Beste wimperkrullers van 2023 uit de Test

Mooie, volle, gekrulde wimpers: het is de droom van iedere vrouw. Helaas heeft niet iedere vrouw dit van zichzelf. Mascara zorgt ervoor dat de wimpers voller, donkerder en langer worden. Daardoor krijg je al een hele mooie oogopslag. Echter, mascara zorgt zelden voor een mooie krul in jouw wimpers die er gedurende de dag steeds in blijft zitten. Wat je daar het beste voor kan gebruiken, is een wimperkruller. Het is een soort knijper waar jij je wimpers kort mee indrukt. Daardoor krijgen ze een mooie krul, zonder het gebruik van chemicaliën. Er is een ruime keuze aan wimperkrullers en er zijn er ook al veel getest. Daarom legden wij verschillende testresultaten naast elkaar. In dit artikel lees je welke wimperkrullers de beste zijn van 2023.

Conclusie: Leg je verschillende tests naast elkaar en kijk je naar de verhouding van de prijs en de kwaliteit, dan kan er maar één wimperkruller de beste zijn: de Tweezerman Classic Lash Curler. Deze siliconen kruller is erg populair en maakt de mooiste krul in jouw wimpers, zonder deze te beschadigen. En dat voor een klein prijsje. Wat wil je nog meer? 

Beste wimperkrullers in 2023

Tweezerman Classic Lash Curler 

In meerdere testresultaten werd de Tweezerman Classic Lash Curler als (één van) de beste beoordeeld. Deze wimperkruller wordt niet alleen als beste beoordeeld, maar wordt ook als één van de beste verkocht. Het is een traditionele siliconen kruller die jouw wimpers krullen zonder ze te beschadigen. Het maakt prachtige en intens gekrulde wimpers die ook lang gekruld blijven. Bij de wimperkruller zitten drie vervangende pads. Uit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om de pads regelmatig te verwisselen, maar dit zorgt er ook voor dat hij een mooie krul kan blijven maken in de wimpers. Nadat je de wimpers tussen de siliconenkussentjes hebt geplaatst, hoef je de hendel maar kort dicht te drukken voor een intense krul. 

Pros
 • Goedkoop in aanschaf
 • Siliconen pad zorgt voor intense krul
 • Met vervangbare pads
Cons
 • De krultang kan voor sommigen spannend zijn in gebruik

Dior Backstage Eyelash Curler

De nummer twee beste wimperkruller van 2023 is overduidelijk de Dior Backstage Eyelash Curler. Deze wimperkruller maakt het krullen van je wimpers erg gemakkelijk, doordat het ervoor zorgt dat je eenvoudig al jouw wimpers mee krult. Het past zich aan de vorm van jouw oogleden aan, waardoor zelfs de kleinste en meest moeilijk bereikbare haartjes worden meegenomen. De wimperkruller heeft een zacht bewerkte rubberen pad met een ronde vorm en een fijn squeeze systeem met ergonomische hendels, waardoor hij erg comfortabel en moeiteloos in gebruik is. Hierdoor ervaar je volledige controle en creëer je een krul die de hele dag blijft zitten.

Pros
 • Past zich aan de vorm van jouw ogen aan, waardoor het iedere wimper meepakt
 • Ergonomische hendels en comfortabel in gebruik
Cons
 • Zwarte wimpers zijn tijdens het krullen minder zichtbaar door het zwarte uiterlijk

Diego Dalla Palma Wimperkruller 

De Diego Dalla Palma wimperkruller is met recht de nummer drie van de beste wimperkruller van 2023 te noemen. Deze is een professionele wimperkruller die is ontworpen om zeer gemakkelijk natuurlijk gekrulde wimpers te maken. Je plaatst de wimperkruller bij de wimperaanzet en hoeft vervolgens maar zeer licht druk uit te oefenen op de kruller. Vervolgens heb jij de hele dag een prachtige oogopslag. Ook bij deze wimperkruller zitten vervangende pads, zodat je altijd op een hygiënisch manier de mooiste krullen kan blijven maken in jouw wimpers.

Pros
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Met extra pads
Cons
 • De wimperkruller heeft een relatief hoge prijs

Shiseido Eyelash Curler 

De nummer vier beste wimperkruller van 2023 is de Shiseido Eyelash Curler. Deze wimperkruller is een traditionele siliconen kruller en is erg zacht en fijn in gebruik. Hij is ideaal wanneer je van jezelf al lange wimpers hebt en je deze graag wilt voorzien van een mooie krul. Uit recensies blijkt dat de krul de hele dag in de wimpers blijft zitten en hij naast de gemakkelijk bereikbare haartjes, ook de meest kleine haartjes meepakt. Dat maakt hem echt eenvoudig in gebruik. 

