De beste raambekleding van dit moment: onze top drie!

Last update: juni 2024

De beste raambekleding van dit moment: onze top drie!

Het belang van goede raamdecoratie wordt nog dikwijls onderschat. Bedenk echter eens goed hoeveel goede raambekleding kan betekenen. Het levert op de eerste plaats heel veel sfeer in een ruimte. Daarnaast is het ook nog eens heel praktisch. Je creëert met de juiste raambekleding binnen één klap voldoende privacy, bescherming tegen de zon of voldoende verduistering om in te slapen. Kortom: raambekleding is onmisbaar in iedere ruimte. Hoog tijd om deze dan ook de aandacht te geven die het verdiend.

Tegenwoordig is het vinden van goede raambekleding echter wel een stuk lastiger geworden. Niet door het gebrek aan kwaliteit. In tegenstelling zelfs. Het aanbod is vandaag de dag namelijk zó groot, dat dit misschien zelfs een beetje overweldigend voelt. Heb je geen idee waar je moet beginnen bij deze zoektocht? Dan helpt het misschien om te weten welke raambekleding op dit moment het populairst is. Wij zetten onze top drie voor je op een rijtje.

1.      Jaloezieën

Jaloezieën behoren anno 2024 met stipt op nummer één. Met name omdat deze zo ongelooflijk veelzijdig is. Jaloezieën zijn namelijk in tal van verschillende materialen verkrijgbaar. Denk aan hout en aluminium. Hierdoor kunnen ze geheel naar eigen wens en de interieurstijl worden samengesteld. Daardoor zijn ze geschikt voor vrijwel elk interieur. Van een modern interieur tot een industrieel of zelfs klassiek interieur. Er is voor ieder wel wat wils te vinden.

Bovendien beschikken jaloezieën ook nog eens over tal van andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het gemak waarop de lamellen kunnen worden schoongemaakt. Ook heb je de hoeveelheid lichtinval en privacy geheel in eigen hand doordat je ze in verschillende standen kunt zetten. Op die manier is het makkelijker dan ooit om de juiste sfeer in een ruimte te creëren. Kortom: een terechte winnaar.

2.    Rolgordijnen

Rolgordijnen behoren al heel wat jaren tot de populairste soorten raambekleding in ons land. Dat komt met name doordat ze in enorm veel verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen ze geheel naar eigen wens worden samengesteld. Bovendien zijn ze ook nog eens voor elke ruimte geschikt. In de slaapkamer kies je voor verduisterende gordijnen en in de woonkamer combineer je ze met vitrage om overdag meer natuurlijk daglicht naar binnen te halen.

Nog een groot voordeel van rolgordijnen is dat ze budgetvriendelijk zijn. Ook met een beperkt budget kan je op die manier over kwalitatieve gordijnen beschikken.

3.    Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ook heel veelzijdig en hebben in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Het ziet er ook niet naar uit dat die populariteit de komende tijd nog zal afnemen. Met plisségordijnen heb je de hoeveelheid privacy en lichtinval geheel in eigen hand. Je bepaalt zelf hoeveel licht en/of privacy je dagelijks in huis haalt. Daardoor zijn ze met name uitstekend geschikt voor de woonkamer.

Een ander groot voordeel van plisségordijnen is dat ze over een dubbele structuur beschikken. Hierdoor hebben ze een uiterst aangename isolerende werking. Dit zorgt er voor dat het in de zomers heerlijk koel blijft en in de winters de warmte in huis behouden wordt. Dat alles resulteert weer in een fikse besparing op de energierekening. Iets wat anno 2024 natuurlijk enorm goed van pas komt. 

Auteur

  • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/rik-kamerik-b725a81ba/
Vorige test

Gaming PC: Het hangt er allemaal vanaf!

Volgende test

Tips bij het uitkiezen van babykleren