Beste Strijkijzer 2023 uit de Test

strijkijzer test: beste strijkijzers uit de test van 2023

Het is een werkje waar de meeste mensen een hekel aan hebben: strijken! Maar toch kun je niet zonder strijkijzer. Zeker als je regelmatig een blouse draagt. Strijken blijft een werkje waar je liever je tijd niet aan besteedt maar je kunt het wel makkelijker en wat leuker maken voor jezelf door een goede strijkijzer aan te schaffen. Een goede strijkijzer kan namelijk snel strijken en beschikt over functies om het strijken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Investeer dus in een goed exemplaar en je houdt tijd over voor leuke dingen. Waar je op moet letten als je een strijkijzer aanschaft hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je wat de beste strijkijzers van het moment zijn.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Philips Azur GC4556/20 het beste strijkijzer is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips Azur GC4556/20 is de Braun SI 3030 PU TexStyle 3. Kijk onderstaand voor de overige strijkijzer testresultaten.

Beste strijkijzer aanraders van 2023

Beste koop: Braun SI 3030 PU TexStyle 3

De absolute nummer 1 is de Braun SI 3030 PU TexStyle 3. Met deze strijkijzer wordt strijken weer leuk. Hij glijd super makkelijk over je strijkgoed heen. Daarnaast is hij snel opgewarmd waardoor je ook op het laatste moment nog even je favoriete outfit kunt strijken. Je bergt hem na gebruik heel makkelijk weer op. Door zijn formaat heb je bovendien niet veel ruimte in je kast nodig. De Consumentenbond heeft deze strijk kanjer uitgeroepen tot de beste koop. Des te meer reden om hem aan te schaffen dus. Het is een duurzame koop waardoor je er lang van kunt genieten.

Dankzij het speciale reinigingsprogramma is hij binnen een mum van tijd weer helemaal schoon. Een druk op de knop en klaar is kees. Hij is binnen 35 seconden opgewarmd wat super snel is voor een strijkijzer. Bovendien komt er zelfs stoom uit de punt van de strijkijzer voor een effectief resultaat.

Pros
 • Het is een licht strijkijzer dus je krijgt geen last van je arm als je een tijdje aan het strijken bent. Water is makkelijk bij te vullen.
Cons
 • Houd er rekening mee dat hij zichzelf niet uitschakelt. Dit kan gevaarlijk zijn.

Best getest: Philips Azur GC4556/20

Als best getest door de Consumentenbond is de Philips Azur GC4556/20. Dit strijkijzer staat erom bekend dat hij heel makkelijk te reinigen is. Zelfs de kalkaanslag is binnen een mum van tijd verwijderd. Met zijn 2500 watt is het een echte krachtpatser. Ook bij lange strijkbeurten staat hij je moeiteloos bij. Een zeer geschikt exemplaar voor een groot huishouden dus. Zitten er hardnekkige kreukels in je kleding? Met de krachtige stoomstoot haal je deze er gewoon uit. Maximaal resultaat met mininale moeite dus. Binnen 15 seconden heb je hem schoongemaakt.

Daarnaast ligt hij lekker in de hand. Wel zo prettig als je een hele mand vol strijkgoed weg moet werken. Hij heeft een zacht prijsje voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Kortom, het is een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben!

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een favoriet van de Consumentenbond. Beschikt over een druppelstop.
Cons
 • Het waterreservoir is redelijk snel leeg waardoor je hem regelmatig bij moet vullen.

Philips GC4909/60

In 2019 werd dit strijkijzer als best getest door de Consumentenbond. En wij begrijpen wel waarom. Het is namelijk een duurzame keuze. Dit strijkijzer gaat een leven lang mee. Daarnaast heeft hij een prachtig design. Dat maakt strijken toch net een stukje aantrekkelijker. We hebben het over de Philips GC4909/60. Hij beschikt over een uitneembaar kalkreservoir waardoor het schoonmaken van deze kanjer heel eenvoudig is. Het snoer draait bovendien mee dus zit nooit meer in de weg. Je kunt er naast horizontaal ook verticaal mee stomen. Kortom, een echte alleskunner!

Pros
 • Het snoer draait mee en is ook lekker lang. Daarnaast is het waterreservoir erg royaal waardoor je hem niet steeds hoeft bij te vullen.
Cons
 • Hij is behoorlijk zwaar. Daarnaast kun je het waterniveau aan de buitenkant niet aflezen.

