Beste energiezuinige elektrische kachel 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Als het gaat om investeren in verwarming voor jouw huis, kun je veel verschillende soorten radiatoren en verwarming vinden. Maar je moet altijd rekening houden met de gebruikskosten. Veel factoren kunnen bijdragen aan hoe duur elektrische kachels zijn in vergelijking met gewone radiatoren. Waaronder de grootte van de kamer, isolatie en hoe warm je wilt dat je huis is. We hebben daarom de beste energiezuinige elektrische kachels voor jou geselecteerd.

Om de beste elektrische kachel te vinden, hebben we ons gebaseerd op het meten van hun stroomverbruik. Uit tests op het internet kwam naar voren hoeveel stroom het kost voor een bepaalde periode. Er zijn ook tests uitgevoerd om te ontdekken hoe effectief elke verwarming is in het verwarmen van een kleine ruimte. Ten eerste door het meten van de temperatuur op een reeks vaste afstanden van de verwarming. Dit is om te bepalen of het in de buurt moet worden geplaatst. Of dat het de hele ruimte van ver kan verwarmen.

Vervolgens is beoordeeld hoe comfortabel het is om in een ruimte met de verwarming te zitten. Ten slotte is meegenomen of er geluidsoverlast is. Als laatste is er beoordeeld wat het algemene ontwerp en het gebruiksgemak van de verwarming is.

Best Geteste elektrische kachel

Princess Smart Glass Panel Heater

De Princess Smart Glazen Paneelverwarming is een strak vormgegeven witte verwarming die past in elk interieur. Is jouw studeerkamer in de winter ook altijd zo koud? Dan is de Princess Smart Glazen Paneelverwarming ideaal. Met 2000 W vermogen verwarmt dit glazen paneel de kamer extra snel en efficiënt.

Gebruikers van dit product geven aan het design erg mooi te vinden! Zij beoordelen dit product met 3.3 sterren van de 5. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Princess Glass Smart Panel Heater de beste energiezuinige elektrische kachel is. Dus de beste energiezuinige elektrische kachel die verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Princess Glass Smart Panel Heater is de Duux Threesixty Smart Fan and Heater

Kijk onderstaand voor de overige energiezuinige elektrische kachel testresultaten.

Top 5 Beste Productvergelijking

Princess Smart Glass Panel Heater 2000W

De Princess Smart Glazen Paneelverwarming is een strak vormgegeven witte verwarming die past in elk interieur. Is jouw studeerkamer in de winter ook altijd zo koud? Dan is de Princess Smart Glazen Paneelverwarming ideaal. Met 2000 W vermogen verwarmt dit glazen paneel de kamer extra snel en efficiënt.

Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel

Maak het comfortabel met Threesixty – de perfecte oplossing voor koude winterdagen. Threesixty heeft een uniek organisch ontwerp en een vermogen van 1800 watt, wat deze compacte kachel krachtiger maakt dan je zou verwachten.

De'Longhi Dragon4 TRD4 0820 - Oliegevulde

De De'Longhi Dragon4 TRD4 0820 oliegevulde radiator is een radiator geschikt voor ruimtes tot 60 m³. De regelbare thermostaat van de De'Longhi Dragon4 TRD4 0820 oliegevulde radiator zorgt er voor dat de gewenste temperatuur automatisch wordt behouden

Russell Hobbs 1,5 kW Retro keramische Scandi

Deze kachel van Russell Hobbs is de perfecte draagbare kachel om verbluffende retrovibes in je huis te brengen. Met een vermogen tot 1,5 kW is deze verwarming een efficiënte oplossing om warmte en designflair in elke kamer te brengen.

Beste energiezuinige elektrische kachel aanrader 2024

Princess Glass Smart Panel Heater

Reviews

3.3

Gemiddelde van 77 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Select Dynamic field

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.3

Gemiddelde van 77 reviews

Beste elektrische kachel en meest energiezuinige kachel

De Princess Glass Smart Panel Heater is een gewone convectieverwarmer aan de binnenkant. En valt op door zijn slimme ontwerp en handige touchscreenbediening aan de voorkant. Het is ook een slim product, waarmee je de verwarming regelt via de app, Alexa of Google Assistant. Voor een slim product is het goed geprijsd en in staat om kleinere kamers te verwarmen. Zonder dat er extra verwarming nodig is. Als je geen slimme functies wilt, zijn er goedkopere producten beschikbaar.

