Top 10 uit de Test

Beste Stijltang 2019 uit de Test

0

Deze uitspraak ken je vast: Wie steil haar heeft, wil krullen en wie krullen heeft, wil steil haar. Hier kun je gelukkig voor zorgen met behulp van een stijltang. Het hangt van jouw haar, wens en geduld af welke stijltang het beste bij jou past. In dit artikel gaan we het hebben over de stijltang, niet te verwarren met een steiltang. Met een steiltang maak je namelijk jouw haar alleen maar steil, met een stijltang kan jouw haar stijlen en natuurlijk ook steil maken. Maar wat zijn dan de beste stijltangen van dit jaar en hoe kun besparen op jouw budget?  

De 5 aanraders van 2019

Remington S8500 Shine Therapy

Onze eerste aanrader is de S8500 Shine Therapy van Remington. Deze stijltang staat bekend om haar Shine Therapy, de hoogwaardige keramische coating die geïmpregneerd is met Marokkaanse Arganolie en Vitamine E. Door de warmte wordt dit geactiveerd en op het haar aangebracht. Dit verzorgt het haar en geeft het een mooie glans. Het apparaat heeft een display, waarop de temperatuur af te lezen is. De stijltang gaat van 150 tot 230 graden Celsius en wordt dit al binnen 15 seconden opwarmen. De flexibel bewegende platen van de stijltang zorgen ervoor dat de druk gelijkmatig over het haar verdeeld wordt. Niet geheel onbelangrijk, is deze stijltang erg veilig in gebruik. De tang gaat namelijk na een uur niet gebruiken automatisch aan en het heeft een draaibaar snoer. Je kunt hem veilig opbergen, doordat je de platen kunt vastzetten en je er een hittebestendige opberghoes bij krijgt geleverd.

L’Oreal Steampod 2.0

De Steampod 2.0 van L’Oreal is onze tweede aanrader. Deze stijltang zorgt voor styling en haarverzorging in één. Het stijlt het haar door middel van stoom. De ingebouwde generator zorgt ervoor dat er continu stoom gecreëerd wordt, wat de lokken die je door de Steampod haalt, meestal in één keer steil maakt. Het apparaat heeft een waterreservoir dat gevuld genoeg is voor één beurt. Wel is het belangrijk om gebruik te maken van gedestilleerd water, zodat er geen kalkverstopping zal ontstaan. De temperatuur is op vijf standen tussen 140 en 210 graden Celsius in te stellen, waardoor het voor ieder haartype te gebruiken is.

CHI G2

Als derde raden wij de CHI G2 stijltang aan. Deze stijltang is speciaal ontworpen om te gebruiken voor ieder haartype. De 100% titanium platen verdelen de warmte gelijkmatig over de platen. Het maakt de stijltang erg krachtig, waardoor zelfs stug haar eenvoudig gesteild kan worden. De keramische technologie maakt dat het haar extra beschermd is tijdens het stylen. Het apparaat heeft drie standaard programma’s voor dun, normaal en dik haar en binnen die programma’s kan je de temperatuur nog specifieker instellen tussen 180 en 220 graden Celsius. Hierdoor kan hij voor ieder haartype gebruikt worden, van fijn tot heel dik haar. De platen zijn afgerond, waardoor je ook met deze stijltang mooie krullen kunt maken.

BaByliss MS21E – Multistyler

Deze uitgebreide multistyler is onze vierde aanrader. Met dit apparaat kun je gemakkelijk elk haartype creëren. Bij de MS21E Multistyler van BaByliss krijg je namelijk zes opzetstukken, waarmee je verschillende krullen kunt zetten, kunt steilen en kammen. Ook deze stijltang heeft een keramische coating, waardoor de hitte gelijkmatig wordt verdeeld en het haar goed beschermd wordt. Deze stijltang is maar op één temperatuurstand te gebruiken, namelijk op 170 graden Celsius. Het heeft een vergrendelsysteem, een meedraaiend snoer en een aan/uit-schakelaar met een indicatielampje.

