Supersnel en betaalbaar: vergelijk en vind het beste internetabonnement voor thuis

Last update: juni 2024

Supersnel en betaalbaar: vergelijk en vind het beste internetabonnement voor thuis

Ben je op zoek naar een internetabonnement en weet je niet welke keuze je moet maken? Voordat je een beslissing neemt, is het goed om na te denken over de opties die je hebt en of deze aansluiten bij jouw verwachtingen. Dat maakt het kiezen wat eenvoudiger.

Welke snelheden zijn beschikbaar bij een internetabonnement?

De aanbieders van internetabonnementen geven je vaak een keuze uit verschillende internetsnelheden. Welke snelheid bij je past, is afhankelijk van je gebruik. Hierbij kun je ruwweg van het volgende uitgaan:

– 20 Mbit/s. Dit is een standaard snelheid die voldoende is voor een tweepersoons huishouden. Je kunt dan op het internet browsen, je e-mail ophalen en ook nog wat korte filmpjes streamen.

– 40 Mbit/s. Als je huishouden uit meerdere personen bestaat, is deze snelheid voldoende om je e-mail te lezen en op internet rond te kijken. De filmpjes die je bijvoorbeeld op YouTube kijkt, zijn van hoge kwaliteit.

– 100 Mbit/s. Deze snelheid is voor huishoudens die uit vier personen bestaan. Je hebt een snelle internetverbinding, waardoor het mogelijk is om online te spelen en korte films te kijken. Ook als je met meerdere personen tegelijk vanaf meerdere apparaten van het internet gebruik maakt, houd je de hoge snelheid.

-400 Mbit/s. Wil je een snelle internetverbinding waar je zeker met vijf personen tegelijk online kunt gamen, internetten en naar YouTube kunt kijken, dan kies je voor deze hele snelle verbinding.

– 1 Gbit/s. Deze verbinding is heel snel bij het uploaden en downloaden en geeft je de mogelijkheid om met meerdere gebruikers tegelijk online te gamen, films te streamen en op internet te browsen.

Voor een internetabonnement betaal je maandelijks een vast bedrag. De hoogte van het bedrag dat je betaalt voor het internet abonnement thuis is afhankelijk van de provider die je kiest. De bedragen variëren van ongeveer € 30,- tot ongeveer € 50,- per maand. Hierbij speelt niet alleen de snelheid een rol, maar tevens wat voor soort internetverbinding je hebt.

Kies een passende internetverbinding

Een internetverbinding kan tot stand komen via een DSL-verbinding of je maakt gebruik van glasvezelinternet. Een DSL-verbinding loopt over het telefoonnetwerk. Hierdoor is dit type verbinding voor iedereen verkrijgbaar. De maximaal haalbare snelheid van de DSL-verbinding is 100 Mbit/s. Is er glasvezel op jouw woonadres beschikbaar, dan heb je verschillende keuzes. Denk aan een snelheid van 400 Mbit/s of 1 Gbit/s. Voor welke snelheid je kiest, is afhankelijk van je eigen gebruik.

Een compleet internet abonnement voor thuis

Veel internetproviders bieden niet alleen een abonnement aan voor een internetverbinding. Je kunt tevens kiezen voor een uitgebreid pakket, waarbij bijvoorbeeld vast bellen en interactieve tv is inbegrepen. Daarbij krijg je bepaalde televisiezenders, waar je normaal gesproken apart voor moet betalen, gratis in het pakket. Ook het vaste tarief voor het bellen via de vaste telefoon is gunstig. Omdat je het pakket zelf kunt samenstellen, betaal je alleen voor de diensten waar je ook echt gebruik van maakt, zoals het internet en de televisie.

Wil je zeker weten dat je een internetabonnement kiest met een goede snelheid en een passende prijs? Vergelijk dan de verschillende aanbieders met elkaar. Kies de snelheid die je verwacht nodig te hebben en let op de opties om een pakket samen te stellen. Het is zelfs mogelijk dat je de eerste paar maanden een lager maandbedrag betaalt voor een extra voordelig begin van je abonnement.

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

    Bekijk Berichten https://www.linkedin.com/in/frederik-de-rooij-750391275/
Vorige test

Beste laserprinter van 2024 uit de test

Volgende test

Beste energiezuinige elektrische kachel 2024 uit de Test