Belangrijkste specificaties:
 • Afmetingen 76 x 38 x 9 cm
 • Gewicht 7,2 kg
 • Energieverbruik een uur op laag 0,82 kwh kosten
 • Energieverbruik op hoog voor een uur 1,5 kwh kosten
 • Verwarmen. Dit model is een convectieverwarmer en werkt geruisloos en schakelt uit wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt.
 • Slimme functies. Door verbinding te maken via Wi-Fi bedien je deze heater met de app, Amazon Alexa of de Google Assistant.

Voor als je een koude kamer hebt die een boost nodig hebt. Dan is de Princess Glass Smart Panel Heater een slimme manier om comfort toe te voegen. Deze plug-in verwarming kan aan de muur worden gemonteerd of vrijstaand en heeft slimme bedieningselementen. Zodat je het op afstand kunt bedienen vanaf jouw telefoon of jouw stem kunt gebruiken.

Het is stil in gebruik, warmt snel op en is gemakkelijk te gebruiken. Voor kleinere kamers en incidenteel gebruik is het een goed geprijsde kachel.

Ontwerp:
 • Slimme, moderne uitstraling
 • Vrijstaand of aan de muur gemonteerd

De productnaam vertelt je alles wat je moet weten over deze convectorkachel. Het heeft een door en door moderne afwerking, met een glanzende glazen voorkant. Het is verkrijgbaar in zowel zwart als wit. Er zijn ook twee vermogensversies beschikbaar: de 1500W-versie (geschikt voor kamers tot 20m2) en de 2000W-versie (tot 25m2).

De paneelverwarmer kan direct uit de doos aan de muur worden gemonteerd of met voetjes op zijn plaats worden geschroefd. Zodat het vrijstaand kan worden geplaatst. Bij de laatste zijn de voeten onhandig om op hun plaats te schroeven. De handleiding vertelt je niet welke kant ze op moeten. Het zegt alleen dat als de kachel kantelt, je ze verkeerd hebt aangezet.

Er is een fysieke schakelaar om de Princess Glass Smart Panel Heater aan en uit te zetten.

Functies:
 • Volledige bediening op apparaat
 • Slimme app-bediening
 • Ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistent

Als de stroom is ingeschakeld, moet u de stand-byknop op de voorkant gebruiken om de verwarming aan en uit te zetten. Er zijn dan bedieningselementen om te schakelen tussen de twee verwarmingsmodi, een timer en bedieningselementen om de thermostaat in te stellen, waarbij de doeltemperatuur duidelijk wordt weergegeven op het LCD-scherm aan de voorzijde.

Zodra de temperatuur is bereikt, schakelt de paneelverwarmer uit totdat de temperatuur daalt, waarna de warmte weer binnenkomt. De oververhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat de heater niet te heet wordt. En de omvalbeveiliging schakelt de stroom uit als kinderen of een huisdier de radiator omstoten.

Wil je meer controle, dan heb je de HomeWizard Climate app nodig. Waarmee je de Princess Glass Smart Panel Heater verbindt met je wifi-netwerk. Het is dezelfde app als voor de Princess Princess Slimme Verwarmings- en Koeltoren.

Vanuit de app kun je de verwarmingsmodus (hoog of laag), het temperatuurdoel instellen en de stand-bymodus schakelen. De app geeft je ook schema's. Zodat je de Princess Glass Smart Panel Heater kunt instellen om te werken zoals een slimme thermostaat.

Als de app is verbonden met wifi, kun je de vaardigheden van Amazon Alexa of Google Assistant gebruiken. Om de verwarming met je stem aan en uit te zetten. Je kunt met jouw stem een doeltemperatuur instellen, maar je kunt de energiemodus niet schakelen tussen Laag en Hoog.

Wil je meer weten over de Princess Glass Smart Panel Heater?  Bekijk dit item hier      

Voordelen
 • Slimme functies
 • heel mooi design
 • Verwarmt goed
Nadelen
 • Onhandig om benen te bevestigen

Duux Threesixty Smart Fan and Heater

Reviews

4.2

Gemiddelde van 89 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Select Dynamic field

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 89 reviews

Beste kleine elektrische kachel en beste smart verwarmer

Met een relatief lage prijs voor een slimme luchtverhitter ziet de Duux Threesixty 2 er geweldig uit. Ook wordt hij vergezeld van een nette app. De temperatuursensor is behoorlijk afhankelijk van waar de ventilator is geplaatst. Maar je kunt alleen een doeltemperatuur instellen vanuit de app, wat een beetje beperkend is.

