Beste Waterontharder 2023 uit de Test

best geteste waterontharders van 2023

In bepaalde delen van Nederland schijnt het water uit de kraan minder ‘hard’ te zijn dan in andere delen. Zacht water, oftewel water met minder kalk brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Om te beginnen smaakt je water, koffie en limonade veel beter. Daarnaast geven mensen met eczeem aan dat zacht water veel beter is voor hun huid en het helpt om klachten te verminderen. Als je niet 1 van de gelukkigen bent waar zacht water uit de kraan komt kun je hier zelf wat aan doen. Een waterontharder maakt je water namelijk zachter en gezonder. Waar moet je precies op letten bij de aankoop van een waterontharder? Je leest het hier.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat AquaStar Pro B1400D de beste waterontharder is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de AquaStar Pro B1400D is de Watts One flow. Kijk onderstaand voor de overige waterontharder testresultaten.

Beste waterontharder aanraders van 2023

AquaStar Pro B1400D

Als jij er echt hardnekkig voor wil zorgen dat al jouw kalk wordt verwijderd en dat er nooit meer kalk voor komt in jouw woning. Dan kan je het beste kiezen voor de AquaStar Pro B1400D. Deze is gemaakt om al de kalk te verwijderen uit jouw woning. Je zal dus nooit meer zomaar last hebben van kalk in huis. Ook verlengt hij natuurlijk de levensduur van al jouw huishoudelijke apparaten. Er zit een groot verschil tussen deze waterontharders en goedkope ontharders. Deze is gemaakt op basis van met zoutblokken. Deze zorgen ervoor dat er effectief wat wordt gedaan aan de kalk. Dit is niet zo bij magnetische apparatuur. 

Ook krijg je vaak een professionele installatie handleiding bijgeleverd zodat jij het eventueel zelf kan doen. Daarbij krijg je ook nog eens 125 kilo aan zout wanneer jij kiest voor dit model. Hij is gemaakt met allerlei verschillende systemen om ervoor te zorgen dat jij het beste water in huis krijgt. Je krijgt ook nog 5 jaar garantie omdat ze bij AquaStar heel veel vertrouwen hebben in hun eigen product. 

Pros
 • Hij zorgt effectief voor kalkaanslag. Dit is het hoogste kwaliteit wat je kan krijgen.
Cons
 • Hij is zeer prijzig in vergelijking met andere modellen.

Watts One flow 

Je kan ook een compactere waterontharder aanschaffen om effectief kalk uit het water te halen. Veel waterontharders zijn vrij groot en robuust. Deze is klein en daardoor ook gemakkelijk te installeren in vergelijking met een aantal andere modellen. Er zijn een aantal voordelen aan de Watts One flow. Hij gebruikt namelijk geen chemicalieen om het water schoon te filteren. Hij gebruikt geen zout. Maar ook geen elekticiteit is nodig om het water te zuiveren. Hierdoor is het een zeer duurzaam apparaat in vergelijk met andere apparaten. De techniek die wordt gebruikt trekt calcium en magnesiummineralen aan. Deze worden omgezet in microscopische kristallen. Deze spoelen vervolgens met het water mee hierdoor is kalkaanslag onmogelijk. 

Wat ook heel fijn is aan deze waterontharder is dat hij zeker niet groot is en hierdoor gemakkelijk overal geplaatst kan worden. In tegenstelling tot veel andere waterontharders. Ook Helaas zie je dat de patronen afhankelijk van de waterhardheid na een bepaalde periode vervangen moeten worden. Zo kan het zijn dat je na 2/3 maanden al je patroon moet vervangen. 

Pros
 • Het werkt zeer goed en heeft een elektriciteit nodig.
Cons
 • Helaas moet je de patronen soms vaak vervangen.

Waterontharder XL new generation

De Waterontharder XL new generation verbetert de kwaliteit van je leven. Dit klinkt wellicht te veelbelovend maar water is iets wat je iedere dag nuttigt. Het is dus erg belangrijk dat dit van goede kwaliteit is. En voor de rest van je gezin natuurlijk. Het is een klein apparaatje met een enorm effect. Behalve dat het goed is voor je eigen gezondheid worden ook je apparaten gespaard. Denk aan je waterkoker of koffiezetapparaat dat je om de haverklap moet ontkalken. Daar heb je met deze waterontharder geen last meer van. Eerlijk is eerlijk, hij is vrij prijzig. Maar dan heb je ook wat.

