Top 10 uit de Test

Beste Föhn & Haardroger 2019 uit de Test

0

Een heerlijke douche doet een mens veel goeds en jouw haar ook. Ten minste, als je ze niet te vaak wast en ze goed verzorgd. Sommigen wassen hun haar dagelijks, anderen maar een keer per week. Het advies is om jouw haren 1 à 2 keer per week te wassen. Daarbij wordt geadviseerd shampoo en conditioner te gebruiken. Door je haren te wassen, gaan de schubben van het haar open staan. Conditioner zorgt ervoor dat de schubben weer sluiten, wat beter is voor het haar. En dan? Wat is een goede manier op jouw haar vervolgens te laten drogen? Dit kan door het aan de lucht te laten drogen, maar daar heb je niet altijd de tijd voor. Je kunt daarom ook een föhn of haardroger gebruiken.  

De 5 aanraders van 2019

Kemington Keratin Protect AC8820

Onze eerste aanrader is de Keratin Protect AC8820 van het merk Kemington. Deze föhn verzorgt, naast dat het jouw haar droogt, ook jouw haar. Dit doet het door middel van de keratine en amandelolie die in de ring van de föhn zit. Amandelolie zorgt ervoor dat het haar herstelt en keratine maakt jouw haar gezond en sterk. De föhn heeft een keramische coating, wat ervoor zorgt dat de warmte goed wordt verspreid. Het maakt gebruik van ionentechnologie, waarbij 90% meer ionen vrijkomen op het haar, dan normaal. Dit zorgt ervoor dat jouw haar minder pluist en meer glanst, nadat je het hebt geföhnd. Het apparaat is op drie temperatuurstanden te gebruiken, op twee snelheden en op de cool shot functie.

Carmen Salon Performance HD2195

De Salon Performance HD2195 föhn van Carmen raden wij als tweede aan. De föhn is alleen al ideaal in gebruik door het lange snoer van 2,5 meter. Bij deze föhn krijg je een blaasmond en een diffuser meegeleverd. Met een vermogen van 2000 Watt, maakt de blaasmond het haar snel droog. Met de diffuser kun je een mooie slag creëren. Je neemt een pluk haar en plaatst deze in de diffuser. Vervolgens houd je de föhn tegen jouw hoofdhuid aan en zet hem aan. Herhaal dit met iedere pluk, totdat het haar droog is. Deze föhn heeft ook een cool shot functie, waarmee je het haar kunt fixeren. Zo blijft het mooi in model en krijgt het een mooie glans.

Philips ThermoProtect HP8230/00

Vervolgens hebben we de ThermoProtect HP8230/00 föhn van Philips. Deze derde aanrader is aan te passen aan de optimale droogtemperatuur voor jouw haar. Het heeft namelijk zes standen waarmee de temperatuur en snelheid bepaald kan worden. Deze ThermoProtect-temperatuur beschermt jouw haar tegen oververhitting en met de constante krachtige luchtstroom van 2100 W krijg je het beste resultaat. Ook heeft hij een coolshot-knop. Hij is makkelijk in gebruik, doordat het snoer bijna 2 meter lang is en de föhn maar 0,6 kg weegt. De platte blaasmond van de föhn zorgt voor een nauwkeurige styling.

Remington Silk Dryer AC9096

Als vierde raden wij de Silk Dryer AC9096 van Remington aan. Alleen al het uiterlijk spreekt menig vrouw aan. De knalroze föhn wordt geleverd met een diffuser en twee blaasmonden, voor de beste resultaten. Deze föhn werkt, net als onze eerste aanrader van Remington, met ionentechnologie. Dat zorgt ervoor dat het haar minder pluist en meer zal glanzen. Het apparaat heeft twee snelheden en drie warmtestanden. Het heeft een True Coldshot functie en een turboboostfunctie. Deze laatste functie zorgt ervoor dat de föhn nog 10% krachtiger wordt, waardoor het haar nog sneller droogt. Het snoer is drie meter lang, waardoor je erg flexibel bent in waar je de föhn gebruikt.

