7 voordelen voor het gebruiken van VPN 

Last update: april 2024

7 voordelen voor het gebruiken van VPN 

In deze blog lees je 7 voordelen van een VPN. Zowel voor VPN-gebruikers als wanneer je nog overtuigd moet worden. 

Inmiddels bestaat VPN al een paar jaar en zijn er jaarlijks steeds meer gebruikers die overgaan op het gebruiken van een VPN. Mocht jij op dit moment al een VPN-abonnement hebben afgesloten, dan is de kans groot dat je er niet volledig gebruik van maakt. Het kan ook dat jij nog niet helemaal overtuigd bent van de voordelen van een VPN, ook dan moet je vooral verder lezen.

Waarom een VPN? 

Laten we eerst deze vraag kort beantwoorden. Want waarom zou je een VPN-abonnement afsluiten? VPN is er om je internetverbinding te anonimiseren. Dit betekent dat iemand niet makkelijk bij je gegevens kan. Zowel thuis wanneer je van je eigen wifi gebruik maakt als wanneer je onderweg bent en openbaar internet gebruikt. Maar inmiddels is VPN zo veel meer dan dat. Daarom hebben wij nog een flink aantal andere voordelen op een rij gezet. 

Dit zijn de voordelen van het gebruiken van een VPN

Voordat we er volledig induiken zetten we eerst een aantal van de grootste voordelen van een VPN voor je op een rij. Daarnaast is het natuurlijk altijd raadzaam om voor de beste VPN te gaan. VPNGids.nl kan je daar goed mee op weg helpen.

  • Je identiteit online verbergen met een ander IP-adres. 
  • Niemand kan meekijken door een versleutelde verbinding
  • Bescherming bij gebruik van openbare wifi-netwerken
  • Wereldwijd overal en alles kunnen streamen
  • Ook op vakantie favoriete series en sportwedstrijden kijken
  • Goedkoper tickets boeken online
  • Add block gebruiken tegen vervelende reclames
  • Eén account voor al je apparaten. 

1. Anoniem op internet

De grootste reden dat mensen een VPN gebruiken is en blijft toch wel anoniem internetten. Zo laat je bijvoorbeeld geen digitale sporen achter. Veel websites en bedrijven willen namelijk gebruik maken van de kennis uit welk land je komt bijvoorbeeld. Dit gebruiken ze voor advertenties, overheden, boekingsites en ga zo maar door.  Dit kan je met een VPN anonimiseren. 

2. Je IP-adres niet bekend maken 

Je wil liever niet dat je IP-adres bekend wordt. Met een IP-adres kunnen mensen achterhalen waar jij vandaan komt en zelfs waar je woont. Jij wil liever niet dat mensen hierachter kunnen komen. Wanneer je een VPN gebruikt zal hij een ander IP-adres gebruiken. Deze kan letterlijk overal ter wereld vandaan komen. Van Nederland tot aan Brazilië. Maar jouw eigen IP-adres blijft daarbij onzichtbaar. 

3. Onlineactiviteiten onvindbaar 

Naast dat jij zelf anoniem blijft, maar ook dat je IP-adres onzichtbaar is zullen ook je onlineactiviteiten onvindbaar zijn. Door een slimme encryptie methode kan niemand de data achterhalen. Inmiddels zijn deze technieken zo ver ontwikkeld dat zelfs de beste computers dit niet kunnen kraken. Super goed beveiligd dus!

4. Nooit meer Censuur

Heb jij het idee dat het nieuws niet helemaal correct is, of dat er zelfs sprake is van censuur? Een VPN wordt niet alleen in Nederland gebruikt, maar juist in landen waar dit van toepassing is, denk aan China en Rusland. Jij kan de censuur omzeilen en alleen het juiste en echte nieuws achterhalen. 

5. Overheid geblokkeerde websites bezoeken 

Het klinkt misschien gek, maar ook in Nederland zijn er door de overheid websites die geblokkeerd worden. Torrentsites zijn hier een goed voorbeeld van. Een paar jaar geleden kwam er een grote rechtszaak tegen torrensites. Illegale downloads werden hiermee verboden en de websites werden geblokkeerd. Maar inmiddels is het met VPN mogelijk om via een ander land te verbinden en alsnog deze websites te bereiken. 

6. Meer films en series kijken 

Steeds meer mensen gebruiken een VPN zodat ze nog meer films en series kunnen streamen, hoe werkt dit precies? We nemen een streamingdienst als Netflix die in veel landen actief zijn. In Nederland kennen wij echter maar een beperkt aantal films en series. Veel series en films worden in ons land weer gekocht door andere streamingdiensten. In Amerika kan het zijn dat deze films en series door Netflix zijn gekocht. Met een VPN kan je overal ter wereld films en series kijken, dus ook die in Amerika of Australië. 

7. Geld besparen met je VPN

Het klinkt misschien onmogelijk. Maar dat is het zeker niet. Jij kan namelijk geld besparen met je VPN. Wil jij een vliegticket naar het buitenland boeken? Door gebruik te maken van je VPN bespaar je tot soms wel 40% op vliegtickets. Maar dit werkt ook gewoon voor het boeken van een hotel. De aanbieders willen hun tickets namelijk zo duur mogelijk verkopen. Wanneer ze zien dat jij uit een welvarend land komt zullen de ticketprijzen hierop worden aangepast. Zo kan je beter vanuit India je tickets boeken dan vanuit Ijsland. 

Auteur

  • Mijn naam is Frederik, al sinds ik mij kan herinneren heb ik een passie voor schrijven. Tijdens mijn tijd voor Moeders.nu heb ik veel kunnen leren over onder andere koken, wonen, gezondheid en huishouden. En dat kan ik goed gebruiken voor mijn teksten en onderzoek voor bestetester.nl. Ik ben enthousiast om mijn kennis te gebruiken voor bestetester.nl! Naast schrijven ben ik in mijn vrije tijd hobbychef voor mijn vriendin en groot fanaat voor de nieuwste tech snufjes. Neem een kijkje in mijn artikelen voor onpartijdige beoordelingen en waardevolle aanraders.

Vorige test

4 Bestemmingen om het Romeinse Rijk in Kroatië te herleven

Volgende test

Wel of niet in crypto investeren in 2024?