Het is een investering waar je zelf en je apparatuur beter van wordt. Je bespaart dus ook nog eens een hoop geld. De levensduur van je apparaten wordt namelijk verlengd. Kortom, als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder!

Pros
 • Hij is ISO gecertificeerd wat aangeeft dat hij voldoet aan de kwaliteitsnormen. Makkelijk te plaatsen.
Cons
 • Het is een flinke investering dus je moet het budget er voor hebben.

Amfa4000®

Dat water met veel kalk erin niet goed voor je is, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar wist. Je dat je water ook gemakkelijk kunt ontkalken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Amfa4000®. Dit is de oplossing tegen kalkaanslag. Hoe komt dat? Dit apparaat houdt de kalk tegen, waardoor je water straks vrij is van kalk. Hierdoor word je kleding zachter. Koffie en thee smaakt veel beter. En je kunt ook niet eens geld besparen op je energierekening. Maar je hoeft ook veel minder schoon te maken, denk bijvoorbeeld aan je badkamer of de binnenkant van je waterkoker. Maar minder klak is ook nog eens veel beter voor je huid en je haar. Dus eigenlijk wordt alles beter als je minder kalk in je leven hebt! Je kunt deze waterontkalker ook nog eens geheel vrijblijvend 100 dagen uitproberen. Zo kun je kijken of je kleding zachter wordt. En ook of het water fijner aan voelt! 

Wil je meer weten over deze waterontharder? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Netjes verpakt 
Cons
 • Het is een dure oplossing

Waterontharder Magneet voor waterleiding

Kalk is dus erg vervelend om in je water te hebben. En dat terwijl kalk wel in water voor komt. Nu is het gehalte kalk in het zuiden van Europa bijvoorbeeld veel meer dan in Nederland. Maar dat betekent niet dat het water in Nederland geheel vrij is van kalk. Een Waterontharder Magneet voor waterleiding kan daarom een goede oplossing zijn. Allereerst kun je heel gemakkelijk deze waterontharder installeren. De magneet doet vervolgens het werk. Hierdoor wordt het kalk uit het water verwijderd voordat het bij jou uit de kraan komt. Deze ontharder is ideaal voor elk huishouden. Hierdoor kun je langer met je apparatuur doen, denk bijvoorbeeld aan je vaatwasmachine maar ook je wasmachine en je waterkoker. Water wordt ook lekkerder en het bespaart je tijd én geld. Reden genoeg om er eentje aan te schaffen, toch? 

Wil je meer weten over deze waterontharder? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Teststrips laten zien dat de waterontharder werkt
Cons
 • Sommige zeggen dat de magneet een jaar moet zitten voordat het werkt

NoCalc CombiCompact PRO Starter Set 

Mocht je niet weten waar je moet beginnen? Dan kan de NoCalc CombiCompact PRO Starter Set een goed begin zijn. Dit apparaat bestaat namelijk uit een waterbehandlingssysteem waardoor kalk uit het water wordt gefilterd. Met als resultaat dat sanitair veel beter schoon blijft en dat leidingen niet langzaam vollopen met kalk. Maar ook je apparatuur wordt er beter van. En je haar en huid wordt minder belast.  Dit is systeem houdt dus je water en je leidingen schoon, maar zorgt ook voor veilig drinkwater. Je krijgt bij dit pakket één navulpatroon. Hier kun je 40.000 liter water schoonmaken. Na één jaar moet je vaak weer een nieuw patroon. Ook zit er een electronic sensor bij. Waardoor je de waardes kunt blijven checken. Makkelijk te installeren en ook van hoge kwaliteit. Precies de waterontharder die jij zoekt! 

Wil je meer weten over deze waterontharder? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Makkelijk te installeren
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Waterontharder CC750

De Waterontharder CC750 is het begin voor een nieuwe leefstijl. Als je een kindje hebt wil je er alleen het allerbeste voor. Zo ook de beste water kwaliteit. En dat is met deze waterontharder mogelijk. Hij is op je waterleiding te monteren en dus niet er tussen. Dit scheelt een hoop gedoe. Hij haalt het kalk uit je water waardoor het een veel zachtere smaak krijgt. Dit merk je niet alleen wanneer je water drinkt maar ook bij het drinken van koffie of thee. Maar ook voor de levensduur van apparaten als je vaatwasser en wasmachine is hij ideaal.

