Dit is de Toyota Yaris: klein, kwalitatief en sterk

Last update: juni 2024

Dit is de Toyota Yaris: klein, kwalitatief en sterk

Ben je op zoek naar een auto die niet te groot is maar wat wel valt onder de zogenoemde hatchback auto’s? Dan is de Toyota Yaris wellicht een mooie auto voor jou! Deze auto is namelijk handig, prettig in gebruik en erg populair! Niet alleen als je ‘m spiksplinternieuw koopt, maar ook als je kiest voor een tweedehands exemplaar. Daarover vertellen we jou in deze blog meer! 

De naam Yaris is wel een mooi verhaal. Want deze naam is namelijk afgeleid van het Charis. Wat een godin uit de Griekse mythologie is. Ze wordt vaak gezien als de godin van de charme. Maar ook de schoonheid en vreugde. Allemaal punten die jij toch maar al te graag in jouw nieuwe auto wilt hebben. En dat kan gelukkig! Want tegenwoordig is de toyota yaris op Gaspedaal.nl te kopen.

Deze Japanse auto gaat al een tijdje mee, de eerste variant kwam namelijk in 1999 op de markt en heeft veel internationale prijzen gewonnen. Zo kreeg het bijvoorbeeld in 2000 de titel: Auto van het Jaar. En dat is een prijs die je nog steeds terugziet. Want het is simpelweg een hele prettige auto om in te rijden! 

Waar komt de Toyota Yaris vandaan?

Hoewel deze auto dus in Japan is ontworpen, worden deze auto al een langere tijd in Tsjechië gemaakt. Eerst rolden de auto’s in Frankrijk van de band en daarna in Japan. Maar al langere tijd rollen ze in Tsjechië van de band. Hier worden ook andere auto’s gemaakt die veel lijken op deze denk aan de Peugeot C1 en de Citroen. Deze worden gemaakt in de Toyota Motor Manufacturing Czech Republic. 

Dit wil je weten over de Toyota Yaris

Het is een auto die in heel veel verschillende vormen en maten is gemaakt. Maar er is altijd rekening gehouden met de mate waarin de auto zuinig is. De auto is niet al te groot, maar kan prima gebruikt worden in de stad met een klein gezin. Daarnaast zijn het betrouwbare auto’s. 

Wat je veel hoort van mensen die deze auto gebruiken is dat het een zeer goede auto is. Een auto waar je waar krijgt voor je geld, omdat ‘ie economisch zo verantwoord is. Met andere woorden: een duurzame en stabiele auto die niet snel kapotgaat. Het is een kwalitatief goed gebouwde auto. Ook kun je deze auto nog voor een leuk bedrag tweedehands kopen zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. De nieuwste Toyota Yaris is daarnaast erg zuinig want rijdt 1 op 26.32 kilometer.

De juiste Toyota Yaris vinden was nog nooit zo makkelijk

Dat de auto zo geliefd is, blijkt ook wel uit de hoeveelheid exemplaren erop de weg zijn te vinden. Ook jij kan kiezen om deze auto te rijden. Door te gaan voor een tweedehands exemplaar. Je kan al voor 500 euro een leuk exemplaar kopen. Al zul je natuurlijk wel begrijpen dat ‘ie aardig wat kilometers heeft gereden. Je kan ook kiezen voor een exemplaar rond de 5.000 euro. Dan heb je een stabiele auto. 

Auteur

  • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/rik-kamerik-b725a81ba/
Vorige test

Deelauto’s: het vervoer van de toekomst

Volgende test

Dit is de populaire Kia Picanto als tweedehandsauto