Belangrijkste specificaties:
 • Afmetingen 76 x 38 x 9 cm
 • Gewicht 7,2 kg • Energieverbruik een uur op laag 0,82 kwh kosten
 • Energieverbruik op hoog voor een uur 1,5 kwh kosten • Warmte. Deze luchtverhitter maakt gebruik van een PTC-element, waardoor hete lucht 360 graden door de bovenkant naar buiten wordt geleid
 • Slimme functies. Verbonden met de app kan de Threesixty 2 worden bediend via Amazon Alexa en Google Assistant

Duux heeft in het verleden indruk op ons gemaakt met zijn reeks slimme producten. Die app- en spraakbesturing naar een reeks milieuproducten brachten. Nu introduceert het bedrijf de Duux Threesixty 2. Een kleine slimme verwarming die op een slimme manier overal hete lucht naar buiten duwt.

Een mooi ontwerp en een handige app werken in zijn voordeel. Maar er wordt te veel vertrouwd op app-bediening, waar opties op het apparaat beter zouden zijn geweest.

Ontwerp:
 • Klein en gedrongen
 • Ziet er netjes uit

Verkrijgbaar in wit of grijs, de cilindrische behuizing van de Duux Threesixty 2 ziet er geweldig uit. Het roept herinneringen op aan de ronde Apple Mac Pro-computer. Deze luchtverhitter blaast hete lucht uit de bovenkant. Het is ontworpen om lucht 360 graden naar buiten te duwen. Je hoeft deze heater dus niet in een bepaalde richting te richten om er het maximale uit te halen.

Er zijn weinig bedieningselementen aan de voorkant: alleen een aan / uit-knop. Plus een knop om door de drie warmteniveaus te schakelen, waarbij de geselecteerde optie wordt gemarkeerd door een LED.

Functies:
 • Niet alle functies zijn beschikbaar op het lichaam
 • Amazon Alexa en Google Assistant-bediening

Om het meeste uit de Duux Threesixty 2 te halen, moet je het aansluiten op de smartphone-app. En de heater verbinden met je wifi-netwerk. Dit is vrij eenvoudig - en in zekere zin ook noodzakelijk.

Open de app en je krijgt dezelfde basisbediening te zien die je op het lichaam van de ventilator ziet. Zodat je kunt schakelen tussen de stroom en kunt kiezen tussen de drie verwarmingsmodi. De app biedt echter een groot voordeel: je kunt ook een doeltemperatuur instellen.

Als je de Duux-app niet wilt gebruiken, is de heater compatibel met het Smart Life-systeem. Dit levert hetzelfde controleniveau op. Maar het betekent dat je slimme apparaten van verschillende fabrikanten allemaal op één plek kunt bedienen. Zo is de TCP Smart WiFi Plug ook compatibel met Smart Life.

Met behulp van de ingebouwde thermostaat schakelt de ventilator automatisch uit wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt. Dat is welkom, maar het feit dat de optie alleen beschikbaar is via de app is een beetje frustrerend.

Je zult merken dat de Threesixty 2 geen warmte uitblaast als de ingestelde temperatuur is bereikt. Dit alles betekent dat je vrij consistent naar de app zult reiken.

Hoewel deze heater er compact uitziet, is hij een echte punch. Opwarmen in slechts 38 seconden en daarna goed op temperatuur blijven. Door de unieke ronde vorm wordt de lucht naar boven geblazen. Dus waar je hem ook in je kamer plaatst, hij moet de warmte toch gelijkmatig verdelen. Dit betekent wel dat het geen gerichte warmte kan bieden. Als je een verwarming nodig hebt voor koude voeten, scrol dan verder.

We vonden de instructies gedetailleerd en de bediening intuïtief. De bijbehorende app doet ook dienst als afstandsbediening. Het  is leuk hoe het verbinding maakt via Bluetooth of Wi-Fi. Wat extra flexibiliteit biedt als je minder verbonden ruimtes verwarmt, zoals een tuinhuisje.

Het is stil, hoewel het geluid blijft maken nadat het is uitgeschakeld, terwijl het afkoelt. Het kleine maar stabiele ontwerp zou ook in de zomer gemakkelijk moeten worden opgeborgen. Waardoor het een slimme keuze is voor kleine huizen.Wil je meer weten over de Duux Threesixty Smart Fan and Heater?  Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Compact
 • Nette app
 • Goed geprijsd
Nadelen
 • Kan de temperatuur op het ventilatorlichaam niet instellen
 • Thermometeraflezingen variëren afhankelijk van de positie van de ventilator

De'Longhi Dragon 4 TRD41025T Oil Filled Radiato

Reviews

4.1

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Select Dynamic field

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 13 reviews

Beste met olie gevulde kachel

Belangrijkste specificaties:
 • Afmetingen 65 x 52 x 16 cm
 • Gewicht 17,52 kg
 • Energieverbruik op laag voor een uur 0,97 kwh
 • Energieverbruik op hoog gedurende een uur 2,2 kwh

De koude lucht wordt aangezogen via het heetste gedeelte van de radiator. En gaat vervolgens via hete ventilatieopeningen om de onmiddellijke en effectieve verwarmingsoplossing te bieden. Het bevat ook een groot vingebied en een groot stralingsoppervlak. Voor een snellere en betere doorstroming van hete lucht.