Ook voor je stroomrekening zal hij zijn positieve werking doen. Bovendien is de aanschafprijs ook heel redelijk. Zeker als je je bedenkt wat je wel niet bespaart aan de aanschaf van nieuwe apparaten door verkalking. Het is een duurzame aankoop waar je lang plezier van zult hebben!

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is makkelijk te monteren. Je merkt het verschil duidelijk.
Cons
 • Houd er rekening mee dat hij met name geschikt is voor kleine tot middelgrote huishoudens.

CalConditioner CC150

De CalConditioner CC150 wordt kalkaanslag voorkomen zonder dat hij belangrijke mineralen uit het water filtert. Calcium en magnesium krijg je namelijk voor een groot deel binnen via drinkwater. Je wilt deze belangrijke stoffen niet in je lichaam missen. Je bevestigt hem zeer eenvoudig zonder dat er gereedschap aan te pas komt. Daarnaast wordt de duur van je apparatuur verlengd omdat het kalkgehalte in het water lager is. Bovendien is het beter voor je gezondheid en voor het milieu. Deze CalConditioner is voor ieder huis geschikt, of het nu om een meerpersoonshuishouden gaat of een studentenhuis.

Pros
 • Heeft een hoge capaciteit dus ook geschikt als je met meerdere mensen woont. Hij is makkelijk te monteren.
Cons
 • Hij heeft stroom nodig dus je moet er een stopcontact voor gebruiken.

OAK Power+

De OAK Power+ is geschikt voor een huishouden van 1 tot 4 personen. Je bevestigt hem zeer eenvoudig. Met zijn magnetische werking zorgt hij voor minder kalkaanslag. Je waterkoker, wasmachine, droger en koffiezetapparaat zullen je dankbaar zijn. Daarnaast wordt de levensduur van deze apparaten verlengd. Om over de gezondheidsvoordelen nog maar niet te spreken. Mensen die hard water uit de kraan gebruiken hebben vaker last van brose nagels en een slechtere haarkwaliteit. Met deze simpele en milieuvriendelijke oplossing is dat snel verleden tijd.

Pros
 • Voorkomt kalkaanslag merkbaar. Hij is ook zonder technische kennis te installeren omdat hij met een magneet werkt.
Cons
 • Het kan 2 tot 6 weken duren voordat je resultaat begint te merken.

ECH Single new generation

Met de ECH Single new generation bespaar je gegarandeerd op je energiekosten. Daar worden we vrolijk van. De levensduur van je favoriete koffiemachine wordt verlengd. Daarnaast merk je zelf direct het verschil als je hebt gedoucht. Huidirritatie zal afnemen. Ook je haar zal lekker zacht aanvoelen. Een andere fijne bijkomstigheid is dat je douchecabine schoon blijft en er geen kalkresten meer achter blijven. Je drinkwater zal beter smaken en je hebt minder of geen schoonmaakmiddel meer nodig. Ook waspoeder kan tot 50% minder worden gebruikt met deze ECH Singel.

Pros
 • Na 24 uur merk je al het eerste resultaat van het gebruik van deze waterontharder. Je hebt minder last van een gevoelige huid tijdens en na het douchen.
Cons
 • Het is een behoorlijke investering dus je moet het budget er voor hebben.

Waterontharder All-in-one XL Magneet 

Dit is een zeer goed geteste waterontharder. Nu dus het beste water door jouw leidingen en voor je leidingen. Daarnaast is het een zeer goedkoop alternatief in vergelijking met grote zoutoplossers. Deze kan je gemakkelijk installeren en is gemaakt voor het leven. Je kan dus geniet van een heel leven kalkvrij water. Door een slimme magneet technologie wordt jouw water ontkalkt en weet je zeker dat je het niet zomaar meer hoeft te vervangen. Ze maken gebruik van verschillende technologieën die ze zelf hebben ontwikkeld en niet door derden worden gekopieerd. Het kan zijn dat de kleuren een beetje anders zijn dan op de foto. Dat is wel een klein minpunt. 

Wanneer jij een vijver in de tuin hebt, of je hebt een zwembad of je wil het lekkerste water serveren in jouw café. Je kan de Waterontharder All-in-one XL Magneet overall gemakkelijk plaatsen. Het kan ook zorgen dat je uiteindelijk minder geld uitgeeft aan het schoon maken van jouw leidingen. Ook bespaar je natuurlijk aanzienlijk op energie gebruik. 

Pros
 • Hij werkt naar behoren. Het is een goed alternatief voor andere ontharders
Cons
 • Hij kan er anders uitzien als op de foto.

Aquariatics

Voor het echte werk moet je bij Aquariatics zijn. Deze onderhoudsvrije waterontharder mag niet in een gezonde levensstijl ontbreken. Hij regelt alles automatisch dus je hebt nergens omkijken naar. Daarnaast is hij tijdgestuurd zodat je zelf nergens over na hoeft te denken en hij het beste resultaat kan behalen. Houd er rekening mee dat je wel voldoende ruimte in huis moet hebben voor deze anti-kalk kanjer. Daarnaast is het niet de goedkoopste optie. Maar dan heb je ook wat. Kortom, deze Aquariatics doet wat je van een waterontharder mag verwachten.

VTE Aquapro Easy 

De VTE Aquapro Easy mag zeker niet in onze top 5 ontbreken. Je krijgt hem als totaalpakket en je moet hem zelf aansluiten. Hij is zeer gebruiksvriendelijk. Door middel van het kleurrijke display kun je hem altijd makkelijk instellen en aflezen. Ook tijdens je vakantie vindt er automatische verversing plaats waardoor je weer met een schone lei kunt beginnen als je thuis komt. Hij wordt gratis thuisbezorgd en je krijgt er 100 kg zout bij, goed voor 1 jaar gebruik. Als je hem eenmaal hebt wil je niet meer zonder! De kwaliteit van je gezondheid, apparaten en je eet- en drinkwaren zal vooruit gaan.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste waterontharder

Hoe kun je op een waterontharder besparen?

De aanschaf van een waterontharder op zich is al een besparing. Je energierekening zal aanzienlijk lager uitvallen. Dit heeft ermee te maken dat kalk de leidingen normaal gesproken isoleert. Hierdoor moet je harder stoken en valt de rekening dus hoger uit. Over zo’n 10 jaar tijd gemeten kan dit wel tot zo’n 20% besparen. Daarnaast zullen apparaten als je wasmachine langer meegaan omdat een hoop kalk bespaart blijft. Meer dan genoeg reden om een waterontharder aan te schaffen dus.

Je hebt vast al opgemerkt dat de prijzen van een waterontharder flink uiteen kunnen lopen. Het is zeker niet zo dat het duurste exemplaar de beste is. Om op een waterontharder te besparen kun je de volgende tips toepassen.

In plaats van een nieuwe waterontharder te kopen kun je natuurlijk ook een tweedehandse aanschaffen. Zeker als het om de duurdere modellen gaat dan loont deze optie zich. Let wel op dat de waterontharder naar behoren werkt voordat je hem koopt.

Er zijn grote, geavanceerde waterontharders maar je kunt ook een simpel en compact model aanschaffen. Deze werken vaak net zo goed als de grotere en duurdere apparaten. En het scheelt je een hoop geld! Bedenk je van te voren wat je maximaal uit wilt geven aan een waterontharder en ga niet over je budget heen. Je kunt natuurlijk ook gewoon nog even doorsparen.

Welke soorten waterontharders zijn er?

Een waterontharder is een apparaat of stof waarmee kalk en magnesium uit het water worden gehaald. Er wordt gebruik gemaakt van een zoutreservoir en harscylinder. De voordelen hiervan zijn dat er minder kalkaanslag plaatsvindt, het gezonder is voor je haar en huid en dat je water, warme dranken en limonade beter zullen smaken. Maar welke soorten waterontharders zijn er eigenlijk? En welke past het best bij jou? Je leest het hier.

De meest bekende waterontharders is de huishoudelijke. Zoals de naam al weggeeft is deze geschikt voor doorgaande huishoudens. Een inhoud van 10 liter voldoet doorgaans. Als je een groot huishouden hebt ga dan voor 15 liter.

Een professionele waterontharder is nodig als je bijvoorbeeld een kleine onderneming hebt zoals een slagerij, bakkerij, school of restaurant. Deze waterontharder heeft dezelfde werking als de huishoudelijke maar wel veel meer capaciteit.

Voor grootverbruikers zijn industriële waterontharders geschikt. Denk hierbij aan ziekenhuizen, grote hotels en landbouwbedrijven. Er wordt gebruik gemaakt van een harscylinder van 40 liter of meer.

De compacte waterontharder kan perfect worden gebruikt voor kleine tot middelgrote huishoudens. Het grote voordeel is dat je ze makkelijk plaatst en ze weinig ruimte in beslag nemen. Het zoutreservoir en de harscylinder zijn in de ontharder ingebouwd. Je hebt er zelf dus geen omkijken meer na. Daarnaast zijn deze ontharders vaak niet al te duur. Voor een leuke prijs kun je genieten van schoon en zacht water.

Dan komt de vraag of je voor een simplex of duplex waterontharder moet gaan. In de meeste gevallen voldoet een simplex systeem. Dit is echter afhankelijk van je watergebruik en de hardheid van het water. Het hangt dus van jouw persoonlijke situatie af welke geschikt is. Ga dit voor de aankoop na.

Welke waterontharder is de beste budget keuze?

Deze merkloze waterfilter is perfect voor het filteren van je kraanwater. Eerlijk is eerlijk, hij dekt niet compleet de lading. Je blijft douchen met ongefilterd water. Maar toch kun je voor een heel leuk en fijn bedrag genieten van zacht water uit de kraan. Een stuk gezonder dus. Je dranken en glas water krijgen een nieuwe dimensie. Je monteert hem zeer eenvoudig op je eigen kraan. Bovendien is hij in twee kleurtjes verkrijgbaar. Het staat ook nog eens heel hip in je keuken! Door het gebruik van diverse soorten filters maakt hij je water perfect schoon.

Wat zijn de populairste waterontharder merken?

Waterontharders zijn er in allerlei soorten en maten en van allerlei merken. Maar met welk merk zit je gebakken? Dat zochten wij voor je uit.

Als eerst is CalConditioner een uitstekend merk voor waterontharders. Zowel in Nederland en België heeft CalConditioner naam gemaakt. Ze hoeven zich niet meer te bewijzen op de waterzuiveringsmarkt. Je monteert hun producten eenvoudig zelf en je krijgt er garantie op. Met een CalConditioner zit je altijd goed. Zowel service als kwaliteit hebben ze hoog in het vaandel staan. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een miskoop.

Naast CalConditioner kun je prima terecht bij het Belgische bedrijf Aquariatics. Naast waterontharders hebben ze een breed assortiment voor je zwembad, aquarium, tuin en dieren. Voor ieder is er dus wel wat wils! Ze ontwikkelen hun producten constant zodat ze alleen de beste kwaliteit leveren. En dat zie je terug. Bij Aquariatics hebben ze als doel je leven een stukje makkelijker en leuker te maken. En dat is ze dubbel en dwars gelukt!

Ten slotte mag het Nederlandse bedrijf VTE niet in dit rijtje ontbreken. Dit jonge bedrijf van eigen bodem levert zowel aan de zakelijke als particuliere markt. Omdat ze hun producten voornamelijk online verkopen kunnen ze de beste prijs bieden. Ze hebben hun deur echter altijd open staan voor een kopje koffie. In hun showroom kun je alle producten bovendien op je gemak bekijken.

Waterontharder tips voor de beste koop

De voordelen van een waterontharder zijn wel duidelijk geworden. Maar waar moet je precies op letten als je er 1 aanschaft? Breng om te beginnen je persoonlijke situatie in kaart. Waar wil je de waterontharder plaatsen? Wat is je budget? Hoeveel personen telt je huishouden? Houd daarnaast onderstaande aandachtspunten in gedachten als je een waterontharder gaat kopen.

 1. Inhoud

  Als je een klein huishouden hebt kun je vanzelfspreken uit de voeten met een waterontharder met kleine inhoud. Als dit oploopt heeft de waterontharder meer capaciteit nodig om het gewenste resultaat te behalen. Het start bij een inhoud van zo’n 10 liter. Een gemiddeld huishouden heeft hier meer dan voldoende aan. Heb je een groot gezin, vanaf zo’n 5 personen dan heb je een grotere inhoud nodig, denk aan 14 tot 15 liter.

  Wil je een ontharder voor je onderneming aanschaffen? Voor middelgrote ondernemingen werkt een waterontharder hetzelfde maar heb je wel meer capaciteit nodig. Denk daarbij aan doktoren, scholen, kleine hotels, vakantiehuisjes en kapsalons.

 2. Met of zonder ombouw

  Waterontharders zijn zowel met als zonder ombouw verkrijgbaar. Vraag jezelf af waar je de waterontharder wilt plaatsen. Een type zonder ombouw heeft een harscilinder en apart zoutreservoir. Het verschil met een waterontharder met ombouw is dat deze over een ingebouwd zoutreservoir beschikt. Het ligt aan je persoonlijke situatie welk type voor jou geschikt is.

 3. Design en formaat

  Zoals je in onze top 5 al hebt kunnen zien lopen de formaten en designs van waterontharders erg uiteen. Vraag jezelf dus eerst af hoeveel ruimte je ervoor hebt. Je komt bedrogen uit als je er 1 aanschaft die niet past. Ga in dat geval voor een kleiner model. Als de waterverharder in het zicht komt te staan is het wel zo prettig dat je niet tegen een lelijk ding aan kijkt. Als je dit niet wilt zoek dan een plek waar je hem weg kunt werken.

 4. Gebruiksvriendelijkheid

  De meeste waterontharders moet je zelf aansluiten. Vaak wordt er een uitgebreide handleiding bij de waterontharder geleverd zodat dit prima lukt. Na de installatie is het wel zo prettig dat de ontharder makkelijk te bedienen is. Let dus voor aanschaf goed op het type bediening. Sommige waterontharders beschikken over een handig display waarop je alles af kunt lezen en instellen. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Laatste waterontharder trends van 2023

Het gebruik van een waterontharder neemt steeds meer in populariteit toe. Dit is dan ook al een trend op zich te noemen. We worden ons steeds meer bewust van onze gezondheid. Tegenwoordig omvat dit niet meer alleen ons voedingspatroon en sporten maar ook het water dat uit onze leidingen komt. Met een simpele oplossing kun je ervoor zorgen dat de kwaliteit hiervan flink wordt opgeschroefd.

Voor een klein bedrag heb je al een waterontharder in huis die je gewoon zelf kunt monteren. Je kunt dus gelijk profiteren van alle voordelen die het met zich meebrengt. Daarnaast zijn de waterontharders van tegenwoordig veel gebruiksvriendelijker dan vroeger. Denk aan een handig LCD kleurenscherm waarop je alles kunt bijhouden, aflezen en instellen. Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk en toegankelijk om gebruik te maken van een waterontharder.

Er is inmiddels zelfs een ‘smart’ waterontharder op de markt. Deze staat in verbinding met je internet en kan dingen als het zoutniveau aflezen. Super handig dus! Het gemak dient de mens en dat vinden wij helemaal niet erg. Je leven wordt namelijk een stukje makkelijker en leuker.

Ook dit jaar zien we weer nieuwe trends. Zo kiest iedereen weer voor een ander systeem dat werkt. Maar omdat er verschillende trends zijn op gebied van waterontharders benoemen wij ze allemaal hieronder. 

Zo heb je waterontharders die werken met zoutblokken. Deze werken vaak op een hele goede manier, maar zijn vaak ook een stuk duurder in vergelijking met andere modellen. Echter kiezen toch de meeste consumenten nog steeds voor een oude bekende waterontharder. 

Wat je ook steeds vaker ziet zijn de waterontharders die werken met een magnetisch veld. Echter zijn deze helaas zelden effectief en horen we hier geen uitgesproken goede verhalen over. Daarom staat deze bij ons niet boven aan. 

De laatste trend is een nieuwe technologie. Deze zorgt ervoor dat hard water door gebruik te maken van bepaalde moleculen wordt vastgehouden. Echter moet je deze patronen afhankelijk van de hardheid van je water regelmatig vervangen. 

Conclusie

Ook op gebied van waterontharders zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. De meest effectieve zijn natuurlijk een stuk duurder. Ook kan je dan bijvoorbeeld met een app alle gegevens bijhouden en weet je precies wat de staat van het apparaat is en hoe goed jouw water is op dat moment. 

Wanneer jij dit allemaal niet wil dan kan je ook heel goed gaan voor een wat goedkopere waterontharder met zoutblokken. Wij concludeerden wel dat op basis van wat veel consumenten zeggen dat niet alle waterontharders goed werken. Die met magneet technologieën werken worden door veel consumenten dan ook afgeraden. Dit heeft ook te maken met de hardheid van jouw water. Wanneer jij heel hard water in huis hebt dan kan het zijn dat jij een effectiever apparaat nodig hebt. Het is dus goed om dit vooraf te laten controleren of bij jouw gemeente na te gaan wat de hardheid van het water is. 

Vorige test

Beste Rijstkoker 2023 uit de Test

Volgende test

Dweil: Beste Dweil 2023 uit de Test