Philips Azur GC4542/40

De Philips Azur GC4542/40 heeft een groot vermogen en stoot veel stoom uit. Hierdoor wordt je stijkgoed in 1 keer glad. Je hoeft vaak niet eens meer de achterkant te strijken. Het stoom gaat dwars door alles heen. Hij is beschikbaar in diverse hippe kleurtjes. Daarnaast is deze kanjer heel betaalbaar. Hij glijdt lekker makkelijk over stof heen zonder weerstand te bieden. En dat is wel zo prettig. Strijken zal binnen een mum van tijd gedaan zijn. Ook rond knopen strijkt hij praktisch en effectief. Je komt dus ten alle tijden goed voor de dag!

Pros
 • Strijken gaat zo makkelijk en snel dat het bijna een hobby wordt in plaats van een vervelend klusje dat je moet klaren.
Cons
 • De handleiding heeft erg kleine letters en is niet goed leesbaar. Er zit geen vulbeker bij.

Philips PerfectCare Elite GC9640/60

De Philips PerfectCare Elite GC9640/60 lijkt wel een professioneel apparaat. Het grote waterreservoir zorgt ervoor dat je het water niet om de haverklap hoeft bij te vullen. Wel zo prettig dus want je kunt gewoon lekker door strijken. Daarnaast kun je het waterreservoir eraf halen voor ultiem gebruiksgemak. Deze Philips is sowieso erg gebruiksvriendelijk waardoor je er altijd mee overweg kunt. Je stelt hem zelf af op je strijkgoed. Voor lichte kreukels op een lichte stand en voor het echte werk draait hij zijn hand ook niet om! Ook deze kanjer is als best getest door de Consumentenbond.

Pros
 • Heeft een enorm waterreservoir dus je hoeft hem niet om de haverklap bij te vullen.
Cons
 • Het is een prijzig apparaat. Bovendien neemt hij behoorlijk wat ruimte in beslag.

Tefal FV3970 EasyGliss

Ben jij op zoek naar een fijn strijkijzer dat niet direct heel prijzig is. Dan is de Tefal FV3970 EasyGliss een mooi exemplaar voor jou. Dit strijkijzer glijdt namelijk erg soepel over de stof. Daarnaast is het snoer lang, flexibel en goed gepositioneerd. Waardoor je er maar weinig last van hebt tijdens het strijken. Veel mensen die een review voor dit strijkijzer hebben achtergelaten vertellen dit dan ook. Ook kun je het snoer gemakkelijk opbergen door het aan de achterkant op te rollen. De zool van het strijkijzer is krasbestendig en is daardoor lang te gebruiken. Deze strijkzool wordt de Durilium AirGlide genoemd.

Op het apparaat zit een stoom- en sprayknop. Deze kun je gemakkelijk met je duim bedienen. Ook kun je de temperatuur helemaal zelf instellen. Hierdoor valt deze strijkijzer in de stroomstijkijzer-categorie. Het gewicht van is 1,3 kilo. En de inhoud van het waterreservoir is 263 ml. Je kunt deze niet eruit halen. Maar het water is wel gemakkelijk erin te doen door de strijkijzer onder de kraan te houden. De kleuren zijn paars en wit. En er zit een anti-kalkventiel op het apparaat. 

Zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden? Ontkalken gaat wat lastig met dit apparaat. Ook kun je de stoomregelaar wat moeilijker bedienen. Wil je de handleiding lezen? Deze is wat klein. 

Pros
 • Het snoer is lang, flexibel en goed gepositioneerd op het apparaat
Cons
 • Ontkalken gaat lastiger dan verwacht

Tefal FV4980 Smart Protect

Een ander strijkijzer van Tefal is de Tefal FV4980 Smart Protect. Ook dit strijkijzer komt glansrijk door de test. Niet alleen qua gemak maar ook wat betreft de duurzaamheid van het product. Op beide categorieën scoort dit product erg hoog in de test van de Consumentenbond. Je vindt op dit strijkijzer een handige eco-stand. Waardoor je duurzaam jouw kleding kunt strijk. Ook vind je op dit model standaard een sprayknop, kun je de temperatuur goed instellen en ook de stroomtoevoer. De zool heeft een Durilium AirGlide strijkzool. Hierdoor kun je zeer gemakkelijk de stof strijken. Alszijnde dat de stof er overheen glijdt. Deze is dan ook krasbestendig. 