BaByliss Rosé Goud 2598PE

Onze vijfde aanrader is de 2598PE stijltang van BaByliss. Deze rosé gouden tang kan ingesteld worden op drie temperatuurstanden: 180, 200 en 235 graden Celsius. Binnen 15 seconden kan hij de gewenste temperatuur al bereikt hebben. Ook deze stijltang heeft keramische platen die afbuigend zijn, waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld wordt en je mooie krullen kunt zetten. Hij is erg handig in gebruik, doordat hij een extra lang snoer heeft van drie meter. Daarnaast is hij ook erg veilig, doordat hij een automatische uitschakeling heeft. Kortom, een stijltang met alles wat je nodig hebt, in een mooi en stijlvol, rosé goud jasje.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een stijltang en dit is de beste budget keuze

Je kunt stijltangen kopen voor professioneel gebruik, maar ook gewoon om thuis te gebruiken. Daarom zijn de prijzen heel uiteenlopend. Gemiddeld kost een stijltang tussen 30 en 70 euro, maar ze zijn er ook voor meer dan 100 euro.
Wanneer je stijltangen met elkaar vergelijkt, vallen een aantal punten op die ervoor zorgen dat een stijltang duurder wordt. Het meest opvallend is dat de duurdere stijltangen voorzien zijn van ionentechnologie. Dit zorgt ervoor dat het haar niet statisch wordt door het stijlen. De stijltangen die dit niet hebben, zijn goedkoper. Ook is het materiaal van de stijltang prijsbepalend. De duurdere stijltangen hebben titanium platen, die zorgen voor een goede verzorging van het haar. Goedkopere stijltangen hebben platen van keramiek of zelf kunststof. Als laatste valt op dat duurdere stijltangen een langer snoer hebben. Je kunt dus op jouw budget besparen door een stijltang te kopen zonder ionentechnologie, met keramische of kunststof platen en met een korter snoer.

Onze Beste budget keuze is de ST326E Diamond stijltang van BaByliss. Deze stijltang kost €27,99 en wordt door de consumenten van Bol.com beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren. Hoewel de stijltang een relatief lage prijs heeft, heeft hij verschillende goede specificaties. Zo kan je de temperatuur instellen van 140 tot 235 graden Celsius. Daarmee is hij geschikt voor erg fijn, maar ook heel dik haar. Het heeft een keramische coating en het snoer van het apparaat is 180 cm lang. Je krijgt twee jaar garantie op deze stijltang, waardoor je voor een lange tijd verzekerd bent van een goede kwaliteit. Als laatste heeft deze stijltang ook een automatische uitschakeling, waardoor hij veilig uit zal gaan, wanneer je dit zelf vergeet te doen.

Beste koop tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stijltang?

Wanneer je op zoek bent naar een stijltang, is het belangrijk om op een aantal eigenschappen te letten. Niet alle stijltangen zijn voor alle haartypes geschikt, waardoor het belangrijk is om de stijltang te vinden die het beste bij jouw haar past.

Allereerst hebben sommige stijltangen een ionische technologie. Ons haar produceert van nature positieve ionen, wat ervoor zorgt dat het haar statisch wordt en moeilijk in model te brengen is. Ook gaan hierdoor haarschubben open staan, wat ervoor zorgt dat je droog en pluizig haar krijgt. De stijltang met ionische technologie produceert negatieve ionen, waardoor het haar minder statisch wordt en haarschubben dichtgaan, wat een glanzend en glad effect geeft. Deze functie zorgt dus voor betere verzorging van jouw haar, maar maakt de stijltang ook duurder.

Een ander punt om op te letten, is het materiaal van de platen van de stijltang. Wanneer je jouw stijltang vaak zal gebruiken, is het het beste om te kiezen voor een stijltang met keramische platen. Zoals al in het artikel benoemd is, zorgt dit materiaal voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de platen. Hierdoor wordt jouw haar ook gelijkmatig verwarmd, waardoor je meestal maar één keer met een pluk haar door de stijltang heen hoeft. Dit is beter voor jouw haar.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de warmtestanden die de stijltang heeft. Dit bepaalt namelijk voor welk haartype hij geschikt is. Voor dun en gevoelig haar kun je hebt beste op een lage temperatuur stijlen, tot 180 graden. Heb je dik en krullend haar? Dan heb je een hogere temperatuur nodig voor een juist effect, ongeveer 230 graden. De meeste stijltangen kunnen op verschillende temperatuurstanden gebruikt worden, wat het geschikt maakt voor meerdere haartypes.

Ook het formaat van de warmteplaten is een goede eigenschap om op te letten. Voor fijn haar zijn gewone groottes warmteplaten voldoende. Wanneer je de stijltang gebruikt bij krullend, stug of dik haar, dan is het handiger om te kiezen voor extra grote warmteplaten. Je kunt jouw haar dan beter verdelen over de platen, waardoor je een beter effect krijgt en minder vaak met jouw haar door de stijltang heen hoeft. Dit is gezonder voor het haar.

