Beste schoonmaakmiddelen om een bank te reinigen

Last update: mei 2024

Beste schoonmaakmiddelen om een bank te reinigen

Wanneer je net een nieuw bankstel hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze schoon blijft zodat je er lang van kunt genieten. Echter is een bank echt een meubel wat ontzettend veel gebruikt wordt. Als je kinderen hebt, zullen ze hier ook wel eens op lopen of misschien heb je wel huisdieren die er ook wel eens op gaan liggen. Als de bank nu stinkt naar hond of als je vetvlekken hebt in je bank. Dit is allemaal ontzettend vervelend. Daarom ga ik je in dit artikel de beste schoonmaakmiddelen vertellen om een bank te reinigen.

Shampoo als beste schoonmaakmiddel

Op het moment dat jij een bank hebt die gemaakt is van textiel kun je shampoo gebruiken als schoonmaakmiddel. Het is heel vervelend als je een vlek hebt en je hebt vervolgens geen speciaal schoonmaakmiddel in huis. Dan is het handig als je de vlek direct schoon kan maken met een klodder shampoo. Doe wat shampoo op de vlek en masseer dit goed met een vochtige doek of spons.

Vervolgens kun je dit even laten intrekken. Als de shampoo begint te schuimen, weet je dat je naar de volgende stap kunt. Pak een droge absorberende doek en verwijder de shampoo. Laat deze vlek vervolgens goed drogen en je zult zien dat de vlek op de bank zo goed als verdwenen is.

Schoonmaakazijn bij een stinkende bank

Ruikt je bank ontzettend muf of is er in huis gerookt? Dan is het niet raar als de bank na een tijdje gaat stinken. Dit is ontzettend vervelend en vooral als de bank nog niet zo oud is. Bij een stinkende bank is het slim om schoonmaakazijn te gebruiken.

Pak een plantenspijt en doe hier een deel schoonmaakazijn in. Voor de andere helft kun je lauw water pakken. Let op dat je dit wel alleen kunt gebruiken voor een stoffen bank. Daarnaast is het aan te raden om een beetje op afstand te spuiten zodat de bank niet helemaal nat wordt. Laat de substantie een nachtje intrekken en de dag erna zal de bank weer lekker ruiken.

Soda als beste schoonmaakmiddel

Het laatste schoonmaakmiddel is soda. Doe een aantal schepjes soda in warm water en laat dit goed oplossen. Pak een sponsje en stop deze in het water met soda. Hiermee kun je vervolgens je bank reinigen.

Wanneer je de bank gereinigd hebt met de spons kun je de schoongemaakte oppervlaktes droog maken met een doek. Zo, je bank is weer goed schoongemaakt. Deze manier van schoonmaken is echt om je bankstel een opfrisbeurt te geven en niet voor hardnekkende vlekken.

Dit waren ze dan, de beste schoonmaakmiddelen om een bank te reinigen. Ik hoop dat je er iets aan gaat hebben en succes met het reinigen van jouw bank!

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

Altijd al willen berekenen hoeveel jij kan leasen?

Volgende test

Zo kies je het beste toilet uit