Watertank is gemakkelijk bij te vullen en te legen. Ook is het opbergen van het snoer erg eenvoudig. Namelijk door het op de achterkant te wikkelen. Het snoer is daarnaast, zoals we van Tefal gewend zijn, lang en flexibel. Maar ook nog eens prettig gepositioneerd op het apparaat. Zo heb je er geen last van als je uitgebreid aan het strijken bent.  

Pros
 • Strijkt zeer soepel
Cons
 • Handleiding is wat klein geschreven

Philips EasySpeed GC1742/40 – Strijkijzer – Rood

Betaalbaar strijken? Dat doe je met de Philips EasySpeed GC1742/40 – Strijkijzer – Rood. Dit strijkijzer is namelijk heel gemakkelijk en ook nog eens mega effectief. En dat alles voor een blijvend lage prijs. Het is een lichtgewicht strijkijzer, waardoor iedereen met die strijkijzer kan werken. Ook is de opening van het waterreservoir groot, waardoor je minder kans hebt op knoeien als je het water bijvult. Er zitten 4 stoominstellingen op het apparaat. Hierdoor kun je altijd een instelling kiezen die past bij het item dat je wilt gaan strijken. Let er wel op dat dit. Geen stoomgenerator is. Maar er zit wel een steam jet op van 90 gram per minuut water. Hierdoor kan je hardnekkige vouwen er toch gemakkelijk uit proberen te krijgen. Ook glijdt de onderkant van dit strijkijzer met gemak over de stof. Dit komt door de niet-plakkende zoolplaat. Met de watersproeier kunt je het textiel gelijkmatig verdelen met water. Door de 2000 W vermogen is er altijd een constante stoomproductie. Door de Calc-cleanschuifknop kun je dit apparaat gewoon gebruiken met kraanwater. 

Wil je meer weten over dit strijkijzer? Bekijk dit item hier

Pros
 • Goedkoop en erg licht
Cons
 • Kan na verloop van tijd wat gruis uit het artikel komen

Tefal Pro Express Care GV9560 – Stoomgenerator

Dit is de Tefal Pro Express Care GV9560 – Stoomgenerator. Eentje die er misschien wel groot uit ziet, maar het is er ook eentje die jou ongelooflijk gaat helpen in het wegwerken van je was. Zo zit er een handig vergrendelsysteem op het apparaat waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen en opbergen. Er wordt gewerkt op basis van een continue stoomhoeveelheid. Waardoor je zelden twee keer over dezelfde plek hoeft te gaan. Hierdoor gaat elke strijksessie veel sneller. Ook is het bedieningspaneel erg gebruiksvriendelijk. Er zitten namelijk ook 5 voorgeprogrammeerde functies op het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan zijden of linnen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je jouw favoriete kleding verpest met een te veel stoom. 

Wil je meer weten over dit strijkijzer? Bekijk dit item hier

Pros
 • Eenvoudig in gebruik en van goede kwaliteit
Cons
 • Prijs is aan de hoge kant

Breville Stoomstrijkijzer met stoomgenerator

Wil jij strijken weer leuk en gemakkelijk maken? De Breville Stoomstrijkijzer met stoomgenerator kan jou hierbij helpen. Het is namelijk een sterk stoomstrijkijzer en er zit een 2600 W PressXpress op. Waardoor je gemakkelijk elke kruikel uit je kledingstuk krijgt. En door de souplesse van het apparaat hoef je hier niet hard op te zwoegen. Ook wanneer het gaat om bijvoorbeeld lastige overhemden of een shirt van linnen. Items waar veel mensen vaak niet blij van worden. Dit stroomstrijkijzer zorgt ervoor dat strijken weer leuk wordt. Je kan ook gemakkelijk de lastige plekken van een kledingstuk bereiken. Namelijk doordat er gedacht is aan een precisietip. Er zit ook een extra groot waterreservoir in het apparaat. Waardoor je een flinke tijd vooruit kan wanneer je jou was aan het wegwerken ben. Allemaal fijne voordelen! 

Wil je meer weten over dit strijkijzer? Bekijk dit item hier

Pros
 • Ziet er luxueus uit
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Philips GC4542/40 Azur

Dit strijkijzer met stoomfunctie komt uit de Azur-lijn van Philips. Een apparaat waarbij je kunt verwachten dat het zorgt voor een continue stoomtoevoer en ook een stoomstootfunctie. Er zit een heel handig kalkreservoir in. Hier worden kalkdeeltjes verzameld die je ook nog eens kunt uitnemen en verwijderen. Ideaal dus! Ook zit er een zoolplaat op die SteamGlide Plus word genoemd. Je kunt dus verwachten dat het strijkijzer soepel over de stof glijdt. Het gewicht van het strijkijzer is 1,6 kilogram. 

Wat minder prettig is, is dat het waterniveau niet duidelijk zichtbaar is. Al kun je wel weer goed rond de knopen strijken met dit strijkijzer. Wat dan ook wel weer erg prettig is natuurlijk. Ook komt dit strijkijzer goed uit de test wat betreft duurzaamheid van het apparaat. Als je kiest voor dit strijkijzer kun je verwachten dat je heel wat jaren met dit apparaat kunt doen. Dit noemen ze levensduur en daar scoort dit strijkijzer van Philips goed op. 

Pros
 • Makkelijk rond de knopen strijken met dit strijkijzer
Cons
 • Waterniveau is slecht te zien

Braun TexStyle 5 TS525A

De Braun TexStyle 5 TS525A beschikt over een ergonomisch en open handvat waardoor hij lekker in de hand ligt. Daarnaast is hij licht waardoor je amper merkt dat je aan het strijken bent. Hij beschikt over een speciale hittebeveiliging waardoor hij zichtzelf uitschakelt. En dat is wel zo prettig. We kennen het allemaal wel dat we een onverwacht telefoontje krijgen en vergeten waar we mee bezig waren. Je regelt zelf de stoomafgifte zodat je hem perfect af kunt stemmen op wat je wilt strijken. Met het antidrup systeem heb je bovendien nooit meer last van ongewenste druppels op je kleding.

Calor Pro Express Ultimate GV9568C0

De Calor Pro Express Ultimate GV9568C0 beschikt over 5 diverse keuzefuncties. Super handig dus. Hij is geschikt voor al je strijkgoed. Het vergrendelsysteem zorgt dat je hem veilig kunt verplaatsen. Is het waterreservoir leeg tijdens het strijken? Geen punt. Je kunt hem er namelijk gewoon uitnemen en bijvullen. Je krijgt er een deurhanger bij zodat je ook verticaal kunt stomen. Deze alleskunner zal je leven een stukje makkelijker maken. En eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Hij is verkrijgbaar in 2 hippe kleurtjes. Kortom, hij mag niet in je huishouden ontbreken!

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste strijkijzer

Hoe kun je op een strijkijzer besparen?

Strijkijzers hebben zeer uiteenlopende prijzen. Vraag jezelf om te beginnen af hoe vaak en intensief je hem wilt gebruiken. Heb je hem maar af en toe nodig? Dan voldoet een simpel en goedkoper model prima. Heb je echter een groot huishouden en veel strijkgoed? Investeer dan in een goed strijkijzer. Goedkoop is duurkoop gaat dan namelijk meestal wel op. En iedere keer een nieuw strijkijzer moeten aanschaffen kan flink in de papieren lopen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen een tweedhandsstrijkijzer aan te schaffen. Tegenwoordig worden deze genoeg aangeboden. Mocht je voor deze optie gaan test dan wel van te voren of hij het naar behoren doet en compleet is.

Heb je zelf een hekel aan strijken maar wel een hele liever moeder of schoonmoeder die het voor je wil doen? Dat scheelt je de aanschaf van een strijkijzer. Het is wel zo lief om wat terug te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis waar zij een hekel aan heeft.

Welke soorten strijkijzers zijn er?

De keuze is reuze. Strijkijzers zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Een strijkijzer is een apparaat dat door middel van hitte kreukels uit je kleding haalt. Soms wordt er gebruik gemaakt van stoom. Welke soorten strijkijzers er zijn lees je hier. Zo kun je nog beter een keuze maken.

Een droog strijkijzer is het meest bekende type strijkijzer. Dit type wordt echter bijna niet meer verkocht. Het is een ouderwets en verouderd type. Vrijwel alle strijkijzers werken met stoom tegenwoordig. Heb je nog een droog strijkijzer maar wil je wel het effect van een stoomstrijkijzer? Maak gebruik van een plantenspuit om je kleding een beetje nat te sprayen. Of koop gewoon een nieuw strijkijzer.

Een stoomstrijkijzer is onze favoriet. Deze alleskunner gaat door al je kleding heen. In tegenstelling tot een droog strijkijzer is het vaak niet eens nodig om je kleding aan beide kanten te strijken. De stoom gaat er namelijk dwars doorheen. Super handig want dit bespaart je veel werk en tijd. Een stroomstrijkijzer beschikt over een waterreservoir. Het water wordt zo heet gemaakt dat het wordt omgezet in stoom.

Dan is er nog de stoomgenerator. Dit is een zeer krachtig type strijkijzer. Hij werkt volgens hetzelfde principe als een stoomstrijkijzer. Met een slangetje is hij verbonden aan een groot waterreservoir. Dit maakt hem zeer geschikt voor het wegwerken van grote hoeveelheden strijkgoed. Binnen een mum van tijd is het gepiept. Het nadeel van een stoomstrijkijzer is dat hij behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Mocht je deze ruimte niet hebben dan doe je er goed aan om voor een stoomstrijkijzer te kiezen. Daarnaast zijn stoomgenerators vaak duurder in aanschaf.

Welk strijkijzer is de beste budget koop?

Niet iedereen heeft het even breed. Als je toch van de gemakken van een goed strijkijzer wilt genieten kies dan voor de Aigostar 31HHL. Voor een zacht prijsje heb je een kwalitatief stoomstrijkijzer in huis. Houd er wel rekening mee dat hij voor een groot huishouden met veel strijkgoed minder geschikt is. Door zijn compacte formaat is hij ideaal voor onderweg. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of naar de camping. Je haalt je kleding namelijk al snel helemaal verfromfraaid uit je koffer. Je kunt het handvat zelfs inklappen zodat hij minimale ruimte in beslag neemt.

Wat zijn de populairste strijkijzer merken?

We beginnen met het Duitse merk Braun. Er bevinden zich maar liefst 3 Brauns in onze top 5. Dat zegt eigenlijk wel genoeg. Ook wordt dit merk voor strijkijzers vaak als best getest door de Consumentenbond. Bij Braun staan ze bekend om duurzaamheid, innovatie en bovenal gebruiksvriendelijkheid. Je krijgt Duitse kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs. Niet alleen is Braun een van de marktleiders op het gebied van strijkijzers, ook voor haarverzorgingsapparaten en ander houdhoudelijk gerei kun je uitstekend bij de terecht.

Uiteraard mag Philips niet in dit rijtje ontbreken. Iedereen kent dit bedrijf van Nederlandse bodem vanwege de gloeilamp en andere verlichting. Ze zijn dan ook een wereldmarktleider op dit gebied. Maar we zouden Philips absoluut tekort doen als we ze alleen credit geven voor hun verlichting. Ze zijn namelijk in menig huishouden niet meer weg te denken. Met een Philips doe je een aanschaf voor het leven.

Ten slotte willen we Aigostar in het zonnetje zetten. Ze leveren niet alleen uitstekende kwaliteit maar zijn ook nog eens heel betaalbaar. Zo is er voor ieder wel wat in hun assortiment te vinden. Dit maakt Aigostar voor iedereen toegankelijk. Ze besteden bij Aigostar bovendien niet alleen aandacht aan een praktisch gebruik van hun producten maar ook aan het design ervan.

Strijkijzer tips voor de beste koop

Je bent eruit. Je wilt een strijkijzer kopen. Maar hoe doe je de beste koop? Het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Breng om te beginnen je situatie in kaart. Hoe vaak wil je strijken? Hoe intensief gebruik je het apparaat? Wil je het strijkijzer meenemen op reis? Wat is je budget? Wat voor soort strijkijzer heb je in gedachten?

 1. Vermogen

  Het vermogen van een strijkijzer wordt uitgedrukt in watt. Hoe hoger het wattage, hoe meer kracht de strijkijzer heeft. Niet alleen zegt het iets over de kracht van een strijkijzer maar ook over hoe lang je hem op dezelfde kracht kunt gebruiken. Als je af en toe even een shirtje strijkt voldoet een laag vermogen prima. Wil je hele wasmanden met strijkgoed wegwerken? Dan heb je een strijkijzer met een hoog vermogen nodig. Als je een laag vermogen gebruikt verliest de strijkijzer zijn kracht naarmate de strijkbeurt vordert.

 2. Waterreservoir

  Eerder bespraken we al dat het vrijwel zeker is dat je voor een strijkijzer met stoom kiest. Die stoom ontstaat uiteraard niet vanzelf. Daar heb je water voor nodig. Een strijkijzer gebruikt een waterreservoir als bron voor het water. Je kunt je voorstellen dat het water snel op kan zijn als je veel strijkgoed hebt. Ga daarom voor een exemplaar met voldoende capaciteit. Wil je voorbereid zijn op het echte werk? Ga dan voor een stoomgenerator. Deze beschikken over een groter reservoir dan een normaal (stoom)strijkijzer.