Pros
 • De krul blijft de hele dag zitten
 • Pakt zelfs de kleinste haartjes mee
Cons
 • Er zitten geen extra pads bij de wimperkruller

NARS wimperkruller

Last but not least is de NARS wimperkruller. Deze wimperkruller is onderdeel van The Bronzing Collection van het waanzinnige make-up merk NARS. Deze kruller is geschikt voor gebruik bij iedere oogvorm. Hoe recht de haartjes ook staan, hij maakt in alle wimpers een perfecte krul. De wimperkruller is voorzien van een ergonomisch design en heeft zachte, afgeronde kussentjes. Dat zorgt voor een verbeterde grip, waardoor je ieder haartje van een gelijkmatige en perfecte krul voorziet. Het zwart matte uiterlijk van de wimperkruller maakt de stijlvolle wimperkruller helemaal af.

Pros
 • Geschikt voor iedere oogvorm
 • Ergonomisch design
Cons
 • Er zitten geen extra pads bij de wimperkruller

Allsa – Wimperkruller Mat Zwart 

Wil jij intense wimpers creeren? Dan kan de Allsa – Wimperkruller Mat Zwart jou hiermee helpen. Het gebruik is niet ingewikkeld, iedereen kan het! Maar je wil wel de juiste producten gebruiken. En dat geldt zeker voor deze wimperkruller. Je kan namelijk rekenen op hoogwaardig roestvrij staal. Waardoor je straks een stevig en duurzaam apparaat in je handen hebt. Het apparaat werkt zonder stroom en is heel simpel te gebruiken. Ook is er gedacht aan een ergonomische body waardoor je goed grip hebt en je veilig je wimpers kan krullen. Er zit ook standaard 4 navulbare siliconen pads bij je wimperkruller. Zodat je regelmatig de pads kan vervangen. Dit is hygiënisch en beter voor je ogen! Gebruik de wimperkruller altijd voordat je mascara op doet. Anders kunnen je wimpers afbreken. 

Wil je meer weten over de Allsa – Wimperkruller Mat Zwart? Bekijk dit item hier

Professionele Wimperkruller

Wil jij enkel en alleen professionele spullen gebruiken voor jouw make-up? Gebruik dan ook deze Professionele Wimperkruller. Deze wimperkruller is namelijk gemaakt van goede kwaliteit waardoor je kunt rekenen op een professioneel resultaat. Hoe gebruik je nou zo’n wimperkruller op een professionele manier? Ga eerst rustig met je vingers langs je wimpers. Om zo alle haartjes uit elkaar te halen. Vervolgens plaats je de wimperkrullen voorzichtig op je bovenste wimpers en zet je de kruller voorzichtig op je ogen neer. Laat ‘m dan rustig dichtvallen en geef wat extra druk op het apparaatje. Zo zorg je ervoor dat je wimpers mooi omhoog gekruld worden. Als je lange onderwimpers hebt, kan je het hiermee nog een keer proberen. Maar enkel de bovenkant is ook meer dan voldoende! Houd er ook rekening mee dat het goed is om je wimpers goed schoon te maken voordat je deze wimperkruller gaat gebruiken. Als er mascara op je wimpers zit, kunnen je wimpers afbreken. 

Wil je meer weten over de Professionele Wimperkruller? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Gemakkelijke en goede wimperkruller
Cons
 • Niet iedereen krijgt de extra pads erbij

MOENS® Wimper Pads

Dit is de MOENS® Wimper Pads. Dit is een wimperkruller om je wimpers – je raadt het al – te krullen. Door de druk op je wimpers zorg je ervoor dat je wimpers mooi naar boven krullen. Ook zorg je ervoor dat je ogen daardoor groter eruit komen te zien. Er zitten siliconen rubberen randen op de wimperkruller. Waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je wimpers aan de kruller blijven plakken. Zorg er daarom ook altijd voor dat je je wimpers eerst krult voordat je je mascara op doet. En trek nooit aan de wimperkruller maar houdt ‘m stil. Zo ben je er zeker van dat je geen wimpers eruit trekt. Dat zou zonde zijn tenslotte! Ook krijg je bij dit product 10 handige siliconen wimper pads. Zo kun je al deze rubbers 5 keer vervangen boven en beneden. Wat we ook lezen, is dat veel gebruikers het design van deze wimperkrullen zo mooi vinden.