Dit model heeft een 25% betere luchtstroom dankzij het verbeterde batterijontwerp. Deze verwarming wordt geleverd met een groot aantal functies. Waarmee je DeLonghi Dragon 4 eenvoudig kunt aanpassen en bedienen volgens jouw behoeften.

Het wordt geleverd met drie soorten warmte-instellingen. Die kunnen worden gekozen op basis van jouw behoeften en vereisten. Een andere opwindende functie is de kamerthermostaat die kan worden gebruikt om de temperatuur van jouw kamer te regelen. DeLonghi Dragon 4 bevat ook een 24-uurs timer waarmee je de aan- en uittijd van de radiator kunt instellen.

Andere opvallende functies van deze radiator zijn het snoeropbergsysteem, de beveiliging tegen oververhitting en het vorstbeveiligingssysteem. Dankzij de ingebouwde wielen is deze radiator gemakkelijk te manoeuvreren en te verplaatsen. Het heeft ronde randen, dus het kan jou of je gezinsleden geen pijn doen. Het heeft een vermogen van 2,5 kilowatt, wat voldoende is om de grote kamer te verwarmen.

Belangrijkste kenmerken:
 • Het heeft een elegant en modern design.
 • Het wordt geleverd met een puur witte afwerking.
 • Deze radiator heeft 3 warmtestanden en een warmteafgifte van 2,5 kilowatt
 • Door de ingebouwde wielen is hij gemakkelijk te hanteren.

Nog een superstille verwarming, deze radiator is een grote en robuuste toevoeging aan je huis. Vanwege zijn grootte duurt het bijna 15 minuten om op te warmen, maar eenmaal in actie biedt hij betrouwbare warmte. 

De toegankelijkheid van de bedieningselementen is een allegaartje - de thermostaatknop is eenvoudig aan te passen. Maar de kleine uit-schakelaar is moeilijk te activeren. Per saldo, als je een grotere verwarming nodig hebt, is dit een betrouwbare keuze.

Wil je meer weten over de De'Longhi Dragon4 TRD4 0820 - Oliegevulde Radiator – Kachel? Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Mooi slank geavanceerd ontwerp met 7 jaar garantie.
 • Warmt snel op en heeft een groot bereik
 • Makkelijk te verplaatsen
Nadelen
 • Slechte geur bij maximale thermostaat

De'Longhi Dragon 4 TRD41025T Oil Filled Radiato

Reviews

3.9

Gemiddelde van 10 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Select Dynamic field

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 10 reviews

Beste budget elektrische verwarming en het beste voor draagbaarheid

Belangrijkste specificaties:
 • Afmetingen 52,2 x 18,4 x 16,4 cm
 • Gewicht 2,1 kg
 • Energieverbruik op laag gedurende een uur 1,13 kwh
 • Energieverbruik op hoog gedurende een uur 2,05 kwh

Russell Hobbs is een Brits bedrijf opgericht in 1952. We zijn meer gewend aan hun brede assortiment kleine keuken- en wasapparatuur.

Ze hebben ook een indrukwekkende reeks verwarmings- en koelapparaten. Dit is een mooi uitziende ventilatorkachel van het torentype. Met een dikke draaiknop aan de voorkant en de chromen poten die doet denken aan de jaren 50. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een PTC-keramiek element met 2 warmtestanden (1,2 kW & 2 kW). Daarnaast een regelbare thermostaat en een stand alleen voor ventilator. De cool touch-behuizing maakt hem zeer draagbaar. Terwijl de anti-kantelschakelaar hem onmiddellijk uitschakelt als hij wordt omgestoten.

Deze luchtverhitter is met 58 dB iets luidruchtiger dan we zouden willen. Ongeveer net zo luid als een gesprek op de achtergrond in een kantoor of restaurant). Het is zeker niet geschikt voor de speelkamer of kinderkamer.

Deze mooie en toch betaalbare kachel is geweldig als je iets draagbaars nodig hebt. Dankzij het compacte ontwerp en de goed geplaatste draagbeugel. Het voelt nog steeds stevig aan ondanks zijn lichte gewicht van 2,1 kg. Er is geen montage nodig, dus je kunt het uit de doos halen en meteen opwarmen. Sterker nog, je voelt de warmte binnen slechts 45 seconden na het aanzetten.

