Beste HDMI Splitter 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Op zoek naar een goede HDMI Splitter? Wij hebben de beste HDMI Splitters van 2024 voor je op een rij gezet. De Beste uit de Test.

Op zoek gaan naar een HDMI splitter is niet zo leuk als op zoek gaan naar een nieuwe tv of auto. Maar aangezien je op deze pagina bent beland heb je er waarschijnlijk wel een nodig. Laat ons je een hoop tijd en moeite besparen met het zoeken naar een goede HDMI splitter. Wij hebben namelijk alle belangrijke informatie op een rijtje gezet. Ook hebben we voor je uitgezocht wat de beste HDMI splitters zijn. Ideaal dus wanneer je een groot huishouden hebt en meerdere apparaten aan wilt sluiten om bijvoorbeeld in zowel je slaapkamer als woonkamer een film te kunnen kijken.

Best Geteste HDMI-Switch

Hama - HDMI-Switch - 2 ingangen

De Hama HDMI Switch is dé oplossing voor iedereen die meer apparaten heeft dan HDMI-poorten. Wil jij tegelijk je gameconsole, soundbar, laptop, Apple-TV en meer aan kunnen sluiten op je televisie? Dan is de kans groot dat je HDMI-poorten te kort komt. Dit probleem kan je oplossen met een HDMI-splitter. Met dit handige apparaatje sluit je twee HDMI-kabels aan op één ingang.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Hama HDMI Switch de beste HDMI splitter is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Hama HDMI Switch is de Marmitek Split 312. Kijk onderstaand voor de overige HDMI splitter testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Hama - HDMI-Switch - 2 ingangen

De Hama HDMI Switch is dé oplossing voor iedereen die meer apparaten heeft dan HDMI-poorten. Wil jij tegelijk je gameconsole, soundbar, laptop, Apple-TV en meer aan kunnen sluiten op je televisie? Dan is de kans groot dat je HDMI-poorten te kort komt.

Marmitek HDMI Splitter 4K - Split 312 UHD

Ondersteunt HDCP 2.2 voor het afspelen van beveiligde 4K Ultra HD-content. Splits een HDMI signaal naar 2 tv’s of projectors. Maakt het overbodig om van HDMI kabel te wisselen als je films wilt bekijken of games wilt spelen op een ander scherm.

High Speed HDMI™ Kabel - 4K - Ethernet

Op zoek naar een HDMI kabel? Zoek dan niet verder dan deze Hama High Speed HDMI Kabel. Of je nu een Blu-Ray speler, Playstation, Xbox of Mediabox wil aansluiten, of zelfs een computerbeeldscherm of audiosysteem wilt aanleggen,

Tubetech Pro - HDMI Kabel - 5 meter

HDMI kabel met HDMI C en HDMI A aansluitingen met een lengte van 5 meter. Sluit twee HDMI apparaten met elkaar aan voor een video en audio overdracht. Technische specificaties: HDMI Ethernet kanaal, Audio return kanaal.

Konig USB2.0 Audio/Video Grabber

Digitaliseer uw VHS videobanden en Video8, Hi8 of Mini DV camerabandjes nu het nog kan. Want voor u het weet is uw camera kapot, of werkt de videorecorder niet meer. Met deze audio video grabber inclusief benodigde software is het digitaliseren eenvoudig.

Beste HDMI splitter aanraders van 2024

Hama HDMI Switch

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 142 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 142 reviews

De Hama HDMI Switch biedt een ultiem gebruiksgemak. Je sluit moeiteloos 2 kabels aan op 1 poortje. Dit scheelt heel wat gedoe! Je hoeft alleen maar het schuifje om te wisselen en klaar is kees. Hij heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding dus daar hoef je het zeker niet om te laten. De overgangsweerstand is laag dankzij de vergulde stekker. Dit is wel zo veilig voor de overdracht van gegevens. Hij is bovendien ook geschikt voor spelconsoles. Ideaal wanneer je puber weer eens wil gamen. Het is een duurzame koop waar je lang plezier van zult hebben.