 3. Extra functies

  Extra functies voor een strijkijzer zijn zeker niet noodzakelijk. Wel kunnen ze heel handig zijn. Soms betaal je extra voor extra opties. Vraag je daarom van te voren af wat voor jou van belang is en waar je prioriteiten liggen. Een voorbeeld is een type dat continu navulbaar is. Dat houdt in dat je hem tijdens het strijken bij kunt vullen met water. Ideaal dus als je dat net even vergeten bent. Je kunt gewoon door met strijken.

  Daarnaast heeft het voordelen als je verticaal kunt strijken. Je hangt je kleding op en door middel van stoom kun je je kleding klaarstomen. Ideaal als je niet zoveel ruimte hebt. Ook is dit erg handig als je op reis bent.

  Als je wel eens met een stoomstrijkijzer of stoomgenerator heb gestreken dan weet je dat er niets vervelender is dan druppels op je kleding. Ga daarom voor een exemplaar met een druppelstop.

  Een strijkijzer wordt erg heet. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we afgeleid raken door een telefoontje of een kind dat ligt te krijsen. Je loopt even weg bij je strijkgoed en voor je het weet ruik je iets verbrands. Daar zit niemand op te wachten. Zorg er daarom voor dat je voor een veilig strijkijzer gaat met een beveiliging. Hij schakelt zichzelf uit als je hem een tijdje niet gebruikt. Wel zo veilig!

Hoe gebruik je een strijkijzer? 

Wie denkt dat je een strijkijzer alleen in het stopcontact hoeft te steken en direct kan strijken heeft natuurlijk deels gelijk. Maar goed strijken, daarvoor moet je wel op een paar dingen letten. Allereerst wordt het apparaat erg heet. Waardoor je goed moet letten op hoe je strijkt. Anders loop je kans dat je brandwonden oploopt of dat je brandplekken op de stof achterlaat. 

 1. Kijk eerst op het etiket van het kledingstuk of je het uberhaupt met strijken en hoe heet. Er zitten namelijk meerdere standen op de meeste strijkijzers. Sommige stoffen hebben een lage stand nodig, zoals zijde en wol. 
 2. Maak je werkoppervlakte gereed. Bijvoorbeeld door de strijkplank neer te zetten of het waterreservoir te vullen. 
 3. Laat het strijkijzer heet worden door het apparaat op de juiste stand neer te zetten. Strijk één kant op en voorkom zo dat je vouwen in je kledingstuk maakt. 

Laatste strijkijzer trends van 2023

Wij zijn bekend met normale strijkijzers. Maar je hebt strijkijzers en je hebt strijkijzers. Een Zwitsers bedrijf heeft de LauraStar Smart op de markt gebracht. Dit is veel meer dan een gewoon strijkijzer. Je verbindt hem moeiteloos met je smartphone. Via een app kun je vervolgens van alles in de gaten houden. Bijvoorbeeld over je strijkprestaties maar ook hoeveel water zich er nog in het reservoir bevindt. Daarnaast kun je zien hoeveel tijd je aan strijken hebt besteed. Weet je niet hoe je met het apparaat overweg moet? Geen zorgen, er zijn allerlei tutorials te vinden waarin dit haarfijn wordt uitgelegd. Je krijgt er zelfs speciale filters bij geleverd zodat je daar ook geen omkijken naar hebt. Kind kan de was doen! Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Eindelijk is het leuk om te strijken.

Conclusie

Er zijn dus heel veel soorten strijkijzers op de markt te vinden die grotendeels hetzelfde beloven. Namelijk dat jij je kledingstuk kreukvrij kunt maken door middel van het strijkijzer. Nu heeft het ene strijkijzer meer handige extraatjes dan het andere apparaat. Het is dan ook voor jezelf belangrijk dat je afweegt wat je nodig hebt. Ook heb je steeds meer apparaten die eco-functies hebben. Hierdoor kun je strijken zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. In een wereld waarin milieu en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dat natuurlijk een mooie en belangrijke ontwikkeling. Nu kost een strijkijzer wel veel stroom, daardoor is het verstandig om als je strijkwerk direct in één keer te doen, zodat je niet elke keer je strijkijzer opnieuw hoeft te verwarmen. 

Strijken is dus allesbehalve moeilijk, het is vooral belangrijk dat je een goed apparaat in huis haalt! 

Vorige test

Dweil: Beste Dweil 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Rookmelder 2023 uit de Test