BaByliss Le Pro Light Diffuser 6610DE

Last but not least raden wij de Le Pro Light Diffuser 6610DE föhn van BaByliss aan. Door de ionentechnologie waar het mee werkt en de meegeleverde diffuser, is deze föhn vooral erg handig voor mensen met krullend haar. Het zorgt er namelijk voor dat jouw krullen mooi drogen en langer in model blijven. Het is fijn in gebruik, doordat het maar 800 gram weegt en een prettig handvat heeft. Net als de andere aanraders, heeft deze vijfde aanrader ook een Coolshot functie. Het apparaat beschikt over een AC-motor, wat veel krachtiger is dan de gebruikelijke DC-motor. Daarnaast gaat die motor vijf keer langer mee. Het filter in de föhn is afneembaar, waardoor het apparaat makkelijk is schoon te maken.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een föhn of haardroger en dit is de Beste budget keuze

Omdat föhns thuis, maar ook veel bij kappers gebruikt worden, zijn ze in verschillende prijsklassen te vinden. Zo kun je een föhn kopen voor €20 euro, maar ook voor €140. Gemiddeld kost een föhn €40 en hoe professioneler de föhn, hoe duurder hij wordt. Daarnaast zijn er nog een aantal punten die een föhn duurder maken. Föhns die werken volgens ionentechnologie zijn over het algemeen duurder. Zoals reeds benoemd, zorgt de technologie ervoor dat jouw haar na het föhnen minder pluist en meer glanst. Daarnaast wordt een föhn ook duurder wanneer het keramische warmte-elementen heeft, die de warmte gelijkmatiger over het haar verdelen. Natuurlijk zorgt een krachtigere motor er ook voor dat de föhn duurder wordt, net als bepaalde extra’s die het heeft, zoals een langer en roterend snoer. Als laatste zijn föhns met meerdere mondstukken over het algemeen ook duurder.
Je kunt op jouw budget voor een föhn besparen, door te letten op de extra functies en eigenschappen. Wanneer je bepaalde functies niet nodig vindt, kun je ze weglaten. Daarmee zal je geld besparen.

Onze Beste budget keuze is de BaByliss D432E föhn. Deze föhn wordt door consumenten op Bol.com beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren en kost maar €20,95. Ondanks deze lage prijs, heeft het wel krachtige motor van 2200 Watt en een cool shot functie. Er zit een blaasmond en een diffuser bij de föhn en heeft twee snelheden en twee warmtestanden, waardoor je hem in kan stellen op jouw ideale stand. Het is dan ook geschikt voor alle haartypes.

Beste Koop Tips: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een föhn of haardroger?

Een föhn is niet altijd goed voor (elk soort) haar. Het is daarom belangrijk om de föhn met de juiste eigenschappen te kopen. Wanneer je een föhn of haardroger gaat kopen, is het dan ook belangrijk om te letten op de eigenschappen die föhns kunnen hebben.

Allereerst is het goed om te letten op het vermogen van de föhn. Het vermogen wordt aangegeven met de hoeveelheid Watt (W) die het apparaat heeft. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger de motor is. Hoe krachtiger de motor, hoe sneller het haar zal drogen.

Vervolgens is het goed om te kijken naar de luchtstanden die het apparaat heeft. Wanneer je jouw haar te vaak op een hoge stand droogt, dan droogt het haar uiteindelijk uit. Het is dus goed om te kijken naar de warmtestanden die het apparaat heeft. De meeste föhns hebben drie of vier warmtestanden. Je kunt natuurlijk soms wel de hoogste stand gebruiken, waarbij de rest van de tijd de lagere warmtestanden gebruikt. Sommige föhns hebben ook een koele stand, een coolshot functie. Deze functie is al meerdere keren in dit artikel voorbijgekomen. Het is goed om regelmatig het haar met deze warmtestand te drogen.

Zoals ook al is benoemd, hebben sommige föhns keramische warmte-elementen. Hoewel het een aanader is om een föhn aan te schaffen die dit heeft, maakt dit het apparaat ook duurder. Je moet dus zelf nagaan of je het een belangrijke eigenschap vindt en of je het het geld waard vindt. De constante verdeling van de warmte zorgt er namelijk voor dat het haar beter beschermd is tegen temperatuurwisselingen. Dit voorkomt beschadiging.

Let ook op de mondstukken die föhn heeft. Wanneer je alleen jouw haar met de föhn wilt drogen, dan is een blaasmond voldoende. Deze zijn er wel in verschillende maten. Heb je een grote bos met lang haar, kies dan voor een grotere blaasmond. Een ander mondstuk is de diffuser, die zorgt voor slag in het haar. Als laatste hebben sommige föhns een straightner. Dit mondstuk maakt jouw haar steil. Zelfs krullen of golvend haar kun je hier steil mee maken. Bedenk je dus goed wat voor mondstuk goed bij jouw haar past.

Dan heb je natuurlijk ook de ionische functie, ook wel ionentechnologie, die sommige föhns hebben. Deze eigenschap maakt de föhn al helemaal duurder, maar ook veel beter voor jouw haar. De meeste moderne föhns hebben deze functie. Doordat het haar minder pluist, is het makkelijker in model te brengen. Naast dat het jouw haar zachter en glanzend maakt, herstelt het ook de natuurlijke vochtbalans in jouw haar.