Een stijltang kan, zoals gezegd, soms een temperatuur hebben van 235 graden Celsius. Het is belangrijk om zorgvuldig met het apparaat om te gaan. Het kan alleen voorkomen dat je afgeleid raakt tijdens het stijlen of dat je erge haast hebt, waardoor je vergeet de stijltang uit te zetten. Sommige stijltangen zijn daarvoor voorzien van een automatische uitschakelaar. Als je het apparaat een tijdje niet hebt gebruikt, zal hij automatisch uitgaan. Dit kan veel vervelende situaties voorkomen.

Als laatste zijn er nog een aantal praktische punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een stijltang. Zo bepaalt de lengte van het snoer hoe je de stijltang kunt gebruiken. De stekker moet altijd in het stopcontact zitten. Bij een langer snoer kun je verder van het stopcontact af zitten. Ook zitten er bij sommige stijltangen nog extra accessoires, zoals een wafeltang, een warmtebestendige opberghoes of een warmtebestendige mat, waar je de stijltang veilig op kan neerleggen.

Overzicht van populaire merken

Alleen al op Bol.com heb je een keuze uit meer dan 300 verschillende stijltangen van vele merken. Hierin voeren een aantal merken de boventoon. Zij zijn de belangrijkste spelers op de markt. Het zijn de volgende:

  • BaByliss: Dit merk is gespecialiseerd in haarverzorging. In de jaren ’60 zette De Parijse kapper René Lelièvre het merk op, geïnspireerd op zijn muze Brigitte Bardot. Hieraan dankt het merk de twee B’s in de naam. Inmiddels zijn ze veel kwalitatieve haarinnovaties later en is het merk uitgegroeid tot een merk dat alle premium stylingtools biedt.
  • Remington: Wereldwijd het nummer twee merk op het gebied van haarverzorging. Het richt zich op haarverzorging, scheren, trimmen en vrouwelijke ontharing, waarbij innovatie en design hoog in het vaandel staan. Bij hun producten staat de consument centraal en het zorgen voor vertrouwen bij deze consument.
  • Carmen: Het merk dat erop gericht is vrouwen zelfvertrouwen te geven, te laten stralen en er goed uit te laten zien. Al meer dan vijftig jaar richten zij zich hierop. Hun producten zijn gemakkelijk in gebruik. Hun producten zijn voor iedere beautyritueel, dus voor onder andere ieder huidtype en ieder haartype. Dit merk springt er bij de stijltangen vooral tussenuit, doordat het een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. De stijltangen zijn relatief goedkoop, maar hebben wel goede specificaties.

Achtergrond: Wat is een stijltang en welke verschillende soorten heb je?

Een stijltang is een apparaat waar je je haar mee kunt stijlen. Het is een langwerpig apparaat met twee platen die je open en dicht kunt doen. Hier doe je het haar tussen dat je wilt stijlen. De grootte van de platen verschilt per stijltang. Wanneer je de stijltang aandoet, wordt hij warm, soms tot wel 235 graden Celsius.
Met een stijltang kun je jouw haar stijlen, niet te vergissen met het woord steilen. Dat doet namelijk vermoeden dat je er alleen steil haar mee kunt creëren, maar je kunt er ook krullen mee maken. Bij sommige stijltangen worden meerdere opzetstukjes geleverd, waardoor je er soms zelf wafelkrullen mee kunt maken of ermee kunt kammen. Oftewel, een multifunctioneel apparaat.

Er zijn verschillende soorten stijltangen. De soorten kun je onderscheiden op basis van verschillende eigenschappen. Het meest worden ze onderscheiden aan de hand van het materiaal van de warmteplaten. Je hebt keramische stijltangen en titanium stijltangen. In dit artikel is al naar voren gekomen wat dit voor soort stijltangen zijn.
Ook kun je 2-1 stijltangen en stoomstijltangen van de andere stijltangen onderscheiden. Met de 2-1 stijltangen kun je jouw haar zowel steil als krullend maken. De stoomstijltang is ook al voorbijgekomen in dit artikel. Deze stijltang stylet jouw haar door middel van stoom.

De laatste trends

Er zijn een aantal trends in de markt te zien op het gebied van stijltangen en haarverzorging. Er wordt namelijk steeds meer bekend over wat veel stijlen met jouw haar doet en dat is niet veel goeds. Daarom is er steeds meer aandacht voor dat jouw haar er niet alleen goed uit ziet, maar ook gezond is.

Stijltangen worden daarvoor steeds geavanceerder. Zo hebben sommige sensoren die de vochtigheidsgraad van het haar opmeten, om te voorkomen dat het jouw haar uitdroogt of beschadigd. Ook zijn er allerlei crèmes en andere beschermende middelen voor jouw haar te koop, die je haar voor, tijdens en na het stijlen goed beschermen.

Beste stoomkoker 2019 uit de Test

Previous article

Beste Bloeddrukmeter 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: