Dit is de populaire Kia Picanto als tweedehandsauto

Last update: juli 2024

Dit is de populaire Kia Picanto als tweedehandsauto

Al sinds 2004 kun je deze auto op de weg vinden. De auto is geproduceerd in Zuid-Korea en is sinds begin 2000 niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hoewel wij de Kia Picanto kennen als een auto uit de miniklasse. Kan het ook zijn dat je de Kia Picanto ziet rijden onder de naam: Kia Morning. Afijn! De auto is een fijne auto die je tegenwoordig ook goed tweedehands kunt kopen. In deze blog vertellen we jou daar graag alles over! 

De allereerst keer dat we kennis konden maken met deze auto was in 2003. Daar werd deze auto namelijk voor het eerst getoond tijdens een Motor Show in Frankfurt. Hoewel de auto was gebasseerd op een andere Koreaans model, namelijk de Hyundai Getz werd de auto direct goed ontvangen. Want van stabiele en stevige auto’s uit de miniklasse. Daar werden mensen wel blij van! En jij waarschijnlijk ook. Daarom kun je nog steeds heel veel Kia Picanto occasions op Autotrack.nl vinden.

Dit is de Kia Picanto

Deze auto is zo onwijs populair omdat het een compacte auto is. Overal waar je kijkt en leest zie je hetzelfde: compact, compact, compact. En dat terwijl je op comfort niet hoeft in te leveren. Daar worden we natuurlijk allemaal blij van. Het is een auto waarbij je kunt rekenen op stabiele bouwkwaliteit, perfecte rijeigenschappen en meer dan genoeg binnenruimte. Zeker wanneer jij dagelijks een auto nodig hebt om vanuit de stad naar je weg te gaan. En dus niet elk weekend met 4 man en spullen op vakantie wilt gaan. De Kia Picanto is een absolute stadsauto die dus vandaag de dag nog steeds erg geliefd is. 

Wat weten we over de Kia Picanto?

Ondertussen zijn er meerdere generatie Kia Picanto’s te vinden. En hoewel ‘ie vanaf het begin natuurlijk al populair is, lijkt het alsof Kia steeds luistert naar de gebruikers en de auto nog meer gaan finetunen. Dat kun je bijvoorbeeld goed zien bij de generatie uit 2011. Deze kreeg een nog meer eigentijdser voorkomen. En vanaf 2017 is altijd dezelfde lengte aangehouden. Er zijn dus veel verschillende soorten en variaties. Want ook aan de binnenkant kunt je natuurlijk veel keuzes maken. Ook kun je kijken naar welke soort motor jij graag wilt. De meeste zijn handgeschakeld en hebben een benzinemotor. Maar er zijn ook zeker andere exemplaren te vinden met een motor met meer pit bijvoorbeeld.

De beste Kia Picanto vind je online

Als je op zoek bent naar een tweedehands Kia Picanto dan zal je zien dat de meeste exemplaren in de kleur zwart en wit zijn geproduceerd. Uiteraard kun je ook letten op alle occasion. Een bijna nieuw exemplaar, of één van de eerst geproduceerde? Grote kans dat je beide goed online kunt vinden. Bij veel nieuwere Kia Picanto’s kun je daarnaast ook nog rekenen op fabrieksgarantie. Want die krijg je standaard erbij geleverd voor een duur van 7 jaar. Dat maakt een tweedehandse auto kopen toch ook net even een stukje prettiger. 

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

    Bekijk Berichten
Vorige test

Dit is de Toyota Yaris: klein, kwalitatief en sterk

Volgende test

Dalende geboortecijfers in Nederland, waar ligt dat aan?