De kabel is neutraal zwart. Ook als hij in het zicht ligt zal het dus niet storen. Deze HDMI splitter is gebruiksvriendelijk en het gebruiksgemak is groot. Hierdoor is hij ook heel geschikt als je nog niet veel ervaring hebt met het gebruik van een HDMI splitter. Kortom, hij doet wat hij moet doen!

Pros
  • Het is een voordelige en duurzame koop waar je geen spijt van zult krijgen.
  • Beschikt over een handig schuifje waarmee je bepaalt welke aansluiting je gebruikt.
Cons
  • Hij is redelijk kwetsbaar dus voorzichtigheid met het gebruik is geboden.

Marmitek Split 312

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 3 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 3 reviews

De Marmitek Split 312 maakt jouw leven een stukje makkelijker! Deze veelzijdige HDMI splitter is van alle markten thuis. Hij maakt het mogelijk om beelden en audio op 2 diverse schermen af te spelen. Super handig dus! Bovendien ondersteunt hij zelfs 4K content. Dit is de hoogste kwaliteit voor films. Je hoeft nooit meer te wisselen en een heel gedoe aan te gaan met allerlei kabels. Vanaf nu is het een keer inpluggen en je bent klaar! Het kastje is bovendien stijlvol en neutraal wat ontwerp betreft. Zelfs als hij in het zicht ligt zal hij nauwelijks opvallen. Hij is wat prijzig maar dan heb je ook wat.

Hij beschikt over 2 HDMI uitgangen en 1 HDMI ingang. Hij biedt uitkomst als je een film- of game avond hebt met je vrienden. Iedereen kan nu meegenieten van het geluid en van het beeld. Zeker als je met een grote groep bent kan dit heel handig zijn. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder!

Pros
  • Een veelzijdige HDMI splitter met veel mogelijkheden en een grote capaciteit.
  • Ondersteunt zelfs beeldmateriaal in 4K kwaliteit.
Cons
  • Het is een vrij prijzige HDMI splitter dus niet voor iedere portemonnee geschikt.

High Speed HDMI™ Kabel – 4K – Ethernet – Gewoven Nylon – Verguld – 1.5m

Reviews

4.8

Gemiddelde van 9 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 9 reviews

Dit is de High Speed HDMI™ Kabel – 4K – Ethernet – Gewoven Nylon – Verguld – 1.5m. Hiermee kun je bijvoorbeeld een Blu-Ray koppelen, of een Xboc of Mediabox. En wat te denken van een Playstation? Geen enkel probleem met deze mooi kabel. Deze kabel kan beelden op hoge kwaliteit vervoeren. Namelijk tot wel 4K. Ook kan de kabel tegen een stootje. De kabel is namelijk voorzien van een gevlogen buitenkant. Je kan hiermee gegevensoverdrachten vervoeren tot aan 100 Mbit/s. Is de afstand te lang? Langer dan 1.5 meter. Dan kun je niet met deze kabel het oplossen. Maar dat neemt niet weg dat het wel een topper van een kabel is. Geluiden, beelden en video’s? Het is allemaal geen enkel probleem voor deze kabel. En daarnaast kun je ook 3D-overdracht realiseren door de uitgebreide bandbreedte. Al met al een goede kabel voor deze prijs! 

Ben je nou benieuwd na deze high speed HDMI-kabel. Bekijk dit item hier.

Pros
  • Goede kwaliteit en doet precies wat het belooft
Cons
  • Nog geen minpunten genoemd

Tubetech Pro – HDMI Kabel – 5 meter

Reviews

4.6

Gemiddelde van 127 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 127 reviews

Ook willen we jou deze Tubetech Pro – HDMI Kabel – 5 meter even laten zien. Heb je bijvoorbeeld een laptop. Maar op de laptop zit enkel een HDMI-uitgang voor eventueel beeld. Dan kan je met deze kabel je laptop verbeteren zodat er beter beeld gecreëerd kan worden. Zeker dat creëren van beeld is belangrijk. Omdat je op die manier veel beter beelden kan transporten. Of als je bijvoorbeeld van gamen houdt, dan is het ook zeker belangrijk. De kabel is daarnaast lang, dus je kan meer dan genoeg ruimte overbruggen. Mocht je dat graag willen. Verder is er een connector 1 HDMI en een Connector HMDI 2. Beide zijn mannelijk. Je kan daarmee dus een verbinding tussen twee apparaten maken. Ook kun je rekenen op een audio return kanaal en een HDMI Ethernet kanaal! 

Ben je nou benieuwd na deze high speed HDMI-kabel. Bekijk dit item hier.

Pros
  • De kabels werken exact zoals ze zouden moeten.
Cons
  • Kabel kan wat kort zijn

Konig USB2.0 Audio/Video Grabber

Reviews

3.8

Gemiddelde van 43 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 43 reviews

Bij de Konig USB2.0 Audio/Video Grabber kun je rekenen op een compleet pakket. Er wordt ook zeker gezegd over dit pakket dat het van goede kwaliteit is. En daarnaast is het ook een voordelige koop en daardoor duurzaam. Houd er wel rekening mee dat het geheel niet werkt bij een computer dat niet werkt met Windows 10 of hoger. Ook wordt er verteld over een iets wat zwakker punt in de bekabeling. Geen probleem! Maar zeker wel even opletten. Ook ontvang je dit pakket met goede software en een uitgebreide handleiding. De installatie is eenvoudig en je hebt geen externe voeding meer nodig. Ook perfect voor het overzetten van videobanden of camerabanden. 

Ben je nou benieuwd na deze high speed HDMI-kabel. Bekijk dit item hier.

Pros
  • Goede software en uitgebreide handleiding
Cons
  • Werkt niet onder computers die onder de Windows 10 zitten

Siston 3-in-1

Reviews

3.0

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 4 reviews

Hebben je kids weer eens ruzie over wie er tv mag kijken? Super vervelend want je wilt zelf eindelijk ook wel eens van je vrije avond of weekend genieten. Met deze Siston is dat probleem opgelost. Je kunt er namelijk 3 apparaten op aansluiten. Geen gedoe meer met kabels die je moet wisselen dus. Bovendien kun je er ook een Nintendo of PlayStation op aansluiten. Je puber zal hier erg blij van worden. Hij is geschikt voor de volgende resoluties: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080p en 1080i. Deze Siston heeft vergulde connectoren wat simpel gezegd inhoud dat hij niet zal oxideren. Wel zo handig dus. Je hebt gegarandeerd lang plezier van deze HDMI splitter.

Pros
  • Ook geschikt voor spelcomputers.
  • Heeft 3 aansluitingen dus voldoende capaciteit voor een gezin.
  • Geen kans op oxidatie.
Cons
  • Soms herkent hij de kabels niet die je erin hebt gestoken en moet je deze loskoppelen en opnieuw insteken.

Achaté Type-c

Reviews

3.8

Gemiddelde van 205 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 205 reviews

Deze HDMI splitter is ideaal voor verschillende computers. Zo werkt hij uitstekend samen met Apple, maar ook met Samsung kan hij goed uit de voeten. Je sluit hem heel gemakkelijk aan op verschillende apparaten. Zo kan je ervoor kiezen om hem aan te sluiten op je pc en heb je in mum van tijd de gewenste bestanden op jouw device. Deze HDMI-splitter heeft een goede en snelle overgangsfase. Zo kan je 4K beelden gemakkelijk overzetten zonder enkele problemen. Hij is gemaakt om betrouwbaar zijn werk te doen. De Achaté Type-condersteund ook hoge snelheden en definitions. Daarnaast is hij voorzien van vergulde en corrosiebestendige connectoren. Zo hoef je niet bang te zijn dat andere apparaten door toedoen van deze splitter stuk gaan.

