. Waardoor de radiator efficiënter kan werken. Deze folie kan direct op de achterkant van de radiator worden geplaatst. Dus visueel uit het zicht, zonder lijm en zonder pasta.

Inhoud pakket:   Radiatorfolie: 5 x 0,5m    Tape: 10m

Wil je meer weten over de EcoSavers Radiatorfolie? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Niet op de muur, maar achterop radiator zelf
 • magneetstrips meegeleverd
 • Gelijk 500 bij 50 cm, genoeg voor de meeste kamers in je huis
 • Goedkoop
Nadelen
 • De scherpe vouw in de folie maakt bevestiging lastiger

Nordevik Radiatorfolie

Reviews

4.6

Gemiddelde van 111 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 111 reviews

Met Nordevik Radiatorfolie vergroot je daadwerkelijk de stralingswarmte van jouw radiator. De warmte ontsnapt niet, maar wordt direct naar jouw kamer geleid. Deze folie geeft een oplossing waarmee je direct energie bespaart. Je kunt het eenvoudig aanbrengen, het werkt namelijk met magneten. 

Het is gemaakt van polyetheen. Een nuttige eigenschap is dat dit kan worden verwarmd tot het smeltpunt dat ver boven de 100 graden C ligt.  De kracht van polyethyleenfolie is dat het verschillende eigenschappen heeft om het warmteklimaat onder de folie te beïnvloeden. Dit resulteert in een beter eindresultaat, namelijk een directe verhoging van de warmte.

Wil je meer weten over de Nordevik Radiatorfolie? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Langer genieten van warmte
 • Snellere opwarming van jouw ruimte
 • Magneten maken het je gemakkelijk om te monteren
 • Je kunt de folie eenvoudig aan de achterkant wegstoppen
Nadelen
 • Bij plaatsing op je muur, moet je dubbelzijdige tape kopen

AnkaFlex Radiatorfolie

Reviews

4.2

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 21 reviews

Met de radiatorfolie van AnkaFlex haal je een zeer dunne, maar toch dubbele isolatie in huis. Het heeft een dikte van slechts 3 mm. Het is een slimme oplossing die de kosten van verwarming drastisch verlagen. Zeker als jouw wanden niet goed zijn geïsoleerd. Door de reflectie van deze folie wordt jouw ruimte snel opgewarmd. Dit komt door de aluminium laag die in snel opwarmt en langer blijft hangen. 

De eigenschappen zijn drukvastheid en isolatie van warmte. Je kunt het eenvoudig bevestigen. Je moet het op maat maken en het in de lengte van je radiator aanbrengen. Omdat het zo licht is, dien je het aan de muur vast te maken.  

Wil je meer weten over de AnkaFlex Radiatorfolie? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Langere warmte
 • Snellere opwarming ruimte
 • Gemakkelijke bevestiging door de dubbelzijdige tape
 • Je kunt de folie gemakkelijk aanbrengen achter de radiator, zodat je het niet ziet
Nadelen
 • Geen goede plakrand bij de geleverde tape. Er wordt aanbevolen om goede tape zelf te kopen

BT Radiatorfolie

Reviews

4.3

Gemiddelde van 31 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 31 reviews

Zeer speciaal aan de BT Radiatorfolie is dat de warmtedoorgangscoëfficiënt zeer laag is: 1,2 W/m2K. Dezelfde lage graad zie je bij HR++ glas. Het is daarom uitermate geschikt om geld te besparen op je energierekening. De folie is opgerold in plaats van gevouwen. Dit maakt het gemakkelijker om de folie op de radiator te monteren. De afmetingen zijn 420 x 74 cm en er zijn 12 magneten die worden meegeleverd. Dit is ook een manier waarop de montage wordt vergemakkelijkt. Het materiaal is plastic en gerecycled aluminium. De dikte is een halve mm. 

Wil je meer weten over de BT Radiatorfolie? Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Warmer dan gemiddeld
 • Het blijft langer warm in je kamer
 • Het is gemakkelijk aan te brengen
 • Je kunt de folie eenvoudig achter de radiator aanbrengen
Nadelen
 • 12 magneten lijkt veel, maar is te weing bij grotere radiatoren.

Simple Fix

Reviews

4.2

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 25 reviews