Waarom ‘me-time’ essentieel is voor nieuwe moeders

Last update: juli 2024

Waarom 'me-time' essentieel is voor nieuwe moeders

Als nieuwe moeder komt er enorm veel op je af. Je merkt dat je hormonen nog erg op en af aan het wisselen zijn. Misschien krijg je regelmatig de ongevraagde mening van anderen op het gebied van de opvoeding van je kindje. Of je bent nog druk een balans aan het zoeken tussen je carrière en moeder zijn. Daarom is het dus belangrijker dan ooit dat je regelmatig zorgt voor de nodige me-time. Wat de grootste voordelen daarvan zijn, lees je hier.

Je kunt je fysiek even helemaal opladen

Het eerste jaar na de bevalling heeft je lichaam veel tijd nodig om te herstellen. En dat is ook helemaal niet zo gek, want negen maanden lang is er een klein mensje in je lichaam gegroeid. Daarom is het ook meer dan belangrijk om jezelf fysiek goed op te laden. Je kunt daarbij denken aan extra slaap of een ontspannende wandeling. En heb je de tijd en energie om wat vaker naar de sportschool te gaan en het gewichtheffen weer op te pakken? Doen! Je lichaam, zoals je buikspieren, kan daardoor weer sneller aansterken. En daar pluk je dus ook meteen weer de vruchten van.

Het mentale welzijn krijgt meteen een erg fijne boost

Het nemen van de nodige quality time is niet alleen erg goed voor je op fysiek gebied. Ook het mentale welzijn kan een aanzienlijke boost krijgen. Kies er bijvoorbeeld voor om een keer een bezoek te brengen aan de wellness. Of blijf gewoon lekker in je eigen achtertuin of op het dakterras met een goed boek of leer om snaarinstrumenten te bespelen. Door lief te zijn voor je lichaam en geest, kun je op mentaal vlak flink wat stappen maken. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Het nemen van de nodige quality time plan je het beste op een regelmatige basis in 

Je hebt het dus goed gelezen. Het nemen van veel quality time kan een wereld van verschil maken op het gebied van hoe je je voelt. Zoek daarom altijd even uit waar je je beter door voelt en probeer dat op een regelmatige basis te integreren in jouw leven. Misschien kan je kindje een dag vaker naar de opvang of je hebt fijne mensen om je heen die staan te popelen om een keer vaker op te gaan passen. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor het type quality time? 

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

    Bekijk Berichten
Vorige test

Hoe helpen zonnepanelen om energie efficiënter te gebruiken?

Volgende test

Zorg voor jouw personeel van top tot teen: de voordelen van werkkleding, werksokken en werkschoenen