De beste smartphone-deal van 2024

De beste koop, dit predicaat kreeg de Samsung Galaxy S23 Ultra (256 + 8 GB) – Phantom Black dit jaar van de Consumentenbond. En dat krijg je niet zomaar, hier wordt eerst uitvoerig onderzoek naar verricht. We lichten de werkwijze wat nader voor je toe.

Met je smartphone wil je natuurlijk alles kunnen doen. Van telefoneren, of liever appen, tot door je tijdlijn van je socials scrollen, het nieuws volgen, gamen, even bij Kansino een kansje wagen, tot je mails checken. En oh ja: Netflix kijken, de kookwekker zetten, een foto of filmpje maken van die schattige move van je kleine. En ga zo maar door. Wat kan er tegenwoordig eigenlijk níét met je smartphone? Het apparaatje moet dus behoorlijk veel in zijn mars hebben.

Beste koop: eisen

Alle smartphones die van de Consumentenbond het predicaat ‘beste koop’ krijgen, hebben een prijs-kwaliteitsverhoudingscijfer van een cijfer 6 of hoger. Daarbij worden van alle geteste smartphones grondig de batterij, het scherm, de camera’s en het geluid getest. De prijzen van de telefoons variëren van 100 euro tot wel bijna 2.700 euro. In totaal zijn er 283 smartphones getest die ook daadwerkelijk verkrijgbaar zijn in Nederland. 

Bevindingen

Tijdens het testen, bleek maar weer eens dat de duurste telefoon helemaal niet de allerbeste hoeft te zijn. En dat goedkoop dus zeker geen duurkoop hoeft te zijn. Sterker nog: goedkoop bleek juist regelmatig een heel goede koop. Want wat bleek tijdens de testen: sommige telefoons presteren helemaal niet zo goed als ze beloven. En heel veel relatief goedkope exemplaren doen het heel aardig of gewoon heel goed. Natuurlijk is dit alles heel subjectief. Wat jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld een grote geheugencapaciteit omdat je veel gaat filmen met je smartphone. Of dat je gewoon een mobieltje wilt om mee te bellen, appen en wordfeuden? Dat maakt een behoorlijk verschil uit. Dan ben jij al tevreden met een ‘minder goed’ apparaat, terwijl voor de veeleisende gebruiker dat juist geen goede is.

Beste koop: Samsung Galaxy S23 Ultra (256 + 8 GB) – Phantom Black

Zoals gezegd kwam de Samsung Galaxy S23 Ultra (256 + 8 GB) – Phantom Black als beste uit de test van de Consumentenbond. Wat nadere info: de prijs van het toestel is om en nabij de 1.056 euro, het testoordeel was een 8,3, het schermdiagonaal is 6,8 inch, het gewicht 238 gram en het toestel draait op de systeemversie Android 13. 

Het jury-oordeel over deze telefoon luidde: scoort op bijna alle fronten goed, heeft een heel goed scherm, zeer goede fotocamera, goede kwaliteit van video-opnamen en is heel gemakkelijk in gebruik. Ook viel de batterijduur positief op: maar liefst 1,5 tot 2 dagen. Uiteraard is afhankelijk van hoe (intensief) je je telefoon gebruikt en hoe je bepaalde instellingen (bijvoorbeeld de helderheid van je scherm) hebt staan. 

Wat mindere punten waren dat het toestel misschien wat onhandig aanvoelt om vast te houden of te bedienen, of wat lomp. En een aantal functies ontbraken, zoals een 3,5 mm-ingang voor oordopjes, een microSD-kaartsleuf en afspeelondersteuning voor video’s in Dolby Surround. Maar zoals we eerder zeiden: het is heel persoonlijk of jij als gebruiker deze functies ook zal missen op de telefoon.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2024-2024

Volgende test

De beste tips om een traplift te integreren in uw interieur