Wil je meer weten over de MOENS® Wimper Pads? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Voldoet aan verwachting 
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste wimperkruller

Hoe kun je op een wimperkruller besparen?

Vrijwel ieder groot make-up merk en iedere drogisterij in Nederland heeft wel een wimperkruller. Dat zorgt voor een ruime keuze aan wimperkrullers, maar ook voor een uiteenlopende prijs waarvoor je ze kan kopen. Heb je een klein budget of wil je om een andere reden besparen op een wimperkruller? Dan is er één ding waar je vooral op moet letten. De wimperkrullers van grote en populaire make-up merken zijn meestal duurder dan andere wimperkrullers. Mogelijk zijn de merken exclusief, gebruiken ze dure materialen of zorgt de grote vraag ervoor dat ze gemakkelijk de prijs hoog kunnen houden. Door een wimperkruller te kopen van een kleiner, relatief onbekend merk of van het eigen merk van een drogist, kan je meestal wel op de aankoop besparen. Dat zijn meestal traditionele siliconen krullers die ook een mooie krul in jouw wimpers maken.

Welke soorten wimperkrullers zijn er?

De meeste wimperkrullers lijken erg op elkaar, waardoor je zal verwachten dat er weinig verschil in zit. Echter, er zijn maar liefst vier verschillende soorten wimperkrullers: de traditionele metalen kruller, traditionele siliconen kruller, traditionele thermische kruller en thermische kruller in de vorm van een borstel.

Traditionele metalen kruller
De traditionele metalen wimperkruller is zeer effectief voor het creëren van volume in de wimpers. Ook zorgt het ervoor dat de krul lang blijft zitten. Het nadeel van deze wimperkruller is dat sommigen het vanwege de vorm en het materiaal op het eerste gezicht spannend vinden om deze kruller te gebruiken.

Traditionele siliconen kruller
De traditionele siliconen wimperkruller zorgt ervoor dat het contact tussen jouw vingers en de wimperkruller wordt gedempt. Daardoor druk je minder hard op de wimpers, wat je als prettiger kan ervaren. Uit tests komt als nadeel naar voren dat gebruikers het idee hebben dat deze soort wimperkruller niet genoeg stevigheid biedt voor het krullen van de wimpers.

Traditionele thermische kruller
Als derde genereert de traditionele thermische kruller warmte. Daarmee geeft het jouw wimpers volume zonder dat het ze beschadigt. Het nadeel van deze wimperkruller is dat het even duurt voordat hij warm is en dus voordat je hem kunt gebruiken.

Thermische kruller in de vorm van een borstel
De laatste soort wimperkruller is de thermische kruller in de vorm van een borstel. Deze wimperkruller heeft een eenvoudiger mechanisme dan die van een traditionele wimperkruller. Daardoor is gemakkelijker in gebruik. Ook bij deze wimperkruller duurt het even voordat hij warm is en je hem kunt gebruiken. Daarnaast geven sommige gebruikers aan dat hij minder volume creëert.

Welke wimperkruller is de beste budget koop?

Zoals gezegd zijn de prijzen van wimperkrullers uiteenlopend. Wil je niet al te veel aan een wimperkruller uitgeven, maar wil je wel dat hij van goede kwaliteit is en jouw wimpers bijvoorbeeld de hele dag gekruld blijven? Dan is de Tweezerman Classic Lash Curler een goede keuze. Wij beoordelen hem als de beste wimperkruller van 2023 en hij heeft ook nog eens de laagste prijs, namelijk €16,87. Hij geeft je wimpers een intense krul die lang blijft zitten. Bovendien zitten er ook vervangende pads bij de wimperkruller, waardoor je die er niet nog apart bij hoeft te kopen. Kortom, je krijgt een hele hoop kwaliteit en krul voor zo’n kleine prijs.

Wat zijn de populairste wimperkruller merken?

Er zijn veel merken die wimperkrullers verkopen. Het is dan ook niet gek dat onze vijf beste wimperkrullers van 2023 elk van een ander merk zijn. Echter, leg je verschillende verkoopcijfers naast elkaar, dan is er wel duidelijk te zien welk merk het populairste is onder de wimperkrullers. Dat is Tweezerman. Het is het merk van onze nummer 1 wimperkruller van 2023 en bovendien de beste budget koop. Zoals we al noemden, wordt deze wimperkruller enorm goed verkocht, wat meehelpt aan de populariteit van dit merk. Het is hét merk van de beauty liefhebbers. Het heeft een groot assortiment van beautyproducten: van wenkbrauwverzorging tot hand-, voet en nagelverzorging. Deze producten zijn te koop zijn bij parfumerieën, luxe warenhuizen en de betere drogisterijen en schoonheidsspecialisten.