Voor zo'n kleine en scherp geprijsde eenheid wordt de Russell Hobbs geleverd met een thermostaat met variabele temperatuur. En twee warmte-instellingen - 750W en 1500W. Toegegeven, de thermostaatregeling is een simpele draaiknop. Dus het is niet mogelijk om een werkelijke kamertemperatuur in te stellen.

Veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer bescherming tegen oververhitting en kantelen. Dat laatste merk je op het moment dat je de kachel uit de doos haalt. Omdat het voelt alsof er iets los zit vanbinnen. Geen paniek, het maakt deel uit van het ontwerp.

Dit model ziet er prachtig retro uit met zijn Scandinavische houteffectdetails en ouderwetse behuizing in FM-radiostijl. In feite ziet het er in het echt beter uit dan op foto's. Hoewel het geen timer heeft, heeft het wel technologie om oververhitting te voorkomen. Het schakelt de stroom uit als het verwarmingselement te heet wordt. 

Het is niet de krachtigste verwarming, maar dit is te verwachten voor zijn prijs. Plaats het relatief dicht bij je en het zou voldoende werk moeten doen.

Wil je meer weten over de Russell Hobbs 1,5 kW Retro keramische Scandi verwarming? Bekijk dit item hier
Voordelen
 • Naast twee warmte-instellingen, die erg krachtig zijn, kun je hem alleen als ventilator gebruiken
Nadelen
 • Het past  netjes in een hoek

Veito CH1800RE - Zwart - Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood Elektrische Kachel 

Veito CH1800RE - Zwart - Energiezuinige hoge capaciteit Carbon Infrarood

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 69 reviews

Reviews

4,5

Gemiddelde van 145 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Verwarm met Stijl en Slimheid: Ontdek de Unieke Wereld van Man & Wood Carbon Heaters!

Belangrijkste Specificaties:
 • Afmetingen 129cm / 40cm / 40cm - Voet is 40cm
 • Gewicht 2.8 kg
 • Energieverbruik op laag gedurende een uur 0.8 Kwh
 • Energieverbruik op hoog gedurende een uur 1.7 Kwh

Man & Wood heeft de revolutionaire Carbon Infrarood Heater Techniek geïntroduceerd. Dit is een unieke manier van verwarmen die meer voelbare warmte genereert en tegelijkertijd lagere energiekosten oplevert.

Deze Indoor Carbon Heaters combineren een heel mooi design met functionaliteit en gebruiksgemak. De kachel heeft vier warmtestanden, een verstelbare hoogte en een stevige ABS behuizing met hoogwaardige RVS 304 grill. Ondanks een lager energieverbruik biedt deze heater toch een ruime capaciteit om grotere oppervlakten te verwarmen vergeleken met conventionele technieken. De duurzaamheid van het unieke Carbon verwarmingselement is opmerkelijk met een levensduur tot wel 10.000 uur.  

Met veiligheidsvoorzieningen zoals omval- en oververhittingsbeveiliging, evenals een ingebouwde thermostaat functie, staat veiligheid voorop. De kachel wordt geleverd met een afstandsbediening en batterij. Hij kan op verschillende plaatsen geplaatst worden, Denk hierbij aan: huiskamers, slaapkamers, maar ook garages en werkplaatsen.

 Wil je meer weten over de Veito CH1800RE? Bekijk dit item hierVoordelen
 • Verwarmt goed
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Makkelijk verplaatsbaar
Nadelen
 • geen kunnen vinden

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste energiezuinige elektrische kachel

Elektrische kachels zijn apparaten die elektrische stroom omzetten in warmte en jouw huis opwarmen. Ze zijn er in verschillende maten en kunnen in elke kamer rondom je huis worden gebruikt. Kiezen voor een elektrische verwarming is een duurzame optie die lang meegaat.

In een elektrische verwarming is het verwarmingselement een elektrische weerstand. Het werkt op Joule-verwarmingsbasis, een elektrische stroom die door een weerstand gaat die elektrische energie omzet in warmte-energie.

Een convectorverwarmer gebruikt een blootliggend draadelement om de omringende lucht te verwarmen. Ze bevatten geen bewegende delen, dus om de warmte effectief te verdelen, zijn ze afhankelijk van lucht. Dit is anders dan bij luchtverhitters die de verwarmde lucht in de gewenste richting blazen. Er zijn ook infraroodstralers die in plaats daarvan warmte rechtstreeks op oppervlakken afgeven. 

Dit zijn de meest voorkomende elektrische kachels en ze werken allemaal door ze op een stopcontact aan te sluiten. Ze zijn heel eenvoudig in gebruik en kunnen sneller opwarmen dan traditionele radiatoren. Ideaal als je een snelle warmtestoot nodig hebt.

Over het algemeen kunnen elektrische kachels duurder zijn in gebruik dan centrale verwarming op gas.

Een van de meest voorkomende redenen voor het kapot gaan van een elektrische verwarming is dat de zekering is doorgebrand. Of dat er schade is aan het netsnoer. Elektrische kachels kunnen bij goed onderhoud meestal meer dan 10 jaar meegaan. Maar in sommige gevallen kunnen ze eerder stuk gaan of eerder defect raken. Voordat je gaat kijken waarom jouw elektrische verwarming niet meer werkt, moet je ervoor zorgen dat deze eerst is uitgeschakeld.

Investeren in elektrische kachels voorjouw huis kan een game-changer zijn. Vooral in ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Sommige merken hebben elektrische handdoekrekken die fungeren als een luxe manier om kleding te verwarmen.

Elektrische convectorradiatoren zijn niet ideaal voor badkamers of overal waar veel vocht aanwezig is. Ze mogen ook niet worden afgedekt met voorwerpen zoals kleding of handdoeken. Omdat het element hierdoor oververhit kan raken. Als je elektrische kachels nodig hebt voor badkamers, zorg er dan altijd eerst voor dat ze hiervoor geschikt zijn.

 Als het gaat om de beste radiator voor jou, hebben convectoren en elektrische radiatoren over het algemeen veel voordelen. Deze omvatten:

 • Het verstrekken van de maximale hoeveelheid warmte mogelijk
 • 100% efficiëntie in vergelijking met andere radiatoren
 • Nauwkeurige temperatuurregeling
 • Een eenvoudig installatieproces
 • Geen risico op koolmonoxiderisico's
 • Een reeks stijlvolle ontwerpen en kleuren

Energiezuinige elektrische kacheltips voor de beste koop

Als vuistregel geldt dat gasverwarmers over het algemeen goedkoper in gebruik en energiezuiniger zijn dan draagbare elektrische verwarmers. Houd er rekening mee dat het vaak zo is dat de goedkopere apparaten om te gebruiken vooraf de duurdere zijn. Dat gezegd hebbende, zal een stevig airconditioningsysteem waarschijnlijk langer meegaan dan een goedkope torenverwarming. Dus het is een goed idee om eigen berekeningen te maken om erachter te komen wat het beste is.

Elektrische kachels bestrijken eigenlijk een heel spectrum van verschillende apparaten. Er zijn ventilatorkachels en elektrische radiatoren, torenventilatoren en convectorkachels. En het nieuwste type zijn infraroodstralers. We hebben in dit overzicht het hele assortiment doorgenomen, dus je vindt er zeker een die bij je past.

Kies bij het selecteren van een heteluchtverwarming voor een die de ruimte gaat verwarmen die je nodig hebt. Als je aan een bureau zit en overdag niet veel beweegt, zal een bureauverwarming het werk prima doen.

Als je een hele kamer verwarmt, is een paneelverwarmer wellicht geschikter, omdat dit type grotere ruimtes kan verwarmen.

Denk bij het kiezen van de beste elektrische kachel na over wat voor jou handig is. Sommige kachels bieden veel flexibiliteit met timers, schema's en temperatuurinstellingen. Vaak zijn deze op afstand te bedienen met een app. Ideaal als je niet de hele tijd op en neer wilt staan of jouw verwarmingen op afstand wilt bedienen. Andere kachels hebben alleen een draaiknop en knoppen, waardoor ze relatief eenvoudig te gebruiken zijn - en vaak ook budgetvriendelijker.

Als je hebt gekozen voor het beste type verwarming, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden:

 • Grootte: aangezien kachels het best worden gebruikt om kleinere ruimtes te verwarmen. Controleer de afmetingen om er zeker van te zijn dat je ruimte hebt. Om het veilig te plaatsen en op te bergen wanneer het niet langer nodig is.
 • Draagbaarheidskenmerken: als de kachel op dezelfde plek blijft staan, heb je deze niet nodig. Maar als je hem waarschijnlijk door je huis gaat verplaatsen, kunnen wielen en handvatten nuttig zijn.
 • Timers en thermostaten: deze geven je meer controle over hoe lang jouw verwarming aanstaat. En hoeveel warmte deze afgeeft. Het instellen van een timer en thermostaat betekent ook dat je je ventilator efficiënter kunt gebruiken. Omdat het wordt uitgeschakeld zodra het een bepaalde tijd aan heeft gestaan. Of wanneer de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Radiatoren

Vergelijkbaar met de radiatoren die je in jouw huis aantreft. Deze draagbare versies verwarmen en circuleren over het algemeen olie in plaats van water om hun warmte te genereren.

In tegenstelling tot ventilatorkachels, halogeenkachels en convectiekachels, hebben met olie gevulde radiatoren geen zichtbare verwarmingselementen. De hitte ervan is minder intens dan de andere, dus het is minder waarschijnlijk dat ze voorwerpen in de buurt ontsteken.

Ze hebben meer tijd nodig om op te warmen, maar blijven ook na het uitschakelen warmte afgeven. Ze zijn over het algemeen zuiniger in gebruik dan een ventilatorkachel of een convectiekachel. De vinnen worden echter nog steeds behoorlijk heet, dus zorg ervoor dat kinderen de radiatoren niet aanraken.

Convectieverwarmers

Deze verwarmers circuleren lucht door de unit en in de omringende ruimte. Wat betekent dat ze over het algemeen stil zijn en beter in staat om een hele kamer gelijkmatig te verwarmen. Net als radiatoren kan het even duren voordat ze zijn opgewarmd.

Luchtverhitters

Ideaal voor snelle, gerichte warmte, luchtverhitters werken door lucht over een verwarmd element te blazen terwijl het de kamer binnenkomt. Dit betekent dat ze lawaai kunnen maken. Ze kunnen het beste worden gebruikt voor korte verwarming.Omdat de elementen de warmte niet altijd goed vasthouden. Ventilatoren met keramische elementen zijn over het algemeen efficiënter.

Laatste Energiezuinige Elektrische Kachel Trends van 2024

Elektrische radiatoren hebben ontwerpinnovatie die er voor zorgt dat ze duurzaam, efficiënt en functioneel zijn. Dat is de huidige trend. Waarom is het ontwerp van een elektrische radiator belangrijk? Vanwege:

 • Thermische omgevingstevredenheid – beïnvloedt productiviteit en gezondheid.
 • Om functies of capaciteit om te verwarmen niet te beperken.
 • Om inefficiëntie, overmatig verbruik of onnodige kosten te voorkomen.

Thermisch comfort is meer dan alleen aangename omstandigheden. Het menselijk lichaam is een efficiënt stuk machinerie en in staat om de kerntemperatuur binnen een zeer smal bereik van 37°C te houden. De moderne elektrische kachels houden hier rekening mee.

Er wordt rekening gehouden met:

 • Kamertemperatuur van 21ºC.
 • Luchtsnelheid lager dan 0,1 m/s
 • Relatieve vochtigheid tussen 30-70%.

Daarom is het ontwerp van elektrische radiatoren vooruitgegaan. En meer geworden dan alleen een simpele verwarming. Het gaat nu om comfort en welzijn, maar ook om warmte.

De trends zijn dat:

 • Hoogwaardige materialen zorgen voor duurzaamheid en hogere thermische geleidbaarheid voor betere productprestaties en snellere opwarmtijden.
 • Geavanceerde elektronica of slimme technologie beheren energie-efficiëntie effectiever. Waardoor de CO2-voetafdruk op het gebruikspunt wordt verkleind.
 • Een juiste maatvoering voorkomt overmatig verbruik en vermijdt onnodige kosten.
 • Esthetiek en indrukwekkende afwerkingen gebruikers meer keuze geven om opvallende producten met een unieke look en feel te installeren.

Een trend is dat elektrische radiatoren worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige, duurzame materialen. Deze hebben een sterke positieve invloed op design en functionaliteit. Materialen met een goede thermische geleidbaarheid geven bijvoorbeeld snel grotere hoeveelheden warmte door.

Aluminium is een goed voorbeeld van een hoogwaardig materiaal dat moet worden gebruikt bij het ontwerpen van elektrische radiatoren. Het heeft een hoge thermische geleidbaarheid met een goede kosten/geleidbaarheidsverhouding – 209 W/m.K. Het is lichtgewicht en toch duurzaam, bestand tegen corrosie en niet-toxisch. Waardoor het een efficiënte, maar toch hoogwaardige optie is voor elektrische radiatoren. Het is ook recyclebaar, dus een ecologisch materiaal om te gebruiken.

Aluminium radiatoren zijn ook ondoordringbaar. Dus minder kans dat stofdeeltjes of vreemd materiaal in het product terechtkomen.

Terwijl de buitenste behuizing belangrijk is, zijn de innerlijke werkingen dat ook. Vloeistof of olie met een hoge warmteoverdracht zorgt voor een betere thermische stabiliteit die milieuvriendelijker is met een lager corrosierisico. Thermische vloeistoftechnologie zorgt ervoor dat radiatoren een constante temperatuur kunnen behouden. En dat de warmte gelijkmatig kan circuleren met een goed niveau van warmtebehoud.

Evenwichtige verwarmingselementen in een elektrische radiator is een ander belangrijk ontwerpkenmerk. 110 watt per verwarmingselement zorgt voor een evenwichtige warmteoverdracht.  Ongeveer 110 watt per verwarmingselement zou ook de levensduur van het product moeten verlengen. Een langere levensduur is een huidige trend.

Ontwerpinnovatie in elektrische radiatoren vindt momenteel plaats. Een goed voorbeeld is slimme aansturing en domotica. Ze bieden meer controle over verwarming op afstand en verbeteren de communicatie tussen apparaten en gebruikers. Het toevoegen van innovatieve connectiviteitsfuncties biedt je gemak.

Slimme verwarmingsregelingen helpen eigendommen efficiënter te worden door minder elektriciteit te verbruiken. In combinatie met schonere methoden voor elektriciteitsopwekking, bieden elektrische radiatoren nu een koolstofarme verwarmingsoplossing. Die nodig is om milieu- en klimaatproblemen aan te pakken.

Tegenwoordig worden elektrische radiatoren ontworpen met wifi-modules en mobiele apps voor smartphones. Dankzij dit innovatieve ontwerp kunnen gebruikers altijd en overal de temperatuur, het verbruik en de kosten beheren. Elektrische radiatoren die gebruikmaken van domotica-technologie zijn voordeliger voor gebruikers.

Door technologie zonder gateways te ontwerpen, kan je producten afzonderlijk beheren en regelen. Individuele radiatoren kunnen op afstand worden in- of uitgeschakeld. Of hun temperatuur kan worden aangepast aan de thermische behoeften van de gebruiker en de ruimte. Een hele verdieping of woning kan met één handeling worden bediend, wat tijd bespaart.

Het is ook vermeldenswaard dat veel elektrische radiatoren tegenwoordig een innovatieve vergrendelingsfunctie hebben. Met behulp van een afstandsbediening, app of bedieningspaneel om misbruik te voorkomen. 

Het belangrijkste doel van elektrische radiatortechnologie is nauwkeurige controle en beheersing van het energieverbruik. 

Conclusie

Veiligheid staat voorop als het gaat om het gebruik van elektrische kachels. Alle kachels die we hebben aangeboden, hebben timers of automatische uitschakelfuncties die ze uitschakelen als ze te heet worden.

Hoe de elektrische kachels worden gebruikt, kan ook van invloed zijn op hun veiligheid. Sommige eenvoudige stappen zijn om stroom via een verlengsnoer te vermijden. Omdat dit overbelasting kan veroorzaken en brand kan veroorzaken. En om ervoor te zorgen dat ze minstens een meter verwijderd zijn van brandbare materialen zoals kleding.

Gebruik deze apparaten alleen als je aanwezig en wakker bent. Het is belangrijk dat je ze nooit onbeheerd of 's nachts laat staan voor het geval er iets gebeurt. Als alternatief kunnen mensen de kamer verwarmen voordat ze naar bed gaan.”

Wat de energie-efficiëntie betreft, worden elektrische ruimteverwarmers als 100 procent efficiënt beschouwd. Omdat ze alle elektriciteit gebruiken die ze verbruiken om warmte te produceren. Aan de andere kant ontsteekt een gasboiler het gas om water te verwarmen. Van waaruit de warmte vervolgens via uw radiatoren naar buiten gaat en de omringende lucht in.

Kortom, centrale verwarming is het beste voor het verwarmen van een hele woning, of een verdieping van je huis. Terwijl een elektrische kachel het beste is wanneer je hem kortstondig gebruikt om een enkele kamer te verwarmen.

Wij zijn absolute bekeerlingen van infraroodpanelen. De Princess heater is onschadelijk, slank en verwarmt snel en geruisloos een grote ruimte. En die efficiëntiestatistieken zijn gewoon onverslaanbaar voor de hoeveelheid warmte die ze uitstoten. Ook de bedieningselementen zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Waardoor je jouw gebruik op verschillende manieren kan aanpassen aan jouw levensstijl.

Als je op zoek bent naar iets traditionelers, is de Dimplex fantastisch voor de nieuwste technologie. En het is leuk dat je het gemakkelijk kan verplaatsen. Ook valt de De’Longhi bureauverwarmer niet meer weg te denken.

Kruip voor extra warmte onder een van de beste elektrische dekens die je de winter warm houden.

Auteur

 • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Supersnel en betaalbaar: vergelijk en vind het beste internetabonnement voor thuis

Volgende test

Beste foundation 2024 uit de Test