Beste Strijkijzer 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

Het is een werkje waar de meeste mensen een hekel aan hebben: strijken! Maar toch kun je niet zonder strijkijzer. Zeker als je regelmatig een blouse draagt. Strijken blijft een werkje waar je liever je tijd niet aan besteedt maar je kunt het wel makkelijker en wat leuker maken voor jezelf door een goede strijkijzer aan te schaffen. Een goede strijkijzer kan namelijk snel strijken en beschikt over functies om het strijken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Investeer dus in een goed exemplaar en je houdt tijd over voor leuke dingen. Waar je op moet letten als je een strijkijzer aanschaft hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je wat de beste strijkijzers van het moment zijn.

Best Geteste Stoomstrijkijzer

Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer

Verwijder moeiteloos de meest hardnekkige kreukels met de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer. Daarnaast heeft dit stoomstrijkijzer een snel kalverwijderingssysteem zodat je strijkijzer eenvoudig wordt gereinigd. Hoe werkt dit? De kalkdeeltjes worden afgebroken en automatisch verzameld in het uitneembare kalkreservoir. De kalk kan gemakkelijk in minder dan 15 seconden worden weggespoeld.

Gebruikers zijn zeer tevreden over dit strijkijzer, wat resulteert in een beoordeling van 4.5 sterren.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Philips Azur GC4556/20 het beste strijkijzer is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips Azur GC4556/20 is de Braun SI 3030 PU TexStyle 3. Kijk onderstaand voor de overige strijkijzer testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU - Stoomstrijkijzer

De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer zorgt ervoor dat je alle kanten op kan, wanneer je kleding strijk en stoomt. De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer bevat een 3D-strijkzool, waarmee je achterwaarts kunt strijken.

Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer - Blauw/Wit

Verwijder moeiteloos de meest hardnekkige kreukels met de Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer. Daarnaast heeft dit stoomstrijkijzer een snel kalverwijderingssysteem zodat je strijkijzer eenvoudig wordt gereinigd.

Philips GC160-02

Philips GC160/02 - droogstrijkijzer

Met de DynaGlide-zoolplaat verwijdert de Philips GC160/02 droogstrijkijzer moeiteloos  over de meest hardnekkige kreuken van je kleding.  De zoolplaat met spitse voorkant en speciale vorm maken zelfs lastige plekken zoals knopen en plooien bereikbaar.

Philips GC4542/40 Stroomstrijkijzer 2500W

Stoomstoot tot 200 g verwijdert moeiteloos de meest hardnekkige kreuken. Dringt dieper door in stoffen om hardnekkige kreuken eenvoudig te verwijderen. Stoomproductie tot 45 g/min voor snellere strijkresultaten
Sterke en consistente stoomproductie waardoor meer stoom in stof doordringt om kreuken sneller te verwijderen.

Philips PerfectCare Elite Silence

Het Philips PerfectCare-Elite Silence stoomstrijkijzer met Silent Steam-technologie biedt eenvoudig en bijna geruisloos strijken, zonder temperatuurinstellingen. Met functies zoals automatische uitschakeling en ontkalkingsmogelijkheid bespaar je tijd en energie.

Beste strijkijzer aanraders van 2024

Beste koop: Braun SI 3030 PU TexStyle 3

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 219 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 223 reviews

De absolute nummer 1 is de Braun SI 3030 PU TexStyle 3. Met deze strijkijzer wordt strijken weer leuk. Hij glijd super makkelijk over je strijkgoed heen. Daarnaast is hij snel opgewarmd waardoor je ook op het laatste moment nog even je favoriete outfit kunt strijken. Je bergt hem na gebruik heel makkelijk weer op. Door zijn formaat heb je bovendien niet veel ruimte in je kast nodig. De Consumentenbond heeft deze strijk kanjer uitgeroepen tot de beste koop. Des te meer reden om hem aan te schaffen dus. Het is een duurzame koop waardoor je er lang van kunt genieten.

Dankzij het speciale reinigingsprogramma is hij binnen een mum van tijd weer helemaal schoon. Een druk op de knop en klaar is kees. Hij is binnen 35 seconden opgewarmd wat super snel is voor een strijkijzer. Bovendien komt er zelfs stoom uit de punt van de strijkijzer voor een effectief resultaat.

Pros
 • Het is een licht strijkijzer dus je krijgt geen last van je arm als je een tijdje aan het strijken bent.
 • Water is makkelijk bij te vullen.
 • Je krijgt 4 jaar garantie bij Braun
Cons
 • Houd er rekening mee dat hij zichzelf niet uitschakelt.
 • Dit kan gevaarlijk zijn.

Best getest: Philips Azur GC4556/20

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 226 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 230 reviews

Als best getest door de Consumentenbond is de Philips Azur GC4556/20. Dit strijkijzer staat erom bekend dat hij heel makkelijk te reinigen is. Zelfs de kalkaanslag is binnen een mum van tijd verwijderd. Met zijn 2500 watt is het een echte krachtpatser. Ook bij lange strijkbeurten staat hij je moeiteloos bij. Een zeer geschikt exemplaar voor een groot huishouden dus. Zitten er hardnekkige kreukels in je kleding? Met de krachtige stoomstoot haal je deze er gewoon uit. Maximaal resultaat met mininale moeite dus. Binnen 15 seconden heb je hem schoongemaakt.

Daarnaast ligt hij lekker in de hand. Wel zo prettig als je een hele mand vol strijkgoed weg moet werken. Hij heeft een zacht prijsje voor de kwaliteit die je er voor terug krijgt. Kortom, het is een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben!

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is een favoriet van de Consumentenbond.
 • Beschikt over een druppelstop.
 • Je kunt hem makkelijk vullen onder de kraan
Cons
 • Is wat aan de zware kant
 • Het waterreservoir is redelijk snel leeg waardoor je hem regelmatig bij moet vullen.

Philips GC160/02- droogstrijkijzer

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 165 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Philips GC160-02

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 107 reviews

Maak strijken een fluitje van een cent met het Philips Droogstrijkijzer GC160/02. Dankzij de DynaGlide-zoolplaat glijdt het moeiteloos over je kleding, terwijl de spitse voorkant en het geribbelde handvat comfort bieden. De geavanceerde temperatuurregeling zorgt voor nauwkeurigheid, terwijl het slimme indicatielampje je op de hoogte houdt van de opwarmstatus. De zoolplaat met spitse voorkant en speciale vorm maken zelfs lastige plekken zoals knopen en plooien bereikbaar. En wanneer je klaar bent, maakt het handige ontwerp het opbergen een fluitje van een cent - gewoon het snoer om de hielsteun wikkelen. Strijken was nog nooit zo eenvoudig en makkelijk!

Pros
 • Het snoer draait mee en is ook lekker lang.
 •  Licht in gewicht en glijdt makkelijk over de stof
 • Het is een droogstrijkijzer en sommige mensen zijn daar specifiek naar op zoek
Cons
 • Zou in de katoenstand iets warmer mogen worden

Philips Azur GC4542/40

Reviews

4.8

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 6 reviews

De Philips Azur GC4542/40 heeft een groot vermogen en stoot veel stoom uit. Hierdoor wordt je stijkgoed in 1 keer glad. Je hoeft vaak niet eens meer de achterkant te strijken. Het stoom gaat dwars door alles heen. Hij is beschikbaar in diverse hippe kleurtjes. Daarnaast is deze kanjer heel betaalbaar. Hij glijdt lekker makkelijk over stof heen zonder weerstand te bieden. En dat is wel zo prettig. Strijken zal binnen een mum van tijd gedaan zijn. Ook rond knopen strijkt hij praktisch en effectief. Je komt dus ten alle tijden goed voor de dag!

Pros
 • Strijken gaat zo makkelijk en snel dat het bijna een hobby wordt in plaats van een vervelend klusje dat je moet klaren.
 • Wordt snel warm
 • Hij heeft een groot waterreservoir
Cons
 • De handleiding heeft erg kleine letters en is niet goed leesbaar.
 • Er zit geen vulbeker bij.

Philips PerfectCare-Elite Silence

Reviews

4.7

Gemiddelde van 250 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 30 reviews

Het Philips PerfectCare-Elite Silence stoomstrijkijzer met Silent Steam-technologie maakt strijken eenvoudig en vrijwel geruisloos. Dit geavanceerde stoomgenerator combineert snelheid en gebruiksgemak zonder gedoe met temperatuurinstellingen. Het is geschikt voor verschillende stoffen zonder het risico op brandplekken. Met zijn lichte gewicht, automatische uitschakeling, handige ontkalkingsfunctie en milieuvriendelijke ECO-modus, bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie. 