Als laatste zijn er nog een aantal praktische eigenschappen die föhns hebben, waar je op moet letten tijdens de aanschaf ervan. Let bijvoorbeeld op de lengte van het snoer. Niks is zo vervelend als een te kort snoer. Het is namelijk wel zo fijn dat je in de spiegel kunt kijken tijdens het föhnen. Maar er is niet altijd een stopcontact dichtbij een spiegel.
Sommige föhns hebben ook een roterend snoer. Dit zorgt ervoor dat het snoer minder in de weg zit en maakt de föhn handiger in gebruik.

Overzicht van populaire merken

Er zijn veel verschillende föhns te koop van veel verschillende merken. Wanneer je kijkt naar de föhns die het vaakst worden gekocht, dan zijn er drie merken die daar het grootste aandeel in hebben. Dit zijn:

  • Remington: Dit merk is een grote, toonaangevende speler op het gebied van haarverzorging, scheren, trimmen en vrouwelijke ontharing. Het merk heeft het elektrische scheerapparaat en de ladyshave uitgevonden. Innovatie is dan ook altijd een belangrijke kernwaarde van dit merk, net als design. De consument staat bij dit merk altijd centraal.
  • BaByliss Paris: Het inmiddels 60 jaar oude merk, dat haar naam dankt aan de muze van de Parijse kapper René Lelièvre: Brigitte Bardot. Het merk is specialist in de haarverzorging en heeft al veel kwalitatieve haarinnovaties op haar naam staan, zoals de eerste elektronische krultang. Ze zetten zich in voor het beste beautyresultaat, voor elke gelegenheid.
  • Philips: Het merk dat al meer dan 120 jaar innovatie na innovatie op de markt brengt. Waar het begon bij een gloeilamp, is het merk nu uitgegroeid tot een van de grootste merken in de technologie. De laatste tijd richt het merk zich met haar innovaties op een goed, gezond en leuk leven voor haar consumenten.

Achtergrond: Wat is een föhn en welke verschillende soorten heb je?

Een föhn wordt ook wel een haardroger genoemd. Dit elektrische apparaat laat nat haar droog worden door de warmte en de luchtstroom die uit het apparaat komen. Naast dat je je haar ermee kunt drogen, kun je jouw haar er tegenwoordig ook mee stylen.

Er zijn drie soorten föhns: de reguliere föhn, de volume diffuser en de inklapbare föhn. Het eerste soort is de föhn die we allemaal wel kennen. Natuurlijk hebben de reguliere föhns verschillende designs, groottes en prijsklassen, maar ze drogen allemaal het haar door de lucht die het blaast.

Het tweede soort, de volume diffuser, is eigenlijk een opzetstuk voor op een föhn. Dit opzetstuk is goed voor twee dingen. Het haalt de eerste laag hitte uit de luchtstroom die uit de föhn komt en geeft jouw haar extra volume. Het brengt daarmee ook een mooie slag in jouw haar of zorgt voor mooie, egale krullen in al krullend haar. Het is wel belangrijk om jouw haar eerst goed te drogen met een handdoek, voordat je de volume diffuser gaat gebruiken. Zet de föhn daarnaast niet op de hoogste stand.

Het laatste soort is de inklapbare föhn. De naam zegt het eigenlijk al. Bij deze föhn kan het handvat ingeklapt worden. Daardoor is het een ideaal model om mee te nemen op reis. Dit soort werkt net zo goed als de reguliere föhn, maar heeft een lichter gewicht en neemt minder ruimte in beslag in een koffer of tas.

De Laatste Trends

Op het gebied van föhns en haardrogers zijn er niet heel veel trends op dit moment. Waar de meeste mensen wel aan zullen denken bij een vernieuwing op het gebied van föhns, is de Dyson Airwrap-styler. Zoals de naam al zegt, ‘wrapt’ deze föhn jouw haar om de tang heen. Het is een föhnborstel die niet werkt met extreme hitte, maar met extreem veel lucht. Door deze grote hoeveelheid lucht, ontstaat het Coanda-effect. Het apparaat heeft een V9-motor dat ervoor zorgt dat het haar om de föhnborstel wordt gezogen. Vervolgens droogt het het haar en krult het direct. Eigenlijk is het dus een föhn en krultang in één. Nu denk je waarschijnlijk: die moet ik hebben! Daar heb je alleen wel een grote portemonnee voor nodig. Waar ik net zei dat een föhn gemiddeld €40 kost, is de Dyson Airwrap-styler ongeveer €500 waard. Je zal daarvoor dus wel eerst diep in de buidel moeten tasten.

 

Beste Bloeddrukmeter 2019 uit de Test

Previous article

Beste pizzasteen 2019 uit de test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: