Top 10 uit de Test

Beste Strijkijzer 2020 uit de test

0
strijkijzer test: beste strijkijzers uit de test van 2020

Het is een werkje waar de meeste mensen een hekel aan hebben: strijken! Maar toch kun je niet zonder strijkijzer. Zeker als je regelmatig een blouse draagt. Strijken blijft een werkje waar je liever je tijd niet aan besteedt maar je kunt het wel makkelijker en wat leuker maken voor jezelf door een goede strijkijzer aan te schaffen. Een goede strijkijzer kan namelijk snel strijken en beschikt over functies om het strijken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Investeer dus in een goed exemplaar en je houdt tijd over voor leuke dingen. Waar je op moet letten als je een strijkijzer aanschaft hebben wij voor je uitgezocht. Daarnaast lees je wat de beste strijkijzers van het moment zijn.

Beste strijkijzer aanraders van 2020

Beste koop: Braun SI 3030 PU TexStyle 3

De absolute nummer 1 is de Braun SI 3030 PU TexStyle 3. Met deze strijkijzer wordt strijken weer leuk. Hij glijd super makkelijk over je strijkgoed heen. Daarnaast is hij snel opgewarmd waardoor je ook op het laatste moment nog even je favoriete outfit kunt strijken. Je bergt hem na gebruik heel makkelijk weer op. Door zijn formaat heb je bovendien niet veel ruimte in je kast nodig. De Consumentenbond heeft deze strijk kanjer uitgeroepen tot de beste koop. Des te meer reden om hem aan te schaffen dus. Het is een duurzame koop waardoor je er lang van kunt genieten.

Best getest: Philips Azur GC4556/20

Als best getest door de Consumentenbond is de Philips Azur GC4556/20. Dit strijkijzer staat erom bekend dat hij heel makkelijk te reinigen is. Zelfs de kalkaanslag is binnen een mum van tijd verwijderd. Met zijn 2500 watt is het een echte krachtpatser. Ook bij lange strijkbeurten staat hij je moeiteloos bij. Een zeer geschikt exemplaar voor een groot huishouden dus. Zitten er hardnekkige kreukels in je kleding? Met de krachtige stoomstoot haal je deze er gewoon uit. Maximaal resultaat met mininale moeite dus. Binnen 15 seconden heb je hem schoongemaakt.

Philips PerfectCare Elite GC9640/60

De Philips PerfectCare Elite GC9640/60 lijkt wel een professioneel apparaat. Het grote waterreservoir zorgt ervoor dat je het water niet om de haverklap hoeft bij te vullen. Wel zo prettig dus want je kunt gewoon lekker door strijken. Daarnaast kun je het waterreservoir eraf halen voor ultiem gebruiksgemak. Deze Philips is sowieso erg gebruiksvriendelijk waardoor je er altijd mee overweg kunt. Je stelt hem zelf af op je strijkgoed. Voor lichte kreukels op een lichte stand en voor het echte werk draait hij zijn hand ook niet om! Ook deze kanjer is als best getest door de Consumentenbond.

Braun TexStyle 5 TS525A

De Braun TexStyle 5 TS525A beschikt over een ergonomisch en open handvat waardoor hij lekker in de hand ligt. Daarnaast is hij licht waardoor je amper merkt dat je aan het strijken bent. Hij beschikt over een speciale hittebeveiliging waardoor hij zichtzelf uitschakelt. En dat is wel zo prettig. We kennen het allemaal wel dat we een onverwacht telefoontje krijgen en vergeten waar we mee bezig waren. Je regelt zelf de stoomafgifte zodat je hem perfect af kunt stemmen op wat je wilt strijken. Met het antidrup systeem heb je bovendien nooit meer last van ongewenste druppels op je kleding.

Calor Pro Express Ultimate GV9568C0

De Calor Pro Express Ultimate GV9568C0 beschikt over 5 diverse keuzefuncties. Super handig dus. Hij is geschikt voor al je strijkgoed. Het vergrendelsysteem zorgt dat je hem veilig kunt verplaatsen. Is het waterreservoir leeg tijdens het strijken? Geen punt. Je kunt hem er namelijk gewoon uitnemen en bijvullen. Je krijgt er een deurhanger bij zodat je ook verticaal kunt stomen. Deze alleskunner zal je leven een stukje makkelijker maken. En eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Hij is verkrijgbaar in 2 hippe kleurtjes. Kortom, hij mag niet in je huishouden ontbreken!

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste strijkijzer

Hoe kun je op een strijkijzer besparen?