Naast Tweezerman zijn er nog twee merken die erg populair zijn onder de wimperkrullers: Shiseido en Dior. Shiseido is een Japans merk dat al sinds 1872 bestaat. De merknaam betekent ‘het huis dat toegevoegde waarde geeft aan de kwaliteit van leven’. Het merk is ontstaan door een samensmelting van oosterse tradities en filosofie en westerse technologie en wetenschap. Het is innovatief en is van mening dat de schoonheid in harmonie moet zijn met lichaam en geest. Elk van hun concepten begint bij innovatie.

Dior is één van de meest grote en bekende merken op het gebied van beauty. Denk je aan make-up en parfums, dan denk je aan Dior. Het is dan ook niet gek dat ze ook op het gebied van wimperkrullers erg populair zijn.

Wimperkruller tips voor de beste koop

Wil je een wimperkruller kopen die perfect past bij jouw wimpers, oogvorm en wensen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

 1. Grootte van de krulboog

  Als eerste is het belangrijk om te letten op de grootte van de krulboog. Dat klinkt erg logisch, maar je zal er al snel vanuit gaan dat een wimperkruller wel alle wimpers mee zal nemen. Dat is nota bene waar het voor gemaakt is. Niets is minder waar. Het ene oog is het andere niet, waardoor het belangrijk is om erop te letten dat de wimperboog lang genoeg is. Er is namelijk niets zo irritant als wimperhaartjes aan de zijkant die niet mooi zijn meegekruld. Het is dan heel moeilijk om een gelijkmatige krul in jouw wimpers te maken.

  Is jouw oog amandelvormig en klein, koop dan een wimperkruller met een minder geprononceerde boog. Een te grote wimperkruller zal wimpers van een klein oog minder volume geven. Met grote en ronde ogen kan je het beste juist wel voor een ronde kruller gaan.

 2. Het rubber

  Ook is het belangrijk dat het rubber van de wimperkruller van goede kwaliteit is. Het moet niet te zacht zijn, maar ook niet te hard. Harde rubbers beschadigen de wimpers, maar zachte zorgen voor een slechte werking. Je moet dan harder of vaker drukken, wat ook niet goed is voor je wimpers. Fabrikanten besteden gelukkig wel steeds meer aandacht aan de rubbers, waardoor het makkelijker is om de juiste keuze te maken.

 3. De handgreep

  Om op een goede en veilige manier een mooie krul in jouw wimpers te kunnen maken, is het belangrijk dat je de handgreep goed kan beheersen. Hij moet comfortabel zijn en goed in je hand passen. Bij sommige krullers moet je je vingers door de handgreep steken. Andere wimperkrullers hebben handgrepen die je gewoon moet in drukken. Wil je graag meer stevigheid? Dan is de eerste optie het beste. Heb je wat dikkere vingers? Dan is die laatste een betere optie.

 4. Materiaal

  Als laatste is het belangrijk om bij de aanschaf van een wimperkruller te letten op het materiaal. Oorspronkelijk zijn wimperkrullers gemaakt van metaal, maar tegenwoordig zijn ze er ook van andere materialen. Welke het beste bij jou past, hangt af van jouw wensen. Roestvrijstalen wimperkrullers zijn duurzaam en gaan lang mee. Wil je liever een wimperkruller met een mooi design of een innovatieve wimperkruller? Dan is een kunststof of siliconen kruller een goede keuze.

Laatste wimperkruller trends van 2023

Wilde je eerder je wimpers krullen, dan was het enige waar je aan dacht een wimperkruller. Tegenwoordig wordt er enorm veel gedaan en gemaakt om wimpers gekruld te houden. De afgelopen tijd zijn daar een aantal trends in te zien.

Zo laten veel meiden een lash lift doen. Hierbij zorgt een professional ervoor dat jouw wimpers omhoog blijven staan. Je hoeft voor een lange tijd jouw wimpers niet meer te krullen en wordt gewoon wakker met gekrulde wimpers. Wie wil dat nou niet? 

Ook maken veel mensen gebruik van wimperserums om hun wimpers te verlengen en te krullen. Niet alle varianten werken even goed en zijn even veilig. Bovendien verandert het aanbod van wimperserums heel erg. Het is daarom belangrijk om eerst te onderzoeken welke serums goed zijn en welke goede recensies krijgt. 

Vorige test

Beste tekentablet van 2023 uit de test

Volgende test

Waarom zijn acrylnagels zo populair?