Het gaat hier om een zeer klein en handzaam apparaat. Deze wil jij het liefst altijd meenemen wanneer jij naar belangrijke meetings gaat bijvoorbeeld. Zo kan jij altijd presentaties geven zonder problemen. Mocht jij niet tevreden zijn met dit product kan je hem 30 dagen lang gewoon terugsturen. Het niet goed geld terug garantie maakt dit allemaal mogelijk. 

Pros
  • Hij is te gebruiken op verschillende apparaten.
  • Hij is snel en behendig.
Cons
  • Geen hdr ondersteuning.

Sonnon Metallic 3

Reviews

4.5

Gemiddelde van 201 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 201 reviews

Deze HDMI-splitter is degene die jij nodig hebt wanneer jij snel en makkelijk verschillende bestande wil overzetten. Maar ook wanneer jij bijvoorbeeld verschillende recorders en dvd-spelers hebt en deze tegelijk wil aansluiten. Het vervelende is natuurlijk met veel van de televisies op dit moment dat er steeds meer zijn zonder ingangen. Zo beperken ze ook de mate van HDMI-ingangen steeds meer. Deze splitter met drie verschillende poorten maakt het mogelijk om meerder recorders tegelijk aan te sluiten. Veel consumenten zijn jou al voor geweest via Bol.com en allemaal kwamen ze zeer geslaagd eruit. Dit is een splitter die hoge kwaliteit videobeelden doorstuurt. 

Doormiddel van de led-lampjes kan je zien welk device er wordt getoond op het beeldscherm. Hiertussen kan je gemakkelijk verschillende knoppen in en uitschakelen. De levensduur van de Sonnon Metallic 3 is heel lang door een 24 karaats vergulden connectoren. Dit zie je zeker niet bij alle splitters, maar deze heeft het. Daarnaast ondersteund hij vrijwel ieder merk en ieder apparaat. Geen zorgen dus over de aankoop van een verkeerd apparaat. 

Pros
  • Dit apparaat wordt snel geleverd.
  • Je krijgt altijd waar je op had gehoopt.
  • Hij is zeer sterk en de vergulden connectoren geven hem een lange levensduur.
Cons
  • De kleur kan niet anders.

Tecknet Plug & Play

Reviews

4.6

Gemiddelde van 184 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 184 reviews

Deze HDMI-splitter wordt geleverd met een zeer sterke constructie. Hij is namelijk voorzien van een aluminiumlegering en zorgt voor een goede schakeling tussen de weergaveapparaten. Op deze manier zullen jouw apparaten nooit doorbranden. Dit is natuurlijk het ergste wat kan overkomen, maar het komt nog weleens voor dat zoiets gebeurt bij soortgelijke goedkope varianten. Daarnaast kan je twee schermen tegelijk bedienen met deze splitter. Hij is enorm klein en gemakkelijk te gebruiken. Ze noemen hem niet voor niets de Tecknet Plug & Play. Want je kan hem inpluggen en zonder stroomverbruik ben je eigenlijk al klaar. Je hebt geen extra uitleg of handleiding nodig. 

Wanneer jij wil schakelen tussen de apparaten druk je gewoon even op de knop in het midden en hij schakelt over naar het andere device dat jij hebt aangesloten. Daarnaast kan je doormiddel van een led-lampje zien of alles is goed gegaan. Ook ondersteund hij natuurlijk de meest hoge kwaliteit aan beeldmateriaal. Dus van Full-HD tot 4k. Deze splitter kan het allemaal moeiteloos aan. 

Pros
  • Hij heeft een gemakkelijke bediening.
  • Hij werkt goed samen met alle merken en modellen.
Cons
  • Zit geen extra HDMI-kabel bij.

Gymston

Reviews

2.5

Gemiddelde van 29 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.5

Gemiddelde van 29 reviews

Maar liefst 5 apparaten kun je aansluiten op deze Gymston. Het gaat om het nieuwste model uit 2020. Perfect dus als je een groot huishouden hebt. Hij is super praktisch en voor de prijs hoef je het niet te laten. Je krijgt er zelfs een afstandsbediening bij. Je hoeft dus niet meer iedere keer van je luie stoel te komen als je apparaten wilt wisselen. Met de LED indicatie kun je in 1 oogwenk zien of hij het wel doet. Goed om te weten: heb je Full HD of zelfs 4K? Geen probleem, deze Gymston ondersteunt het. Kortom: deze Gymston doet wat je van een HDMI splitter mag verwachten! Hij ondersteunt bovendien 3D. Met een beamer aangesloten op Gymston heb je net een echte eigen thuisbioscoop.

Pros
  • Dankzij de handige LED indicator kun je hem makkelijk aflezen.
  • Ondersteunt ook hoge beeldkwaliteit zoals Full HD en zelfs 4K.
Cons
  • Hij beschikt over een hele kleine afstandsbediening die je snel kwijt raakt.

WiseGoods

Reviews

3.1

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.1

Gemiddelde van 13 reviews

Met de HDMI splitter van WiseGoods maak je je leven een stukje makkelijker. Je hoeft geen kabels meer te wisselen want je sluit gewoon 3 verschillende apparaten aan. Dit doe je overigens in een handomdraai. Met de select-button kun je makkelijk wisselen van apparaat. Hij is geschikt voor een resolutie tot 1080p. Met de LED indicator kun je hem eenvoudig aflezen. Wil je dus een PlayStation en een computer tegelijk aansluiten? Het is geen enkel punt met deze WiseGood. Hij ondersteunt bovendien 4K waardoor hij geschikt is voor de nieuwste technologie. Bij WiseGood hebben ze vooruit gedacht. Als je dus van plan bent een 4K tv aan te schaffen zit je met deze HDMI splitter alvast goed.

Pros
  • Makkelijk in gebruik en eenvoudig aan te sluiten.
  • Je hoeft er dus geen technicus voor te zijn.
  • Je wisselt makkelijk van het ene apparaat naar het andere.
Cons
  • Soms laat de werking te wensen over.

MT Deals

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

De HDMI splitter van MT Deals werkt niet alleen als HDMI splitter maar ook als versterker. Twee vliegen in één klap dus! Met deze HDMI splitter heb je nergens omkijken meer naar. Er moet wel bij worden gezegd dat hij geschikt is om 2 apparaten op aan te sluiten. Handig dus als je in je woonkamer een tv aan wilt sluiten en op de slaapkamer een PlayStation. Mocht je een groot gezin hebben met uiteenlopende wensen dan is het aan te raden voor een model te gaan waar je meerdere apparaten op aan kunt sluiten. Anders schiet de aanschaf ervan zijn doel alsnog voorbij. Hij beschikt over een mooie stevige behuizing dus hij kan wel tegen een stootje. De lampjes kleuren blauw als een apparaat is aangesloten en rood als er spanning op staat.

Kanaan

Reviews

3.8

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 12 reviews

Deze Kanaan is uitermate geschikt voor als je een thuisbioscoop hebt. Hij ondersteunt resoluties tot maar liefst 2160p. Hij is bovendien geschikt voor aansluiting van 3D. Hij heeft 1 HDMI ingang en 4 uitgangen. Ook voor 4k draait deze Kanaan zijn hand niet om. Houd er rekening mee dat dit alleen mogelijk is wanneer alle apparaten HDCP versie 2.0 ondersteunen. De behuizing is compact vorm gegeven. Daarnaast heeft hij een strak en modern design. Het is dus niet per se een lelijk apparaat om tegenaan te kijken mocht je hem in het zicht hebben staan. Je kunt kiezen uit 2 kleuren zodat hij altijd in je interieur past.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste HDMI splitter

Hoe kun je op een HDMI splitter besparen?

Laten we eerlijk zijn. De aanschaf van een HDMI splitter kost de hele wereld niet. Maar toch kan een paar euro wel verschil maken als je een kleine beurs hebt. Daarom helpen we je op weg met de volgende budget tips.

Noodzaak

Ga voor jezelf na of je überhaupt wel een HDMI splitter nodig hebt. Het is misschien wat onpraktisch zonder maar je kunt je er op zich wel mee redden. Vraag jezelf daarnaast af hoeveel aansluitingen je nodig hebt. Een splitter met veel aansluitingen kost vaak meer dan een splitter met maar een paar aansluitingen. Het is dus zonde om er veel geld aan uit te geven terwijl je dit niet nodig hebt. Ook betaal je vaak voor extra opties. Denk aan een afstandsbediening. Dit levert natuurlijk wel een hogere gebruiksvriendelijkheid op. Maar als het aanzienlijk wat geld bespaart dan is het beter om voor een splitter zonder extra opties te gaan.

Welke soorten HDMI splitters zijn er?

HDMI is de afkorting voor High Definition Multimedia Interface. Soms heb je meerdere aansluitingen voor meerdere apparaten nodig. Daar komt de HDMI splitter de hoek om gekeken. Het is een soort kastje waarop je diverse aansluitingen voor meerdere apparaten hebt. Maar welke soorten zijn dit? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Let er bij aanschaf ook op dat er niet alleen verschillende HDMI splitters zijn maar ook een zee aan keuze als het om HDMI kabels gaat.

HDMI Switch

Wij hebben uitgebreid stil gestaan bij alle ins en outs van de HDMI splitter. Maar je bent in je zoektocht vast wel tegen gekomen dat er ook HDMI switches zijn. Is dit hetzelfde als een HDMI splitter? Het antwoord is nee. Wat is dan het verschil zal je je afvragen. Een HDMI switch zorgt ervoor dat je verschillende mediabronnen aan kunt sluiten op 1 beeldscherm. Bij een splitter is dit niet het geval. Een HDMI switch is vooral ideaal wanneer je een tv hebt met maar een aantal HDMI poorten.

HDMI Matrix

Een HDMI matrix, ook wel multiroom HDTV systeem, is een combinatie tussen een HDMI switch en een HDMI splitter. Twee voor de prijs van 1 dus! Ideaal. Je hebt alle gemakken van zowel een HDMI splitter als van een HDMI switch. Wat wil je nog meer. Dit houdt in dat een film vanaf je BluRay speler of DVD op hetzelfde moment kan worden afgespeeld. Ook is het mogelijk op iedere tv een ander beeld te tonen. Net waar je wensen liggen.

Welke HDMI splitter is de beste budget keuze?

Als je voor pure eenvoud wilt gaan dan hebben wij de perfecte budget keuze voor je. Namelijk het merkloze exemplaar wat op Bol.com verkrijgbaar is. Deze HDMI splitter doet wat hij moet doen zonder enige poespas. Zo kun je voor een minimaal bedrag genieten van het gemak van een HDMI splitter. Hij is aan te sluiten op 3 apparaten. Daarnaast is hij gebruiksvriendelijk wat wel zo fijn is. Je schakelt simpel over van het ene apparaat naar het andere. Maak je veel gebruik van je HDMI splitter? Dan is het aan te raden om te investeren in een iets duurzamer model.

Wat zijn de populairste HDMI splitter merken?

Fujitsu
Zoals de naam al doet vermoeden is Fujitsu een Japans bedrijf. En wie zijn er nu beter in technologie dan de Japanners. Dat bewijzen hun producten zeker. Of het nu gaat om een HDMI splitter voor in je woonkamer of juist op kantoor, Fujitsu heeft er zeker een voor je in zijn assortiment. Ze zijn niet alleen een ster in het maken van HDMI splitters maar ook hun laptops en scanners zijn van uitstekende kwaliteit!

Intel
De processors van Intel. Wie is er niet mee begonnen toen hij een computer aanschafte. Ze hebben echter een veel breder assortiment. Ze staan bekend om hun gebruiksvriendelijke en slimme producten. Intel heeft bovendien als doel zichzelf steeds te verbeteren en ontwikkelen zodat ze het beste voor hun gebruikers kunnen bieden. En dat is hen gelukt. Als sinds 1968 staat het Amerikaanse bedrijf Intel voor je paraat en dit zal nog vele generaties zo doorgaan.

JBL
Iedereen kent de hippe speakertjes van JBL wel. Naast uitstekende geluidskwaliteit zijn ze leuk om tegenaan te kijken. Maar niet alleen is JBL specialist op het gebied van geluid, ook kun je prima bij ze terecht voor een HDMI splitter. Ze zijn een onderdeel van Harman, een grote naam in de muziekwereld. Met een JBL zul je dan ook zeker geen miskoop doen en ze hebben hun goede naam op de elektronicamarkt meer dan verdiend!

HDMI Splitter tips voor de beste koop

Je wilt je leven een stukje makkelijker maken door een HDMI splitter aan te schaffen. Wij begrijpen het helemaal. Zeker als je een stel pubers in huis hebt die allemaal beschikken over een eigen tv en/of spelcomputer. Gun jezelf dus wat rust en schaf een HDMI splitter aan. Maar wat zijn de aandachtspunten bij de aanschaf van zo’n splitter?

Het is handig om jezelf ten eerste de volgende dingen af te vragen zodat je vast kunt trechteren. Wat is je budget? Hoeveel apparaten wil je op de HDMI splitter aansluiten? Waar komt hij te staan? Welke beeldkwaliteit heb je? Hoeveel uitgangen en hoeveel ingangen moet hij hebben?

  1. Aantal in- en uitgangen

    Laten we beginnen met het verschil tussen HDMI uitgangen en HDMI ingangen. Ja, het is een beetje saai maar wel belangrijk om te weten als je een goede HDMI splitter aan wilt schaffen. Waar heb je eigenlijk een uitgang voor nodig en voor wat precies een ingang?
    Het is zo dat alles dat signalen verzendt HDMI uit is. Een makkelijk geheugensteuntje is wat uitzendt gaat uit. Voorbeelden van deze apparaten zijn receiver, BluRay en DVD. Apparaten zoals je tv en beeldscherm zijn HDMI in. Het signaal gaat er dus via je BluRay speler uit en komt via je tv weer binnen. Bedenk je dus van te voren welke apparaten je in wilt pluggen zodat je precies weet hoeveel ingangen en uitgangen je nodig hebt.

  2. Design

    Misschien hecht je er geen waarde aan maar het design en de kleur van de HDMI splitter is iets om rekening mee te houden. Grote kans dat hij niet zichtbaar is maar als hij wel in het zicht is dan is het wel zo prettig dat je niet tegen een lelijk ding aan hoeft te kijken. Sommige fabrikanten hebben hier rekening mee gehouden en de HDMI splitter een strak en modern design gegeven. Ook kun je soms zelf de kleur kiezen. Ons advies is echter voor een exemplaar te gaan dat vooral zijn werk goed doet en kwalitatief goed is.

  3. Ondersteuning beeldkwaliteit

    Het is je misschien wel opgevallen dat in ons overzicht diverse HDMI splitters staan waarbij we vermeld hebben voor welke beeldkwaliteit hij geschikt is. Dit kun je ook altijd in de specificaties vinden. Bijvoorbeeld of hij geschikt is voor 4K, 3D of Full HD. Het is belangrijk om dit van te voren te checken om een miskoop te voorkomen. Daarnaast is het ook wel zo handig als de splitter de juiste resolutie ondersteunt. De resolutie wordt aangeduid met een getal en daarachter een ‘p’ die staat voor pixels oftewel het aantal punten.

  4. Extra’s

    Dan zijn er nog de extra opties voor een HDMI splitter. Dit is zeker aan te raden aangezien het qua prijs nauwelijks scheelt met als deze functies niet aanwezig zijn. Denk hierbij aan een LED indicator of aan een afstandsbediening waarmee je eenvoudigweg tussen apparaten wisselt.

Hoe gebruik ik een HDMI splitter?

Veel moderne televisies hebben steeds meer verschillende ingangen. Hierdoor is er een HDMI splitter in het leven geroepen. Een splitter zorgt ervoor dat jij tussen jouw devices kan switchen zonder enige moeite. Zo kan jij meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Er zijn echter twee zaken die jij moet weten bij het gebruik van een HDMI splitter. 

Een splitter is een verdeler. Deze zorgt ervoor dat je twee bijvoorbeeld jouw dvd-speler op twee schermen tegelijk kan afspelen. Zo kan je bijvoorbeeld op groot beeld wat kijken en op een klein beeld meekijken. Dit is handig voor wanneer jij bijvoorbeeld grote groepen moet voorzien van beeld. Let hierop bij het gebruik van een goede splitter die de juiste kwaliteit kan uitzenden. Dit is zeker niet overal hetzelfde. Wanneer hij niet meer dan een bepaalde kwaliteit kan uitzenden dan zal er een slechtere kwaliteit weergegeven worden dan jij gewend bent. 

Laatste HDMI Splitter Trends van 2024

Ben je ook helemaal klaar met al dat gedoe met die kabels? Tegenwoordig zou dat toch wel draadloos moeten kunnen zou je denken. Nou, dat kan ook! Namelijk met een HD streamer. Hiermee heb je een draadloos HDMI signaal. Door middel van radio frequentie wordt deze uitgezonden. Het grote voordeel is uiteraard dat je dus geen lelijke kabels meer hoeft weg te werken met een kabelgoot bijvoorbeeld. Daarnaast is een extra lange kabel ook overbodig. En het fijne is dat het bereik met zo’n HDMI streamer behoorlijk groot is. Je kunt er dus niet alleen in je woonkamer maar ook prima in je slaapkamer of zelfs in de tuin van genieten!

Conclusie

Een HDMI-splitter is er in alle soorten en maten. Zo heb je zeer kleine compacte modellen die bijvoorbeeld de ingang veranderen, maar je hebt ze ook in grote modellen met meerder ingangen. Zo kan jij kiezen voor een duurder en een goedkoper model. Afhankelijk is de grote van het gezelschap. Moet jij voor meer dan 100 mensen een presentatie geven wil je natuurlijk dat dit gewoon goed verloopt. 

Daarnaast zien wij dat er veel verschillen zitten in de legeringen die gebruikt worden. Zo zijn er modellen die niets doen aan de bescherming van kabels en andere werken weer met aluminium of zelf 24-karaats legeringen om jouw kabels te beschermen. Bescherming van kabels is nodig dus het is goed altijd hiernaar te kijken. 

Ook is het goed om te kijken naar de kwaliteit die wordt doorgegeven. Wanneer jij een 4k video wil afspelen moet die wel in de juiste kwaliteit worden doorgegeven. Kabels zijn hierin essentieel, maar de HDMI splitter moet hier ook voor gemaakt zijn. 

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste mediaspeler? Of wil je alles weten over de laatste externe harde schijf? Of de resultaten zien van de beste Chromebook test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Auteur

  • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Beste Stoomgenerator 2024 uit de Test

Volgende test

Beste Multicooker 2024 uit de Test