Strijkijzers hebben zeer uiteenlopende prijzen. Vraag jezelf om te beginnen af hoe vaak en intensief je hem wilt gebruiken. Heb je hem maar af en toe nodig? Dan voldoet een simpel en goedkoper model prima. Heb je echter een groot huishouden en veel strijkgoed? Investeer dan in een goed strijkijzer. Goedkoop is duurkoop gaat dan namelijk meestal wel op. En iedere keer een nieuw strijkijzer moeten aanschaffen kan flink in de papieren lopen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen een tweedhandsstrijkijzer aan te schaffen. Tegenwoordig worden deze genoeg aangeboden. Mocht je voor deze optie gaan test dan wel van te voren of hij het naar behoren doet en compleet is.

Heb je zelf een hekel aan strijken maar wel een hele liever moeder of schoonmoeder die het voor je wil doen? Dat scheelt je de aanschaf van een strijkijzer. Het is wel zo lief om wat terug te doen. Bijvoorbeeld een klusje in huis waar zij een hekel aan heeft.

Welke soorten strijkijzers zijn er?

De keuze is reuze. Strijkijzers zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Een strijkijzer is een apparaat dat door middel van hitte kreukels uit je kleding haalt. Soms wordt er gebruik gemaakt van stoom. Welke soorten strijkijzers er zijn lees je hier. Zo kun je nog beter een keuze maken.

Een droog strijkijzer is het meest bekende type strijkijzer. Dit type wordt echter bijna niet meer verkocht. Het is een ouderwets en verouderd type. Vrijwel alle strijkijzers werken met stoom tegenwoordig. Heb je nog een droog strijkijzer maar wil je wel het effect van een stoomstrijkijzer? Maak gebruik van een plantenspuit om je kleding een beetje nat te sprayen. Of koop gewoon een nieuw strijkijzer.

Een stoomstrijkijzer is onze favoriet. Deze alleskunner gaat door al je kleding heen. In tegenstelling tot een droog strijkijzer is het vaak niet eens nodig om je kleding aan beide kanten te strijken. De stoom gaat er namelijk dwars doorheen. Super handig want dit bespaart je veel werk en tijd. Een stroomstrijkijzer beschikt over een waterreservoir. Het water wordt zo heet gemaakt dat het wordt omgezet in stoom.

Dan is er nog de stoomgenerator. Dit is een zeer krachtig type strijkijzer. Hij werkt volgens hetzelfde principe als een stoomstrijkijzer. Met een slangetje is hij verbonden aan een groot waterreservoir. Dit maakt hem zeer geschikt voor het wegwerken van grote hoeveelheden strijkgoed. Binnen een mum van tijd is het gepiept. Het nadeel van een stoomstrijkijzer is dat hij behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Mocht je deze ruimte niet hebben dan doe je er goed aan om voor een stoomstrijkijzer te kiezen. Daarnaast zijn stoomgenerators vaak duurder in aanschaf.

Welk strijkijzer is de beste budget koop?

Niet iedereen heeft het even breed. Als je toch van de gemakken van een goed strijkijzer wilt genieten kies dan voor de Aigostar 31HHL. Voor een zacht prijsje heb je een kwalitatief stoomstrijkijzer in huis. Houd er wel rekening mee dat hij voor een groot huishouden met veel strijkgoed minder geschikt is. Door zijn compacte formaat is hij ideaal voor onderweg. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of naar de camping. Je haalt je kleding namelijk al snel helemaal verfromfraaid uit je koffer. Je kunt het handvat zelfs inklappen zodat hij minimale ruimte in beslag neemt.

Wat zijn de populairste strijkijzer merken?

We beginnen met het Duitse merk Braun. Er bevinden zich maar liefst 3 Brauns in onze top 5. Dat zegt eigenlijk wel genoeg. Ook wordt dit merk voor strijkijzers vaak als best getest door de Consumentenbond. Bij Braun staan ze bekend om duurzaamheid, innovatie en bovenal gebruiksvriendelijkheid. Je krijgt Duitse kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs. Niet alleen is Braun een van de marktleiders op het gebied van strijkijzers, ook voor haarverzorgingsapparaten en ander houdhoudelijk gerei kun je uitstekend bij de terecht.

Uiteraard mag Philips niet in dit rijtje ontbreken. Iedereen kent dit bedrijf van Nederlandse bodem vanwege de gloeilamp en andere verlichting. Ze zijn dan ook een wereldmarktleider op dit gebied. Maar we zouden Philips absoluut tekort doen als we ze alleen credit geven voor hun verlichting. Ze zijn namelijk in menig huishouden niet meer weg te denken. Met een Philips doe je een aanschaf voor het leven.

