Beste Stoomgenerator 2023 uit de Test

best geteste stoomgenerators van 2023

Op zoek naar een goede Stoomgenerator? Wij hebben de beste stoomgenerators van 2023 voor je op een rij gezet. De Beste uit de Test.

Je kent het wel. Je hebt vanavond een feestje en je weet nog niet precies wat je aan doet. Op het laatste moment bedenk je je en wil je toch een andere outfit aan. Maar chips, deze is nog niet gestreken! En nu gaat het ook nog eens om een heel delicaat stuk. Hoe los je dat op? Je kunt natuurlijk zo snel mogelijk je moeder bellen of naar de buurvrouw rennen maar het is ook makkelijk zelf op te lossen met een stoomgenerator. Dan moet je er wel 1 in huis hebben natuurlijk. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste is en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Philips GC9642/60 – Stoomgenerator de beste stoomgenerator is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips GC9642/60 – Stoomgenerator is de Philips FastCare Compact GC6720/30. Kijk onderstaand voor de overige stoomgenerator testresultaten.

Beste Stoomgenerator aanraders van 2023

Best getest: Philips GC9642/60 PerfectCare Elite

Dit is de Philips GC9642/60 PerfectCare Elite. Een item dat is uitgekozen als best getest in 2023. En niet geheel zonder redenen. Want deze stoomgenerator is misschien niet heel goedkoop, maar is wel perfect voor al jouw strijkwerk. Hoe komt dat? Allereerst zorgt deze stoomgenerator voor heel veel stroom. Waardoor je moeiteloos kunt strijken. Ook een prettig gegeven: het schoonmaken van dit apparaat is niet moeilijk en juist heel eenvoudig. Het is dus geen apparaat waardoor je juist harder moet werken. Er zit ook een gigantische watertank bij, namelijk van wel 1600 ml. Hierdoor kun je flink doorstrijken zonder steeds te hoeven stoppen om te vullen. Houd er wel rekening mee dat het een zware stoomgenerator is. Zeker wanneer ‘ie volledig is gevuld. 

Wil je meer weten over de Philips GC9642/60 PerfectCare Elite stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Heeft een verwijderbare watertank
Cons
 • Met gevulde tank weegt het totale product meer dan 6 kg

Beste koop: Philips GC6720/30 FastCare Compact

Een goedkopere optie dan de nummer 1, en daardoor verdiend deze stoomgenerator een plek in deze lijst. Het is namelijk een stoomgenerator waar je blij van wordt. Zeker als je veel moet strijken. Het is daarnaast niet een al te duur apparaat, maar wel een apparaat dat lang meegaat. Win-win-situatie dus! Ook het schoonmaken van deze stoomgenerator is geen gedoe en gaat simpel! Zeker omdat je met water werkt, is het ontkalken van het apparaat heel belangrijk. Je wilt tenslotte wel dat het geheel lang mee gaat en kalk kan daar wel roet bij in het eten gooien. Goed om dus regelmatig het apparaat schoon te maken. Maar als het zo simpel gaat als deze van stoomgenerator dan hoef jij je nergens zorgen om te maken! 

Wil je meer weten over de Philips GC6720/30 FastCare Compact? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Schoonmaken en ontkalken gaat gemakkelijk
Cons
 • Zool is niet krasbestendig

Calor Express Anti-Calc SV8030C0 – Stoomgenerator

Dan willen we ook nog even Calor Express Anti-Calc SV8030C0 – Stoomgenerator gaan je laten zien. Want dit is een vernuftig apparaat waardoor jij moeiteloos kunt strijken. Allereerst is dit apparaat zeer krachtig. Waardoor jij kunt rekenen op een gebruiksvriendelijk en een ijzersterk apparaat. Deze combinatie met strijken natuurlijk veel leuker. Prettig gegeven: het apparaat is al binnen 2 minuten warm. En je kunt het geheel heel gemakkelijk onderhouden door een extra verwijderbaar kalkreservoir. Overal waar water bij komt kijken, is belangrijk om schoon en droog te houden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je kleding verbrand. Want er zit een No Setting-systeem op, waardoor je altijd en moeiteloos veilig strijkt. De pompdruk van 6,2 bar zorgt ervoor dat er veel stroom uit komt. En je kan ook nog kiezen voor een extra stoom-boost. Dat is wel zo fijn als je toch de lastige kreukels nog even snel eruit wilt krijgen. 

Wil je meer weten over de Calor Express Anti-Calc SV8030C0 – Stoomgenerator? Bekijk dit item hier. 

Pros
 • Opwarmtijd van 2 minuten
Cons
 • De thermostaat is niet regelbaar

Tefal Pro Express Care GV9560 – Stoomgenerator

Door gebruik te maken van stoomkracht kun je de beste resultaten voor jou kleding verwachten. Daarom zijn mensen ook zo tevreden over deze Tefal Pro Express Care GV9560. Daarnaast is het een ongelooflijk makkelijke stoomgenerator. Door het vergrendelsysteem kan je het hele apparaat ook makkelijk verplaatsen en eventueel ook opbergen. Wat ook als prettig wordt ervaren is het feit dat er een continue stoom hoeveelheid wordt gecreëerd. Hierdoor kan je niet alleen heel snel werken. Maar je kan ook 140 gram per minuut strijken. Met perfect resultaat. Waar mensen ook blij over zijn is het feit dat het geheel zeer gebruiksvriendelijk is. Mede doordat er wordt gewerkt met. 5 voorgeprogrammeerde functies. Je kan dus heel professioneel te werk gaan met deze stoomgenerator. Waardoor je altijd met de mooiste kleding loopt. Want als jij van je kleding houdt, dan is het ook belangrijk dat je jouw kleding goed verzorgd. En een goede verzorging betekent ook dat je niet elke keer opnieuw alles gaat wassen. Maar bijvoorbeeld ook je jasjes even gaat uitstomen. Hierdoor kun je ook nog eens langer met je items doen. 

Ben je nou benieuwd na deze stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Het strijkijzer zelf is licht en goed hanteerbaar

Cons
 • De kabel kan soms wat stug zijn

Philips PerfectCare 7000-serie PSG7150/30 – Stoomgenerator

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht strijkijzer dan kan deze van Philips weleens iets voor jou zijn. Je kan namelijk heel gemakkelijk tot in de hoekjes van jouw kleding komen. Ook prettig, je kleding is goed beschermd. Dat komt door de speciale OptimalTEMP-technologie. Hierdoor kunnen er geen brandplekken ontstaan op je kleding. Naast dat het een lichtgewicht strijkijzer is, kun je ook heel makkelijk erop rekenen dat het apparaat zichzelf uitschakelt. Dit om energie te besparen. Wat ook weer leuk is voor je portemonnee! En verder kun je ook weer rekenen op die krachtige continue stroom. Dit is beter voor je kleding en hierdoor is alles gelijkmatig verdeeld. Dat is ook beter voor de stof van je kleding. 

Ben je nou benieuwd na deze stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Automatische uitschakeling om energie te besparen

Cons
 • Geen instelbare stoomverdeling

Techwoord 2400 Perfect Steam

Wie op zoek is naar meer een betaalbare stoomgenerator kan eens kijken bij dit exemplaar van Techwood. Het is namelijk een goede stoomgenerator die ook nog eens prettig in gebruik is. Wat wil je nog meer? Doordat je comfortabel kunt strijken, ben je ervan verzekerd dat jouw kleding weer fris ruiken en daarnaast geen kreukels meer hebben. Ook is de opwarmtijd mega snel en dat wordt ook als positief ervaart. Doordat je zowel verticaal als horizontaal kunt stomen, kan je alle vouwen gemakkelijk wegwerken. En het apparaat zelf is ook makkelijk te onthouden. Zo heeft het een druppelstop, een anti-kalksysteem en een zelfreinigende functie. En in deze tijd ook heel prettig: het apparaat is energiezuinig. 

Ben je nou benieuwd na deze stoomgenerator? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Inclusief keramische strijkzool

Cons
 • Nog geen minpunten genoemd  

Philips GC6742/20 FastCare Compact

Wil jij het jezelf niet te moeilijk maken dan kies je voor deze enorm sterke en goede koop van Philips. Het is een zeer krachtige en handzame stoomgenerator. Hij is voorzien van de beste technologie zodat jij het allerbeste resultaat kan bereiken. De optimaltemperatuur-technologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er nooit brandplekken komen in jouw kleding of op de strijkplank. Het belangrijkste dat jij moet weten is dat de Philips GC6742/20 FastCare Compact geen temperaatuurregeling nodig heeft. Dankzij een goede technologische ontwikkeling begrijpt de stoomgenerator hoeveel jij nodig hebt. Hij zal anticiperen op het verschil tussen een. Spijkerbroek en een katoenen T-shirt. Ook hoef je dus niet bang te zijn voor brandplekken.

Wat deze stoomgenerator ook heeft is dat hij ultra licht is. Hierdoor wordt hij natuurlijk enorm handzaam en kan iedereen hem gebruiken. De zoolplaat is extreem fijn wanneer jij niet gladde ondergronden strak wil strijken. Zo is hij gemaakt van gehard aluminium en is hij voorzien van zes lagen titanium. Zo krijg je een extreem sterke zoolplaat. 

Pros
 • Gemakkelijk te ontkalken, Warmte snel op. Hij heeft een lange levensduur
Cons
 • Snoer en stoomslang zijn lastig op te bergen. Watertank kan je niet afnemen.

Philips GC9640/60

Met stipt op numer 1 staat de Philips GC9640/60. Door de Consumentenbond is hij als best getest. Deze krachtpatser stoomt je kleren in een mum van tijd klaar. Ideaal dus wanneer je haast hebt en je wilt nog even gauw je favoriete outfit klaarstomen. Letterlijk. Hij heeft een waterreservoir van 1,8 liter zodat je hem niet om de haverklap met water bij hoeft te vullen. Hij is super handig voor intensief gebruik. Bovendien krijg je er een gratis strijkplank bij die geschikt is voor het stomen met een stoomgenerator. Het Easy Decalc systeem zorgt ervoor dat je hem eenvoudig kunt ontkalken. Deze Philips weegt maar 0,8 kg, je hoeft dus niet bang te zijn voor overbelasting tijdens het strijken.

Hij strijkt je kleding zeer effectief. Daarnaast is hij snel opgewarmd dus ideaal wanneer je op het laatste moment nog even wat moet strijken. Het ijzer is bovendien lekker licht dus ook als je langere tijd achter elkaar strijkt dan kun je dit comfortabel doen. Kortom, deze kanjer doet wat je van een stoomgenerator mag verwachten!

Pros
 • De zool is zeer krasbestendig waardoor je niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen. Ook voor intenstief gebruik is hij heel geschikt.
Cons
 • Ontkalken gaat wat lastig. Hij beschikt niet over een sproeifunctie. Hoge prijs.

GC9614/20 PerfectCare Elite

Wil jij best wat meer betalen voor een zeer betrouwbare en goede stoomgenerator dan heft Philips de PerfectCare Elite ontwikkeld. Deze stoomgenerator doet precies wat jij wil en is daardoor ook extreem goed getest. Philips zelf noemt deze stoomstrijkijzer hun meest efficiënte ooit. Je kan alles ermee strijken van een jeans tot een katoenen overhemd. Ook garanderen ze je door een technologische ontwikkeling dat je geen kans hebt op strepen of op schroeiplekken op je kleding. Dat is natuurlijk het ergste wat je kan overkomen. De stroom van de GC9614/20 PerfectCare Elite is ontzettend krachtig. Hierdoor kan je supersnel op hoge temperatuur strijken. Zelfs dikke en onhandige materialen kan jij in een mum van tijd weer strak krijgen. 

De veilige standaard is waar de meeste consumenten het voor doen. Deze kan goed blijven staan op een stabiele strijkplank en de kabel is zeer toereikend. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat hij eraf valt. Doordat hij niet te zwaar is kan je daarnaast ook een zeer ergonomische manier werken. Ook vermindert dit natuurlijk druk op jouw polsen bij het voortduwen van het strijkijzer. 

Pros
 • Lichtgewicht en sterk. Hij heeft een praktische handleiding. Fijne bedieningen en je kan hem gemakkelijk ontkalken. Hij kwam glansrijk door alle testen.
Cons
 • Je kan het ijzer niet op z’n achterkant zetten.

Tefal GV7556E1 Express Easy Plus 

Voor een iets kleinere, maar nog steeds niet goedkope prijs krijg je deze stoomgenerator van Tefal. Een paar jaar geleden wat dit de beste stoomgenerator uit de test echt is hij al een paar jaar oud. Maar alsnog staat hij boven aan onze lijst omdat hij nog steeds een aantal zeer goede dingen garandeert. Zoals het waterreservoir. Deze kan je op ieder willekeurig moment bijvullen. Dit komt omdat er ook wat water door het strijkijzer zelf wordt opgenomen. Je kan daarnaast het strijkijzer op een gemakkelijke manier vergrendelen. Zo kan hij er niet onverhoopt afvallen wanneer jij hem verplaatst. 

De Tefal GV7556E1 Express Easy Plus is helaas niet zo licht al veel van de andere stoomgeneratoren. Zo weegt deze rond de 6 kilo. Dat is natuurlijk het hele pakket bij elkaar. Het makkelijke aan deze stoomgenerator is dat er geen instellingen nodig zijn omdat hij zelf zijn temperatuur regelt. Zo weet hij precies welke temperatuur er nodig is voor welk stuk stof. 

Pros
 • Makkelijk op te bergen, grote zool. Hij heeft een ruime watertank, en hij is zeer gemakkelijk in gebruik.
Cons
 • Handleiding is niet leesbaar. Produceert weinig stoom.

Tefal Express Compact SV7110

Door de Consumentenbond is de Tefal Express Compact SV7110 uitgeroepen tot beste koop. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Binnen een mum van tijd strijk je al je strijkgoed weg. Ben je nog niet zeker van je zaak? Geen probleem. Je krijgt hem namelijk 90 dagen op proef. Hij beschikt over een royaal afneembaar waterreservoir. Het reservoir is groot genoeg om hem niet steeds bij te hoeven vullen. Door zijn krachtige vermogen stoomt hij zelfs de diepste kreukels uit je kleding. Ga je liever zuiniger te werk, ook geen probleem. Op de Eco stand verbruikt hij nauwelijks stroom. Fijn voor het milieu en voor je portemonnee!

Als kers op de taart is hij heel makkelijk schoon te maken en te ontkalken. Daarnaast kun je in een oogopslag zien wat het waterniveau is. Hier hoef je dus niet naar te raden. Hij scoort hoog op de levensduurtest wat inhoudt dat je lang plezier zult hebben van deze kanjer.

Pros
 • Een hele gebruiksvriendelijke stoomgenerator en daardoor ook ideaal wanneer je er nog geen ervaring mee hebt. Het is een duurzame keuze.
Cons
 • Het snoer is wat onhandig op te bergen. De handleiding is summier.

Philips PerfectCare Aqua Pro GC9324/20

Ook deze Philips is erg licht in gebruik met een gewicht van 0,8 kg. Hij heeft overigens het grootste waterreservoir van alle Philips stoomgeneratoren. Namelijk 2,5 liter. Hij kan dus een behoorlijke poos mee voor je hem weer bij moet vullen. Ter indicatie, je kunt er 3 uur mee strijken. Binnen 2 minuten is hij gebruiksklaar zodat je bliksemsnel je strijkgoed klaar hebt. De veiligheid is ook niet onbelangrijk. Hij schakelt zichzelf namelijk uit. De ProVelocity techniek zorgt ervoor dat de stoom met een zeer hoge druk de stoomgenerator uit komt zodat de stoom door je kleding heen gaat. Super efficient dus!

Pros
 • Beschikt over een zeer hoge capaciteit. Het stomen van je kleding is in een mum van tijd klaar. Beschikt over een beveiliging.
Cons
 • Het snoer is aan de korte kant dus je moet vlakbij een stopcontact zijn. Het waterreservoir is niet uitneembaar.

Tefal Pro Express Care GV9060

De Tefal Pro Express Care GV9060 beschikt over een afneembaar waterreservoir. Geen gedoe meer dat je het hele apparaat onder de kraan moet houden om hem bij te vullen dus. Het Autoclean systeem waarmee de zool gemaakt is zorgt ervoor dat er niets aan de zool blijft plakken. Stofdeeltjes die verbranden zijn dus verleden tijd. De strijkzool schuift simpelweg gladjes over je kleding heen zonder enige weerstand. Omdat de zool schoon blijft gaat deze Tefal lang mee. Een duurzame aanschaf dus! Hij druppelt of vlekt niet.

Pros
 • Handig afneembaar waterreservoir. Tijdens het strijken voel je geen weerstand zodat je vliegensvlug van je strijkgoed af bent.
Cons
 • Bij het eerste gebruik kan de strijkijzer een beetje raar geuren. Het is een prijzig apparaat.

Calor Pro Express Ultimate GV9568

De Calor Pro Express beschikt over de intensieve stoomstootfunctie zodat je zelfs zwaar gekreukelde kleding in een handomdraai klaarstoomt. Door de speciale kalkverzamelaar wordt de kalk op 1 plek opgehoopt zodat je deze makkelijk kunt reinigen. Je kunt de balans tussen de stoom en temperatuur eenvoudig regelen met 5 standen. Zo pas je deze precies aan op je strijkgoed. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je strijkgoed wordt verpest. Deze Calor zal je niet teleurstellen. Bespaar een hoop tijd en moeite en gun jezelf dit cadeau zodat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen!

Pros
 • Zelfs geschikt voor het moeilijke strijkgoed. Hij is lekker licht en wendbaar en komt zelfs in de kleinste hoekjes. Zeer effectief resultaat.
Cons
 • Je moet hem afkoelen voordat je hem gaat ontkalken. Hij is redelijk prijzig.

Braun IS 5044 BK CareStyle 5

Binnen 2 minuten is deze strijk kanjer klaar voor gebruik. De Braun IS 5044 BK CareStyle 5 heeft een reservoir van 1,4 liter wat hem heel geschikt maakt voor matig gebruikt. Bovendien beschikt hij over een automatische uit-schakelaar. Dit is wel zo veilig als je bijvoorbeeld een telefoontje krijgt en je vergeet hem uit te zetten. Dankzij de iCare technologie heeft hij altijd de juiste temperatuur zodat je kleding niet wordt beschadigd. En voor wie het belangrijk vindt, deze Braun is helemaal niet erg om naar te kijken. Hij is zwart van kleur en heeft een strakke vormgeving.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste stoomgenerator

Hoe kun je op een stoomgenerator besparen?

Eerlijk is eerlijk. Een stoomgenerator is niet echt een goedkope aanschaf, helemaal niet als je voor een beetje kwaliteit gaat. Toch zijn er een aantal manieren waarop je geld kunt besparen als je je strijkgoed klaar wilt hebben.

Gratis strijkplank
Bij sommige stoomgeneratoren krijg je een gratis strijkplank. Aangezien je sowieso een speciale strijkplank voor je stoomgenerator nodig hebt kan het flink in de kosten schelen wanneer je dit in een set koopt.

Lenen
Je kunt natuurlijk ook je moeder even lief aankijken. Grote kans dat zij wel een stoomgenerator heeft en misschien dat ze zelfs net als vroeger je strijkgoed wel even voor je wil doen. Als je af en toe wat wilt stomen zou je ook je buurvrouw kunnen vragen of je haar stoomgenerator mag lenen. Zonde om er zelf een aan te schaffen!

Stomerij
Het is natuurlijk wat meer gedoe dan wanneer je er thuis een stoomgenerator hebt staan maar je kunt je meest delicate kleding natuurlijk ook gewoon naar de stomerij brengen. De stomerij is misschien niet heel goedkoop maar wel goedkoper dan een stoomgenerator als je je kleding maar eens in de zoveel tijd hoeft te stomen. Het hangt er dus ook zeker van de frequentie dat je stoomt af wat goedkoper is. Stoom je vaak? Investeer dan liever in een goede stoomgenerator.

Welke soort stoomgeneratoren zijn er?

De stoomgenerator is uitgebreid aan bod gekomen. Een stoomgenerator is een strijkijzer dat met een dun slangetje verbonden is aan een watertank. Door middel van verhitting van het strijkijzer komt er stoom vrij. De stoom wordt door kleine openingen geperst waardoor je strijkgoed er netjes uit komt te zien. Het is eigenlijk een thuis stomerij. Maar er zijn nog meer soorten strijkijzers. Welke zijn dit eigenlijk? En waar zijn ze goed voor?

Droog Strijkijzer
Dit is het meest simpele type strijkijzer. Grote kans dat je oma er nog een in de kast heeft staan. Met de ontwikkelingen van tegenwoordig wordt dit type strijkijzer nog maar weinig verkocht. Als je je toch waagt aan het gebruik van een droog strijkijzer kun je het beste je strijkgoed van te voren een beetje vochtig maken met bijvoorbeeld een plantenspuit.

Stoomstrijkijzer
Een stroomstrijkijzer komt nog het meest in de buurt van een stoomgenerator. Ze gebruiken dan ook beide dezelfde techniek. Namelijk heet water dat verdampt, ook wel stoom, om je kleding kreukvrij te maken. Het verschil is dat in een stoomstrijkijzer een ingebouwd watertankje of waterreservoir zit. Een stoomgenerator maakt gebruik van een watertank die los zit van de strijkijzer zelf. Dit is dan ook de meest professionele manier van je kleding strijken.
Waarom zou je dan toch voor een stoomstrijkijzer gaan? Een stoomgenerator neemt veel meer plaats in dan een stoomstrijkijzer door zijn waterreservoir. Als je hier geen plek voor hebt dan biedt een stoomstrijkijzer uitkomst.

Welke stoomgenerator is de beste budget keuze?

Wil je toch voordelig een stoomgenerator aanschaffen? Onze beste budget keuze is de Bestron AST9000. Een prima, simpele strijkijzer die doet wat hij moet doen. Als je veel en intensief strijkt is dit model minder geschikt.

Wat zijn de populairste stoomgenerator merken?

Philips
Als je aan Philips denkt gaat er waarschijnlijk wel een lampje branden. Ze staan namelijk bekend om hun gloeilamp. Maar inmiddels is Philips wereldwijd niet meer weg te denken op de elektriciteitsmarkt. Dat hebben we dus best knap gedaan want Philips is namelijk een bedrijf van Nederlandse bodem. Dat de eerste 2 stoomgeneratoren in onze top 5 van Philips zijn is niet zonder reden. Je zult gegarandeerd zijn van een goede koop!

Calor
Calor betekent ‘heet’ in het Spaans. Als je er hot uit wilt zien gebruik dan gewoon de producten van Calor. Hun stoomgeneratoren zorgen ervoor dat je kleding er pico bello uitziet. Naast stoomgeneratoren hebben ze ook scheerapparaten voor de bikinilijn, haardrogers en verschillende stylingproducten in hun assortiment. Met andere woorden: met Calor kom je altijd goed voor de dag!

Braun
Braun is een Duits merk. Ze staan dan ook voor Duitse degelijkheid en kwaliteit. Daarnaast streven ze ernaar duurzame en gebruiksvriendelijke producten te maken. Hun slogan luidt: Designed to make a difference. En een verschil maken ze. Ze maken je leven namelijk net een stukje makkelijker. En dat is wel zo fijn naast alle verplichtingen die je al hebt! We mogen Max Braun dus dankbaar zijn dat hij in 1921 is begonnen met zijn bedrijf.

Stoomgenerator tips voor de beste koop

Bij een stoomgenerator denk je al gauw aan een enorme fabriek met allerlei apparatuur erin. Maar een stoomgenerator is eigenlijk niets meer of minder dan een apparaat die je kleding stoomt. Maar wat is nu echt belangrijk om in gedachten te houden als je er een koopt? Om te beginnen is het handig jezelf de volgende dingen af te vragen. Hoe vaak wil je hem gebruiken? Waar zet je hem neer? Wat wil je ervoor uitgeven? Welke opties vind je belangrijk? Kortom, het hangt van je persoonlijke situatie af welke stoomgenerator bij jou past.

 1. Inhoud waterreservoir

  Als je per stoombeurt een paar kledingstukken wilt stomen dan voldoet een stoomgenerator met een klein waterreservoir prima. Stoom je echter je hele kast, die van je kinderen en partner dan is een groot waterreservoir aan te raden. Als je voor een kleine gaat moet je deze namelijk telkens bijvullen en dat is niet echt praktisch als je lekker bezig bent. Je hebt generatoren vanaf 0,5 liter. Dit zijn echter echt kleine reservoirs. De grootte loopt uiteen tot zo’n 2 liter of zelfs meer. Bespaar jezelf dus extra werk en ga niet voor een te klein reservoir!

 2. Anti-kalk systeem

  Er zijn nog veel meer manieren waarop je jezelf werk bespaart. Zo hebben sommige stoomgeneratoren een anti kalk systeem. Je hebt ze bijvoorbeeld met een kalkverzamelaar. Deze vangt het kalk op in de boiler. Maar het kan nog een stapje verder gaan. Namelijk zelfreinigende stoomgeneratoren. Hier heb je geen omkijken naar het schoonmaken van het apparaat. En dat scheelt toch een hoop tijd en werk. Bovendien is dit meestal niet het leukste klusje om te doen.
  Zorg ervoor dat je je strijkijzer goed onderhoud. Maak hem dus regelmatig schoon en zorg dat kalk geen kans krijgt. Gebruik dus speciale ontkalkingsmiddelen. Dit verlengt de levensduur van je stoomgenerator. En dat is wel zo prettig aangezien het niet een investering van niks is. 

 3. Stoomproductie

  Simpel gezegd is het zo dat hoe hoger de stoomproductie is, hoe sneller je klaar bent met strijken. De stoomproductie wordt namelijk uitgedrukt in grammen per minuut. Als je een stoomgenerator van 100 gram hebt zal deze je kleding veel minder snel klaarstomen dan wanneer dit 200 gram per minuut is. De stoom komt met meer kracht uit de strijkijzer. Daar komt bij dat stuggere stoffen makkelijker te stomen zijn met een hogere stoomproductie. Denk aan jeans.

 4. Temperatuur en stoomstand

  Je zult veel stoomgeneratoren vinden die automatisch werken. Je hebt dan eigenlijk niets in te brengen op welke stand of temperatuur hij staat. En dat is niet ideaal, aangezien katoen een heel andere stof is dan bijvoorbeeld jeansstof. Het is dus wel zo handig als je dit zelf handmatig aan kunt passen. Zo voorkom je dat je je kleding verpest.

 5. Extra opties

  Dan zijn er nog de extra opties. Denk aan een stoomgenerator die automatisch uitschakelt, verticaal kan strijken, een druppelstop heeft of een extra lang snoer. Een exemplaar dat automatisch uitschakelt is vooral handig wanneer je je strijkijzer nogal eens vergeet uit te zetten. Verticaal strijken is super handig wanneer je bijvoorbeeld je gordijnen even wilt stomen. Je hoeft ze dan niet eerst van de rails te halen. Ook is deze optie praktisch als je maar 1 kledingstuk wilt stomen terwijl deze nog op de hanger zit. Je hoeft je strijkplank dus niet tevoorschijn te halen.

Laatste Stoomgenerator Trends van 2023

Alles moet tegenwoordig steeds sneller en efficiënter. En hoe kan dat nu beter dan met een stoomgenerator? Je haalt de stomerij in huis in plaats van er naar toe te gaan en je strijkgoed weer op te moeten halen. De meeste stoomgeneratoren zijn binnen 2 minuten klaar voor gebruik. Je zet hem dus simpelweg aan en gaan met de banaan! Je houdt op deze manier meer tijd over voor leuke dingen. Of om ook nog even je haar en nagels te doen. Handig dus als je naar een feestje gaat en dit moet allemaal nog gebeuren na een lange werkdag.

Maak het jezelf dus niet moeilijker dan het is. Bovendien is een stoomgenerator een apparaat dat ook door professionals wordt gebruikt. Je hoeft je kleding vaak niet eens meer van de hanger te halen!

Ook dit jaar zien we weer dat de technologie zich verder ontwikkeld ook op gebied van stoomgeneratoren. Zo hoef jij de temperatuur bijvoorbeeld niet meer te verzetten door een handige innovatieve ontwikkeling. De stoomgenerator voelt aan wat voor stof het is en wat het nodig heeft. Zo krijg je altijd het gewenst resultaat. 

Een andere zeer mooie trend is dat de designs steeds beter worden. Ze worden soms misschien zelfs wat futuristisch. Maar vergelijken met de hardheid van oudere stoomgeneratoren zijn deze veel delicater en zien ze er vele malen mooier uit. 

Het laatste wat ons opvalt is dat ze steeds lichter worden. Dit is natuurlijk prettig wanneer jij niet te zwaar meer mag tillen. Dan heb je altijd een stoomgenerator die je gemakkelijk kan bedienen zonder dat je pijntjes ervaart. 

Conclusie

De beste stoomgenerator op de lijst scoort op bijna alle onderdelen zeer goed, maar hij is zeker niet de beste koop. Zo kan je kiezen voor de beste koop bij ons. Deze is getest op prijs- kwaliteitverhouding. Deze beste op dit moment komt van het merk Tefal. Zij weten altijd goede huishoudelijke producten op de markt te toveren. 

Ook zien we dat er steeds meer tijd en energie wordt gestoken in technologische ontwikkelingen. We zien bijvoorbeeld de automatische temperatuur regeling. Dit is iets van de laatste jaren, maar Philips is hier flink mee aan het testen geweest. Inmiddels zijn er veel verschillende stoomgeneratoren die deze foefjes kennen. 

Het laatste wat wij concludeerden is dat er een groot verschil zit in het gewicht van een stoomgenerator. Zo is de ene heel handzaam en kan je hem gemakkelijk verplaatsen en gebruiken, en is de ander een stuk zwaarder en moet je opletten dat je niet te zwaar tilt. 

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste kruimeldief? Of wil je alles weten over de laatste stoomreiniger? Of de resultaten zien van de beste hogedrukreiniger test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste Draadloze Muis 2023 uit de Test

Volgende test

Beste HDMI Splitter 2023 uit de Test