Pros
 • Heeft een enorm waterreservoir dus je hoeft hem niet om de haverklap bij te vullen.
 • Heeft een automatische beveiliging
 • Licht in gewicht
Cons
 • Het is een prijzig apparaat.
 • Geen regelbare thermostaat 

Tefal Easygliss Plus FV5735

Reviews

4.7

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Tefal Easygliss Plus FV5735

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 93 reviews

Ben jij op zoek naar een fijn strijkijzer dat niet direct heel prijzig is. Dan is de Tefal Easygliss Plus FV5735 een mooi exemplaar voor jou. Dankzij de geavanceerde Durilium Airglide Technology glijdt dit strijkijzer soepel over al je kledingstukken, terwijl het krachtige vermogen zorgt voor snelle opwarming. Met een continue stoomafgifte van en een indrukwekkende stoomstoot, ben je verzekerd van een vlekkeloos resultaat, zelfs bij de meest hardnekkige kreuken. De automatische uitschakeling en druppelstop voegen extra gemak en veiligheid toe aan je strijkervaring. Het apparaat heeft een duurzame ontwerp en een anti-kalksysteem. Strijken was nog nooit zo eenvoudig en effectief!

Pros
 • Het heeft een groot gat om het water bij te vullen
 • Het apparaat heeft een druppelstop
 • Licht in gewicht
Cons
 • Snoer is minder lang dan gehoopt

Tefal FV4980 Smart Protect

Reviews

4.2

Gemiddelde van 11 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 11 reviews

Een ander strijkijzer van Tefal is de Tefal FV4980 Smart Protect. Ook dit strijkijzer komt glansrijk door de test. Niet alleen qua gemak maar ook wat betreft de duurzaamheid van het product. Op beide categorieën scoort dit product erg hoog in de test van de Consumentenbond. Je vindt op dit strijkijzer een handige eco-stand. Waardoor je duurzaam jouw kleding kunt strijk. Ook vind je op dit model standaard een sprayknop, kun je de temperatuur goed instellen en ook de stroomtoevoer. De zool heeft een Durilium AirGlide strijkzool. Hierdoor kun je zeer gemakkelijk de stof strijken. Alszijnde dat de stof er overheen glijdt. Deze is dan ook krasbestendig. 

Watertank is gemakkelijk bij te vullen en te legen. Ook is het opbergen van het snoer erg eenvoudig. Namelijk door het op de achterkant te wikkelen. Het snoer is daarnaast, zoals we van Tefal gewend zijn, lang en flexibel. Maar ook nog eens prettig gepositioneerd op het apparaat. Zo heb je er geen last van als je uitgebreid aan het strijken bent.  

Pros
 • Strijkt zeer soepel
Cons
 • Handleiding is wat klein geschreven

Philips EasySpeed GC1742/40 – Strijkijzer – Rood

Reviews

3.7

Gemiddelde van 51 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 51 reviews

Betaalbaar strijken? Dat doe je met de Philips EasySpeed GC1742/40 – Strijkijzer – Rood. Dit strijkijzer is namelijk heel gemakkelijk en ook nog eens mega effectief. En dat alles voor een blijvend lage prijs. Het is een lichtgewicht strijkijzer, waardoor iedereen met die strijkijzer kan werken. Ook is de opening van het waterreservoir groot, waardoor je minder kans hebt op knoeien als je het water bijvult. Er zitten 4 stoominstellingen op het apparaat. Hierdoor kun je altijd een instelling kiezen die past bij het item dat je wilt gaan strijken. Let er wel op dat dit. Geen stoomgenerator is. Maar er zit wel een steam jet op van 90 gram per minuut water. Hierdoor kan je hardnekkige vouwen er toch gemakkelijk uit proberen te krijgen. Ook glijdt de onderkant van dit strijkijzer met gemak over de stof. Dit komt door de niet-plakkende zoolplaat. Met de watersproeier kunt je het textiel gelijkmatig verdelen met water. Door de 2000 W vermogen is er altijd een constante stoomproductie. Door de Calc-cleanschuifknop kun je dit apparaat gewoon gebruiken met kraanwater. 

Wil je meer weten over dit strijkijzer? Bekijk dit item hier

Pros
 • Goedkoop en erg licht
 • Grote opening voor het bijvullen van water
Cons
 • Kan na verloop van tijd wat gruis uit het artikel komen

Tefal Pro Express Care GV9560 – Stoomgenerator

Reviews

4.6

Gemiddelde van 83 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit