Beste Stoomgenerator 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Op zoek naar een goede Stoomgenerator? Wij hebben de beste stoomgenerators van 2024 voor je op een rij gezet. De Beste uit de Test.

Je kent het wel. Je hebt vanavond een feestje en je weet nog niet precies wat je aan doet. Op het laatste moment bedenk je je en wil je toch een andere outfit aan. Maar chips, deze is nog niet gestreken! En nu gaat het ook nog eens om een heel delicaat stuk. Hoe los je dat op? Je kunt natuurlijk zo snel mogelijk je moeder bellen of naar de buurvrouw rennen maar het is ook makkelijk zelf op te lossen met een stoomgenerator. Dan moet je er wel 1 in huis hebben natuurlijk. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste is en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

Best Geteste Stoomgenerator

Philips GC9642/60 - Stoomgenerator

De snelste en krachtigste stoomgenerator**
met het lichtste strijkijzer** en Silent Steam-technologie
PerfectCare-Elite Silence is het beste strijkijzer met stoomgenerator van Philips met Silent Steam-technologie: geluidsarm maar toch zeer krachtig. Strijk alles van jeans tot zijde zonder temperatuurinstelling. Gegarandeerd geen schroeiplekken op alle strijkbare kleding.

Met een review van 4.7/5 is dit een zeer geschikte aankoop.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Philips GC9642/60 – Stoomgenerator de beste stoomgenerator is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips GC9642/60 – Stoomgenerator is de Philips FastCare Compact GC6720/30. Kijk onderstaand voor de overige stoomgenerator testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Philips GC9642/60 - Stoomgenerator

PerfectCare-Elite Silence is het beste strijkijzer met stoomgenerator van Philips met Silent Steam-technologie: geluidsarm maar toch zeer krachtig. Strijk alles van jeans tot zijde zonder temperatuurinstelling.

Philips FastCare Compact GC6720/30 - Stoomgenerator

De krachtige en continue stoom van deze Philips FastCare Compact GC6720/30 - stoomgenerator werkt sneller dan een stoomstrijkijzer, met een eenvoudig aan te vullen waterreservoir en snelle opwarming. Compact en lichtgewicht om eenvoudig op te bergen.

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9580 - Stoomgenerator

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9580 - Stoomgenerator

Geef je kleding de beste stoomkracht voor ultieme resultaten met de Tefal GV9580 Stoomgenerator Pro Express Ultimate hogedruk stoomgenerator. De nieuwe hogedruk boiler technologie levert professionele efficiëntie, terwijl de exclusieve en dubbele bescherming ervoor zorgt dat je kleding er mooi uit blijft zien.

Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150/30

De stoomgenerator die is ontworpen voor jouw comfort en gemak. De Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150/30 beschikt over een nieuwe bewegingssencortechnologie. Er komt krachtige automatische stoom vrij wanneer je begint met strijken.

Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 - Stoomgenerator

Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 - Stoomgenerator

De Calor Pro Express Ultimate+ GV9610CO is een krachtige hogedruk stoomgenerator met Smart Steam Technology voor professioneel strijken. Hij heeft een indrukwekkende stoomstoot 5 voorgeprogrammeerde instellingen.

Beste Stoomgenerator aanraders van 2024

Best getest: Philips GC9642/60 PerfectCare Elite

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 29 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 30 reviews

Dit is de Philips GC9642/60 PerfectCare Elite. Een item dat is uitgekozen als best getest in 2024. En niet geheel zonder redenen. Want deze stoomgenerator is misschien niet heel goedkoop, maar is wel perfect voor al jouw strijkwerk. Hoe komt dat? Allereerst zorgt deze stoomgenerator voor heel veel stroom. Waardoor je moeiteloos kunt strijken. Ook een prettig gegeven: het schoonmaken van dit apparaat is niet moeilijk en juist heel eenvoudig. Het is dus geen apparaat waardoor je juist harder moet werken. Er zit ook een gigantische watertank bij, namelijk van wel 1600 ml. Hierdoor kun je flink doorstrijken zonder steeds te hoeven stoppen om te vullen. Houd er wel rekening mee dat het een zware stoomgenerator is. Zeker wanneer ‘ie volledig is gevuld. 

Wil je meer weten over de Philips GC9642/60 PerfectCare Elite stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Heeft een verwijderbare watertank
 • Heeft een licht gewicht en is daardoor makkelijk in gebruik
Cons
 • Met gevulde tank weegt het totale product meer dan 6 kg

Beste koop: Philips GC6720/30 FastCare Compact

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 22 reviews

Een goedkopere optie dan de nummer 1, en daardoor verdiend deze stoomgenerator een plek in deze lijst. Het is namelijk een stoomgenerator waar je blij van wordt. Zeker als je veel moet strijken. Het is daarnaast niet een al te duur apparaat, maar wel een apparaat dat lang meegaat. Win-win-situatie dus! Ook het schoonmaken van deze stoomgenerator is geen gedoe en gaat simpel! Zeker omdat je met water werkt, is het ontkalken van het apparaat heel belangrijk. Je wilt tenslotte wel dat het geheel lang mee gaat en kalk kan daar wel roet bij in het eten gooien. Goed om dus regelmatig het apparaat schoon te maken. Maar als het zo simpel gaat als deze van stoomgenerator dan hoef jij je nergens zorgen om te maken! 

Wil je meer weten over de Philips GC6720/30 FastCare Compact? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Schoonmaken en ontkalken gaat gemakkelijk
 • Snel kreukvrij
Cons
 • Zool is niet krasbestendig

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9580 - Stoomgenerator

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 83 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Tefal Pro Express Ultimate Care GV9580 - Stoomgenerator

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 84 reviews

Door gebruik te maken van stoomkracht kun je de beste resultaten voor jou kleding verwachten. Daarom zijn mensen ook zo tevreden over deze Tefal Pro Express Care GV9580. Daarnaast is het een ongelooflijk makkelijke stoomgenerator. Door het vergrendelsysteem kan je het hele apparaat ook makkelijk verplaatsen en eventueel ook opbergen. Wat ook als prettig wordt ervaren is het feit dat er een continue stoom hoeveelheid wordt gecreëerd. Hierdoor kan je niet alleen heel snel werken. Maar je kan ook 140 gram per minuut strijken. Met perfect resultaat. Waar mensen ook blij over zijn is het feit dat het geheel zeer gebruiksvriendelijk is. Mede doordat er wordt gewerkt met. 5 voorgeprogrammeerde functies. Je kan dus heel professioneel te werk gaan met deze stoomgenerator. Waardoor je altijd met de mooiste kleding loopt. Want als jij van je kleding houdt, dan is het ook belangrijk dat je jouw kleding goed verzorgd. En een goede verzorging betekent ook dat je niet elke keer opnieuw alles gaat wassen. Maar bijvoorbeeld ook je jasjes even gaat uitstomen. Hierdoor kun je ook nog eens langer met je items doen. 

Ben je nou benieuwd na deze stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Het strijkijzer zelf is licht en goed hanteerbaar
 • Goede stoomfunctie
Cons
 • De kabel kan soms wat stug zijn

Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150/30 – Stoomgenerator

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 36 reviews

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht strijkijzer dan kan deze van Philips weleens iets voor jou zijn. Je kan namelijk heel gemakkelijk tot in de hoekjes van jouw kleding komen. Ook prettig, je kleding is goed beschermd. Dat komt door de speciale OptimalTEMP-technologie. Hierdoor kunnen er geen brandplekken ontstaan op je kleding. Naast dat het een lichtgewicht strijkijzer is, kun je ook heel makkelijk erop rekenen dat het apparaat zichzelf uitschakelt. Dit om energie te besparen. Wat ook weer leuk is voor je portemonnee! En verder kun je ook weer rekenen op die krachtige continue stroom. Dit is beter voor je kleding en hierdoor is alles gelijkmatig verdeeld. Dat is ook beter voor de stof van je kleding. 

Ben je nou benieuwd na deze stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Automatische uitschakeling om energie te besparen
 • Licht in gewicht en werkt daardoor prettig
Cons
 • Geen instelbare stoomverdeling

Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 - Stoomgenerator

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 35 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Calor Pro Express Ultimate+ GV9610C0 - Stoomgenerator

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 43 reviews

De Calor Pro Express Ultimate+ GV9610CO stoomgenerator biedt een professionele strijkervaring met krachtige stoomuitstoot en intelligente Smart Steam Technology.
Met een recordbrekende stoomstoot van 650 g/min, elimineert het hardnekkige kreuken.
Dit apparaat heeft 5 voorgeprogrammeerde instellingen en met een slimme sensor levert het automatisch aangepaste stoom voor verschillend strijkgoed. De kalkverzamelaar zorgt voor eenvoudig onderhoud en een lange levensduur. De combinatie van temperatuur en stoomdruk doodt 99.99% van de bacteriën. 

Pros
 • Licht apparaat maar toch zeer krachtig
 • Groot waterreservoir
Cons
 • Kabelopbergsysteem is krap

Philips PerfectCare Compact Essential GC6815/20

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 2 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Philips PerfectCare Compact Essential GC6815-20

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 44 reviews

Deze Philips stoomgenerator heeft een krachtige en continue stoom en hierdoor is strijken nog nooit zo gemakkelijk en snel geweest. Zeg maar dag tegen het gedoe van het aanpassen van temperatuur- en stoominstellingen, want deze slimme technologie doet al het denkwerk voor je. Van stoere spijkerbroeken tot delicate zijde, deze stoomgenerator kan elke stof perfect strijken, zonder een spoor brandplekken achter te laten.

Het apparaat heeft een riant waterreservoir waardoor je meer dan een uur onafgebroken kan strijken. Hij is compact en licht in gewicht, hij past moeiteloos in je ruimte en op je strijkplank, klaar om elke stof aan te pakken met zijn slimme SteamGlide-zoolplaat. Deze zoolplaat heeft vijf lagen bescherming en een anti-kleefvoet om soepel te glijden. 

daarnaast heeft deze stoomgenerator een wapen tegen kalkaanslag: het Smart Calc Clean-systeem! Geen gedoe meer met cassettes of extra kosten. 

Wil je meer informatie over deze stoomgenerator? Bekijk hem dan hier!

Pros
 • Automatische temperatuurregelaar
 • Licht in gewicht
 • Strijkt soepel en glad
Cons
 • Watertank kan je niet afnemen.

Philips GC9640/60

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 250 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 30 reviews

Met stipt op numer 1 staat de Philips GC9640/60. Door de Consumentenbond is hij als best getest. Deze krachtpatser stoomt je kleren in een mum van tijd klaar. Ideaal dus wanneer je haast hebt en je wilt nog even gauw je favoriete outfit klaarstomen. Letterlijk. Hij heeft een waterreservoir van 1,8 liter zodat je hem niet om de haverklap met water bij hoeft te vullen. Hij is super handig voor intensief gebruik. Bovendien krijg je er een gratis strijkplank bij die geschikt is voor het stomen met een stoomgenerator. Het Easy Decalc systeem zorgt ervoor dat je hem eenvoudig kunt ontkalken. Deze Philips weegt maar 0,8 kg, je hoeft dus niet bang te zijn voor overbelasting tijdens het strijken.

Hij strijkt je kleding zeer effectief. Daarnaast is hij snel opgewarmd dus ideaal wanneer je op het laatste moment nog even wat moet strijken. Het ijzer is bovendien lekker licht dus ook als je langere tijd achter elkaar strijkt dan kun je dit comfortabel doen. Kortom, deze kanjer doet wat je van een stoomgenerator mag verwachten!

Pros
 • De zool is zeer krasbestendig waardoor je niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen.
 • Ook voor intenstief gebruik is hij heel geschikt.
 • Licht in gewicht.
 • Het waterreservoir is afneembaar
Cons
 • Ontkalken gaat wat lastig.
 • Hij beschikt niet over een sproeifunctie.
 • Hoge prijs.

Philips PerfectCare Elite GC9630/20

Reviews

4.9 

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Philips PerfectCare Elite GC9630 20

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 12 reviews

Wil jij best wat meer betalen voor een zeer betrouwbare en goede stoomgenerator dan heeft Philips de PerfectCare Elite ontwikkeld. Deze stoomgenerator doet precies wat jij wil en is daardoor ook extreem goed getest. Philips zelf noemt deze stoomstrijkijzer hun meest efficiënte ooit. Je kan alles ermee strijken van een jeans tot een katoenen overhemd. Ook garanderen ze je door een technologische ontwikkeling dat je geen kans hebt op strepen of op schroeiplekken op je kleding. Dat is natuurlijk het ergste wat je kan overkomen. De stroom van de Philips PerfectCare Elite GC9630/20 is ontzettend krachtig. Hierdoor kan je supersnel op hoge temperatuur strijken. Zelfs dikke en onhandige materialen kan jij in een mum van tijd weer strak krijgen. 

De veilige standaard is waar de meeste consumenten het voor doen. Deze kan goed blijven staan op een stabiele strijkplank en de kabel is zeer toereikend. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat hij eraf valt. Doordat hij niet te zwaar is kan je daarnaast ook een zeer ergonomische manier werken. Ook vermindert dit natuurlijk druk op jouw polsen bij het voortduwen van het strijkijzer. 

Pros
 • Lichtgewicht en sterk.
 • Hij heeft een praktische handleiding.
 • Fijne bedieningen en je kan hem gemakkelijk ontkalken.
 • Heeft een eco- stand
Cons
 • Je kan het ijzer niet op z’n achterkant zetten.

Tefal Express Vision SV8152

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 90 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit