Beste Waterontharder 2024 uit de Test

Last update: mei 2024

In bepaalde delen van Nederland schijnt het water uit de kraan minder ‘hard’ te zijn dan in andere delen. Zacht water, oftewel water met minder kalk brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Om te beginnen smaakt je water, koffie en limonade veel beter. Daarnaast geven mensen met eczeem aan dat zacht water veel beter is voor hun huid en het helpt om klachten te verminderen. Als je niet 1 van de gelukkigen bent waar zacht water uit de kraan komt kun je hier zelf wat aan doen. Een waterontharder maakt je water namelijk zachter en gezonder. Waar moet je precies op letten bij de aankoop van een waterontharder? Je leest het hier.

Best Geteste waterontharder

Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

Voorkomt ergerlijke kalkaanslag. Bespaart op energie. Verlengt de levensduur van huishoudelijke apparatuur. Verlaagt reparatie en onderhoudskosten.  Ook is het gunstig voor de gezondheid van je huid en haar. 

Dit product is veel aangeschaft en wordt zeer goed beoordeeld. Op bol.com krijgt hij 4.4 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Safio MSF-5000 de beste waterontharder is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief is de Watts One flow. Kijk onderstaand voor de overige waterontharder testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

Voorkomt ergerlijke kalkaanslag. Bespaart op energie. Verlengt de levensduur van huishoudelijke apparatuur. Verlaagt reparatie en onderhoudskosten.

Watts Oneflow - One Flow - waterverzachter

OneFlow® gebruikt een innovatieve technologie (Template Assisted Crystallization, TAC) die de kwaliteit van het leidingwater verbetert door de kalk te neutraliseren.

Alpine® hét waterontharder alternatief 22 Twin

Als BESTE getest: Deze Alpine® Waterontharder alternatief geeft een forse energiebesparing. Uniek systeem en technologie: Elke waterontharder alternatief die wij produceren is voorzien van de laatste technieken.

Amfa4000® Waterontharder .com

Heb jij last van overmatige kalkaanslag? Of voelt jouw kleding na het wassen niet zo zacht aan als je gehoopt had? Dan kan het zijn dat het water te hard is. Deze waterontharder magneet is in dit geval het ideale hulpmiddel!

Waterontharder Magneet voor waterleiding

Kalk richt schade aan in je huishouden. Sanitair, wasmachines en vaatwassers krijgen kalkaanslag. Het klassieke gevolg van kalk: Schade aan jouw apparaten wat leidt tot defecten daarnaast wordt alles dof en wit door de kalk.

Beste waterontharder aanraders van 2024

AquaStar Pro B1400D

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Safio MSF-5000 Magnetische Waterontharder

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 198reviews

Als jij er echt hardnekkig voor wil zorgen dat al jouw kalk wordt verwijderd en dat er nooit meer kalk voor komt in jouw woning. Dan kan je het beste kiezen voor de SAFIO MSF-5000 magnetische waterontharder. Deze waterontharder biedt effectieve bescherming tegen kalkaanslag en verbetert de waterkwaliteit in je huis. Dit apparaat is eenvoudig te installeren en geschikt voor huishoudens tot 6 personen. Het voorkomt kalkaanslag op kranen en badkamertegels, verbetert de smaak van kraanwater en is gunstig voor de gezondheid van je huid en haar. Bovendien leidt het tot besparingen op schoonmaak- en wasmiddelen, verlengt het de levensduur van huishoudelijke apparaten en vermindert het energieverbruik, waardoor je jaarlijks tot wel 10% op energiekosten kunt besparen. De MSF-5000 is volledig onderhoudsvrij en vereist geen stroomvoorziening of batterijen. Ontdek de voordelen van zacht, kalkvrij water met deze magnetische waterontharder.

Pros
 • Hij zorgt effectief voor kalkaanslag
 • Makkelijk te installeren
 • Klein en compact
Cons
 • Sommige mensen geven aan geen verschil te merken

Watts One flow

Reviews

3.5 

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.5

Gemiddelde van 13 reviews

Je kan ook een compactere waterontharder aanschaffen om effectief kalk uit het water te halen. Veel waterontharders zijn vrij groot en robuust. Deze is klein en daardoor ook gemakkelijk te installeren in vergelijking met een aantal andere modellen. Er zijn een aantal voordelen aan de Watts One flow. Hij gebruikt namelijk geen chemicalieen om het water schoon te filteren. Hij gebruikt geen zout. Maar ook geen elekticiteit is nodig om het water te zuiveren. Hierdoor is het een zeer duurzaam apparaat in vergelijk met andere apparaten. De techniek die wordt gebruikt trekt calcium en magnesiummineralen aan. Deze worden omgezet in microscopische kristallen. Deze spoelen vervolgens met het water mee hierdoor is kalkaanslag onmogelijk. 

Wat ook heel fijn is aan deze waterontharder is dat hij zeker niet groot is en hierdoor gemakkelijk overal geplaatst kan worden. In tegenstelling tot veel andere waterontharders. Ook Helaas zie je dat de patronen afhankelijk van de waterhardheid na een bepaalde periode vervangen moeten worden. Zo kan het zijn dat je na 2/3 maanden al je patroon moet vervangen.

Pros
 • Makkelijk te monteren
 • Filtert goed
Cons
 • Helaas moet je de patronen soms vaak vervangen.

Waterontharder XL new generation

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 2 reviews

De Waterontharder XL new generation verbetert de kwaliteit van je leven. Dit klinkt wellicht te veelbelovend maar water is iets wat je iedere dag nuttigt. Het is dus erg belangrijk dat dit van goede kwaliteit is. En voor de rest van je gezin natuurlijk. Het is een klein apparaatje met een enorm effect. Behalve dat het goed is voor je eigen gezondheid worden ook je apparaten gespaard. Denk aan je waterkoker of koffiezetapparaat dat je om de haverklap moet ontkalken. Daar heb je met deze waterontharder geen last meer van. Eerlijk is eerlijk, hij is vrij prijzig. Maar dan heb je ook wat.

Het is een investering waar je zelf en je apparatuur beter van wordt. Je bespaart dus ook nog eens een hoop geld. De levensduur van je apparaten wordt namelijk verlengd. Kortom, als je hem eenmaal gewend bent dan wil je niet meer zonder!

Pros
 • Hij is ISO gecertificeerd wat aangeeft dat hij voldoet aan de kwaliteitsnormen.
 • Makkelijk te plaatsen.
Cons
 • Het is een flinke investering dus je moet het budget er voor hebben.

Amfa4000®

Reviews

4.3

Gemiddelde van 37 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 40 reviews

Dat water met veel kalk erin niet goed voor je is, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar wist. Je dat je water ook gemakkelijk kunt ontkalken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Amfa4000®. Dit is de oplossing tegen kalkaanslag. Hoe komt dat? Dit apparaat houdt de kalk tegen, waardoor je water straks vrij is van kalk. Hierdoor word je kleding zachter. Koffie en thee smaakt veel beter. En je kunt ook niet eens geld besparen op je energierekening. Maar je hoeft ook veel minder schoon te maken, denk bijvoorbeeld aan je badkamer of de binnenkant van je waterkoker. Maar minder klak is ook nog eens veel beter voor je huid en je haar. Dus eigenlijk wordt alles beter als je minder kalk in je leven hebt! Je kunt deze waterontkalker ook nog eens geheel vrijblijvend 100 dagen uitproberen. Zo kun je kijken of je kleding zachter wordt. En ook of het water fijner aan voelt! 

Wil je meer weten over deze waterontharder? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Mensen merken verbetering van huid, haar, maar ook producten zoals de koffie die lekkerder is
 • Kalk wordt echt verwijderd 
Cons
 • Het is een dure oplossing

Waterontharder Magneet voor waterleiding

Reviews

4.0

Gemiddelde van 36 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 36 reviews

Kalk is dus erg vervelend om in je water te hebben. En dat terwijl kalk wel in water voor komt. Nu is het gehalte kalk in het zuiden van Europa bijvoorbeeld veel meer dan in Nederland. Maar dat betekent niet dat het water in Nederland geheel vrij is van kalk. Een Waterontharder Magneet voor waterleiding kan daarom een goede oplossing zijn. Allereerst kun je heel gemakkelijk deze waterontharder installeren. De magneet doet vervolgens het werk. Hierdoor wordt het kalk uit het water verwijderd voordat het bij jou uit de kraan komt. Deze ontharder is ideaal voor elk huishouden. Hierdoor kun je langer met je apparatuur doen, denk bijvoorbeeld aan je vaatwasmachine maar ook je wasmachine en je waterkoker. Water wordt ook lekkerder en het bespaart je tijd én geld. Reden genoeg om er eentje aan te schaffen, toch? 

Wil je meer weten over deze waterontharder? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Teststrips laten zien dat de waterontharder werkt
 • De prijs
Cons
 • Sommige zeggen dat de magneet een jaar moet zitten voordat het werkt

neatPure® NPM-10800 Waterontharder Magneet

Reviews

5.0

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

neatPure® NPM-10800 Waterontharder Magneet

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 13 reviews

Door het gebruik van deze waterontharder voorkom je kalkaanslag in apparaten zoals wasmachines en koffiezetapparaten, verleng je hun levensduur en bespaar je op onderhoudskosten. Bovendien verbetert het de smaak van het water. Het duurt meestal 6 tot 9 weken om significante resultaten te zien, afhankelijk van de waterhardheid en de woning. Kies voor een gemakkelijke en kostenefficiënte oplossing voor hard water met de neatPure Magnetische Waterontharder.

Deze magnetische waterontharder is een populaire keuze vanwege zijn lage prijs, onderhoudsvrije werking en veelzijdigheid, geschikt voor waterleidingen van 1 cm tot 7 cm.

Wil je meer weten over deze waterontharder? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Resultaten laten echt minder kalk zien, water is zachter 
 • Douche blijft schoner
 • Makkelijke installatie
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Waterontharder CC750

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

De Waterontharder CC750 is het begin voor een nieuwe leefstijl. Als je een kindje hebt wil je er alleen het allerbeste voor. Zo ook de beste water kwaliteit. En dat is met deze waterontharder mogelijk. Hij is op je waterleiding te monteren en dus niet er tussen. Dit scheelt een hoop gedoe. Hij haalt het kalk uit je water waardoor het een veel zachtere smaak krijgt. Dit merk je niet alleen wanneer je water drinkt maar ook bij het drinken van koffie of thee. Maar ook voor de levensduur van apparaten als je vaatwasser en wasmachine is hij ideaal.

Ook voor je stroomrekening zal hij zijn positieve werking doen. Bovendien is de aanschafprijs ook heel redelijk. Zeker als je je bedenkt wat je wel niet bespaart aan de aanschaf van nieuwe apparaten door verkalking. Het is een duurzame aankoop waar je lang plezier van zult hebben!

Pros
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Hij is makkelijk te monteren.
 • Je merkt het verschil duidelijk.
Cons
 • Houd er rekening mee dat hij met name geschikt is voor kleine tot middelgrote huishoudens.

CalConditioner CC150

Reviews

4.0

Gemiddelde van 25 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 25 reviews

De CalConditioner CC150 wordt kalkaanslag voorkomen zonder dat hij belangrijke mineralen uit het water filtert. Calcium en magnesium krijg je namelijk voor een groot deel binnen via drinkwater. Je wilt deze belangrijke stoffen niet in je lichaam missen. Je bevestigt hem zeer eenvoudig zonder dat er gereedschap aan te pas komt. Daarnaast wordt de duur van je apparatuur verlengd omdat het kalkgehalte in het water lager is. Bovendien is het beter voor je gezondheid en voor het milieu. Deze CalConditioner is voor ieder huis geschikt, of het nu om een meerpersoonshuishouden gaat of een studentenhuis.

Pros
 • Heeft een hoge capaciteit dus ook geschikt als je met meerdere mensen woont.
 • Hij is makkelijk te monteren.
Cons
 • Hij heeft stroom nodig dus je moet er een stopcontact voor gebruiken.

ECH Single new generation

Reviews

4.2

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 5 reviews