Ten slotte willen we Aigostar in het zonnetje zetten. Ze leveren niet alleen uitstekende kwaliteit maar zijn ook nog eens heel betaalbaar. Zo is er voor ieder wel wat in hun assortiment te vinden. Dit maakt Aigostar voor iedereen toegankelijk. Ze besteden bij Aigostar bovendien niet alleen aandacht aan een praktisch gebruik van hun producten maar ook aan het design ervan.

Strijkijzer tips voor de beste koop

Je bent eruit. Je wilt een strijkijzer kopen. Maar hoe doe je de beste koop? Het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Breng om te beginnen je situatie in kaart. Hoe vaak wil je strijken? Hoe intensief gebruik je het apparaat? Wil je het strijkijzer meenemen op reis? Wat is je budget? Wat voor soort strijkijzer heb je in gedachten?

 1. Vermogen

  Het vermogen van een strijkijzer wordt uitgedrukt in watt. Hoe hoger het wattage, hoe meer kracht de strijkijzer heeft. Niet alleen zegt het iets over de kracht van een strijkijzer maar ook over hoe lang je hem op dezelfde kracht kunt gebruiken. Als je af en toe even een shirtje strijkt voldoet een laag vermogen prima. Wil je hele wasmanden met strijkgoed wegwerken? Dan heb je een strijkijzer met een hoog vermogen nodig. Als je een laag vermogen gebruikt verliest de strijkijzer zijn kracht naarmate de strijkbeurt vordert.

 2. Waterreservoir

  Eerder bespraken we al dat het vrijwel zeker is dat je voor een strijkijzer met stoom kiest. Die stoom ontstaat uiteraard niet vanzelf. Daar heb je water voor nodig. Een strijkijzer gebruikt een waterreservoir als bron voor het water. Je kunt je voorstellen dat het water snel op kan zijn als je veel strijkgoed hebt. Ga daarom voor een exemplaar met voldoende capaciteit. Wil je voorbereid zijn op het echte werk? Ga dan voor een stoomgenerator. Deze beschikken over een groter reservoir dan een normaal (stoom)strijkijzer.

 3. Extra functies

  Extra functies voor een strijkijzer zijn zeker niet noodzakelijk. Wel kunnen ze heel handig zijn. Soms betaal je extra voor extra opties. Vraag je daarom van te voren af wat voor jou van belang is en waar je prioriteiten liggen. Een voorbeeld is een type dat continu navulbaar is. Dat houdt in dat je hem tijdens het strijken bij kunt vullen met water. Ideaal dus als je dat net even vergeten bent. Je kunt gewoon door met strijken.

  Daarnaast heeft het voordelen als je verticaal kunt strijken. Je hangt je kleding op en door middel van stoom kun je je kleding klaarstomen. Ideaal als je niet zoveel ruimte hebt. Ook is dit erg handig als je op reis bent.

  Als je wel eens met een stoomstrijkijzer of stoomgenerator heb gestreken dan weet je dat er niets vervelender is dan druppels op je kleding. Ga daarom voor een exemplaar met een druppelstop.

  Een strijkijzer wordt erg heet. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we afgeleid raken door een telefoontje of een kind dat ligt te krijsen. Je loopt even weg bij je strijkgoed en voor je het weet ruik je iets verbrands. Daar zit niemand op te wachten. Zorg er daarom voor dat je voor een veilig strijkijzer gaat met een beveiliging. Hij schakelt zichzelf uit als je hem een tijdje niet gebruikt. Wel zo veilig!

Laatste strijkijzer trends van 2020

Wij zijn bekend met normale strijkijzers. Maar je hebt strijkijzers en je hebt strijkijzers. Een Zwitsers bedrijf heeft de LauraStar Smart op de markt gebracht. Dit is veel meer dan een gewoon strijkijzer. Je verbindt hem moeiteloos met je smartphone. Via een app kun je vervolgens van alles in de gaten houden. Bijvoorbeeld over je strijkprestaties maar ook hoeveel water zich er nog in het reservoir bevindt. Daarnaast kun je zien hoeveel tijd je aan strijken hebt besteed. Weet je niet hoe je met het apparaat overweg moet? Geen zorgen, er zijn allerlei tutorials te vinden waarin dit haarfijn wordt uitgelegd. Je krijgt er zelfs speciale filters bij geleverd zodat je daar ook geen omkijken naar hebt. Kind kan de was doen! Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Eindelijk is het leuk om te strijken.

Dweil: Beste Dweil 2020 uit de test

Previous article

Beste Rookmelder 2020 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: